Beste matras 160x200: Vind hier de 5 beste matrassen 160x200 van 2024

Het vinden van een matras kan soms een uitdaging zijn, vooral als je specifieke maten zoekt zoals een matras van 160x200 cm. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een matras van deze afmetingen te vinden.

Een van de eerste dingen die je kunt doen, is naar een speciaalzaak voor matrassen gaan. Hier kun je vaak verschillende matrassen van diverse merken en materialen bekijken en testen voordat je een aankoop doet. Je kunt ook online zoeken naar matrassen van deze afmetingen. Er zijn verschillende websites waar je matrassen kunt kopen, van grote merken tot kleinere, onafhankelijke bedrijven.

Het is belangrijk om de specificaties van het matras te lezen voordat je een aankoop doet. Zoek naar informatie over de dikte van het matras, het type materiaal dat is gebruikt en eventuele extra comfort voordelen die het matras kan hebben. Bekijk ook de garantievoorwaarden en eventuele retourbeleid van de verkoper voordat je een matras koopt. Als je de tijd neemt om je huiswerk te doen, zul je zeker een matras vinden dat aan al je behoeften voldoet.

Wat zijn de beste matrassen 160x200?

Onze favoriet

Dit HR koudschuim matras van 160x200 cm en ongeveer 17 cm dik biedt een uitstekende ondersteuning en comfortabele slaapervaring.

 • Ondersteuning
 • Duurzaamheid
 • Vochtafvoer

2e beste keuze

De Prince de Luxe® is een pocketvering matras met een toplaag van koudschuim en heeft een afmeting van 160x200 cm en is 25 cm dik.

 • Ondersteuning
 • Duurzaamheid
 • Vochtafvoer

3e beste keuze

Het Bedworld koudschuim matras HR45 heeft een afmeting van 160x200 cm en een matrasdikte van 16 cm.

 • Ondersteuning
 • Duurzaamheid
 • Vochtafvoer

Op deze pagina:

Waar zijn de beste matrassen 160x200 op getest?

De beste matrassen 160x200 worden geselecteerd op basis van hun ondersteuning, duurzaamheid en vochtafvoer. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste matrassen 160x200 worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
HR Koudschuim matras 160x200

Dit HR koudschuim matras van 160x200 cm en ongeveer 17 cm dik biedt een uitstekende ondersteuning en comfortabele slaapervaring. Het matras is gemaakt van duurzaam HR koudschuim, dat zorgt voor een hoge veerkracht en goede ventilatie. Dankzij de open celstructuur van het koudschuim wordt vocht en warmte snel afgevoerd, wat resulteert in een aangename en droge slaapomgeving. Het matras is geschikt voor verschillende slaapposities en biedt een goede drukverdeling, waardoor het de perfecte keuze is voor mensen met rugklachten. De afneembare en wasbare hoes is gemaakt van een zacht en ademend materiaal, wat zorgt voor een extra comfortabele slaapervaring. Dit matras is geschikt voor alle soorten bedden en is een ideale keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam en comfortabel matras dat zorgt voor een goede nachtrust.

 • Ondersteuning
 • Duurzaamheid
 • Vochtafvoer
Beste prijs op BOL.com

#2
Slaaploods.nl Prince de Luxe

De Prince de Luxe® is een pocketvering matras met een toplaag van koudschuim en heeft een afmeting van 160x200 cm en is 25 cm dik. Dit matras biedt een optimale ondersteuning en comfortabele slaapervaring. De 7 comfortzones van de pocketvering zorgen voor een uitstekende ondersteuning van het lichaam, waarbij elke zone zich aanpast aan de drukpunten van het lichaam. De toplaag van koudschuim zorgt voor een extra comfortabele en zachte ligging en biedt ook een goede ventilatie. Het matras heeft een hardheid van hard, wat zorgt voor een stevige ondersteuning van het lichaam.

De afneembare en wasbare hoes is gemaakt van een zacht en ademend materiaal dat zorgt voor een extra comfortabele slaapervaring. Dit matras is geschikt voor mensen met een gemiddeld tot hoog lichaamsgewicht en voor wie op zoek is naar een matras met uitstekende ondersteuning en een stevige ligging. De Prince de Luxe® is een hoogwaardig en duurzaam matras dat geschikt is voor alle soorten bedden en zorgt voor een optimale nachtrust.

 • Ondersteuning
 • Duurzaamheid
 • Vochtafvoer
Beste prijs op BOL.com

#3
Bedworld Matras koudschuim HR45

Het Bedworld koudschuim matras HR45 heeft een afmeting van 160x200 cm en een matrasdikte van 16 cm. Het matras biedt een medium ligcomfort en is geschikt voor verschillende slaapposities. Het HR45 koudschuim is van hoge kwaliteit en biedt een uitstekende ondersteuning van het lichaam. Het materiaal heeft een open celstructuur, wat zorgt voor een goede ventilatie en vochtregulatie tijdens het slapen. Dit zorgt voor een frisse en droge slaapomgeving.

Het matras is geschikt voor mensen met een gemiddeld lichaamsgewicht en biedt een goede drukverdeling over het lichaam. De afneembare en wasbare hoes is gemaakt van een zacht en ademend materiaal, wat zorgt voor een extra comfortabele slaapervaring. Dit matras is geschikt voor alle soorten bedden en is een ideale keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam en comfortabel matras dat zorgt voor een goede nachtrust. Het Bedworld koudschuim matras HR45 is een betaalbare optie die kwaliteit en comfort biedt.

 • Ondersteuning
 • Duurzaamheid
 • Vochtafvoer
Beste prijs op BOL.com

#4
Imperial Relax Visco Elastisch matras

Het Imperial Relax Visco Elastisch matras is een tweepersoons matras van 160x200 cm en heeft een dikte van ca. 30 cm. Dit matras biedt een uitzonderlijk comfortabel ligoppervlak dankzij de laag traagschuim die zich aanpast aan de contouren van uw lichaam en drukpunten ontlast. Het traagschuim biedt een uitstekende ondersteuning van het lichaam en zorgt voor een goede bloedcirculatie tijdens het slapen. Dit maakt het matras geschikt voor mensen met rug- en gewrichtspijn.

Het matras is anti-allergisch en houdt stofmijten en andere allergenen op afstand. Hierdoor is het een ideale keuze voor mensen met allergieën en ademhalingsproblemen. Het matras is voorzien van een afneembare en wasbare hoes, die zorgt voor extra hygiëne en frisheid. De hoes is gemaakt van een zacht en ademend materiaal, wat zorgt voor een extra comfortabele slaapervaring.

Dit matras is geschikt voor alle soorten bedden en biedt een luxe slaapervaring. Het Imperial Relax Visco Elastisch matras is een hoogwaardig en duurzaam matras dat zorgt voor een goede nachtrust en een uitstekend comfort.

 • Ondersteuning
 • Duurzaamheid
 • Vochtafvoer
Beste prijs op BOL.com

#5
Golden Bedden koudschuim matras

Het Golden Bedden koudschuim matras is een tweepersoons matras van 160/200 cm en heeft een dikte van 14 cm. Het matras is gemaakt van hoogwaardig HR45 koudschuim, wat zorgt voor een goede ondersteuning van het lichaam en een uitstekende drukverdeling. Het materiaal heeft een open celstructuur, waardoor het matras goed ventileert en vochtregulerend is. Dit resulteert in een droge en frisse slaapomgeving en voorkomt de ontwikkeling van bacteriën en schimmels.

Het matras is anti-allergisch en heeft een afneembare en wasbare hoes, waardoor het matras gemakkelijk schoon te houden is en beschermd wordt tegen huisstofmijt en andere allergenen. De hoes is gemaakt van een zacht en ademend materiaal, wat bijdraagt aan het comfortabele ligoppervlak.

Dit matras biedt een medium ligcomfort en is geschikt voor verschillende slaapposities. Het is een betaalbare optie die toch een hoge kwaliteit en duurzaamheid biedt. Het Golden Bedden koudschuim matras is geschikt voor alle soorten bedden en zorgt voor een goede nachtrust. Het is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardig matras dat comfort en ondersteuning biedt.

 • Ondersteuning
 • Duurzaamheid
 • Vochtafvoer
Beste prijs op BOL.com

Wat is een matras 160x200?

Een matras met de afmetingen 160x200 cm is een matras met een breedte van 160 cm en een lengte van 200 cm. Dit is een standaardformaat voor een tweepersoonsmatras en is geschikt voor een bed met afmetingen van ongeveer 180x200 cm. Het is belangrijk om te onthouden dat de afmetingen van een matras niet hetzelfde zijn als de afmetingen van het bed waarop het wordt geplaatst. Er moet voldoende ruimte zijn voor het matras om comfortabel te liggen en te bewegen zonder tegen de randen van het bed aan te stoten. Als u op zoek bent naar een matras voor een tweepersoonsbed, is het aan te raden om te kiezen voor een matras met afmetingen van 160x200 cm of iets groter.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras 160x200?

Bij het kopen van een matras 160x200 dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Jouw gewicht

Het is belangrijk om rekening te houden met je gewicht bij het kiezen van een matras omdat dit kan beïnvloeden hoe comfortabel het matras zal zijn voor jou. Als je zwaarder bent, zal je meer druk uitoefenen op het matras, wat kan leiden tot extra slijtage en minder comfort.

Daarom is het aan te raden om een matras te kiezen dat geschikt is voor je gewicht. Als je zwaarder bent, kan het nuttig zijn om een matras te kiezen met extra ondersteuning en stevigheid om ervoor te zorgen dat het comfortabel blijft voor jou. Aan de andere kant, als je licht van gewicht bent, kan een minder stevig matras voldoende zijn en kan het comfortabeler zijn om op te liggen.

Nachttemperatuur

Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk kan zijn om te letten op de nachttemperatuur bij het kopen van een matras van 160 x 200 cm:

 • Comfort: Als het te koud is in de slaapkamer, kan het moeilijker zijn om lekker te slapen op een koud matras. Een matras met een goede isolatie kan helpen om de warmte te behouden, zodat je lekker warm blijft tijdens het slapen.

 • Materialen: Sommige matrassen zijn gemaakt van materialen die beter geschikt zijn voor koudere temperaturen, terwijl andere beter geschikt zijn voor warme temperaturen. Bijvoorbeeld, matrassen gemaakt van koudschuim of traagschuim kunnen beter isoleren en warmte behouden, terwijl binnenveringmatrassen vaak beter zijn voor warme temperaturen omdat ze beter ventileren.

 • Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen prefereren een warme slaapomgeving, terwijl anderen het liefst in een koelere omgeving slapen. Als je bijvoorbeeld het liefst in een koelere slaapkamer slaapt, kan het handig zijn om een matras te kiezen met goede ventilatie om ervoor te zorgen dat je niet te warm wordt tijdens het slapen.

Al met al is het belangrijk om te overwegen wat voor jou het meest comfortabel is als het gaat om de temperatuur van de slaapkamer en het matras. Door rekening te houden met de nachttemperatuur kun je een matras kiezen dat het beste bij jouw behoeften past.

Slaaphouding

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met je slaaphouding bij het kiezen van een matras van 160 x 200 cm.

Ten eerste kan de juiste slaaphouding helpen om pijn en ongemak te verminderen. Als je bijvoorbeeld vaak last hebt van rugpijn, kan het kiezen van een matras dat speciaal ontworpen is voor rugslapers, je helpen om deze klachten te verminderen.

Ten tweede kan de juiste slaaphouding ervoor zorgen dat je beter slaapt. Als je op een matras ligt dat niet geschikt is voor je slaaphouding, kan dit leiden tot ongemak en moeilijkheid om in slaap te vallen of te blijven. Door een matras te kiezen dat specifiek ontworpen is voor jouw slaaphouding, kun je ervoor zorgen dat je comfortabel ligt en beter slaapt.

Ten slotte kan het kiezen van een matras dat geschikt is voor je slaaphouding ook helpen om de levensduur van het matras te verlengen. Als je op een matras ligt dat niet geschikt is voor je slaaphouding, kan dit leiden tot extra druk op bepaalde gebieden van het matras, wat kan leiden tot snellere slijtage. Door een matras te kiezen dat specifiek ontworpen is voor jouw slaaphouding, kun je ervoor zorgen dat het matras langer meegaat.

In het algemeen is het belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding bij het kiezen van een matras van 160 x 200 cm, omdat dit kan helpen om pijn en ongemak te verminderen, beter te slapen en de levensduur van het matras te verlengen.

Rugklachten

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met rugklachten bij het kiezen van een matras van 160 x 200 cm:

Een goed matras kan helpen om rugklachten te verminderen of zelfs te voorkomen. Een matras met de juiste ondersteuning en comfort kan ervoor zorgen dat je spieren zich kunnen ontspannen tijdens het slapen, wat kan helpen om rugpijn te verminderen.

Sommige matrassen zijn specifiek ontworpen voor mensen met rugklachten. Deze matrassen hebben bijvoorbeeld een medium of harde ondersteuning en zijn gemaakt van materialen die de juiste ondersteuning bieden voor de rug.

Het is belangrijk om een matras te kiezen dat aan je persoonlijke voorkeuren voldoet. Als je bijvoorbeeld liever op een zacht matras slaapt, maar een hard matras nodig hebt voor de juiste ondersteuning van je rug, kan dit leiden tot oncomfortabel slapen en mogelijk zelfs tot rugklachten.

Het is daarom belangrijk om een matras te kiezen dat aan je persoonlijke behoeften voldoet en die goed aansluit bij je slaaphouding. Als je rugklachten hebt, kan het ook helpen om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut voordat je een matras koopt. Zij kunnen je adviseren welk type matras het beste voor jou is.

Allergieën

Het is belangrijk om rekening te houden met allergieën bij het kopen van een matras omdat sommige materialen die in matrassen worden gebruikt, zoals synthetische vezels of dons, allergische reacties kunnen veroorzaken bij sommige mensen. Als u of iemand in uw huishouden allergisch bent voor bepaalde materialen, is het belangrijk om een matras te kiezen dat gemaakt is van hypoallergene materialen of een matrasbeschermer te gebruiken om de kans op allergische reacties te verkleinen. Het is ook aan te raden om een matras te kiezen met een afneembaar en wasbaar hoeslaken, zodat u het regelmatig kunt wassen om stof en allergieën te verminderen. Als u allergisch bent voor bepaalde materialen, is het ook belangrijk om het etiket van het matras te lezen en te controleren of het matras gemaakt is van materialen waarmee u geen problemen heeft. Als u twijfelt, kunt u ook overwegen om een matras te kopen van een merk dat speciaal is ontworpen voor mensen met allergieën of een matras met een anti-allergie behandeling.

Materiaal

Het is belangrijk om te letten op het materiaal van een matras omdat dit kan bepalen hoe comfortabel, duurzaam en ondersteunend het matras is. Sommige materialen, zoals traagschuim of koudschuim, zijn bijvoorbeeld bekend om hun vermogen om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam en drukpunten te verminderen, wat kan leiden tot een comfortabeler nachtrust. Anderzijds kunnen sommige materialen, zoals springveren of dunne schuimlagen, minder ondersteunend zijn en sneller slijten. Het is ook belangrijk om te letten op de kwaliteit van het materiaal en de dikte ervan, omdat dit kan bepalen hoe duurzaam het matras is. Bovendien kan het materiaal van een matras ook invloed hebben op de prijs, dus het is belangrijk om te overwegen wat u bereid bent te betalen en wat het beste bij uw behoeften en wensen past.

Afmetingen

Het is belangrijk om te letten op de afmetingen van een matras omdat dit kan bepalen of het matras past in uw bed en of het comfortabel is om op te slapen. Als het matras te klein is, kan het te weinig ruimte bieden om comfortabel te liggen en kan het zorgen voor drukpunten en ongemak. Aan de andere kant kan een matras dat te groot is moeilijk te bewegen en kan het zorgen voor een onbalans in het bed, wat ook ongemak kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om een matras te kiezen die precies past in uw bedframe of boxspring en die aan uw behoeften en wensen voldoet. Als u twijfelt over welke afmeting het beste bij u past, kunt u overwegen om een matras te kopen met een afneembaar en wasbaar hoeslaken, zodat u het kunt terugbrengen als het niet bevalt of als het niet past.

Hoe weet je of je een goed matras hebt?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om te bepalen of je een goed matras hebt:

 • Comfort: Het belangrijkste aspect van een matras is hoe comfortabel het is. Als je 's nachts goed slaapt en je voelt je 's ochtends uitgerust, is dat een goed teken.

 • Support: Een goed matras biedt voldoende ondersteuning voor je rug, schouders en heupen, zodat je spieren en gewrichten in hun natuurlijke positie blijven tijdens het slapen.

 • Duurzaamheid: Een goed matras zal lange tijd meegaan zonder te vervormen of te verzakken.

 • Hygiëne: Een matras moet gemakkelijk te onderhouden zijn en resistent zijn tegen schimmel, huisstofmijt en andere allergenen.

 • Garantie en terugbetaling: Kijk of het matras een garantie heeft en of de verkoper een terugbetaling aanbiedt als het product niet bevalt.

Over het algemeen is het belangrijk om een matras te kiezen die aan je specifieke behoeften voldoet. Als je bijvoorbeeld een zijslaper bent, heb je misschien een ander type matras nodig dan iemand die op de rug of buik slaapt. Probeer daarom verschillende matrassen uit voordat je een aankoop doet.

Wat is de levensduur van een goed matras?

Een goed matras kan gemiddeld tussen de 7 en 10 jaar meegaan, afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van het matras, hoe vaak het wordt gebruikt en hoe goed het wordt onderhouden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit slechts een gemiddelde is en dat de levensduur van een matras kan variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van een persoon en de omstandigheden waarin het matras wordt gebruikt.

Veelgestelde vragen

Wat is een goed matras bij rugklachten?

Bij rugklachten is het belangrijk om een matras te kiezen dat goed ondersteunt en aansluit bij uw slaaphouding en gewicht. Een hard matras is niet noodzakelijkerwijs beter dan een zacht matras en vice versa. Het is vooral belangrijk om een matras te kiezen dat comfortabel is voor u en uw rug ondersteunt. Hier zijn enkele dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van een matras voor rugklachten:

 • Zoek een matras met goede ondersteuning: Kies een matras met een goede ondersteuning om de natuurlijke curve van uw rug te behouden tijdens het slapen. Dit kan helpen om pijn en ongemak te verminderen.

 • Kies de juiste slaaphouding: Als u op uw rug slaapt, is een matras met een medium-harde tot harde stevigheid aan te raden. Als u op uw zij slaapt, is een medium-zachte tot zachte matras beter. Als u op uw buik slaapt, is een medium-harde tot harde matras aan te raden.

 • Overweeg de juiste matrastype: Er zijn verschillende soorten matrassen op de markt, zoals pocketveermatrassen, traagschuimmatrassen, latexmatrassen en memoryfoammatrassen. Elk type matras heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan beter geschikt zijn voor bepaalde personen of slaaphoudingen.

 • Probeer het matras uit: Voordat u een matras koopt, is het aan te raden om het matras te testen door erop te liggen en te bewegen om te zien of het comfortabel is en goed ondersteunt. Sommige winkels bieden ook proefslapen aan, zodat u het matras een paar nachten kunt uitproberen voordat u een aankoop doet.

Wat is de ideale dikte van een matras?

De ideale dikte van een matras kan variëren, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Er zijn echter enkele algemene richtlijnen die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste dikte voor u:

Als u op zoek bent naar een matras voor een platformbed of een lage boxspring, is het aan te raden om een matras te kiezen met een dikte van ongeveer 8 tot 12 inch. Dit geeft genoeg ondersteuning en comfort zonder teveel ruimte tussen de rand van het bed en de vloer in te nemen.

Als u op zoek bent naar een matras voor een hoge boxspring of een verstelbaar bed, kunt u wellicht profiteren van een dikker matras van 14 tot 18 inch. Dit geeft u extra hoogte en comfort en kan helpen om het instappen en uitstappen van het bed gemakkelijker te maken.

Als u een zwaardere persoon bent of als u gewoon van een steviger matras houdt, kunt u wellicht beter af zijn met een dikkere matras van 14 inch of meer. Dit kan helpen om de juiste ondersteuning te bieden voor uw rug en heupen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de dikte van een matras niet het enige is om naar te kijken bij het kiezen van een nieuw matras. U moet ook rekening houden met de stevigheid van het matras, het type materiaal en andere factoren om ervoor te zorgen dat u het juiste matras kiest voor uw behoeften.

Wat is beter koudschuim of traagschuim matras?

Er is geen "beter" type matras dat universeel geldig is voor iedereen. Het hangt af van persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften. Koudschuimmatrassen en traagschuimmatrassen hebben beide hun eigen unieke eigenschappen en voordelen.

Koudschuimmatrassen zijn gemaakt van polyurethaanschuim dat op een lage temperatuur is geproduceerd. Ze zijn stevig en ondersteunend en bieden vaak een goede ventilatie. Ze zijn ook vaak goedkoper dan traagschuimmatrassen.

Traagschuimmatrassen, ook wel bekend als "memory foam", zijn gemaakt van polyurethaanschuim dat op een hoge temperatuur is geproduceerd. Ze hebben een zachtere en meer vormvaste aanvoelen dan koudschuimmatrassen en passen zich aan de vorm van het lichaam aan, wat kan leiden tot een gevoel van comfort en ondersteuning. Ze zijn echter vaak duurder en kunnen minder goed ventileren dan koudschuimmatrassen.

Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van een matras een persoonlijke keuze is en dat wat voor één persoon werkt, niet noodzakelijk het beste is voor iemand anders.

Onze favoriet

Dit HR koudschuim matras van 160x200 cm en ongeveer 17 cm dik biedt een uitstekende ondersteuning en comfortabele slaapervaring.

Beste prijs op BOL.com