Infrarood lamp: Vind hier de 5 beste infrarood lampen van 2024

Het vinden van een infrarood lamp kan soms een uitdaging zijn, vooral als je niet precies weet wat je zoekt. Infrarood lampen zijn elektrische lampen die infrarode straling afgeven, wat betekent dat ze licht uitstralen dat buiten het menselijk zichtbare spectrum ligt. Dit type lamp wordt vaak gebruikt voor medische of therapeutische doeleinden, zoals het verlichten van pijnlijke spieren en gewrichten of het verminderen van huidirritatie. Het kan ook worden gebruikt voor industriële doeleinden, zoals het verwarmen van materialen of het drogen van verf.

Er zijn verschillende soorten infrarood lampen op de markt, dus het is belangrijk om goed te weten wat je nodig hebt voordat je een aankoop doet. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een lamp voor therapeutische doeleinden, is het belangrijk om een lamp te kiezen met een geschikte golflengte voor de behandeling die je in gedachten hebt. Als je op zoek bent naar een infrarood lamp voor industriële doeleinden, moet je misschien rekening houden met de wattage van de lamp en hoe lang deze achtereenvolgens kan werken.

Wat zijn de beste infrarood lampen?

Onze favoriet

De Panacea TDP Infraroodlamp is een krachtige lamp die speciaal is ontworpen om artritis, spieren en gewrichten te verlichten.

 • Wattage
 • Grootte
 • Veiligheid

2e beste keuze

De LIROMA® LED Infraroodlamp is een innovatieve lamp die is ontworpen om gezondheidsproblemen te behandelen.

 • Wattage
 • Grootte
 • Veiligheid

3e beste keuze

De Medisana Infraroodlamp 300W IR885 is een krachtige lamp die speciaal is ontworpen voor medische en therapeutische doeleinden.

 • Wattage
 • Grootte
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste infrarood lampen op getest?

De beste infrarood lampen worden geselecteerd op basis van hun wattage, grootte en veiligheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste infrarood lampen worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Panacea TDP Infraroodlamp

De Panacea TDP Infraroodlamp is een krachtige lamp die speciaal is ontworpen om artritis, spieren en gewrichten te verlichten. De lamp heeft een vermogen van 300 watt en is voorzien van een mineraalschijf, die ervoor zorgt dat de infraroodstraling op een effectieve en gerichte manier wordt uitgezonden. De timerfunctie stelt je in staat om de behandeltijd aan te passen aan je specifieke behoeften, en de lamp kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende hoeken en afstanden om een optimale behandeling te garanderen.

De Panacea TDP Infraroodlamp biedt een effectieve lichttherapie en infraroodtherapie, wat kan helpen om pijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Het apparaat is ook gemakkelijk te gebruiken, met een duidelijk afleesbaar scherm en knoppen die gemakkelijk te bedienen zijn. Al met al is de Panacea TDP Infraroodlamp een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve manier om pijn en ongemak te verlichten.

 • Wattage
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
LIROMA LED Infraroodlamp

De LIROMA® LED Infraroodlamp is een innovatieve lamp die is ontworpen om een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen te behandelen. De lamp is voorzien van vier verschillende golflengten, wat betekent dat het licht van verschillende golflengten kan uitstralen om specifieke behoeften aan te pakken. De timerfunctie stelt je in staat om de behandeltijd aan te passen aan je specifieke behoeften, en de lamp kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende hoeken en afstanden om een optimale behandeling te garanderen.

De LIROMA® LED Infraroodlamp is speciaal ontworpen voor lichttherapie en kan worden gebruikt om fibromyalgie en andere gezondheidsproblemen te behandelen. Het apparaat is ook uitgerust met rood lichttherapie, wat kan helpen om collageen te stimuleren en de huid te verjongen. Al met al is de LIROMA® LED Infraroodlamp een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve manier om gezondheidsproblemen te behandelen en te verminderen.

 • Wattage
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Medisana Infraroodlamp 300W IR885

De Medisana Infraroodlamp 300W IR885 is een krachtige lamp die speciaal is ontworpen voor medische en therapeutische doeleinden. De lamp heeft een vermogen van 300 watt en is voorzien van een grote reflector, wat ervoor zorgt dat de infraroodstraling op een effectieve en gerichte manier wordt uitgezonden. De timerfunctie stelt je in staat om de behandeltijd aan te passen aan je specifieke behoeften, en de lamp kan gemakkelijk worden aangepast aan verschillende hoeken en afstanden om een optimale behandeling te garanderen.

De Medisana Infraroodlamp is een effectief hulpmiddel voor het verlichten van pijnlijke spieren en gewrichten, en kan ook worden gebruikt voor het verminderen van huidirritatie. Het apparaat is ook gemakkelijk te gebruiken, met een duidelijk afleesbaar scherm en knoppen die gemakkelijk te bedienen zijn. Al met al is de Medisana Infraroodlamp 300W IR885 een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve manier om pijn en ongemak te verlichten.

 • Wattage
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Beurer IL50 - Infraroodlamp - Timer - 300 Watt - Groot oppervlak

De Beurer IL50 infraroodlamp is een krachtige en veelzijdige behandeling voor pijnverlichting en verlichting van spier- en gewrichtsklachten. Met een vermogen van 300 watt en een groot behandeldoppervlak is de lamp ideaal voor het behandelen van grote gebieden van het lichaam. De lamp is ook voorzien van een timer, zodat u de behandeling kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften. De infraroodstralen van de lamp dringen diep in de huid en spieren door, wat leidt tot vermindering van pijn en spierspanning. De Beurer IL50 is een effectief hulpmiddel voor het verminderen van pijn en het verbeteren van de bloedcirculatie en het herstel van spieren en gewrichten.

 • Wattage
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Panacea Infraroodlamp 200w

De Panacea Infraroodlamp 200w is een effectief hulpmiddel voor het verlichten van pijn, stress, vermoeidheid en slapeloosheid. De lamp werkt met infraroodlicht, wat diep door de huid dringt en de bloedcirculatie verbetert. Dit kan helpen om spieren en gewrichten te ontspannen en pijn te verminderen. De lamp is ook handig voor het verminderen van stress en het bevorderen van een betere slaap. Het compacte formaat en de gemakkelijk te gebruiken handgreep maken het gemakkelijk om de lamp overal mee naartoe te nemen. Het is een uitstekende aanvulling op elk thuisgezondheidsregime.

 • Wattage
 • Grootte
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een infrarood lamp?

Een infrarood lamp is een lamp die licht uitzendt in het infrarode spectrum, dat is een gebied van de elektromagnetische straling dat naast het zichtbare licht ligt. Infraroodlicht heeft een golflengte die langer is dan die van rood licht, en is dus niet zichtbaar voor het menselijk oog. Infraroodlampen worden vaak gebruikt voor verwarming, omdat ze warmte afgeven die door mensen en objecten kan worden opgenomen. Ze worden ook gebruikt voor medische doeleinden, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, en voor beveiliging, bijvoorbeeld voor bewegingsdetectie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een infrarood lamp?

Bij het kopen van een infrarood lamp dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Doel

Het is belangrijk om rekening te houden met het doel waarvoor je een infrarood lamp wilt gebruiken voordat je er een koopt, omdat er verschillende soorten infraroodlampen zijn die elk geschikt zijn voor specifieke doeleinden. Sommige infraroodlampen zijn bijvoorbeeld bedoeld om te gebruiken als verwarming voor een specifieke ruimte, terwijl andere lampen speciaal zijn ontworpen voor medische doeleinden, zoals fysiotherapie. Het is dus belangrijk om te weten wat voor soort lamp je nodig hebt voordat je een aankoop doet, zodat je ervoor kunt zorgen dat je de juiste lamp koopt voor jouw specifieke behoefte.

Type lamp

Er zijn verschillende soorten infraroodlampen op de markt, en elk type lamp is geschikt voor specifieke doeleinden. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het type lamp dat je nodig hebt voordat je een aankoop doet.

Sommige van de belangrijkste factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste type lamp zijn:

 • De golflengte van het licht: sommige infraroodlampen produceren licht met langere golflengten, wat betekent dat het licht dieper in het weefsel kan doordringen, terwijl andere lampen licht met kortere golflengten produceren, wat betekent dat het licht oppervlakkiger werkt. Het is belangrijk om te weten welke golflengte het beste geschikt is voor jouw specifieke doel.

 • De vorm van de lamp: sommige infraroodlampen zijn vlak en andere zijn gebogen, en elk type heeft zijn eigen specifieke toepassingen. Bijvoorbeeld, vlakke lampen zijn geschikter voor gebruik op grote oppervlakken, terwijl gebogen lampen beter geschikt zijn voor het behandelen van specifieke delen van het lichaam.

 • De sterkte van het licht: sommige infraroodlampen produceren meer licht dan andere, wat betekent dat ze krachtiger zijn en beter geschikt zijn voor specifieke doeleinden. Het is belangrijk om te weten hoeveel licht je nodig hebt voordat je een aankoop doet.

Door rekening te houden met het type lamp dat je nodig hebt, kun je ervoor zorgen dat je de juiste lamp koopt voor jouw specifieke behoefte.

Vermogen

Het vermogen van een infrarood lamp is een belangrijke factor om in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste lamp, omdat het vermogen van de lamp bepaalt hoeveel licht de lamp produceert. Hoe hoger het vermogen van de lamp, hoe krachtiger het licht is.

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met het vermogen van een infrarood lamp:

 • Het vermogen van de lamp bepaalt hoeveel warmte de lamp afgeeft. Als je bijvoorbeeld een infrarood lamp wilt gebruiken voor verwarming, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de lamp voldoende vermogen heeft om de ruimte te verwarmen.

 • Het vermogen van de lamp bepaalt hoe effectief de lamp is voor specifieke doeleinden. Als je bijvoorbeeld een infrarood lamp wilt gebruiken voor medische behandelingen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de lamp voldoende vermogen heeft om de behandeling effectief te laten zijn.

 • Het vermogen van de lamp bepaalt hoeveel stroom de lamp verbruikt. Als je bijvoorbeeld een infrarood lamp wilt gebruiken die veel vermogen heeft, kan dit betekenen dat de lamp meer stroom verbruikt dan een lamp met minder vermogen. Dit kan belangrijk zijn als je rekening wilt houden met het stroomverbruik en de energiekosten.

Door rekening te houden met het vermogen van een infrarood lamp, kun je ervoor zorgen dat je de juiste lamp koopt voor jouw specifieke behoefte.

Veiligheid

Het is belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van een infrarood lamp voordat je er een koopt, omdat infraroodlampen warmte afgeven die door mensen en objecten kan worden opgenomen. Als de lamp niet veilig is, kan dit leiden tot verbranding of andere ongelukken.

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je een veilige infrarood lamp koopt:

 • Zorg ervoor dat de lamp voldoet aan de veiligheidsnormen en regelgeving die gelden in jouw land of regio. Dit kan ervoor zorgen dat de lamp aan bepaalde eisen voldoet op het gebied van veiligheid en prestatie.

 • Koop een infrarood lamp van een gerenommeerde fabrikant of leverancier. Dit kan ervoor zorgen dat de lamp van hoge kwaliteit is en voldoet aan de veiligheidseisen.

 • Zorg ervoor dat de lamp voldoende afstand houdt van brandbare materialen. Infraroodlampen kunnen brand veroorzaken als ze te dicht bij brandbare materialen worden geplaatst. Zorg ervoor dat je de lamp op een veilige afstand houdt van materialen zoals gordijnen, meubels en andere brandbare objecten.

 • Volg de instructies van de fabrikant op als het gaat om het installeren en gebruiken van de lamp. Dit kan ervoor zorgen dat je de lamp op een veilige manier gebruikt.

Door rekening te houden met de veiligheid van een infrarood lamp, kun je ervoor zorgen dat je de juiste lamp koopt voor jouw specifieke behoefte en dat je de lamp op een veilige manier gebruikt.

Waar is infrarood licht goed voor?

Infraroodlicht wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder:

 • Verwarming: infraroodlampen worden vaak gebruikt als verwarming voor binnen- en buitenruimtes, omdat ze warmte afgeven die door mensen en objecten kan worden opgenomen.

 • Medische behandelingen: infraroodlicht wordt gebruikt in verschillende medische behandelingen, zoals fysiotherapie en massage, omdat het licht diep in het weefsel kan doordringen en de bloedcirculatie kan verbeteren.

 • Beveiliging: infraroodlampen worden gebruikt in beveiligingssystemen, zoals bewegingsdetectie, omdat ze licht uitzenden dat niet zichtbaar is voor het menselijk oog.

 • Industriële doeleinden: infraroodlampen worden gebruikt in industriële toepassingen, zoals het drogen van verf of het verwarmen van machines, omdat ze snel warmte kunnen afgeven.

 • Analyse: infraroodlicht wordt gebruikt in spectroscopie, een techniek waarmee de samenstelling van stoffen kan worden bepaald door het licht dat ze uitzenden of absorberen.

Infraroodlicht heeft dus verschillende toepassingen, afhankelijk van het doel waarvoor het wordt gebruikt.

Hoe vaak mag je een infraroodlamp gebruiken?

Het is afhankelijk van het doel waarvoor je een infraroodlamp gebruikt hoe vaak je de lamp kunt gebruiken. Als je de lamp bijvoorbeeld gebruikt voor verwarming, kun je de lamp zo vaak gebruiken als je wilt, zolang je de veiligheidsvoorschriften volgt. Als je de lamp echter gebruikt voor medische behandelingen, zoals fysiotherapie, is het aanbevolen om te overleggen met een arts of fysiotherapeut over hoe vaak je de lamp kunt gebruiken.

In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat infraroodlampen warmte afgeven die door mensen en objecten kan worden opgenomen. Als je de lamp te lang gebruikt of te dicht bij je huid houdt, kan dit leiden tot verbranding of andere ongemakken. Het is daarom aan te raden om de lamp op een veilige afstand te houden en de tijd die je de lamp gebruikt te beperken tot het niveau dat aanbevolen wordt door de fabrikant of een medische professional.

Veelgestelde vragen

Is infrarood licht gezond?

Infraroodlicht kan gezond zijn in sommige omstandigheden, maar het is belangrijk om te onthouden dat te veel blootstelling aan infraroodlicht ook schade kan veroorzaken.

Sommige van de voordelen van infraroodlicht zijn:

 • Het kan de bloedcirculatie verbeteren: infraroodlicht kan diep in het weefsel doordringen en de bloedcirculatie verbeteren, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen.

 • Het kan de huid verbeteren: infraroodlicht kan de huid helpen om te genezen en te verjongen door de productie van collageen te verhogen.

 • Het kan stress verminderen: sommige mensen vinden dat infraroodlicht helpt om stress te verminderen en te ontspannen.

Echter, te veel blootstelling aan infraroodlicht kan ook schade veroorzaken, zoals verbranding of huidirritatie. Het is daarom belangrijk om de tijd die je de lamp gebruikt te beperken en de veiligheidsvoorschriften te volgen die worden aanbevolen door de fabrikant of een medische professional.

Hoe ver moet je van een infraroodlamp zitten?

Het is belangrijk om de afstand te bepalen waarop je van een infraroodlamp zit, omdat dit kan helpen om verbranding of andere ongemakken te voorkomen. De juiste afstand hangt af van het doel waarvoor je de lamp gebruikt en van de sterkte van het licht dat de lamp produceert.

Als je de lamp bijvoorbeeld gebruikt voor verwarming, kun je de lamp op een afstand van ongeveer 1 tot 2 meter houden. Als je de lamp echter gebruikt voor medische behandelingen, zoals fysiotherapie, kan de aanbevolen afstand afhankelijk zijn van de golflengte van het licht en de sterkte van de lamp. In dit geval is het aan te raden om te overleggen met een arts of fysiotherapeut over de juiste afstand.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je de lamp nooit te dicht bij brandbare materialen, zoals gordijnen of meubels, moet houden. Zorg ervoor dat je de lamp op een veilige afstand houdt om brand te voorkomen.

Als je de juiste afstand in acht neemt, kun je ervoor zorgen dat je de infraroodlamp op een veilige manier gebruikt.

Kun je verbranden van infrarood?

Het is mogelijk om verbrand te raken door blootstelling aan infraroodlicht. Infraroodlampen produceren warmte die door mensen en objecten kan worden opgenomen, en als de lamp te dicht bij de huid of te lang wordt gebruikt, kan dit leiden tot verbranding.

Om verbranding te voorkomen, is het belangrijk om de veiligheidsvoorschriften te volgen die worden aanbevolen door de fabrikant of een medische professional. Dit kan ervoor zorgen dat je de lamp op een veilige manier gebruikt en het risico op verbranding vermindert.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de gevoeligheid voor infraroodlicht kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor infraroodlicht dan andere mensen, en dit kan betekenen dat ze sneller verbranden.

Onze favoriet

De Panacea TDP Infraroodlamp is een krachtige lamp die speciaal is ontworpen om artritis, spieren en gewrichten te verlichten.

Beste prijs op BOL.com