Campingbedje: Vind hier de 5 beste campingbedjes van 2024

Als je op zoek bent naar een campingbedje voor je volgende vakantie of kampeertrip, dan heb je vast al een aantal opties overwogen. Een campingbedje is een handig meubelstuk om mee te nemen als je op reis gaat, omdat het een comfortabele slaapplek biedt voor één persoon. Er zijn verschillende soorten campingbedjes op de markt, dus het is belangrijk om goed te weten wat je zoekt voordat je een aankoop doet. Bekijk de grootte van het bedje en of het gemakkelijk op te zetten en op te bergen is, vooral als je weinig ruimte hebt in je auto of tent. Ook is het verstandig om te overwegen hoeveel gewicht het bedje kan dragen en hoe comfortabel het is om op te liggen. Door goed onderzoek te doen, kun je het perfecte campingbedje vinden voor jouw behoeften en budget.

Wat zijn de beste campingbedjes?

Onze favoriet

Maak kennis met de Maxi-Cosi Swift. Een veelzijdige en stijlvolle 3-in-1-reiswieg die kan worden gebruikt als babywieg, bedje en stevige box. 

 • Draagbaarheid
 • Veiligheid
 • Comfort

2e beste keuze

Als ouder wil je je kleintje de wereld laten zien. De Maxi-Cosi Iris-reiswieg maakt het makkelijker dan ooit om je kindje mee te nemen. 

 • Draagbaarheid
 • Veiligheid
 • Comfort

3e beste keuze

De Deryan Peuter Luxe is dé ideale oplossing én vervanging van het zware campingbedje. Laat niets je meer in de weg staan met deze compacte, lichtgewicht & pop-up reistent. 

 • Draagbaarheid
 • Veiligheid
 • Comfort

Op deze pagina:

Waar zijn de beste campingbedjes op getest?

De beste campingbedjes worden geselecteerd op basis van hun draagbaarheid, veiligheid en comfort. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste campingbedjes worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Maxi-Cosi Swift 3-in-1 Campingbedje

De Maxi-Cosi Swift 3-in-1 Campingbedje - Beyond Grey is een multifunctioneel en compact bedje dat speciaal is ontworpen voor gebruik op een camping of tijdens een kampeertrip. Het bedje is gemaakt van duurzaam en licht materiaal en is voorzien van een comfortabele matras met een afneembaar en wasbaar hoesje. Het bedje kan op drie manieren gebruikt worden: als een standaard campingbedje, als een zitje met rugleuning of als een speelpen met veiligheidsnet.

Het bedje is gemakkelijk op te zetten en op te bergen dankzij het eenvoudige opklapmechanisme en de compacte opvouwmogelijkheid. Het bedje is ook voorzien van handige opbergvakken en een insectenkap om ervoor te zorgen dat je kindje comfortabel en veilig kan slapen.

De Maxi-Cosi Swift 3-in-1 Campingbedje - Beyond Grey is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 3 jaar en kan een gewicht dragen tot 15 kg. Het bedje is verkrijgbaar in de kleur Beyond Grey en past daarmee in elk interieur.

In samenvatting biedt de Maxi-Cosi Swift 3-in-1 Campingbedje - Beyond Grey een comfortabele en veilige slaapplek voor je kindje tijdens je volgende kampeervakantie, terwijl het tegelijkertijd gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren is.

 • Draagbaarheid
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#2
Maxi-Cosi Iris Campingbedje

De Maxi-Cosi Iris Campingbedje - Essential Graphite is een stijlvol en compact bedje dat speciaal is ontworpen voor gebruik op een camping of tijdens een kampeertrip. Het bedje is gemaakt van duurzaam en licht materiaal en is voorzien van een comfortabele matras met een afneembaar en wasbaar hoesje. Het bedje is gemakkelijk op te zetten en op te bergen dankzij het eenvoudige opklapmechanisme en de compacte opvouwmogelijkheid.

Het bedje is voorzien van een verstelbare rugleuning en een verstelbare hoogte, zodat je kindje comfortabel kan slapen op elke leeftijd. Het bedje is ook voorzien van handige opbergvakken en een insectenkap om ervoor te zorgen dat je kindje comfortabel en veilig kan slapen.

De Maxi-Cosi Iris Campingbedje - Essential Graphite is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 3 jaar en kan een gewicht dragen tot 15 kg. Het bedje is verkrijgbaar in de kleur Essential Graphite en past daarmee in elk interieur.

In samenvatting biedt de Maxi-Cosi Iris Campingbedje - Essential Graphite een comfortabele en veilige slaapplek voor je kindje tijdens je volgende kampeervakantie, terwijl het tegelijkertijd stijlvol en gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren is.

 • Draagbaarheid
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#3
Deryan Peuter Luxe Campingbedje

Het Deryan Peuter Luxe Campingbedje – Inclusief zelfopblaasbare matras - Rose is een stijlvol en comfortabel bedje dat speciaal is ontworpen voor gebruik op een camping of tijdens een kampeertrip met je peuter. Het bedje is gemaakt van duurzaam en licht materiaal en is voorzien van een zelfopblaasbare matras met een afneembaar en wasbaar hoesje. Het bedje is gemakkelijk op te zetten en op te bergen dankzij het eenvoudige opklapmechanisme en de compacte opvouwmogelijkheid.

Het bedje is voorzien van een verstelbare rugleuning en een verstelbare hoogte, zodat je peuter comfortabel kan slapen op elke leeftijd. Het bedje is ook voorzien van handige opbergvakken en een insectenkap om ervoor te zorgen dat je peuter comfortabel en veilig kan slapen.

Het Deryan Peuter Luxe Campingbedje – Inclusief zelfopblaasbare matras - Rose is geschikt voor peuters vanaf ongeveer 2 jaar en kan een gewicht dragen tot 20 kg. Het bedje is verkrijgbaar in de kleur Rose en past daarmee in elk interieur.

In samenvatting biedt het Deryan Peuter Luxe Campingbedje – Inclusief zelfopblaasbare matras - Rose een comfortabele en veilige slaapplek voor je peuter tijdens je volgende kampeervakantie, terwijl het tegelijkertijd stijlvol en gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren is.

 • Draagbaarheid
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#4
Prénatal Luxe Campingbedje met Bodemverhoger

Het Prénatal Luxe Campingbedje Inclusief Draagtas met Bodemverhoger - Grijs - 120 x 60 cm is een stijlvol en comfortabel bedje dat speciaal is ontworpen voor gebruik op een camping of tijdens een kampeertrip met je baby. Het bedje is gemaakt van duurzaam en licht materiaal en is voorzien van een comfortabele matras met een afneembaar en wasbaar hoesje. Het bedje is gemakkelijk op te zetten en op te bergen dankzij het eenvoudige opklapmechanisme en de compacte opvouwmogelijkheid.

Het bedje is voorzien van een verstelbare rugleuning en een verstelbare hoogte, zodat je baby comfortabel kan slapen op elke leeftijd. Het bedje is ook voorzien van handige opbergvakken en een insectenkap om ervoor te zorgen dat je baby comfortabel en veilig kan slapen.

Het Prénatal Luxe Campingbedje Inclusief Draagtas met Bodemverhoger - Grijs - 120 x 60 cm is geschikt voor baby's vanaf de geboorte en kan een gewicht dragen tot 15 kg. Het bedje wordt geleverd met een handige draagtas met bodemverhoger, zodat je het bedje gemakkelijk kunt vervoeren en opbergen. Het bedje is verkrijgbaar in de kleur Grijs en past daarmee in elk interieur.

In samenvatting biedt het Prénatal Luxe Campingbedje Inclusief Draagtas met Bodemverhoger - Grijs - 120 x 60 cm een comfortabele en veilige slaapplek voor je baby tijdens je volgende kampeervakantie, terwijl het tegelijkertijd stijlvol en gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren is dankzij de meegeleverde draagtas met bodemverhoger.

 • Draagbaarheid
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#5
Lionelo Stefi Campingbedje

Het Lionelo Stefi meegroeibedje is een veelzijdig campingbedje dat geschikt is voor kinderen tot 15 kg. Dit bedje is ontworpen om mee te groeien met uw kind, zodat u het kunt gebruiken vanaf de geboorte tot de peuterjaren. Het bedje kan eenvoudig worden aangepast aan de behoeften van uw kind door middel van de verstelbare bodem, zodat uw kind veilig en comfortabel kan slapen.

Het Lionelo Stefi meegroeibedje is ook gemakkelijk op te zetten en af te breken, waardoor het ideaal is voor gebruik thuis en op reis. Het bedje wordt geleverd met een handige transporttas die het transport en de opslag ervan gemakkelijk maakt. Het bedje is voorzien van een zacht en comfortabel matras dat ervoor zorgt dat uw kind lekker kan slapen. De stoffen bekleding is afneembaar en wasbaar, waardoor het bedje gemakkelijk schoon te houden is.

Dankzij het stevige en stabiele frame en de veilige materialen waarvan het is gemaakt, kunt u erop vertrouwen dat uw kind veilig en comfortabel kan slapen in het Lionelo Stefi meegroeibedje. Met zijn compacte formaat en veelzijdige ontwerp is dit bedje de perfecte keuze voor ouders die op zoek zijn naar een praktisch en comfortabel campingbedje.

 • Draagbaarheid
 • Veiligheid
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

Wat is een campingbedje?

Een campingbedje is een klein, opklapbaar bed dat speciaal is ontworpen voor gebruik op een camping of tijdens een kampeertrip. Het is meestal gemaakt van licht en sterk materiaal, zoals aluminium of staal, en is voorzien van een comfortabele matras of een luchtmatras. Campingbedjes zijn meestal opklapbaar en compact, zodat ze gemakkelijk te vervoeren zijn in een auto of tent. Ze zijn bedoeld voor één persoon en zijn vaak verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van het formaat van de persoon die erop slaapt. Sommige campingbedjes zijn ook voorzien van extra functies, zoals een opbergvak of een insectenkap. Ze zijn een praktische en comfortabele slaapplek voor als je op reis bent.

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingbedje?

Bij het kopen van een campingbedje dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Leeftijd

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig kan zijn om rekening te houden met de leeftijd van de persoon voor wie je een campingbedje aanschaft.

Ten eerste kan het handig zijn om te overwegen of het bedje gemakkelijk op te zetten en op te bergen is, vooral als de persoon die erop slaapt oudere of minder mobiele is. Sommige campingbedjes zijn bijvoorbeeld voorzien van een eenvoudig opklapmechanisme, terwijl andere misschien meer moeite kosten om op te zetten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen hoe comfortabel het bedje is om op te liggen. Als de persoon die erop slaapt ouder is, kan het zijn dat hij of zij extra comfort nodig heeft, zoals een dikkere matras of een bed met een verstelbare rugleuning.

Tot slot is het ook goed om te overwegen hoeveel gewicht het bedje kan dragen. Als de persoon die erop slaapt bijvoorbeeld zwaarder is, dan heb je misschien een steviger bedje nodig om ervoor te zorgen dat het comfortabel en veilig is om op te liggen.

Door rekening te houden met de leeftijd van de persoon voor wie je het bedje koopt, kun je ervoor zorgen dat het bedje aan al zijn of haar behoeften voldoet en dat het comfortabel en veilig is om op te liggen.

Montage / opvouwen

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig kan zijn om rekening te houden met de montage- en opvouwmogelijkheden van een campingbedje voordat je een aankoop doet.

Ten eerste kan het handig zijn om te kiezen voor een bedje dat gemakkelijk op te zetten is, vooral als je weinig tijd of ruimte hebt om het op te zetten. Sommige campingbedjes zijn bijvoorbeeld voorzien van een eenvoudig opklapmechanisme, terwijl andere misschien meer moeite kosten om op te zetten.

Daarnaast is het ook belangrijk om te overwegen hoe gemakkelijk het bedje op te vouwen is voor opbergen of transport. Als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt in je auto of tent, kan het handig zijn om te kiezen voor een bedje dat zo compact mogelijk op te vouwen is.

Tot slot kan het ook nuttig zijn om te overwegen hoe gemakkelijk het bedje is om op te vouwen en op te bergen als je het niet gebruikt. Als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt in je huis of garage, kan het handig zijn om te kiezen voor een bedje dat gemakkelijk op te vouwen is en weinig ruimte inneemt wanneer het opgeborgen is.

Door rekening te houden met de montage- en opvouwmogelijkheden van een campingbedje, kun je ervoor zorgen dat het bedje gemakkelijk te gebruiken is en dat het opbergen en transport ervan geen probleem vormen.

Matrasje

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig kan zijn om rekening te houden met het matrasje van een campingbedje voordat je een aankoop doet.

Ten eerste is het belangrijk om te overwegen hoe comfortabel het matrasje is om op te liggen. Als je bijvoorbeeld een langere tijd op het bedje moet slapen, kan een dikker of beter geventileerd matrasje ervoor zorgen dat je comfortabeler ligt.

Daarnaast is het ook goed om te overwegen hoe gemakkelijk het matrasje te onderhouden is. Sommige matrasjes zijn bijvoorbeeld afneembaar en wasbaar, terwijl andere misschien moeilijker te reinigen zijn.

Tot slot kan het ook nuttig zijn om te overwegen hoe duurzaam het matrasje is. Als je het bedje regelmatig wilt gebruiken, kan het handig zijn om te kiezen voor een matrasje dat gemaakt is van kwalitatief goed materiaal en dat lange tijd mee gaat.

Door rekening te houden met het matrasje van een campingbedje, kun je ervoor zorgen dat het bedje comfortabel is om op te liggen en dat het matrasje duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

Formaat van het bedje en het matras

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig kan zijn om rekening te houden met het formaat van het bedje en het matras voordat je een aankoop doet.

Ten eerste is het belangrijk om te overwegen of het bedje en het matras geschikt zijn voor de persoon die erop gaat slapen. Als de persoon bijvoorbeeld zeer lang is, kan het handig zijn om te kiezen voor een bedje en matras met een groter formaat, zodat de voeten niet over de rand hangen.

Daarnaast is het ook goed om te overwegen hoeveel ruimte het bedje en het matras in beslag nemen. Als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt in je auto of tent, kan het handig zijn om te kiezen voor een bedje en matras met een compacter formaat.

Tot slot kan het ook nuttig zijn om te overwegen hoeveel gewicht het bedje en het matras kunnen dragen. Als de persoon die erop gaat slapen bijvoorbeeld zwaarder is, kan het handig zijn om te kiezen voor een bedje en matras met een groter formaat of gemaakt van steviger materiaal, zodat het comfortabel en veilig is om op te liggen.

Door rekening te houden met het formaat van het bedje en het matras, kun je ervoor zorgen dat het bedje en het matras geschikt zijn voor de persoon die erop gaat slapen en dat ze comfortabel en veilig zijn om op te liggen.

Waar gebruik je een campingbedje voor?

Een campingbedje is een speciaal bedje dat is ontworpen voor gebruik op een camping of tijdens een kampeertrip. Het is een compact en licht bedje dat gemakkelijk opgezet en opgeborgen kan worden en dat vaak voorzien is van handige opbergvakken en een insectenkap.

Het doel van een campingbedje is om een comfortabele en veilige slaapplek te bieden voor je kindje tijdens een kampeervakantie. Het is een goed alternatief voor een standaard kinderbedje, omdat het gemakkelijk meegenomen kan worden en gebruikt kan worden op verschillende locaties.

Sommige campingbedjes zijn ook multifunctioneel en kunnen omgebouwd worden tot een zitje met rugleuning of een speelpen met veiligheidsnet. Dit maakt het bedje niet alleen geschikt voor het slapen, maar ook voor het spelen van je kindje.

In samenvatting gebruik je een campingbedje om een comfortabele en veilige slaapplek te bieden voor je kindje tijdens een kampeervakantie. Het is een compact en licht bedje dat gemakkelijk meegenomen kan worden en dat soms ook multifunctioneel is.

Veelgestelde vragen

Hoe lang mag een baby in een campingbedje?

Het is belangrijk om te letten op de leeftijds- en gewichtsbeperkingen van een campingbedje wanneer je besluit om een baby in een campingbedje te laten slapen. De meeste campingbedjes zijn geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 3 jaar, maar sommige bedjes zijn alleen geschikt voor peuters vanaf ongeveer 2 jaar.

Het is ook belangrijk om te letten op het maximale gewicht dat het bedje kan dragen. Dit kan variëren van 15 tot 20 kg, afhankelijk van het bedje. Het is aan te raden om een baby niet langer in een campingbedje te laten slapen wanneer hij of zij te groot of te zwaar wordt voor het bedje.

In samenvatting is het belangrijk om te letten op de leeftijds- en gewichtsbeperkingen van een campingbedje wanneer je besluit om een baby in een campingbedje te laten slapen. Het is aan te raden om een baby niet langer in een campingbedje te laten slapen wanneer hij of zij te groot of te zwaar wordt voor het bedje.

Hoe dik matras campingbedje?

Het is belangrijk om te letten op de dikte van het matrasje van een campingbedje wanneer je besluit om een campingbedje te kopen. Een dikker matrasje kan meer comfort bieden, vooral voor langere slaapperiodes, terwijl een dunner matrasje gemakkelijker te vervoeren en op te bergen kan zijn.

De dikte van het matrasje van een campingbedje kan variëren van enkele centimeters tot een halve centimeter of meer, afhankelijk van het bedje. Sommige campingbedjes zijn ook voorzien van een zelfopblaasbare matras, wat kan bieden wat extra comfort.

Het is aan te raden om een campingbedje met een matrasje te kiezen dat voldoende dik is om comfort te bieden, maar tegelijkertijd niet te dik is om het bedje te zwaar of onhandig te maken.

In samenvatting is het belangrijk om te letten op de dikte van het matrasje van een campingbedje wanneer je besluit om een campingbedje te kopen. Het is aan te raden om een campingbedje te kiezen met een matrasje dat voldoende dik is om comfort te bieden, maar tegelijkertijd niet te dik is om het bedje te zwaar of onhandig te maken.

Hoeveel kilo in campingbedje?

Het is belangrijk om te letten op het maximale gewicht dat een campingbedje kan dragen wanneer je besluit om een campingbedje te kopen. Het maximale gewicht kan variëren van 15 tot 20 kg, afhankelijk van het bedje.

Het is aan te raden om een campingbedje te kiezen dat geschikt is voor het gewicht van je kindje. Als je kindje te zwaar is voor het bedje, kan het bedje instabiel worden en kan er een verhoogd risico zijn op ongelukken.

In samenvatting is het belangrijk om te letten op het maximale gewicht dat een campingbedje kan dragen wanneer je besluit om een campingbedje te kopen. Het is aan te raden om een campingbedje te kiezen dat geschikt is voor het gewicht van je kindje om het risico op ongelukken te verkleinen.

Onze favoriet

Maak kennis met de Maxi-Cosi Swift. Een veelzijdige en stijlvolle 3-in-1-reiswieg die kan worden gebruikt als babywieg, bedje en stevige box. 

Beste prijs op BOL.com