Anti allergie dekbed: Vind hier de 5 beste anti allergie dekbedden van 2024

Lekker slapen onder een heerlijk dekbed is voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld, maar als je last hebt van allergieën, dan kan dat een heel ander verhaal zijn. Een gewoon dekbed trekt meestal stof aan. Waardoor er weer stof- en huismijten in jouw bed terecht kunnen komen. 

Dat is niet erg fris, ook als je geen allergieën hebt, maar als je wel allergieën hebt, dan krijg je ademhalingsproblemen, ga jij je slecht voelen, en kan je last krijgen van eczeem en andere ongemakken. Dit verstoort jouw nachtrust natuurlijk op een hele vervelende manier

Gelukkig zijn er ook anti-allergie dekbedden te krijgen. Die zijn voor iedereen goed, of je nou een allergie hebt of niet. Want op stof en mijten zit natuurlijk niemand te wachten. Je wordt dan niet meer in de nacht wakker met een kriebelhoest, je wordt niet meer wakker met een verstopte neus, en je zal het ook niet meer benauwd hebben. 

Hoe kies je dan het beste anti-allergie dekbed? Alle informatie daarvoor vind je hieronder. Je weet dan precies waar je op moet letten om het beste anti-allergie dekbed voor jou te kiezen. In de top 5 vind je de 5 beste anti-allergie dekbedden en je kan er meteen een kiezen en bestellen.

Wat zijn de beste anti allergie dekbedden?

Onze favoriet

Dit heerlijke 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 dekbedden, waarmee je drie dekbedden hebt voor het hele jaar door.

 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Wasbaarheid

2e beste keuze

Dit heerlijke anti-allergie dekbed is lekker licht, maar toch ook fijn warm. Het tijk is gemaakt van 100 procent microvezel.

 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Wasbaarheid

3e beste keuze

Dit lekkere, zachte, anti-allergie dekbed is geschikt voor het hele jaar door. Het heeft warmteklasse 2.

 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Wasbaarheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste anti allergie dekbedden op getest?

De beste anti allergie dekbedden worden geselecteerd op basis van hun materiaal, dichtheid en wasbaarheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste anti allergie dekbedden worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Sleep Comfy - Hotel Kwaliteit 4 Seizoenen Dekbed

Dit heerlijke 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 dekbedden, waarmee je drie dekbedden hebt voor het hele jaar door. De dekbedden zijn hypoallergeen, voeren warmte goed af en zijn vochtregulerend. De vulling is gemaakt van Syndon microcapsules met holle vezel. 

Je maakt de dekbedden aan elkaar vast met roestvrijstalen drukknopen. Ze kunnen gewassen worden in de wasmachine op 30 graden Celsius. De ademende stof droogt snel. Je kan 30 dagen proefslapen en er zit een garantie op van 12 maanden. 

Voordelen

 • Ademend en vochtregulerend
 • Hypoallergeen en wasbaar in de wasmachine op 30 graden Celsius
 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Hotel 5 ster Dekbed - Eenpersoons - 140x200 cm

Dit heerlijke anti-allergie dekbed is lekker licht, maar toch ook fijn warm. Het tijk is gemaakt van 100 procent microvezel en de vulling bestaat uit 100 procent polyester vezel. Het is hypoallergeen, gaat zweten tegen en is wasbaar in de wasmachine op 40 graden Celsius. 

Dit anti-allergie dekbed heeft warmteklasse 2 en kan het hele jaar door gebruikt worden. Het dekbed is OEKO-TEX gecertificeerd. De afmeting is 140 cm bij 200 cm en de dikte is 18 mm. Het wordt geleverd in een afsluitbare tas met ritssluiting. 

Voordelen

 • Lichtgewicht, maar lekker warm, warmteklasse 2
 • Geleverd in handige opbergtas met ritssluiting
 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Ultra Soft Dekbed - ALL YEAR DEKBED - 200x200 cm

Dit lekkere, zachte, anti-allergie dekbed is geschikt voor het hele jaar door. Het heeft warmteklasse 2. Het microvezel tijk zorgt voor een betere vochtopname. Het is gevuld met een comfortabele holle microvezel. Er zit 3 jaar garantie op dit dekbed. 

Het dekbed is lekker warm, maar niet benauwd. Het kan gewassen worden in de wasmachine op 40 graden Celsius. Het is te krijgen in 7 verschillende maten. Het is gestikt in een golfpatroon, zodat de vulling goed blijft zitten. 

 • Warm, maar niet benauwd anti-allergie dekbed met warmteklasse 2
 • Wasbaar in de wasmachine op 40 graden Celsius
 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Slaapcity - Dekbed - 4 Seizoenen Dekbed - 240 x 220

Het tijk van dit anti-allergie dekbed is gemaakt van 100 procent polyester microfiber, waardoor het vochtregulerend en ademend is. Het valt soepel om je heen en voelt heerlijk zacht aan. De vulling bestaat uit Syndonfill polyester holle vezel. Het is luchtdoorlatend en lekker koel. 

Dit 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 dekbedden, die samen een derde dekbed vormen. Het kan gewassen worden op 40 graden Celsius. Er zit 2 jaar garantie op het dekbed en je kan er 30 dagen op proefslapen. Het is te krijgen in 2 verschillende maten. 

Voordelen

 • Wasbaar in de wasmachine op 40 graden Celsius
 • Luchtdoorlatend en vochtregulerend 
 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Soulsnooze - Luxe 4 Seizoenen Dekbed 240 x 220

Dit anti-allergie dekbed bestaat uit 2 delen, die samen 3 dekbedden vormen. Je kan de twee dekbedden aan elkaar vastmaken met drukknopen. De Syndon microcapsules zijn warmte regulerend, vochtregulerend en luchtdoorlatend. 

Het kan gewassen worden op 40 graden Celsius in de wasmachine en het droogt snel. Het is verkrijgbaar in 6 verschillende maten en ook te krijgen in een all year enkel dekbed. Het dekbed is duurzaam en behoudt lange tijd alle eigenschappen. 

Voordelen

 • Twee dekbedden samen vormen 3 dekbedden
 • Wasbaar in wasmachine op 40 graden Celsius
 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een anti allergie dekbed?

Anti-allergie dekbedden zijn speciaal ontworpen dekbedden om allergieën tegen te gaan. Dit komt door de structuur van het dekbed en de gebruikte materialen. Daarmee wordt voorkomen dat stof en mijten zich kunnen ophopen in het dekbed. 

Een anti-allergie dekbed wordt ook wel een hypoallergeen of allergeen dekbed genoemd. Meestal worden deze dekbedden gemaakt van synthetische materialen, dons, zijde of bamboe. Katoen is een stof die ook anti-allergie kan zijn, maar is dit niet altijd. Zo is een katoensatijnen dekbed wel weer anti-allergie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een anti allergie dekbed?

Bij het kopen van een anti allergie dekbed dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Afmetingen

Een anti-allergie dekbed moet goed op jouw bed passen. Het is het liefste een beetje groter dan jouw bed. Is jouw bed 1,40 breed, kies dan voor een hypoallergeen dekbed van 2 meter breed. Let ook goed op de lengte. Het is fijn als jouw hele bed bedekt is met het anti-allergie dekbed. 

Materiaal

Een anti-allergie dekbed kan gemaakt worden van verschillende materialen. Het ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren waar je voor kiest. Kijk dan niet alleen naar wat jij een prettige stof vindt, maar ook naar hoe het gewassen dient te worden, en natuurlijk de prijs/kwaliteitverhouding. Een zijde dekbed zal een heel stuk prijziger zijn dan een synthetisch dekbed. 

Warmteregulatie

Een anti-allergie dekbed heeft meestal een andere structuur dan een normaal dekbed. Hierdoor kunnen stof en mijten zich niet erin ophopen. Maar je wil wel ook dat het een lekker dekbed is om onder te slapen en als het niet luchtdoorlatend, vochtregulerend of temperatuurconstant is, dan krijg je het veel te warm en ga je overmatig zweten. 

De voordelen van een hypoallergeen dekbed

Dekbedden, beddengoed en matrassen zijn een ideale plek voor stof en mijten om zich te verzamelen. Dit is voor niemand goed, maar zeker niet voor mensen met allergieën. Je verliest haren en huidschilfers, en ook die trekken ongedierte aan. En als je veel zweet, dan kunnen er ook nog schimmels en bacteriën in jouw bed opduiken. 

Een anti-allergie dekbed gaat dit allemaal tegen. Huisstofmijt, stof, bacteriën en schimmels kunnen zich niet ophopen in de stof. Het kan zijn dat dit een hele dichte stof is, maar er zijn ook speciale behandelingen die ervoor zorgen dat jouw dekbed anti-allergie is. 

Je zal beter slapen, niet meer met een verstopte neus wakker worden, gewoon door kunnen ademen, zonder te hoesten of vervelende kriebels en het is zacht voor jouw huid. Het is dan ook ideaal voor mensen met allergieën of mensen met ademhalingsproblemen. 

De verschillende soorten materialen

Anti-allergie dekbedden kunnen gemaakt worden van verschillende soorten materialen, die ieder zo hun voordelen hebben. Zo kan je een synthetisch dekbed vaak op een hoge temperatuur wassen. Bij 60 graden Celsius gaan alle critters dood en hoef jij je geen zorgen te maken om allergische reacties. 

Dons kan meestal ook lekker heet gewassen worden en kan vaak ook nog in de droger. Je weet dan zeker dat alle mijten, schimmels en bacteriën verwijderd worden. Het is dus ook ideaal voor mensen met een allergie. 

Bamboe is van nature al bacterie- en schimmelwerend en daardoor ook anti-allergisch. Katoen is niet altijd hypoallergeen, maar kan dat wel zijn. Dat moet je dus goed nakijken. Satijn is ook anti-allergie en dat geldt ook voor zijde. 

Deze materialen zijn allemaal geschikt voor mensen met een allergie of ademhalingsproblemen. Lees evengoed altijd even de specificaties door en kijk ook naar de gebruikerservaringen. Er zijn namelijk ook hypoallergene dekbedden die bewerkt zijn, zodat ze anti-allergie zijn. Vaak gebeurt dit met chemicaliën en dat vindt niet iedereen even prettig. 

Veelgestelde vragen

Welk dekbed als je astma hebt?

Wanneer je astma hebt dan heb je zeker baat bij een anti-allergie dekbed. Er hoopt zich minder stof in op, huismijten worden geweerd en bacteriën en schimmels krijgen geen kans om zich op te hopen. Je kan ze vaak ook lekker heet wassen in de wasmachine. 

Je wordt dan niet meer wakker met een verstopte neus, hebt veel minder last van ademhalingsproblemen en je zal een stuk rustiger en dus ook beter slapen. Als je astma hebt dan kan je het beste kiezen voor een hypoallergeen dekbed. 

Wanneer gebruik je een anti allergeen dekbed?

Eigenlijk zou iedereen moeten kiezen voor een anti-allergeen dekbed. Niemand vindt stof, huismijten, bacteriën of schimmels prettig. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Het is sowieso zeker aan te raden voor mensen met astma of andere ademhalingsproblemen. 

Ook mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt of andere allergieën hebben kunnen veel baat hebben bij een anti-allergeen dekbed. Twijfel je er nog over? Bespreek het dan gewoon even met jouw specialist. 

Uit welk materiaal bestaat een hypoallergeen dekbed?

Een hypoallergeen dekbed kan uit allerhande materialen bestaan. Denk dan onder meer aan dons, zijde, een satijnweving, synthetische materialen, met holle vezels, met capsules, bamboe, wol, of andere materialen. 

Er zijn ook chemische bewerkingen die van materialen die normaal niet hypoallergeen zijn, toch een anti-allergie werking krijgen. Dit vindt niet iedereen even prettig. Kijk dus altijd even goed of het dekbed behandeld is. 

Onze favoriet

Dit heerlijke 4-seizoenen dekbed bestaat uit 2 dekbedden, waarmee je drie dekbedden hebt voor het hele jaar door.

Beste prijs op BOL.com