Elektrische lattenbodem: Vind hier de 5 beste elektrische lattenbodems van 2024

Wanneer jouw lichaam niet meer helemaal meewerkt zoals jij wil, dan kan het opeens lastig zijn om in bed te liggen. Ouderen, mensen die snel last van hun rug of nek hebben, of wanneer iemand slecht ter been is, bij hen kan een elektrische lattenbodem het leven dan een heel stuk aangenamer maken.

Maar ook als je veel tijd in bed doorbrengt, het lekker vindt om op een comfortabele manier in bed televisie te kijken of een boek te lezen, of welke andere persoonlijke reden dan ook, zijn allemaal goede redenen om eens te kijken voor een elektrische lattenbodem.

Een elektrische lattenbodem geeft heel veel luxe en gemak. Je hoeft maar op een knopje te drukken om het bed precies zo in te stellen als voor jou lekker ligt. Je kan het hoofdeinde en het voeteneinde verstellen.

Met een losse elektrische lattenbodem, geef jij jouw standaard bed een luxe upgrade. Je hoeft alleen maar de lattenbodem te wisselen en de stekker in het stopcontact te steken. Zo eenvoudig is het. Maar waar let je dan op als je een elektrische lattenbodem wil kopen?

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste elektrische lattenbodem voor jou te kiezen. Je vindt de top 5 elektrische lattenbodems, en je kan in een weg meteen door en de beste elektrische lattenbodem voor jou bestellen.

Wat zijn de beste elektrische lattenbodems?

Onze favoriet

De Novio elektrisch verstelbare lattenbodem heeft 2 latten die met kunststof kappen bevestigd zijn aan het frame.

 • Verstelbaarheid
 • Kwaliteit
 • Prijs

2e beste keuze

De elektrische lattenbodem heeft maar liefst 42 latten van degelijk beukenhout. De latten zitten in overliggende, geveerde rubberen kappen.

 • Verstelbaarheid
 • Kwaliteit
 • Prijs

3e beste keuze

Deze elektrisch verstelbare lattenbodem heeft 28 beukenhouten latten. Er zitten 2 individuele motoren die voor extra ondersteuning zorgen.

 • Verstelbaarheid
 • Kwaliteit
 • Prijs

Op deze pagina:

Waar zijn de beste elektrische lattenbodems op getest?

De beste elektrische lattenbodems worden geselecteerd op basis van hun verstelbaarheid, kwaliteit en prijs. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste elektrische lattenbodems worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Novio elektrisch verstelbare lattenbodem

De Novio elektrisch verstelbare lattenbodem heeft 2 latten die met kunststof kappen bevestigd zijn aan het frame. Je kan het hoofdeinde en het voeteneinde naar wens verstellen. Het is geschikt voor pocketvering, latex, polyester en schuimrubber matrassen.

De houding kan versteld worden, zonder het bed uit te komen. Er zijn 4 scharnierpunten in het frame. Het is gemaakt van degelijk hout, metaal en plastic. Je krijgt 5 jaar garantie op deze elektrische lattenbodem. Het is geschikt voor een matras van 70 cm bij 200 cm.

Voordelen

 • Geschikt voor verschillende soorten matrassen

 • 5 jaar garantie

 • Verstelbaarheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#2
Beddenreus Flexus 4200 Lattenbodem

De elektrische lattenbodem heeft maar liefst 42 latten van degelijk beukenhout. De latten zitten in overliggende, geveerde rubberen kappen. De hele oppervlakte heeft vering en de schouderzone is soepel. Het schuifmechanisme bij de heupzone biedt nog meer ondersteuning.

Het is geschikt voor bijna elk type matras. Denk dan onder meer aan pocketvering, traagschuim, aerospring, latex, HR-schuim en polyether. De draagkracht is 120 kilo en hebt twee jaar garantie. Het is geschikt voor een eenpersoonsbed van 80 cm bij 200 cm.

Voordelen

 • Maar liefst 42 latten van degelijk beukenhout

 • Geschikt voor bijna elk type matras

 • Verstelbaarheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#3
Electrische Lattenbodem Elektro Flex

Deze elektrisch verstelbare lattenbodem heeft 28 beukenhouten latten. Er zitten 2 individuele motoren die voor extra ondersteuning zorgen. Dit zijn extra zware en krachtige motoren. Er zitten een knieknik in en een extra neksteun.

Er zitten 28 latten die individueel zijn opgehangen in rubberen kappen. Het middendeel is verstevigd met een dubbellat systeem. Je kan ook de hardheid instellen en kiezen voor steviger of zachter comfort. Deze elektrische lattenbodem past bij alle matrassen van hetzelfde formaat.

Voordelen

 • Werkt met 2 krachtige, individuele motoren

 • Met verstevigend dubbellat systeem in het midden

 • Verstelbaarheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#4
Electrische Lattenbodem Elektro Flex

Deze elektrische lattenbodem heeft 42 beukenhouten latten in een frame, met soepele rubberen houders. De latten zijn overliggend en bieden dus over de gehele oppervlakte heb je dezelfde vering en comfort. Het lendendeel is verstevigd met een dubbellatten systeem en een middenlint.

Er zitten 2 extra sterke motoren op. Er is een knieknik ondersteuning en een hoofddeel verstelling met een extra neksteun. De lattenbodem is 8 cm hoog. Het is geschikt voor een eenpersoonsmatras van 90 cm bij 200 cm. De maximale draagkracht is 150 kilo.

Voordelen

 • Met 2 extra sterke motoren

 • Met 42 beukenhouten latten

 • Verstelbaarheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#5
Elektrische bodem 28 lats ? Elektrische bodem

Deze elektrische lattenbodem heeft 42 latten en is verdeeld in 5 zones. De latten zijn opgehangen in rubberen kappen en voorzien van een lendenversteviging. Er zit een knieknik in en een extra neksteun.

Het heeft een middenzengel en een heup- en schoudercomfortzone. De elektrische bodem is verstelbaar met een afstandsbediening. Het is geschikt voor een eenpersoonsmatras van 90 cm bij 200 cm en heeft een draagkracht van 110 kilo.

Voordelen

 • Met een middenzengel en heup- en schoudercomfortzone

 • 42 latten verdeeld in 5 zones

 • Verstelbaarheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

Wat is een elektrische lattenbodem?

De bodem van jouw bed is net zo belangrijk als jouw matras. Als je kiest voor een matige kwaliteit dan slaap je minder goed. Een elektrische lattenbodem is een verstelbare lattenbodem. Je kan het hoofdeinde, het voeteneinde en soms zelfs nog andere delen verstellen, met een druk op een knop.

Het kan ook heel fijn zijn om in- en uit bed te stappen. Mensen met rugklachten, nekklachten, ouderdomsklachten of mensen die aan het revalideren zijn, kunnen opeens weer lekker slapen. Het is ook fijn als je in bed televisie wil kijken, een boek wil lezen of een ontbijtje wil nuttigen.

Er zijn verschillende soorten elektrische lattenbodems te krijgen. Op diverse manieren in te stellen, gemaakt van allerhande materialen, en in meerdere prijsklassen. Je vindt dan ook altijd een elektrische lattenbodem die perfect bij jou past.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische lattenbodem?

Bij het kopen van een elektrische lattenbodem dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Stabiliteit

De stabiliteit van jouw bed is mede afhankelijk van de lattenbodem. Slechte stabiliteit kan onder meer voor rugklachten zorgen. En je wil natuurlijk ook niet dat jouw bed opeens inzakt als je erop gaat zitten. Voor een stabiele lattenbodem speelt het aantal latten een rol. Je wil dat er genoeg latten inzitten. Kies dan voor minimaal 28 latten.

Materiaal

Je wil natuurlijk voor kwaliteitsmateriaal kiezen. Een elektrische lattenbodem beweegt, en je wil niet dat het gaat kraken of opeens niet meer werkt. Dat geldt niet alleen voor het elektrische gedeelte, maar ook voor het frame en de latten. Dat kan gemaakt zijn van beukenhout, maar ook van metaal.

Geschiktheid verschillende types matrassen

Jouw matras moet natuurlijk wel ook bij de elektrische bodem passen. Anders heb je er niet veel aan. Over het algemeen zijn standaard matrassen geschikt, maar het kan ook zijn dat je een speciaal matras nodig hebt. Als je alleen een elektrische lattenbodem, zonder matras dus, wil aanschaffen, dan moet je wel goed opletten dat jouw matras geschikt is.

Garantie

Een elektrische lattenbodem hoort voor langere tijd mee te gaan. Het frame, de lattenbodem en het elektrische gedeelte. Het is namelijk heel vervelend als het opeens kapotgaat en niet meer werkt. Let er dus altijd op hoelang de garantieperiode is.

De voordelen van een elektrische lattenbodem

Een elektrische lattenbodem kan heerlijk zijn wanneer je graag in bed films of series kijkt of graag een boek leest, en voor mensen met rugklachten, kortademigheid, ouderdomskwaaltjes, of andere pijntjes en ongemakken, kan het heel veel verlichting en slaapcomfort bieden.

Het is ook makkelijker om in en uit bed te stappen. Een elektrische lattenbodem kan je verstellen zonder jouw bed uit te moeten. Een druk op de knop is voldoende om het voeteneinde, hoofdeinde of een kniedeel te verstellen.

Dit is ook nog eens goed voor jouw bloedsomloop of fijn wanneer je last hebt van vochtophopingen in jouw benen. Het is dus niet alleen goed voor meer comfort, maar ook voor jouw gezondheid, en het kan mindervalide mensen of ouderen echt verlichting bieden.

Een elektrische bedbodem voor een betere slaap

Jouw slaaphouding is belangrijk voor hoe goed jij slaapt. Wanneer jouw slaaphouding niet goed is, om welke reden dan ook, dan verstoort dit jouw nachtrust en kan je last krijgen van pijntjes en kwaaltjes. Wanneer je slaapproblemen hebt, dan kan een elektrische lattenbodem jou helpen om beter te slapen.

Het kan helpen bij pijn zoals bij rug- en nekklachten, wanneer je last hebt van jouw heupen, benen of knieën. Je kan de houding van de lattenbodem aanpassen aan jouw klachten en zo kan het verlichting beiden, waardoor jij veel beter zal slapen.

Ook wanneer je last hebt van ademhalingsproblemen of reflux kan een elektrische lattenbodem ervoor zorgen dat jij minder last hebt van deze klachten, doordat je iets rechtop kan slapen. Je kan ook in een zithouding in en uit bed komen, waardoor je al met minder last in bed gaat liggen.

Wanneer jouw benen hoger liggen dan jouw hart, dan neemt jouw bloeddruk af en slaap je beter. Jouw benen en onderrug zijn ook meer ontspannen, waardoor je ook makkelijker slaapt. En ook wanneer je snurkt, kan het helpen om het hoofdeinde iets omhoog te zetten. Dus jouw partner zal er ook beter door slapen.

Veelgestelde vragen

Kan een elektrische lattenbodem in elk bed?

Niet elke elektrische lattenbodem past in elk bed. Dat dien je wel even goed op te meten. Vaak wordt ook aangeraden om de elektrische lattenbodem op aparte poten te zetten. Dit heeft dan vaak te maken met de draagkracht. Je dient ook te kijken naar de hoogte van de lattenbodem. Je wil niet dat die boven jouw bed uitsteekt.

Meet dus altijd goed jouw bed op en kijk naar de maten van de elektrische lattenbodem. Je wil natuurlijk wel dat het allemaal goed past. Houd dan ook rekening met de dikte van jouw matras. Je wil dan niet een heel eind boven jouw bed uitsteken.

Hoe lang gaat een elektrische lattenbodem mee?

Een gewone lattenbodem gaat een jaartje of tien mee. Een elektrische lattenbodem werkt en beweegt en heeft een iets kortere levensduur. Je zou er in ieder geval minimaal twee tot vijf jaar gebruik van moeten kunnen maken.

De kwaliteit verschilt natuurlijk ook per bedbodem en het maakt ook iets uit hoe vaak jij het elektrische bed verstelt. Als je iedere dag het bed verstelt, of eens in de zoveel tijd, maakt ook een verschil natuurlijk. Dan slijt het ook sneller. Kijk altijd naar de garantie die je erbij krijgt, dat is een goede indicatie van de kwaliteit en duurzaamheid.

Kun je slapen zonder lattenbodem?

Er zijn natuurlijk andere bedbodems te krijgen dan een lattenbodem, en het ligt maar net aan jouw persoonlijke voorkeuren waar jij voor kiest. Er zijn bijvoorbeeld ook elektrische lattenbodems voor boxsprings te krijgen.

Helemaal zonder bedbodem slapen is niet aan te raden. Je slaapt dan eigenlijk op de harde grond, en dat kan allerlei klachten, zoals rugpijn opleveren. Daarnaast kan jouw matras niet luchten, wat niet erg fris is en jouw matras slijt ervan. Je kan wel slapen zonder lattenbodem, maar het is niet aan te raden.

Onze favoriet

De Novio elektrisch verstelbare lattenbodem heeft 2 latten die met kunststof kappen bevestigd zijn aan het frame.

Beste prijs op BOL.com