Infrarood lamp: Vind hier de 5 beste infrarood dekensvan 2024

Infrarooddekens zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een manier om warm te blijven tijdens de koude wintermaanden. Infrarooddekens werken door middel van infraroodstraling, wat betekent dat ze warmte opwekken door middel van licht. Dit maakt ze ideaal voor mensen die het snel koud hebben of die last hebben van pijn in de spieren of gewrichten. Als je op zoek bent naar een infrarooddeken, is het belangrijk om te weten wat je zoekt en wat je budget is. Er zijn veel verschillende soorten infrarooddekens op de markt, dus het is belangrijk om een paar dingen te overwegen voordat je een aankoop doet. Zoek bijvoorbeeld naar infrarooddekens met een hoge kwaliteit en een goede isolatie, zodat je zeker weet dat je een product koopt dat lang mee gaat. Ook is het aan te raden om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van het deken, zoals de bediening en de wasbaarheid. Als je al deze dingen in acht neemt, zul je zeker een infrarooddeken vinden die aan al je wensen voldoet.

Wat zijn de beste infrarood dekens?

Onze favoriet

Niemand wil onnodige pijn of stress ervaren aan het lichaam. Met het infrarood deken van Calmenta® kom je én tot ontspanning en werkt het lichaam hard aan herstel en vetverbranding. 

 • Temperatuurregeling
 • Veiligheid
 • Materiaal

2e beste keuze

Alle productspecificaties Infrarood FIR voor pijnverlichting en ontspanning. Er wordt gebruik gemaakt van het superieure Ver-Infrarode straling. 

 • Temperatuurregeling
 • Veiligheid
 • Materiaal

3e beste keuze

Easy-Home is een samenwerking aan gegaan met verschillende fysiotherapeuten om zo de perfecte sauna deken te maken die niet alleen goed is om thuis je eigen sauna te creëren.

 • Temperatuurregeling
 • Veiligheid
 • Materiaal

Op deze pagina:

Waar zijn de beste infrarood dekens op getest?

De beste infrarood dekens worden geselecteerd op basis van hun temperatuurregeling, veiligheid en materiaal. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste infrarood dekens worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Calmenta Infrarood Sauna Deken

Calmenta's Infrarood Sauna Deken is een revolutionaire manier om te genieten van de voordelen van infraroodtherapie in de comfort van uw eigen huis. Gemaakt van hoogwaardige materialen, kan dit deken tot 80°C bereiken en biedt het ultieme comfort tijdens het gebruik. Het deken is 180x80cm en past gemakkelijk op een tweepersoonsbed. Het wordt geleverd met een gratis opbergtas, zodat u het gemakkelijk kunt opbergen wanneer het niet in gebruik is. Het deken heeft ook een afstandsbediening, zodat u het gemakkelijk kunt aanpassen naar uw voorkeuren.

De infraroodtherapie van dit deken kan helpen bij het verminderen van pijn, ontspannen van spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het is speciaal ontworpen voor mensen met aandoeningen zoals fibromyalgie en kan een geweldige aanvulling zijn op hun behandeling. Het deken is ook geweldig voor mensen die gewoon willen ontspannen en genieten van de warmte van een sauna, zonder het huis te verlaten.

Als u op zoek bent naar een manier om de voordelen van infraroodtherapie te ervaren in het comfort van uw eigen huis, is Calmenta's Infrarood Sauna Deken een uitstekende keuze. Het is gemakkelijk te gebruiken, comfortabel en kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de bloedcirculatie. Bovendien komt het met een gratis opbergtas, zodat u het gemakkelijk kunt opbergen wanneer het niet in gebruik is.

 • Temperatuurregeling
 • Veiligheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
Anpan Infrarood deken

De Anpan Infrarooddeken is een innovatief product dat is ontworpen om pijn te verlichten en te helpen ontspannen. De deken is gemaakt van een speciale stof die infraroodstraling afgeeft, wat kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en spieren te ontspannen. De deken is 60x150 cm en is daarom geschikt voor gebruik op een stoel, matras of ander oppervlak.

De Anpan Infrarooddeken heeft ook een timer en een temperatuurregeling, zodat u de deken kunt gebruiken op een manier die het beste bij u past. De deken is ook gemakkelijk te gebruiken, met een aan-uitknop en een draadloze afstandsbediening.

De Anpan Infrarooddeken is een effectief hulpmiddel voor mensen die lijden aan pijn, stress of spanningshoofdpijn. Het kan ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te ontspannen na een lange dag werken of sporten. Al met al is de Anpan Infrarooddeken een uniek en effectief product dat kan helpen om pijn te verlichten en te ontspannen.

 • Temperatuurregeling
 • Veiligheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Easy-Home Infrarood Sauna Deken

Easy-Home® Infrarood Sauna Deken is een innovatief product dat gebruik maakt van infraroodtherapie om u te helpen af te vallen, pijn te verlichten en te ontspannen. De deken heeft een temperatuur van maximaal 85°C en is speciaal ontworpen voor mensen met reuma of fibromyalgie. Het infraroodlicht dringt diep door in de huid en spieren, wat kan leiden tot vermindering van pijn en ontstekingen. Het is ook een effectief middel om af te vallen, aangezien het kan helpen bij het verhogen van de stofwisseling en het verminderen van cellulitis. De deken is gemakkelijk te gebruiken dankzij de elektrische bediening en is gemaakt van comfortabel materiaal om u te helpen ontspannen tijdens de behandeling.

 • Temperatuurregeling
 • Veiligheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
Niceey Infrarood Sauna Deken

De Niceey Infrarood Sauna Deken is een elektrische deken die is ontworpen om te helpen bij het verminderen van pijn en spanning in het lichaam. De deken werkt door middel van infrarood warmte die diep in het weefsel doordringt en de bloedcirculatie verbetert. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak, vooral voor mensen met aandoeningen zoals fibromyalgie. De deken is gemaakt van zacht en comfortabel materiaal en kan gemakkelijk over een bed of bank worden gelegd. Het is ook voorzien van een afstandsbediening zodat je de warmteinstellingen kunt aanpassen zonder het deken te hoeven verlaten. De Niceey Infrarood Sauna Deken is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve manier om pijn en spanning te verminderen.

 • Temperatuurregeling
 • Veiligheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
Soft & Silky Infrarood deken

De Soft & Silky infrarooddeken biedt het ultieme comfort voor mensen met fibromyalgie en andere spier- en gewrichtspijnen. Met de warmte van infraroodstralen, kan deze deken zorgen voor verlichting van pijn en spanning in het lichaam. De deken heeft een instelbare temperatuurregeling van 35°C en 75°C, waardoor je de temperatuur precies kunt instellen op jouw persoonlijke voorkeur.

De Soft & Silky infrarooddeken heeft een groot formaat en kan daardoor het hele lichaam bedekken. Het is gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen en is gemakkelijk schoon te maken. Bovendien heeft deze infrarooddeken een timerfunctie, waardoor je de deken kunt instellen om automatisch uit te schakelen na een bepaalde tijd.

Met de Soft & Silky infrarooddeken kun je genieten van een ontspannen infrarood sauna-ervaring in het comfort van je eigen huis. De deken kan helpen bij het verlichten van spierpijn, gewrichtspijn en stijfheid, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor ontspanning en comfort. Kortom, de Soft & Silky infrarooddeken is een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van pijn en spanning in het lichaam.

 • Temperatuurregeling
 • Veiligheid
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Wat is een infrarood deken?

Infrarood dekens zijn elektrische dekens die infraroodstraling gebruiken om warmte te genereren. Ze zijn ontworpen om te helpen bij het verminderen van pijn en ontspanning van spieren door middel van infraroodtherapie. Infraroodstraling is een soort licht dat niet zichtbaar is voor het menselijk oog, maar dat wel warmte kan genereren. Het kan diep doordringen in het weefsel van het menselijk lichaam en kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de bloedcirculatie en het ontspannen van spieren.

Infrarood dekens zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen worden aangebracht op een bed of een comfortabele stoel. Ze zijn ook beschikbaar in verschillende maten, zodat ze gemakkelijk op een tweepersoonsbed of een eenpersoonsbed kunnen worden gelegd. De meeste infrarood dekens zijn ook voorzien van een afstandsbediening, zodat u het gemakkelijk kunt aanpassen naar uw voorkeuren. Als u op zoek bent naar een manier om te genieten van de voordelen van infraroodtherapie in het comfort van uw eigen huis, is een infrarood deken een uitstekende keuze.

Waar moet je op letten bij het kopen van een infrarood deken?

Bij het kopen van een infrarood deken dien je vooral op de volgende dingen te letten:

De grootte

Het is belangrijk om te letten op de grootte van een infrarood deken voordat u het koopt, omdat het ervoor zorgt dat het deken comfortabel is tijdens het gebruik en dat het goed past op het bed of de stoel waarop u het wilt gebruiken. Als het deken te klein is, kan het moeilijk zijn om het comfortabel te gebruiken en kan het niet de juiste dekking bieden. Aan de andere kant, als het deken te groot is, kan het moeilijk zijn om het te beheren en kan het te veel ruimte in beslag nemen.

Het is daarom belangrijk om te letten op de afmetingen van het deken en te controleren of het past op het bed of de stoel waarop u het wilt gebruiken. Sommige infrarood dekens zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor tweepersoonsbedden, terwijl andere dekens beter geschikt zijn voor eenpersoonsbedden. Het is ook belangrijk om te controleren of het deken gemakkelijk te manoeuvreren is en of het gemakkelijk op te rollen is voor opbergen wanneer het niet in gebruik is. Als u letten op de grootte van het deken voordat u het koopt, kunt u ervoor zorgen dat het comfortabel is tijdens het gebruik en dat het goed past op het bed of de stoel waarop u het wilt gebruiken.

Het instellen van de warmte

Het is belangrijk om te letten op het instellen van warmte bij het kopen van een infrarood deken, omdat het ervoor zorgt dat u het deken op een comfortabele temperatuur kunt gebruiken. Infrarood dekens zijn ontworpen om warmte te genereren door middel van infraroodstraling en kunnen vaak tot hoge temperatuursniveaus bereiken. Als u niet oplet bij het instellen van de warmte, kan het deken te heet worden en kan het oncomfortabel zijn tijdens het gebruik.

Daarom is het belangrijk om te letten op de warmte-instellingen van het deken en ervoor te zorgen dat u het op een comfortabele temperatuur kunt instellen. Sommige infrarood dekens hebben bijvoorbeeld verschillende warmtestanden, zodat u kunt kiezen voor een lagere of hogere temperatuur afhankelijk van uw voorkeuren. Andere dekens hebben ook een afstandsbediening, zodat u het gemakkelijk kunt aanpassen naar uw voorkeuren. Als u letten op het instellen van warmte bij het kopen van een infrarood deken, kunt u ervoor zorgen dat het comfortabel is tijdens het gebruik en dat u het op een temperatuur kunt gebruiken die geschikt is voor uw behoeften.

Timer

Het is belangrijk om te letten op de timer van een infrarood deken voordat u het koopt, omdat het ervoor zorgt dat u het deken op een veilige manier kunt gebruiken. Infrarood dekens kunnen vaak tot hoge temperatuursniveaus bereiken en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u het deken niet te lang gebruikt. Als u niet oplet bij het instellen van de timer, kan het deken te lang aan blijven staan en kan dit leiden tot ongemak of zelfs verwondingen.

Daarom is het belangrijk om te letten op de timer van het deken en ervoor te zorgen dat u het op een veilige manier kunt gebruiken. Sommige infrarood dekens hebben bijvoorbeeld een timerfunctie, zodat u kunt kiezen hoe lang het deken aan moet blijven staan. Andere dekens hebben ook een afstandsbediening, zodat u het gemakkelijk kunt aanpassen naar uw voorkeuren. Als u letten op de timer van het deken voordat u het koopt, kunt u ervoor zorgen dat u het op een veilige manier kunt gebruiken en dat u het niet te lang aan laat staan.

Bedieningsmethode

Het is belangrijk om te letten op de bedieningmethode van een infrarood deken voordat u het koopt, omdat het ervoor zorgt dat u het deken gemakkelijk kunt gebruiken. Sommige infrarood dekens hebben bijvoorbeeld een afstandsbediening, terwijl andere dekens handmatig moeten worden bediend. Als u op zoek bent naar gemak en gemak van gebruik, is het belangrijk om te letten op de bedieningmethode van het deken en te kiezen voor een deken met een afstandsbediening.

Een afstandsbediening kan bijvoorbeeld handig zijn omdat het u in staat stelt om het deken gemakkelijk aan te passen naar uw voorkeuren zonder dat u het deken hoeft aan te raken. U kunt bijvoorbeeld de temperatuur of de timer instellen met de afstandsbediening, zonder dat u het deken hoeft te verplaatsen. Aan de andere kant, als u liever een handmatig bediend deken heeft, is het belangrijk om te letten op de bedieningmethode en te kiezen voor een deken met een gemakkelijk te gebruiken bedieningspaneel. Als u letten op de bedieningmethode van het deken voordat u het koopt, kunt u ervoor zorgen dat het gemakkelijk te gebruiken is en dat u het kunt aanpassen naar uw voorkeuren.

Schoonmaakmethode

Het is belangrijk om te letten op de schoonmaakmethode van een infrarood deken voordat u het koopt, omdat het ervoor zorgt dat u het deken gemakkelijk kunt onderhouden en schoonhouden. Sommige infrarood dekens zijn bijvoorbeeld wasbaar in de wasmachine, terwijl andere dekens alleen met een vochtige doek kunnen worden schoongemaakt. Als u op zoek bent naar gemak en gemak van onderhoud, is het belangrijk om te letten op de schoonmaakmethode van het deken en te kiezen voor een deken die gemakkelijk te wassen is.

Een wasbare infrarood deken kan bijvoorbeeld handig zijn omdat het u in staat stelt om het deken gemakkelijk te wassen wanneer het vuil of vlekken heeft. U hoeft het deken alleen maar in de wasmachine te wassen en te drogen volgens de instructies van de fabrikant. Aan de andere kant, als u liever een deken heeft die alleen met een vochtige doek kan worden schoongemaakt, is het belangrijk om te letten op de schoonmaakmethode en te kiezen voor een deken die gemakkelijk te onderhouden is. Als u letten op de schoonmaakmethode van het deken voordat u het koopt, kunt u ervoor zorgen dat het gemakkelijk te onderhouden is en dat u het kunt schoonhouden voor lange tijd.

Snoerlengte

Het is belangrijk om te letten op de snoerlengte van een infrarood deken voordat u het koopt, omdat het ervoor zorgt dat u het deken gemakkelijk kunt gebruiken en dat u voldoende bereik heeft om het op te laden of te gebruiken. Als het snoer te kort is, kan het moeilijk zijn om het deken op een comfortabele manier te gebruiken en kan het moeilijk zijn om het op te laden of aan te sluiten op een stopcontact. Aan de andere kant, als het snoer te lang is, kan het moeilijk zijn om het te beheren en kan het te veel ruimte in beslag nemen.

Daarom is het belangrijk om te letten op de snoerlengte van het deken en te kiezen voor een deken met een snoer van een geschikte lengte. Sommige infrarood dekens hebben bijvoorbeeld een snoer van 1,8 meter, terwijl andere dekens een snoer hebben van 3 meter. Het is ook belangrijk om te controleren of het snoer gemakkelijk te verbergen is wanneer het niet in gebruik is, zodat het niet in de weg zit. Als u letten op de snoerlengte van het deken voordat u het koopt, kunt u ervoor zorgen dat u het gemakkelijk kunt gebruiken en dat u voldoende bereik heeft om het op te laden of te gebruiken.

Het materiaal

Het is belangrijk om te letten op het materiaal van een infrarood deken voordat u het koopt, omdat het ervoor zorgt dat het deken comfortabel is tijdens het gebruik en dat het gemakkelijk te onderhouden is. Sommige infrarood dekens zijn bijvoorbeeld gemaakt van katoen, terwijl andere dekens gemaakt zijn van synthetische stoffen. Als u op zoek bent naar comfort, is het belangrijk om te letten op het materiaal van het deken en te kiezen voor een deken met een zachte, ademende stof.

Aan de andere kant, als u liever een deken heeft die gemakkelijk te onderhouden is, is het belangrijk om te letten op het materiaal en te kiezen voor een deken die gemakkelijk te wassen is. Sommige synthetische stoffen zijn bijvoorbeeld gemakkelijker te wassen dan katoen en kunnen daarom een goede keuze zijn als u op zoek bent naar gemak van onderhoud. Als u letten op het materiaal van het deken voordat u het koopt, kunt u ervoor zorgen dat het comfortabel is tijdens het gebruik en dat het gemakkelijk te onderhouden is.

Waar kun je een infrarood deken voor gebruiken?

Infrarood dekens worden vaak gebruikt voor het verminderen van pijn en het verbeteren van de bloedcirculatie. Ze kunnen worden gebruikt om pijn te verlichten bij aandoeningen zoals reuma, jicht, spierpijn en gewrichtspijn. Ze kunnen ook worden gebruikt om de bloedcirculatie te verbeteren en de huid te verfrissen. Sommige mensen gebruiken infrarood dekens ook voor ontspanning en als onderdeel van een wellness-routine. Het is altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant te lezen en eventuele medische voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u een infrarood deken gebruikt.

Waarom wordt een infrarooddeken ook weleens een sauna deken genoemd?

Een infrarooddeken kan ook worden aangeduid als een sauna deken omdat het gebruik van infraroodstraling lijkt op het gebruik van een sauna. Beide methoden maken gebruik van warmte om de bloedcirculatie te verbeteren en spieren en gewrichten te ontspannen. Infraroodstraling dringt dieper in de huid en spieren dan traditionele saunawarmte, wat kan leiden tot een diepere ontspanning en pijnverlichting. Sauna dekens zijn echter gemakkelijker te gebruiken dan sauna's, omdat ze gemakkelijk op het bed of op een comfortabele stoel kunnen worden gelegd. Daarom worden infrarood dekens soms ook sauna dekens genoemd.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een warmtedeken en een infrarood deken?

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen warmtedekens en infrarood dekens.

Een warmtedeken maakt gebruik van elektrische verwarmingselementen om warmte te genereren. Deze warmte wordt overgedragen aan het dekbed en de omgeving om de temperatuur op te warmen. Warmtedekens worden vaak gebruikt om de slaapkamer op te warmen of om de warmte van het bed te behouden.

Een infrarood deken daarentegen maakt gebruik van infraroodstraling om warmte te genereren. Deze straling dringt diep in de huid en spieren en kan leiden tot een diepere ontspanning en pijnverlichting. Infrarood dekens worden vaak gebruikt voor pijnverlichting en om de bloedcirculatie te verbeteren.

In samenvatting: een warmtedeken is voornamelijk bedoeld om de temperatuur op te warmen, terwijl een infrarood deken voornamelijk bedoeld is voor pijnverlichting en het verbeteren van de bloedcirculatie.

Is infrarood ongevaarlijk?

Infraroodstraling is een soort elektromagnetische straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Het is een van de vier soorten elektromagnetische straling, naast radiofrequentie, microgolven en gammastraling. Infraroodstraling wordt vaak gebruikt in huishoudelijke en industriële toepassingen, zoals in verwarming, droging, sterilisatie en medische behandelingen.

Infraroodstraling is in principe ongevaarlijk voor de mens. Het kan echter oncomfortabel zijn als het op grote afstand wordt gericht, zoals bij beveiligingscamera's of verwarmingssystemen. Bij langdurige blootstelling aan hoge niveaus van infraroodstraling kan het ook huidirritatie veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en eventuele medische voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u een infraroodapparaat gebruikt.

Wanneer schakel je een arts in voor een infrarood deken?

Het is altijd raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u een infrarood deken gebruikt, vooral als u bepaalde medische aandoeningen of allergieën heeft. Uw arts kan u adviseren of een infrarood deken geschikt is voor u en of er bepaalde voorzorgsmaatregelen nodig zijn.

Er zijn enkele medische aandoeningen waarbij het gebruik van een infrarood deken mogelijk niet geschikt is. Dit omvat aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes, allergieën voor infraroodstraling, koorts of een hoge temperatuur en bepaalde huidaandoeningen. Als u zwanger bent, raadpleeg dan uw arts voordat u een infrarood deken gebruikt.

Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant te lezen en te volgen voordat u een infrarood deken gebruikt. Als u zich ongemakkelijk voelt of pijn ervaart tijdens het gebruik van de deken, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg uw arts. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid van een infrarood deken, raadpleeg dan altijd uw arts voordat u het gebruikt.

Is infrarood licht goed bij reuma?

Infraroodlicht kan soms nuttig zijn bij het verminderen van pijn en ontsteking bij reuma. Reuma is een aandoening die leidt tot ontsteking en pijn in de gewrichten en spieren. Infraroodlicht kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de pijn en ontsteking te verminderen.

Er zijn echter geen definitieve bewijzen dat infraroodlicht alleen effectief is bij het behandelen van reuma. Sommige studies suggereren dat infraroodlicht in combinatie met andere behandelingen, zoals fysiotherapie of medicatie, effectiever kan zijn bij het verminderen van pijn en ontsteking bij reuma.

Het is altijd belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u infraroodlicht gebruikt als behandeling voor reuma of een andere medische aandoening. Uw arts kan u adviseren over de beste behandelingen voor uw specifieke aandoening en eventuele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen.

Onze favoriet

Niemand wil onnodige pijn of stress ervaren aan het lichaam. Met het infrarood deken van Calmenta® kom je én tot ontspanning en werkt het lichaam hard aan herstel en vetverbranding. 

Beste prijs op BOL.com