Anti-snurk kussen: Vind hier de 5 beste anti-snurk kussens van 2024

Iedereen kent wel iemand die snurkt of men snurkt zelf. Het kan heel erg frustrerend zijn als je een partner hebt die snurkt, waardoor jij niet in slaap kan vallen, of zelfs wakker wordt in de nacht. Je kan de ander dan wakker maken of proberen op een zij te duwen, maar na een tijdje begint het weer. 

Snurken is niet alleen vervelend door het geluid, maar het kan ook nog nadelig zijn voor de gezondheid van de snurker. Gelukkig is er van alles wat je tegen snurken kan doen, en het meest directe hulpmiddel is een anti-snurk kussen. 

Snurken kan veel verschillende oorzaken hebben. Soms kan je daar iets aan doen, maar niet altijd. Het kan door jouw slaaphouding komen, door overgewicht, door alcohol of roken, door ouderdom, slappere spieren in jouw huig, gehemelte en keel, een verstopte of vernauwde neus, of door vergrootte keelamandelen. 

Met een anti-snurk kussen zorg je er niet alleen voor dat jij, en jouw partner, weer een goede nachtrust krijgen, maar je voorkomt er ook allerhande slaapproblemen mee. Een goed anti-snurk kussen uitkiezen kan lastig zijn, want waar moet je dan allemaal op letten?

Hieronder vind je alle informatie die jij nodig hebt om het beste anti-snurk kussen voor jou, of jouw partner te kiezen. De top 5 bevat de beste anti-snurk kussens en je kan meteen een anti-snurk kussen kiezen, en in een weg door bestellen. Je weet dan zeker dat je het beste anti-snurk kussen voor jou koopt. 

Wat zijn de beste anti-snurk kussens?

Onze favoriet

Dit anti snurk kussen is ontworpen om te helpen bij het verminderen van snurken en apneu en is tevens geschikt als leeskussen en hoofdkussen.

 • Hoogte
 • Materiaal
 • Vorm

2e beste keuze

Het Posiform anti-snurk kussen is ontworpen om het snurken te verminderen door de luchtwegen open te houden en de juiste slaaphouding te bevorderen.

 • Hoogte
 • Materiaal
 • Vorm

3e beste keuze

Dit anti snurk kussen is speciaal ontworpen om te helpen bij het verminderen van snurken en apneu. Het kussen is in hoogte verstelbaar, waardoor het gemakkelijk aan te passen is.

 • Hoogte
 • Materiaal
 • Vorm

Op deze pagina:

Waar zijn de beste anti-snurk kussens op getest?

De beste anti-snurk kussens worden geselecteerd op basis van hun hoogte, materiaal en vorm. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste anti-snurk kussens worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Anti Snurk Kussen

Dit anti snurk kussen is ontworpen om te helpen bij het verminderen van snurken en apneu en is tevens geschikt als leeskussen en hoofdkussen. Het kussen heeft een ergonomisch en orthopedisch ontwerp, waardoor het de juiste ondersteuning biedt voor je hoofd, nek en rug.

Het kussen is gevuld met traagschuim dat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, waardoor het comfortabel en ondersteunend is. Het kussen heeft een speciale vorm die de luchtwegen open houdt en de ademhaling bevordert. Dit kan helpen bij het verminderen van snurken en apneu.

Naast het gebruik als anti-snurk kussen, kan het kussen ook gebruikt worden als leeskussen of hoofdkussen. Het is ideaal voor mensen die graag lezen in bed of op de bank, omdat het extra ondersteuning biedt voor je rug en nek.

Dit anti snurk kussen is een geweldige cadeautip voor iedereen die moeite heeft met snurken, apneu of slaapstoornissen. Het biedt optimale ondersteuning en comfort, waardoor je beter kunt slapen en wakker wordt zonder vermoeidheid.

 • Hoogte
 • Materiaal
 • Vorm
Beste prijs op BOL.com

#2
Posiform anti-snurk pillow

Het Posiform anti-snurk kussen is ontworpen om het snurken te verminderen door de luchtwegen open te houden en de juiste slaaphouding te bevorderen. Het kussen heeft een speciale vorm die de nek, schouders en rug ondersteunt, waardoor de wervelkolom in een natuurlijke positie wordt gehouden.

Het kussen is gevuld met zachte, veerkrachtige vezels die zich aanpassen aan de vorm van je hoofd en nek, waardoor het zeer comfortabel is om op te slapen. Het heeft een hypoallergene hoes die afneembaar en wasbaar is, waardoor het kussen gemakkelijk schoon te houden is.

Het Posiform anti-snurk kussen is in prijs verlaagd, waardoor het een betaalbare oplossing is voor mensen die moeite hebben met snurken of slaapapneu. Het kussen is geschikt voor zowel rug- als zijslapers en biedt optimale ondersteuning en comfort tijdens de slaap.

Als je op zoek bent naar een effectieve en betaalbare manier om snurken te verminderen, dan is het Posiform anti-snurk kussen zeker het overwegen waard. Het biedt niet alleen optimaal comfort, maar ook de juiste ondersteuning om een gezonde slaaphouding te bevorderen.

 • Hoogte
 • Materiaal
 • Vorm
Beste prijs op BOL.com

#3
Anti snurk kussen

Dit anti snurk kussen is speciaal ontworpen om te helpen bij het verminderen van snurken en apneu. Het kussen is in hoogte verstelbaar, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan jouw persoonlijke behoeften en slaapgewoonten. Het is 60x30cm groot en geschikt voor zware snurkers.

Het kussen is orthopedisch en ergonomisch ontworpen, zodat het de juiste ondersteuning biedt voor je nek, schouders en rug. Het is gevuld met traagschuim dat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, waardoor het zeer comfortabel is om op te slapen.

Dit anti snurk kussen is een geweldig product voor mensen die moeite hebben met snurken en apneu. Het kan helpen bij het verminderen van snurken door de luchtwegen open te houden en de juiste slaaphouding te bevorderen. Het kussen is geschikt voor zowel rug- als zijslapers en biedt optimale ondersteuning en comfort tijdens de slaap.

Als je op zoek bent naar een effectieve oplossing voor snurken en apneu, dan is dit anti snurk kussen zeker het overwegen waard. Het biedt niet alleen optimale ondersteuning en comfort, maar ook de mogelijkheid om de hoogte aan te passen aan jouw persoonlijke behoeften.

 • Hoogte
 • Materiaal
 • Vorm
Beste prijs op BOL.com

#4
Livingful Premium Driehoekig Wigkussen en Halve Maan Traagschuim Kussen

Het Livingful Premium Driehoekig Wigkussen en Halve Maan Traagschuim Kussen is een systeem dat speciaal is ontworpen voor comfortabele en ergonomische ondersteuning van je benen en rug. Het is een traagschuim-hellingkussensysteem dat bestaat uit twee kussens, een driehoekig wigkussen en een halve maan kussen.

Het driehoekige wigkussen is perfect om je rug te ondersteunen tijdens het zitten of liggen, terwijl het halve maan kussen ideaal is om je benen te ondersteunen. Samen vormen ze een D-vormig kussen dat ideaal is voor mensen met zure reflux, brandend maagzuur, of snurkproblemen.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardig traagschuim dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam en biedt optimale ondersteuning en comfort. Het is perfect voor gebruik tijdens het ontspannen, gamen of tv kijken.

Het Livingful Premium Driehoekig Wigkussen en Halve Maan Traagschuim Kussen is een geweldige oplossing voor mensen die op zoek zijn naar comfortabele en ergonomische ondersteuning van hun benen en rug. Het biedt niet alleen ondersteuning bij zure reflux, brandend maagzuur en snurkproblemen, maar ook een geweldige manier om te ontspannen en comfortabel te liggen of zitten.

 • Hoogte
 • Materiaal
 • Vorm
Beste prijs op BOL.com

#5
Hoofdkussen Orthopedisch

Dit orthopedisch hoofdkussen is ontworpen om te zorgen voor een optimale ondersteuning van je nek en hoofd tijdens het slapen. Het kussen heeft een afmeting van 60x70cm en wordt geleverd als set van 2. Het is geschikt voor zowel rug- als zijslapers.

Het hoofdkussen is anti-snurk en anti-allergie, waardoor het geschikt is voor mensen met allergieën en snurkproblemen. Het is gevuld met hoogwaardige holle vezels die zorgen voor een zachte en comfortabele ondersteuning.

Het kussen heeft een hoes van 100% katoen die zorgt voor een goede luchtcirculatie en vochtregulatie. De hoes is afneembaar en wasbaar, waardoor het kussen gemakkelijk schoon te houden is.

Dit orthopedisch hoofdkussen is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en gezonde nachtrust. Het biedt de juiste ondersteuning voor je nek en hoofd, waardoor je wakker wordt zonder nek- of hoofdpijn. Bovendien is het anti-snurk en anti-allergie, waardoor het geschikt is voor een breed publiek.

 • Hoogte
 • Materiaal
 • Vorm
Beste prijs op BOL.com

Wat is een anti-snurk kussen?

Een anti-snurk kussen is een kussen speciaal ontworpen om het snurken tegen te gaan, door ervoor te zorgen dat jij een goede slaaphouding aanneemt. Het anti-snurk kussen zorgt ervoor dat jouw nek en ruggenwervel in een natuurlijke rechte lijn komen te liggen. Hierdoor is jouw luchtweg vrij en heb je geen last van snurken. 

Vooral rugslapers hebben last van snurken en een anti-snurk kussen zorgt ervoor dat jij op jouw zijde gaat slapen. Een anti-snurk kussen werkt jammer genoeg niet voor iedereen, maar alleen bij bepaalde snurkers, bijvoorbeeld wanneer jij snurkt door een allergie of een scheef neusschot. Volgens een onderzoek van de Consumentenbond hebben 2 van de 3 snurkers baat bij een anti-snurk kussen. 

Doordat een anti-snurk kussen jou in een andere slaaphouding dwingt, kan het een paar nachten duren voor je daaraan gewend bent. Je slaapt dan misschien ietsje minder goed, maar zodra jij gewend bent aan het anti-snurk kussen, zal je beter slapen, een gezondere slaaphouding hebben, en jouw omgeving ondervindt daar ook de voordelen van, want jij houdt hen niet meer uit hun slaap met jouw gesnurk. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een anti-snurk kussen?

Bij het kopen van een anti-snurk kussen dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Het formaat

Het is belangrijk dat je voor het juiste formaat kiest. Het anti-snurk kussen dient namelijk voor genoeg ondersteuning te zorgen. Voor jouw hoofd, jouw nek en jouw schouders. Als je heel lang bent, dan wil je dus een langer kussen kiezen. Het is dan vooral belangrijk dat jouw hoofd en nek helemaal op het kussen passen. 

Daarnaast speelt jouw persoonlijke voorkeur ook een rol. Wil jij een groot en zacht kussen of een stevig en compact kussen?

De vorm

De vorm draagt bij aan een goede slaaphouding. Het zorgt ervoor dat jouw ruggenwervel en nek in een rechte lijn liggen en houdt jouw luchtwegen open. Het zorgt er ook voor dat jouw tong niet naar achteren zakt. Vaak zie je dan ook dat een anti-snurk kussen een verdikking heeft of een neksteun. 

Je wil ook comfortabel liggen, dus kijk daar ook naar wanneer je kiest voor een bepaalde vorm.

Gewicht

Normaal sta je waarschijnlijk niet stil bij het gewicht van het kussen, maar bij een anti-snurk kussen is het juist wenselijk dat het wat gewicht geeft. Dan schuif je het niet zo makkelijk weg of in een andere houding. Waardoor jouw slaaphouding de hele nacht goed blijft. 

Materiaal

De meeste kussens tegen snurken zijn gemaakt van traagschuim. Dit past zich aan de vorm van jouw lichaam aan. Hierdoor krijgen jouw hoofd, nek en schouders de beste ondersteuning. Er wordt ook wel eens gebruik gemaakt van memory foam, bijvoorbeeld wanneer er een neksteun in het kussen verwerkt zit.

Het tijk

Het tijk is de vaste hoes rondom het kussen. Vaak kan je deze eraf halen en wassen. Dat is wel zo hygiënisch. Het beschermt jouw kussen tegen stof, lichaamsvocht, mijten, schimmels, bacteriën en nare luchtjes. Als je het tijk eraf kan halen en kan wassen, kijk dan goed naar de wasvoorschriften. 

Proefslapen

Proefslapen, dat klinkt toch heerlijk. Vaak kan je een anti-snurk kussen aanschaffen en er dan eerst een x-aantal dagen op proefslapen. Bevalt het toch niet, dan kan je het kussen retourneren, zonder dat je voor de kosten opdraait. Je weet dan zeker of het voor jou werkt, zeker omdat het een paar dagen kan duren voor je gewend bent aan een anti-snurk kussen. 

Garantieperiode

De garantieperiode zegt wel iets over de kwaliteit van het kussen tegen snurken. Vaak is die garantie op fabricagefouten, en dan wordt de garantie op bijvoorbeeld het tijk niet meegeteld. Kijk dus goed naar de garantieperiode om een indruk van de kwaliteit van het kussen in te schatten, en bewaar jouw aankoopbon goed, zodat je er ook gebruik van kan maken, mocht dit nodig zijn. 

Hoe gebruik je een anti-snurk kussen? 

Het gebruik van een anti-snurk kussen is heel eenvoudig. Je hoeft om te beginnen alleen maar de juiste keuze te maken. Je kiest namelijk een anti-snurk kussen dat past bij jouw slaaphouding. Het anti-snurk kussen zorgt er namelijk voor dat jij een goede slaaphouding aanneemt, waardoor jouw luchtwegen opengaan, en het snurken zal verminderen. 

Er wordt doorgaans een onderscheid gemaakt tussen rugslapers, zijslapers en buikslapers. Doordat jij een andere houding gewend bent, en door het kussen in een andere houding geforceerd wordt, kan het zijn dat je de eerste paar dagen minder goed slaapt. Je moet hier namelijk even aan wennen. Na een paar nachten zal je merken dat je veel beter slaapt en minder snurkt. 

Manieren om het snurken te verminderen

Een anti-snurk kussen kan een heel fijn hulpmiddel zijn, maar het werkt niet voor alle snurkers. Het ligt er een beetje aan wat de oorzaak van het snurken is. Naast het kussen tegen snurken zijn er ook nog andere hulpmiddelen die je kan gebruiken en tips die je kan uitvoeren om het snurken te verminderen. 

 • Niet op je rug slapen
 • Wanneer je overgewicht hebt, en het is mogelijk, dan kan afvallen helpen
 • Gebruik geen slaapmiddelen
 • Drink geen alcohol
 • Stop met roken
 • Ga sporten
 • Eet geen zware maaltijden voor het slapen
 • Drink geen melk of andere zuivelproducten voor het slapen
 • Gebruik een neusspray of neusspoeling voor het slapen
 • Doe ademhalingsoefeningen, zing, bespeel een blaasinstrument of doe keeloefeningen
 • Gebruik een anti-snurkbeugel of een neusmasker
 • Gebruik neusspreiders

Veelgestelde vragen

Kun je snurken als je op je zij ligt?

Wanneer je op je zijde slaapt, dan snurk je amper nog. Wanneer je slaapt dan verslappen jouw spieren, ook die van jouw huig en tong. Ze kunnen dan de luchtwegen verstoppen, waardoor je gaat snurken. Wanneer je op jouw zij slaapt, dan blijven jouw luchtwegen open en zal je niet snurken. 

Je kan ook op jouw buik slapen om het snurken te voorkomen, maar deze slaaphouding is niet goed voor jouw nek en ruggenwervel. 

Is snurken een slaapstoornis?

Veel snurken kan ook een symptoom van slaapstoornissen zoals slaap apneu zijn. Jouw ademhaling stokt dan kort, wat resulteert in het snurken. Je merkt dit onder meer doordat je overdag ook erg moe bent, terwijl je wel voldoende slaap hebt gehad en wanneer je tijdens het snurken een verstikkend of snakkend geluid maakt. 

Je kan dit laten onderzoeken en dient dan ook naar jouw huisarts te gaan voor slaaptesten. Het snurken is niet altijd gerelateerd aan een slaapstoornis, maar kan bijvoorbeeld ook komen door een allergie of een verkoudheid. 

Kan er bij snurken een tekort aan zuurstof ontstaan?

Wanneer het snurken het gevolg is van slaapapneu, dan kan er een zuurstoftekort ontstaan. Apneu heet officieel Obstructief Slaap Apneu Syndroom, afgekort OSAS. Hierbij treden herhaaldelijk vernauwingen op in de bovenste luchtwegen. 

Hierdoor kan de adem stokken, waardoor je gaat snurken. Je hebt dus ademstops en een verminderde ademhaling. Het gevolg is dat je hierdoor een zuurstoftekort krijgt in jouw bloed. En dit kan verstrekkende gevolgen hebben. Als je denkt dat je last hebt van slaap apneu, raadpleeg dan altijd jouw huisarts.  

Onze favoriet

Dit anti snurk kussen is ontworpen om te helpen bij het verminderen van snurken en apneu en is tevens geschikt als leeskussen en hoofdkussen.

Beste prijs op BOL.com