Kniekussen: Vind hier de 5 beste kniekussens van 2024

Iedereen met gewrichtsproblemen begrijpt hoe lastig en pijnlijk dat kan zijn met slapen. Of je nou pijn in jouw rug of knie hebt, het zorgt voor slaapproblemen. Een kniekussen kan dan heel wat verlichting bieden en ervoor zorgen dat jij weer een goede nachtrust hebt.

Een kniekussen is niet alleen goed voor mensen die al klachten hebben, maar ook voor mensen die klachten willen voorkomen. Van nature zoeken mensen al ondersteuning tussen de benen. Dat merk je bijvoorbeeld aan mensen die met een been boven de deken slapen.

Er zijn ook mensen die een gewoon kussen tussen hun benen leggen voor wat ondersteuning, maar die zijn niet ergonomisch gevormd en nemen meestal veel ruimte in. Ze blijven meestal ook niet fijn liggen gedurende de nacht, want jij beweegt natuurlijk in jouw slaap.

Veel mensen kiezen dan voor een kniekussen. Het ondersteunt op de juiste plekken, neemt de druk weg en zorgt voor een rechte lijn van de wervelkolom. Hierdoor heb jij niet alleen een betere slaaphouding en minder slaapproblemen, maar het verbetert ook jouw lichaamshouding overdag.

Er zijn steeds meer kniekussen te krijgen en jij wil natuurlijk een goed orthopedisch kniekussen. Het kan dan lastig zijn om een keuze te maken. Hieronder vind jij alle informatie die je nodig hebt om het beste kniekussen voor jou te kiezen, en je kan meteen jouw ergonomisch kniekussen kiezen en bestellen.

Wat zijn de beste kniekussens?

Onze favoriet

Het ergonomisch ontwerp van dit kniekussen zorgt ervoor dat jouw knieën ondersteunt worden en dat er een gelijke drukverdeling is.

 • Materiaal
 • Vorm
 • Onderhoudsgemak

2e beste keuze

Dit kniekussen heeft de Lifetec Premium Cooling Air technologie, waardoor de warmte tussen jouw benen afgevoerd wordt.

 • Materiaal
 • Vorm
 • Onderhoudsgemak

3e beste keuze

Dit kniekussen is gemaakt van het eigen BL Comfort Foam traagschuim van Best Life. Dit schuim is lekker zacht, maar wel nog stevig.

 • Materiaal
 • Vorm
 • Onderhoudsgemak

Op deze pagina:

Waar zijn de beste kniekussens op getest?

De beste kniekussens worden geselecteerd op basis van hun materiaal, vorm en onderhoudsgemak. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste kniekussens worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Best Life Kniekussen Voor in Bed

Het ergonomisch ontwerp van dit kniekussen zorgt ervoor dat jouw knieën ondersteunt worden en dat er een gelijke drukverdeling is. Het biedt ook verlichting voor het bekken, waardoor het ook zeer geschikt is voor zwangere vrouwen. Het slijt- en vormvaste traagschuim vormt zich naar jouw lichaam.

De afneembare hoes is wasbaar en hypoallergeen. Het is onmogelijk voor bacteriën, mijten of schimmels om te groeien. Het traagschuim is luchtdoorlatend en geurloos. Er zit 2 jaar garantie op dit kniekussen en je mag 30 dagen proefslapen. Je krijgt er ook nog een gratis e-book bij met praktische tips voor een betere nachtrust.

Voordelen

 • Met afneembare en wasbare hoes

 • BL Comfort foam traagschuim is luchtdoorlatend en geurloos

 • Materiaal
 • Vorm
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Lifetec Premium Ergo Knee

Dit kniekussen heeft de Lifetec Premium Cooling Air technologie, waardoor de warmte tussen jouw benen afgevoerd wordt. Ook in de zomer. Het is gemaakt van hoogwaardig traagschuim, dat de vorm van jouw benen aanneemt. De druk wordt dan verdeelt over het hele oppervlak.

De afneembare kussenhoes is gemaakt van het ultra zachte en ademende Bamboo Soft Breath, en je krijgt er een extra kussenhoes bij. Het is hypoallergeen en huisstofmijt werend. Er zit een stevige beenband bij, waardoor het kniekussen goed op de plek blijft zitten.

Voordelen

 • Ultra zacht en ademende hoes, inclusief een tweede hoes

 • Met stevige beenband

 • Materiaal
 • Vorm
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Best Life Beenkussen

Dit kniekussen is gemaakt van het eigen BL Comfort Foam traagschuim van Best Life. Dit schuim is lekker zacht, maar wel nog stevig. Het is ademend, vochtregulerend, en verkoelend, waardoor je minder zweet en vocht beter afgevoerd wordt.

De hoes is afneembaar en kan gewassen worden. Bij het kniekussen krijg je een gratis e-book met praktische tips voor een nog betere nachtrust. Er zit 2 jaar garantie op dit zijslaapkussen en je mag er zelfs 30 dagen op proefslapen. Er zit een beenband aan, zodat het kniekussen op de juiste plek blijft zitten.

Voordelen

 • Werkt ademend, vochtregulerend en verkoelend

 • Inclusief beenband zodat het kussen op de juiste plek blijft zitten

 • Materiaal
 • Vorm
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#4
ComfyCentre Kniekussen met band voor in bed

Dit orthopedisch kniekussen is gemaakt van het laboratorium geteste traagschuim van ComfyCentre. De densiteit van de luchtbelletjes in het schuim is hoger, waardoor de luchtcirculatie bevorderd wordt. Het kniekussen is ontworpen in de vorm van een zandloper.

Het omhelst jouw benen als het ware. Die combinatie met de handige beenband, zorgt ervoor dat het kniekussen heerlijk blijft zitten, ook als jij je draait in jouw slaap. Er zit levenslange steungarantie op dit kniekussen en je mag het 30 dagen proberen. De hoes is hypoallergeen en kan tot 50 graden Celsius gewassen worden.

Voordelen

 • Levenslange steungarantie, is de steun weg, dan krijg je een nieuwe

 • Wasbaar in wasmachine tot 50 graden Celsius

 • Materiaal
 • Vorm
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Good4You Orthopedisch Kniekussen

Dit kniekussen heeft een diepere, halfronde vorm en ondersteunt niet alleen de knieën, maar ook de dijen. Het kussen is extra lang en vormt zich naar de vorm van jouw lichaam. De brede beenband is verstelbaar en zorgt ervoor dat het kniekussen goed blijft zitten.

Het Soft Dense traagschuim is ontwikkeld met Aircell technologie. Botsing van de knieën wordt voorkomen door een langer en breder kniegedeelte. De hoes is afneembaar en kan gewassen worden in de wasmachine. De binnenhoes heeft ook een ademende functie.

Voordelen

 • Diepere, halfronde vorm

 • Langer en breder kniekussen

 • Materiaal
 • Vorm
 • Onderhoudsgemak
Beste prijs op BOL.com

Wat is een kniekussen?

Wanneer je een zijslaper bent, dan is jouw lichaamshouding waarschijnlijk niet ideaal, mede doordat jouw knieën op elkaar drukken. Een orthopedisch kniekussen leg je tussen jouw knieën, waardoor jouw benen en knieën de juiste ondersteuning krijgen.

Door de speciale vorm, twee inkepingen, en de ondersteuning die dat biedt, komt jouw lichaam en dus ook jouw ruggenwervel in de juiste houding te liggen. De druk op jouw knieën, bekken en rug vermindert, waardoor je ook minder pijn of andere klachten zal ervaren, en kan voorkomen.

Je hebt dus ook meteen een veel betere nachtrust, waardoor jij je lichamelijk en mentaal ook beter gaat voelen. Kwaaltjes en pijntjes kunnen heel veel energie kosten en zijn dus erg vermoeiend. Als je niet genoeg slaap krijgt, dan krijg je eigenlijk alleen maar steeds meer last van de kwaaltjes, en ervaar je ook meer stress.

Beweeg je veel in jouw slaap, en blijft een kniekussen dan niet goed zitten? Kies dan een kniekussen met een band.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kniekussen?

Bij het kopen van een kniekussen dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Materiaal

De meeste kniekussen zijn gemaakt van traagschuim. Dit werkt namelijk druk verlagend en je zal daardoor geen last meer hebben van vervelende drukpunten. Het behoudt ook beter de vorm dan andere materialen, waardoor jij geen last hebt van het kussen tussen jouw knieën.

Het nadeel is dat traagschuim warmte erg lang vasthouden. Maar daarom zit er ook in de meeste gevalleen een hoes bij van een luchtdoorlatend en vocht absorberend materiaal.

De hoes

Kies altijd voor een kniekussen met een afneembare hoes, die je kan wassen. Daarnaast wil je dat de stof gemaakt is van luchtdoorlatende en vocht absorberende stof. Het is ook prettig als de hoes hypoallergeen is, waardoor jij geen last zal krijgen van bacteriën, schimmels of huismijt. Katoen is een van de betere materialen om voor te kiezen.

Kniekussen met band

De meeste mensen bewegen in hun slaap en als je dan veel draait, dan kan het kniekussen tussen jouw benen uitvallen of verkeerd gaan zitten. Dat is niet prettig en dan heb je ook niet veel aan het kniekussen. Gelukkig kan je kiezen voor een kniekussen met een band. Dan blijft het kussen goed zitten en kan jij lekker bewegen in jouw slaap.

Garantieperiode

De garantie die jij bij een kniekussen krijgt, is een goede indicatie van de kwaliteit. De verkoper staat immers achter het product, en durft daarom ook een lange garantietermijn aan te bieden. Je gebruikt een kniekussen iedere dag een behoorlijk aantal uren. Het is dus niet vreemd dat ze slijten, maar dat moet wel redelijk zijn.

Maatvoering

Het ene lichaam is langer dan het andere en er zijn dan ook verschillende afmetingen kniekussens te krijgen. Een langer persoon, kiest dan voor een langer kniekussen. Is dat niet naar wens, dan kan het helpen om in plaats van 1 kniekussen, 2 kniekussens te gebruiken. Er zijn ook kniekussens voor kinderen te krijgen.

Hoe werkt een kniekussen?

Een kniekussen is ergonomisch gevormd en je hoeft er dan ook niet veel moeite voor te doen om het te laten werken. Door de vorm en het traagschuim, neemt jouw lichaam een goede slaaphouding aan. Jouw ruggenwervel komt in een rechte lijn te liggen, en dit heeft heel veel gezondheidsvoordelen.

Je hoeft alleen maar het beste kniekussen voor jou te kiezen. Je kijkt dan naar de vorm, de lengte en breedte en de gebruikte materialen. Vervolgens ga je in bed liggen en leg je het kniekussen tussen jouw knieën en benen. Als je een kniekussen met een beenband hebt gekozen, dan zorg je dat deze om jouw been zit.

Je kan nu lekker gaan slapen. En je zal lekker slapen, want doordat jouw lichaamshouding nu optimaal is, wordt de druk op jouw lichaamsdelen en gewrichten verlicht. Hierdoor zorgt het voor verlichting van pijn en voorkomt het kwaaltjes.

Kniekussen voor een betere slaap: de wetenschap

Gemiddeld brengen mensen 40 procent van hun tijd in bed door. Een goede slaaphouding is dan ook erg belangrijk. Wanneer jouw ruggenwervel niet in een rechte lijn ligt, dan krijg je opeens last van kwaaltjes en pijntjes. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Je kan last krijgen van je nek, schouders, hoofd, rug, heupen, knieën en gewrichten. Wanneer jij al last hebt van een van deze lichaamsdelen, dan kan een kniekussen voor verlichting zorgen. Het zorgt ervoor dat jouw wervelkolom in een rechte lijn ligt, en dat drukpunten ontlast worden. Ook dit is wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd.

Ook voor zwangere vrouwen is een orthopedisch kniekussen heel erg prettig. Slapen wordt steeds lastiger en dat komt mede doordat het lastig is om de juiste houding te vinden, waarbij de juiste lichaamsdelen ondersteuning krijgen.

Veelgestelde vragen

Is het goed om te slapen met een kussen tussen je knieën?

Voor de meeste mensen is het hartstikke goed om met een kussen tussen de knieën te slapen. Het zorgt er immers voor dat jouw ruggenwervel in een rechte lijn komt te liggen en het verdeelt de druk op probleemplekken, zoals jouw onderrug, jouw heupen, jouw knieën en jouw benen.

Voor zijslapers is een kniekussen dan ook erg goed. Of je nou klachten hebt of niet. Bij klachten zal het de pijn verminderen en als je nog geen klachten hebt, dan kan het helpen met klachten voorkomen. Je zal ook merken dat je meer uitgerust bent, en dat biedt natuurlijk ook ondersteuning aan jouw fysiek.

Moet ik mijn knie hoger leggen tijdens het slapen?

Het gaat niet per se om het hoger leggen van de knie, als wel om de ruggenwervel in een rechte lijn te leggen. Wanneer jij als zijslaper een knie hoger hebt liggen, op de juiste hoogte, dan ligt jouw wervelkolom meteen recht. Je kan dit met een gewoon kussen proberen, maar dat is vaak te dik, te groot en te warm.

Je zal merken dat wanneer je een kniekussen gebruikt je daar ook meteen beter van zal slapen. Wanneer je pijn hebt in jouw knieen, rug of heupen, dan zal je merken dat je vrij snel verlichting van de pijn ervaart. Maar als jij jouw knie te hoogt legt, of niet op de juiste manier legt, dan kunnen klachten ook nog verergeren.

Wat zijn de voordelen van een kniekussen?

Het slapen met een kniekussen heeft heel veel voordelen. Het geeft ondersteuning op de juiste plekken, het zorgt ervoor dat de druk op bepaalde punten verlicht wordt, pijnklachten verminderen, het lichaam kan meer ontspannen, jouw lichaam krijgt een natuurlijke slaaphouding, waar jij een betere nachtrust zal hebben. Je slaapt sneller, beter en dieper, en daardoor sta je 's morgens ook weer lekker fris en uitgerust op.

Onze favoriet

Het ergonomisch ontwerp van dit kniekussen zorgt ervoor dat jouw knieën ondersteunt worden en dat er een gelijke drukverdeling is.

Beste prijs op BOL.com