Diffuser: Vind hier de 5 beste diffusers van 2024

Iedereen wil een warme en comfortabele sfeer thuis creëren. Dat doe je met de inrichting, de aankleding en de verlichting. Waar mensen dan vaak niet over nadenken is de geur in huis. Een lekker geurtje is net zo belangrijk voor de sfeer als de verlichting.

Met een diffuser kan je allerhande geuren en aroma's in huis krijgen, voor elke gewenste sfeer. Zo kunnen vanille en lavendel zorgen voor een warme, rustgevende sfeer. Wil je de lucht reinigen en de energie verhogen, dan kies je voor citroen en eucalyptus. Zoek je naar nog meer verkoeling in de zomer, dan kies je voor de verfrissende citroen en pepermunt.

Esoterische oliën zijn niet alleen fijn voor jouw reukorgaan, maar het kan ook invloed hebben op jouw gestel. Door de juiste aroma's te kiezen, kan jij dus veel beter in jouw vel gaan zitten. Een diffuser verspreidt niet alleen die heerlijke geuren, maar bevochtigd de lucht in jouw huis ook nog eens.

Je kan op een milieuvriendelijke manier de luchtkwaliteit in jouw huis aanpakken. Je kan ze ook in alle ruimtes gebruiken. Van jouw woonkamer tot jouw slaapkamer. Welke diffuser dan het beste voor jou is, dat ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren. En alle informatie die jij nodig hebt om de beste keuze te maken, die vind je hieronder.

Wat zijn de beste diffusers?

Onze favoriet

Voeg 2 tot 3 druppels etherische/geur olie toe aan de aroma diffuser en laat de ruimtes op natuurlijke en stijlvolle wijze heerlijk ruiken. 

 • Capaciteit
 • Geurverspreiding
 • Design

2e beste keuze

De Boostiv aroma diffuser met vlam effect en LED verlichting is een echte aanwinst voor uw interieur en welzijn! 

 • Capaciteit
 • Geurverspreiding
 • Design

3e beste keuze

Deze Aroma Diffuser is ideaal voor aromatherapie. Geniet van je favoriete etherische oliën of aroma's.

 • Capaciteit
 • Geurverspreiding
 • Design

Op deze pagina:

Waar zijn de beste diffusers op getest?

De beste diffusers worden geselecteerd op basis van hun capaciteit, geurverspreiding en design. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste diffusers worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Aroma Diffuser 550ML met Lemongrass Olie en Afstandsbediening

Je kan met deze diffuser een ruimte tot 100 vierkante meter bevochtigen en voorzien van heerlijke geuren. Je druppelt wat esoterische olie in de 550 milliliter watertank. Je kan de sterkte instellen met een mistknop en de diffuser bedienen met de afstandsbediening.

Wanneer de watertank leeg is, dan schakelt de diffuser automatisch uit. Deze diffuser is fluisterstil en heeft 7 moodlights, die per kleur te dimmen zijn. Er zijn ook vier timerstanden en de diffuser werkt met een stekker. Er zit ook nog een handige maatbeker bij.

Voordelen

 • Diffuser, luchtbevochtiger en lamp in 1
 • Druppel olie in de watertank, geen extra cartridge nodig
 • Capaciteit
 • Geurverspreiding
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#2
Aroma Diffuser - Luchtbevochtiger - Aromatherapie - Vlam effect - Geurverspreider - Vernevelaar

Deze diffuser heeft een fantastisch vlam-effect met led-verlichting. De vlam-achtige nevel heeft een rustgevend effect. Dankzij de ultrasone technologie is de diffuser fluisterstil. Het werkt als diffuser, luchtbevochtiger, en geeft sfeerlicht en dimlicht.

Wanneer het water op is, dan schakelt de diffuser automatisch uit. Het werkt 6 uur lang zonder bijvullen. Je kan de diffuser instellen met easy push knoppen. Je voegt enkele druppels van jouw favoriete esoterische olie toe aan de 180 milliliter watertank.

Voordelen

 • Fantastisch open haard vlam-effect nevel
 • Schakelt automatisch uit bij een lege watertank
 • Capaciteit
 • Geurverspreiding
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#3
Aroma Diffuser 550ml met afstandsbediening, Vernevelaar - Luchtbevochtiger - donkerbruin

Met deze diffuser kan je ruimtes tot 40 vierkante meter vullen met heerlijke aroma's. Je voegt gewoon enkele druppels van jouw favoriete esoterische olie toe, en jouw lucht wordt bevochtigd en gevuld met een heerlijke geur. Het waterreservoir is 550 milliliter, en wanneer deze leeg is, dan schakelt de diffuser automatisch uit.

De diffuser is fluisterstil en heeft 7 verschillende moodlights. Je kan de diffuser ook in 7 verschillende kleuren krijgen. Er zit een afstandsbediening bij en een maatbeker. Je kan de tijd instellen op 4 standen. Je kan kiezen voor een lichte nevel of een sterke nevel met een druk op een knop.

Voordelen

 • Inclusief 7 verschillende moodlights
 • Met afstandsbediening en maatbeker
 • Capaciteit
 • Geurverspreiding
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#4
SensaHome ZEN300 Aroma diffuser - Met Etherische Oliën - Zwart

Deze diffuser heeft een wateropslag van 300 milliliter. Met een paar druppels esoterische olie, verspreidt de diffuser een heerlijk aroma. Daarnaast werkt de diffuser ook als luchtbevochtiger en als lamp. Het geluid is fluisterstil en schakelt automatisch uit bij een lege watertank.

Je kan een timer instellen op 4 standen en je kan de lamp instellen met verschillende ledkleuren. Je kan de diffuser en de lamp instellen met de afstandsbediening. Je kan er ook voor kiezen om de lamp uit te laten. Ook kan je kiezen voor veel of weinig nevel.

 • Luchtbevochtiger, diffuser en sfeerlamp in 1
 • Met timer in 4 verschillende standen en afstandsbediening
 • Capaciteit
 • Geurverspreiding
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#5
Happyhaves Aroma Diffuser - Arizona Faith - aromatherapie - hout look vernevelaar - 500ml water voor grote ruimte - nachtlamp

De Happyhaves Aroma Diffuser - Arizona Faith is een stijlvolle en functionele aromatherapie diffuser die perfect is voor grote ruimtes. Met een capaciteit van 500 ml kan het apparaat tot wel 12 uur werken, waardoor uw hele kamer gevuld wordt met uw favoriete geuren.

De houtlook afwerking van de diffuser geeft een warm en natuurlijk gevoel aan uw interieur, terwijl de ingebouwde nachtlamp voor extra sfeer zorgt. De diffuser heeft ook een automatische uitschakelfunctie wanneer het water op is, waardoor het veilig en energiezuinig is.

De Arizona Faith diffuser is gemakkelijk in gebruik en heeft een eenvoudige bediening via de knoppen aan de voorkant. Het apparaat heeft ook een timerfunctie om de duur van de diffusie in te stellen.

 • Capaciteit
 • Geurverspreiding
 • Design
Beste prijs op BOL.com

Wat is een diffuser?

Met een diffuser kan je esoterische oliën verdampen op een milieuvriendelijke manier en het werkt als een luchtbevochtiger. Je slaat dus meerdere vliegen in een klap. Met hoge frequente trillingen wordt het water in de diffuser omgezet in damp. Er ontstaat daardoor een koude verneveling. Dit houdt de esoterische moleculen intact.

De esoterische olie die jij kiest, bepaalt welke effecten de diffuser nog meer kan hebben. Het kan een kalmerende of verfrissende werking hebben, maar het kan ook helpen bij een verkoudheid, griep, een verstopte neus, hoesten en keelpijn.

De meeste diffusers zijn stijlvol ontworpen en zien er ook nog eens mooi uit. Je hebt keuze uit allerhande aroma's, die weer passen bij allerhande sferen en die goed zijn voor allerhande dingen. Van jouw gezondheid tot jouw mentale gestel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een diffuser?

Bij het kopen van een diffuser dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Geur

Het belangrijkste bij een diffuser is natuurlijk de geur die verspreid wordt. Het is ook wel fijn als je die eens kan afwisselen. Bij de diffuser staat meestal aangegeven welke geuren er te krijgen zijn. Kies voor een geur die bij jou en bij jouw huisje past.

Inhoud

Hoe meer inhoud de diffuser heeft, des te langer gaat de inhoud mee. Je wil ook kijken welke cartridges met esoterische vloeistof je er allemaal in kan doen. Voor een middelgrote huiskamer is een inhoud van 100 tot 400 milliliter voldoende.

Materiaal

Diffusers worden gemaakt van allerhande soorten materialen, in allerhande mogelijke uitvoeringen. Het is maar net wat jouw smaak is. Zoek jij een diffuser van duurzaam hout of wil jij een sierlijke glazen uitvoeringen. Het is maar net wat bij jou en jouw interieur past.

Aansluitvorm

De ene diffuser kan je opladen, dankzij een accu en een andere diffuser werkt met een stekker. Het is maar net waar jij de diffuser neer wil zetten, wat handig is voor jou. Als je de diffuser makkelijk wil kunnen verplaatsen, dan is een diffuser met accu handiger. Staat de diffuser altijd op dezelfde plek, dan kan een diffuser met een stekker ook werken.

Bediening

Het is wel handig als er een afstandsbediening bij zit. Je kan de diffuser dan vanuit de hele ruimte aanzetten. Het kan ook dat er een knopje op zit om de diffuser aan te zetten. Het is maar net wat jij prettig vindt en hoeveel gebruiksgemak je zoekt.

Geluidsniveau

Een diffuser kan geluid maken en dat kan heel irritant zijn. Als een diffuser veel geluid maakt, dan is de kans klein dat dit erbij gezet wordt. Je kan dan altijd even naar de gebruikersreviews kijken om te zien of er klachten over zijn.

De voordelen van een goede diffuser

Je zorgt er om te beginnen voor dat jouw huis heerlijk ruikt. Je kan alle mogelijke esoterische oliën gebruiken en precies het aroma kiezen dat bij jou en jouw huis past. Het verhoogt de luchtvochtigheid, waardoor jij minder last hebt van droge ogen en lippen, minder snel last hebt van hoofdpijn en je wordt minder snel ziek. Het is ook nog eens goed voor jouw planten.

Geuren zijn van invloed op jouw gestel en humeur. Gebruik lavendel voor een kalmerend effect of eucalyptus voor een verfrissend en energie gevend effect. Je kan zo precies de geuren en aroma's uitkiezen waarbij jij goed in je vel gaat zitten en waarvan jij zal ontspannen.

Veel mensen vallen makkelijker in slaap met een diffuser. Het juiste aroma werkt rustgevend en kalmerend. Je kan een timer instellen, zodat de diffuser niet de hele nacht aanstaat. Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld een verkoudheid, dan kan het juiste aroma jouw immuunsysteem ondersteunen.

Diffuser voor een betere slaap: de wetenschap

Dat geuren invloed hebben op de kwaliteit van jouw slaap, dat blijkt uit verschillende onderzoeken. Een onderzoek van de Universiteit van Harvard toont aan dat sommige natuurlijke geuren een gelijk effect kunnen hebben als slaaptabletten en kalmeringsmiddelen. Denk dan bijvoorbeeld aan lavendel, jasmijn en vanille.

Geuren hebben niet alleen invloed in hoe snel en goed je slaapt, maar ook op jouw dromen. Uit een onderzoek van de Universiteit van Mannheim blijkt dat een aangename bloemengeur, fijne dromen tot gevolg heeft. Terwijl een onaangename zwavelgeur juist leidde tot vervelende dromen.

In de slaapkamer kan je kiezen voor andere aroma's, die bij een gezond slaapklimaat passen, dan voor jouw woonkamer, waar je misschien juist een energieke en frisse geur fijn vindt.

Veelgestelde vragen

Waar is een diffuser goed voor?

De aroma's die je met een diffuser kan verspreiden kunnen een positief effect hebben op jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het is ook een luchtbevochtiger die zorgt voor een betere luchtkwaliteit, wat ook weer gezondheidsvoordelen heeft.

Je bepaalt daarmee de sfeer in jouw huis, en in jouw slaapkamer kan het je helpen om beter in slaap te vallen en fijner te dromen. Vaak doet een diffuser ook nog dienst als nachtlamp of sfeerlamp. Je zal snel merken dat jouw gehele leefklimaat in huis verbetert.

Hoe lang mag een diffuser aan?

Er zijn veel verschillende diffusers te krijgen en het ligt echt helemaal aan welke diffuser jij kiest, hoelang deze aan mag staan. Lees daarvoor altijd goed de gebruiksaanwijzing. Veel diffusers hebben een timer die je kan instellen.

Dit kan voor een uur of enkele uren zijn, maar er zijn ook diffusers met een continue instelling. Let er wel op dat de diffuser van jouw keuze automatisch uitschakelt wanneer de watertank leeg is. Dan blijft het veilig, ook al heb jij de diffuser continue aan staan.

Wat voor water in diffuser?

Je kan jouw diffuser in principe gewoon vullen met kraanwater, maar dan zal je wel sneller last hebben van kalkaanslag. Er zijn ook diffusers die een filter hebben. Je kan er ook voor kiezen om gedemineraliseerd water te gebruiken. De levensduur van de diffuser wordt daarmee aanzienlijk verlengt.

Gebruik ook altijd pure en natuurlijke esoterische oliën. Ook hiervan zal de levensduur verlengen en het is ook gezonder voor jezelf. Maak de diffuser ook geregeld schoon. Om kalkaanslag te voorkomen en zodat er geen bacteriën in stilstaand water kunnen vormen.

Onze favoriet

Voeg 2 tot 3 druppels etherische/geur olie toe aan de aroma diffuser en laat de ruimtes op natuurlijke en stijlvolle wijze heerlijk ruiken. 

Beste prijs op BOL.com