Blauw licht filter bril: Vind hier de 5 beste blauw licht filter brillen van 2024

Dagelijks worden we allemaal geconfronteerd met blauw licht. Wanneer je aan het werk bent achter je laptop of pc en als je naar jouw tablet of smartphone kijkt. Die stralen allemaal blauw licht uit en wanneer je heel veel blauw licht ziet, bijvoorbeeld doordat je op kantoor werkt, dan kan dat klachten opleveren.

Blauw licht verstoort namelijk ons bioritme. Het vertraagt namelijk de aanmaak van melatonine, wat je nodig hebt om goed te kunnen slapen. Blauw licht heeft namelijk een hele korte golflengte, vanaf 400 nanometer. Dit prikkelt de fotoreceptoren en stimuleert de pupilreflex.

Dit heeft niet alleen invloed op jouw slaappatroon en de kwaliteit van jouw slaap, maar kan ook vervelende klachten tot gevolg hebben. Denk dan onder meer aan vermoeide en geïrriteerde ogen, hoofdpijn en je kan er prikkelbaar van worden.

Blauw licht is niet altijd slecht. Het natuurlijke blauwe licht van de zon zorgt ervoor dat we in de ochtend wakker worden, dat we door de dag energieker zijn en wanneer het blauwe licht in de avond minder wordt, dat we ook weer moe worden.

Tegenwoordig krijgen veel mensen echter een overdaad aan blauw licht en een blauw lichter filter bril kan dan een heel fijn hulpmiddel zijn om deze vervelende gevolgen van blauw licht te voorkomen. Wat dien je dan allemaal te weten om de beste blauw licht filter bril voor jou te kiezen.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste blauw licht filter bril voor jou te kiezen. In de top 5 vind je de beste blauw licht filter brillen, en je kan meteen de beste blauw licht filter bril voor jou kiezen, en ook meteen bestellen. Je hoeft dan niet meer lang te zoeken om de beste blue light filter bril voor jou te vinden.

Wat zijn de beste blauw licht filter brillen?

Onze favoriet

Een blauw licht filter bril kan dan de uitkomst bieden! Deze bril is voorzien van een speciale coating die het blauwe licht van beeldschermen neutraliseert.

 • Effectiviteit
 • Comfort
 • Kwaliteit

2e beste keuze

bes De leesbril Vista Bonita Cubo met blauw licht filter is een klassiek vierkant model wayfarer in 5 prachtige kleuren, gemaakt van stevig kunststof.

 • Effectiviteit
 • Comfort
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Het is niet alleen een duurzame lees- of computerbril, het is ook bescherming tegen blauw licht (extra comfort voor vermoeide ogen) en een antireflectiecoating.

 • Effectiviteit
 • Comfort
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Waar zijn de beste blauw licht filter brillen op getest?

De beste blauw licht filter brillen worden geselecteerd op basis van hun effectiviteit, comfort en kwaliteit. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste blauw licht filter brillen worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
[Helder Optiek] - [Bril met blauw licht filter] - [incl. Brillenkoker & Poetsdoek]- [Unisex] - [Gaming] - [Computer bril] - [Beeldscherm bescherming] - [UV Filter]

Deze blauw licht filter bril heeft een unieke wrap around fitting en een fijne pasvorm. De bril is lichtgewicht en zal daarom niet snel gaan irriteren. Het filtert schadelijk blauw licht en is geschikt voor mannen en vrouwen.

Het montuur is vierkant met afgeronde hoeken, zwart en tussen de 140 mm en 146 mm breed. Het wordt geleverd met een brillenkoker en reinigingsdoekje. Deze blauw licht filter bril zit comfortabel en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Voordelen

 • Unieke wrap around fitting
 • Lichtgewicht
 • Effectiviteit
 • Comfort
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Leesbril Vista Bonita Cubo met blauw licht filter-Kadushi Silver-+3.00

Deze stijlvolle leesbril met blauw licht filter is een klassiek vierkant model en is te krijgen in 6 verschillende kleuren en 6 verschillende sterktes. Het is gemaakt van stevige kunststof en de glazen zijn van een hoge kwaliteit.

Het wordt geleverd met een brillenkoker en poetsdoekje. Het montuur is volledig omrand. De neusbrug is 12 mm, de pootlengte 143 mm, de lensbreedte is 49 mm en de lenshoogte is 41 mm. De pasvorm is normaal en de bril weegt 30 gram.

Voordelen

 • Verkrijgbaar in 6 verschillende sterktes
 • Lichtgewicht bril voor meer draagcomfort
 • Effectiviteit
 • Comfort
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Unisex leesbril +3,0 met brillenkoker en microvezeldoekjes - Computerbril - Blauw Licht Filter Bril - Blue Light Filter Glasses - Multi Media Bril +3.0 - Lunettes de Lecture 5823 Aland optiek

Deze lees- of computerbril met blauw licht filter is gemaakt van kunststof en heeft siliconen neuspads, waardoor de bril altijd goed blijft zitten. Het montuur is vierkant en volledig omrand, met ronde hoeken.

Het is te krijgen in 7 verschillende sterktes en weegt maar 37 gram. De neusbrug is 20 mm, de pootlengte is 143 mm, de lensbreedte is 54 mm en lenshoogte is 36 mm. Het is geschikt voor een ovaal gezicht, met een montuurbreedte tussen de 133 en 139 mm.

Voordelen

 • Lichtgewicht bril van 37 gram
 • Verkrijgbaar in 7 verschillende sterktes
 • Effectiviteit
 • Comfort
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Montour Blauw Licht Bril - Filter - Beau - Bruin- Halfrond Model - Met Brillenhoes en Doek - Computerbril

Deze blauw licht filter bril heeft een halfrond montuur en geen sterkte. De anti-reflectie coating beschermt de bril ook tegen krassen. De bril past mooi op ovale en vierkante gezichten. Het frame is 13,5 cm breed en de glazen zijn 5 cm bij 4,5 cm.

De bril is gemaakt van hoogwaardig kunststof en het montuur is volledig omrand. Deze lichtgewicht bril weegt maar 20 gram en zit comfortabel. De neusbrug is 10 mm breed en de pootlengte is 140 mm.  De kleur van de bril is modieus bruin.

Voordelen

 • Past op ovale en vierkante gezichtsvormen
 • Lichtgewicht bril van maar 20 gram
 • Effectiviteit
 • Comfort
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Blauw licht filter bril Vista Bonita CUBO leesbril/computerbril-Army Green

Deze lees- of computerbril is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en in 6 verschillende sterktes, waaronder geen sterkte. Het montuur is rechthoekig en volledig omrand. De bril weegt maar 30 gram en is daardoor lichtgewicht en erg comfortabel.

Het montuur is gemaakt van hoogwaardig plastic. De neusbrug is 12 mm, de pootlengte is 143 mm, de lensbreedte is 49 mm en de lenshoogte is 41 mm. De montuurbreedte is tussen de 133 mm en 139 mm, en de pasvorm is normaal.

Voordelen

 • Verkrijgbaar in verschillende sterktes en zonder sterkte
 • Lichtgewicht en zeer comfortabel
 • Effectiviteit
 • Comfort
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een blauw licht filter bril?

Eigenlijk is een blauw licht filter bril geen bril, maar een coating op de glazen van de bril. Deze coating neutraliseert het blauwe licht en vermindert de lichtschittering die van blauw licht afkomt. Het zorgt ervoor dat jouw ogen tot rust komen en dat je minder met jouw ogen gaat knijpen.

Het zorgt ook voor een scherper contrast, waardoor jij veel beter kan zien. Je hebt minder last van vermoeide en droge ogen en jouw ogen gaan minder snel irriteren. De aanmaak van melatonine wordt niet meer geremd, doordat jouw hersenen niet meer denken dat het overdag is, terwijl het eigenlijk al avond is.

Je kan met een blauw licht filter bril bepaalde slaapproblemen oplossen. Ook voorkom je er hoofdpijnklachten mee, die ontstaan doordat je met je ogen knijpt of op een andere manier last hebt van jouw ogen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een blauw licht filter bril?

Bij het kopen van een blauw licht filter bril dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Comfort

Wanneer je niet gewend bent om een bril te dragen of als je de blauw licht filter bril langere tijd moet dragen, dan is comfort erg belangrijk. Kies dan voor een licht montuur, zodat het niet gaat irriteren op jouw neus of bij jouw oren.

Ben je een beetje vergeetachtig of chaotisch? Kijk dan voor krasbestendige glazen. Je hoeft je dan niet zo druk te maken als je het bewaardoosje vergeten bent of als jij jouw bril ergens laat liggen. Je krijgt er dan geen krassen op en hoeft je minder druk te maken dat de blauw licht filter bril beschadigt.

De bril moet ook niet van je gezicht vallen als jij jouw hoofd beweegt en het is ook niet te bedoeling dat je te veel druk voelt. Een blauw licht filter bril moet dus goed passen of aanpasbaar zijn. Na een paar dagen gebruik, zou je de bril niet meer moeten voelen zitten.

Anti-reflecterende technologie

Een bril dient anti-reflecterende technologie te hebben, zodat je geen hoofdpijn of pijn aan jouw ogen krijgt. Gewone brillen hebben dit standaard al en ook bij een blauw licht filter bril is het belangrijk dat de anti-reflecterende technologie erin verwerkt is.

Dag- of nachtgebruik

Je hebt blauw licht filter brillen voor overdag en voor de avond of nacht. Je wil een blue light bril voor overdag niet in de avond of nacht gebruiken en andersom ook niet. Bedenk dus goed wanneer je de bril het meeste zal dragen. Een blauw licht filter bril blokkeert namelijk het blauwe licht, en dat blauwe licht heb je overdag juist nodig.

Design

Een bril zit pontificaal op jouw gezicht en het lijkt misschien onbelangrijk hoe de bril er dan uitziet, want je ziet het zelf niet, het is toch prettig als je in de spiegel kijkt en je voelt je goed over hoe jij eruitziet. Zeker als je nog nooit een bril hebt gedragen, kan dit even wennen zijn.

Kijk daarom altijd naar een design dat past bij de vorm van jouw gezicht en waar jij je goed en zelfverzekerd bij voelt. Je zal de bril dan ook sneller opzetten als je met andere mensen bent, in plaats van dat je opeens gaat twijfelen en de bril toch maar niet opzet.

Blauw licht filter bril: overdag als computerbril of ‘s avonds als slaapbril?

Een blauw licht filter bril filtert het blauw licht, waardoor jij er geen last van hebt. Blauwlicht remt namelijk de melatonine aanmaak, waarvan jij moe wordt en lekker in slaap kan vallen. Een slaapbril zet je dan ook in de avond op, als je nog achter een scherm zit, zodat jouw lichaam toch melatonine aanmaakt en je gewoon lekker kan slapen.

Een slaapbril kan wel ook dienstdoen als computerbril, maar een computerbril kan niet dienstdoen als slaapbril. Een computerbril filtert namelijk blauwviolet licht. Dit infrarood licht zie je niet, maar heeft wel effect op jouw ogen en als je langere tijd naar een scherm staart, dan kan je moe worden, droge en rode ogen krijgen en je kan er hoofdpijn van krijgen.

Voordelen van een blauw licht filter bril

Goed gebruik van een blauw licht filter bril heeft heel veel voordelen. Het neutraliseert het blauw licht en vermindert de lichtschittering. Hierdoor komen jouw ogen tot rust en knijp je ook minder met jouw ogen. Jouw lichaam maakt ook gewoon melatonine aan, wat erg belangrijk is voor een goede en gezonde nachtrust.

Het geeft een beter contrast in jouw zicht en het voorkomt droge ogen, rode ogen en vermoeide ogen. Hierdoor krijg je ook veel minder snel last van hoofdpijn. Je valt ook veel sneller in slaap en zal ook dieper en beter slapen. Het kan ook helpen wanneer je wisselende diensten draait en overdag moet slapen, in plaats van in de nacht.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat te weinig kwalitatieve slaap depressies, diabetes, hartziekten en vaatziekten tot gevolg kan hebben. Een goede nachtrust is dus erg belangrijk en als jij in de avond nog veel wordt blootgesteld aan blauw licht, dan heeft dat invloed op jouw bioritme en slaapkwaliteit, waardoor jouw algehele gestel, lichaam en geest, beïnvloed wordt.

Veelgestelde vragen

Wat doet een bril met blauw licht filter?

Een bril met blauw licht filter haalt een deel van het blauwe licht uit het licht dat bij jouw ogen komt. Dit gebeurt dankzij een coating op de brilglazen. Deze filter zorgt ervoor dat jouw bioritme normaal blijft en dat jouw lichaam melatonine aanmaakt wanneer het nodig is.

Het neutraliseert als het ware het blauwe licht, vermindert de lichtschittering in jouw ogen en het brengt jouw ogen tot rust. Het zorgt er ook voor dat jij contrasten beter ziet. Het verbetert niet alleen jouw slaapkwaliteit, maar is ook nog eens beter voor jouw ogen.

Heb ik een blauw licht filter bril nodig?

Een blauw licht filter bril is vooral fijn voor mensen die veel achter een scherm zitten, vooral in de avond. Wanneer jij hier klachten van ondervindt, is het aan te raden om een blauw licht filter bril zeker aan te raden.

Het werkt bij klachten zoals slapeloosheid, droge, rode en vermoeide ogen, en hoofdpijn. Als deze klachten geen andere oorzaken hebben, dan is de kans groot dat het komt doordat je op de verkeerde tijden achter een scherm met blauw licht zit.

Wat kost een blauw licht filter bril?

Je kan blauw licht filter brillen vinden voor iets meer dan een tientje en voor tientallen euro's. Het ligt natuurlijk ook aan het merk dat je uitkiest en of je ook een bril met sterkte nodig hebt. Een blauw licht filter bril hoeft helemaal niet duur te zijn.

In de top 5 beste blauw licht filter brillen vind je brillen met een blauw licht filter voor redelijke prijzen. Daar zitten bijvoorbeeld ook leesbrillen op sterkte bij. Heb jij een gewone bril op sterkte? Kijk dan even bij jouw favoriete opticien wat de mogelijkheden en de kosten zijn voor een bril met blauw licht filter.

Onze favoriet

Een blauw licht filter bril kan dan de uitkomst bieden! Deze bril is voorzien van een speciale coating die het blauwe licht van beeldschermen neutraliseert.

Beste prijs op BOL.com