Anti-snurk kussen: Vind hier de 5 beste anti-snurk kussens van 2024
Iedereen kent wel iemand die snurkt of men snurkt zelf. Het kan heel erg frustrerend zijn als je een partner hebt die snurkt, waardoor jij niet in slaap kan vallen, of zelfs wakker wordt in de nacht. Je kan de ander dan wakker maken of proberen op een zij te duwen, maar na een tijdje begint het weer.
Snurken is niet alleen vervelend door het geluid, maar het kan ook nog nadelig zijn voor de gezondheid van de snurker. Gelukkig is er van alles wat je tegen snurken kan doen, en het meest directe hulpmiddel is een anti-snurk kussen.
Snurken kan veel verschillende oorzaken hebben. Soms kan je daar iets aan doen, maar niet altijd. Het kan door jouw slaaphouding komen, door overgewicht, door alcohol of roken, door ouderdom, slappere spieren in jouw huig, gehemelte en keel, een verstopte of vernauwde neus, of door vergrootte keelamandelen.
Met een anti-snurk kussen zorg je er niet alleen voor dat jij, en jouw partner, weer een goede nachtrust krijgen, maar je voorkomt er ook allerhande slaapproblemen mee. Een goed anti-snurk kussen uitkiezen kan lastig zijn, want waar moet je dan allemaal op letten?
Hieronder vind je alle informatie die jij nodig hebt om het beste anti-snurk kussen voor jou, of jouw partner te kiezen. De top 5 bevat de beste anti-snurk kussens en je kan meteen een anti-snurk kussen kiezen, en in een weg door bestellen. Je weet dan zeker dat je het beste anti-snurk kussen voor jou koopt.
Wat zijn de beste anti-snurk kussens?
Wat is een anti-snurk kussen?
Een anti-snurk kussen is een kussen speciaal ontworpen om het snurken tegen te gaan, door ervoor te zorgen dat jij een goede slaaphouding aanneemt. Het anti-snurk kussen zorgt ervoor dat jouw nek en ruggenwervel in een natuurlijke rechte lijn komen te liggen. Hierdoor is jouw luchtweg vrij en heb je geen last van snurken.
Vooral rugslapers hebben last van snurken en een anti-snurk kussen zorgt ervoor dat jij op jouw zijde gaat slapen. Een anti-snurk kussen werkt jammer genoeg niet voor iedereen, maar alleen bij bepaalde snurkers, bijvoorbeeld wanneer jij snurkt door een allergie of een scheef neusschot. Volgens een onderzoek van de Consumentenbond hebben 2 van de 3 snurkers baat bij een anti-snurk kussen.
Doordat een anti-snurk kussen jou in een andere slaaphouding dwingt, kan het een paar nachten duren voor je daaraan gewend bent. Je slaapt dan misschien ietsje minder goed, maar zodra jij gewend bent aan het anti-snurk kussen, zal je beter slapen, een gezondere slaaphouding hebben, en jouw omgeving ondervindt daar ook de voordelen van, want jij houdt hen niet meer uit hun slaap met jouw gesnurk.
Waar moet je op letten bij het kopen van een anti-snurk kussen?
Bij het kopen van een anti-snurk kussen dien je vooral op de volgende dingen te letten:
Het is belangrijk dat je voor het juiste formaat kiest. Het anti-snurk kussen dient namelijk voor genoeg ondersteuning te zorgen. Voor jouw hoofd, jouw nek en jouw schouders. Als je heel lang bent, dan wil je dus een langer kussen kiezen. Het is dan vooral belangrijk dat jouw hoofd en nek helemaal op het kussen passen.
Daarnaast speelt jouw persoonlijke voorkeur ook een rol. Wil jij een groot en zacht kussen of een stevig en compact kussen?
De vorm
De vorm draagt bij aan een goede slaaphouding. Het zorgt ervoor dat jouw ruggenwervel en nek in een rechte lijn liggen en houdt jouw luchtwegen open. Het zorgt er ook voor dat jouw tong niet naar achteren zakt. Vaak zie je dan ook dat een anti-snurk kussen een verdikking heeft of een neksteun.
Je wil ook comfortabel liggen, dus kijk daar ook naar wanneer je kiest voor een bepaalde vorm.
Gewicht
Normaal sta je waarschijnlijk niet stil bij het gewicht van het kussen, maar bij een anti-snurk kussen is het juist wenselijk dat het wat gewicht geeft. Dan schuif je het niet zo makkelijk weg of in een andere houding. Waardoor jouw slaaphouding de hele nacht goed blijft.
Materiaal
De meeste kussens tegen snurken zijn gemaakt van traagschuim. Dit past zich aan de vorm van jouw lichaam aan. Hierdoor krijgen jouw hoofd, nek en schouders de beste ondersteuning. Er wordt ook wel eens gebruik gemaakt van memory foam, bijvoorbeeld wanneer er een neksteun in het kussen verwerkt zit.
Het tijk
Het tijk is de vaste hoes rondom het kussen. Vaak kan je deze eraf halen en wassen. Dat is wel zo hygiënisch. Het beschermt jouw kussen tegen stof, lichaamsvocht, mijten, schimmels, bacteriën en nare luchtjes. Als je het tijk eraf kan halen en kan wassen, kijk dan goed naar de wasvoorschriften.
Proefslapen
Proefslapen, dat klinkt toch heerlijk. Vaak kan je een anti-snurk kussen aanschaffen en er dan eerst een x-aantal dagen op proefslapen. Bevalt het toch niet, dan kan je het kussen retourneren, zonder dat je voor de kosten opdraait. Je weet dan zeker of het voor jou werkt, zeker omdat het een paar dagen kan duren voor je gewend bent aan een anti-snurk kussen.
Garantieperiode
De garantieperiode zegt wel iets over de kwaliteit van het kussen tegen snurken. Vaak is die garantie op fabricagefouten, en dan wordt de garantie op bijvoorbeeld het tijk niet meegeteld. Kijk dus goed naar de garantieperiode om een indruk van de kwaliteit van het kussen in te schatten, en bewaar jouw aankoopbon goed, zodat je er ook gebruik van kan maken, mocht dit nodig zijn.
Hoe gebruik je een anti-snurk kussen?
Het gebruik van een anti-snurk kussen is heel eenvoudig. Je hoeft om te beginnen alleen maar de juiste keuze te maken. Je kiest namelijk een anti-snurk kussen dat past bij jouw slaaphouding. Het anti-snurk kussen zorgt er namelijk voor dat jij een goede slaaphouding aanneemt, waardoor jouw luchtwegen opengaan, en het snurken zal verminderen.
Er wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen rugslapers, zijslapers en buikslapers. Doordat jij een andere houding gewend bent, en door het kussen in een andere houding geforceerd wordt, kan het zijn dat je de eerste paar dagen minder goed slaapt. Je moet hier namelijk even aan wennen. Na een paar nachten zal je merken dat je veel beter slaapt en minder snurkt.
Manieren om het snurken te verminderen
Een anti-snurk kussen kan een heel fijn hulpmiddel zijn, maar het werkt niet voor alle snurkers. Het ligt er een beetje aan wat de oorzaak van het snurken is. Naast het kussen tegen snurken zijn er ook nog andere hulpmiddelen die je kan gebruiken en tips die je kan uitvoeren om het snurken te verminderen.
- Niet op je rug slapen
- Wanneer je overgewicht hebt, en het is mogelijk, dan kan afvallen helpen
- Gebruik geen slaapmiddelen
- Drink geen alcohol
- Stop met roken
- Ga sporten
- Eet geen zware maaltijden voor het slapen
- Drink geen melk of andere zuivelproducten voor het slapen
- Gebruik een neusspray of neusspoeling voor het slapen
- Doe ademhalingsoefeningen, zing, bespeel een blaasinstrument of doe keeloefeningen
- Gebruik een anti-snurkbeugel of een neusmasker
- Gebruik neusspreiders