Aircooler: Vind hier de 5 beste aircoolers van 2024

We gaan steeds meer op zoek naar verkoeling. De zomers worden heter en dat kan soms lastig te verdragen zijn. Een ventilator is lekker, maar blaast op een gegeven moment ook nog vooral hete lucht rond en het verkoelt amper nog.

Een airconditioning is prettig, maar ook ontzettend duur in de aanschaf en met de energieprijzen van tegenwoordig vergaat de lol om de airco aan te zetten ook wel. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een aircooler.

Je kan er de ruimte ook mee bevochtigen, wat goed is als je een te droge lucht in huis hebt. Je verlaagt er niet alleen de temperatuur in de ruimte mee, maar zorgt ook nog eens voor een optimale luchtvochtigheid. Bij sommige aircoolers kan je zelfs een lekker geurende olie toevoegen, om zo te genieten van een koele en fijn geurende ruimte.

Als het te warm is en ik moet mij concentreren, dan vind ik dat heel lastig. Ik zet dan de aircooler even aan en mijn hoofd wordt weer fris en helder en mijn lichaam koelt af. Ik kan mij weer concentreren en heb weer energie om aan de slag te gaan.

Er zijn behoorlijk wat aircoolers op de markt en de kwaliteit is niet allemaal even geweldig. Het kan dan lastig zijn om een goede aircooler te kiezen. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste aircooler voor jou te kiezen.

In de top 5 vind je de 5 beste aircoolers en je kan er meteen eentje uitkiezen en bestellen. Je hoeft zelf niet meer te gaan zoeken en specificaties te vergelijken. En met de juiste informatie op zak, zal jij zeker de beste aircooler voor jou kiezen.

Wat zijn de beste aircoolers?

Onze favoriet

Deze aircooler heeft mijn leven een heel stuk aangenamer gemaakt tijdens warme dagen. Er zitten handige wieltjes onder.

 • Koelcapaciteit
 • Energie
 • Extra functies

2e beste keuze

De MOA Luchtkoeler is de perfecte oplossing voor mensen die op zoek zijn naar verkoeling tijdens warme dagen.

 • Koelcapaciteit
 • Energie
 • Extra functies

3e beste keuze

Deze krachtige aircooler van 60W heeft 3 verschillende standen, de toeren kan je instellen op 900, 1100 of 1300 toeren.

 • Koelcapaciteit
 • Energie
 • Extra functies

Op deze pagina:

Waar zijn de beste aircoolers op getest?

De beste aircoolers worden geselecteerd op basis van hun koelcapaciteit, energie en extra functies. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste aircoolers worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Dutch Originals - Aircooler op Wielen

Deze aircooler heeft mijn leven een heel stuk aangenamer gemaakt tijdens warme dagen. Er zitten handige wieltjes onder, waardoor de aircooler makkelijk te verplaatsen is. Het verkoelt ruimtes tot 25 vierkante meter en heeft een watertank van 5,5 liter.

Het heeft koelelementen en je kan drie verschillende luchtsnelheden instellen. Het kan automatisch van links naar rechts draaien, en je kan handmatig instellen of de lucht omhoog of omlaag blaast. Er zit een afstandsbediening bij en er zit een timerfucntie op. Het snoer is 185 cm lang.

Voordelen

 • Twee koelelementen en drie verschillende luchtsnelheden

 • Draait automatisch van links naar rechts

 • Koelcapaciteit
 • Energie
 • Extra functies
Beste prijs op BOL.com

#2
MOA Luchtkoeler

De MOA Luchtkoeler is de perfecte oplossing voor mensen die op zoek zijn naar verkoeling tijdens warme dagen. De aircooler is uitgerust met drie verschillende standen om de luchtstroom aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en is voorzien van een extra stille modus, zodat je kunt genieten van verkoeling zonder geluidsoverlast.

De luchtkoeler is ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en te bedienen, met een handige afstandsbediening die het mogelijk maakt om de instellingen aan te passen vanuit de comfort van je stoel. Het witte ontwerp van de aircooler past bij elk interieur en voegt een stijlvolle uitstraling toe aan je ruimte.

De MOA Luchtkoeler is ook milieuvriendelijk en energiezuinig, wat betekent dat je energierekening niet hoog oploopt. Bovendien is de aircooler eenvoudig te reinigen en te onderhouden, waardoor je hem gemakkelijk jarenlang kunt gebruiken.

Kortom, de MOA Luchtkoeler is de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar verkoeling op warme dagen, zonder het geluid en de kosten van een traditionele airconditioner.

 • Koelcapaciteit
 • Energie
 • Extra functies
Beste prijs op BOL.com

#3
Tristar AT-5465 Luchtkoeler

Deze krachtige aircooler van 60W heeft 3 verschillende standen, waarvan je bij elke stand de toeren in kan stellen op 900, 1100 of 1300 toeren. De aircooler maakt weinig geluid en is ook prettig om mee te slapen. De watertank heeft een inhoud van 9 liter.

Je kan de timer instellen tot 7,5 uur en er zit een afstandsbediening bij. Er zitten wieltjes onder, waardoor je de aircooler makkelijk kan verplaatsen en je kan het bereik met 60 graden naar boven of beneden afstellen. Het snoer is 75 cm lang.

Voordelen

 • Verschillende standen met apart instelbare toeren

 • Waterreservoir van 9 liter

 • Koelcapaciteit
 • Energie
 • Extra functies
Beste prijs op BOL.com

#4
Taylor Swoden Aircooler Snow 33TUN

Deze aircooler heeft ook een bevochtigingsfunctie die je apart kan inschakelen. Er zit een timer op die je in kan stellen tussen de 1 en 7 uur. Je kan de aircooler bedienen met de afstandsbediening. De swing-functie blaast de lucht van links naar rechts en heeft een wide-angel luchttoevoer.

Je kan kiezen uit 3 windtypes en 3 windsnelheden. Je kan de aircooler dus helemaal naar wens instellen. De watertank is 5 liter en er zitten 2 ice packs bij om het water extra te verkoelen. Een stofscherm vergroot het verdampingsoppervlak en een dichte filter haalt de stof en andere kleine deeltjes uit de lucht.

Voordelen

 • Watertank van 5 liter met 2 ice packs

 • Wide angle luchttoevoer

 • Koelcapaciteit
 • Energie
 • Extra functies
Beste prijs op BOL.com

#5
Premium Luchtkoeler Haverland

Deze aircooler kan je aan de wand bevestigen en je kan er de ruimte niet alleen mee verkoelen, maar ook verwarmen en er is zelfs een hete stand. Er zit een 24-uurs timer op die je kan instellen. De swing-functie verdeelt de lucht over een groter oppervlak.

De aircooler heeft een duidelijk led-scherm. Het is geschikt voor ruimtes toto 35 vierkante meter en heeft een vermogen van 2000W. Je hebt geen afvoerslang nodig. Het waterreservoir is 2 liter en het snoer is 1 meter lang. Er zit een afstandsbediening bij en heeft een waterniveau-indicator.

 • Koelcapaciteit
 • Energie
 • Extra functies
Beste prijs op BOL.com

Wat is een aircooler?

Een aircooler is een luchtkoelsysteem dat koude en vochtige lucht de ruimte in blaast. Je vult de aircooler met koud water en de lucht gaat door het systeem langs dat koude water. Vervolgens wordt die koele en vochtige lucht weer terug de ruimte in geblazen.

Een aircooler is lichtgewicht en makkelijk te verplaatsen. Het is een stil systeem en verstoort het geluid in de ruimte niet. Het verschil met een ventilator is dat het gekoelde en vochtige lucht is, terwijl een ventilator alleen maar de bestaande, warme lucht verplaatst.

Een aircooler werkt ook als een luchtbevochtiger. Een droge ruimte krijgt een betere luchtkwaliteit met een aircooler. Is de luchtvochtigheid goed in de ruimte, zet dan geregeld even een raampje open, zodat de vochtige lucht de ruimte uit kan. Aircoolers zijn vaak ook luchtverschoners en soms kan je er zelfs esoterische oliën aan toevoegen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een aircooler?

Bij het kopen van een aircooler dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Energieverbruik

Met de stijgende energiekosten wil je natuurlijk wel een energiezuinige aircooler. Op zich verbruikt een aircooler niet veel meer dan een ventilator, terwijl het de ruimte wel veel beter verkoelt. Kijk in ieder geval ook altijd even naar het energielabel, zodat je een idee van het verbruik hebt.

Vermogen

Het vermogen van de aircooler bepaalt of de ruimte goed gekoeld wordt. Een hele grote ruimte met een aircooler met weinig vermogen, zal de ruimte amper of zelfs nier verkoelen. Kijk dus altijd goed of het vermogen past bij de ruimte(s) waarin jij de aircooler wil gebruiken.

Geluidsniveau

De meeste aircoolers maken heel weinig geluid en je kan ze dan bijvoorbeeld ook goed op je slaapkamer gebruiken. Het is evengoed altijd aan te raden om het even te controleren voor je een aircooler aanschaft. Het is ontzettend vervelend als je de hele tijd een storend geluid in de ruimte hebt.

Merk

Er zijn behoorlijk wat aircoolers op de markt en dat zijn niet allemaal de beste kwaliteit merken. Het loont zich met een aircooler echt om voor een beter merk te kiezen. Daar betaal je dan misschien wel ietsje meer voor, maar je weet dan ook zeker dat de aircooler goed werkt en lang meegaat. Lees ook altijd de gebruikerservaringen om een indruk te krijgen van de kwaliteit.

Aanschafprijs

Een van de redenen dat veel mensen kiezen voor een aircooler is de prijs. Het is namelijk een heel stuk goedkoper dan een airco. Je kan aircoolers krijgen in verschillende prijsklassen. Daarbij speelt de kwaliteit een rol, maar ook hoeveel vermogen de aircooler heeft.

Inhoud waterreservoir

Een aircooler heeft een waterreservoir dat je dient bij te vullen. Kijk naar de inhoud van de waterbak, hoe lang je daarmee kan doen, maar ook naar hoe je het waterreservoir kan bijvullen. Als je de aircooler veel verplaatst, dan wil je misschien geen hele grote waterbak.

Wat is het voordeel van een aircooler?

Een aircooler heeft veel voordelen ten opzichte van een ventilator en een airconditioner of een mobiele airco. De aircooler heeft geen afvoerslang nodig en functioneert ook als een luchtbevochtiger. De lucht wordt ook echt gekoeld voor deze weer de ruimte ingeblazen wordt.

Dat is met een ventilator niet het geval. Die blaast de lucht alleen maar rond, maar verkoelt deze niet. Een mobiele airco werkt als een luchtontvochtiger, wat fijn is in te vochtige ruimtes. Een aircooler doet precies het tegenovergestelde en bevochtigd de lucht in een ruimte juist.

Je kan een aircooler makkelijk verplaatsen en is meestal ook geluidstil. Je kan een aircooler dan ook gerust in de slaapkamer gebruiken, zonder dat het jouw nachtrust verstoort. Vaak heeft een aircooler ook nog een speciale slaapstand, met een zacht briesje, en kan je met een timer ervoor zorgen dat de aircooler na een bepaalde tijd weer uitschakelt.

Een aircooler kost ongeveer hetzelfde als een luxe ventilator, maar is een heel stuk goedkoper dan airconditioning. Er zijn ook aircoolers met een filter die de lucht ook nog reinigen voor de lucht weer verkoeld de ruimte in geblazen wordt.

Het onderhouden van een aircooler

Het is belangrijk dat jij jouw aircooler goed onderhoudt. Er kan zich namelijk stof verzamelen en de filter kan verstopt raken. Je wil de aircooler dan ook regelmatig schoonmaken. Neem de aircooler af met een vochtige doek. Je kan de luchtfilter vaak uitzuigen met de stofzuiger.

Door je aircooler goed te onderhouden, gaat deze niet alleen veel langer mee, maar blijft de lucht die eruit komt ook koel en schoon. Maak het waterreservoir ook regelmatig schoon. Je kan deze ook gewoon afnemen met een vochtige doek en even nadrogen met een stukje keukenrol of een stofloze theedoek.

Veelgestelde vragen

Hoe goed koelt een aircooler?

Met een aircooler kan je de temperatuur in een ruimte tot ongeveer 3 graden Celsius laten dalen. Dat lijkt heel weinig, maar kan een groot verschil maken. Daarnaast blaast de aircooler koele, vochtige lucht uit, waardoor de luchtkwaliteit toeneemt en je een veel frisser gevoel in de ruimte krijgt.

Je kan ook de temperatuur van een aircooler niet instellen. Je kan meestal wel kiezen uit windtypes en windsnelheden. Zo is er meestal een slaapfunctie, dat zorgt voor een zacht briesje, of er is een natuur-stand, waarbij er onregelmatig lucht uit geblazen wordt.

Wat is beter aircooler of ventilator?

Het is heel persoonlijk wat iemand beter vindt, een aircooler of een ventilator. Een ventilator verplaatst te lucht alleen, en zorgt voor een briesje, waardoor het koeler aanvoelt. Een aircooler verkoelt de lucht echt voordat deze weer de ruimte ingeblazen wordt, waardoor de temperatuur ook echt daalt.

Een aircooler bevochtigd de lucht ook, waardoor er een frisser en koeler klimaat ontstaat. De meeste mensen verkiezen dan ook een aircooler boven een ventilator, zeker ook omdat de prijzen helemaal niet zo ver uit elkaar lopen.

Hoe gebruik je een aircooler?

Het gebruik van een aircooler is ontzettend eenvoudig. Je vult het waterreservoir met koud water. Je kan er zelfs ice packs aan toe voegen om het water nog meer af te koelen. Je steekt de stekker in het stopcontact, kiest jouw favoriete instellingen, en je bent klaar.

Zet de aircooler op een centrale plek in de ruimte en geniet van de koele, frisse lucht in de ruimte. Je kan de aircooler ook heel makkelijk verplaatsen en meenemen naar de ruimte waar je bezig bent. Maak de aircooler geregeld schoon en je hebt jarenlang plezier van frisse, koele ruimtes.

Onze favoriet

Deze aircooler heeft mijn leven een heel stuk aangenamer gemaakt tijdens warme dagen. Er zitten handige wieltjes onder.

Beste prijs op BOL.com