Beste matras 90x200: Vind hier de 5 beste matrassen 90x200 van 2024

Je slaapt de laatste tijd minder goed en je hebt bedacht dat het toch tijd is voor een nieuw matras. Het kan ook zo zijn dat jouw partner een ander matras wil dan jij. Een matras 90x200 is een eenpersoonsmatras, maar als je er twee naast elkaar legt, dan heb je een tweepersoonsmatras.

Je kan dan ieder voor jouw eigen matras kiezen. De een ligt liever wat harder en een ander wil juist op een lekker zacht bedje liggen. Wat jouw persoonlijke behoeftes ook zijn, de keuzes zijn eindeloos. Er zijn allerhande matrassen 90x200 te krijgen. Gemaakt van diverse materialen, met pocketvering of juist helemaal van traagschuim gemaakt.

Het matras waarop je slaapt, is belangrijk voor jouw slaapkwaliteit. Een verkeerd matras kan voor rusteloze en slapeloze nachten zorgen. Je kan last krijgen van allerhande pijntjes en kwaaltjes, wordt niet fit wakker en het heeft dus invloed op jouw humeur, jouw lichamelijk en jouw geestelijke gestel.

Maar er zijn zoveel matrassen om uit te kiezen, dat het lastig kan zijn om het beste matras 90x200 voor jou te kiezen. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken. In de top 5 vind je de 5 beste matrassen 90x200. Je kan meteen kiezen en in een weg door bestellen, zodat jij ook heel snel kan genieten van de allerbeste slaapkwaliteit.

Wat zijn de beste matrassen 90x200?

Onze favoriet

Comfort foam matras. formaat 90 x 200 cm. Eigenschappen: Geschikt voor rug, buik en zijslapers Geschikt tot 75 kG per persoon.

 • Stevigheid
 • Ventilatie
 • Materiaal

2e beste keuze

Dit solide schuimmatras is vervaardigd van Nederlands eerste klas polyetherschuim en heeft een dichtheid van SG35. 

 • Stevigheid
 • Ventilatie
 • Materiaal

3e beste keuze

Voor een goede nachtrust en een ontspannen start van de dag is het belangrijk dat u zich comfortabel voelt met uw matras. 

 • Stevigheid
 • Ventilatie
 • Materiaal

Op deze pagina:

Waar zijn de beste matrassen 90x200 op getest?

De beste matrassen 90x200 worden geselecteerd op basis van hun stevigheid, ventilatie en materiaal. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste matrassen 90x200 worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Boxspring Company - Boxspring Swiss Elegance - 90x200 -Comfort foam matras

Dit comfort foam matras heeft pocketvering en is geschikt voor alle type slapers. De dikte is 12 centimeter dik en geschikt voor personen tot 75 kilo. De polyether comfort topping is comfortabel. Het tijk is gemaakt van polyester en afneembaar, dankzij een handige ritssluiting.

Het is geschikt voor alle type bedbodems, ook verstelbare bedbodems, en het ligcomfort is stevig. Het matras is hypoallergeen en te gebruiken aan beide zijdes. Dit comfort foam matras is ideaal voor kinderen, maar ook volwassenen slapen er heerlijk op.

Voordelen

 • Comfort foam met pocketvering
 • Geschikt voor alle type bedbodems, ook verstelbare bodems
 • Stevigheid
 • Ventilatie
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
Matras Kopen foam 90x200 Wit

Dit comfortabele schuimmatras heeft een gemiddelde hardheid. Het is gemaakt van hoogwaardig polyetherschuim, met een dichtheid van SG35. Het is 100 procent gifvrij en hypoallergeen. Het is geschikt voor alle types bedbodems.

Het matras is 15,5 centimeter dik en heeft een luxe afneembare tijk, met ritssluiting. De tijk is wasbaar. Het heeft een belastbaar gewicht van 90 kilo. Ook geschikt voor verstelbare bedbodems. Er zit 3 jaar garantie op dit matras.

Voordelen

 • 15,5 cm dik matras
 • Afneembare en wasbare tijk
 • Stevigheid
 • Ventilatie
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Matras HR45 Koudschuim Sydney 90x200 20 cm

Dit comfortable koudschuim matras is 20 centimeter dik en biedt een comfortabel slaapklimaat, dankzij het luchtdoorlatend vermogen en de goede lichaamsaanpassing. Het matras heeft aan de ene zijde een hardheid van H2 en aan de andere zijde van H3.

Het matras is op beide zijdes te gebruiken. Het tijk is gemaakt van een dubbele laag linnen en polyester, heeft een ritssluiting en is wasbaar tot 30 graden Celsius. Het matras is hypoallergeen en OEKO-TEX gecertificeerd. Het maximaal belastbare gewicht is 130 kilo.

Voordelen

 • Afneembare en wasbare tijk
 • Matras is aan beide zijdes te gebruiken, zijdes hebben een verschillende hardheid, H2 en H3
 • Stevigheid
 • Ventilatie
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
Matras Pocketvering Comfort 3000 - Prachtig matras 20 cm dikte met afneembare wasbare anti allergie hoes 90x200

Dit pocketmatras heeft 31 zones en 7 comfort zones. Het is tweezijdig afgedekt met hoogwaardig koudschuim van 4 centimeter dik. Het tijk is gemaakt van 100 procent katoenen dubbeldoek en is wasbaar. Het matras is 20 centimeter dik en heeft een belastbaar gewicht van 125 kilo.

De comfortzones zijn symmetrisch opgebouwd, waardoor het matras aan beide zijdes te gebruiken is. De pocketveren passen zich aan de vormen van het lichaam aan. Het matras is luchtdoorlatend, vocht absorberend en hypoallergeen.

 • Belastbaar gewicht van 125 kilo
 • Pocketvering met 7 verschillende zones
 • Stevigheid
 • Ventilatie
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Slaaploods.nl Prince de Luxe - 90x200 cm - Pocketvering Matras met Koudschuim - Hard - 25 cm dik

Het Prince de Luxe® matras van Slaaploods.nl is een hoogwaardig pocketvering matras van 90x200 cm met een laag koudschuim voor extra comfort. Het matras is 25 cm dik en heeft een hardheidsgraad die geschikt is voor mensen die van een stevige ondersteuning houden.

Het Prince de Luxe® matras is opgebouwd uit zeven verschillende comfortzones, waardoor het matras zich perfect aanpast aan de contouren van het lichaam. De pocketveren zijn individueel verpakt en bewegen onafhankelijk van elkaar, wat zorgt voor een optimale ondersteuning en ventilatie. De toplaag van koudschuim zorgt voor extra comfort en drukverlaging.

Het matras is geschikt voor mensen met allergieën, omdat het hypoallergeen is en geen schadelijke stoffen bevat. Het matras heeft een duurzame en hoogwaardige afwerking met een luxe uitstraling.

 • Stevigheid
 • Ventilatie
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Wat is een matras van 90x200?

Een matras van 90x200 is een eenpersoonsmatras van 90 centimeter breed en 200 centimeter lang. Het kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Je kan in een tweepersoonsbed ook 2 matrassen van 90x200 leggen. Je kan dan ieder het beste matras voor jezelf kiezen.

De maat 90x200 is de meest voorkomende matrasmaat en het past in een standaard bed. Het ligt aan jouw bed of deze matrasmaat geschikt is voor jou. Het formaat van een matras moet bij jouw lengte en breedte passen. Mensen van een gemiddelde lengte en breedte, passen comfortabel op een matras van 90x200.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras van 90x200?

Bij het kopen van een matras van 90x200 dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Het verband tussen hardheid en ligcomfort van het matras

Wat voor een type slaper jij bent, is bepalend voor welke hardheid bij jou past. Een rugslaper heeft het meeste aan een gemiddeld tot stevig matras, aangezien dit type matras de meeste ondersteuning biedt voor de wervelkolom.

Een zijslaper zal het lekkerste en beste slapen op een gemiddeld tot zacht matras. Dit biedt de beste ondersteuning en heeft voldoende veerkracht om de heupen te ondersteunen. Een buikslaper kan het beste kiezen voor een stevig matras, zodat het hangmat-effect wordt tegengegaan.

Gradaties zone-indelingen

Matrassen met een zone-indeling bieden extra ondersteuning op specifieke plekken, zoals bijvoorbeeld jouw heupen. Die zijn doorgaans zwaarder dan de rest van jouw lijf, en op die plek kan een matras dan doorzakken. Door een matras met zones te kiezen, zorg je ervoor dat jouw hele lichaam in een lijn wordt gebracht.

Je kan meestal kiezen tussen 3, 5 of 7 hoofdzones. Wanneer je kiest voor 3 hoofdzones dan zal jouw onderrug extra ondersteuning krijgen, terwijl de rest van het matras stevig is. Dit kan ook fijn zijn voor de schouders en de knieën.

Wanneer je kiest voor 5 zones dan worden jouw hoofd, schouders, onderrug, dijen en voeten extra ondersteund. Hierdoor is jouw lichaam uitgelijnd en is er drukverlichting waar je het nodig hebt. Bij 7 hoofdzones is de uitlijning vergelijkbaar met het 5 zones matras.

Machine wasbare tijk

De buitenste laag van een matras, de hoes, wordt ook wel het tijk genoemd. Soms, niet altijd, kan je deze eraf halen en wassen in de wasmachine. Kijk dan ook goed naar de wasvoorschriften. Een afneembare en wasbare tijk is wel wenselijk.

Het is namelijk een stuk hygiënischer en je voorkomt ook dat er bacteriën, schimmels en mijten in gaan nestelen. Wanneer je graag eet of drinkt in bed, en je knoeit, dan is het ook wel zo handig als je het tijk in de wasmachine kan wassen. En het is prettig om allergieën tegen te gaan.

Proefslapen

Soms kan je proefslapen op een nieuw matras. Dat is natuurlijk ideaal. Je kan dan bijvoorbeeld eerst 30 dagen uitproberen of het matras wel bij jou past en of je er wel goed op slaapt. Kijk wel ook goed naar de voorwaarden die daarvoor gesteld worden.

Garantie

Een goed matras is meestal niet heel goedkoop en je wil er natuurlijk wel ook een hele tijd lekker op slapen. Kijk dus altijd ook goed naar de garantieperiode. Gemiddeld is 10 jaar garantie wenselijk. Daarnaast is het ook een goede indicatie van de kwaliteit.

De voordelen van het juiste 1 persoons matras

Een 1-persoonsmatras is gemaakt voor 1 persoon en je kan het dus helemaal persoonlijk aanpassen op het slaapgedrag en de slaaphouding. Dat is niet alleen handig wanneer je alleen in bed ligt, maar ook als je met iemand samen slaapt.

Je kan in een tweepersoonsbed namelijk ook 2 keer een eenpersoonsmatras leggen, in plaats van een tweepersoonsmatras. Je kan dan voor allebei de personen het perfecte matras kiezen. En jouw slaapkwaliteit is erg belangrijk.

Het juiste 1-persoons matras zorgt er namelijk voor dat jij voldoende nachtrust krijgt, in de juiste slaaphouding, en in het juiste slaapklimaat. Voldoende en goede slaap is nodig voor jouw lichaam en geest.

Tijdens jouw slaap komen jouw lichaam en geest tot rust. Jouw hersenen krijgen de kans om alle indrukken van de dag te verwerken en tijd om uit te rusten. Jouw lichaam krijgt de kans te herstellen van de dag, rust te nemen en voor te bereiden op een nieuwe dag.

Het verschil tussen slapen op een goed eenpersoonsmatras of een slecht matras is ontzettend groot. En vaak word je daar pas bewust van als je op een goed eenpersoonsmatras slaapt. Er zijn matrasleveranciers die 30 dagen proefslapen aanbieden. Maak daar altijd gebruik van, want dan snap je meteen waarom het juiste 1-persoonsmatras zoveel voordelen heeft.

Het juiste eenpersoonsmatras corrigeert jouw slaaphouding en brengt jouw ruggenwervel in 1 lijn. Dit voorkomt ook allerhande pijntjes en kwaaltjes, zoals bijvoorbeeld rugpijn en hoofdpijn. Als je goed uitgerust opstaat dan is jouw humeur beter, ervaar je minder stress en jouw emoties zijn stabieler.

De experts over het aanschaffen van het juiste 90×200 matras

Volgens de statistieken snapt 92 procent van de mensen dat een goed matras belangrijk is voor een goede nachtrust. Toch blijken de meeste mensen niet ook meteen veel aandacht te besteden aan de aanschaf van een matras.

Tijdens een kleinschalig onderzoek bleek dat de gemiddelde huidtemperatuur, een diepe slaap en de slaap efficiëntie werden beïnvloed door het type matras waarop geslapen werd. De proefpersonen sliepen op een matras dat geschikt en niet geschikt was voor de lichaamsvorm en de slaaphouding.

In een comfortabel bed was de huidtemperatuur hoger dan in een oncomfortabel bed. Ook van de diepe slaap was het percentage hoger en de slaap efficiëntie was beter. Het percentage dat wakker werd na het inslapen was ook lager op een goed passend matras.

Uit een ander onderzoek blijkt dat tussen de 15 en 30 procent van de mensen slaapstoornissen meldt. Rugpijn blijkt dan de grootste oorzaak van de slaapproblemen te zijn. Het onderzoek onderzocht ook het verband tussen verschillende types matrassen, de slaapkwaliteit en rugklachten.

Hieruit blijkt dat een matras van gemiddelde hardheid het beste is voor het comfort en de slaapkwaliteit van mensen die gevoelig zijn voor rugklachten.

Veelgestelde vragen

Wat is beter koudschuim of traagschuim matras?

Een koudschuim matras of een traagschuim matras kunnen allebei heel erg goed zijn. Welke beter is voor jou is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Heb jij bijvoorbeeld last van jouw gewrichten, dan is een traagschuim matras heel fijn.

Heb jij last van overmatig transpireren tijdens jouw slaap, dan is een matras van koudschuim juist weer beter. Een koudschuim matras is vaak ook beter voor mensen met wat meer gewicht. Een koudschuim matras heeft doorgaans ook een langere levensduur.

Welke hardheid matras bij rugklachten?

Voor mensen met rugklachten is een matras van gemiddelde hardheid het beste, volgens een onderzoek uit 2003. Dat biedt een betere balans tussen ondersteuning van de rug en comfort. Een te hard matras kan voor meer druk zorgen.

Dit is een gemiddelde, want het gaat niet voor iedereen op. Het ligt ook aan het type rugklachten en de oorzaak van de rugpijn. Overleg altijd even met jouw arts of specialist voor je een nieuw matras aanschaft, wanneer je last hebt van rugklachten.

Hoe vaak moet je een matras draaien?

Veel matrassen kan je aan twee kanten gebruiken. Kijk altijd even goed of dat het geval is. Het is dan namelijk aan te raden om het matras elke maand te draaien. Er zijn ook seizoensmatrassen. Die draai je in de zomer op de ene kant en in de winter op de andere kant.

Je kan het matras ook in de lengte draaien. Dat kan je vier keer per jaar doen. Door jouw matras geregeld te draaien, voorkom je kuilvorming, en verleng je de levensduur van jouw matras. Heb je een afneembare en wasbare tijk, dan kan deze meteen wassen wanneer je het matras draait.

Onze favoriet

Comfort foam matras. formaat 90 x 200 cm. Eigenschappen: Geschikt voor rug, buik en zijslapers Geschikt tot 75 kG per persoon.

Beste prijs op BOL.com