Dekbed zonder overtrek: Vind hier de 5 beste dekbedden zonder overtrek van 2024

Er is waarschijnlijk niemand die het prettig vindt om het bed op te maken. Het is wel lekker om in een fris bed te kruipen. Voor behoorlijk wat mensen is het niet alleen een vervelend klusje, maar heel erg lastig. Door lichamelijke beperkingen, pijntjes en kwaaltjes, of om welke andere reden dan ook.

Een dekbed zonder overtrek kan dan een wereld van verschil maken. Minder was, minder gedoe met opvouwen, en het dekbed zo op bed leggen, zonder dat er een overtrek nodig is. Wanneer mensen moeite hebben met hun bed opmaken, biedt een dekbed zonder overtrek een verlichting.

Er zullen nu ook mensen zijn die even hun neus ophalen. Dat klinkt toch helemaal niet fris? Maar daarom is een dekbed zonder overtrek nou juist zo fijn. Een degelijk en goed dekbed zonder overtrek kan je namelijk gewoon in de wasmachine en droger doen. Je kan het dus net zo vaak verschonen als dat je een overtrek zou wassen.

Daardoor is al jouw beddengoed iedere keer weer helemaal fris, wat ook veel beter is voor jouw gezondheid. Schimmels, bacterien en huisstofmijt krijgen veel minder kans om te groeien. Jouw dekbed gaat niet naar zweet stinken, en je kruipt elke avond in een heerlijk bedje en slaapt als een roosje.

Het is dan wel handig als je weet waar je op dient te letten wanneer je een dekbed zonder overtrek nodig hebt. Er is zoveel te krijgen, en jij wil wel een goede aankoop doen. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om het beste dekbed zonder overtrek te kiezen, en je kan in een weg door en bestellen.

Wat zijn de beste dekbedden zonder overtrek?

Onze favoriet

Met dit dekbed zonder overtrek kan jij super snel jouw bed opmaken. Je kan dit zacht dekbed het hele jaar door gebruiken.

 • Materiaal
 • Warmteklasse
 • Grootte

2e beste keuze

De vulling van dit heerlijk zacht dekbed zonder overtrek is gemaakt van speciale gesiliconiseerde holle vezels.

 • Materiaal
 • Warmteklasse
 • Grootte

3e beste keuze

Dit hoesloze dekbed is gevuld met holle polyester vezels, gemaakt van duurzame synthetische stoffen.

 • Materiaal
 • Warmteklasse
 • Grootte

Op deze pagina:

Waar zijn de beste dekbedden zonder overtrek op getest?

De beste dekbedden zonder overtrek worden geselecteerd op basis van hun materiaal, warmteklasse en grootte. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste dekbedden zonder overtrek worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
HappyBed all year bedrukt dekbed

Met dit dekbed zonder overtrek kan jij super snel jouw bed opmaken. Je kan dit zacht dekbed het hele jaar door gebruiken, want het heeft warmteklasse 2. De stof is ook anti-allergie en wekelijks wasbaar zonder kwaliteitsverlies.

Dit dekbed heeft een vulling van gepatenteerde holle vezels. Daardoor is het dekbed zonder overtrek in de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm. Het helpt ook nog transpiratie tegen te gaan, dankzij de ademende werking.

 • Materiaal
 • Warmteklasse
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

#2
Bedrukt Dekbed Hoesloos Wasbaar Zonder Overtrek Zomer

De vulling van dit heerlijk zacht dekbed zonder overtrek is gemaakt van speciale gesiliconiseerde holle vezels. Daardoor is het dekbed lekker koel in de zomer en zalig warm in de winter. Het gewassen worden in de wasmachine en gedroogd in de droger.

De vulling blijft goed zitten en dankzij de vulling is het dekbed sneller droog. De tijk en de vulling zijn ook brandveilig, waardoor dit wasbaar dekbed ook in zorginstellingen wordt gebruikt. De zijdes hebben verschillende kleuren, en je kan ze allebei als bovenzijde gebruiken.

 • Materiaal
 • Warmteklasse
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

#3
Soulsnooze Luxe Bedrukt Dekbed

Dit hoesloze dekbed is gevuld met holle polyester vezels, gemaakt van duurzame synthetische stoffen. Deze voelen aan als dons, waardoor het dekbed zonder overtrek zijdezacht is. Het reguleert de warmte en is dan ook heerlijk koel in de zomer en lekker warm in de winter.

Dit hoesloze dekbed is luchtdoorlatend en werkt tegelijkertijd isolerend. De hoogwaardige microvezel en de anti-allergie tijk, maken dit wasbare dekbed geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het dekbed kan gewassen worden in de wasmachine op maximaal 40 graden Celsius.

 • Materiaal
 • Warmteklasse
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

#4
HappyBed all year bedrukt dekbed

Dit heerlijk grote dekbed zonder overtrek is super zacht en je kan het dekbed het hele jaar door gebruiken. Het kan wekelijks in de wasmachine en droger, zonder dat er kwaliteitsverlies is. De unieke gepatenteerde holle vezels werken ademend en zorgen voor een warme deken in de winter en een koel hoesloos dekbed in de zomer.

Het is geschikt voor de gevoelige huid, is hypoallergeen en huisstofmijt werend. De luchtdoorlatende tijk en vulling gaan transpiratie tegen. Het dekbed reguleert de temperatuur en zorgt er voor dat jij het hele jaar door zalig slaapt.

 • Materiaal
 • Warmteklasse
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

#5
Soulsnooze Luxe Bedrukt Dekbed

Dit heerlijke tweepersoonsdekbed zonder overtrek heeft een vulling van hoogwaardige holle polyester vezels van duurzame synthetische stoffen. Het voelt zo zacht als dons. Het is lichtgewicht en geschikt voor elk seizoen, dankzij de temperatuur regelende werking.

Het hoesloos dekbed werkt isolerend, maar ook luchtdoorlatend, waardoor het transpiratie tegen gaat. Dankzij de hoogwaardige microvezel en de hypoallergene tijk is het wasbaar dekbed geschikt voor de gevoelige huid. Het kan in de wasmachine gewassen worden.

 • Materiaal
 • Warmteklasse
 • Grootte
Beste prijs op BOL.com

Wat is een dekbed zonder overtrek?

Een dekbed zonder overtrek is precies wat het zegt dat het is. Een dekbed waarbij je geen overtrek nodig hebt. Jouw oude dekbed heeft beddengoed nodig om het fris en goed te houden. Als je het dekbed zonder overtrek gebruikt, dan wordt het onfris, want je stopt het niet in de wasmachine, en als dat wel kan, dan doe je dat waarschijnlijk niet iedere week.

De meeste dekbedden kan je namelijk niet zomaar in de wasmachine en droger gooien. Daardoor duurt het heel lang voor het weer fris is. Er zijn ook dekbedden die zelfs naar de stomerij moeten om schoon en fris te worden.

Daarom gebruik je een dekbedovertrek. Je kasten zijn voller, je hebt nog meer wasgoed en het opmaken van het bed kan een heel gedoe zijn. Met een dekbed zonder overtrek is dat allemaal verleden tijd. Je kan een dekbed zonder overtrek gewoon in de wasmachine en droger gooien. En daarna leg je het gewassen weer op bed.

Een dekbed zonder overtrek wordt ook wel een hoesloos dekbed, wasbaar dekbed, dekbed met vaste tijk en dekbed met vaste hoes genoemd. Hoesloze dekbedden zijn zeer populair in zorginstellingen, het ziekenhuis, voor op de camping, en in hotels.

Dit komt onder meer door het gemak, de anti-allergische werking, verschillende prints, verschillende kleuren, de duurzame eigenschappen, en omdat de meeste wasbare dekbedden op een hoge temperatuur in de wasmachine gewassen kunnen worden.

Een dekbed zonder overtrek is eigenlijk een dekbedovertrek, een sprei en een deken in 1. Die je vaak het hele jaar door kan gebruiken en waardoor het bed opmaken op eens een super snel klusje wordt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een dekbed zonder overtrek?

Bij het kopen van een dekbed zonder overtrek dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Formaat

Het is logisch dat je naar het formaat van het dekbed zonder overtrek kijkt. Het moet natuurlijk fijn op jouw bed passen, je wil er lekker onder kunnen liggen, maar je wil het ook in jouw wasmachine kunnen wassen.

Heb je een tweepersoonsbed en een kleine wasmachine, dan kan je het hoesloos dekbed misschien niet zelf wassen. En dat is nou juist wel waarom een wasbaar dekbed zonder overtrek zo handig maakt.

Je kan er dan voor kiezen om twee eenpersoons hoesloze dekbedden te nemen, zodat het wel in jouw wasmachine en droger past.

Design

Er zijn hoesloze dekbedden in allemaal verschillende kleuren en verschillende prints te krijgen. Een drukke print kan nu heel leuk zijn en bij jouw slaapkamer passen, maar een dekbed zonder overtrek gaat behoorlijk lang mee, en dan kan het opeens volgend jaar niet meer leuk zijn.

Het is dus aan te raden om een neutrale kleur en print te kiezen, waarvan je zeker weet dat je er een hele lange tijd tegenaan wil kijken. Anders ga je alsnog een dekbedovertrek nodig hebben, en dan wordt het opmaken van het bed weer een heel gedoe.

Wasbaarheid

Een dekbed zonder overtrek hoort altijd een wasbaar dekbed te zijn en het liefst op een hoge temperatuur. Anders blijft het niet fris en schoon in jouw bed, en ga je alsnog een dekbed overtrek nodig hebben. Dat het dekbed een vaste hoes heeft, is juist het handige aan een dekbed zonder overtrek.

Juist omdat een dekbed zonder overtrek in de wasmachine en droger kan, en meestal op een hoge temperatuur gewassen en gedroogd kan worden, zijn deze dekbedden zo populair in zorginstellingen, voor op de camping, in hotels of in het ziekenhuis. Het is namelijk praktisch en hygienisch.

Warmteklasse

De warmteklasse van een dekbed bepaalt eigenlijk in welke seizoenen jij het dekbed kan gebruiken. Dat geldt ook bij een dekbed zonder overtrek. Warmteklasse 1 is dan het warmste en warmteklasse 4 is dan het koelste. Als je een dekbed voor het hele jaar zoekt, dan kies je voor warmteklasse twee.

Houdt er rekening mee dat een dekbed zonder overtrek koeler is dan een dekbed met overtrek. Dat zijn namelijk al meer lagen, en hoe meer lagen, des te meer het isoleert, en des te warmer het dekbed dus ook is.

De wetenschappelijke voordelen van een goed dekbed zonder overtrek

Wanneer je slaapt, dan zakt jouw lichaamstemperatuur. In de winter lig je dan onder een warme, isolerende deken, en zal jouw lichaamstemperatuur niet zo ver zakken. In de zomer is dat een heel ander verhaal. Dan slapen mensen het liefste zonder deken of met alleen een laken. Maar dat heeft een negatief effect op jouw lichaamstemperatuur in de nacht.

Doordat je het koud krijgt, slaap je minder diep. Met een goed dekbed lig je in een klein microklimaat. In de winter, maar ook in de zomer. Zonder dat je last krijgt van transpiratie of dat je het te koud of te warm krijgt, en het wel warm genoeg hebt.

Een dekbed zorgt voor gewicht op jouw lichaam tijdens het slapen. Je voelt je veiliger en geborgen en slaapt dus ook veel dieper. Op dat moment maakt jouw lichaam serotonine, het gelukshormoon, en melatonine, het slaaphormoon, aan. Een verzwaringsdeken versterkt dit nog wat meer.

Veelgestelde vragen

Wat is het nut van een dekbed zonder overtrek?

Een dekbed zonder overtrek kan je meestal het hele jaar door gebruiken. Je hebt dus maar een dekbed nodig. Je hebt veel minder beddengoed nodig, want de overtrek is overbodig. Het is veel hygienischer, want je kan het hele hoesloos dekbed in de wasmachine doen, en vaak ook nog in de droger.

Je hebt er dus heel wat minder werk aan. Het bed opmaken is een eitje geworden. Je legt het dekbed erop, en klaar ben je. Je hoeft geen stunten uit te halen om het dekbed in de overtrek te krijgen. En je ook niet druk te maken dat het gaat verschuiven.

Dit is onder meer prettig voor ouderen, wanneer je een kwaaltje of pijntjes hebt, maar ook om mee te nemen naar de camping, en niet in een slaapzak te hoeven slapen, maar onder jouw eigen lekkere dekbed zonder overtrek.

Hoelang duurt het om een dekbed zonder overtrek te drogen?

Het ligt echt een het dekbed dat jij kiest, hoe lang het duurt voor het droog is. Er zijn hoesloze dekbedden die ook in de droger kunnen, en dan is het wasbaar dekbed natuurlijk zo droog. Andere dekbedden zonder overtrek zijn gemaakt van microvezels die sneller dan normaal drogen.

Het helpt wel dat in de meeste gevallen de dekbedden zonder dekbedovertrek luchtdoorlatend zijn. Dat droogt een heel stuk sneller dan het oude dekbed. Het helpt niet alleen om zweten tegen te gaan, het zorgt er ook voor dat een nat dekbed uit de wasmachine sneller droogt.

Kan een dekbed zonder overtrek in de wasmachine?

Meestal kan een dekbed zonder overtrek gewoon in de wasmachine. Dat is juist het hele idee. Je hoeft niet meer allerhande beddengoed te wassen, maar je kan gewoon het hele dekbed in de wasmachine gooien. Daarna leg je het zo op je bed en het is al opgemaakt. Eenvoudig en makkelijk.

De hygiene speelt daarbij een grote rol. Het is niet voor niets dat een ziekenhuis of zorginstellingen gebruik maken van dekbedden zonder overtrek.

Onze favoriet

Met dit dekbed zonder overtrek kan jij super snel jouw bed opmaken. Je kan dit zacht dekbed het hele jaar door gebruiken.

Beste prijs op BOL.com