Humidifier: Vind hier de 5 beste humidifiers van 2024

Droge lucht in huis is hartstikke vervelend en ook nog eens ongezond. Je krijgt er droge ogen van en een kriebelhoest. Je merkt het aan je huid en het is zelfs niet goed voor veel meubels en ander spulletjes in jouw huis. Je kan er verkouden van worden en het is niet bevorderlijk als je ademhalingsproblemen of allergieën hebt.

Ook mensen die geregeld een bloedneus hebben, ondervinden dit vooral bij een droge lucht en je gaat er ook erger van snurken. Er zijn dus heel wat redenen te bedenken waarom het goed is om de lucht in jouw huis vochtiger te maken. Zeker in de winter, want dan is de lucht nog droger.

Er is van alles wat je kan doen om de lucht in jouw huis te bevochtigen. Je wil dan eigenlijk waterdamp toevoegen. Je kan overal verwarmingsbakjes ophangen, de badkamer- en keukendeur open laten staan wanneer er damp is, natte was in huis drogen, probeer de temperatuur in huis onder de 21 graden Celsius te houden en op de slaapkamer op 16 graden Celsius.

De beste oplossing is een humidifier. Die heeft vaak nog meerdere mogelijkheden en kan een grotere ruimte in een keer bevochtigen. Er zijn heel veel soorten, maten, uitvoeringen en designs humidifiers te krijgen. Je wil de beste humidifier voor jou vinden.

Hoe je die moet kiezen, die informatie vind je allemaal hieronder. Je weet dan precies waar je op moet letten en welke mogelijkheden er zijn. En in de top 5 vind je de 5 beste humidifiers. Je kan er meteen eentje kiezen en deze bestellen.

Wat zijn de beste humidifiers?

Onze favoriet

Deze kleine luchtbevochtiger is een mooie en handige aanwinst voor in huis. 

 • Capaciteit
 • Geluid
 • Onderhoudsgemak

2e beste keuze

De luchtbevochtiger werkt energiebesparend en maakt nauwelijks geluid.

 • Capaciteit
 • Geluid
 • Onderhoudsgemak

3e beste keuze

De Auronic Luchtbevochtiger is de oplossing voor droge lucht in de koude wintermaanden. 

 • Capaciteit
 • Geluid
 • Onderhoudsgemak

Op deze pagina:

Waar zijn de beste humidifiers op getest?

De beste humidifiers worden geselecteerd op basis van hun capaciteit, geluid en onderhouds gemak. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste humidifiers worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Luchtbevochtiger - Ultrasone Verdamper - LED Sfeerverlichting - Wit

Deze humidifier is modern, stil, compact en handig in gebruik. Er zit ingebouwde led-verlichting in. Je kan deze humidifier ook gebruiken als aromadiffuser door esoterische olie aan het reservoir toe te voegen. Die waterbak is 125 ml.

Er komt weinig geluid uit deze luchtbevochtiger, met maar 20 dB, dit is net zo hard als gefluister. Je kan de humidifier aansluiten met een USB-kabel. De humidifier schakelt vanzelf uit als het water bijna op is, dat duurt ongeveer 4 uur.

Voordelen

 • Gaat tot 4 uur mee
 • Weinig geluid met maar 20 dB
 • Capaciteit
 • Geluid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Medisana UHW Luchtbevochtiger

Deze ultrasone luchtbevochtiger werkt energiezuinig en maakt amper geluid. De microfijne verneveling verspreidt met 230 ml per uur. Het waterreservoir is 4,5 liter en dat is goed voor 20 uur luchtbevochtiging in een ruimte van maximaal 30 vierkante meter.

Je kan de nevel regelen. De humidifier schakelt vanzelf uit als de watertank bijna leeg is. Het geluidsniveau is maximaal 15 dB en het vermogen is 32 watt. De watertank is uitneembaar en makkelijk bij te vullen.

Voordelen

 • Gaat tot 20 uur mee in een ruimte van 30 vierkante meter
 • Schakelt vanzelf uit als de watertank leeg is
 • Capaciteit
 • Geluid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Auronic Luchtbevochtiger - Geschikt voor Babykamer & Slaapkamer - Zwart - Inclusief Waterfilter

Met deze humidifier kan je een ruimte 12 tot 24 uur bevochtigen. De watertank is 1,5 liter en er zijn 2 verschillende standen nevel. Het is geschikt voor ruimtes tot 24 vierkante meter. Het geluidsniveau is maximaal 28 dB en dat is fluisterstil.

Het heeft een ingebouwde nachtlamp en een draaibare nevelknop. De vernevelingscapaciteit is tussen de 120 ml en 20 ml per uur. Het waterreservoir is afneembaar en eenvoudig bij te vullen. Een indicatielampje geeft aan of het reservoir bijna leeg is.

Voordelen

 • 12 tot 24 uur bevochtigen
 • 2 verschillende nevelstanden
 • Capaciteit
 • Geluid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#4
Grundig Luchtbevochtiger met Aromatherapie, Hygrometer en Timer - 15-35m2 - 4,3 L - Zwart

Deze ultrasone luchtbevochtiger heeft aromatherapie, een hygrometer en een timer. Het is geschikt voor ruimtes tot maximaal 35 vierkante meter. De stijlvolle vernevelaar heeft een subtiel blauw licht. Het heeft 5 standen voor een luchtvochtigheid tussen de 45 procent en 90 procent.

Wanneer de gewenste luchtvochtigheid is bereikt, stopt de verneveling. Er zijn 3 verschillende standen verneveling. Aan de onderzijde zit een aromabakje met een spons, waar je een paar druppels aromatische olie kan toevoegen. De waterbak is 4,3 liter en bevochtigd jouw huis ongeveer 12 uur.

Voordelen

 • Met afstandsbediening, timer en slaapstand
 • Met ingebouwde nachtlamp
 • Capaciteit
 • Geluid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Clean Air Optima CA-605T Smart Top Filling - 3in1: Luchtbevochtiger met Ionisator, UVC-lamp en Aromatherapie

De Clean Air Optima® CA-605T Smart Top Filling is een luchtbevochtiger met een innovatief ontwerp en geavanceerde functies. Dit apparaat heeft een 3-in-1 functionaliteit, waaronder een ionisator, een UVC-lamp en aromatherapie, waardoor het niet alleen de luchtvochtigheid verhoogt, maar ook de luchtkwaliteit verbetert.

Het apparaat heeft een slim ontwerp met een bovenste vulopening, wat het vullen en reinigen zeer eenvoudig maakt. De bevochtiger kan gemakkelijk worden bediend via het LED-display of de meegeleverde afstandsbediening.

Het apparaat heeft een grote capaciteit van 6 liter, waardoor het geschikt is voor gebruik in grote kamers. Het apparaat kan de luchtvochtigheid automatisch reguleren op basis van de instellingen, en beschikt ook over een timerfunctie voor handige planning.

 • Capaciteit
 • Geluid
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

Wat is een humidifier?

Een humidifier, in het Nederlands een luchtbevochtiger, maakt de lucht in jouw huis vochtiger, zodat de vochtigheidsgraad weer gezond wordt in huis. Dat niveau ligt tussen de 30 en 60 procent. Onder de 30 procent wordt er gesproken over droge lucht.

Een humidifier spuit waterdamp in de lucht dat afkomstig is van een verdampingsproces. Hierdoor ontstaan een nevel, die al snel niet meer zichtbaar is, omdat deze wordt opgenomen in de lucht. Met een humidifier kun je een grotere ruimte makkelijk bevochtigen.

Je kan vaak ook kiezen voor extra functies. Denk dan onder meer aan verschillende manieren om te nevelen, het kunnen toevoegen van esoterische oliën, luchtreiniging en ga zo maar verder. Je maakt dan niet alleen de lucht vochtiger, maar ook nog schoner en prettiger. Je verbetert op alle punten de luchtkwaliteit in jouw huis.

Er zijn ook verschillende types luchtbevochtigers. Je hebt ultrasone bevochtigers, koudwaterdampers, luchtbevochtigers en stoombevochtigers. Ze hebben allemaal het doel om de lucht te bevochtigen tot jij de juiste luchtkwaliteit in huis hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een humidifier?

Bij het kopen van een humidifier dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Oppervlakte

De humidifier moet natuurlijk wel geschikt zijn om de oppervlakte van de ruimtes die jij wil bevochtigen ook te kunnen voorzien. Anders zal de luchtvochtigheid niet stijgen. Het kan geen kwaad om een grote humidifier in een kleinere ruimte te zetten, dan waar ze voor bedoeld zijn, maar andersom werkt dat niet. Meet dus goed de ruimtes op waar jij de humidifier wil gebruiken.

Extra functies

Een luchtbevochtiger kan allerhande andere functies hebben. Het is bijvoorbeeld handig als er een hygrometer bij zit, en het kan lekker zijn als je esoterische olie toe kan voegen, of als het de lucht tegelijkertijd reinigt. Er kan ook een timer opzitten, die je kan instellen of verschillende types van verneveling, zoals sprayen of stoom.

Waterreservoir

Het is wel fijn als je niet ieder uur het waterreservoir hoeft bij te vullen, maar een te grote waterbak kan ook onhandig zijn. Het kan dat het reservoir vast in de humidifier zit, en dan moet je het met een bekertje of gieter bijvullen. Een uitneembare waterbak moet wel ook onder jouw kranen passen.

Een hele grote luchtbevochtiger heeft ook een groter waterreservoir, en een kleintje natuurlijk een kleinere. Kijk dus altijd even goed hoe lang een waterreservoir de lucht bevochtigd. Het is ook fijn als er een waterniveau indicator bijzit, zodat je het water op tijd kan bijvullen.

Makkelijk schoon te maken

Het is ook fijn als de humidifier makkelijk schoon te houden is. Denk dan onder meer de waterbak, maar ook openingen en bewegende delen. Kijk of eventuele filters universeel te krijgen zijn, of dat je ze er speciaal bij moet bestellen. Hoe beter jij de humidifier onderhoudt en schoonhoudt, des te langer heb je er plezier van.

Wat doet een humidifier?

Een humidifier brengt vocht terug in de lucht, zodat de ruimte de ideale luchtvochtigheid krijgt, en de luchtkwaliteit in huis verbetert. Er zijn verschillende types humidifiers, die allemaal met verschillende verdampings- of vernevelingstechnieken werken.

De ideale luchtvochtigheid zit tussen de 40 procent en de 60 procent. Daarboven of daaronder kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Denk dan aan kleine dingen zoals droge lippen, maar ook verkoudheid of schimmels. Een humidifier voorkomt droge lucht en de bijbehorende ongemakken.

Vooral in de winter heb je veel drogere lucht in huis. Dat komt onder meer doordat je alles dicht houdt en de verwarming aan hebt. Er zijn verschillende manieren om daar iets aan te doen, maar die zijn allemaal maar beperkt effectief.

Kies voor een humidifier die past bij de ruimtes waar je deze wil gebruiken en jouw woning zal weer de ideale luchtkwaliteit bereiken. Voeg er een lekker geurende of esoterische olie aan toe om jouw ruimte nog meer sfeer te geven.

Welke humidifier is het best voor mij?

Welke humidifier het beste voor jou is, ligt vooral aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wil jij dat je ook aromatische olie toe kan voegen? Vind je een ingebouwde lamp makkelijk voor in de nacht en een ingebouwde hygrometer? Wil je een grote of een kleine watertank? Vast of uitneembaar?

Het is allemaal net wat jij handig en prettig vindt. Kijk goed naar de oppervlaktes van de ruimtes die je wil bevochtigen. Je kan beter een humidifier met te veel vermogen kiezen, dan eentje met te weinig vermogen.

Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze voor jou te maken. Kijk bij de top 5 beste humidifiers of er een goede humidifier voor jou bij zit en je hoeft verder niet veel meer moeite te doen, voor je kan genieten van een verbeterde luchtkwaliteit in jouw favoriete ruimtes.

Veelgestelde vragen

Waar plaats je een humidifier?

Je hebt misschien de neiging om te humidifier centraal in een ruimte te plaatsen, maar dat is niet heel erg praktisch. Gelukkig hoeft dat ook niet om de hele ruimte te bevochtigen. Je wil wel dat er minimaal 20 cm tussen de humidifier en de muur of objecten zit.

Plaats het ook niet te dicht bij een verwarming. De humidifier moet op een stabiele ondergrond staan, op een plek bij een stopcontact in de buurt en waar je de luchtbevochtiger ook makkelijk kan bijvullen.

Is een humidifier goed voor je?

Als de lucht in jouw huis te droog is, dan is een humidifier zeker goed voor je. Van droge lucht kan je een droge huid krijgen, droge ogen, je kan verkouden worden, en helpen bij ademhalingsproblemen. Een humidifier kan dus heel goed voor je zijn.

Je moet het alleen ook niet overdrijven. De ideale luchtvochtigheid in huis zit tussen de 40 en de 60 procent. Als het de luchtvochtigheid 70 procent of hoger is, dan kan je ook gezondheidsproblemen krijgen. Je kan de luchtvochtigheid in jouw ruimte meten met een hygrometer.

Waar let je op bij het bevochtigen van lucht?

De juiste luchtvochtigheid is belangrijk voor de luchtkwaliteit, en dus jouw gezondheid. Let er dus ook op dat je de ruimte niet te veel bevochtigt. Je kan dit meten met een hygrometer en de humidifier dan instellen om de juiste luchtvochtigheid te krijgen.

Kijk ook naar het type luchtbevochtiger dat je kiest. Een humidifier met stoom, is niet altijd handig met kleine kindjes of huisdieren. Het is ook wel fijn als je een lekker geurtje kan toevoegen. Dat kan fijn zijn als aromatherapie of om ademhalingsproblemen te verlichten.

Onze favoriet

Deze kleine luchtbevochtiger is een mooie en handige aanwinst voor in huis. 

Beste prijs op BOL.com