Hoofdkussen tegen nekklachten: Vind hier de 5 beste hoofdkussens tegen nekklachten van 2024

Het vinden van een geschikt hoofdkussen kan een uitdaging zijn, vooral als je last hebt van nekklachten. Een goed hoofdkussen is essentieel om een goede nachtrust te hebben en de nek en schouders te ondersteunen tijdens de slaap. Er zijn echter zoveel verschillende soorten hoofdkussens op de markt, dus hoe weet je welk kussen het beste is voor jou?

Voordat je op zoek gaat naar een nieuw hoofdkussen, is het belangrijk om te weten wat voor soort slaper je bent. Ben je een buikslaper, rugslaper of zijslaper? Dit kan helpen bij het bepalen van het juiste type hoofdkussen. Buikslapers hebben bijvoorbeeld vaak een dunner kussen nodig om de nek in lijn te houden met de ruggengraat, terwijl rugslapers juist een dikker kussen nodig hebben om de nek te ondersteunen.

Er zijn ook verschillende materialen om uit te kiezen, zoals kussens met schuim, traagschuim, dons of synthetische vezels. Het kan helpen om verschillende materialen te proberen om te zien wat het meest comfortabel is voor jou.

Met een beetje onderzoek en het uitproberen van verschillende opties, kun je een hoofdkussen vinden dat je nek en schouders ondersteunt en je helpt om een goede nachtrust te krijgen.

Wat zijn de beste hoofdkussens tegen nekklachten?

Onze favoriet

SweetPillow is het ultieme hoofdkussen voor een comfortabele nachtrust.

 • Ondersteuning
 • Materiaal
 • Comfort

2e beste keuze

Het Livingful Premium Traagschuim Hoofdkussen is een hoogwaardig kussen.

 • Ondersteuning
 • Materiaal
 • Comfort

3e beste keuze

Het Sleepcomfort® - SWISS-BED hoofdkussen is ontworpen om klachten te verminderen.

 • Ondersteuning
 • Materiaal
 • Comfort

Op deze pagina:

Waar zijn de beste hoofdkussens tegen nekklachten op getest?

De beste hoofdkussens tegen nekklachten worden geselecteerd op basis van hun ondersteuning, materiaal en comfort. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste hoofdkussens tegen nekklachten worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
SweetPillow - Hoofdkussen

SweetPillow is het ultieme hoofdkussen voor een comfortabele nachtrust. Het verstelbare design maakt het mogelijk om het kussen aan te passen aan jouw slaappositie, of je nu een buikslaper, zijslaper of rugslaper bent. Het traagschuim met memory foam biedt ondersteuning aan je nek en hoofd, wat helpt om nekklachten te verminderen. Bovendien is het kussen voorzien van een ademende bamboe hoes, wat zorgt voor extra comfort tijdens het slapen. Met de 30 nachten proefslapen-garantie kun je het kussen rustig uitproberen om te kijken of het bij je past. SweetPillow is het ideale hoofdkussen voor iedereen die op zoek is naar comfort en ondersteuning tijdens het slapen.

 • Ondersteuning
 • Materiaal
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#2
Livingful Premium Traagschuim Hoofdkussen

Het Livingful Premium Traagschuim Hoofdkussen is een hoogwaardig kussen dat is ontworpen om uw slaapcomfort te verhogen en eventuele nek- en schouderklachten te verminderen. Het kussen is gemaakt van premium traagschuim, wat bekend staat om zijn vermogen om de vorm van uw hoofd en nek aan te passen voor ultieme steun. Het kussen is verkrijgbaar in drie maten - klein, medium en groot - om aan de behoeften van alle slapers te voldoen. Het orthopedische ontwerp van het kussen helpt om een juiste houding te behouden, wat kan bijdragen aan een comfortabelere slaap. Het kussen is ook ergonomisch ontworpen om uw nek te ondersteunen en te helpen eventuele nekklachten te verminderen. Het Livingful Premium Traagschuim Hoofdkussen is een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend kussen om de nacht door te brengen.

 • Ondersteuning
 • Materiaal
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#3
Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten ? Hoofdkussen Memory foam

Het Sleepcomfort® - SWISS-BED hoofdkussen is speciaal ontworpen om nek- en rugklachten te verminderen. Het hoofdkussen is gemaakt van memory foam met traagschuim en is voorzien van blue zero technology. Dit zorgt ervoor dat het hoofdkussen zijn vorm behoudt en aanpast aan de contouren van uw hoofd, nek en schouders voor optimaal comfort. Het hoofdkussen is 60 x 40 x 12 cm groot en is gemaakt van bamboo voor een frisse en natuurlijke slaapervaring. Het hoofdkussen is ook orthopedisch en ergonomisch ontworpen om de juiste houding te behouden tijdens het slapen. Het koudschuim materiaal helpt om de temperatuur te reguleren en zorgt voor een aangename slaapomgeving. Als u last heeft van nekklachten of wilt voorkomen dat u deze krijgt, is dit hoofdkussen een uitstekende keuze.

 • Ondersteuning
 • Materiaal
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#4
ZENTIX Hoofdkussen tegen nek- en rugklachten

ZENTIX® is een hoofdkussen dat speciaal is ontworpen om nek- en rugklachten te verminderen. Het hoofdkussen is gemaakt van memory foam, wat betekent dat het zich vormt naar de contouren van je hoofd, nek en schouders om zo een comfortabel en ondersteunend slaapoppervlak te bieden. Het kussen is orthopedisch en ergonomisch ontworpen om ervoor te zorgen dat je in een goede houding slaapt, wat kan helpen om pijn en spanning te verminderen. Het kussen is ook gemaakt van bamboo, wat betekent dat het ademend en hypoallergeen is, wat het geschikt maakt voor mensen met allergieën. Met afmetingen van 48 x 29 x 9 cm is het kussen groot genoeg om comfortabel te zijn voor de meeste mensen. Al met al is ZENTIX® een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hoofdkussen dat comfortabel en ondersteunend is en dat kan helpen om nek- en rugklachten te verminderen.

 • Ondersteuning
 • Materiaal
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#5
Pepa Classic Traagschuim Hoofdkussen

Pepa Classic Traagschuim Hoofdkussen is een hoogwaardig kussen dat is gemaakt van hoogwaardig traagschuim. Dit materiaal vormt zich naar de contouren van uw hoofd en nek, wat zorgt voor een optimale ondersteuning en comfort tijdens het slapen. Het kussen is speciaal ontworpen om nekklachten te verminderen en is daarom afstelbaar, zodat u het kussen kunt aanpassen aan uw persoonlijke slaapvoorkeuren.

Het kussen heeft ook een wasbare hoes, wat het gemakkelijk maakt om het kussen hygiënisch te houden. De hoes is gemaakt van zachte, ademende stof die zorgt voor extra comfort tijdens het slapen. Het kussen is 50x70 cm en is daarom geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Al met al is het Pepa Classic Traagschuim Hoofdkussen een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend kussen dat kan helpen bij het verminderen van nekklachten. Het is afstelbaar en wasbaar, wat het gemakkelijk maakt om het kussen aan te passen aan uw persoonlijke behoeften en het hygiënisch te houden.

 • Ondersteuning
 • Materiaal
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

Wat is een hoofdkussen tegen nekklachten?

Een hoofdkussen tegen nekklachten is een hoofdkussen dat is ontworpen om nekklachten te verminderen of te voorkomen. Dit type hoofdkussen is meestal gemaakt van een materiaal dat de nek en de schouders ondersteunt en de juiste houding bevordert tijdens het slapen. Er zijn verschillende soorten hoofdkussens tegen nekklachten op de markt, zoals kussens van memory foam of kussens met een speciale vorm om de nek te ondersteunen. Het is belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat comfortabel is en aansluit bij jouw slaaphouding en nekbehoeften.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hoofdkussen tegen nekklachten?

Bij het kopen van een hoofdkussen tegen nekklachten dien je vooral op de volgende dingen te letten:

De loft

De loft van een hoofdkussen verwijst naar de dikte of hoogte van het kussen. Bij het kiezen van een hoofdkussen tegen nekklachten is het belangrijk om naar de loft te kijken omdat deze kan beïnvloeden hoe goed het kussen je nek en schouders ondersteunt. Als het kussen te dik of te hoog is, kan het ervoor zorgen dat je hoofd te ver naar voren valt, wat kan leiden tot nekklachten. Aan de andere kant, als het kussen te dun is, kan het niet genoeg ondersteuning bieden en kan ook leiden tot nekklachten. Het is daarom belangrijk om een hoofdkussen te kiezen met een geschikte loft voor jouw slaaphouding en nekbehoeften. Dit kan variëren van persoon tot persoon, dus het is aan te raden om verschillende opties te proberen om te bepalen wat het beste werkt voor jou.

Ondersteuning

Ondersteuning is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een hoofdkussen tegen nekklachten omdat het kan beïnvloeden hoe goed het kussen je nek en schouders ondersteunt tijdens het slapen. Als je nek en schouders niet voldoende ondersteund worden tijdens het slapen, kan dit leiden tot nekklachten, hoofdpijn en andere slaapproblemen. Een hoofdkussen met voldoende ondersteuning kan helpen om de juiste houding te behouden en kan ervoor zorgen dat je comfortabel en ontspannen slaapt. Er zijn verschillende soorten hoofdkussens op de markt die verschillende niveaus van ondersteuning bieden, dus het is aan te raden om verschillende opties te proberen om te bepalen wat het beste werkt voor jouw specifieke behoeften.

Hardheidsniveau

Het hardheidsniveau van een hoofdkussen kan beïnvloeden hoe comfortabel en ondersteunend het is tijdens het slapen. Bij het kiezen van een hoofdkussen tegen nekklachten is het belangrijk om naar het hardheidsniveau te kijken omdat het kan beïnvloeden hoe goed het kussen je nek en schouders ondersteunt. Een te zacht hoofdkussen kan ervoor zorgen dat je nek en schouders te ver naar voren vallen, wat kan leiden tot nekklachten. Aan de andere kant, als het kussen te stevig is, kan het oncomfortabel zijn en kan het ook leiden tot nekklachten. Het is daarom belangrijk om een hoofdkussen te kiezen met een geschikt hardheidsniveau voor jouw slaaphouding en nekbehoeften. Dit kan variëren van persoon tot persoon, dus het is aan te raden om verschillende opties te proberen om te bepalen wat het beste werkt voor jou.

Drukverlagende werking

De drukverlagende werking van een hoofdkussen kan beïnvloeden hoe comfortabel het is tijdens het slapen en hoe goed het kan helpen om nekklachten te verminderen of te voorkomen. Bij het kiezen van een hoofdkussen tegen nekklachten is het daarom belangrijk om naar de drukverlagende werking van het kussen te kijken. Een hoofdkussen met een goede drukverlagende werking kan ervoor zorgen dat je nek en schouders minder belast worden tijdens het slapen, wat kan helpen om nekklachten te verminderen. Er zijn verschillende soorten hoofdkussens op de markt die verschillende niveaus van drukverlagende werking bieden.

Vorm

De vorm van een hoofdkussen kan beïnvloeden hoe goed het kan helpen om nekklachten te verminderen of te voorkomen. Bij het kiezen van een hoofdkussen tegen nekklachten is het daarom belangrijk om naar de vorm van het kussen te kijken. Sommige hoofdkussens hebben bijvoorbeeld een speciale vorm om de nek te ondersteunen en de juiste houding te behouden tijdens het slapen. Andere hoofdkussens hebben een platte vorm en zijn bedoeld om te worden gebruikt door mensen die op hun rug of zij slapen. Het is belangrijk om een hoofdkussen te kiezen met een vorm die aansluit bij jouw slaaphouding en nekbehoeften. Dit kan variëren van persoon tot persoon, dus het is aan te raden om verschillende opties te proberen om te bepalen wat het beste werkt voor jou.

Prijs

Hoewel prijs niet het enige aspect is om rekening mee te houden bij het kiezen van een hoofdkussen tegen nekklachten, kan het wel een belangrijke rol spelen in je beslissing. Als je een specifiek budget hebt, is het handig om te zoeken naar hoofdkussens in verschillende prijsklassen om te zien wat er beschikbaar is binnen jouw budget. Houd er wel rekening mee dat een duurder hoofdkussen niet per se beter is dan een goedkoper hoofdkussen. Het is belangrijker om te kijken naar de kwaliteit van het kussen en hoe goed het aansluit bij jouw slaaphouding en nekbehoeften. Zoek naar hoofdkussen met een goede garantie en lees reviews van tevreden klanten om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief hoogwaardig product koopt.

3 slaap gerelateerde oorzaken van nekpijn

Er zijn verschillende slaapgerelateerde oorzaken van nekpijn, waaronder:

 • Onjuiste slaaphouding: Als je niet in de juiste houding slaapt, kan dit leiden tot nekpijn. Bijvoorbeeld, als je op je buik slaapt met je hoofd naar één kant gedraaid, kan dit leiden tot nekpijn omdat de nek niet voldoende ondersteund wordt.

 • Onjuiste hoofdkussen: Als je een onjuist hoofdkussen gebruikt dat niet aansluit bij jouw slaaphouding en nekbehoeften, kan dit leiden tot nekpijn. Het is belangrijk om een hoofdkussen te kiezen met voldoende ondersteuning en een geschikte vorm, loft en hardheidsniveau.

 • Slapen op een oncomfortabel matras: Als je op een oncomfortabel matras slaapt dat niet voldoende ondersteuning biedt, kan dit ook leiden tot nekpijn. Het is belangrijk om een matras te kiezen met een geschikte stevigheid en ondersteuning voor jouw slaaphouding en behoeften.

De juiste slaaphouding volgens een Amerikaanse professor

Er zijn verschillende factoren die kunnen beïnvloeden wat de juiste slaaphouding is voor een individu, zoals persoonlijke voorkeuren, medische aandoeningen en fysieke beperkingen. Volgens een Amerikaanse professor, Dr. Chris Winter, kan de juiste slaaphouding afhangen van hoe goed je ademt tijdens het slapen. Hij stelt dat het op je rug slapen de beste slaaphouding is omdat het de minste weerstand biedt aan de luchtwegen en daardoor de minste kans op snurken biedt. Als je op je rug slaapt, is het belangrijk om een hoofdkussen te gebruiken met voldoende ondersteuning om ervoor te zorgen dat je nek en schouders in de juiste houding blijven. Als je op je buik slaapt, kan dit leiden tot nekklachten omdat de nek niet voldoende ondersteund wordt. Als je op je zij slaapt, kan het helpen om een kussen tussen je knieën te plaatsen om de wervelkolom in lijn te houden en nekklachten te verminderen. Uiteindelijk hangt de juiste slaaphouding af van wat voor jou het meest comfortabel en ondersteunend is.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je een kussen vervangen?

Hoe vaak je een kussen moet vervangen, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type kussen, hoe vaak je het gebruikt en hoe goed je het onderhoudt. Als algemene richtlijn wordt aangeraden om een kussen om de twee tot vijf jaar te vervangen. Dit is omdat kussens na verloop van tijd kunnen slijten en hun vorm en ondersteuning kunnen verliezen. Als je merkt dat je kussen niet meer comfortabel is of als je last hebt van nekklachten of andere slaapproblemen die mogelijk verband houden met het kussen, kan het zijn dat het tijd is om het te vervangen. Het is ook aan te raden om het kussen regelmatig te wassen volgens de aanwijzingen van de fabrikant om ervoor te zorgen dat het hygiënisch blijft en zo lang mogelijk mee gaat.

Wat is beter hard of zacht kussen?

Of een hard of zacht kussen beter is, hangt af van verschillende factoren, zoals je slaaphouding, nekbehoeften en persoonlijke voorkeuren. In het algemeen kan een hard kussen beter zijn voor mensen die op hun rug of buik slapen, omdat het de nek en schouders voldoende ondersteunt. Een zacht kussen kan beter zijn voor mensen die op hun zij slapen, omdat het de nek kan helpen om de juiste houding te behouden. Het is belangrijk om een kussen te kiezen met een geschikt hardheidsniveau voor jouw slaaphouding en nekbehoeften. Als je twijfelt wat het beste is voor jou, kan het helpen om verschillende opties te proberen om te bepalen wat het meest comfortabel en ondersteunend is.

Hoe hoog mag een kussen zijn?

Het is belangrijk om een kussen te kiezen met een geschikte loft, ofwel de dikte of hoogte van het kussen, voor jouw slaaphouding en nekbehoeften. Als het kussen te dik of te hoog is, kan dit ervoor zorgen dat je hoofd te ver naar voren valt, wat kan leiden tot nekklachten. Aan de andere kant, als het kussen te dun is, kan het niet genoeg ondersteuning bieden en kan ook leiden tot nekklachten. Het is daarom belangrijk om een kussen te kiezen met een geschikte loft voor jou. Dit kan variëren van persoon tot persoon, dus het is aan te raden om verschillende opties te proberen om te bepalen wat het beste werkt voor jou.

Onze favoriet

SweetPillow is het ultieme hoofdkussen voor een comfortabele nachtrust.

Beste prijs op BOL.com