1 persoons luchtbed: Vind hier de 5 beste 1 persoons luchtbedden van 2024
De meeste mensen hebben wel een luchtbed in huis. Vaak een eenpersoons luchtbed voor het kamperen, noodgevallen, onverwachte logees, voor het ontspannen in de tuin of zelfs in het water, al is dat laatste niet altijd aan te raden.
Vaak kopen mensen even snel een luchtbed wanneer ze het nodig hebben, maar dat zijn dan ook vaak miskopen. Er zijn allerhande eenpersoons luchtbedden te krijgen, en een comfortabel luchtbed maakt alle verschil van de wereld voor een goede nachtrust.
Je kan kiezen voor eenpersoons luchtbedden met een ingebouwde pomp, een ingebouwde voetpomp, een zachte toplaag, een laag op de grond of juist een hoog luchtbed. Het ligt er natuurlijk ook aan waar en hoe vaak je het luchtbed gaat gebruiken.
Er is zoveel keuze, dat het lastig kan zijn om de beste keuze te maken, maar hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt. Je kan ook meteen doorklikken en bestellen, zonder je druk te maken of je nou wel de beste keuze hebt gemaakt.
Wat zijn de beste 1 persoons luchtbedden?
Wat is een luchtbed 1 persoons?
Het is niet zo lastig om te bedenken wat een eenpersoons luchtbed is. Het is een matras dat je kan vullen met lucht, waardoor je opeens een extra slaapplek erbij hebt. Het opblaasbare bed kan je da gebruiken als je extra logees thuis hebt, tijdens het kamperen, of als je zelf ergens gaat logeren.
Het is een zeer compact pakketje. Sommige luchtbedden dien je handmatig op te blazen, maar er zijn ook luchtbedden met een ingebouwde pomp. Dat kan een elektrische pomp zijn, dan heb je elektriciteit nodig, maar ook een ingebouwde voetpomp.
Een eenpersoons luchtbed is in allerhande uitvoeringen te krijgen. Voor binnen of in de buitenlucht, extra hoog of extra compact, als extra luxe slaapplek of gewoon heel handig voor outdoor tent vakanties. Welk luchtbed precies bij jou past, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, en waarvoor en hoe vaak je het 1 persoons luchtbed gebruikt.
Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtbed 1 persoons?
Bij het kopen van een luchtbed 1 persoons dien je vooral op de volgende dingen te letten:
Comfort
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk. Voor jouw gezondheid, jouw mentale rust, en om de dag goed te beginnen. Hoe hoger het luchtbed, des te meer comfort je zal hebben. Het is dan ook heel prettig als het luchtbed uit meerdere compartimenten bestaat, zodat je minder geluid hebt bij het bewegen.
Je kan kiezen voor een luchtbed dat je zelf opblaast, met jouw mond of een pomp, maar je kan ook kiezen voor een luchtbed met ingebouwde pomp. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een voetpomp, zodat je geen elektriciteit nodig hebt, maar je kan ook kiezen voor een ingebouwde elektrische pomp.
Duurzaamheid
Een luchtbed wordt meestal gemaakt van PVC en wanneer deze niet van een hele goede kwaliteit is, dan zal het luchtbed snel lek raken. Dat kan je natuurlijk wel een paar keer repareren, maar het is verstandiger om te kiezen voor een degelijke kwaliteit.
Zeker als je het luchtbed ook in de natuur gebruikt of op een minder stabiel oppervlak. Duurzaam PVC gaat niet alleen langer mee, maar is vaak ook net een luxe bed. Wat wel zo fijn is als je wat extra comfort tijdens de nachten weg of als logeerbed voor gasten.
Afmetingen
Je wil natuurlijk ook rekening houden met de afmetingen. Je moet er lekker op kunnen slapen, maar je dient ook rekening te houden met de ruimte waar je het luchtbed gaat neerleggen en hoe groot het is als je het opbergt. Gelukkig is dat meestal heel compact.
Vergeet ook niet te kijken naar hoe hoog het luchtbed is. Hoog ligcomfort kan erg prettig zijn, maar je zal net zien dat het dan niet in de tent past. Terwijl voor kampeerders dan juist het voordeel is dat je niet op de koude grond slaapt.
Gewicht
Een degelijk en groot luchtbed, met een ingebouwde elektrische pomp weegt natuurlijk heel wat meer dan een dun, klein luchtbedje dat je zelf op moet blazen. Ga je naar een festival of bergen beklimmen, dan wil je niet te veel meeslepen, maar als je drie weken op dezelfde camping staat, dan kan het wel echt fijn zijn.
Ook als je het luchtbed hebt als logeerbed, dan is het gewicht minder belangrijk en kan je beter voor een comfortabel luchtbed gaan. Het is dan ook wel fijn als je zelf niet veel moeite hoeft te doen om het luchtbed op te pompen.
Wat zijn de voordelen van een luchtbed 1 persoons?
Een 1 persoons luchtbed is gewoon altijd handig om te hebben. Je kan onverwacht een extra bed nodig hebben, voor een logeetje of omdat je zelf ergens gaat logeren. Het slaapt lekker op de camping of wanneer je naar een festival gaat.
Daarnaast zijn 1 persoons luchtbedden makkelijk op te bergen en mee te nemen. Je hebt geen logeerbed nodig, wat ruimte in huis bespaart, en opgevouwen is een luchtbed niet heel groot of zwaar, dus je kan het makkelijk meenemen onderweg.
Er zijn Japanse wetenschappers die beweren dat een degelijk luchtbed goed is voor de rug. Dan wordt er gesproken over een luchtbed met ingebouwde pomp, die het luchtbed automatisch vult tijdens de nacht. Of een luchtbed wat je makkelijk zelf kan bijpompen.
Van een gewoon matras verandert eht ligoppervlak na een tijdje, en je kan dit niet meer verbeteren. Bij een luchtbed kan dat wel, door het bed simpelweg weer op te blazen. Dit zou veel beter zijn voor het lichaam.
In vergelijking tot een logeerbed, met een goede kwaliteit matras, is een luchtbed een heel stuk voordeliger, zelfs als je voor een luxe uitvoering gaat. Het is ook makkelijker op te bergen dan een vouwmatras, en vaak ook dikker, waardoor je hoger slaapt.
Hoe repareer ik een gat in mijn luchtbed 1 persoons?
Meestal zit er bij een luchtbed al een reparatiekitje. Het is namelijk snel gebeurd dat je er een gaatje in prikt, bijvoorbeeld door het luchtbed op een verkeerde plek te leggen. En het zou zonde zijn dat je dan meteen een heel nieuw luchtbed aan moet schaffen.
Je kan in verschillende winkels ook reparatiesetjes voor het luchtbed krijgen. Het is gelukkig heel eenvoudig, makkelijker dan het plakken van een fietsband, maar het heeft er wel iets van weg.
-
Eerst moet je natuurlijk het gaatje vinden. Als dat lastig is, dan kan wat water met zeep helpen om het gaatje te lokaliseren.
-
Maak de ruimte rondom het gaatje goed schoon en vetvrij, en maak het vervolgens goed droog.
-
Smeer wat lijm rondom het gaatje.
-
Plak de folie eroverheen.
-
Laat dit 24 uur harden, of volg de bijgeleverde gebruiksaanwijzing.
-
Blaas het luchtbed op en als er niet nog een gaatje in zit, dan kan je weer lekker slapen.