Kindermatras: Vind hier de 5 beste kindermatrassen van 2024

Het vinden van een geschikt kindermatras kan een belangrijke beslissing zijn, omdat een goed matras kan bijdragen aan een comfortabel en gezond slaapomgeving voor uw kind. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden als u op zoek bent naar een kindermatras, zoals de leeftijd van uw kind, het gewicht van uw kind en de voorkeuren van uw kind. Bovendien zijn er verschillende soorten matrassen beschikbaar, zoals binnenveringsmatrassen, pocketveringsmatrassen en koudschuimmatrassen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken wat voor uw kind het beste is. In deze blog geven we u enkele tips om te helpen bij het vinden van een geschikt kindermatras.

Wat zijn de beste kindermatrassen?

Onze favoriet

De Matras 60x120 cm is een comfortabele en stijlvolle keuze voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw matras.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

De Slaaploods.nl Eagle Peuter Matras is een comfortabele en stijlvolle matras die is ontworpen voor peuters.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

De Slaaploods.nl Eagle Peuter Matras is een comfortabele en stijlvolle matras die is ontworpen voor peuters.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste kindermatrassen op getest?

De beste kindermatrassen worden geselecteerd op basis van hun veiligheid, comfort en duurzaamheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste kindermatrassen worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Baby matras - Comfortschuim - 60x120 cm

De Matras 60x120 cm is een comfortabele en stijlvolle keuze voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw matras. Het matras is gemaakt van hoogwaardig comfortschuim, wat ervoor zorgt dat het matras zacht aanvoelt en het lichaam goed ondersteunt. Het comfortschuim heeft ook een goede ventilatie, wat ervoor zorgt dat het matras koel blijft tijdens de nacht. De matras heeft een formaat van 60x120 cm, wat betekent dat hij geschikt is voor een baby- of kinderbed. Het matras heeft een mooi wit ontwerp, wat hem een stijlvolle toevoeging maakt aan de slaapkamer. Het matras is ook gemakkelijk te onderhouden, met een afneembaar en wasbaar hoeslaken. Al met al is de Matras 60x120 cm een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en stijlvolle matras voor een baby- of kinderbed.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Matras 90x200 14CM Koudschuim HR40 Medium

De Matras 90x200 14CM Koudschuim HR40 Medium is een comfortabele en stevige matras die is gemaakt van hoogwaardig koudschuim. Het koudschuim is speciaal ontworpen om het lichaam te ondersteunen en comfort te bieden, terwijl het tegelijkertijd een goede ventilatie heeft om ervoor te zorgen dat het matras koel blijft tijdens de nacht. De matras heeft een dikte van 14 cm, wat ervoor zorgt dat het een stevig en ondersteunend gevoel heeft. Het matras is verkrijgbaar in de hardheid HR40 Medium, wat betekent dat het een gemiddeld niveau van hardheid heeft en geschikt is voor mensen met een gemiddeld gewicht. De matras heeft een formaat van 90x200 cm, wat betekent dat hij geschikt is voor een eenpersoonsbed. Al met al is de Matras 90x200 14CM Koudschuim HR40 Medium een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en stevige matras voor hun eenpersoonsbed.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Slaaploods.nl Eagle Peuter Matras

De Slaaploods.nl Eagle Peuter Matras is een comfortabele en stijlvolle matras die is ontworpen voor peuters. Het matras heeft een formaat van 70x140 cm, wat betekent dat het geschikt is voor peuterbedden. De matras heeft ook een dikte van 12 cm, wat ervoor zorgt dat het een stevig en ondersteunend gevoel heeft. Het matras is gemaakt van hoogwaardig schuim, wat ervoor zorgt dat het zacht aanvoelt en het lichaam van de peuter goed ondersteunt. Het matras heeft ook een afneembaar en wasbaar hoeslaken, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te onderhouden is. Het matras heeft een mooi wit ontwerp met een leuke adelaarprint, wat het een leuke toevoeging maakt aan de peuterkamer. Al met al is de Slaaploods.nl Eagle Peuter Matras een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele en stijlvolle matras voor hun peuter.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Comfort Medium Princess Kindermatras

Kindermatras is een luxueuze en comfortabele matras die is ontworpen voor kinderen. Het matras heeft een formaat van 90x200 cm, wat betekent dat het geschikt is voor een eenpersoonsbed. Het matras heeft ook een dikte van 14 cm, wat ervoor zorgt dat het een stevig en ondersteunend gevoel heeft. Het matras is gemaakt van hoogwaardig schuim, wat ervoor zorgt dat het zacht aanvoelt en het lichaam van het kind goed ondersteunt. Het matras heeft ook een afneembaar en wasbaar hoeslaken, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te onderhouden is. Het matras heeft een mooi roze ontwerp met een leuke prinsessenprint, wat het een leuke toevoeging maakt aan de slaapkamer van het kind. Al met al is de Comfort Princess Kindermatras een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele en stijlvolle matras voor hun kind.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Galaxy Peuter Matras

De Galaxy Peuter Matras is een comfortabele en stevige matras die is ontworpen voor peuters. Het matras heeft een formaat van 70x150 cm, wat betekent dat het geschikt is voor peuterbedden. Het matras heeft ook een dikte van 14 cm, wat ervoor zorgt dat het een stevig en ondersteunend gevoel heeft. Het matras is gemaakt van hoogwaardig soft koudschuim, wat ervoor zorgt dat het zacht aanvoelt en het lichaam van de peuter goed ondersteunt. Het koudschuim heeft ook een goede ventilatie, wat ervoor zorgt dat het matras koel blijft tijdens de nacht. Het matras heeft ook een afneembaar en wasbaar hoeslaken, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk te onderhouden is. Al met al is de Galaxy Peuter Matras een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele en stevige matras voor hun peuter.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een kindermatras?

Een kindermatras is een matras dat speciaal is ontworpen voor het gebruik door kinderen. Het is meestal smaller dan een volwassen matras en is gemaakt van materialen die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van kinderen, zoals extra ondersteuning en comfort. Kindermatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en kunnen worden gebruikt in kinderbedden, ledikanten of op een eenpersoonsbed. Het is belangrijk om een goed kindermatras te kiezen om ervoor te zorgen dat uw kind comfortabel kan slapen en goed kan uitrusten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kindermatras?

Bij het kopen van een kindermatras dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Soortgelijk gewicht

Het is belangrijk om te letten op het gewicht van uw kind wanneer u een kindermatras koopt, omdat dit kan bepalen wat voor soort matras het beste is voor hen. Als uw kind bijvoorbeeld zwaarder is dan gemiddeld voor hun leeftijd, kan het nodig zijn om een matras met extra ondersteuning en stevigheid te kiezen om ervoor te zorgen dat het matras lang meegaat en comfortabel blijft. Aan de andere kant, als uw kind aan de andere kant van het spectrum ligt en licht van gewicht is, kan een matras met minder ondersteuning voldoende zijn. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het matras de juiste grootte heeft voor uw kind, zodat het matras goed past in hun bed of ledikant en ze voldoende ruimte hebben om comfortabel te slapen.

Materiaal

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om te letten op het materiaal van een kindermatras wanneer u er een koopt. Ten eerste kan het materiaal van een matras invloed hebben op hoe comfortabel het is voor uw kind. Sommige materialen, zoals traagschuim of wol, kunnen bijvoorbeeld extra comfort bieden, terwijl andere materialen, zoals polyurethaan of polyester, misschien minder comfortabel zijn.

Daarnaast kan het materiaal van een matras ook invloed hebben op de duurzaamheid en de levensduur van het matras. Bepaalde materialen, zoals binnenvering of koudschuim, zijn bijvoorbeeld bekend om hun stevigheid en duurzaamheid, terwijl andere materialen, zoals wol of katoen, misschien sneller slijten of gaan verzakken.

Tot slot kan het materiaal van een matras ook van belang zijn voor de gezondheid van uw kind. Bepaalde materialen, zoals schuim of veren, kunnen bijvoorbeeld een bepaalde geur of stof afgeven, wat voor sommige mensen misschien niet aanvaardbaar is. Het is daarom belangrijk om te letten op het materiaal van een matras en te kiezen voor een matras dat aan uw specifieke behoeften en wensen voldoet.

Afmetingen

Het is belangrijk om te letten op de afmetingen van een kindermatras wanneer u er een koopt, omdat het ervoor zorgt dat het matras goed past in het bed of de ledikant van uw kind. Als het matras te groot of te klein is, kan dit leiden tot comfortproblemen voor uw kind tijdens het slapen, zoals het gevoel hebben dat ze uit het bed rollen of niet genoeg ruimte hebben om comfortabel te liggen.

Bovendien kan het kopen van een matras met de verkeerde afmetingen ook leiden tot praktische problemen, zoals het niet kunnen gebruiken van het beddengoed dat u hebt of het moeten aanschaffen van nieuwe lakens en dekbedden. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste afmetingen kiest voor het matras, zodat het comfortabel is voor uw kind en goed past in hun bed of ledikant.

Hoeveel jaar doe je met een matras?

Het is moeilijk om een algemene levensduur te geven voor een matras, omdat dit kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type matras, het materiaal waarvan het is gemaakt, hoe vaak het wordt gebruikt en hoe goed het wordt onderhouden.

In het algemeen wordt aanbevolen om een matras om de 8 tot 10 jaar te vervangen, hoewel sommige matrassen langer mee kunnen gaan en andere matrassen misschien eerder vervangen moeten worden. Het is belangrijk om te letten op tekenen dat het tijd is om een nieuw matras te kopen, zoals het gevoel hebben dat het matras verzakt of oncomfortabel is geworden, of het zien van slijtage of beschadiging. 

Waarom geen koudschuim matras?

Er zijn geen specifieke redenen waarom je geen koudschuim matras voor kinderen zou kiezen. Koudschuim matrassen zijn gemaakt van hoogwaardig schuim en zijn vaak stevig en ondersteunend, wat kan helpen bij het verminderen van rugpijn en het verbeteren van de slaapkwaliteit. Koudschuim matrassen hebben ook een goede ventilatie, wat ervoor zorgt dat het matras koel blijft tijdens de nacht. Echter, zoals bij elk type matras, is het belangrijk om te overwegen wat voor soort matras het beste bij het kind past. Als het kind bijvoorbeeld een voorkeur heeft voor een zachtere of harder matras, kan dit meespelen bij de keuze van het matras. Het is ook aan te raden om te overwegen wat voor soort matras het beste bij het bed van het kind past. Als het kind bijvoorbeeld een stapelbed heeft, kan een dunner matras een goede keuze zijn omdat deze gemakkelijk te verplaatsen is. 

Veelgestelde vragen

Hoe dik moet matras kind zijn?

Er is geen harde regel over hoe dik een matras voor een kind moet zijn. Het is echter wel aan te raden om te kiezen voor een matras met een dikte van ten minste 10 cm, omdat dit ervoor zorgt dat het matras stevig en ondersteunend is. Het is ook belangrijk om te overwegen wat voor soort matras het beste bij het kind past. Als het kind bijvoorbeeld een zwaarder gewicht heeft of als het kind vatbaarder is voor rugpijn, kan een dikkere matras een goede keuze zijn. Als het kind echter een licht gewicht heeft of als het kind niet vatbaar is voor rugpijn, kan een dunnere matras voldoende zijn. Het is altijd aan te raden om te overwegen wat voor soort matras het beste bij het kind past en om advies te vragen aan een arts of een professioneel voordat je een matras koopt.

Welk matras voor kind 3 jaar?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een matras voor een kind van 3 jaar. Een belangrijke factor is het gewicht en de grootte van het kind. Als het kind een zwaarder gewicht heeft of als het kind groter is, kan een dikkere matras een goede keuze zijn omdat deze meer ondersteuning biedt. Het is ook belangrijk om te overwegen wat voor soort matras het beste bij het kind past. Als het kind bijvoorbeeld een voorkeur heeft voor een zachtere of harder matras, kan dit meespelen bij de keuze van het matras. Het is ook aan te raden om te overwegen wat voor soort matras het beste bij het bed van het kind past. Als het kind bijvoorbeeld een stapelbed heeft, kan een dunner matras een goede keuze zijn omdat deze gemakkelijk te verplaatsen is. Het is altijd aan te raden om advies te vragen aan een arts of een professioneel voordat je een matras koopt.

Wat is beter stevig of zacht matras?

Net als bij volwassenen is het kiezen van een stevig of zacht matras voor kinderen afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en slaapbehoeften. Sommige kinderen vinden een stevig matras comfortabel omdat het hun rug en nek ondersteunt en hen helpt om een goede houding te behouden tijdens het slapen. Andere kinderen vinden een zacht matras comfortabel omdat het hun lichaam voldoende ondersteuning biedt en hen helpt om zich te ontspannen tijdens het slapen.

Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden bij het kiezen tussen een stevig of een zacht matras voor uw kind, zoals hun gewicht, slaaphouding, leeftijd en eventuele gezondheidsproblemen. Als uw kind bijvoorbeeld zwaarder is dan gemiddeld voor hun leeftijd, kan een stevig matras beter zijn omdat het extra ondersteuning biedt. Als uw kind aan de andere kant van het spectrum ligt en licht van gewicht is, kan een zacht matras misschien comfortabeler zijn omdat het minder druk op hun lichaam uitoefent.

Onze favoriet

De Matras 60x120 cm is een comfortabele en stijlvolle keuze voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw matras.

Beste prijs op BOL.com