Elektrische kruik: Vind hier de 5 beste elektrische kruiken van 2024

Een elektrische kruik is een handig hulpmiddel om uw bed op te warmen voordat u gaat slapen of om uw handen te verwarmen op een koude dag. Het kan ook nuttig zijn om uw drankjes op te warmen of om gebruik te maken van de thermostaat om de temperatuur van uw kamer te regelen. Als u op zoek bent naar een elektrische kruik, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de kruik. Hoe groter de capaciteit, hoe langer de kruik warm zal blijven. Ten tweede is het goed om te kijken naar de veiligheid van de kruik. Zoek naar een kruik met beveiligingen tegen oververhitting en lekken. Ten derde is het goed om te kijken naar de mogelijkheid om de temperatuur te regelen, zodat u de kruik op de gewenste temperatuur kunt instellen. Er zijn veel verschillende elektrische kruiken op de markt, dus het is belangrijk om de tijd te nemen om de opties te vergelijken voordat u een aankoop doet.

Wat zijn de beste elektrische kruiken?

Onze favoriet

Heeft u het ook vaak koud? Last van spier- en gewichtspijn of menstruatiepijn? Dan is deze elektrische kruik de ideale oplossing! 

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Verwarmingstijd

2e beste keuze

Met slechts 10 minuten laadtijd zorgt de kruik van Lanaform de hele dag lang voor comfort, warmte en zachtheid.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Verwarmingstijd

3e beste keuze

De aangename warmte wordt zeer snel en volledig zonder elektromagnetische straling verdeeld. 

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Verwarmingstijd

Op deze pagina:

Waar zijn de beste elektrische kruiken op getest?

De beste elektrische kruiken worden geselecteerd op basis van hun materiaal, veiligheid en verwarmingstijd. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste elektrische kruiken worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Luxema Elektrische Warmtekruik Met Handverwarmer

De Luxema Elektrische Warmtekruik is een ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele manier om warm te blijven. Deze kruik is voorzien van een handverwarmer, waarmee je gemakkelijk je handen kunt opwarmen wanneer je buiten bent of op kantoor. De warmtekruik is ook perfect als warmwaterkruik voor in bed, zodat je 's nachts lekker warm kunt blijven.

Daarnaast is de Luxema Elektrische Warmtekruik draadloos, wat betekent dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. De kruik is ook perfect als buikverwarmer, nekverwarmer en rugverwarmer, zodat je je hele lijf kunt opwarmen wanneer je dat nodig hebt. De kruik is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een grijze kleur, wat ervoor zorgt dat hij bij elke inrichting past. Kortom, de Luxema Elektrische Warmtekruik is een must-have voor iedereen die graag warm blijft tijdens de koude wintermaanden.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Verwarmingstijd
Beste prijs op BOL.com

#2
Hand Warmer Elektrische kruik LA180202 Lanaform - grijs

De Hand Warmer Elektrische kruik LA180202 Lanaform is een handig en comfortabel hulpmiddel voor tijdens de koude wintermaanden. De kruik is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een stijlvolle grijze kleur.

Met behulp van de elektrische handwarmer kunt u uw handen opwarmen wanneer u onderweg bent, op het werk of thuis. Het apparaat is gemakkelijk op te laden via de USB-poort en heeft een ingebouwde verwarmingselement dat uw handen snel en efficiënt opwarmt.

De Hand Warmer Elektrische kruik LA180202 Lanaform is ook voorzien van een handig display waarop u de huidige temperatuur kunt zien. Dit maakt het gemakkelijk om de gewenste temperatuur in te stellen.

De kruik is licht van gewicht en past gemakkelijk in uw tas, zodat u hem altijd bij u kunt hebben. Hij is ook gemakkelijk te gebruiken, met een eenvoudige knop om hem aan en uit te zetten en de temperatuur in te stellen.

In samenvatting biedt de Hand Warmer Elektrische kruik LA180202 Lanaform een gemakkelijke en comfortabele manier om uw handen te verwarmen tijdens de koude wintermaanden. Het is een stijlvol en handig apparaat dat u altijd bij u kunt hebben wanneer u het nodig hebt.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Verwarmingstijd
Beste prijs op BOL.com

#3
Unold elektrische Warmwaterkruik

De Unold elektrische warmwaterkruik is een praktisch en gemakkelijk te gebruiken apparaat voor het opwarmen van water. Het is voorzien van een vermogen van 600 watt en heeft een inhoud van 1,5 liter, wat betekent dat het snel en efficiënt water opwarmt. Het apparaat is ook voorzien van een temperatuurregeling, zodat u het water naar uw wens kunt opwarmen. De warmwaterkruik is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en heeft een stevig handvat voor gemakkelijk gebruik. Het apparaat is ook voorzien van een automatische uitschakelfunctie voor extra veiligheid. De Unold elektrische warmwaterkruik is een ideale oplossing voor het opwarmen van water voor koffie, thee, bouillon of andere dranken. Het is een must-have voor iedereen die graag gemak en comfort heeft in de keuken.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Verwarmingstijd
Beste prijs op BOL.com

#4
Living Needs Babykruik - Elektrische kruik ? Kruik - Roze.

De Living Needs Babykruik is een veilige en comfortabele manier om uw baby warm te houden tijdens koude dagen en nachten. De elektrische kruik is gemakkelijk in gebruik en verwarmt snel. Het roze ontwerp maakt de kruik ook nog eens een leuke toevoeging aan de babykamer.

De kruik is gemaakt van hoogwaardige materialen die veilig zijn voor gebruik met baby's. Het heeft een ingebouwde beveiliging tegen oververhitting en wordt geleverd met een beschermende hoes om het risico op brandwonden te verminderen.

De verwarmingsduur van de kruik is lang genoeg om uw baby warm te houden tijdens het slapen, maar niet te lang zodat het risico op oververhitting wordt verminderd. Daarnaast schakelt de kruik automatisch uit na 90 minuten om de veiligheid te waarborgen.

Of het nu gebruikt wordt om de wieg, het ledikantje of de wandelwagen te verwarmen, de Living Needs Babykruik is de perfecte manier om uw baby warm te houden en u gemoedsrust te geven.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Verwarmingstijd
Beste prijs op BOL.com

#5
Elektrische Kruik - Warmwater Kruik - Draadloos en oplaadbaar - Bruin

Deze elektrische kruik is een must-have voor iedereen die op zoek is naar een veilige, draadloze en oplaadbare manier om warm te blijven tijdens koude dagen. De warmwater kruik heeft een uniek en stijlvol bruin design, waardoor het niet alleen praktisch is, maar ook nog eens een mooie toevoeging is aan uw interieur.

Het draadloze en oplaadbare ontwerp van de kruik maakt het gebruik gemakkelijk en comfortabel. U hoeft zich geen zorgen te maken over kabels of stopcontacten in de buurt en de kruik kan overal worden opgeladen via de meegeleverde USB-kabel.

De kruik is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor baby's en kinderen. Het biedt een veilige en comfortabele manier om uw baby warm te houden tijdens het slapen of in de wandelwagen. Daarnaast kan de kruik ook gebruikt worden als handwarmer om koude handen snel op te warmen.

De kruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een ingebouwde beveiliging tegen oververhitting om de veiligheid te waarborgen. Kortom, deze elektrische kruik is een must-have voor iedereen die warm en comfortabel wil blijven tijdens koude dagen.

 • Materiaal
 • Veiligheid
 • Verwarmingstijd
Beste prijs op BOL.com

Wat is een elektrische kruik?

Een elektrische kruik is een apparaat dat wordt gebruikt om water op te warmen en te houden. Het bestaat meestal uit een elektrisch verwarmingselement en een waterreservoir, en het kan op elk moment worden gebruikt om warm water te produceren. Elektrische kruiken zijn handig om te gebruiken omdat ze geen open vuur of andere warmtebronnen nodig hebben om water op te warmen. Ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken, omdat je ze gewoon aan het stopcontact kunt aansluiten om ze te gebruiken. Elektrische kruiken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, afhankelijk van het merk en het model, en ze worden vaak gebruikt voor het opwarmen van water voor koffie, thee, bouillon en andere warme dranken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische kruik?

Bij het kopen van een elektrische kruik dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Oplaadtijd

Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om op de oplaadtijd van een elektrische kruik te letten wanneer je er een koopt:

 • Tijd: Als je regelmatig een elektrische kruik gebruikt, kan het vervelend zijn om te wachten totdat de kruik volledig opgeladen is voordat je hem kunt gebruiken. Als de oplaadtijd te lang is, kan dit betekenen dat je lange tijd moet wachten voordat je de kruik opnieuw kunt gebruiken.
 • Gemak: Een kruik met een kortere oplaadtijd is gemakkelijker te gebruiken, omdat je hem sneller opnieuw kunt gebruiken na het leegmaken. Als je bijvoorbeeld een elektrische kruik op reis wilt gebruiken, kan een lange oplaadtijd betekenen dat je lange tijd moet wachten voordat je de kruik opnieuw kunt gebruiken.
 • Energiekosten: Als de oplaadtijd van een elektrische kruik te lang is, kan dit betekenen dat je de kruik vaker op moet laden. Dit kan leiden tot hogere energiekosten, omdat je de kruik vaker op moet laden.

In het algemeen is het aan te raden om een elektrische kruik te kiezen met een korte oplaadtijd, zodat je de kruik snel en gemakkelijk kunt gebruiken zonder te lang te moeten wachten.

Warmteduur

Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om op de warmteduur van een elektrische kruik te letten wanneer je er een koopt:

 • Gebruiksgemak: Als de warmteduur van een elektrische kruik te kort is, kan dit betekenen dat je de kruik vaker opnieuw moet opwarmen om de gewenste temperatuur te behouden. Dit kan vervelend zijn als je de kruik regelmatig gebruikt en je wilt dat de kruik lange tijd warm blijft.
 • Energiekosten: Als de warmteduur van een elektrische kruik te kort is, kan dit betekenen dat je de kruik vaker op moet warmen. Dit kan leiden tot hogere energiekosten, omdat je de kruik vaker op moet warmen.
 • Comfort: Als de warmteduur van een elektrische kruik te kort is, kan dit betekenen dat je de kruik vaker op moet warmen om de gewenste temperatuur te behouden. Dit kan leiden tot minder comfort, omdat je de kruik vaker op moet warmen.

In het algemeen is het aan te raden om een elektrische kruik te kiezen met een lange warmteduur, zodat je de kruik lange tijd warm kunt houden zonder hem vaker op te hoeven warmen.

Vulling

Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om op de vulling van een elektrische kruik te letten wanneer je er een koopt:

 • Gebruiksgemak: Als de vulling van een elektrische kruik te klein is, kan dit betekenen dat je de kruik vaker moet vullen om de gewenste hoeveelheid warm water te behouden. Dit kan vervelend zijn als je de kruik regelmatig gebruikt en je wilt dat de kruik lange tijd voldoende warm water bevat.
 • Energiekosten: Als de vulling van een elektrische kruik te klein is, kan dit betekenen dat je de kruik vaker moet opwarmen om de gewenste hoeveelheid warm water te behouden. Dit kan leiden tot hogere energiekosten, omdat je de kruik vaker op moet warmen.
 • Comfort: Als de vulling van een elektrische kruik te klein is, kan dit betekenen dat je de kruik vaker moet vullen om de gewenste hoeveelheid warm water te behouden. Dit kan leiden tot minder comfort, omdat je de kruik vaker moet vullen.

In het algemeen is het aan te raden om een elektrische kruik te kiezen met een ruime vulling, zodat je de kruik lange tijd voldoende warm water kunt behouden zonder hem vaker te hoeven vullen.

Veiligheid

Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om op de veiligheid van een elektrische kruik te letten wanneer je er een koopt:

 • Gezondheid: Een elektrische kruik kan elektrische schokken geven als hij niet goed geaard is of als er problemen zijn met de stroomvoorziening. Dit kan leiden tot letsel of zelfs de dood. Het is daarom belangrijk om een elektrische kruik te kiezen die voldoet aan de veiligheidsnormen en die goed geaard is om het risico op elektrische schokken te verminderen.
 • Brandgevaar: Als een elektrische kruik niet goed wordt onderhouden of als er problemen zijn met de stroomvoorziening, kan dit leiden tot brandgevaar. Het is daarom belangrijk om een elektrische kruik te kiezen die veilig is en die voldoet aan de veiligheidsnormen om het risico op brand te verminderen.
 • Gebruiksgemak: Als een elektrische kruik niet veilig is, kan dit betekenen dat je hem niet kunt gebruiken zonder dat je je zorgen maakt over de veiligheid. Dit kan leiden tot minder gebruiksgemak.

In het algemeen is het aan te raden om een elektrische kruik te kiezen die voldoet aan de veiligheidsnormen en die goed geaard is om het risico op elektrische schokken en brand te verminderen en om het gebruiksgemak te verhogen.

Verschillende soorten kruiken

Er zijn verschillende soorten elektrische kruiken op de markt, waaronder:

 • Elektrische kruiken met een kabel: Deze kruiken hebben een kabel die aan het stopcontact kan worden aangesloten. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, maar hebben wel een beperkte bewegingsvrijheid omdat je ze niet zonder kabel kunt gebruiken.
 • Draadloze elektrische kruiken: Deze kruiken zijn draadloos en kunnen overal worden gebruikt, zolang ze opgeladen zijn. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en bieden meer bewegingsvrijheid, maar hebben wel een beperkte oplaadtijd.
 • Elektrische kruiken met een afneembaar waterreservoir: Deze kruiken hebben een afneembaar waterreservoir dat gemakkelijk kan worden gevuld. Dit maakt het gemakkelijk om de kruik te vullen en te onderhouden.
 • Elektrische kruiken met een instelbare temperatuur: Deze kruiken hebben een thermostaat die je kunt instellen om de gewenste temperatuur te behouden. Dit maakt het gemakkelijk om de kruik op de gewenste temperatuur te houden.
 • Elektrische kruiken met een timer: Deze kruiken hebben een timer die je kunt instellen om de kruik na een bepaalde tijd uit te schakelen. Dit kan handig zijn als je de kruik op een bepaald tijdstip wilt gebruiken of als je wilt voorkomen dat de kruik te lang aan staat.

De voordelen van een elektrische kruik

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een elektrische kruik:

 • Gemak: Met een elektrische kruik hoef je geen water op te zetten op het fornuis of te wachten totdat het kokend is. Je kunt de kruik gewoon aansluiten op het stopcontact en binnen enkele minuten heb je warm water.
 • Energiebesparing: Elektrische kruiken zijn energiezuinig en verbruiken minder energie dan een gasfornuis of elektrische waterkoker. Dit kan leiden tot lagere energiekosten.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Elektrische kruiken zijn gemakkelijk te gebruiken, met eenvoudige knoppen om de temperatuur en de timer in te stellen. Dit maakt het gemakkelijk om de kruik op de gewenste temperatuur te houden.
 • Comfort: Een elektrische kruik kan worden gebruikt om warmte af te geven aan het bed of de badkamer, wat kan leiden tot meer comfort.
 • Veelzijdigheid: Elektrische kruiken zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt om warm water te maken voor verschillende doeleinden, zoals het maken van koffie, thee of babyvoeding.

In het algemeen bieden elektrische kruiken gemak, energiebesparing, gemakkelijk gebruik, comfort en veelzijdigheid.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft een elektrische kruik warm?

Hoe lang een elektrische kruik warm blijft, hangt af van een aantal factoren, waaronder de grootte van de kruik, de hoeveelheid water in de kruik en de omgevingstemperatuur.

In het algemeen blijven elektrische kruiken ongeveer 4-12 uur warm, afhankelijk van deze factoren. Sommige elektrische kruiken hebben een langere warmteduur dan andere, dus het is aan te raden om naar de specificaties van de kruik te kijken voordat je hem koopt om te zien hoe lang hij warm blijft.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat elektrische kruiken koudere omgevingen minder goed kunnen behouden dan warme omgevingen. Als je de kruik in een koude ruimte gebruikt, kan hij sneller afkoelen dan als je hem in een warme ruimte gebruikt.

In het algemeen kan het behouden van de warmte van een elektrische kruik worden verbeterd door het deksel op de kruik te houden wanneer je hem niet gebruikt en door de kruik in een warme omgeving te gebruiken.

Waarom geen elektrische kruik bij baby?

Er zijn een paar redenen waarom het niet aan te raden is om een elektrische kruik te gebruiken voor babyvoeding:

 • Temperatuur: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat babyvoeding op de juiste temperatuur wordt gegeven om te voorkomen dat de baby verbrand raakt of een onaangenaam gevoel krijgt in de mond. Elektrische kruiken kunnen moeilijk zijn om de juiste temperatuur in te stellen en kunnen de babyvoeding te warm of te koud maken.
 • Hygiëne: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat babyvoeding hygiënisch wordt bereid en opgeslagen. Elektrische kruiken kunnen moeilijker te reinigen zijn dan andere manieren om babyvoeding te bereiden, zoals het gebruik van een waterkoker of het koken op het fornuis.
 • Veiligheid: Elektrische kruiken kunnen elektrische schokken geven als ze niet goed geaard zijn of als er problemen zijn met de stroomvoorziening. Dit kan gevaarlijk zijn voor een baby.

In het algemeen is het aan te raden om babyvoeding op een andere manier te bereiden, zoals het gebruik van een waterkoker of het koken op het fornuis, om de temperatuur, hygiëne en veiligheid te garanderen. Als je toch een elektrische kruik wilt gebruiken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kruik goed geaard is en aan de veiligheidsnormen voldoet.

Waarom mag je geen kokend water in een kruik doen?

Er zijn een paar redenen waarom het niet aan te raden is om kokend water in een elektrische kruik te doen:

 • Schade aan de kruik: Sommige elektrische kruiken zijn niet gemaakt om kokend water te verdragen en kunnen beschadigen als ze worden gevuld met kokend water. Dit kan leiden tot lekkages of andere problemen met de kruik.
 • Brandgevaar: Als een elektrische kruik niet goed is gemaakt of als er problemen zijn met de stroomvoorziening, kan het gevaarlijk zijn om kokend water in de kruik te doen. Dit kan leiden tot brandgevaar.
 • Gevaar voor de gebruiker: Als je kokend water in een elektrische kruik doet, kan dit leiden tot verbranding of ander letsel als je per ongeluk in aanraking komt met het hete water.

In het algemeen is het aan te raden om geen kokend water in een elektrische kruik te doen om de schade aan de kruik, het brandgevaar en het gevaar voor de gebruiker te verminderen. Als je kokend water in een elektrische kruik wilt gebruiken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kruik goed is gemaakt en aan de veiligheidsnormen voldoet.

Onze favoriet

Heeft u het ook vaak koud? Last van spier- en gewichtspijn of menstruatiepijn? Dan is deze elektrische kruik de ideale oplossing! 

Beste prijs op BOL.com