Geurstokjes: Vind hier de 5 beste geurstokjes van 2023

Wie wil er nou niet een heerlijke geur in huis? Iedereen. Het geurt al lekker als je net gepoetst hebt, maar aan die geur raak je ook gewend. Daarnaast vind niet iedereen de geur van poetsmiddel lekker.

Met geurstokjes kan je het overal altijd lekker laten ruiken. In de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer, waar je maar wil. Geur is erg sfeerbepalend en door geurstokjes te gebruiken, heb je heel veel invloed op de sfeer in huis.

Je kan kiezen uit allerhande geuren, net welke geur bij de sfeer die jij wil neerzetten past, of gewoon omdat je dan jouw huisje lekker vind ruiken. Geurverspreiders of een diffuser hebben vaak een chemisch geurtje en niet iedereen vindt dat lekker.

Terwijl je met geurstokjes juist hele natuurlijke geuren in huis haalt. Een geurverspreider gebruik je misschien op het toilet, voor het gemak, maar een geurstokje zet je in de huiskamer of slaapkamer, zodat je er lang van kan genieten.

Wat zijn de beste geurstokjes?

Onze favoriet

Parfumeer je huis op een unieke, natuurlijke en modieuze manier met deze mini geurstokjes op basis van het kalmerende aroma van heilige lotus en jujube. 

 • Geurintensiteit
 • Esthetiek
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

"Riverdale Boutique geurstokjes 40ml - Creëer een uitnodigende sfeer in huis met deze Riverdale geurstokjes zwart in de geur Forest & Patchouli. 

 • Geurintensiteit
 • Esthetiek
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Er gaat toch niets boven een heerlijke geur in huis? Dat lukt zeker met deze geurstokjes Elegance wit van Riverdale. Geur: Lotus & Jasmine.

 • Geurintensiteit
 • Esthetiek
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste geurstokjes op getest?

De beste geurstokjes worden geselecteerd op basis van hun geurintensiteit, esthetiek en duurzaamheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste geurstokjes  worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
RITUALS The Ritual of Jing Mini Fragrance Sticks - 70 ml

Met deze geurstokjes van Rituals haal jij de kalmerende aroma van de heilige lotus en jujube in huis. Het olieflesje is gemaakt van groen glas, en gegoten in een exotische vorm. Dit stijlvolle setje straalt luxe uit en geeft jou 4 tot 5 weken een kalmerend, zacht en vol geurtje in huis.

Het is bij deze luxe geurstokjes niet nodig om ze te draaien. Doe je dat wel, dan kunnen ze ook minder lang meegaan. Let er dan ook op dat de olie niet op jouw hand komt, en mocht dat wel gebeuren, was dan je handen goed.

Voordelen

 • Luxe set met mooie groene glazen fles

 • Gaat 4 tot 5 weken mee, zonder draaien

 • Geurintensiteit
 • Esthetiek
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

#2
Riverdale - Geurstokjes Couture - Zwart - 40 ml

Met deze geurstokjes van Riverdale haal je de geurtjes van het bos en patchoulie in huis. Het is een kruidig en rijk aroma, met een vleugje mint en houtachtige noten. Het geheel is in zwart glas met gouden details uitgevoerd en heeft een luxe uitstraling.

Voor een intenser aroma kan je de stokjes geregeld omdraaien. Dit olieflesje gaat ongeveer 2 weken mee, maar als je de stokjes geregeld draait, dan is dat wat korter. Let er dan ook op dat er niks op je handen komt, en was je handen goed na het draaien.

Voordelen

 • Kruidige Forest en Patchoulie aroma

 • Gaat ongeveer 2 weken mee, zonder te draaien

 • Geurintensiteit
 • Esthetiek
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

#3
Riverdale Geurstokjes Elegance wit 40 ml

De serene geurtjes van lotus en jasmijn komen je tegemoet met deze geurstokjes van Riverdale. Deze luxe geurstokjes ruiken niet alleen zalig, maar gaan ook nog eens lang mee, tot wel 6 weken. Als je de stokjes geregeld draait, dan gaat het olieflesje wat minder lang mee.

De wit met gouden fles heeft een luxe uitstraling en past bij een stijlvol interieur. Draai jij de stokjes geregeld om, let dan op dat je niks op je handen of kleren krijgt, en was meteen je handen of je kleding wanneer dit wel gebeurt.

Voordelen

 • Luxe uitstraling wit glas met gouden details

 • Olie gaat lang mee, tot wel zes weken

 • Geurintensiteit
 • Esthetiek
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

#4
Robijn Home Zwitsal Geurstokjes - 45 ml - Fruitig

Wie houdt er nou niet van de warme, vertrouwde, zachte geurtjes van Zwitsal. Met deze geurstookjes haal je dat bekende aroma in huis. De stokken zijn van natuurlijke rotan en verspreiden het aroma op een subtiele wijze.

Het doorzichtige, peervormige olieflesje heeft een witte kap en je kan goed zien wanneer de olie bijna op is. De stokken kan je het beste om de drie dagen draaien. Het olieflesje gaat enkele weken mee. Wanneer je de stokken geregeld draait, dan gaat het olieflesje sneller leeg.

Voordelen

 • Heerlijke subtiele, vertrouwde Zwitsel aroma

 • Subtiel doorzichtig glazen fles

 • Geurintensiteit
 • Esthetiek
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

#5
RITUALS The Ritual of Sakura Refill Fragrance Sticks

Deze heerlijke geurstokjes van Rituals vullen jouw huis met de zacht, zoete geuren van kersenbloesem en rijstemelk. Dit energieke aroma vult jouw huis op een stijlvolle en luxe manier. Dat zie je ook aan het stijlvolle witte, glazen olieflesje.

Het setje gaat ongeveer drie maanden mee en je kan een re-fill halen als je het aroma niet wil veranderen. Voor een intenser aroma kan je de geurstokjes om de paar dagen draaien, maar dan gaat het olieflesje geen drie maanden mee.

Voordelen

 • Stijlvol en luxe olieflesje

 • Gaat tot 3 maanden mee

 • Geurintensiteit
 • Esthetiek
 • Duurzaamheid
Klik voor de beste prijs

Wat zijn geurstokjes?

Het principe van geurstokjes is eigenlijk ontzettend simpel, en vast ook al eeuwenoud. Je hebt namelijk stokjes of rietjes, die je in een glazen potje met geurende olie steekt. Het hout van de stokjes of rietjes trekt de olie langzaam omhoog en de geur van jouw keuze verspreidt zich door de ruimte.

Geurstokjes verspreiden de geur op een natuurlijke manier. Dat gaat helemaal vanzelf. Het is duurzaam, subtiel en praktisch. Je hoeft alleen maar op te letten wanneer het flesje met olie bijna leeg raakt. Er is geen vuur of elektriciteit nodig, en jouw huis ruikt dus op een veilige manier, altijd lekker.

Waar moet je op letten bij het kopen van geurstokjes?

Bij het kopen van geurstokjes dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Plaats

De plaatsing in huis is belangrijk voor geurstokjes en je kijkt dan ook eerst waar je ze gaat neerzetten. Je merkt dan vast dat je voor de woonkamer een andere geur kiest dan voor de badkamer of de slaapkamer. Zet de geurstokjes op een plek waar de temperatuur gelijk blijft, houd ze uit de zon, en let ook op dat het daar niet te veel tocht.

Geur

Geur is iets heel persoonlijks. Niet iedereen vindt dezelfde geur prettig. En dat geldt vaak ook voor geurstokjes. Wat voor de een aangename geur is, kan een ander heel wat minder heerlijk ruiken vinden. Het is daarbij aan te raden om voor kwaliteit te gaan.

Er zijn ontzettend veel geuren te krijgen. Je kan kiezen voor een houtachtige geur, lavendel, vanille, jasmijn, roos of een ander bloemig aroma. Sandelhout is een veel gekozen geur, waar je lekker bij kan ontspannen.

De een vindt het prettig om altijd dezelfde heerlijke geuren in huis te hebben, en een ander wisselt het liever af. Het hout trekt en verspreidt de olie heel langzaam door de ruimte, dus een flesje gaat meestal wel even mee. Houdt daar rekening mee als je van afwisseling houdt.

Inhoud

De inhoud van het flesje olie bepaalt eigenlijk hoe lang de geurstokjes meegaan. Luxe geurstokjes ruiken misschien wat sterker, maar gaan minder lang mee, en dat kan andersom net zo goed gelden.

Laat je niet alleen door de inhoud van het flesje olie leiden, maar kijk ook even of er staat aangegeven hoe lang de geurstokjes meegaan. Je kan zo makkelijk vergelijken of je een goede koop doet, of dat het duurkoop is.

Kijk ook altijd of er een navulling beschikbaar is. Je hoeft dan geen hele nieuwe set te kopen, maar kan het flesje gewoon met nieuwe olie vullen.

Merk

Bij geurstokjes kan je beter voor kwaliteit gaan. Het ruikt dan niet alleen lekkerder en voller, maar je kan er meestal ook langer mee doen. Vaak gebruiken bepaalde merken ook alleen natuurlijke ingredienten, waardoor het ook nog ecologisch verantwoord is.

Er zijn heel veel merken geurstokjes te krijgen. Bolsius geurstokjes, Pure Romance geurstokjes, Rituals geurstokjes, en ga zo maar door. In het uitgebreide assortiment vind je altijd wel geurstokjes die perfect bij jou en jouw huisje passen.

Verschillende soorten geurstokjes

In principe zijn geurstokjes gewoon geurstokjes. Het concept is hetzelfde en werkt ook altijd hetzelfde. Het verschil zit in de kwaliteit van de olie, van de stokken en het ontwerp van de olieflesjes. Voor een normale prijs kan je al een hele degelijke kwaliteit geurstokjes krijgen.

Er zijn echt ontelbaar veel geuren en geurencombinaties mogelijk. Dat kan van natuurlijke producten zijn gemaakt en ook van andere grondstoffen. De houder is van glas en dat kan in verschillende kleuren en uitvoeringen zijn. Van heel eenvoudig en subtiel tot stijlvol en luxe.

Het is niet lastig om geurstokjes te vinden die passen bij jouw smaak, interieur en de sfeer die je wil neerzetten. In de badkamer kies je waarschijnlijk voor een ander aroma dan in de slaapkamer.

De kwaliteit van geurstokjes

Wanneer het op geurstokken aankomt, dan kan je beter voor kwaliteit dan voor kwantiteit kiezen. Aroma's en geuren zijn namelijk heel persoonlijk en als het geurtje net niet lekker is, dan kan het een behoorlijke miskoop zijn.

Je wil graag dat de olie van een goede kwaliteit is, maar ook de aroma's die zijn toegevoegd. Als je het helemaal goed wil doen, dan kijk je ook naar waarvan de geurstokken gemaakt zijn. Vaak gaan hele goedkope geurstokjes ook niet lang mee. Je moet dan om de haverklap refills voor de olie halen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste geurstokjes?

De beste geurstokjes zijn de geurstokken van Rituals. Als je die geurencombinaties kan waarderen, dan zal jouw huis heerlijk ruiken. De olie is van een hoge kwaliteit en dat geldt ook voor de geurstokken.

Het ontwerp van het glazen olieflesje is stijlvol en elegant, en misstaat niet in een luxe interieur. Rituals geuren bieden zalige geurcombinaties, maar ook een stijlvolle sfeer. Elk geurtje heeft specifieke eigenschappen voor een kalmerend, energiek of enig ander effect.

Waarom mag je geurstokjes niet omdraaien?

In de meeste gevallen mag je de geurstokken best omdraaien. Je wil alleen niet dat de olie dan op je handen of kleding terecht komt. Je moet je handen of kleding dan meteen goed wassen. Het is nog beter om even een handschoentje aan te trekken. Dan kan er eigenlijk niks mis gaan.

In sommige gevallen wordt er aangeraden om de stokken niet om te draaien, vaak omdat de geur dan te sterk en intens wordt. Wanneer dit specifiek wordt aangegeven, dan is het wel aan te raden om de stokken niet om te draaien voor een sterker aroma.

Hoe ongezond zijn geurstokjes?

In principe zijn geurstokken niet ongezond. Je moet de olie natuurlijk niet opdrinken en de stokjes niet opeten, maar verder wordt er niks verbrandt of op een andere manier verhit. Het aroma wordt gedoseerd, op een subtiele manier verspreid.

Het enige dat ongezond kan zijn, is als jij een allergische reactie op de olie krijgt. Daarom wordt het dragen van handschoenen ook aangeraden wanneer jij de stokken wil draaien. Dan kan de olie niet in aanraking komen met jouw huid.

Onze favoriet

Parfumeer je huis op een unieke, natuurlijke en modieuze manier met deze mini geurstokjes op basis van het kalmerende aroma van heilige lotus en jujube. 

Bekijk prijs