Slaapkamer airco: Vind hier de 5 beste airco's voor de slaapkamer van 2024

Het is belangrijk om een comfortabele slaapomgeving te creëren, omdat dit kan bijdragen aan een goede nachtrust en overall welzijn. Voor veel mensen kan het lastig zijn om in slaap te vallen in een te warm of te koud huis, vooral tijdens de warme zomermaanden. Een airco kan een uitkomst bieden om de temperatuur in de slaapkamer aangenaam te houden, zodat u zich comfortabel kunt voelen tijdens het slapen.

Er zijn verschillende soorten airco's op de markt, dus het kan lastig zijn om te beslissen welk apparaat het beste bij uw behoeften past. Als u op zoek bent naar een airco voor de slaapkamer, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van de ruimte, het budget en het niveau van geluid dat het apparaat produceert.

Er zijn ook verschillende soorten airco's om uit te kiezen, zoals split-systemen, monoblock-systemen en mobiele airco's. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te overwegen wat voor u het beste werkt. Bij het maken van een keuze is het ook aan te raden om naar de energie-efficiëntie van het apparaat te kijken, om te zorgen dat u niet te veel geld uitgeeft aan energiekosten.

Met de juiste voorbereiding en onderzoek kunt u een airco vinden die aan uw behoeften voldoet en ervoor zorgt dat u zich comfortabel voelt tijdens het slapen, zodat u kunt genieten van een goede nachtrust.

Wat zijn de beste airco's voor de slaapkamer?

Onze favoriet

De FlinQ Slimme Mobiele Airco is een krachtige en energiezuinige airconditioner met een capaciteit van 15000 BTU.

 • Capaciteit
 • Geluidsniveau
 • Energie

2e beste keuze

De Argo Zelos mobiele airconditioner is de perfecte oplossing voor het koelen van uw slaapkamer.

 • Capaciteit
 • Geluidsniveau
 • Energie

3e beste keuze

De Sencor Sac Mt9020C is een mobiele airco die ideaal is voor gebruik in de woon- en slaapkamer.

 • Capaciteit
 • Geluidsniveau
 • Energie

Op deze pagina:

Waar zijn de beste airco's voor de slaapkamer op getest?

De beste airco's voor de slaapkamer worden geselecteerd op basis van hun capaciteit, geluidsniveau en energie. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste airco's voor de slaapkamer worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
FlinQ Slimme Mobiele Airco

De FlinQ Slimme Mobiele Airco is een krachtige en energiezuinige airconditioner met een capaciteit van 15000 BTU. Deze airconditioner kan moeiteloos ruimtes tot 60m2 koelen, waardoor het perfect is voor gebruik in grote slaapkamers of andere kamers in huis. Met een energielabel van A en de nieuwste koeltechnologie is de FlinQ Slimme Mobiele Airco niet alleen efficiënt in energieverbruik, maar ook beter voor het milieu.

Deze airconditioner is bovendien slim en gemakkelijk te bedienen via een app op uw telefoon. U kunt de gewenste temperatuur en andere instellingen instellen en aanpassen vanaf elke locatie en op elk moment. Dankzij het moderne en stijlvolle ontwerp past deze airconditioner perfect in elk interieur.

De FlinQ Slimme Mobiele Airco is gemakkelijk te installeren en te verplaatsen, zodat u het kunt gebruiken waar u het nodig heeft. Het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening, zodat u de instellingen kunt aanpassen zonder op te staan. Als u op zoek bent naar een krachtige en energiezuinige airconditioner die gemakkelijk te bedienen is, dan is de FlinQ Slimme Mobiele Airco de perfecte keuze.

 • Capaciteit
 • Geluidsniveau
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

#2
Argo Zelos mobiele airco

De Argo Zelos mobiele airconditioner is de perfecte oplossing voor het koelen van uw slaapkamer. Met een vermogen van 8000 BTU / 2,05 kW is het apparaat krachtig genoeg om zelfs de warmste kamers snel af te koelen. Dankzij de afstandsbediening kunt u gemakkelijk de temperatuur en de luchtstroom regelen vanaf uw comfortabele plek. Bovendien is de Argo Zelos een 3-in-1 apparaat, wat betekent dat het niet alleen koelt, maar ook kan ontvochtigen en ventileren. Het apparaat heeft een energiezuinig ontwerp en een stille werking, zodat u zonder zorgen kunt genieten van een aangename slaapkamer. Met zijn compacte formaat en wielen is de Argo Zelos gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen wanneer hij niet in gebruik is. Kortom, de Argo Zelos mobiele airconditioner is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een krachtige, efficiënte en stille oplossing om de slaapkamer te koelen.

 • Capaciteit
 • Geluidsniveau
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

#3
Sencor Sac Mt9020C

De Sencor Sac Mt9020C is een mobiele airco die ideaal is voor gebruik in de woon- en slaapkamer. Deze airco is compact en eenvoudig te verplaatsen, zodat je hem naar elke kamer in huis kunt brengen waar extra koeling nodig is. Het apparaat heeft een vermogen van 2200 watt en kan een ruimte van maximaal 50 m² koelen. Het heeft drie verschillende ventilatiesnelheden, een timer en een afstandsbediening om het apparaat op afstand te bedienen. Het apparaat heeft ook een luchtzuiverende functie, wat helpt om de lucht in de kamer te reinigen. Bovendien is het energiezuinig en heeft het een lage geluidsproductie, zodat je niet gestoord wordt tijdens het slapen of ontspannen. In het algemeen is de Sencor Sac Mt9020C een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een compacte, efficiënte en stille mobiele airco voor gebruik in de woon- en slaapkamer.

 • Capaciteit
 • Geluidsniveau
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

#4
SEEGER Mobiele Airco

De SEEGER Mobiele Airco is een krachtige en efficiënte airconditioning met een vermogen van 7000 BTU, wat geschikt is voor gebruik in kleinere ruimtes zoals slaapkamers of woonkamers. De airco heeft een compact en modern design en is verkrijgbaar in wit. De airco wordt geleverd met een installatiekit, zodat je deze gemakkelijk kunt installeren zonder dat je hiervoor professioneel gereedschap nodig hebt. De airco heeft drie verschillende koelstanden, zodat je de temperatuur naar wens kunt aanpassen. Het apparaat is ook voorzien van een timer, zodat je de airco kunt programmeren om automatisch uit te schakelen na een bepaalde tijd. De airco is ook voorzien van een afstandsbediening, zodat je deze gemakkelijk kunt bedienen vanaf je luie stoel. Al met al is de SEEGER Mobiele Airco een krachtige en efficiënte oplossing voor het koelen van kleinere ruimtes in je huis.

 • Capaciteit
 • Geluidsniveau
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

#5
Orange85 Mobiele Airco

De Orange85 Mobiele Airco is een compacte en draagbare airconditioning die u kunt gebruiken om uw slaapkamer of kantoor koel te houden. De airco is voorzien van een USB-aansluiting, zodat u hem gemakkelijk aan een laptop of powerbank kunt aansluiten. De airco heeft drie snelheden en een automatische modus, zodat u de luchtstroom kunt aanpassen aan uw voorkeur. Het apparaat is ook voorzien van een ionisator, die de lucht van negatieve ionen voorziet om de luchtkwaliteit te verbeteren. De Orange85 Mobiele Airco is gemakkelijk te gebruiken en kan worden opgehangen of op een bureau worden geplaatst. Het is een ideale oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun ruimte te koelen zonder een vaste airconditioning te installeren.

 • Capaciteit
 • Geluidsniveau
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

Wat is een airco voor de slaapkamer?

Een slaapkamer airco is een airconditioning-systeem dat speciaal is ontworpen om te worden gebruikt in slaapkamers. Het is een apparaat dat koude lucht produceert om de temperatuur in de ruimte te verlagen en kan worden aangezet en uitgezet met behulp van een afstandsbediening of een bediening op het apparaat zelf. Een slaapkamer airco kan nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om te slapen in een te warme ruimte of die last hebben van hitte-uitputting of andere gezondheidsproblemen die kunnen worden verergerd door hoge temperaturen. Het kan ook nuttig zijn als je in een gebied woont met hoge temperaturen of als je gewoon wilt dat je slaapkamer op een bepaalde temperatuur blijft. Er zijn verschillende soorten slaapkamer aircos beschikbaar, waaronder window units, split-systemen en portable units, dus er is vast wel een optie die bij je behoeften past.

Waar moet je op letten bij het kopen van een airco voor de slaapkamer?

Bij het kopen van een airco voor de slaapkamer dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Efficiëntie

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om letten op de efficiëntie van een slaapkamer airco bij het kopen ervan. Ten eerste kan een efficiënte airco helpen om je energiekosten te verlagen, omdat het apparaat minder energie verbruikt om dezelfde hoeveelheid koude lucht te produceren. Dit kan leiden tot besparingen op de lange termijn en kan bijdragen aan het verminderen van je ecologische voetafdruk. Ten tweede kan een efficiënte airco ook helpen om de levensduur van het apparaat te verlengen, omdat het minder belasting ondergaat om te functioneren. Dit kan leiden tot lagere reparatie- en vervangingskosten op de lange termijn. Ten slotte kan een efficiënte airco ook helpen om de luchtkwaliteit in de slaapkamer te verbeteren, omdat het apparaat minder stof en andere verontreinigingen kan verspreiden tijdens het functioneren. Al met al zijn er dus verschillende redenen waarom het belangrijk is om letten op de efficiëntie van een slaapkamer airco bij het kopen ervan.

Stroomsterkte

Het is belangrijk om letten op de stroomsterkte van een slaapkamer airco bij het kopen ervan omdat het bepaalt hoeveel stroom het apparaat nodig heeft om te functioneren. Als het apparaat te veel stroom verbruikt, kan dit leiden tot hogere energiekosten en kan het mogelijk zijn dat het te veel belasting oplegt aan je elektrische systeem, wat kan leiden tot veiligheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je een airco koopt met een stroomsterkte die aansluit bij de behoeften van je elektrische systeem en je budget. Het is aan te raden om de specificaties van het apparaat te bekijken en te checken wat de aanbevolen stroomsterkte is voor je woning.

Ontvochtigen

Het is belangrijk om te letten op het ontvochtigingsvermogen van een airco als je deze wilt gebruiken in de slaapkamer omdat teveel vocht in de lucht kan leiden tot oncomfortabele slaapomstandigheden. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een vochtig gevoel in de lucht, condens op ramen en muren, en het groeien van schimmel. Door een airco te kiezen met een goed ontvochtigingsvermogen kan je ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in de slaapkamer op een comfortabel niveau blijft, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het ontvochtigingsvermogen van een airco afhankelijk is van de omgeving waarin het apparaat wordt gebruikt. Hoe vochtiger de lucht in de kamer is, hoe meer ontvochtigingsvermogen je zou willen hebben.

Tonnage

Bij het kopen van een airco is het belangrijk om te letten op de tonnage, omdat dit een indicatie is van de koelcapaciteit van het apparaat. Hoe hoger de tonnage, hoe meer koelcapaciteit het apparaat heeft. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de airco in staat is om de lucht in de kamer op een comfortabel niveau te koelen, zonder dat het apparaat overbelast raakt. Als je een airco koopt met een te lage tonnage voor de grootte van de kamer waar je het apparaat wilt gebruiken, kan het zijn dat het apparaat niet in staat is om de lucht voldoende te koelen en dat het constant moet werken om het gewenste temperatuurniveau te behouden. Dit kan leiden tot hogere energiekosten en een lagere levensduur van het apparaat. Aan de andere kant, als je een airco koopt met een te hoge tonnage, kan het zijn dat het apparaat te snel de gewenste temperatuur bereikt en daardoor minder efficiënt is. Het is daarom belangrijk om een airco te kiezen met een tonnage die past bij de grootte van de kamer waar je het apparaat wilt gebruiken.

Grootte

Het is belangrijk om te letten op de grootte van een airco als je deze wilt gebruiken in de slaapkamer, omdat de grootte van het apparaat bepaalt hoeveel koelcapaciteit het heeft. Als je een te kleine airco koopt voor de grootte van de slaapkamer, kan het zijn dat het apparaat niet in staat is om de lucht in de kamer op een comfortabel niveau te koelen en dat het constant moet werken om het gewenste temperatuurniveau te behouden. Dit kan leiden tot hogere energiekosten en een lagere levensduur van het apparaat. Aan de andere kant, als je een te grote airco koopt, kan het zijn dat het apparaat te snel de gewenste temperatuur bereikt en daardoor minder efficiënt is. Het is daarom belangrijk om een airco te kiezen met een grootte die past bij de grootte van de slaapkamer waar je het apparaat wilt gebruiken.

De voordelen van een airco in de slaapkamer

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van een airco in de slaapkamer:

 • Comfort: Een airco kan ervoor zorgen dat de temperatuur in de slaapkamer op een comfortabel niveau blijft, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

 • Luchtfiltratie: Sommige airco's hebben een luchtfiltratiesysteem dat kan helpen om de lucht in de kamer te reinigen en te verfrissen.

 • Geluidsisolatie: Sommige airco's zijn speciaal ontworpen om zo stil mogelijk te zijn, wat kan helpen om geluidsisolatie te verbeteren en de slaapkamer aangenamer te maken.

 • Energiezuinig: Moderne airco's zijn vaak energiezuinig en kunnen helpen om de energierekening te verlagen.

 • Regelbaar: De meeste airco's zijn voorzien van een afstandsbediening waarmee je de temperatuur en andere instellingen kunt aanpassen, wat het gemak van gebruik verhoogt.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een airco ook enkele nadelen kan hebben, zoals hogere energiekosten en het mogelijke geluid dat het apparaat kan maken. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een energiezuinig apparaat en om de instellingen goed af te stemmen op jouw behoeften.

Airconditioning voor betere slaap

Airconditioning kan inderdaad helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren door de temperatuur in de slaapkamer op een comfortabel niveau te houden. Een te warme of te koude slaapkamer kan leiden tot oncomfortabele slaapomstandigheden en moeite hebben met in slaap vallen of doorslapen. Door een airco te gebruiken kan je ervoor zorgen dat de temperatuur in de slaapkamer op een aangenaam niveau blijft, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Het is wel belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een airco ook enkele nadelen kan hebben, zoals hogere energiekosten en het mogelijke geluid dat het apparaat kan maken. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een energiezuinig apparaat en om de instellingen goed af te stemmen op jouw behoeften.

Veelgestelde vragen

Is airco gezond in de slaapkamer?

In het algemeen is het gebruik van een airco in de slaapkamer gezond, mits het apparaat goed onderhouden wordt en de instellingen op een comfortabel niveau worden afgestemd. Een airco kan helpen om de temperatuur in de slaapkamer op een comfortabel niveau te houden, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Sommige airco's hebben ook een luchtfiltratiesysteem dat kan helpen om de lucht in de kamer te reinigen en te verfrissen.

Er zijn echter ook enkele punten waar je rekening mee moet houden:

 • Geluid: Sommige airco's kunnen geluid maken, vooral als ze oud of slecht onderhouden zijn. Dit kan storend zijn tijdens het slapen en de slaapkwaliteit negatief beïnvloeden.

 • Vochtigheid: Als de luchtvochtigheid in de slaapkamer te hoog is, kan dit leiden tot oncomfortabele slaapomstandigheden, zoals een vochtig gevoel in de lucht en condens op ramen en muren. Het is daarom belangrijk om een airco te kiezen met een goed ontvochtigingsvermogen.

 • Allergieën: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor stof of andere deeltjes die door de airco worden aangezogen. Als dit het geval is, kan het gebruik van een airco in de slaapkamer leiden tot gezondheidsproblemen.

Het is daarom aan te raden om de airco regelmatig te onderhouden en te zorgen dat de luchtfilters worden vervangen om te voorkomen dat stof en andere deeltjes worden verspreid. Als je allergisch bent, kan het ook helpen om een airco te kiezen met een goed luchtfiltratiesysteem.

Waar plaats je een airco in de slaapkamer?

De ideale plaats voor een airco in de slaapkamer hangt af van het type apparaat en de grootte van de kamer. Als je een split-unit airco hebt, zal het binnenste deel van het apparaat gemonteerd moeten worden op een muur of het plafond en het buitenste deel op een geschikte plaats aan de buitenkant van het huis. Als je een monoblock airco hebt, kan je het apparaat op een tafel of bureau plaatsen of aan een muur bevestigen.

In het algemeen is het aan te raden om de airco op een plaats te installeren waar de luchtstroom naar de rest van de kamer kan worden gericht. Dit kan helpen om de lucht in de kamer gelijkmatig te verdelen en ervoor te zorgen dat de temperatuur comfortabel blijft. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele obstakels, zoals meubels of gordijnen, die de luchtstroom kunnen blokkeren.

Als je de airco op een tafel of bureau plaatst, is het aan te raden om ervoor te zorgen dat het apparaat op voldoende afstand van het bed staat om storend te zijn tijdens het slapen. Als je het apparaat aan een muur bevestigt, is het belangrijk om te zorgen dat het niet te dicht bij het bed staat, omdat dit de luchtstroom kan blokkeren en de slaapkamer oncomfortabel kan maken.

Is airco goedkoper dan verwarming?

Het is moeilijk om te zeggen of airconditioning goedkoper is dan verwarming, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte die je wilt koelen of verwarmen, het type verwarming of airconditioning dat je gebruikt, de efficiëntie van het apparaat, en de kosten van elektriciteit in jouw regio.

Als je het vergelijkt met een traditionele verwarmingsbron, zoals een gasgestookte kachel, kan airconditioning op het eerste gezicht duurder lijken omdat het elektriciteit verbruikt in plaats van gas. Aan de andere kant kan airconditioning in sommige gevallen efficiënter zijn, wat betekent dat het minder energie verbruikt om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Dit kan leiden tot lagere energiekosten op de lange termijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat verwarming en airconditioning verschillende doelen dienen en dat het gebruik ervan afhankelijk is van de tijd van het jaar en de omgeving waarin je woont. Het is daarom raadzaam om de kosten van beide opties te vergelijken en te overwegen welke het beste bij je situatie past.

Onze favoriet

De FlinQ Slimme Mobiele Airco is een krachtige en energiezuinige airconditioner met een capaciteit van 15000 BTU.

Beste prijs op BOL.com