Digitale wekker: Vind hier de 5 beste digitale wekkers van 2024

Het is moeilijk om je voor te stellen dat er geen wekkers waren. Mensen leefden met de zonsopkomst en zonsondergang en werkten wanneer het licht was. Met de industrialisering kwam ook de nood om eerder op te staan. Opeens moest men op tijd op het werk zijn, nog voor de zon op was.

De eerste wekkers waren vrouwen die langskwamen en erwtjes tegen het raam bliezen. Door het getik werden mensen wakker, en kon de dag op tijd beginnen. Zo gaat het, gelukkig al lang niet meer. Eerst was er de analoge wekker en tegenwoordig mogen we het met een digitale wekker doen.

Dat is een enorme vooruitgang. Wakker worden met een lekker muziekje, rustig feller wordend licht, een zoemer waardoor je nog ietsje langer kan blijven liggen, de mogelijkheden zijn niet alleen eindeloos, maar ook een heel stuk prettiger.

Er zijn ook allemaal verschillende digitale wekkers te krijgen. In allerhande designs, met verschillende functies, en meerdere manieren om jou het bed uit te krijgen. Er is voor iedereen een digitale wekker te vinden, die perfect bij hen past.

Om de beste digitale wekker voor jou te vinden, hoef je alleen maar verder te lezen. Je hebt dan alle informatie die je nodig hebt om de beste digitale wekker voor jou te kiezen. In de top 5 vind je de beste digitale wekkers. Je hoeft niet eens meer te zoeken, maar kan er zo eentje kiezen en bestellen.

Wat zijn de beste digitale wekkers?

Onze favoriet

Met deze uiterst functionele digitale wekker kom je nooit meer te laat. Dankzij het fraaie design past de alarmklok overal.

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Weergavekwaliteit

2e beste keuze

Die vergadering of die vroege ochtendvlucht hoeft u niet meer te missen, dankzij deze Nedis® digitale wekker.

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Weergavekwaliteit

3e beste keuze

Start je dag goed met de Philips TAR3205 klokradio. Schakel met gemak tussen de verschillende zenders.

 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Weergavekwaliteit

Op deze pagina:

Waar zijn de beste digitale wekkers op getest?

De beste digitale wekkers worden geselecteerd op basis van hun nauwkeurigheid, gebruiksgemak en weergavekwaliteit. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste digitale wekkers worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
jaP Clocks AC18 digitale wekker - Alarmklok - Inclusief temperatuurmeter - Met snooze en verlichtingsfunctie - Zwart

Deze digitale wekker heeft alles wat jij nodig hebt, en niets meer. Geen overbodige functies of ingewikkelde instellingen. Het meet de temperatuur en heeft een speciaal nachtlampje, dat je met een druk op de knop 8 seconden aanzet. Je hebt geen last van overbodig licht.

Het alarm gaat ruim 60 seconden af en je kan de zoemer instellen om tussen de 4 en de 6 minuten af te gaan. De wekker werkt op batterijen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kan 12 of 24 uur en de datum instellen op dag/maand/jaar.

Voordelen

 • Kort indrukbaar nachtlampje
 • Het alarm gaat ruiim 60 seconden af
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Weergavekwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
Nedis Digitale Bureau-Wekker | LED-Scherm | Snoozefunctie | Nee | Zwart

Deze eenvoudig te bedienen digitale wekker kan je opladen via een USB-aansluiting. Het duidelijke led-scherm laat de tijd helder zien en de digitale wekker heeft een fijne sluimerfunctie met een grote, geribbelde knop.

De wekker is aangesloten op netstroom en heeft back-up batterijen. Het stijlvolle, klassieke ontwerp van deze digitale wekker past in elk interieur en dankzij het handige formaat neemt het niet veel ruimte in op jouw nachtkastje.

Voordelen

 • Eenvoudige bediening
 • Grote, geribbelde sluimerknop
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Weergavekwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
Philips TAR3205 - Klokradio Digitaal - Zwart

Deze digitale wekker is een radiowekker. Wakker worden met jouw favoriete radiozender en makkelijk wisselen tussen 10 radiozenders. Er zit ook een slaaptimer op, van maximaal 2 uur, zodat je in slaap kan vallen met een radiozender.

Je kan twee verschillende wekkers instellen. Je kan ook de Gentle Wake functie gebruiken. Het volume van de radio gaat dan rustig omhoog. Deze wekker is aangesloten op netstroom en heeft back-up batterijen. Er is ook een sluimerknop.

Voordelen

 • Radiowekker met 10 voorkeurzenders
 • Gentle Wake up en slaaptimer
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Weergavekwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Caliber Slim-line Digitale Wekker Dual Alarmklok Groot Rood Display USB Poort (HCG022)

Deze ultradunne digitale wekker heeft twee apart instelbare alarmen en een sluimerfunctie. De sluimertijd kan je zelf bepalen. Je kan jouw telefoon opladen via de USB-poort. Het extra grote, rode display heeft een helderlicht, dat je kan dimmen.

Deze digitale wekker sluit je aan op netstroom. Je kan de digitale wekker neerzetten op de bijgeleverde standaard of ophangen aan de muur. Geeft ook de datum en de temperatuur aan en werkt met een back-up batterij.

Voordelen

 • Twee apart instelbare alarmen
 • Telefoon opladen via USB-poort
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Weergavekwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
Caliber Digitale Wekker met Snooze Functie Dual Alarmklok Groot Rood Display Strak Design (HCG006)

Het grote, rode display van deze digitale wekker heeft een instelbare helderheid. Er zijn twee apart instelbare alarmen en een sluimerfunctie. Je kan deze digitale wekker gebruiken met netstroom of met batterijen, die ook functioneren als back-up batterijen.

Het dunne ontwerp neemt niet veel ruimte in en is lichtgewicht. Het neemt niet alleen weinig ruimte in op jouw nachtkastje, maar is ook nog eens makkelijk mee te nemen. De grote, geribbelde sluimerknop is makkelijk te vinden met gesloten ogen.

Voordelen

 • Instelbare helderheid
 • Twee apart instelbare alarmen
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksgemak
 • Weergavekwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een digitale wekker?

Om het begrip digitaal te begrijpen, is een hele uitgebreide uitleg nodig, terwijl je ook gewoon kan zeggen dat alles wat computergestuurd is, als digitaal kan worden gezien. Dit staat tegenover analoog, waarbij dus niks computergestuurd is.

Een digitale wekker wordt dus aangestuurd door een minicomputer. Nullen en enen geven aan hoe laat het is en wanneer het tijd is om op te staan. Dit kan op heel veel manieren. Zo kan je de tijd vaak instellen op 12 of 24 uur en kan je zelf bepalen met welk geluid je wakker wil worden. Of met welk licht, want er zijn ook wekkers die jou helpen met ontspannen wakker worden, door het gebruik van licht.

In principe word je met een digitale wekker altijd op het, door jou ingestelde, juiste moment wakker. In principe, want in 2018 was er een storing in het elektrische netwerk in Zuidoost-Europa waardoor de digitale tijd niet meer klopte. Dat was ook weer snel verholpen en is sindsdien niet meer voorgekomen. Een wekker digitaal, is dus hartstikke betrouwbaar.

Een digitale wekker geeft de tijd meestal verlicht op een led-scherm aan. Je kan dus ook in het donker, met halfopen ogen, zien hoe laat het is. En met alle andere mogelijke bijkomende functies, wordt het wakker worden een heel stuk makkelijker en prettiger.

Waar moet je op letten bij het kopen van een digitale wekker?

Bij het kopen van een digitale wakker dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Beeldscherm

Een van de handigheidjes van een digitale wekker is het beeldscherm. Dit moet dan ook goed en duidelijk af te lezen zijn. Zeker in het donker, zodat je ook goed kan zien hoe laat het is. Let er dus op de dat de cijfers niet te klein of te wazig zijn en dat het beeldscherm helder en duidelijk is.

Het gebruiksgemak

Een digitale wekker aan- en uitzetten of de zoemer indrukken, is meestal niet zo lastig. Dat kan een ander verhaal zijn wanneer het gaat over het instellen van een digitale wekker. Je wil natuurlijk dat dit eenvoudig is om te doen. Let erop dat er geen ingewikkelde knoppencombinaties nodig zijn om de digitale wekker in te stellen, zodat je ook zeker op het juiste tijdstip wakker wordt.

Een back-up batterij

Een nadeel van een digitale wekker is dat deze op stroom werkt. Met een stekker. Is er een stroomuitval, dan gaat de wekker niet af en dien je ze opnieuw in te stellen. Onmogelijk vervelend, opeens is de hele straat te laat op het werk. Er zijn ook digitale wekkers met een back-up batterij. Dan kan de stroom uitvallen, zonder dat jij er last van hebt, want jouw wekker gaat gewoon af op het juiste tijdstip en je hoeft deze ook niet meer opnieuw in te stellen.

Het volume

Het is handig als je het volume zelf kan bepalen. De een heeft meer geluid nodig om wakker te worden dan een ander en het is ook niet prettig als dan meteen iedereen in huis wakker wordt, of juist wel. Kijk dus altijd voor een digitale wekker waarbij je het volume kan instellen.

Soorten digitale wekkers

Digitale wekkers kan je niet echt indelen in types. In plaats daarvan kijk je naar de diverse criteria waaraan een digitale wekker voor jou moet voldoen.

Meerdere alarmen

Het is handig als je meerdere alarmen tegelijk in kan stellen. Bijvoorbeeld omdat jouw partner op een andere tijd op moet staan dan jij, of omdat je een apart alarm voor in het weekend wil hebben. Je hoeft dan niet iedere keer het alarm opnieuw in te stellen.

Opladen van digitale wekker

Een digitale wekker heeft natuurlijk elektriciteit nodig. De ene digitale wekker werkt op batterijen, een andere op netstroom met een stekker, en weer een andere digitale wekker kan je opladen met een USB-aansluiting. Er zijn ook digitale wekkers die je kan gebruiken om jouw telefoon op te laden, met een USB-poort dus. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur heeft.

Alarm geluid

De meeste digitale wekkers maken je wakker met een geluid. Er zijn ook digitale wekkers die met licht werken. Het is handig en prettig als je dat geluid kan kiezen, of juist niet. Er zijn ook digitale wekkers die als radiowekker dienstdoen. Je kan dan jouw favoriete radiozender instellen om mee wakker te worden.

Licht en helderheid

Een digitale wekker heeft meestal een led-scherm met daarop de cijfers van de tijd. Het is prettig als je de helderheid van dat licht kan instellen. Het kan ook fijn zijn als er een nachtlampje inzit, die je in kan drukken om in het donker de tijd te zien, dan heb je geen last van het licht gedurende de nacht.

Er zijn ook digitale wekkers die licht gebruiken om jou op een prettige manier wakker te maken. Er wordt een zonsopgang nagebootst, waardoor jij een natuurlijker slaapritme krijgt. Dit kan ook heel fijn zijn voor kindjes die moeite hebben met opstaan of die de tijd niet snappen.

Doelgroep gerichte digitale wekker

Kleine kindjes snappen de tijd niet, en voor hen is er een wekker om mee te leren opstaan of zelfs slapengaan. Heb jij moeite met wakker worden, slaapproblemen of werk je in wisselende diensten, dan kan een wake-up light wekker handig zijn voor jou. Heb jij moeite met de letters en knoppen zien door oogproblemen of ouderdom, dan is een digitale wekker voor senioren handig.

Er zijn allerhande digitale wekkers die gericht zijn op een specifieke doelgroep. Om zo voor iedereen de slaapkwaliteit te kunnen verbeteren.

Voordelen wekker digitaal

Op een gewone klok zitten aanwijzers. Dunne staafjes die je in het donker goed moet kunnen zien. Dat probleem heb je met een digitale wekker niet. In een oogopslag zie je op het verlichte display de tijd. En je weet direct of je meteen moet opstaan of nog even de sluimerknop kan indrukken.

Je kan een digitale wekker krijgen in allerhande formaten. Van klein en compact tot aanwezig en prominent. Het is maar net wat bij jouw interieur, jouw smaak, jouw persoonlijke voorkeuren en jouw gebruiksdoelen. Wil je de digitale wekker ook op de camping kunnen gebruiken, kies dan voor een digitale wekker met back-up batterijen.

Vaak kan je met een digitale wekker kiezen met welk geluid jij wakker wil worden. Dat kan een irritant alarm zijn, waarvan jij zeker wakker wordt, maar ook jouw favoriete radiozender. Daarnaast heeft een digitale wekker een sluimerfunctie, die je dan niet opnieuw hoeft in te stellen.

Op de meeste digitale wekkers kan je ook meerdere alarmen instellen. Je hoeft dan niet de wekker opnieuw in te stellen voor jouw partner die later op moet staan of voor in het weekend. Een digitale wekker heeft meestal ook een verlicht scherm, waarop je in een oogopslag ziet hoe laat het is.

Veel mensen gebruiken hun telefoon als digitale wekker, maar die is net wat minder eenvoudig uit of op snooze gezet, en heeft minder functies dan een digitale wekker. Je moet de telefoon dan ook eerst aanklikken om de tijd te kunnen zien.

Veelgestelde vragen

Wat kost een digitale wekker aan stroom?

Met de steeds veranderende, en stijgende energiekosten is het lastig in te schatten hoeveel stroom een digitale wekker precies gebruikt. Dat ligt ongeveer tussen de 10 en de 20 euro per jaar, maar ligt natuurlijk ook aan de functies die jij allemaal gebruikt.

Een wake up light zal meer stroom verbruiken dan een digitale wekker met een display waarvan je de helderheid in kan stellen. Wil je precies weten hoeveel stroom de digitale wekker van jouw keuze gebruikt? Dan kan je dat uitrekenen aan de hand van de hoeveelheid kWh.

Is het aan te raden verschillende alarmen op je digitale wekker te zetten?

Het ligt helemaal aan jouw persoonlijke voorkeuren of het handig is om verschillende alarmen op je digitale wekker te zetten. Slaap je met z’n tweetjes? Dan kan het zeker handig zijn om ieder je eigen alarm te hebben. Wil je in het weekend op een andere tijd opstaan? Ook dan kan het heel fijn zijn.

Werk je in wisselende diensten? Dan kom je zeker niet te laat op de middagdienst, omdat jouw wekker nog op de ochtend staat. Heb jij eigenlijk geen doel voor meerdere alarmen en heb jij alleen een alarm voor jezelf nodig? Dan kan je net zo goed kiezen voor een digitale wekker met een enkel alarm.

Is een digitale wekker meer geschikt als wekker dan een smartphone?

Het ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren of een digitale wekker meer geschikt is dan een smartphone. Als jij graag een radiozender hoort, dan is een digitale wekker meer geschikt. Wil jij het alarm luider horen, dan is een digitale wekker meer geschikt.

Wil jij in de nacht makkelijk de tijd kunnen zien, dan heb je meer aan een digitale wekker. Wil je een alarm voor jouw partner en een voor jezelf, ook dan is een digitale wekker fijner. Bepaal hoe jij de digitale wekker wil gebruiken, en je hebt het antwoord op jouw vraag.

Onze favoriet

Met deze uiterst functionele digitale wekker kom je nooit meer te laat. Dankzij het fraaie design past de alarmklok overal.

Beste prijs op BOL.com