Hoodie deken: Vind hier de 5 beste hoodie dekens van 2024

Wat is nou lekkerder dan op een koude winterdag lekker op de bank zitten met een heerlijk warm drankje, jouw favoriete film of serie op en een lekker dekentje om onder te kruipen? Er is iets wat nog fijner en beter is, namelijk een hoodie deken in plaats van een gewoon dekentje. 

Je kan helemaal in de deken wegkruipen. Je kruipt in de deken, zet de hoodie op, duwt je armen door de mouwen en je bent helemaal ingepakt. Als je moet opstaan, dan hoef je niet eens onder de deken uit te komen en je hoeft ook niet half eronderuit te komen om je armen of handen te gebruiken. 

De hoodie houdt je hoofd lekker warm en jij voelt je heerlijk geborgen. Iets beters is er eigenlijk niet. Hoodie dekens zijn meestal gemaakt van een heerlijke zachte stof, zijn lekker warm en je kan er niet alleen onder zitten, maar ook gewoon in rondlopen. 

Maar welke hoodie deken is dan de beste? Dat ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren en hieronder vind je alle informatie die jij nodig hebt om de beste hoodie deken voor jou te kiezen. In de top 5 vind je de beste hoodie dekens en je kan meteen door om jouw favoriete hoodie deken te bestellen. Voor je het weer zit jij ook heerlijk onder een hoodie deken. 

Wat zijn de beste hoodie dekens?

Onze favoriet

Deze hoodie deken is gemaakt van heerlijk zachte fleece, met aan de binnenkant pluche.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Design

2e beste keuze

De binnenkant van deze hoodie deken is gemaakt van heerlijk zacht polyester sherpa.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Design

3e beste keuze

Een heerlijke hoodie deken in de vorm van een oversized sweatshirt met lange mouwen.

 • Materiaal
 • Grootte
 • Design

Op deze pagina:

Waar zijn de beste hoodie dekens op getest?

De beste hoodie dekens worden geselecteerd op basis van hun materiaal, grootte en design. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste hoodie dekens worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Homie Hoodie - Ultrazachte hoodie deken - Plaid met mouwen - Rood

Deze hoodie deken is gemaakt van heerlijk zachte fleece, met aan de binnenkant pluche. Je kan deze hoodie deken ook met de pluche kant naar buiten dragen. De lange mouwen hebben een boord, zodat ze goed blijven zitten en aan de gekleurde zijde zit een grote zak. 

De hoodie deken is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. De afmeting is 83 cm bij 92 cm en is een halve centimeter dik. Deze hoodie deken dient op de hand gewassen of gestoomd te worden en mag niet in de droger. Het is gemaakt van premium kwaliteit polyester fleece en pluche en weegt 810 gram. 

Voordelen

 • Kan ook binnenstebuiten gedragen worden 
 • Boorden aan de mouwen
 • Materiaal
 • Grootte
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#2
JWRgoods - Hoodie deken - Deken met mouwen - Blanket - Grijs

De binnenkant van deze hoodie deken is gemaakt van heerlijk zacht polyester sherpa en de buitenkant is gemaakt van polyester microvezel. Aan de voorzijde zit een grote zak en de lange mouwen hebben boorden, zodat ze goed blijven zitten. 

Je kan deze hoodie deken ook binnenstebuiten dragen. De hoodie deken is te krijgen in drie verschillende kleuren. De afmeting is 75 cm bij 85 cm en de hoodie deken is 1 centimeter dik. Het kan gewassen worden in de wasmachine op 30 graden Celsius. 

Voordelen

 • Grote zak aan voorzijde en mouwen met elastieken manchetten
 • Wasbaar in de wasmachine op 30 graden Celsius
 • Materiaal
 • Grootte
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#3
Cuddle Hoodie - Plaid met mouwen - Hoodie deken - Hoodie - Licht Grijs

Een heerlijke hoodie deken in de vorm van een oversized sweatshirt, met heerlijke lange mouwen, een grote zak aan de voorzijde en een lekker grote en warme capuchon. De hoodie deken is heel erg zacht en kan ook binnenstebuiten gedragen worden. 

De cuddle hoodie deken is te krijgen in 9 verschillende kleuren. De afmeting is 105 cm bij 105 cm en de dikte is 1 centimeter. Het is gemaakt van polyester fleece en polyester pluche van hoogwaardige kwaliteit en weegt net iets meer dan 800 gram. 

Voordelen

 • Groot formaat hoodie deken van 105 cm bij 105 cm
 • Kan ook met de binnenkant aan de buitenkant gedragen worden
 • Materiaal
 • Grootte
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#4
JAXY Hoodie Deken - Suggie - Snuggle Hoodie - Fleece Deken Met Mouwen - Hoodie Blanket - Zwart

Deze heerlijke hoodie deken heeft een zachte sherpa voering aan de binnenkant en een gladde microfleece aan de buitenkant. De mouwen hebben elastische boorden en blijven goed zitten. Aan de voorzijde zit een grote zak. 

De dekenhoodie is lichtgewicht, maar wel lekker dik. De afmeting is 160 cm bij 120 cm en 1 centimeter dik. Je kan de hoodie deken ook binnenstebuiten dragen. Je kan de hoodie deken koud wassen en apart in de droger doen. 

Voordelen

 • Lichtgewicht, maar toch lekker dik
 • Kan binnenstebuiten gedragen worden
 • Materiaal
 • Grootte
 • Design
Beste prijs op BOL.com

#5
Meisterhome chill TV Deken

Deze draagbare hoodie deken is lekker ruim en heerlijk zacht. De buitenkant is gemaakt van fleece en de binnenkant is een heerlijk warme en zachte sherpa voering. De mouwen hebben een elastische mouwboord, waardoor ze goed blijven zitten en aan de voorzijde zit een grote buidelzak. 

De hoodie deken is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. De afmeting is 90 cm bij 100 cm en de dikte is 1 centimeter. Deze hoodie deken kan gewassen worden in de wasmachine op 30 graden Celsius. 

Voordelen

 • Wasbaar in de wasmachine op 30 g
 • Materiaal
 • Grootte
 • Design
Beste prijs op BOL.com

Wat is een hoodie deken?

Een hoodie deken is eigenlijk een mix van een fleece deken en een oversized hoodie. Een fleece deken die je kan aantrekken en die jou helemaal inpakt. Normaal is het lastig om bijvoorbeeld op de bank helemaal door een deken bedekt te worden. 

Als je even anders gaat zitten of iets moet pakken, dan moet je al onder de warme deken uit. Bij een hoodie deken hoeft dat niet. Door de mouwen en de hoodie, blijft de deken gewoon om jou heen zitten, of je nou zit, staat, loopt, ligt, danst of op een andere manier heel veel beweegt. 

Houd jij van een dekentje op de bank om lekker onder te kruipen? Of ken jij iemand die altijd onder een dekentje zit? Dan kan je eigenlijk niet zonder een hoodie deken, want dan geniet je de hele tijd van een heerlijk warme deken die helemaal om jou heen zit en blijft zitten. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een hoodie deken?

Bij het kopen van een hoodie deken dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Materiaalsoort

Hoodie dekens zijn meestal gemaakt van synthetisch fleece of katoen fleece, soms gecombineerd met een andere stof voor de voering, als de hoodie deken dit heeft. Synthetische fleece is goedkoper en zacht. Je kan het gewoon wassen. Het is meestal wel ook luchtdoorlatend en daardoor minder isolerend en goedkope synthetische fleece kan ook gaan pluizen. 

Katoen fleece is toch een betere kwaliteit. Het isoleert net iets beter, waardoor het ook warmer is. Het gaat niet zo snel pluizen en is doorgaans ook duurzamer. Je dient dan wel ook goed op de wasvoorschriften te letten. 

Het uiterlijk

Hoodie dekens zijn te krijgen in allerhande kleuren, met prints, heel erg groot, of met een bepaalde pasvorm. In de meeste gevallen ziet het er niet al te elegant uit, maar dat is dan ook niet het doel. Een hoodie deken heb je voor het comfort en het gemak. 

Maatvoering

Je kan hoodie dekens in verschillende maten krijgen. Het is wel zo lekker als je er helemaal onder kan liggen, maar als de hoodie deken te groot is, dan kan het ook onhandig worden, bijvoorbeeld als je even opstaat om iets te pakken. Aan de andere kant is dat maar een klein ongemak voor zoveel lekker comfort. 

Gewicht

Hoe lichter de deken is, des te koeler de deken ook zal zijn en dat geldt andersom dus ook. Hoe zwaarder de deken, des te warmer deze waarschijnlijk is. Het zegt ook wel iets over de kwaliteit. Een wat zwaardere fleece hoodie is waarschijnlijk van een betere kwaliteit dan een hele lichte hoodie deken. 

Dikte

Alleen fleece stof is niet heel erg dik, en deze zijn dan ook niet altijd even warm. Het is wel lekker om onder te zitten, maar zodra je beweegt of er is wind, dan voel je dat heel makkelijk door de fleece heen. Daarom zijn er ook dikkere hoodie dekens te krijgen en hoodie dekens met een voering. Hoe dikker, hoe warmer, en hoe beter geïsoleerd, en dus warm de deken is. 

Wasvoorschrift

Niet alle hoodie dekens hebben dezelfde wasvoorschriften en je kan de stof wel helemaal verpesten als je het verkeerd wast. Lees dus altijd goed de wasvoorschriften en houd je daar ook aan. Anders kan de hoodie deken krimpen, de kleuren of prints worden minder mooi en je krijgt allemaal pluisjes of pitjes op de stof. 

Prijs en garantie

Je hebt hele goedkope hoodie dekens en hele dure hoodie dekens. Goedkoop betekent zeker niet altijd ook duurkoop. Kijk naar het gebruikte materiaal, en naar de garantieperiode. Dat zijn goede indicaties voor de kwaliteit. Je kan dan ook goed vergelijken of het jou dan de prijs waard is. Er zijn hoodie dekens in alle prijsklassen en van verschillende kwaliteiten, dus je vindt altijd wel een hoodie deken van kwaliteit, die past bij jouw budget.

De voordelen van een hoodie deken

Een hoodie deken is meer dan een heerlijke, luxe, warme, zachte, perfecte deken die je kan aantrekken. Met de stijgende gas- en energieprijzen kan je met een hoodie deken de verwarming wat lager laten staan. Dat scheelt uiteindelijk toch behoorlijk in de kosten. 

Het fijnste is nog wel dat je gewoon bewegingsvrijheid hebt. Als je onder een dekentje zit, en je wil iets pakken of even opstaan, dan moet je onder de deken uit of die bedekt je niet helemaal meer. Met een hoodie deken is dat helemaal verleden tijd, want een hoodie deken trek je gewoon aan en je kan er alles in doen. 

Een hoodie deken met elastische mouwboorden houdt de warmte ook lekker vast en zorgt ervoor dat de mouwen niet in de weg, maar wel goed blijven zitten. Je trekt de hoodie deken aan, dus je verliest geen warmte wanneer je even beweegt of iets wil pakken. 

Dankzij de hoodie deken ben jij van top tot teen bedekt en blijft jouw hoofd ook lekker warm. Je kan helemaal in de hoodie deken wegkruipen en dit geeft een heerlijk geborgen gevoel. 

Hoodie deken voor een betere slaap

Sinds de snuggle deken uitkwam, de voorloper van de hoodie deken, zijn mensen al enthousiast over een deken met mouwen. Die mouwen zaten erg los en er zat geen hoodie aan de deken, maar het werd al snel een wereldwijde hit. 

En dat kwam mede doordat mensen er beter van gingen slapen. Je zit voor het slapengaan op de bank, een serie of tv-programma te kijken, een lekker boek te lezen, of een fijn gesprek te voeren, en je zit met een lekker kopje thee helemaal warm ingepakt. Daar word je al wat snoezelig en helemaal ontspannen van. 

Tegen de tijd dat je naar bed gaat, zijn jouw lichaam en geest ook echt helemaal ontspannen en je valt dus veel sneller in slaap en je slaapt ook dieper. Het is niet voor niks dat internationale tv-shows de voorganger van de hoodie deken flink promootte. En de hoodie deken is daar de verbeterde versie van. Tel uit je winst. 

Veelgestelde vragen

Wat maakt een hoodie deken uniek?

Een deken die je kan dragen. Wat voor een uitleg heb je dan nog nodig? Een deken die jou van top tot teen bedekt, die heerlijk warm is en zacht aanvoelt, en die om je heen blijft zitten als je opstaat of iets wil pakken. Met een grote buidelzak waarin je van alles kan bewaren, en waarin jij jouw handen kan warmen. 

Met voering. Met een zachte pluche of sherpa voering. Een deken die jou omarmt en jou warm houdt. Dat is niet alleen uniek, het is een fantastische uitvinding, die steeds verbeterd is geworden, waardoor jij nu kan genieten van een deken met mouwen en mouwboorden en een warme capuchon, waarin jij helemaal weg kan kruipen. 

Wat kost een hoodie deken?

Voor een paar tientjes heb je al een hoodie deken van een redelijke tot goede kwaliteit. Kijk dan vooral naar de materialen waarvan de hoodie deken gemaakt is, de afmeting van de hoodie deken, en vergeet dan niet te kijken naar de dikte van de deken. 

Kijk ook of je de hoodie deken kan wassen in de wasmachine. Daarnaast kan je ook kijken naar de garantieperiode en de gebruikersreviews om de beste hoodie deken voor jouw budget te kiezen. Je vindt altijd een mooie, warme, comfortabele hoodie deken die bij jou en jouw budget past. 

Kun je een hoodie deken wassen?

Sommige hoodie dekens kan je wassen in de wasmachine en zelfs drogen in de droger, en andere hoodie dekens moeten gestoomd worden of kan je schoonmaken met een vochtige doek. Dit is vooral afhankelijk van het materiaal waarvan de hoodie deken gemaakt is. 

Lees altijd goed de wasvoorschriften en houd je hier ook aan. De hoodie deken kan niet alleen krimpen, maar de structuur kan ook veranderen, waardoor het geen fijne, zachte hoodie deken meer is. Je wil ook geen last krijgen van pitjes of pluisjes. 

Onze favoriet

Deze hoodie deken is gemaakt van heerlijk zachte fleece, met aan de binnenkant pluche.

Beste prijs op BOL.com