Body pillow: Vind hier de 5 beste body pillows van 2024

Een body pillow, ook wel een zwangerschapskussen genoemd, is een lange kussen dat ontworpen is om het comfort en de ondersteuning te verhogen tijdens het slapen. Het is vooral populair onder zwangere vrouwen omdat het kan helpen om de rug-, nek- en schouderpijn te verminderen die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Maar body pillows zijn ook nuttig voor mensen die lijden aan rugpijn, nekpijn of andere pijn in het gebied van het hoofd, de schouders en de rug. Als je op zoek bent naar een body pillow, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zoek een kussen dat gemaakt is van ademend materiaal en dat de juiste vorm heeft voor jouw lichaam. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een kussen met voldoende ondersteuning en stevigheid, zodat je comfortabel en ondersteund kunt slapen. Vergeet ook niet om naar de afmetingen van het kussen te kijken, zodat je zeker weet dat het bij je bed past. Al met al kan een body pillow een geweldige toevoeging zijn aan je slaapomgeving, vooral als je last hebt van pijn of ongemak tijdens het slapen.

Wat zijn de beste body pillows?

Onze favoriet

Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow is een innovatief slaapsysteem dat bestaat uit een in hoogte verstelbaar traagschuim hoofdkussen en een comfortabel lichaamskussen.

 • Vulling
 • Afmetingen
 • Kussenhoes

2e beste keuze

Body Pillow + Gratis Slaapmasker is een multi-functioneel kussen dat kan dienen als beenkussen, lichaamskussen, kniekussen, rugkussen of zijslaapkussen.

 • Vulling
 • Afmetingen
 • Kussenhoes

3e beste keuze

Het Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm is een veelzijdig kussen dat tijdens en na de zwangerschap gebruikt kan worden. Het kussen is 150x70 cm.

 • Vulling
 • Afmetingen
 • Kussenhoes

Op deze pagina:

Waar zijn de beste body pillows op getest?

De beste body pillows worden geselecteerd op basis van hun vulling, afmetingen en kussenhoes. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste body pillows worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow

Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow is een innovatief slaapsysteem dat bestaat uit een in hoogte verstelbaar traagschuim hoofdkussen en een comfortabel lichaamskussen. Het is speciaal ontworpen om te helpen bij nek- en rugklachten en om het comfort en de ondersteuning tijdens het slapen te verhogen. Het hoofdkussen is gemaakt van traagschuim en het lichaamskussen is gemaakt van ademend materiaal. Het is vooral populair onder zwangere vrouwen omdat het kan helpen om de rug-, nek- en schouderpijn te verminderen die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Het is ook ergonomisch ontworpen om ervoor te zorgen dat het aan de behoeften van je lichaam voldoet.

 • Vulling
 • Afmetingen
 • Kussenhoes
Beste prijs op BOL.com

#2
Body Pillow + Gratis Slaapmasker

Body Pillow + Gratis Slaapmasker is een multi-functioneel kussen dat kan dienen als beenkussen, lichaamskussen, kniekussen, rugkussen of zijslaapkussen. Het is gemaakt van ademend materiaal en is ontworpen om comfortabel en ondersteunend te zijn tijdens het slapen. Het kussen is bijzonder nuttig voor zwangere vrouwen omdat het kan helpen om de rug-, nek- en schouderpijn te verminderen die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Het is ook geschikt voor mensen die lijden aan rugpijn, nekpijn of andere pijn in het gebied van het hoofd, de schouders en de rug. Bovendien krijg je bij dit product ook een gratis slaapmasker, zodat je in een donkere en rustige omgeving kunt slapen.

 • Vulling
 • Afmetingen
 • Kussenhoes
Beste prijs op BOL.com

#3
Ella Zwangerschapskussen XXL C-vorm

Het Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm is een veelzijdig kussen dat tijdens en na de zwangerschap gebruikt kan worden. Het kussen is 150x70 cm en heeft een unieke C-vorm die ondersteuning biedt aan het hele lichaam. Het kussen kan gebruikt worden als zwangerschapskussen, voedingskussen, zijslaapkussen en lichaamskussen.

Het zwangerschapskussen biedt optimale ondersteuning tijdens de zwangerschap. Het kussen verlicht rugpijn, beenkrampen en andere ongemakken die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Het voedingskussen is perfect om te gebruiken tijdens het voeden van uw baby, omdat het kussen ondersteuning biedt aan uw rug, nek, schouders en armen. Het zijslaapkussen zorgt ervoor dat u comfortabel en veilig op uw zij kunt slapen, terwijl het lichaamskussen uw hele lichaam ondersteunt.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een afneembare Jersey katoenen hoes die gemakkelijk te wassen is. De hoes is zacht en comfortabel, waardoor het kussen nog aangenamer aanvoelt.

Het Ella® Zwangerschapskussen XXL C-vorm is geschikt voor alle lichaamstypes en is ideaal voor zwangere vrouwen en moeders die op zoek zijn naar een veelzijdig kussen dat hen ondersteunt tijdens de zwangerschap en daarna. Het kussen biedt het ultieme comfort en ondersteuning, waardoor u zich uitgerust en energiek zult voelen.

 • Vulling
 • Afmetingen
 • Kussenhoes
Beste prijs op BOL.com

#4
Litollo® Zwangerschapskussen XXL

Het Litollo® Zwangerschapskussen XXL is een heerlijk zacht en comfortabel kussen dat ondersteuning biedt aan het hele lichaam. Het kussen heeft een lengte van 280 cm en kan worden gebruikt als zwangerschapskussen, voedingskussen en lichaamskussen.

Het zwangerschapskussen biedt optimale ondersteuning tijdens de zwangerschap. Het verlicht rugpijn, beenkrampen en andere ongemakken die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Het voedingskussen is perfect om te gebruiken tijdens het voeden van uw baby, omdat het kussen ondersteuning biedt aan uw rug, nek, schouders en armen. Het lichaamskussen biedt ondersteuning aan het hele lichaam, wat zorgt voor een optimale nachtrust.

Het kussen is gemaakt van een zachte fleece stof en heeft een afneembare hoes die gemakkelijk te wassen is. De olijfgroene kleur geeft het kussen een stijlvolle uitstraling.

Het Litollo® Zwangerschapskussen XXL is geschikt voor alle lichaamstypes en is ideaal voor zwangere vrouwen en moeders die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend kussen. Het kussen biedt het ultieme comfort en ondersteuning, waardoor u zich uitgerust en energiek zult voelen. Het is een geweldige aanvulling op uw zwangerschap of post-zwangerschap routine en zal u helpen om een goede nachtrust te krijgen.

 • Vulling
 • Afmetingen
 • Kussenhoes
Beste prijs op BOL.com

#5
Strex Zwangerschapskussen XXL

Het Strex Zwangerschapskussen XXL is een comfortabel kussen dat gebruikt kan worden tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Het kussen heeft een lengte van 280 cm en biedt ondersteuning aan het hele lichaam. Het kan gebruikt worden als zijslaapkussen, body pillow, lichaamskussen en voedingskussen.

Het kussen biedt optimale ondersteuning tijdens de zwangerschap. Het verlicht rugpijn, beenkrampen en andere ongemakken die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Het voedingskussen is perfect om te gebruiken tijdens het voeden van uw baby, omdat het kussen ondersteuning biedt aan uw rug, nek, schouders en armen. Het zijslaapkussen zorgt ervoor dat u comfortabel en veilig op uw zij kunt slapen, terwijl het lichaamskussen uw hele lichaam ondersteunt.

Het kussen heeft een afneembare hoes die gemakkelijk te wassen is en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het is zacht en comfortabel, waardoor u zich helemaal kunt ontspannen.

Het Strex Zwangerschapskussen XXL is geschikt voor alle lichaamstypes en is ideaal voor zwangere vrouwen en moeders die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend kussen. Het kussen biedt het ultieme comfort en ondersteuning, waardoor u zich uitgerust en energiek zult voelen. Het is een geweldige aanvulling op uw zwangerschap of post-zwangerschap routine en zal u helpen om een goede nachtrust te krijgen.

 • Vulling
 • Afmetingen
 • Kussenhoes
Beste prijs op BOL.com

Wat is een body pillow?

Een body pillow is een lange, rechthoekige kussen dat ontworpen is om het comfort en de ondersteuning te verhogen tijdens het slapen. Het is vaak gemaakt van ademend materiaal, zoals katoen of microvezels, en is bedoeld om het hele lichaam te ondersteunen, van het hoofd tot de voeten. Het is vooral populair onder zwangere vrouwen omdat het kan helpen om de rug-, nek- en schouderpijn te verminderen die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Maar body pillows zijn ook nuttig voor mensen die lijden aan rugpijn, nekpijn of andere pijn in het gebied van het hoofd, de schouders en de rug. Sommige body pillows hebben ook speciale functies, zoals verwarmingselementen of massage stimulatie, om extra comfort te bieden. Al met al is een body pillow een geweldige toevoeging aan je slaapomgeving, vooral als je last hebt van pijn of ongemak tijdens het slapen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een body pillow?

Bij het kopen van een body pillow dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Vulling

De vulling van een body pillow kan van invloed zijn op het comfort, de duurzaamheid en de ondersteuning die het kussen biedt. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om op de vulling te letten bij het kopen van een body pillow:

 1. Comfort: De vulling kan van invloed zijn op hoe zacht of stevig het kussen aanvoelt. Bijvoorbeeld, katoen vulling kan zachter aanvoelen dan polyester vulling.

 2. Duurzaamheid: Sommige vullingen, zoals schuim en polyester, hebben de neiging om langer mee te gaan dan andere materialen, zoals veren. Dus als je op zoek bent naar een kussen dat langer meegaat, kan het de moeite waard zijn om naar de vulling te kijken.

 3. Ondersteuning: De vulling kan ook van invloed zijn op hoe stevig of zacht het kussen is, wat kan bepalen hoe goed het je lichaam ondersteunt. Bijvoorbeeld, schuimvulling kan een stevigere ondersteuning bieden dan veren vulling.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen andere voorkeuren heeft als het gaat om comfort en ondersteuning. Dus als je op zoek bent naar een body pillow, is het belangrijk om te kiezen voor een kussen met de vulling die het beste bij je behoeften past.

Afmetingen

Het is belangrijk om naar de afmetingen van een body pillow te kijken als je op zoek bent naar een nieuw kussen, omdat het kan bepalen of het kussen geschikt is voor je bed en slaapomgeving. Hier zijn enkele redenen waarom je op de afmetingen moet letten:

 1. Bed grootte: Als je een kleiner bed hebt, kan een te groot body pillow ervoor zorgen dat je niet genoeg ruimte hebt om te bewegen of om andere items op het bed op te bergen.

 2. Slechte pasvorm: Als het kussen te kort of te lang is voor je lichaam, kan het moeilijker zijn om comfortabel te slapen.

 3. Bewegingsvrijheid: Als het kussen te breed is, kan het ervoor zorgen dat je minder bewegingsvrijheid hebt en dat je moeilijker kunt draaien of omrollen tijdens het slapen.

Het is belangrijk om naar de afmetingen van een body pillow te kijken om ervoor te zorgen dat het kussen geschikt is voor je bed en slaapomgeving, en om ervoor te zorgen dat het comfortabel en functioneel is voor jou.

Kussenhoes

De kussenhoes van een body pillow kan van invloed zijn op het comfort, de hygiëne en de duurzaamheid van het kussen. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om op de kussenhoes te letten bij het kopen van een body pillow:

 1. Comfort: Sommige kussenhoezen zijn gemaakt van zachte, ademende materialen, zoals katoen of bambus, die comfortabel aanvoelen op de huid. Andere kussenhoezen zijn gemaakt van synthetische materialen, zoals polyester, die misschien niet zo zacht aanvoelen.

 2. Hygiëne: Als je lijdt aan allergieën of huidirritaties, kan het belangrijk zijn om te kiezen voor een kussenhoes gemaakt van hypoallergene materialen, zoals bamboe of katoen. Dit kan helpen om allergieën of huidirritaties te verminderen.

 3. Duurzaamheid: Sommige kussenhoezen zijn gemaakt van duurzame materialen die langer meegaan dan andere materialen. Bijvoorbeeld, katoen hoezen kunnen langer meegaan dan polyester hoezen. Als je op zoek bent naar een kussen dat langer meegaat, kan het de moeite waard zijn om naar de kussenhoes te kijken.

Het is belangrijk om naar de kussenhoes te kijken als je op zoek bent naar een body pillow, omdat de kussenhoes van invloed kan zijn op het comfort, de hygiëne en de duurzaamheid van het kussen.

De voordelen van een body pillow

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van een body pillow, waaronder:

 1. Comfort: Body pillows zijn gemaakt om het hele lichaam te ondersteunen en kunnen helpen om comfortabeler te slapen. Ze kunnen ook helpen om rug-, nek- en schouderpijn te verminderen die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap.

 2. Ondersteuning: Body pillows zijn speciaal ontworpen om het hele lichaam te ondersteunen, wat kan helpen om het risico op rugpijn te verminderen. Ze kunnen ook helpen om het hoofd, de nek en de schouders op de juiste manier te ondersteunen tijdens het slapen.

 3. Gebruiksgemak: Body pillows zijn langer dan standaard kussens en kunnen daarom gemakkelijk worden gebruikt in verschillende slaapposities. Ze kunnen ook worden gebruikt als beenkussen, kniekussen of zijslaapkussen om extra comfort te bieden tijdens het slapen.

 4. Duurzaamheid: Sommige body pillows zijn gemaakt van duurzame materialen die langer meegaan dan standaard kussens. Bijvoorbeeld, katoen vulling kan langer meegaan dan veren vulling.

Bodypillow voor een betere slaap: de wetenschap

Er is wetenschappelijk bewijs dat body pillows kunnen helpen om een betere slaap te krijgen. Hier zijn enkele manieren waarop body pillows kunnen helpen om een betere slaap te krijgen:

 1. Ondersteuning: Body pillows kunnen helpen om het hoofd, de nek en de schouders op de juiste manier te ondersteunen tijdens het slapen, wat kan helpen om rug-, nek- en schouderpijn te verminderen.

 2. Comfort: Body pillows zijn gemaakt om het hele lichaam te ondersteunen en kunnen helpen om comfortabeler te slapen. Ze kunnen ook helpen om het aantal keren dat je je omdraait of omrolt tijdens het slapen te verminderen.

 3. Zwangerschap: Zwangere vrouwen kunnen baat hebben bij het gebruik van body pillows om de rug-, nek- en schouderpijn te verminderen die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap. Body pillows kunnen ook helpen om het ongemak te verminderen dat vaak voorkomt tijdens de zwangerschap en om een betere slaap te krijgen.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je een body pillow?

Er zijn verschillende manieren om een body pillow te gebruiken, afhankelijk van je slaappreferenties en behoeften. Hier zijn enkele suggesties voor het gebruik van een body pillow:

 1. Als zijslaapkussen: Plaats het kussen tussen je knieën en omarm het met je armen om je zij te ondersteunen terwijl je op je zij slaapt. Dit kan helpen om rugpijn te verminderen en de wervelkolom op een natuurlijke manier uit te lijnen.

 2. Als beenkussen: Leg het kussen tussen je benen en omarm het met je armen om je benen te ondersteunen terwijl je op je rug of zij slaapt. Dit kan helpen om rugpijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

 3. Als kniekussen: Leg het kussen tussen je knieën terwijl je op je rug slaapt om de wervelkolom op een natuurlijke manier uit te lijnen en rugpijn te verminderen.

 4. Als rugkussen: Leg het kussen langs je rug terwijl je op je rug slaapt om je rug te ondersteunen en om rugpijn te verminderen.

 5. Als hoofdkussen: Leg het kussen onder je hoofd en nek terwijl je op je rug slaapt om je hoofd en nek te ondersteunen en om rugpijn te verminderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen andere behoeften heeft als het gaat om slaapondersteuning, dus het is het beste om te experimenteren met verschillende manieren om het kussen te gebruiken om te zien wat voor jou het meest comfortabel is.

Staat mijn body pillow goed bij mijn beddengoed?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van beddengoed dat goed bij je body pillow past:

 1. Kies beddengoed dat bij de grootte van je body pillow past. Als je body pillow bijvoorbeeld extra lang is, kies dan voor lakens en dekbedovertrekken die ook extra lang zijn om ervoor te zorgen dat ze goed passen.

 2. Kies beddengoed dat bij de kleur en het patroon van je body pillow past. Als je bijvoorbeeld een body pillow hebt met een felle kleur of een opvallend patroon, kies dan voor beddengoed met een rustigere kleur of patroon om een evenwichtig en aantrekkelijk uiterlijk te creëren.

 3. Kies beddengoed dat gemaakt is van ademend en comfortabel materiaal. Als je bijvoorbeeld een body pillow hebt met een katoenvulling, kies dan voor lakens en een dekbedovertrek gemaakt van katoen om het comfort te verhogen en om te voorkomen dat je het te warm krijgt tijdens het slapen.

 4. Kies beddengoed dat gemakkelijk te onderhouden is. Als je bijvoorbeeld een body pillow hebt die gemakkelijk kan worden gewassen, kies dan voor lakens en een dekbedovertrek die ook gemakkelijk te wassen zijn om het onderhoud gemakkelijker te maken.

Kortom, bij het kiezen van beddengoed dat goed bij je body pillow past, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte, kleur en patroon, het materiaal en het onderhoud van het beddengoed.

Hoe maak ik mijn body pillow schoon?

Er zijn enkele stappen die je kunt volgen om je body pillow schoon te maken:

 1. Lees de wasinstructies op het label van je body pillow. Sommige body pillows zijn machine wasbaar, terwijl anderen handwasbaar zijn of naar de stomerij moeten. Volg de aanbevelingen op het label om te bepalen hoe je je body pillow het beste kunt wassen.

 2. Maak het overtrek van de body pillow los als het een afneembaar overtrek heeft. Was het overtrek volgens de instructies op het label.

 3. Veeg het oppervlak van de body pillow af met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.

 4. Als je body pillow handwasbaar is, kun je het wassen in een badkuip of wastafel met lauw water en een milde zeep. Maak de body pillow voorzichtig schoon en spoel hem grondig af.

 5. Laat de body pillow goed uitdruipen en hang hem op om te drogen. Als je body pillow naar de stomerij moet, volg dan de aanbevelingen van de stomerij voor het verzenden van het item.

 6. Als je body pillow machine wasbaar is, plaats hem dan in de wasmachine met een mild wasmiddel op een lage temperatuur. Gebruik geen bleekmiddel of fabric softener, omdat dit de stof van de body pillow kan beschadigen.

 7. Laat de body pillow op een lage temperatuur drogen in de droger of hang hem op om te drogen. Plaats de body pillow niet in de droger als hij nog vochtig is, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming.

Houd er rekening mee dat sommige materialen, zoals memory foam, niet geschikt zijn voor de wasmachine en dat het in dit geval het beste is om de body pillow te laten reinigen door een professionele stomerij. Als je twijfelt over hoe je je body pillow het beste kunt reinigen, raadpleeg dan altijd het waslabel of neem contact op met de fabrikant voor aanbevelingen.

Onze favoriet

Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow is een innovatief slaapsysteem dat bestaat uit een in hoogte verstelbaar traagschuim hoofdkussen en een comfortabel lichaamskussen.

Beste prijs op BOL.com