Elektrische kachel: Vind hier de 5 beste elektrische kachels van 2024

Het vinden van een elektrische kachel kan een lastige taak zijn, omdat er zoveel verschillende opties op de markt zijn. Het is belangrijk om te overwegen welk type elektrische kachel het beste is voor jouw behoeften, het rendement van de kachel, de grootte van de kachel en de kwaliteit ervan. Bovendien moet je rekening houden met de kosten van elektriciteit en gas in jouw gebied, en met het type gebouw dat je hebt.

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je op zoek bent naar een elektrische kachel. In sommige gevallen kan elektrische verwarming goedkoper zijn dan gas, maar dit is niet altijd het geval. Elektrische verwarming kan ook minder efficiënt zijn dan gas, wat kan leiden tot hogere energiekosten op de lange termijn.

Wat zijn de beste elektrische kachels?

Onze favoriet

De Dynter HW2000 is een elektrische kachel met keramische verwarming die zorgt voor snelle en efficiënte verwarming van een ruimte.

 • Verwarmingscapaciteit
 • Veiligheid
 • Energie

2e beste keuze

De VONROC Elektrische Kachel Filicudi is de perfecte oplossing om je huis of kantoor te verwarmen.

 • Verwarmingscapaciteit
 • Veiligheid
 • Energie

3e beste keuze

De Veito CH1800RE is een zwarte, energiezuinige hoge capaciteit carbon infrarood elektrische kachel.

 • Verwarmingscapaciteit
 • Veiligheid
 • Energie

Op deze pagina:

Waar zijn de beste elektrische kachels op getest?

De beste elektrische kachels worden geselecteerd op basis van hun verwarmingscapaciteit, veiligheid en energie. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste elektrische kachels worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Dynter. HW2000

De Dynter HW2000 is een elektrische kachel met keramische verwarming die zorgt voor snelle en efficiënte verwarming van een ruimte. Deze kachel heeft een vermogen van 2000 watt en is daarom geschikt voor ruimtes tot ongeveer 20 vierkante meter. Het apparaat heeft een compact en stijlvol design en is daarom gemakkelijk te plaatsen in elke ruimte.

De HW2000 heeft meerdere warmtestanden, zodat je de temperatuur gemakkelijk kunt aanpassen aan je behoeften. Het apparaat heeft ook een thermostaat, wat ervoor zorgt dat de temperatuur automatisch wordt aangepast aan je behoeften. Dit kan helpen om energie te besparen.

De kachel is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een stevig en duurzaam ontwerp. Het apparaat is voorzien van een veiligheidssysteem dat ervoor zorgt dat de kachel uitschakelt als de temperatuur te hoog wordt of als de kachel te lang aan staat.

In het algemeen is de Dynter HW2000 een efficiënte en gebruiksvriendelijke elektrische kachel die zorgt voor snelle en comfortabele verwarming van een ruimte. Het apparaat is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige verwarming voor hun huis of kantoor.

 • Verwarmingscapaciteit
 • Veiligheid
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

#2
VONROC Elektrische kachel

De VONROC Elektrische Kachel Filicudi is de perfecte oplossing om je huis of kantoor te verwarmen op een efficiënte en milieuvriendelijke manier. Met een vermogen van 2000W en infraroodverwarming heeft deze kachel een hoog rendement en verwarmt hij snel en doeltreffend de ruimte.

Het carbon element zorgt voor een constante en gelijkmatige verwarming, terwijl het LCD scherm en de afstandsbediening je in staat stellen om de kachel gemakkelijk te bedienen en de gewenste temperatuur in te stellen. De VONROC Elektrische Kachel Filicudi heeft ook twee verwarmingsstanden, zodat je de hoeveelheid warmte kunt aanpassen aan je behoeften.

Al met al is de VONROC Elektrische Kachel Filicudi een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun huis of kantoor te verwarmen. Met zijn hoog rendement, infraroodverwarming en gemakkelijk te bedienen design is deze kachel een waardevolle toevoeging aan elke woning.

 • Verwarmingscapaciteit
 • Veiligheid
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

#3
Veito CH1800RE

De Veito CH1800RE is een zwarte, energiezuinige hoge capaciteit carbon infrarood elektrische kachel. Deze kachel is ideaal voor het verwarmen van grote ruimtes, zoals garages, werkplaatsen of zelfs outdoor-gebieden. Het beschikt over een sterk vermogen van 1800 watt, wat betekent dat het in staat is om een grote ruimte snel en efficiënt te verwarmen. De carbon infrarood technologie zorgt voor een aangenaam en comfortabel warmtegevoel, terwijl het ook nog eens energiezuinig is. Het apparaat is eenvoudig te installeren en te bedienen, met een afstandsbediening en verschillende temperatuur- en timerinstellingen. De Veito CH1800RE is ook voorzien van een veiligheidsfunctie die automatisch uitschakelt als de temperatuur te hoog wordt. Al met al is de Veito CH1800RE een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een efficiënte en comfortabele manier om een grote ruimte te verwarmen.

 • Verwarmingscapaciteit
 • Veiligheid
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

#4
Ventilatorkachel

De Ventilatorkachel is een krachtige en efficiënte elektrische verwarming die perfect is voor het verwarmen van kleine tot middelgrote ruimtes. Met een vermogen van 2000 watt is deze kachel in staat om snel een aangename temperatuur te creëren. De elektrische kachel is eenvoudig te gebruiken dankzij de duidelijke en eenvoudige bediening. De ventilator zorgt ervoor dat de warmte snel wordt verspreid en de thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur op een constant niveau blijft. De Ventilatorkachel is ook veilig in gebruik dankzij de beveiliging tegen oververhitting en de stevige behuizing. Met zijn compacte formaat en draagbare ontwerp is deze kachel gemakkelijk te verplaatsen naar elke ruimte waar extra verwarming nodig is. Kortom, de Ventilatorkachel is een ideale oplossing voor een snelle en efficiënte verwarming van uw huis.

 • Verwarmingscapaciteit
 • Veiligheid
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

#5
Tristar KA-5127

De Tristar KA-5127 elektrische kachel is een handig apparaat voor op koude dagen. Met drie verwarmingsstanden kun je de hoeveelheid warmte aanpassen aan je voorkeur. De kachel heeft ook een ventilatorstand, zodat je kunt genieten van een aangename bries als het wat warmer is.

De kachel heeft een omvalbeveiliging, zodat je zonder zorgen kunt genieten van de warmte. Ook is er een oververhittingsbeveiliging, zodat het apparaat niet te heet wordt en je veilig kunt blijven. De draaifunctie maakt het gemakkelijk om de warmte naar waar je het nodig hebt te richten.

Het grijze ontwerp van de Tristar KA-5127 zal mooi staan in elke ruimte en het compacte formaat maakt het gemakkelijk om de kachel te verplaatsen. Met de Tristar KA-5127 elektrische kachel kun je comfortabel en veilig genieten van warmte in elke ruimte.

 • Verwarmingscapaciteit
 • Veiligheid
 • Energie
Beste prijs op BOL.com

Wat is een elektrische kachel?

Een elektrische kachel is een apparaat dat elektriciteit gebruikt om een ruimte te verwarmen. Er zijn verschillende soorten elektrische kachels, zoals convectoren, radiatorverwarmingen en infraroodpanelen. Elektrische kachels zijn een populaire verwarmingsoptie omdat ze relatief eenvoudig te installeren zijn en geen gas of andere brandstoffen nodig hebben.

Convectorverwarmingen werken door lucht in een ruimte te laten circuleren en te verwarmen met behulp van elektrische elementen. Radiatorverwarmingen werken op een vergelijkbare manier, maar gebruiken warmte-geleidende metalen elementen om de lucht te verwarmen. Infraroodpanelen gebruiken infraroodstraling om de lucht en objecten in een ruimte te verwarmen.

Elektrische kachels zijn vaak compact en gemakkelijk te verplaatsen, wat ze geschikt maakt voor gebruik in kleinere ruimtes of voor het verwarmen van specifieke gebieden. Ze zijn ook relatief goedkoop om te gebruiken, omdat elektriciteit over het algemeen goedkoper is dan gas of andere brandstoffen. Wel is het belangrijk om te overwegen hoe duurzaam de elektrische kachel is en hoeveel energie hij verbruikt, omdat dit kan variëren tussen verschillende modellen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische kachel?

Bij het kopen van een elektrische kachel dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Formaat

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om letten op formaat bij het kopen van een elektrische kachel:

 • Plaatsing: Het formaat van de elektrische kachel is belangrijk om te overwegen als je hem wilt plaatsen in een bepaalde ruimte. Als de kachel te groot is voor de beschikbare ruimte, kan het lastig zijn om hem op een geschikte manier te plaatsen.

 • Vermogen: Het formaat van de elektrische kachel is ook gerelateerd aan het vermogen. Een kleinere kachel zal minder warmte afgeven dan een grotere kachel, dus het is belangrijk om te overwegen hoeveel warmte je nodig hebt voor de ruimte waar je de kachel wilt gebruiken.

 • Energieverbruik: Het formaat van de elektrische kachel kan ook van invloed zijn op het energieverbruik. Een grotere kachel zal meer elektriciteit verbruiken dan een kleinere kachel, dus als je wilt besparen op energiekosten, is het verstandig om een kleinere kachel te kiezen.

 • Prijs: Het formaat van de elektrische kachel kan ook van invloed zijn op de prijs. Over het algemeen zijn grotere kachels duurder dan kleinere kachels, dus als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk model, is het verstandig om te kiezen voor een kleinere kachel.

Het is dus belangrijk om te overwegen wat voor jou belangrijk is bij het kiezen van een elektrische kachel, en hoe het formaat daarbij past. Als je rekening houdt met deze zaken, kun je een elektrische kachel vinden die bij je past en die aansluit bij je behoeften en verwachtingen.

Wattage en ruimte

Het is belangrijk om letten op de wattage van een elektrische kachel omdat deze bepaalt hoeveel vermogen de kachel heeft en dus hoe snel hij de ruimte kan verwarmen. Als de wattage te laag is voor de grootte van de ruimte, zal de kachel langer nodig hebben om de ruimte op te warmen en zal hij misschien niet genoeg warmte kunnen geven om de ruimte comfortabel te maken. Aan de andere kant, als de wattage te hoog is voor de grootte van de ruimte, kan de kachel te veel warmte geven en kan dit leiden tot een oncomfortabel hoge temperatuur.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte waarvoor de elektrische kachel is bedoeld. Als de kachel te klein is voor de ruimte, zal hij niet in staat zijn om de ruimte voldoende te verwarmen. Aan de andere kant, als de kachel te groot is voor de ruimte, kan hij te veel warmte geven en kan dit leiden tot een oncomfortabel hoge temperatuur.

Het is daarom belangrijk om de wattage en de grootte van de kachel af te stemmen op de grootte van de ruimte om ervoor te zorgen dat de elektrische kachel efficiënt en comfortabel is.

Warmestanden

Het is belangrijk om letten op de warmtestanden van een elektrische kachel omdat deze bepalen hoeveel vermogen de kachel heeft en dus hoe snel hij de ruimte kan verwarmen. Als de kachel alleen één warmtestand heeft, kan het moeilijk zijn om de temperatuur in de ruimte aan te passen aan je behoeften. Als de kachel bijvoorbeeld te warm is, kan het lastig zijn om de temperatuur te verlagen zonder de kachel helemaal uit te zetten.

Aan de andere kant, als de kachel meerdere warmtestanden heeft, kun je de temperatuur gemakkelijker aanpassen aan je behoeften. Je kunt bijvoorbeeld de kachel op een lagere stand zetten als je het niet zo warm wilt hebben, of de kachel op een hogere stand zetten als je het snel warm wilt hebben. Dit kan helpen om energie te besparen omdat je de kachel niet op een hogere stand hoeft te zetten als dat niet nodig is.

Het is daarom belangrijk om te letten op de warmtestanden van een elektrische kachel als je op zoek bent naar een kachel die gemakkelijk te gebruiken is en die je kunt aanpassen aan je behoeften. Het kan ook nuttig zijn om te overwegen of de kachel een thermostaat heeft, wat kan helpen om de temperatuur in de ruimte automatisch aan te passen aan je behoeften.

Extra’s

Het is belangrijk om te letten op extra's bij het kopen van een elektrische kachel omdat sommige extra's de gebruiksvriendelijkheid en het comfort van de kachel kunnen verhogen. Sommige van de extra's die je kunt overwegen zijn:

 • Een thermostaat: een thermostaat kan helpen om de temperatuur in de ruimte automatisch aan te passen aan je behoeften, wat kan helpen om energie te besparen.

 • Een timer: een timer kan helpen om de kachel te programmeren om op bepaalde tijden aan te gaan of uit te gaan, wat kan helpen om energie te besparen.

 • Een afstandsbediening: een afstandsbediening kan het gemakkelijker maken om de kachel aan te zetten of uit te zetten zonder dat je naar de kachel toe hoeft te lopen.

 • Een koelventilator: sommige elektrische kachels hebben een koelventilator die kan helpen om de lucht in de ruimte af te koelen als de temperatuur te hoog is.

 • Een automatische uitschakeling: sommige elektrische kachels hebben een automatische uitschakeling die ervoor zorgt dat de kachel uitschakelt als de temperatuur in de ruimte te hoog wordt of als de kachel te lang aan staat.

Het is belangrijk om te letten op de extra's die de kachel heeft om ervoor te zorgen dat je een kachel kiest die aan je behoeften voldoet en die gemakkelijk te gebruiken is.

Hoe kun je op een elektrische kachel besparen?

Er zijn een aantal manieren waarop je op een elektrische kachel kunt besparen:

 • Gebruik een thermostaat: door een thermostaat te gebruiken, kun je de temperatuur in de ruimte automatisch aanpassen aan je behoeften. Dit kan helpen om energie te besparen omdat de kachel niet continu hoeft te werken om de temperatuur op peil te houden.

 • Gebruik een timer: door een timer te gebruiken, kun je de kachel programmeren om op bepaalde tijden aan te gaan of uit te gaan. Dit kan helpen om energie te besparen omdat de kachel niet continu hoeft te werken als je er niet bent.

 • Gebruik een lagere warmtestand: als je het niet zo warm nodig hebt, kun je de kachel op een lagere warmtestand zetten. Dit kan helpen om energie te besparen omdat de kachel minder vermogen nodig heeft om de ruimte te verwarmen.

 • Zorg ervoor dat de kachel op een goede plek staat: als de kachel op een goede plek staat, kan hij de lucht beter verwarmen en hoeft hij minder vermogen te gebruiken. Plaats de kachel bijvoorbeeld niet achter een gordijn of ander obstakel.

 • Gebruik de kachel alleen als het nodig is: probeer de kachel alleen te gebruiken als het echt nodig is om de temperatuur in de ruimte op peil te houden. Als het buiten warm is of als je de ruimte niet gebruikt, kun je de kachel uitzetten om energie te besparen.

Door deze tips op te volgen, kun je op een elektrische kachel besparen en de kosten voor verwarming verlagen.

Wat zijn de populairste elektrische kachel merken?

Er zijn veel elektrische kachel merken op de markt, maar sommige van de populairste merken zijn:

 • Dyson: Dyson is een bekend merk dat bekend staat om zijn innovatieve en hoogwaardige elektrische kachels. Dyson kachels zijn populair vanwege hun efficiënte verwarmingstechnologie en hun moderne en stijlvolle designs.

 • DeLonghi: DeLonghi is een bekend Italiaans merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige elektrische kachels. DeLonghi kachels zijn populair vanwege hun efficiënte verwarmingstechnologie en hun duurzame en stijlvolle designs.

 • Dimplex: Dimplex is een bekend merk dat bekend staat om zijn innovatieve elektrische kachels. Dimplex kachels zijn populair vanwege hun efficiënte verwarmingstechnologie en hun stijlvolle en moderne designs.

 • Honeywell: Honeywell is een bekend merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige elektrische kachels. Honeywell kachels zijn populair vanwege hun efficiënte verwarmingstechnologie en hun duurzame en stijlvolle designs.

 • Stadler Form: Stadler Form is een bekend merk dat bekend staat om zijn innovatieve en stijlvolle elektrische kachels. Stadler Form kachels zijn populair vanwege hun efficiënte verwarmingstechnologie en hun moderne en unieke designs.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van populaire elektrische kachel merken. Er zijn veel andere merken op de markt, dus het is belangrijk om te onderzoeken wat voor jou het beste past.

Veelgestelde vragen

Welke type elektrische kachel is het zuinigst?

Er zijn verschillende soorten elektrische kachels op de markt, en sommige zijn efficiënter dan andere. Het type elektrische kachel dat het zuinigst is, hangt af van de specifieke omstandigheden van jouw gebouw en jouw verwarmingsbehoeften.

Een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een zuinige elektrische kachel zijn:

 • Het type elektrische kachel: Er zijn verschillende soorten elektrische kachels, zoals infraroodkachels, convectoren en panelen. Infraroodkachels zijn doorgaans efficiënter omdat ze de warmte rechtstreeks op mensen en objecten richten, in plaats van de lucht te verwarmen. Convectoren en panelen zijn minder efficiënt omdat ze de lucht verwarmen, wat betekent dat er meer energie nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren.

 • Het rendement van de kachel: Het rendement van een kachel bepaalt hoe efficiënt het energie omzet in warmte. Kijk naar het rendement van de kachel als je bepaalt welke het zuinigst is.

 • De grootte van de kachel: Kies een kachel die aan je verwarmingsbehoeften voldoet, maar niet groter is dan nodig. Als de kachel te groot is, zal hij meer energie verbruiken dan nodig is om de ruimte op temperatuur te houden.

 • De kwaliteit van de kachel: Kies een kachel van goede kwaliteit die efficiënt en duurzaam is. Dit kan op lange termijn geld besparen omdat je minder reparaties of vervangingen hoeft te doen.

Het is ook nuttig om advies te vragen aan een professioneel of offertes te vergelijken van verschillende leveranciers voordat je een beslissing maakt. Zo kun je ervoor zorgen dat je een kachel kiest die aan je behoeften voldoet en die op de lange termijn economisch is.

Is elektrisch kacheltje goedkoper dan gas?

Het is moeilijk om een algemene uitspraak te doen over welke vorm van verwarming goedkoper is, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Elektrische verwarming kan in sommige gevallen goedkoper zijn dan gas, maar dit is niet altijd het geval.

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je bepaalt welke vorm van verwarming het meest economisch is voor jouw situatie:

 • De kosten van elektriciteit en gas: De kosten van elektriciteit en gas kunnen sterk variëren afhankelijk van de leverancier en de locatie. Vergelijk de tarieven van verschillende leveranciers om te zien wat het goedkoopste is in jouw gebied.

 • Het rendement van het verwarmingssysteem: Het rendement van een verwarmingssysteem bepaalt hoe efficiënt het energie omzet in warmte. Elektrische verwarming kan in sommige gevallen minder efficiënt zijn dan gas, wat betekent dat je meer elektriciteit nodig hebt om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren.

 • Het type elektrische verwarming: Er zijn verschillende soorten elektrische verwarming, zoals convectoren, panelen en kachels. Sommige zijn efficiënter dan andere, dus het is belangrijk om te vergelijken wat het meest geschikt is voor jouw situatie.

 • Het type gebouw: Het type gebouw dat je hebt kan ook invloed hebben op de kosten van verwarming. Bijvoorbeeld, een gebouw met goede isolatie zal minder verwarming nodig hebben dan een gebouw met slechte isolatie.

Al met al is het belangrijk om de specifieke omstandigheden van jouw gebouw en de kosten van elektriciteit en gas in jouw gebied te overwegen als je bepaalt welke vorm van verwarming het meest economisch is. Het kan ook nuttig zijn om advies te vragen aan een professioneel of om offertes te vergelijken van verschillende leveranciers om te bepalen wat het beste is voor jouw specifieke situatie.

Is het verstandig om elektrisch te verwarmen?

Het is verstandig om elektrisch te verwarmen als je woont in een gebied waar de elektriciteit goedkoper is dan gas, of als je in een gebouw woont waar het moeilijk of onmogelijk is om gas aan te leggen. Elektrische verwarming kan ook een goede optie zijn als je op zoek bent naar een manier om de lucht te verwarmen zonder een vaste verwarmingsinstallatie.

Er zijn echter ook een aantal nadelen aan elektrische verwarming. Elektrische verwarming kan in sommige gevallen minder efficiënt zijn dan gas, wat betekent dat je meer elektriciteit nodig hebt om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren. Dit kan leiden tot hogere energiekosten op de lange termijn.

Bovendien is elektrische verwarming afhankelijk van stroom, dus als er een stroomstoring is, werkt de verwarming niet. Als je in een gebied woont waar stroomstoringen vaker voorkomen, kan het verstandig zijn om een alternatieve vorm van verwarming te overwegen.

Uiteindelijk hangt het af van jouw specifieke situatie of elektrische verwarming een verstandige keuze is. Het is belangrijk om te overwegen wat het beste is voor jouw behoeften en budget en om advies te vragen aan een professioneel als je twijfelt.

Onze favoriet

De Dynter HW2000 is een elektrische kachel met keramische verwarming die zorgt voor snelle en efficiënte verwarming van een ruimte.

Beste prijs op BOL.com