Beste matras 140x200: Vind hier de 5 beste matrassen 140x200 van 2024

Het kiezen van een matras is een belangrijke beslissing, aangezien we een groot deel van ons leven in bed doorbrengen. Een goed matras kan ervoor zorgen dat we comfortabel en ontspannen slapen, terwijl een slecht matras kan leiden tot rug- en nekpijn en een slechte nachtrust. Als u op zoek bent naar een matras van 140x200 cm, is het belangrijk om te weten wat uw persoonlijke voorkeuren zijn en wat uw specifieke slaapbehoeften zijn. Er zijn verschillende soorten matrassen beschikbaar, zoals pocketvering, schuim en binnenvering, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het is ook aan te raden om naar de stevigheid en ondersteuning van het matras te kijken, afhankelijk van uw gewicht en slaaphouding. Door goed te onderzoeken en te vergelijken kunt u een matras vinden dat aan al uw behoeften voldoet en u helpt om elke nacht comfortabel en uitgerust te slapen.

Wat zijn de beste matrassen 140x200?

Onze favoriet

Het koudschuim matras van 140x200 cm en 17 cm dik met een HR40 dichtheid biedt een uitstekende ondersteuning en comfort.

 • Gewicht
 • Rugklachten
 • Materiaal

2e beste keuze

Het Prince de Luxe® matras biedt een ultieme slaapervaring met een perfecte combinatie van pocketvering en koudschuim.

 • Gewicht
 • Rugklachten
 • Materiaal

3e beste keuze

Het premium plus matras van 140x200 cm is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en gezonde slaapoplossing.

 • Gewicht
 • Rugklachten
 • Materiaal

Op deze pagina:

Waar zijn de beste matrassen 140x200 op getest?

De beste matrassen 140x200 worden geselecteerd op basis van hun gewicht, rugklachten en materiaal. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste matrassen 140x200 worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
koudschuim matras 140x200

Het koudschuim matras van 140x200 cm en 17 cm dik met een HR40 dichtheid biedt een uitstekende ondersteuning en comfort. Het matras is gemaakt van hoogwaardig koudschuim, wat zorgt voor een goede ventilatie en vochtregulatie, waardoor het matras droog en fris blijft. Het koudschuim biedt ook een uitstekende drukverdeling, wat ervoor zorgt dat het matras zich aanpast aan de vorm van het lichaam en zo de druk op de gewrichten en de rug vermindert.

Het matras heeft een medium stevigheid, wat het perfect maakt voor mensen die een goede ondersteuning willen zonder dat het matras te hard of te zacht is. De hoes van het matras is afneembaar en wasbaar op 60 graden Celsius, wat het gemakkelijk maakt om het matras schoon en hygiënisch te houden. Het matras is geschikt voor alle soorten bedbodems en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend matras van hoge kwaliteit.

 • Gewicht
 • Rugklachten
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
Prince de Luxe® matras

Het Prince de Luxe® matras van Slaaploods.nl biedt een ultieme slaapervaring met een perfecte combinatie van pocketvering en koudschuim. Het matras heeft een afmeting van 140x200 cm en is maar liefst 25 cm dik. Het biedt een stevige ondersteuning en is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een hard matras.

Het matras bestaat uit 7 comfortzones met pocketvering, waardoor het lichaam op de juiste plekken ondersteund wordt en het matras zich aanpast aan de contouren van het lichaam. De pocketveren zijn individueel verpakt en zorgen voor een uitstekende ventilatie en vochtregulatie, waardoor het matras koel en droog blijft.

De bovenste laag van het matras is gemaakt van hoogwaardig koudschuim, wat zorgt voor een optimale drukverdeling en een aangename slaapervaring. Het matras heeft een afneembare en wasbare hoes, wat het onderhoud eenvoudig maakt.

Het Prince de Luxe® matras is geschikt voor alle soorten bedbodems en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardig matras met een stevige ondersteuning. Met dit matras bent u verzekerd van een goede nachtrust en een energieke start van de dag.

 • Gewicht
 • Rugklachten
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Matras - 140x200 - 7 zones - koudschuim - premium plus tijk

Het premium plus matras van 140x200 cm is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en gezonde slaapoplossing. De matras is gemaakt van koudschuim en is ontworpen met 7 comfortzones, wat ervoor zorgt dat elk gebied van je lichaam de juiste ondersteuning krijgt. De matras heeft een hoogte van 15 cm en is voorzien van een premium plus tijk, wat zorgt voor een luxueuze en comfortabele slaapervaring. De matras biedt een gemiddeld comfortniveau en is geschikt voor zowel zij- als rugslapers. Als je op zoek bent naar een comfortabele en ondersteunende slaapoplossing, is deze matras de perfecte keuze voor jou.

 • Gewicht
 • Rugklachten
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
Luxe Topper Koudschuim Stockholm

De Luxe Topper Koudschuim Stockholm van 140x200 cm biedt ultiem comfort en een heerlijke slaapervaring. Het matras heeft een HR50 dichtheid, wat betekent dat het een hoge veerkracht heeft en lang meegaat. De topper is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een stevigere ondersteuning tijdens het slapen.

De topper is gemaakt van hoogwaardig koudschuim en heeft een Tencel tijk, wat zorgt voor een uitstekende vochtregulatie en een optimale ventilatie. Het materiaal is daarnaast ook nog eens antibacterieel en hypoallergeen, waardoor het perfect is voor mensen met allergieën.

De topper heeft een hotelkwaliteit en biedt een heerlijk zacht en comfortabel slaapoppervlak. Het past op alle soorten matrassen en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar extra comfort en ondersteuning tijdens het slapen. Het is gemakkelijk te onderhouden en de afneembare hoes kan gewassen worden op 60 graden Celsius.

Met de Luxe Topper Koudschuim Stockholm kunt u genieten van een goede nachtrust en een energieke start van de dag.

 • Gewicht
 • Rugklachten
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Matras Koudschuim 140x200

Het matras van 140x200 cm is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en ondersteunende slaapoplossing. De matras is gemaakt van koudschuim, wat zorgt voor een uitstekende ondersteuning en comfort. De matras biedt een stevig comfortniveau en is geschikt voor zowel zij- als rugslapers. De matras is licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen, wat ervoor zorgt dat je hem kunt gebruiken in elke kamer in je huis. Als je op zoek bent naar een comfortabele en ondersteunende slaapoplossing, is deze matras van 140x200 cm de perfecte keuze voor jou.

 • Gewicht
 • Rugklachten
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Wat is het beste matras 140x200?

Het is moeilijk om te zeggen wat het "beste" matras is, aangezien dit sterk afhangt van persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften. Bovendien zijn er zoveel verschillende soorten matrassen op de markt, dat het moeilijk is om te bepalen welk matras het beste is voor iedereen. Als u op zoek bent naar een matras van 140x200 cm, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het maken van uw keuze:

 • Matrassoort: Er zijn verschillende soorten matrassen beschikbaar, zoals pocketvering, schuim en binnenvering. Elke soort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, dus het is belangrijk om te bepalen wat het beste bij u past.

 • Stevigheid en ondersteuning: De stevigheid en ondersteuning van het matras zijn belangrijk, afhankelijk van uw gewicht en slaaphouding. Als u bijvoorbeeld een zijslaper bent, wilt u misschien een matras met meer ondersteuning om uw rug en heupen te ondersteunen.

 • Comfort: Uiteindelijk gaat het bij het kiezen van een matras om comfort. Probeer verschillende matrassen uit om te bepalen welk matras het meest comfortabel is voor u.

 • Prijs: Matrassen kunnen behoorlijk duur zijn, dus het is belangrijk om te bepalen wat uw budget is en welk matras het beste bij u past.

Het is aan te raden om matrassen te vergelijken en reviews te lezen voordat u een beslissing maakt, zodat u een matras kunt vinden die aan al uw behoeften voldoet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras 140x200?

Bij het kopen van een beste matras 140x200 dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Gewicht

Het is belangrijk om rekening te houden met uw gewicht bij het kiezen van een matras, omdat dit kan beïnvloeden hoe comfortabel het matras is en hoeveel ondersteuning het biedt. Als u bijvoorbeeld zwaarder bent, heeft u waarschijnlijk meer ondersteuning nodig om uw gewicht te dragen en om te voorkomen dat u te diep in het matras zakt. Dit kan leiden tot rugpijn en ongemak tijdens het slapen. Aan de andere kant, als u licht van gewicht bent, heeft u waarschijnlijk minder ondersteuning nodig en kan een matras met minder stevigheid comfortabeler zijn. Het is daarom belangrijk om een matras te kiezen dat aan uw behoeften voldoet en u helpt om comfortabel en ontspannen te slapen.

Nachttemperatuur

Het is belangrijk om rekening te houden met de nachttemperatuur bij het kiezen van een matras, omdat dit kan beïnvloeden hoe comfortabel het matras is. Als u bijvoorbeeld in een koelere slaapkamer slaapt, kan een matras met meer isolatie en warmtebehoud comfortabeler zijn. Aan de andere kant, als u in een warme slaapkamer slaapt, kan een matras met goede luchtcirculatie en koeling comfortabeler zijn. Er zijn verschillende matrassen beschikbaar die specifiek zijn ontworpen om de temperatuur te reguleren, zoals matrassen met schuimlaagjes die warmte afvoeren of matrassen met luchtkanalen die lucht circuleren. Als u op zoek bent naar een matras dat aan uw behoeften voldoet, is het belangrijk om naar de temperatuurregulatie-eigenschappen van het matras te kijken.

Slaaphouding

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met je slaaphouding bij het kopen van een matras van 140x200 cm:

 1. Comfort: Als je in een ongemakkelijke houding slaapt, kan dit leiden tot pijn in de rug of nek. Een matras die is ontworpen voor jouw slaaphouding kan helpen om deze pijn te verminderen.

 2. Steun: Een matras moet voldoende steun bieden om je rug en nek te ondersteunen tijdens het slapen. Als je een matras koopt die niet geschikt is voor je slaaphouding, kan dit leiden tot ongemak en pijn.

 3. Levensduur: Een matras die niet geschikt is voor je slaaphouding kan sneller slijten en de levensduur verkorten. Door een matras te kiezen die is ontworpen voor je slaaphouding, kun je ervoor zorgen dat je langer plezier hebt van je aankoop.

Als je twijfelt over wat voor jou de beste slaaphouding is, kun je altijd advies vragen aan een arts of fysiotherapeut. Zij kunnen je helpen om de juiste slaaphouding te bepalen en een matras aan te bevelen dat daarbij past.

Rugklachten

Het is belangrijk om rekening te houden met rugklachten bij het kopen van een matras van 140x200 cm omdat een matras kan helpen om rugklachten te verminderen of te voorkomen. Als je op een matras slaapt die niet geschikt is voor je rug, kan dit leiden tot pijn en ongemak. Een matras die is ontworpen om de rug te ondersteunen en te ontlasten, kan helpen om rugklachten te verminderen of te voorkomen.

Er zijn verschillende soorten matrassen die geschikt zijn voor mensen met rugklachten. Bijvoorbeeld, een orthopedisch matras is ontworpen om de rug te ondersteunen en kan helpen om rugklachten te verminderen. Een pocketveringmatras kan ook een goede keuze zijn omdat deze matras individuele veren heeft die zich aanpassen aan de vorm van je rug.

Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van een matras alleen maar een deel is van het oplossen van rugklachten. Het is ook belangrijk om een goede houding aan te nemen tijdens het slapen en om eventuele andere oorzaken van rugpijn, zoals stress of overbelasting, aan te pakken. Als je twijfelt over wat voor jou de beste matras is, kun je altijd advies vragen aan een arts of fysiotherapeut. Zij kunnen je helpen om een matras aan te bevelen dat past bij je rugklachten.

Allergieën

Het is belangrijk om rekening te houden met allergieën bij het kopen van een matras van 140x200 cm omdat sommige matrassen allergische reacties kunnen veroorzaken. Dit kan het gevolg zijn van de materialen waaruit de matras is gemaakt of van stoffen die zijn toegevoegd aan het matras om het te behandelen of te beschermen.

Als je allergisch bent voor bepaalde stoffen, zoals huisstofmijt of schimmels, is het belangrijk om een matras te kiezen die is ontworpen om deze stoffen te verminderen of te elimineren. Sommige matrassen zijn bijvoorbeeld gemaakt van hypoallergene materialen of zijn behandeld met stoffen die huisstofmijt of schimmels doden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat allergieën niet alleen kunnen worden veroorzaakt door het matras zelf, maar ook door andere elementen in de slaapomgeving, zoals kussens, dekbedden en slaapkamertextiel. Als je allergisch bent, is het daarom belangrijk om ook rekening te houden met deze factoren als je een matras koopt. Als je twijfelt over wat voor jou de beste matras is, kun je altijd advies vragen aan een arts of allergoloog. Zij kunnen je helpen om een matras aan te bevelen dat past bij je allergieën.

Materiaal

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met het materiaal van een matras van 140x200 cm bij het kopen:

 1. Comfort: Het materiaal van een matras kan invloed hebben op het comfortniveau. Sommige materialen, zoals koudschuim of traagschuim, zijn bijvoorbeeld bekend om hun vermogen om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam en een gevoel van comfort te bieden. Andere materialen, zoals binnenveringsmatrassen of waterbedden, kunnen een ander comfortniveau bieden.

 2. Steun: Het materiaal van een matras kan ook invloed hebben op de hoeveelheid steun die het biedt. Sommige materialen, zoals pocketveren of koudschuim, bieden bijvoorbeeld een hogere hoeveelheid steun dan andere materialen. Als je op zoek bent naar een matras met veel steun, is het belangrijk om te kijken naar matrassen die zijn gemaakt van deze materialen.

 3. Duurzaamheid: Het materiaal van een matras kan ook invloed hebben op de duurzaamheid. Sommige materialen, zoals koudschuim of traagschuim, zijn bijvoorbeeld bekend om hun lange levensduur. Andere materialen, zoals binnenveringsmatrassen, kunnen sneller slijten. Als je op zoek bent naar een duurzame matras, is het belangrijk om te kijken naar matrassen die zijn gemaakt van deze materialen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het materiaal van een matras niet het enige is waar je op moet letten. Je moet ook rekening houden met je eigen behoeften en voorkeuren, zoals je slaaphouding en eventuele allergieën. Als je twijfelt over wat voor jou de beste matras is, kun je altijd advies vragen aan een arts of fysiotherapeut. Zij kunnen je helpen om een matras aan te bevelen dat past bij je behoeften.

Afmetingen

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met de afmetingen van een matras van 140x200 cm bij het kopen:

 1. Comfort: Als je te kleine of te grote matras koopt, kan dit leiden tot ongemak tijdens het slapen. Een matras die te klein is kan bijvoorbeeld niet genoeg ruimte bieden om je bewegingen te volgen, terwijl een matras die te groot is kan ervoor zorgen dat je uit balans raakt.

 2. Steun: Een matras die de juiste afmetingen heeft, kan helpen om je rug en nek te ondersteunen tijdens het slapen. Als je op een te kleine of te grote matras slaapt, kan dit leiden tot ongemak en pijn.

 3. Past in je bed: Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de matras past in je bed. Als je een te kleine of te grote matras koopt, kan dit ervoor zorgen dat het bed niet comfortabel is en dat het moeilijk is om er op te liggen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de afmetingen van een matras niet het enige zijn waar je op moet letten. Je moet ook rekening houden met je eigen behoeften en voorkeuren, zoals je slaaphouding en eventuele allergieën. Als je twijfelt over wat voor jou de beste matras is, kun je altijd advies vragen aan een arts of fysiotherapeut. Zij kunnen je helpen om een matras aan te bevelen dat past bij je behoeften.

Wat is beter voor je rug hard of zacht matras?

Het is belangrijk om een matras te kiezen dat comfortabel is voor jou en dat ondersteuning biedt voor je rug en hele lichaam. Er is geen één-matras-past-alles oplossing, omdat wat voor de ene persoon comfortabel is, kan voor een andere persoon te hard of te zacht zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen verschillende behoeften heeft en dat wat voor jou het beste werkt, niet noodzakelijkerwijs hetzelfde is voor iemand anders.

Er zijn echter enkele algemene richtlijnen die je kunt volgen om te helpen bij het kiezen van een matras die goed voor je rug is:

 • Een matras die te hard is, kan leiden tot drukpunten op het lichaam en pijn in de rug. Een matras die te zacht is, kan ervoor zorgen dat je te diep wegzakt en dat je rug niet voldoende ondersteuning krijgt.

 • Het is belangrijk om een matras te kiezen die je rug voldoende ondersteuning biedt en die je wervelkolom op een neutrale positie houdt. Als je rug te veel bocht, kan dit leiden tot pijn en ongemak.

 • Probeer verschillende matrassen uit voordat je een beslissing maakt. Als je een matras koopt, kijk dan naar winkels die een slaapgarantie of een periode van thuis proberen aanbieden, zodat je de tijd hebt om te bepalen of de matras comfortabel is voor jou.

In het algemeen kan een matras met medium tot medium-firm ondersteuning het beste zijn voor de rug. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit afhangt van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je rugproblemen hebt, kan het raadzaam zijn om een matras te kiezen die specifiek ontworpen is om rugpijn te verminderen of om rugproblemen te voorkomen. Het is ook aan te raden om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut voordat je een matras koopt.

Hoe weet je of je matras goed is?

Er zijn een aantal tekenen waaraan u kunt zien of uw matras goed is of niet. Zoek naar de volgende tekenen om te bepalen of uw matras goed is of dat het misschien tijd is om een nieuw matras te overwegen:

 • Comfort: Als uw matras oncomfortabel is of als u zich 's ochtends moe en pijnlijk voelt, kan dit een teken zijn dat uw matras niet goed is.

 • Ondersteuning: Een goed matras biedt voldoende ondersteuning voor uw lichaam tijdens het slapen, wat kan helpen om rug- en nekpijn te verminderen. Als uw matras te zacht is of te stevig, kan dit leiden tot comfortproblemen.

 • Duurzaamheid: Een goed matras zal langer meegaan en minder snel slijten dan een matras van lage kwaliteit. Als uw matras snel verzakt of beschadigd raakt, kan dit een teken zijn dat het niet goed is.

 • Hygiëne: Een goed matras zal geen vieze geuren afgeven en zal ook geen stof of allergenen afgeven die de luchtwegen kunnen irriteren. Als uw matras vieze geuren afgeeft of als u luchtwegproblemen heeft na het slapen op het matras, kan dit een teken zijn dat het niet goed is.

Als u twijfelt of uw matras goed is of niet, kunt u overwegen om advies te vragen aan een slaapexpert of een arts. Zij kunnen u helpen om te bepalen of het tijd is om een nieuw matras te overwegen en welk matras het beste is voor uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste matras volgens de Consumentenbond?

Het is moeilijk om te zeggen welk matras volgens de Consumentenbond het beste is, omdat de behoeften van mensen verschillen en wat voor de ene persoon comfortabel is, kan voor een andere persoon te hard of te zacht zijn. Het is belangrijk om een matras te kiezen die comfortabel is voor jou en die ondersteuning biedt voor je rug en hele lichaam.

De Consumentenbond test regelmatig matrassen en publiceert de resultaten van hun testen op hun website. In de testen worden verschillende factoren in overweging genomen, zoals comfort, ondersteuning, duurzaamheid en prijs. Als je op zoek bent naar een nieuw matras, kan het raadzaam zijn om de resultaten van de tests van de Consumentenbond te bekijken en te lezen wat andere consumenten van de matrassen vinden. Houd er echter rekening mee dat de behoeften van mensen verschillen en dat het belangrijk is om een matras te kiezen die comfortabel is voor jou. Als je rugproblemen hebt, kan het ook raadzaam zijn om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut voordat je een matras koopt.

Welke matras voor welk gewicht?

Het kiezen van een matras afhankelijk van uw gewicht kan helpen om ervoor te zorgen dat u een matras krijgt die voldoende ondersteuning en comfort biedt voor uw specifieke behoeften. Als u bijvoorbeeld een zwaardere persoon bent, kan een stevig matras beter zijn omdat het extra ondersteuning biedt voor uw gewicht. Aan de andere kant, als u een lichtere persoon bent, kan een zacht matras misschien comfortabeler zijn omdat het minder druk op uw lichaam uitoefent.

Er zijn een aantal matras materialen die speciaal zijn ontworpen voor personen met een bepaald gewicht, zoals binnenvering of koudschuim. Binnenveringmatrassen zijn bijvoorbeeld bekend om hun stevigheid en ondersteuning en zijn vaak een goede keuze voor zwaardere personen. Koudschuim matrassen zijn aan de andere kant vaak iets zachter en kunnen een goede keuze zijn voor lichtere personen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van een matras afhankelijk van uw gewicht een van de factoren is om in overweging te nemen. U moet ook rekening houden met uw slaaphouding, leeftijd, eventuele gezondheidsproblemen en persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van een matras.

Waarom moet een nieuw matras 72 uur liggen?

Het is aanbevolen om een nieuw matras 72 uur te laten liggen voordat u erop gaat slapen, omdat dit ervoor zorgt dat het matras voldoende tijd heeft om zich te "installeren" en zijn volledige vorm te behouden. Als u meteen op het matras gaat slapen nadat u het hebt gekocht, kan dit leiden tot het vervormen van het matras of het verzakken van het materiaal, wat kan leiden tot comfortproblemen en een minder lange levensduur van het matras.

Laat het matras 72 uur liggen voordat u erop gaat slapen, zodat het materiaal de tijd heeft om zich te ontspannen en de vorm te behouden die het was ontworpen om te hebben. Als u het matras eerder gaat gebruiken, kan dit leiden tot comfortproblemen en een minder lange levensduur van het matras. Houd er rekening mee dat dit advies alleen geldt voor nieuwe matrassen; als u een tweedehands matras koopt, kunt u dit advies overwegen, maar het is niet noodzakelijk.

Onze favoriet

Dit koudschuim matras wordt ook wel High Resilience matras genoemd. Deze koudschuim matras zorgt voor een goed slaaprust daarnaast voert het koudschuim matras vocht ook zeer goed af en komt kuilvormingen bij een koudschuim matras niet voor. Koudschuim heeft een lange levensduur omdat er veel kg in de m3 wordt gebruikt. Dit materiaal biedt veel veerkracht voor een goede lichaamsondersteuning. Deze koudschuim matras heeft een ideale dikte van 17cm dik.

Beste prijs op BOL.com