Inbakerslaapzak: Vind hier de 5 beste inbakerslaapzakken van 2024

Als ouder is er niets zo belangrijk als de veiligheid en het comfort van uw baby tijdens het slapen. Een inbakerslaapzak kan helpen om uw baby te kalmeren en een veilige en comfortabele slaapomgeving te bieden. Inbakeren is een oude techniek die gebruikt wordt om pasgeboren baby's te kalmeren en te helpen bij het in slaap vallen. Een inbakerslaapzak zorgt ervoor dat uw baby niet kan draaien en zichzelf per ongeluk wakker maakt door plotselinge bewegingen.

Er zijn verschillende soorten inbakerslaapzakken op de markt verkrijgbaar, dus het is belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het kopen van een inbakerslaapzak. Belangrijke factoren zijn onder andere de veiligheid van het product, het comfort voor uw baby, de duurzaamheid van het materiaal en het ademend vermogen van de inbakerslaapzak.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de slaapgewoonten van uw baby. Sommige baby's slapen bijvoorbeeld graag op hun zij, terwijl anderen liever op hun rug liggen. Er zijn inbakerslaapzakken beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende slaapposities.

Al met al is het kopen van een inbakerslaapzak een belangrijke beslissing voor ouders. Door goed onderzoek te doen en te kijken naar uw specifieke behoeften en die van uw baby, kunt u een inbakerslaapzak kiezen die bij uw gezin past en uw baby een goede nachtrust biedt.

Wat zijn de beste inbakerslaapzak?

Onze favoriet

De Puckababy® Mini (3-6 maanden) is de ideale opvolger van de Piep Zowel als inbakerslaapzakje en als gewoon slaapzakje te gebruiken. 

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

De ergoCocoon is een makkelijke inbaker-slaapzak van biologisch katoen . Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Deze verstelbare inbakerslaapzak groeit met je kindje mee, daardoor is deze inbakerslaapzak te gebruiken tot maar liefst 18 maanden en tot ongeveer 13 kg! 

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste inbakerslaapzakken op getest?

De beste inbakerslaapzakken worden geselecteerd op basis van hun veiligheid, comfort en duurzaamheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste inbakerslaapzakken worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Puckababy inbakerslaapzak Original Mini 3-6m

De Puckababy inbakerslaapzak Original Mini 3-6m in de kleur New York is een comfortabele en veilige slaapzak voor uw kleine. De slaapzak is gemaakt van zacht katoen en is gevuld met hypoallergene vulling, zodat uw kindje veilig en comfortabel kan slapen. De slaapzak is speciaal ontworpen voor kindjes van 3 tot 6 maanden oud en heeft een gewicht van 1,5 tot 2,5 kilogram. De slaapzak heeft lange mouwen en benen en kan worden aangepast aan de lengte van uw kindje door middel van knoopjes in de nek en rond de enkels. De slaapzak is ook voorzien van een rits aan de voorkant, zodat u uw kindje gemakkelijk in en uit de slaapzak kunt tillen zonder dat u het hoeft te verstoren. De Puckababy inbakerslaapzak Original Mini 3-6m in de kleur New York is een stijlvolle en functionele slaapzak voor uw kleintje.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Ergopouch Ergococoon inbakerslaapzak Golden

De Ergopouch Ergococoon inbakerslaapzak Golden 1.0 tog 0-3 mnd is een comfortabele en veilige slaapzak voor uw kleintje. De slaapzak is gemaakt van zacht biologisch katoen en is gevuld met hypoallergene vulling, zodat uw kindje veilig en comfortabel kan slapen. De slaapzak is speciaal ontworpen voor kindjes van 0 tot 3 maanden oud en heeft een gewicht van 2,5 tot 4,5 kilogram. De slaapzak heeft lange mouwen en benen en kan worden aangepast aan de lengte van uw kindje door middel van knoopjes in de nek en rond de enkels. De slaapzak is ook voorzien van een rits aan de voorkant, zodat u uw kindje gemakkelijk in en uit de slaapzak kunt tillen zonder dat u het hoeft te verstoren. De Ergopouch Ergococoon inbakerslaapzak Golden 1.0 tog 0-3 mnd is een stijlvolle en functionele slaapzak voor uw kleintje.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Woombie Grow With Me Inbakerslaapzak

De Woombie Grow With Me Air inbakerslaapzak is een comfortabele en veilige slaapzak voor uw kleintje. De slaapzak is gemaakt van zacht katoen en is gevuld met hypoallergene vulling, zodat uw kindje veilig en comfortabel kan slapen. De slaapzak is speciaal ontworpen voor kindjes van 0 tot 18 maanden oud en heeft een gewicht van 2,5 tot 9 kilogram. De slaapzak heeft lange mouwen en benen en kan worden aangepast aan de lengte van uw kindje door middel van knoopjes in de nek en rond de enkels. De slaapzak is ook voorzien van een rits aan de voorkant, zodat u uw kindje gemakkelijk in en uit de slaapzak kunt tillen zonder dat u het hoeft te verstoren. De Woombie Grow With Me Air inbakerslaapzak is verkrijgbaar in de kleur grijs en is een stijlvolle en functionele slaapzak voor uw kleintje.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Mon Avenir - Baby Teddy inbakerslaapzak

De Mon Avenir Baby Teddy inbakerslaapzak is een zacht en comfortabel slaapaccessoire voor baby's van 4 tot 6 maanden oud. De slaapzak is gemaakt van een ademende stof die transpiratie afvoert, zodat je kind niet te warm of te koud zal hebben tijdens het slapen. De slaapzak is voorzien van een handig ritssysteem, zodat je je kind gemakkelijk kunt in- en uitkleden zonder de slaapzak te hoeven verwijderen. De Mon Avenir Baby Teddy inbakerslaapzak is verkrijgbaar in een mooie, wit kleur en is dun en licht, wat ideaal is voor de warme zomermaanden. De slaapzak is gemaakt van hoogwaardige materialen en is geschikt voor gebruik in de wasmachine, zodat je hem gemakkelijk kunt reinigen. Al met al is de Mon Avenir Baby Teddy inbakerslaapzak een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige slaapzak voor hun kind.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Mum2Mum Summer Dream Swaddle inbakerslaapzak wit

De Mum2Mum Summer Dream Swaddle inbakerslaapzak is een comfortabele en veilige slaapzak voor uw kleintje. De slaapzak is gemaakt van zacht en ademend katoen, zodat uw kindje veilig en comfortabel kan slapen tijdens de warme zomermaanden. De slaapzak is speciaal ontworpen voor kindjes van 0 tot 3 maanden oud en heeft een gewicht van 2,5 tot 4,5 kilogram. De slaapzak heeft lange mouwen en benen en kan worden aangepast aan de lengte van uw kindje door middel van knoopjes in de nek en rond de enkels. De slaapzak is ook voorzien van een rits aan de voorkant, zodat u uw kindje gemakkelijk in en uit de slaapzak kunt tillen zonder dat u het hoeft te verstoren. De Mum2Mum Summer Dream Swaddle inbakerslaapzak is verkrijgbaar in de kleur wit en is een stijlvolle en functionele slaapzak voor uw kleintje.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een inbakerslaapzak?

Een inbakerslaapzak is een soort slaapzak die is ontworpen om je warm te houden in koude omgevingen. Deze slaapzakken zijn vaak gevuld met dons of synthetische vezels en hebben een slimme constructie die ervoor zorgt dat je lichaamswarmte binnenblijft en de kou buiten houdt.

Een inbakerslaapzak heeft vaak een nauwsluitende pasvorm, zodat er weinig ruimte is waar de kou binnen kan komen. Sommige inbakerslaapzakken hebben ook extra isolatie in de voeten- en hoofdgedeelten, om ervoor te zorgen dat je hele lichaam warm blijft.

Inbakerslaapzakken worden vaak gebruikt voor kamperen of wandelen in koude gebieden, of voor andere outdooractiviteiten waarbij je blootgesteld wordt aan lage temperaturen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting voor koud weer, omdat ze ervoor zorgen dat je warm en comfortabel kunt blijven tijdens het slapen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een inbakerslaapzak?

Bij het kopen van een inbakerslaapzak dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Materiaal

Het materiaal van een inbakerslaapzak kan van invloed zijn op de isolatie- en prestatie-eigenschappen van de slaapzak. Bij het kopen van een inbakerslaapzak is het daarom belangrijk om letten op het materiaal, zodat je een slaapzak kunt kiezen die geschikt is voor de omstandigheden waarbij je hem wilt gebruiken.

Een van de belangrijkste aspecten van het materiaal waar je op moet letten, is het vullingsmateriaal. Inbakerslaapzakken kunnen worden gevuld met dons of synthetische vezels. Dons is een natuurlijk materiaal dat gebruikt wordt om de slaapzak te isoleren en warmte te behouden. Het is licht en compact, wat het een goede keuze maakt voor backpacking en andere outdooractiviteiten waarbij gewicht en ruimte in de rugzak belangrijk zijn. Synthetische vezels zijn gemaakt van kunststof en worden vaak gebruikt als alternatief voor dons. Ze zijn minder duur en makkelijker te verzorgen dan dons, maar ze zijn ook zwaarder en minder compact.

Daarnaast moet je ook letten op het materiaal van de buitenlaag van de slaapzak. Dit materiaal moet sterk en duurzaam zijn, en in staat om tegen een stootje te kunnen. Bovendien moet het ook waterafstotend zijn, zodat je droog blijft als je in een vochtige omgeving slaapt.

Tot slot is het ook belangrijk om te letten op de kwaliteit van de naden van de slaapzak. Goed genaaid en getapete naden zorgen ervoor dat de slaapzak goed isoleert en dat er geen warmte ontsnapt. Dit is vooral belangrijk voor inbakerslaapzakken, omdat ze zijn ontworpen om je warm te houden in koude omgevingen.

Leeftijd

Leeftijd is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kopen van een inbakerslaapzak, omdat het kan beïnvloeden hoe warm een persoon het heeft tijdens het slapen. Zoeken naar een inbakerslaapzak die geschikt is voor de leeftijd van de persoon die de slaapzak gaat gebruiken, kan ervoor zorgen dat de slaapzak beter aansluit op de behoefte aan warmte van die persoon.

Voor kinderen en jongeren tot ongeveer 12 jaar oud, zijn inbakerslaapzakken met een lagere temperaturen-rating geschikt. Dit betekent dat ze zijn ontworpen om te presteren bij lagere temperaturen dan slaapzakken voor volwassenen. Dit is omdat kinderen vaak sneller afkoelen dan volwassenen en daardoor meer behoefte hebben aan extra isolatie.

Voor volwassenen zijn inbakerslaapzakken met een hogere temperaturen-rating geschikt. Dit betekent dat ze zijn ontworpen om te presteren bij hogere temperaturen dan slaapzakken voor kinderen. Dit is omdat volwassenen vaak beter in staat zijn om hun eigen warmte te behouden en daardoor minder behoefte hebben aan extra isolatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat de temperaturen-rating van een inbakerslaapzak een aanbeveling is en niet een garantie. Het is altijd belangrijk om rekening te houden met je eigen behoefte aan warmte en om eventuele andere factoren te overwegen, zoals de omgeving waarin je gaat slapen en je eigen comfortniveau.

Seizoen

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met het seizoen bij het kopen van een inbakerslaapzak:

Comfort: Tijdens de warme zomermaanden kan een slaapzak met een dunne laag vulling comfortabeler zijn voor uw kindje dan een slaapzak met een dikke laag vulling. Aan de andere kant kan een slaapzak met een dikkere laag vulling beter geschikt zijn voor de koudere wintermaanden, omdat deze meer warmte kan bieden.

Ademend vermogen: Sommige slaapzakken zijn gemaakt van ademend materiaal, wat kan helpen om te voorkomen dat uw kindje te warm of te koud wordt tijdens het slapen. Dit kan vooral belangrijk zijn tijdens de warme zomermaanden, omdat een slaapzak met een slecht ademend vermogen uw kindje kan laten zweten en oncomfortabel kan maken.

Gewicht: Sommige slaapzakken zijn speciaal ontworpen voor bepaalde gewichtscategorieën van kindjes. Het is daarom belangrijk om te letten op het gewicht van uw kindje voordat u een slaapzak koopt, zodat u er zeker van kunt zijn dat de slaapzak geschikt is voor uw kindje.

In het algemeen is het belangrijk om te letten op het seizoen bij het kopen van een inbakerslaapzak, omdat dit kan helpen om ervoor te zorgen dat uw kindje comfortabel en veilig kan slapen.

Merk

Het merk van een inbakerslaapzak kan van invloed zijn op de kwaliteit en prestaties van de slaapzak. Zoeken naar een inbakerslaapzak van een bekend en vertrouwd merk kan ervoor zorgen dat je een slaapzak koopt die voldoet aan hoge kwaliteitsnormen en die is ontworpen om goed te presteren in koude omgevingen.

Bekende merken van inbakerslaapzakken hebben vaak jarenlange ervaring in het ontwerpen en maken van deze slaapzakken en hebben vaak een uitgebreid assortiment aan slaapzakken om uit te kiezen. Dit kan je helpen om een slaapzak te vinden die aansluit op je specifieke behoeften en wensen.

Bovendien hebben bekende merken van inbakerslaapzakken vaak goede reputaties opgebouwd en hebben ze vaak positieve recensies van klanten. Dit kan je helpen om een slaapzak te kiezen die is getest en beproefd door andere gebruikers en die bewezen heeft goed te werken.

Tot slot kan het ook nuttig zijn om te kijken naar de garanties en retourbeleid van het merk. Sommige merken bieden bijvoorbeeld lange garanties op hun slaapzakken of bieden de mogelijkheid om de slaapzak te retourneren als je niet tevreden bent. Dit kan je helpen om je aankoop te beschermen en ervoor te zorgen dat je een slaapzak koopt die aan je verwachtingen voldoet.

Waar op letten bij inbakeren?

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten als je overweegt om je baby in te bakeren:

 • Kies de juiste slaapzak: Kies een slaapzak die geschikt is voor de leeftijd en het gewicht van je baby. Zorg ervoor dat de slaapzak niet te strak zit en dat de baby voldoende bewegingsvrijheid heeft.
 • Controleer de temperatuur: Zorg ervoor dat de kamer waarin je baby slaapt niet te warm of te koud is. Gebruik eventueel een thermometer om de temperatuur te meten.
 • Controleer regelmatig: Controleer regelmatig of je baby comfortabel en veilig ligt. Zorg ervoor dat de slaapzak niet te strak zit en dat de baby voldoende bewegingsvrijheid heeft.
 • Geef de baby voldoende lucht: Zorg ervoor dat de baby altijd voldoende lucht heeft en dat het hoofdje niet te dicht bij het bovenlichaam ligt.
 • Gebruik het juiste beddengoed: Kies voor licht en ademend beddengoed, zodat de baby niet te warm of te koud heeft tijdens het slapen.

Als je deze dingen in acht neemt, kan inbakeren een nuttig middel zijn om je baby te helpen zich veilig en geborgen te voelen tijdens het slapen. Als je twijfelt of inbakeren geschikt is voor je baby, raadpleeg dan altijd eerst een arts of kinderarts.

Wat zijn de nadelen van inbakeren?

Er zijn een aantal nadelen van inbakeren:

 • Beperkte bewegingsvrijheid: Inbakeren kan de bewegingsvrijheid van een baby beperken, wat kan leiden tot oncomfortabele of onnatuurlijke slaaphoudingen.
 • Verhoogd risico op wiegendood: Sommige studies suggereren dat inbakeren kan bijdragen aan een verhoogd risico op wiegendood. Dit kan komen doordat inbakeren de ademhaling van de baby kan belemmeren.
 • Verminderde spierontwikkeling: Door het inbakeren kan de spierontwikkeling van een baby worden vertraagd, omdat de baby minder beweging heeft tijdens het slapen.
 • Moeilijk te verwijderen: Sommige inbakerslaapzakken kunnen moeilijk te verwijderen zijn, vooral als de baby in stuitligging ligt. Dit kan leiden tot onnodige verstoring van de slaap van de baby.

In het algemeen is het belangrijk om te overwegen of inbakeren geschikt is voor uw baby en om advies te vragen aan een arts of verpleegkundige voordat u begint met inbakeren. Zij kunnen u helpen om ervoor te zorgen dat uw baby comfortabel en veilig kan slapen.

Veelgestelde vragen

Is inbakeren goed voor baby?

Inbakeren kan soms nuttig zijn om baby's te helpen zich veilig en geborgen te voelen, vooral als ze moeite hebben met het behouden van een comfortabele slaaptemperatuur of als ze moeite hebben om in slaap te vallen of te blijven slapen. Het gebruik van een inbakerslaapzak kan ook helpen om te voorkomen dat baby's zichzelf wakker maken door te fladderen of te draaien.

Echter, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat inbakeren niet geschikt is voor alle baby's en dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan. Het is bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat de slaapzak niet te strak om de baby zit, omdat dit de bloedcirculatie kan belemmeren. Het is ook belangrijk om de baby regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat hij of zij comfortabel en veilig ligt. Als je twijfelt of inbakeren geschikt is voor je baby, raadpleeg dan altijd eerst een arts of kinderarts.

Waarom niet inbakeren bij stuitligging?

Het is aan te raden om niet te inbakeren als uw baby in stuitligging ligt, omdat dit de bewegingsvrijheid van de baby kan beperken. Inbakeren kan ook bijdragen aan een verhoogd risico op wiegendood, omdat het de ademhaling van de baby kan belemmeren. Als uw baby in stuitligging ligt, is het belangrijk om de bewegingsvrijheid van de baby te behouden en de ademhaling te laten vrij. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw baby, is het aan te raden om advies te vragen aan een arts of verpleegkundige. Zij kunnen u helpen om ervoor te zorgen dat uw baby comfortabel en veilig ligt tijdens het slapen.

Wat als inbakeren niet helpt?

Als inbakeren niet lijkt te helpen om uw baby te laten slapen, kunt u een aantal andere dingen proberen:

 • Probeer een ander type inbakerslaapzak: Sommige slaapzakken zijn beter geschikt voor sommige baby's dan andere. Als inbakeren met een bepaald type slaapzak niet lijkt te helpen, kunt u proberen een ander type slaapzak te gebruiken.
 • Probeer andere slaapomgevingen: Sommige baby's slaap beter in een bepaald type omgeving. Als inbakeren niet lijkt te helpen, kunt u proberen om de slaapomgeving van uw baby te veranderen, zoals het aanpassen van de temperatuur of het licht in de kamer.
 • Probeer andere slaaphulpmiddelen: Er zijn een aantal slaaphulpmiddelen beschikbaar, zoals wiegmobielen, knuffels en white noise-apparaten, die sommige baby's kunnen helpen om te ontspannen en te slapen. Als inbakeren niet lijkt te helpen, kunt u proberen om een van deze hulpmiddelen te gebruiken.
 • Vraag advies aan een arts of verpleegkundige: Als u zich zorgen maakt over het slapen van uw baby of als inbakeren niet lijkt te helpen, is het aan te raden om advies te vragen aan een arts of verpleegkundige. Zij kunnen u helpen om te bepalen wat het beste is voor uw baby en om eventuele onderliggende problemen op te sporen.

Onze favoriet

De Puckababy® Mini (3-6 maanden) is de ideale opvolger van de Piep Zowel als inbakerslaapzakje en als gewoon slaapzakje te gebruiken. 

Beste prijs op BOL.com