Bedhekje: Vind hier de 5 beste bedhekjes van 2024
Kleine kindjes draaien in bed, dromen spannende dromen en woelen dan rond. Het is ook nogal wat om alle indrukken van de dag te verwerken. Zolang ze in hun kinderbed liggen, kan dat weinig kwaad. Daar kunnen ze niet uitvallen.
Het wordt lastiger wanneer de overstap naar een eenpersoonsbed kinderbed wordt gemaakt. Die hebben meestal geen hoge randen meer, en als jouw kindje bewegelijk is in bed, dan kan hij of zij zo uit bed rollen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Je wil immers niet dat jouw kindje bang is om alleen te slapen, door jouw kleintje geregeld uit bed valt. Een bedhekje is dan de ideale oplossing. Er zijn allerhande uitvoeringen en modellen te krijgen, en je vindt dan ook zeker een bedhekje dat past bij jou en jouw kind.
Waar je dan op moet letten en welke andere informatie je nodig hebt om het beste bedhekje voor jou te kiezen, dat vind je allemaal hieronder. Je kan dan ook meteen de beste bedhekjes zien en in een weg doorgaan met bestellen.
Wat zijn de beste bedhekjes?
Wat is een bedhekje?
Een bedhekje is een hekje dat je aan de zijkant van een kinderbed of eenpersoonsbed kan plaatsen. Het voorkomt dat jouw kleintje uit bed valt. Het geeft kindjes ook een veilig gevoel. Ze komen uit een babybed met hoge spijlen en het hekje maakt het grote bed wat kleiner, wat jouw kindje een geborgen gevoel geeft.
Een groot bed kan erg spannend zijn en met een bedhekje is het allemaal net wat minder eng. Er zijn heel veel soorten bedhekjes te krijgen, en je vindt dan ook altijd een bedhekje dat perfect bij jou, jouw kindje en jullie interieur past.
Of je dan kiest voor een houten bedhekje, een opblaasbare bedrand, een inklapbaar bedhekje, een luxe bedhekje, je biedt jouw kindje altijd extra veiligheid en zelf heb je ook meer rust als je weet dat jouw kind veilig ligt te slapen.
Waar moet je op letten bij het kopen van een bedhekje?
Bij het kopen van een bedhekje dien je vooral op de volgende dingen te letten:
Veiligheid
Eigenlijk kan je ervan uitgaan dat de bedhekjes die jij in Europa kan kopen, ook veilig zijn. Ze dienen namelijk te voldoen aan speciale wet- en regelgeving. Toch kan je onder meer kijken naar de bevestiging om er verzekerd van te zijn dat het op het bedje past, en dat jij het gebruiksvriendelijk vindt.
Afmetingen
Niet ieder bedhekje is ook geschikt voor elk bed. Kijk dus ook goed naar de afmetingen van het bedhekje en het bed waarop je het bedhekje gaat bevestigen. Daarnaast zal een kind van drie jaar een steviger bedhekje nodig hebben dan een kindje van 1 jaar oud.
Let er ook op dat de lengte genoeg van de zijkant van het bed afschermt. Het zou vervelend zijn als jouw kindje er dan alsnog langs valt. Een groter bed, heeft een langer bedhekje nodig. Er zijn ook bedhekjes die in de breedte verstelbaar zijn. Die groeien dan als het ware met jouw kindje mee.
Instelbaarheid
Er zijn bedhekjes te krijgen die je kan instellen op het bed van jouw kindje en bijvoorbeeld op de matrasdikte. Het bedhekje groeit dan met jouw kind en het kinderbed mee en het is veel veiliger, doordat je het beter kan plaatsen.
Als je denkt dat je het bedhekje enkele jaren gaat gebruiken, dan kan jet het beste een bedhekje aanschaffen dat je kan instellen.
Materiaal
Bedhekjes worden gemaakt van alle soorten materialen en het ligt dan vooral aan jouw persoonlijke voorkeuren, welk materiaal jij kiest. Van een plastic opblaasbare bedrand tot een houten bedhekje, en alles ertussen in.
Elk materiaal heeft voordelen en nadelen. Denk dan aan stevigheid, duurzaamheid, makkelijk te verplaatsen of niet, en ga zo maar door. Een inklapbaar bedhekje kan ook heel erg handig zijn.
Kies je voor spijlen of ga je voor een netje? Kijk naar de mogelijkheden en bepaal wat het beste bij jou en jouw kindje past.
Hoe werkt een bedhekje?
Een bedhekje werkt heel simpel. Het voorkomt dat jouw kind tijdens een onrustige nacht uit bed rolt. Er zijn verschillende types bedhekjes, en het hangt ervan af welk bedhekje je precies kiest, hoe dat dit bedhekje werkt.
Een bedhekje voorkomt in ieder geval altijd dat kinderen uit bed rollen of uit bed vallen. Wanneer jouw kind in een groot bed gaat slapen, dan kan een bedhekje wat meer zekerheid geven. Het geeft kinderen een veilig en geborgen gevoel.
Je kan kiezen voor een houten bedhekje, een opblaasbare bedrand, een veiligheidsleuning van schuim, of een metalen of aluminium hekje met een net. Je plaatst ze allemaal aan de bedrand, maar het kan dat ze anders bevestigd dienen te worden.
Jij kan jouw kind veilig laten slapen, en je druk maken dat jouw kleintje uit bed valt, is verleden tijd. Jullie hebben allemaal opeens weer een gezonde nachtrust.
Hoeveel bedhekjes heb ik nodig?
Je plaatst een bedhekje op de bedrand. Vaak staat een bed met een of meerdere zijdes tegen een muur. Daar kan jouw kindje er niet uitvallen. In de meeste gevallen volstaat het dan ook om een bedhekje te halen. Wil je op elk bed in huis een bedhekje, of op meerdere randen van een bed, dan kan je meer bedhekjes halen.
Let er dan wel ook op dat het past en dat er genoeg ruimte is, mocht het een klapbaar bedhekje zijn. Vaak zijn veiligheidsleuningen wat prettiger als je meerdere randen van het bed wil voorzien van bedhekken.
Het kan ook handig zijn om een bedhekje te hebben om met je mee te nemen op reis, of als jullie kindje bijvoorbeeld bij opa en oma gaat logeren. Een speciaal kinderbed of een wiegje is dan niet nodig, want met het bedhekje maak je elk bed veilig voor jouw kindje.