Bedhekje: Vind hier de 5 beste bedhekjes van 2024

Kleine kindjes draaien in bed, dromen spannende dromen en woelen dan rond. Het is ook nogal wat om alle indrukken van de dag te verwerken. Zolang ze in hun kinderbed liggen, kan dat weinig kwaad. Daar kunnen ze niet uitvallen.

Het wordt lastiger wanneer de overstap naar een eenpersoonsbed kinderbed wordt gemaakt. Die hebben meestal geen hoge randen meer, en als jouw kindje bewegelijk is in bed, dan kan hij of zij zo uit bed rollen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Je wil immers niet dat jouw kindje bang is om alleen te slapen, door jouw kleintje geregeld uit bed valt. Een bedhekje is dan de ideale oplossing. Er zijn allerhande uitvoeringen en modellen te krijgen, en je vindt dan ook zeker een bedhekje dat past bij jou en jouw kind.

Waar je dan op moet letten en welke andere informatie je nodig hebt om het beste bedhekje voor jou te kiezen, dat vind je allemaal hieronder. Je kan dan ook meteen de beste bedhekjes zien en in een weg doorgaan met bestellen.

Wat zijn de beste bedhekjes?

Onze favoriet

De Safety 1st Portable Bed Rail houdt je kind veilig tijdens het reizen, is compact en gemakkelijk te vervoeren. 

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Gebruiksgemak

2e beste keuze

De bedrail helpt kinderen om te wisselen tussen een wieg en een bed en vergrendelt automatisch wanneer ze rechtop staan.

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Gebruiksgemak

3e beste keuze

Met dit bedhek is de overgang naar een groot bed minder eng. Uw kleintje kan in zijn slaap niet uit bed rollen. 

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Gebruiksgemak

Op deze pagina:

Waar zijn de beste bedhekjes op getest?

De beste bedhekjes worden geselecteerd op basis van hun veiligheid, stabiliteit en gebruiksgemak. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste bedhekjes worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Safety 1st Draagbaar, opvouwbaar Bedhekje

Dit bedhekje is gemaakt van een metalen frame met een net. Uitgevouwen heeft het een lengte van 106 cm, maar opgevouwen is het slechts 71 cm lang. Hierdoor is het ook heel makkelijk mee te nemen, en je kan het aanpassen aan het bed.

Het is geschikt voor een matras groter dan 154 cm en tussen de 10 cm en de 24 cm dik. Het past op een standaard bed of lattenbodem. Let er dan op dat de bedrand niet te hoog is. Het past makkelijk in een koffer en jouw kindje zal overal en altijd veilig slapen.

Voordelen

 • Instelbaar en inklapbaar bedhekje

 • Makkelijk mee te nemen

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Safety 1st Bedhekje

Dit extra lange bedhekje is zeer stabiel, dankzij een breed frame onder het matras. Het is geschikt voor matrassen van 190 cm en groter en met een dikte van 9 cm tot 26 cm. Het bedhekje is gemaakt van degelijk metaal met een net.

De beugel vergrendelt automatisch in rechtopstaande positie. De omklapbeveiliging wordt ontgrendelt door beide zijdes in te drukken. Dit bedhekje is een van de langste die er te krijgen is, met maar liefst 150 cm lang.

Voordelen

 • Extra lang met 150 cm

 • Omklapbeveiliging is kidsproof

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Baninni Bedhek

Dit bedhekje van Baninni is 120 cm lang en 40 cm hoog en past op elk bed. Het hek is inklapbaar. Als het bedhekje omhoog staat, dan zit er een automatische lock op, die kinderen niet eraf kunnen krijgen.

Het bedhekje is gemaakt van kunststof met een net. Het is eenvoudig in elkaar te zetten en te bevestigen. Let er wel op dat de bedrand niet heel hoog is, dan kan het bedhekje misschien niet klappen, en kan jouw kleintje niet zelf in bed stappen.

Voordelen

 • Automatische lock wanneer het hekje omhoog staat

 • Eenvoudig in elkaar te zetten en te bevestigen

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#4
Deryan Luxe Bedhekje

Het moderne antwoord op een bedhekje zijn deze veiligheidsleuningen. Deze bedrail helpt kinderen om alleen in bed te slapen, zonder zich opgesloten te voelen. Deze bedrand is gemaakt van waterbestendig schuim, dat beschermd wordt door een hoes die je kan wassen in de wasmachine.

Dankzij het dubbele antislipsysteem heeft dit luxe bedhekje een goede grip tussen het onderste laken en het matras. Er zijn geen harde stukken om tegenaan te komen en jouw kind zal niet uit bed vallen. Er zit ook een luxe draagtas bij, zodat je de veiligheidsleuning ook makkelijk mee kan nemen.

Voordelen

 • Waterbestendig schuim met afneembare, wasbare hoes

 • Dubbel antislipsysteem

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Lionelo Eva Bedhekje

Dit bedhekje is lekker lang en heeft een vergrendelingssysteem waardoor het hekje niet zomaar omklapt. Het bedhekje klapt ook helemaal omlaag, zodat het op geen enkele manier in de weg zit. De Secure Belt riemen zorgen voor het borgen van de reling.

Het bedhekje is gemaakt van duurzaam aluminium met een net. Het kan 27 kilo druk dragen. De installatie is eenvoudig en het bedhekje is ook geschikt om mee op reis te nemen. Doordat het 180 graden klapt, is het ook erg compact als je het wil opbergen.

Voordelen

 • Klapt 180 graden om

 • Gemaakt van duurzaam aluminium

 • Veiligheid
 • Stabiliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

Wat is een bedhekje?

Een bedhekje is een hekje dat je aan de zijkant van een kinderbed of eenpersoonsbed kan plaatsen. Het voorkomt dat jouw kleintje uit bed valt. Het geeft kindjes ook een veilig gevoel. Ze komen uit een babybed met hoge spijlen en het hekje maakt het grote bed wat kleiner, wat jouw kindje een geborgen gevoel geeft.

Een groot bed kan erg spannend zijn en met een bedhekje is het allemaal net wat minder eng. Er zijn heel veel soorten bedhekjes te krijgen, en je vindt dan ook altijd een bedhekje dat perfect bij jou, jouw kindje en jullie interieur past.

Of je dan kiest voor een houten bedhekje, een opblaasbare bedrand, een inklapbaar bedhekje, een luxe bedhekje, je biedt jouw kindje altijd extra veiligheid en zelf heb je ook meer rust als je weet dat jouw kind veilig ligt te slapen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bedhekje?

Bij het kopen van een bedhekje dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Veiligheid

Eigenlijk kan je ervan uitgaan dat de bedhekjes die jij in Europa kan kopen, ook veilig zijn. Ze dienen namelijk te voldoen aan speciale wet- en regelgeving. Toch kan je onder meer kijken naar de bevestiging om er verzekerd van te zijn dat het op het bedje past, en dat jij het gebruiksvriendelijk vindt.

Afmetingen

Niet ieder bedhekje is ook geschikt voor elk bed. Kijk dus ook goed naar de afmetingen van het bedhekje en het bed waarop je het bedhekje gaat bevestigen. Daarnaast zal een kind van drie jaar een steviger bedhekje nodig hebben dan een kindje van 1 jaar oud.

Let er ook op dat de lengte genoeg van de zijkant van het bed afschermt. Het zou vervelend zijn als jouw kindje er dan alsnog langs valt. Een groter bed, heeft een langer bedhekje nodig. Er zijn ook bedhekjes die in de breedte verstelbaar zijn. Die groeien dan als het ware met jouw kindje mee.

Instelbaarheid

Er zijn bedhekjes te krijgen die je kan instellen op het bed van jouw kindje en bijvoorbeeld op de matrasdikte. Het bedhekje groeit dan met jouw kind en het kinderbed mee en het is veel veiliger, doordat je het beter kan plaatsen.

Als je denkt dat je het bedhekje enkele jaren gaat gebruiken, dan kan jet het beste een bedhekje aanschaffen dat je kan instellen.

Materiaal

Bedhekjes worden gemaakt van alle soorten materialen en het ligt dan vooral aan jouw persoonlijke voorkeuren, welk materiaal jij kiest. Van een plastic opblaasbare bedrand tot een houten bedhekje, en alles ertussen in.

Elk materiaal heeft voordelen en nadelen. Denk dan aan stevigheid, duurzaamheid, makkelijk te verplaatsen of niet, en ga zo maar door. Een inklapbaar bedhekje kan ook heel erg handig zijn.

Kies je voor spijlen of ga je voor een netje? Kijk naar de mogelijkheden en bepaal wat het beste bij jou en jouw kindje past.

Hoe werkt een bedhekje?

Een bedhekje werkt heel simpel. Het voorkomt dat jouw kind tijdens een onrustige nacht uit bed rolt. Er zijn verschillende types bedhekjes, en het hangt ervan af welk bedhekje je precies kiest, hoe dat dit bedhekje werkt.

Een bedhekje voorkomt in ieder geval altijd dat kinderen uit bed rollen of uit bed vallen. Wanneer jouw kind in een groot bed gaat slapen, dan kan een bedhekje wat meer zekerheid geven. Het geeft kinderen een veilig en geborgen gevoel.

Je kan kiezen voor een houten bedhekje, een opblaasbare bedrand, een veiligheidsleuning van schuim, of een metalen of aluminium hekje met een net. Je plaatst ze allemaal aan de bedrand, maar het kan dat ze anders bevestigd dienen te worden.

Jij kan jouw kind veilig laten slapen, en je druk maken dat jouw kleintje uit bed valt, is verleden tijd. Jullie hebben allemaal opeens weer een gezonde nachtrust.

Hoeveel bedhekjes heb ik nodig?

Je plaatst een bedhekje op de bedrand. Vaak staat een bed met een of meerdere zijdes tegen een muur. Daar kan jouw kindje er niet uitvallen. In de meeste gevallen volstaat het dan ook om een bedhekje te halen. Wil je op elk bed in huis een bedhekje, of op meerdere randen van een bed, dan kan je meer bedhekjes halen.

Let er dan wel ook op dat het past en dat er genoeg ruimte is, mocht het een klapbaar bedhekje zijn. Vaak zijn veiligheidsleuningen wat prettiger als je meerdere randen van het bed wil voorzien van bedhekken.

Het kan ook handig zijn om een bedhekje te hebben om met je mee te nemen op reis, of als jullie kindje bijvoorbeeld bij opa en oma gaat logeren. Een speciaal kinderbed of een wiegje is dan niet nodig, want met het bedhekje maak je elk bed veilig voor jouw kindje.

Veelgestelde vragen

Wanneer voor een bedhekje kiezen?

Een bedhekje wordt aangeraden voor kindjes vanaf 18 maanden. Dat is de gemiddelde leeftijd dat een kindje zelf in en uit bed kan komen, op een veilige manier. Dit geldt dus voor kinderen die alleen slapen. Bijvoorbeeld bij de overgang van een ledikant naar een kinderbed of eenpersoonsbed.

Slaap jij samen met jouw baby in een bed, bijvoorbeeld wanneer jullie niet thuis slapen, dan kan een bedhekje ook handig zijn. Het is dan eigenlijk meer als extra veiligheid en je hoeft dan niet overal een wieg mee naartoe te nemen.

Hoeveel kost een bedhekje?

Voor een degelijk bedhekje ben je rond de dertig euro kwijt. Daar zit dan natuurlijk wat kwaliteitsverschil in en het ligt ook aan het soort bedhekje. Een opblaasbare bedrand heb je voor minder dan 20 euro en een aluminium hekje met een net voor rond de 35 euro.

Het verschil tussen een goedkoop en duur bedhekje is dus helemaal niet zo groot en het is dan ook altjd aan te raden om gewoon voor kwaliteit te gaan en een bedhekje te kiezen dat past bij de wensen van jou en jouw kindje.

Kan ik een bedhekje gebruiken als ik een hoogslaper of een stapelbed heb?

Er zijn bedhekjes te krijgen die geschikt zijn voor een hoogslaper of stapelbed, maar dat staat daar dan ook specifiek bij aangegeven. Je wil ook geen gewoon bedhekje voor een hoogslaper of stapelbed gebruiken, want dan is de veiligheid van jouw kindje niet gegarandeerd.

Eigenlijk hoort dat ook al bij een stapelbed of hoogslaper te zitten, en als er geen bedhekje of randbeveiliging bijgeleverd wordt, dan kan je altijd even kijken of die na te bestellen zijn. Kijk anders specifieke voor bedhekjes voor hoogslapers en stapelbedden om een veilig bedhekje te vinden.

Onze favoriet

De Safety 1st Portable Bed Rail houdt je kind veilig tijdens het reizen, is compact en gemakkelijk te vervoeren. 

Beste prijs op BOL.com