Boxspring zonder matras: Vind hier de 5 beste boxsprings zonder matras van 2024

Sinds de boxspring ten tonele kwam, kiezen veel mensen voor dit model bed. Het ziet er stijlvol uit, is makkelijker op te maken en te onderhouden, en een boxspring is vaak een stuk hoger dan een normaal bed, wat het voor mensen eenvoudiger maakt om in en uit bed te komen.

Eerst werden de boxsprings vooral verkocht met matras. Het was immers vooral een onderstel, soms met een achterkant. Tegenwoordig kan je ook een boxspring zonder matras kopen, en zo jouw eigen matras lekker houden.

Veel mensen geven aardig wat centjes uit aan een goed matras. Het is namelijk belangrijk dat je goed slaapt en een beetje kwaliteit matras gaat heel wat jaartjes mee. Als je dan toch jouw bed wil veranderen, dan kan je ook kijken voor een boxspring zonder matras, en jouw eigen matras daar voor gebruiken.

Er zijn heel wat soorten boxsprings zonder matras te krijgen en dan kan het lastig kiezen zijn. Waar moet je nou op letten, en hoe weet je dat je waar voor jouw geld krijgt? Alle informatie die jij nodig hebt om de beste boxspring zonder matras te kiezen, vind je hieronder, en je kan meteen door met de beste boxspring zonder matras voor jou te bestellen.

Wat zijn de beste boxsprings zonder matras?

Onze favoriet

Deze boxspring zonder matras wordt geleverd inclusief hoofdbord en poten. De massieve box is te krijgen in 6 verschillende kleuren.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Stijl

2e beste keuze

Deze boxspring is gemaakt van een massief houten box, luxe uitgevoerd in zwarte skai. Dit kunstleer zit ook om het hoofdbord.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Stijl

3e beste keuze

Dit boxspringbed is een eenvoudige uitvoering zonder poespas. Het bed is 26 centimeter hoog en wordt geleverd met poten.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Stijl

Op deze pagina:

Waar zijn de beste boxsprings zonder matras op getest?

De beste boxsprings zonder matras worden geselecteerd op basis van hun kwaliteit, afmetingen en stijl. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste boxsprings zonder matras worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Hotel boxspring 160x200 Carlton ( Zonder Hoofdbord ) incl. Tencel HR55 koudschuim topper

Deze boxspring zonder matras wordt geleverd inclusief hoofdbord en poten. De massieve box is te krijgen in 6 verschillende kleuren en 5 verschillende maten. Je vindt dus altijd een boxspring die perfect bij jou past.

De boxspring is anti-allergeen. Huisstofmijt wordt geweerd en er is geen latex, wol of rubber gebruikt. Het geheel is eenvoudig in elkaar te zetten en je hebt hier geen gereedschap voor nodig. In deze boxspring zitten geen veren, waardoor deze boxspring zeer geschikt is voor mensen die houden van een harder onderstel.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

#2
Bedworld Boxspring 1 persoons bed - Eenpersoons bed - 90x200 cm - Zonder Matras - Zwart - Hoofdbord

Deze boxspring is gemaakt van een massief houten box, luxe uitgevoerd in zwarte skai. Dit kunstleer zit ook om het hoofdbord. De boxspring is anti-allergeen, weert onder meer huisstofmijt, en kan makkelijk afgenomen worden met een vochtige doek.

De boxspring steunt op 6 bijpassende poten, en is heel eenvoudig om in elkaar te zetten. De boxspring is 31 centimeter hoog. Er zit 1 jaar garantie op dit bed, dus je kan alles goed uitproberen.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

#3
Bedworld Boxspring 1 persoons bed - Eenpersoons bed - 90x210 cm - Zonder Matras - Zwart - Hoofdbord

Dit boxspringbed is een eenvoudige uitvoering zonder poespas. Het bed is 26 centimeter hoog en wordt geleverd met poten. Het materiaal is huisstofmijtwerend en de box is geheel anti-allergeen. Er zit maar liefst 2 jaar garantie op de boxspringbed.

Dit bed is te krijgen in 4 verschillende kleuren en 7 diverse afmetingen variërend van 120 cm tot en met 180 cm breed en in de lengte van 200 cm en 210 cm. Je vindt dus altijd een boxspringbed dat past bij jouw matras en jouw interieur.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

#4
Bedworld Boxspring 1 persoons bed - Eenpersoons bed - 100x200 cm - Zonder Matras - Zwart - Hoofdbord

Dit boxspringbed bestaat uit twee boxen van massief hout en gestoffeerd met een zware, zwarte meubelstof. Per onderstel zijn er 6 poten, waardoor het ook geschikt is voor zwaarlijvige mensen. Het hoofdbord is in dezelfde stof gemaakt.

De box ventileert goed en biedt een stevig comfort. Het is anti-huisstofmijt en anti-allergeen. Het bed is 30 centimeter hoog. De toplaag is gemaakt van koudschuim. Je krijgt 1 jaar garantie op dit bed, zodat je het goed kan uitproberen.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

#5
Boxspring Basic zonder matras zwart gestoffeerd 180X200

Dit boxspringbed heeft een ideale hoogte van 31 centimeter. De box is gestoffeerd met een degelijke zwarte stof en het bed is voorzien van bonellvering. De montage is heel eenvoudig, je hoeft alleen de pootjes eronder te draaien. Dat zijn er 6 voor extra stevigheid.

Er zijn 150 veren per vierkante meter gebruikt en kan hierdoor tot 150 kilo dragen. Het bed is huisstofmijtwerend en anti-allergeen. Je krijgt 1 jaar garantie op dit boxspringbed en je kan dus heerlijk slapen voor een betaalbare prijs.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Stijl
Beste prijs op BOL.com

Wat is een boxspring zonder matras?

Een boxspring zonder matras is eigenlijk een speciaal bed zonder matras. Een boxspring is een onderstel, vaak een houten box op poten, maar dit kan ook van ander materiaal zijn, waar een gestoffeerde laag omheen zit. De lattenbodem is vervangen door metalen veren en vaak zit er een hoofdbord bij, maar dat hoeft niet altijd.

Vaak zijn boxsprings hoger dan gewone bedden en komen ze al standaard met een matras boxspring. Maar als jij zelf nog een goed matras hebt, misschien zelfs een speciaal matras, dan hoef jij die niet bij de boxspring aan te schaffen. Dat scheelt behoorlijk in prijs.

Je dient dan alleen op te letten dat jouw matras op de boxspring past. Gelukkig kan je boxsprings in veel maten krijgen. Je neemt dan eigenlijk alleen het boxspring onderstel. Je hebt dan zeker het juiste matras en een mooie nieuwe boxspring in jouw slaapkamer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring zonder matras?

Bij het kopen van een boxspring zonder matras dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Maat

Als je al een matras hebt, dan wil je natuurlijk letten op het formaat van de boxspring. Daar moet jouw matras dan wel op passen. Als het oversteekt of te klein is, dan zal je geen comfortabele nachtrust meer hebben.

Daarnaast moet de boxspring ook in jouw slaapkamer passen. Je hebt boxsprings in alle formaten, en als de losse boxspring te groot is voor de slaapkamer, dan heb je een flinke miskoop gedaan. Bij een te kleine boxspring kan het slaapcomfort minder worden.

Meet dus altijd goed de ruimte die je hebt en jouw huidige matras. Je weet dan zeker dat de boxspring ook perfect past bij jouw slaapkamer en het matras dat je al hebt.

Ondersteuning

De ondersteuning bij een boxspring vind je in de veren. Er zijn verschillende opties wanneer het de veren ondersteuning betreft. Een goede verenkern wordt dan afgedekt met zachte materialen, zoals drukverdelers en schuim.

Je kan dan meestal kiezen uit pocketvering, bonnelvering, en er zijn ook boxspring waarbij geen veren gebruikt zijn. Hiervan is de pocketvering het beste. De ondersteuning bepaalt het slaapcomfort en dus hoe goed jij slaapt.

Duurzaamheid

Een boxspring van goede kwaliteit heeft een langere levensduur. Het loont zich dus om daar naar te kijken, en te overwegen om eventueel wat meer uit te geven. Dan wordt er bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van duurzaam hout en natuurlijke lijm.

Maar er zijn ook boxspringen van metaal die heel lang meegaan. Een goede boxspring kan wel 20 jaar meegaan. Dan dien je die wel ook te onderhouden natuurlijk en er niet te veel op te springen. Kijk dus altijd even goed naar de kwaliteit van de boxspring en de veren, zodat je er ook lang plezier aan beleeft.

Garantie

Hoe lang je garantie krijgt op jouw boxspring, dat verschilt per merk. Het kan zich wel lonen om daarnaar te kijken. Soms kan je ook extra garantie bijkopen en er zijn zelfs merken die een levenslange garantie geven. Dat zie je dan vaak ook aan de prijs.

Je hebt sowieso altijd de wettelijk verplichte garantie, die je bij alle producten krijgt die je koopt. Bewaar dus altijd goed het bonnetje en het garantiebewijs. Je kan hier eventueel een foto van maken en dit digitaal opslaan. Dan raak je het minder snel kwijt.

Is een boxspring goed voor mensen met rugklachten?

Een goed bed is vooral afhankelijk van de veren die jij kiest, en de kwaliteit van het matras dat jij erop legt. Een boxspringbed met pocketvering is veel beter voor jouw rug dan een bed zonder vering.

Het ligt ook aan de soort rugpijn die jij ervaart, welk boxspringbed geschikt is voor jou. Je kan dit het beste overleggen met jouw huisarts of fysiotherapeut. Die weten precies wat voor een onderstel en matras het beste voor jouw rug zijn.

Je kan kiezen voor een hoog boxspringbed, zodat het in en uit bed stappen makkelijker wordt. Je voorkomt dan meer lichamelijke klachten, en je zal veel beter slapen. Het is dan ook eenvoudiger om de het bed op te maken. Bijvoorbeeld de hoeslakens vervangen, is bij een hoger boxspringbed een heel stuk eenvoudiger, en de hoek van de hoeslakens en het beddengoed zijn makkelijker in te stoppen.

Moet ik een boxspring zonder matras op een bepaalde manier opstellen?

Of je een boxspringbed op een bepaalde manier opstelt, dat ligt helemaal aan jezelf. Ben jij bijvoorbeeld veel bezig met Feng Shui, dan kan de plaatsing heel belangrijk zijn. Een boxspringbed met een hoofdbord zet je natuurlijk tegen een muur aan.

Er zijn ook boxsprings zonder hoofdbord en dan kan je het bed eigenlijk opstellen zoals je wil. Het moet natuurlijk wel waterpas staan, voor jouw eigen slaapcomfort, maar verder kan je het overal in de slaapkamer, logeerkamer of welke andere ruimte dan ook, gewoon plaatsen, zoals jij het praktisch of mooi vindt.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een boxspring?

Boxsprings met veren bieden een veel beter slaapgenot en ligcomfort dan een gewoon bed. Zeker als je daarop ook nog een goed matras legt. Het biedt dan een optimale ondersteuning aan jouw lichaam. Boxsprings ventileren ook beter dan een gewoon bed, waardoor het slaapklimaat ook verbetert, zeker voor mensen die veel last hebben van nachtzweet.

Je hebt ook minder ruimte nodig, want het bed is niet veel groter dan het matras. Vaak zijn boxsprings ook hoger, waardoor het makkelijker in en uit bed stappen is. Het is dus ook beter voor jouw algehele gezondheid.

Kan ik mijn eigen matras op een boxspring leggen?

Wanneer jouw eigen matras past op het boxspringbed, dan kan je jouw matras daar gewoon opleggen. Een goed matras is vaak duur, en het is zonde als je dan het matras ook moet vervangen. Daarom kan je ook boxsprings zonder matras kopen.

Je hoeft dan alleen maar te letten op de afmetingen van jouw eigen matras om de juiste keuze te maken. Boxsprings zonder matras zijn verkrijgbaar in alle mogelijke formaten, dus je vindt altijd wel een onderstel dat past bij jouw eigen matras.

Hoe duur is gemiddeld een goede boxspring zonder matras?

De prijzen van goed boxsprings varieren nogal. Dat kan uiteenlopen van een paar honderd euro tot zoveel als je durft te besteden. Het maakt ook verschil of je kiest voor pocketveren, bonellveren of geen veren. De rest van de uitvoering draagt ook bij aan de prijs.

Luxe gestoffeerde boxsprings, met hoofdborden in dezelfde stijl, zal meer kosten dan eenvoudige onderstellen, zonder enige extra's. Het kan zeer de moeite zijn om ze even te vergelijken. En als je daar geen zin in hebt, dan vind je hierboven de beste boxssprings keuzes op de markt.

Onze favoriet

Deze boxspring zonder matras wordt geleverd inclusief hoofdbord en poten. De massieve box is te krijgen in 6 verschillende kleuren.

Beste prijs op BOL.com