Boxspring matras: Vind hier de 5 beste boxspring matrassen van 2024

Boxsprings zijn al populair sinds ze op de markt kwamen. Het slaapt heerlijk en heeft een luxe uitstraling. En het is ook veel makkelijker om een boxspring op te maken, dan een gewoon bed. Je ligt dan eigenlijk op een dubbele matras. De boxspring gaat lang mee en het kan zijn dat je na een paar jaar het matras dient te vervangen.

Ik werd een beetje overweldigd door het enorme aanbod matrassen voor een boxspring. Er waren zo veel mogelijkheden en ik wil natuurlijk wel een goede keuze maken. Tijd om er eens goed in te duiken. De boxspring zelf is eigenlijk al een soort van matras.

Je hebt het boxspring onderstel op pootjes. Dit is een beklede bak met daarin bonnel- of pocketveren. Daarop komt het matras en daarbovenop zou je nog een topmatras kunnen leggen. Daar heb ik ook nog even over nagedacht, maar een nieuw boxspring matras leek mij toch duurzamer.

Ik vind het wel prettig dat eigenlijk alle type matrassen op een boxspring passen. Je kan dus kijken naar jouw persoonlijke voorkeuren. Er zijn wel enkele punten waar je op kan letten, zodat je de het beste matras voor jou kiest. Die informatie vind je allemaal hieronder.

In de top 5 vind je de 5 beste boxspring matrassen, je kan de beste voor jou meteen kiezen en in een weg door bestellen. Je hoeft niet meer lang te zoeken en weet precies waar je op moet letten. Jij zal dan ook weer heerlijk slapen in jouw boxspring, op een matras dat weer jaren meegaat.

Wat zijn de beste boxspring matrassen?

Onze favoriet

Comfort foam matras. formaat 90 x 200 cm. Eigenschappen: Geschikt voor rug, buik en zijslapers, Geschikt tot 75 kG per persoon.

 • Comfort
 • Duurzaamheid
 • Onderhoudsgemak

2e beste keuze

SCHUIM Hybrid Foam combineert het beste van conventionele en hoge veerkracht schuim. Voor gebruik als basisschuim of overgangslaag.

 • Comfort
 • Duurzaamheid
 • Onderhoudsgemak

3e beste keuze

Een comfortschuim Medium Princessmatras met SG-25 wordt vaak ingezet voor polyether matrassen en geschikt voor personen tot 90KG. 

 • Comfort
 • Duurzaamheid
 • Onderhoudsgemak

Op deze pagina:

Waar zijn de beste boxspring matrassen op getest?

De beste boxspring matrassen worden geselecteerd op basis van hun comfort, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste boxspring matrassen worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Boxspring Company - Boxspring Swiss Elegance - 90x200 -Comfort foam matras

Dit comfortabele boxspring matras is gemaakt van comfort foam met pocketvering. Het ligt heerlijk comfortabel en ondersteunt op de juiste plekken. Het is geschikt voor alle type slapers, want het comfort foam past zich aan het lichaam aan.

Het is 12 cm dik en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 75 kilo. Het matras is hypoallergeen. Het is geschikt voor alle type bedbodems, ook verstelbare bedbodems van een boxspring. Het past op een boxspring van 90 cm bij 200 cm.

Voordelen

 • Comfort foam met pocketvering
 • Geschikt voor alle type bedbodems en verstelbare bodems
 • Comfort
 • Duurzaamheid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Topper - Topdek Matras Hybride luxe XXL 160x200x7 HYBRID +- 7 cm dik

Deze luxe topper is gemaakt van hybrid foam, met een hoge dichtheid, lage compressie en een uitstekende duurzaamheid. Het matras ventileert goed en zorgt voor een goede vochtregulering. Het biedt een degelijke ondersteuning en is van een gemiddelde hardheid.

Het tijk is afneembaar met een rits. Dit topdek matras is gemaakt van een combinatie van koudschuim en hardschuim en is geschikt voor alle type slapers. Je kan het op elk matras gebruiken en je beschermt jouw matras ermee en geeft het een upgrade, waardoor jij weer heerlijk kan slapen.

Voordelen

 • Een luxe topdekmatras, goedkoper dan een heel nieuw matras
 • Comfort
 • Duurzaamheid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Comfort Medium Princess Kindermatras SG25-90x200x14-cm-

Dit lekkere dikke boxspring matras is 14 cm dik en gemaakt van comfortschuim. Je kan kiezen uit een gemiddelde hardheid en een zachte hardheid. Het is hypoallergeen en 100 procent stofvrij. Het heeft een maximaal draagbaar gewicht van 90 kilo.

Het tijk is afneembaar en kan gewassen worden in de wasmachine op 30 graden Celsius. Door het regelmatig te draaien en te keren, gaat het matras langer mee. Het is geschikt voor alle type slapers en ideaal voor op een boxspring.

Voordelen

 • 14 cm dik matras van comfortschuim
 • Maximaal draagbaar gewicht is 90 kilo
 • Comfort
 • Duurzaamheid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#4
Matras - 90x200x15cm - koudschuim - premium plus tijk - medium

Dit heerlijke matras is gemaakt van koudschuim en is maar liefst 15 cm dik. Het heeft een gemiddelde hardheid en is geschikt voor elk type slaper. De luxe matrashoes is gemaakt van 100 procent polyester, is afneembaar en wasbaar in de wasmachine op 60 graden Celsius.

Het matras ventileert uitstekend en is vocht regulerend. Het heeft een open celstructuur en blijft daardoor lekker koel. Voor de doorstikking van het matras zijn zware hypoallergene vezels gebruikt. Dit matras biedt een goede ondersteuning en een gezonde tegendruk.

Voordelen

 • Koudschuim matras van 15 cm dik met hypoallergene doorstikking
 • Afneembare en wasbare tijk op 60 graden Celsius
 • Comfort
 • Duurzaamheid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Matras - 140x200 - 7 zones - koudschuim - premium plus tijk - 15 cm - Gemiddeld

Dit zalige matras is gemaakt van koudschuim en heeft 7 verschillende comfort zones. Het matras is 15 cm dik en biedt voldoende ondersteuning aan het lichaam voor alle type slapers. Je hebt de keuze uit een zachte hardheid, een gemiddelde hardheid en een stevige hardheid.

Dit boxspring matras is te krijgen in 15 verschillende maten. Het tijk is afneembaar met een ritssluiting en is wasbaar in de wasmachine op 60 graden Celsius. Het matras is hypoallergeen en er zit 2 jaar fabrieksgarantie op het matras.

Voordelen

 • Met 7 verschillende comfortzones
 • Afneembare en wasbare tijk, op 60 graden Celsius
 • Comfort
 • Duurzaamheid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

Wat is een boxspring matras?

Een boxspring is eigenlijk geen bed, maar een bedbodem, met daarin metalen veren, en rondom helemaal gestoffeerd. Het is dus eigen al een groot matras en daarbovenop komt een gewoon matras. Daardoor is een boxspring ook hoger dan een gewoon bed.

Dat ligt comfortabel en jouw lichaam wordt optimaal ondersteund. Het heeft een luxe uitstraling en het is makkelijk te onderhouden. Het is niet voor niks dat zoveel hotels gebruik maken van boxsprings.

Een boxspring matras kan gemaakt van verschillende materialen. Je kan kiezen voor een matras met pocketveren of een anderen veren matras, maar je kan ook kiezen voor een koudschuim of traagschuim matras. Het is vooral belangrijk dat jouw boxspring matras goed op de boxspring past.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring matras?

Bij het kopen van een boxspring matras dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Matraskeuze

Om te weten elke boxspring matras het beste voor jou is, dien je te weten wat jij nodig hebt van een matras. Heb jij het snel heel warm in bed, dan kies je voor een matras met pocketveren of bonnelveren, of je kiest voor een koudschuim matras.

Ben jij juist een koukleum, dan wil je liever een traagschuim matras. Ook jouw slaaphouding is van belang. Wanneer je flink gebouwd bent, dan is een harder matras, zoals koudschuim of een verenmatras beter voor de ondersteuning van jouw lichaam.

Ben jij heel licht en klein, dan is een traagschuim matras wellicht prettiger voor jou. Ook als je graag op jouw zijde slaapt, is een traagschuim matras vaak fijner voor op de boxspring. Maar zweet jij heel veel, dan is een traagschuim matras minder prettig. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een ademende matrastopper erbij.

Boxspringbasis

De boxspring matras moet perfect op de boxspringbasis passen. Anders zal je er nooit lekker op slapen. Meet jouw boxspringbasis dus goed op, zodat je zeker een passend boxspring matras uitkiest. Mocht je een verstelbare boxspringbasis hebben, dan dien je ook te kijken voor een matras dat op een verstelbare bedbodem past.

Opbergruimte

Een boxspringbasis kan een opbergruimte onderin hebben zitten. Je klapt het bovendeel van het bed dan op of een gedeelte van het bovendeel. Daar dien je dan ook rekening mee te houden wanneer je kijkt voor een matras voor jouw boxspring. Zo kan een pocketvering matras te stijf zijn en lastig op te tillen.

Kwaliteit

De kwaliteit bepaalt hoe goed jij slaapt en hoe goed jouw lichaam ondersteunt wordt. Een goed matras is ademend en vochtregulerend. Het gaat jaren mee en behoudt de stevigheid goed. Het loont zich om goed naar je budget te kijken en te gaan voor kwaliteit. Het matras gaat dan niet alleen langer mee, maar je slaapt er ook veel beter op.

Prijs

De prijzen van boxspringmatrassen kunnen verschillen. Het ligt aan het materiaal waarvan het gemaakt is, en natuurlijk ook aan het formaat, hoe goedkoop of duur een matras is. Er is voor de meeste budgetten een degelijk matras te vinden. Mocht jouw budget niet toereikend zijn voor het type matras dat je wil, kies dan voor een matrastopper gemaakt van hetzelfde materiaal.

Garantie

Een goed matras voor jouw boxspring hoort jaren mee te gaan en ook een degelijke garantieperiode te hebben. Het is een goede indicatie van de kwaliteit van het matras. Daarnaast is er soms ook de mogelijkheid om te proefslapen op het matras. Dat is vooral fijn als je eens een ander type matras wil proberen dan je gewend bent.

Het beste boxspring matras: de soorten en de wetenschappelijke voordelen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het soort matras waar jij op slaapt, medebepalend is voor jouw slaapkwaliteit. En welk boxspring matras het beste voor jou is, hangt onder meer af van jouw slaaphouding en jouw slaapgedrag, jouw lichaamsbouw en jouw persoonlijke voorkeuren.

Lig jij veel te woelen in jouw slaap, heb je het snel warm, ben je groot of breed gebouwd, transpireer je veel? Het zijn allemaal vragen die je dient te beantwoorden bij het kiezen van een soort matras. Er zijn steeds meer mogelijkheden.

Uit onderzoek is gebleken dat een boxspring met een hoogwaardige kwaliteit boxspring matras voor het meeste slaapcomfort zorgt. Voor de een is dat op een koudschuim matras, voor een ander op een traagschuim matras, er zijn mensen die liever op pocketvering of bonnelvering slapen, en er zijn ook nog allerhande combinaties, met extra's zoals een verkoelende gel mogelijk.

Verschillende maten van een matras

Het is heel erg belangrijk dat het matras dat je kiest voor jouw boxspring er ook perfect op past. Te klein gaat heel vervelend zijn en te groot is ook niet prettig. Meet dus altijd goed jouw boxspring op voor je gaat kijken voor een matras, en houd daar dan ook rekening mee in jouw budget.

Een tweepersoonsmatras of twee eenpersoonsmatrassen is natuurlijk duurder dan een eenpersoonsmatras voor een boxspring. Als jouw partner andere slaapbehoeftes heeft, dan kan je in een tweepersoonsboxspring overwegen om twee verschillende losse eenpersoonsmatrassen te leggen, zodat jullie allebei de juiste ondersteuning krijgen.

Boxspring matrassen zijn te krijgen in allerhande maten en je hoeft je geen zorgen te maken dat jij geen boxspring matras voor jouw boxspring vindt. Is het matras van jouw boxpsring nog goed, maar kan het wel een upgrade gebruiken, kijk dan voor een matras topper voor een boxspring.

Veelgestelde vragen

Wat kost een boxspring matras?

De prijzen van een boxspring matras lopen heel erg uiteen en de prijs is afhankelijk van de kwaliteit die je kiest en het formaat van het matras. Je hebt voor rond de honderd euro al een goed matras voor jouw eenpersoons boxspring. Maar dat kan oplopen tot honderden euro's voor grotere matrassen.

Bij een boxspring matras loont het om een iets groter budget te hebben. Je betaalt gewoon wat meer voor een degelijke kwaliteit en op termijn heb je er dan langer iets aan. Is jouw budget niet toereikend voor het type boxspring matras van jouw keuze, overweeg dan een matras topper.

Hoe lang gaat een matras voor een boxspring mee?

Het ligt natuurlijk aan de kwaliteit van jouw matras en hoe intensief je het matras gebruikt, spelen allebei een rol. Als jij veel woelt en draait in jouw slaap of veel transpireert, dan slijt jouw matras ook sneller. Gemiddeld dient een boxspring matras een jaar of 10 mee te gaan.

Gebruik je een boxspring matras topper, dan kan je de levensduur van jouw matras verdubbelen. De topper beschermt jouw matras tegen slijtage en naar een x-aantal jaar hoef je alleen de topper te vernieuwen, wat natuurlijk een heel stuk goedkoper is dan een nieuw matras te kopen.

Is een boxspring beter dan een lattenbodem?

Een boxspring is niet per se beter dan een lattenbodem. Het is wel zo dat je dan een degelijke lattenbodem moet hebben. Die worden vaak redelijk goedkoop gemaakt, en dan kan de kwaliteit ook nog wat te wensen overlaten. Denk dan onder meer aan hoe sterk de latten zijn, en hoe goed ze het lichaam ondersteunen.

Het ligt dus eigenlijk echt aan jouw persoonlijke voorkeuren en ook jouw budget. Een lattenbodem is namelijk een heel stuk goedkoper. Maar daar zit dan ook niet meteen een compleet bed omheen, zoals met een boxspring wel het geval is.

Onze favoriet

Comfort foam matras. formaat 90 x 200 cm. Eigenschappen: Geschikt voor rug, buik en zijslapers, Geschikt tot 75 kG per persoon.

Beste prijs op BOL.com