Kniekussen: Vind hier de 5 beste kniekussens van 2024
Iedereen met gewrichtsproblemen begrijpt hoe lastig en pijnlijk dat kan zijn met slapen. Of je nou pijn in jouw rug of knie hebt, het zorgt voor slaapproblemen. Een kniekussen kan dan heel wat verlichting bieden en ervoor zorgen dat jij weer een goede nachtrust hebt.
Een kniekussen is niet alleen goed voor mensen die al klachten hebben, maar ook voor mensen die klachten willen voorkomen. Van nature zoeken mensen al ondersteuning tussen de benen. Dat merk je bijvoorbeeld aan mensen die met een been boven de deken slapen.
Er zijn ook mensen die een gewoon kussen tussen hun benen leggen voor wat ondersteuning, maar die zijn niet ergonomisch gevormd en nemen meestal veel ruimte in. Ze blijven meestal ook niet fijn liggen gedurende de nacht, want jij beweegt natuurlijk in jouw slaap.
Veel mensen kiezen dan voor een kniekussen. Het ondersteunt op de juiste plekken, neemt de druk weg en zorgt voor een rechte lijn van de wervelkolom. Hierdoor heb jij niet alleen een betere slaaphouding en minder slaapproblemen, maar het verbetert ook jouw lichaamshouding overdag.
Er zijn steeds meer kniekussen te krijgen en jij wil natuurlijk een goed orthopedisch kniekussen. Het kan dan lastig zijn om een keuze te maken. Hieronder vind jij alle informatie die je nodig hebt om het beste kniekussen voor jou te kiezen, en je kan meteen jouw ergonomisch kniekussen kiezen en bestellen.
Wat zijn de beste kniekussens?
Wat is een kniekussen?
Wanneer je een zijslaper bent, dan is jouw lichaamshouding waarschijnlijk niet ideaal, mede doordat jouw knieën op elkaar drukken. Een orthopedisch kniekussen leg je tussen jouw knieën, waardoor jouw benen en knieën de juiste ondersteuning krijgen.
Door de speciale vorm, twee inkepingen, en de ondersteuning die dat biedt, komt jouw lichaam en dus ook jouw ruggenwervel in de juiste houding te liggen. De druk op jouw knieën, bekken en rug vermindert, waardoor je ook minder pijn of andere klachten zal ervaren, en kan voorkomen.
Je hebt dus ook meteen een veel betere nachtrust, waardoor jij je lichamelijk en mentaal ook beter gaat voelen. Kwaaltjes en pijntjes kunnen heel veel energie kosten en zijn dus erg vermoeiend. Als je niet genoeg slaap krijgt, dan krijg je eigenlijk alleen maar steeds meer last van de kwaaltjes, en ervaar je ook meer stress.
Beweeg je veel in jouw slaap, en blijft een kniekussen dan niet goed zitten? Kies dan een kniekussen met een band.
Waar moet je op letten bij het kopen van een kniekussen?
Bij het kopen van een kniekussen dien je vooral op de volgende dingen te letten:
Materiaal
De meeste kniekussen zijn gemaakt van traagschuim. Dit werkt namelijk druk verlagend en je zal daardoor geen last meer hebben van vervelende drukpunten. Het behoudt ook beter de vorm dan andere materialen, waardoor jij geen last hebt van het kussen tussen jouw knieën.
Het nadeel is dat traagschuim warmte erg lang vasthouden. Maar daarom zit er ook in de meeste gevalleen een hoes bij van een luchtdoorlatend en vocht absorberend materiaal.
De hoes
Kies altijd voor een kniekussen met een afneembare hoes, die je kan wassen. Daarnaast wil je dat de stof gemaakt is van luchtdoorlatende en vocht absorberende stof. Het is ook prettig als de hoes hypoallergeen is, waardoor jij geen last zal krijgen van bacteriën, schimmels of huismijt. Katoen is een van de betere materialen om voor te kiezen.
Kniekussen met band
De meeste mensen bewegen in hun slaap en als je dan veel draait, dan kan het kniekussen tussen jouw benen uitvallen of verkeerd gaan zitten. Dat is niet prettig en dan heb je ook niet veel aan het kniekussen. Gelukkig kan je kiezen voor een kniekussen met een band. Dan blijft het kussen goed zitten en kan jij lekker bewegen in jouw slaap.
Garantieperiode
De garantie die jij bij een kniekussen krijgt, is een goede indicatie van de kwaliteit. De verkoper staat immers achter het product, en durft daarom ook een lange garantietermijn aan te bieden. Je gebruikt een kniekussen iedere dag een behoorlijk aantal uren. Het is dus niet vreemd dat ze slijten, maar dat moet wel redelijk zijn.
Maatvoering
Het ene lichaam is langer dan het andere en er zijn dan ook verschillende afmetingen kniekussens te krijgen. Een langer persoon, kiest dan voor een langer kniekussen. Is dat niet naar wens, dan kan het helpen om in plaats van 1 kniekussen, 2 kniekussens te gebruiken. Er zijn ook kniekussens voor kinderen te krijgen.
Hoe werkt een kniekussen?
Een kniekussen is ergonomisch gevormd en je hoeft er dan ook niet veel moeite voor te doen om het te laten werken. Door de vorm en het traagschuim, neemt jouw lichaam een goede slaaphouding aan. Jouw ruggenwervel komt in een rechte lijn te liggen, en dit heeft heel veel gezondheidsvoordelen.
Je hoeft alleen maar het beste kniekussen voor jou te kiezen. Je kijkt dan naar de vorm, de lengte en breedte en de gebruikte materialen. Vervolgens ga je in bed liggen en leg je het kniekussen tussen jouw knieën en benen. Als je een kniekussen met een beenband hebt gekozen, dan zorg je dat deze om jouw been zit.
Je kan nu lekker gaan slapen. En je zal lekker slapen, want doordat jouw lichaamshouding nu optimaal is, wordt de druk op jouw lichaamsdelen en gewrichten verlicht. Hierdoor zorgt het voor verlichting van pijn en voorkomt het kwaaltjes.
Kniekussen voor een betere slaap: de wetenschap
Gemiddeld brengen mensen 40 procent van hun tijd in bed door. Een goede slaaphouding is dan ook erg belangrijk. Wanneer jouw ruggenwervel niet in een rechte lijn ligt, dan krijg je opeens last van kwaaltjes en pijntjes. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.
Je kan last krijgen van je nek, schouders, hoofd, rug, heupen, knieën en gewrichten. Wanneer jij al last hebt van een van deze lichaamsdelen, dan kan een kniekussen voor verlichting zorgen. Het zorgt ervoor dat jouw wervelkolom in een rechte lijn ligt, en dat drukpunten ontlast worden. Ook dit is wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd.
Ook voor zwangere vrouwen is een orthopedisch kniekussen heel erg prettig. Slapen wordt steeds lastiger en dat komt mede doordat het lastig is om de juiste houding te vinden, waarbij de juiste lichaamsdelen ondersteuning krijgen.