Kussen buikslaper: Vind hier de 5 beste kussens voor buikslapers van 2024

Voor een goede nachtrust, is een kussen erg belangrijk. Wanneer je niet goed slaapt, dan heeft dit heel veel invloed op meerdere aspecten van jouw leven. En om goed te kunnen slapen, is het belangrijk dat jij in een goede slaaphouding ligt. 

De meest ongezonde slaaphouding is het slapen op jouw buik, maar behoorlijk wat mensen slapen zo het lekkerste. Een goed kussen voor een buikslaper kan er dan voor zorgen dat jouw lichaam toch een optimale slaaphouding heeft. 

Eigenlijk heb je als buikslaper geen kussen nodig, daarom wil je een dun en plat kussen. We zijn gewend met een kussen te slapen, maar je wil geen te dik kussen nemen, want dan overstrek jij jouw rug en jouw nek. 

Er zijn veel verschillende soorten kussens te krijgen, voor alle type slapers, maar ook voor de buikslapers. Het kan dan lastig zijn om het beste kussen te kiezen. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om het beste kussen voor een buikslaper te kiezen. 

In de top 5 vind je de 5 beste kussens buikslaper. Je kan meteen kiezen en bestellen. Je weet dan zeker dat je een comfortabel hoofdkussen hebt, waarop jij heerlijk zal slapen, in de beste slaaphouding voor een buikslaper. 

Wat zijn de beste kussens voor buikslapers?

Onze favoriet

Deze set van twee kussens voor buikslapers is ook geschikt voor andere type slapers.

 • Laag profiel
 • Vulling
 • Vermogen

2e beste keuze

Dit ergonomische hoofdkussen is ideaal als je veel op je buik slaapt.

 • Laag profiel
 • Vulling
 • Vermogen

3e beste keuze

Dit kussen is gevuld met snippers traagschuim en je kan de vulling aanpassen naar voorkeur.

 • Laag profiel
 • Vulling
 • Vermogen

Op deze pagina:

Waar zijn de beste kussens voor buikslapers op getest?

De beste kussens voor buikslapers worden geselecteerd op basis van hun laag profiel, vulling en vermogen. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste kussens voor buikslapers worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Sleep Comfy - Hoofdkussen

Deze set van twee kussens voor buikslapers is ook geschikt voor andere type slapers. De hardheid is gemiddeld, maar je kan de vulling eruit nemen of aanvullen. Het tijk is gemaakt van katoen en de vulling van microvezel. Het is luchtdoorlatend en vochtregulerend. 

De kussens zijn ook hypoallergeen en ze kunnen gewassen worden in de wasmachine op 30 graden Celsius en ze kunnen in de droger. De kussens hebben een gemiddelde hardheid en een verkoelend effect. Je kan er 30 dagen op proefslapen. 

Voordelen

 • Uitneembare vulling
 • 30 dagen proefslapen
 • Laag profiel
 • Vulling
 • Vermogen
Beste prijs op BOL.com

#2
Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten

Dit ergonomische hoofdkussen is ideaal als je veel op je buik slaapt. Het is gemaakt van memory foam en het tijk is gemaakt van bamboe en hypoallergeen. Het tijk is afneembaar en wasbaar in de wasmachine tot 50 graden Celsius. 

Je krijgt maar liefst 30 dagen proefslapen en 5 jaar garantie bij dit kussen. Het kussen is hittebestendig en zorgt voor een constant slaapklimaat, onder meer door de verbeterde airflow. De gebruikte Bio-Zero technologie is het kussen duurzaam en natuurvriendelijk. 

Voordelen

 • Verbeterde airflow en Bio-Zero technologie 
 • 30 dagen proefslapen en 5 jaar garantie
 • Laag profiel
 • Vulling
 • Vermogen
Beste prijs op BOL.com

#3
Cloudpillo Hoofdkussen

Dit kussen is gevuld met snippers traagschuim en je kan de vulling aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren. Het tijk is afneembaar en wasbaar in de wasmachine op 30 graden Celsius. Het tijk heeft 2 zijdes. 

De ene kant is gemaakt met Ice Silk technologie en blijft lekker koel, de andere zijde heeft een warme textuur. Het is luchtdoorlatend en vochtregulerend. De afmeting is 71 cm bij 50 cm en past in elke kussensloop. 

Voordelen

 • Afneembare en wasbare tijk
 • Ice Silk technologie voor een altijd koel kussen
 • Laag profiel
 • Vulling
 • Vermogen
Beste prijs op BOL.com

#4
Sleepp - Swiss - Boxkussen - Hoofdkussen

Dit kussen voor buikslapers is gevuld met een speciale holle vezel en het tijk is gemaakt van 100 procent katoen, en afgewerkt met een luxe bies. Het is hypoallergeen, vochtregulerend en wasbaar in de wasmachine op 40 graden Celsius. 

De vulling kan je aanvullen of eruit halen, via een handige ritssluiting. Er zitten 2 kussens in deze set met een afmeting van 50 cm bij 60 cm. De kussens zijn 10 cm dik, gemeten vanaf de bies. De kussens zijn geschikt voor alle type slapers. 

Voordelen

 • Wasbaar in de wasmachine tot 40 graden Celsius
 • Luxe bies
 • Laag profiel
 • Vulling
 • Vermogen
Beste prijs op BOL.com

#5
Cinderella Classic - Hoofdkussen

Het tijk van deze kussens is gemaakt van 100 procent perkaline katoen, met een draaddichtheid van meer dan 200. Het is zacht, glad en soepel. Het is vocht- en warmte regulerend. De vulling is gemaakt met Thermosoft vulling. Dit is een holle vezel in een bolletje gedraaid. 

De kussens hebben een gemiddelde hardheid en zijn geschikt voor alle type slapers. Je kan de vulling aanpassen via een rits aan de zijkant. De kussens zijn hypoallergeen en kunnen gewassen worden in de wasmachine op 60 graden Celsius. 

Voordelen

 • Met Thermosoft vulling
 • Wasbaar in de wasmachine tot 60 graden Celsius
 • Laag profiel
 • Vulling
 • Vermogen
Beste prijs op BOL.com

Wat is een kussen voor de buikslaper?

Een kussen voor een buikslaper kan natuurlijk ook voor andere type slapers goed zijn, maar is voor een buikslaper extra belangrijk. Als buikslaper lig je met een gekantelde nek. Je wil dan voorkomen dat jouw nek en ruggenwervel vergroeien. Met een kussen voor een buikslaper wordt jouw houding gestabiliseerd. 

Hierdoor slaap jij beter en het is beter voor jouw lichaam. De meeste mensen liggen niet altijd in dezelfde houding. Je beweegt en draait in jouw slaap. Je kan op jouw buik in slaap vallen en op jouw rug wakker worden. Als je dit vaak hebt, dan kies je voor een buikslaapkussen dat ook geschikt is voor andere houdingen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een kussen voor de buikslaper?

Bij het kopen van een kussen voor de buikslaper dien je vooral op de volgende dingen te letten:

De ergonomie van een buikslaper

Een buikslaper slaapt met een verdraaide nek. Dat is heel onnatuurlijk en volgens de meeste onderzoeken ook niet goed voor je. Maar het is ook niet iets wat je tegenhoudt. Daardoor is het belangrijk dat je kiest voor een dun en plat kussen. Een dikker kussen biedt misschien wel meer comfort, maar het is uiteindelijk niet goed voor jouw nek en rug. 

Garantie en proefslapen

Je weet pas of een kussen lekker slaapt als je het uitprobeert. Er zijn ook aanbieders van buikslaapkussens die proefslapen aanbieden. Je kan dan een x-aantal dagen uitproberen of het kussen voor jou werkt. Daarnaast is het ook altijd goed om naar de garantie te kijken. Je weet dan of de kwaliteit ook goed is. 

Ondersteuning overige slaapposities

Je ligt niet stil in bed. De meeste mensen draaien en woelen in bed en liggen dus niet de hele nacht op hun buik. Je wil daarom een kussen dat jouw lichaam ook de juiste ondersteuning biedt in andere slaaphoudingen. Gelukkig zijn er veel kussens die daarvoor gemaakt zijn. Als je veel beweegt in bed, dan is het aan te raden om naar zo'n kussen te kijken. 

De prijs-kwaliteitverhouding

Er zijn kussens voor buikslapers in alle prijsklassen. Niet alle dure kussens zijn goed en niet alle goedkope kussens zijn slecht. Kijk naar het materiaal waarvan het kussen gemaakt is en lees ook altijd even de gebruikerservaringen. De garantie zegt ook wel iets over de kwaliteit. Als een verkoper achter het product staat, dan is er een degelijke garantietermijn. 

Voordelen kussen buikslaper

De kussens voor een buikslaper zijn ook geschikt voor andere type slapers. Het is zacht en laag en ondersteunt jouw gekantelde nek. Als je beweegt in jouw slaap, dan blijft het kussen ervoor zorgen dat jouw lichaam in de optimale slaaphouding komt. 

Hierdoor val je sneller in slaap en slaap je ook beter. Je krijgt minder snel last van nek- of rugklachten of andere pijntjes en kwaaltjes. De meest voorkomende klacht van buikslapers is pijn in de onderrug en met een goed kussen voor een buikslaper voorkom je deze klacht. 

Wetenschap over buikslaap kussen

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een buikslaapkussen de kwaliteit van jouw slaap kan verbeteren. Het verschilt per persoon hoe dit een buikslaap kussen dan moet zijn. Vaak kan je bij buikslaapkussens dan ook de vulling eenvoudig aanpassen. 

Hierbij speelt de vorm van het kussen en het materiaal waarvan het kussen gemaakt is een grote rol. Dat zorgt er namelijk voor dat jij in de juiste houding slaapt, waardoor jouw slaapkwaliteit omhooggaat. Een goed buikslaap kussen zorgt ervoor dat je weer lekker slaapt, en ook weer heerlijk fit en fris opstaat. 

Veelgestelde vragen

Is het slecht om op je buik te slapen?

Het is zeker niet gezond om op jouw buik te slapen. Het is zelfs de meest ongezonde manier om te slapen. Het is alleen heel moeilijk om niet op jouw buik te slapen. Je doet dit onbewust, in jouw slaap, zelfs als je op jouw rug begint met slapen. 

Een kussen voor de buikslaper zorgt ervoor dat jouw lichaam in de optimale slaaphouding komt wanneer je op jouw buik slaapt. Zodat je geen last krijgt van jouw nek en rug, doordat je met een gekantelde nek slaapt. 

Wat zegt buikslapen over je?

De manier waarop je slaapt, zegt volgens sommige experts iets over het type persoon dat je bent. Zo wordt er aangenomen dat buikslapers niet bang zijn om risico's te nemen. Buikslapers vinden het ook prettiger om overal de controle over te hebben. 

Je zou denken dat iemand die niet bang is en controle wil hebben, zich niet veel aantrekt van de mening van anderen, maar dat is bij buikslapers toch anders. Die hechten juist heel veel waarde aan de mening van anderen. Dit wil allemaal niet zeggen dat als jij opeens anders gaat slapen, dat jouw karakter dan ook verandert. 

Hoe kun je “duurzamer” buikslapen?

Als je een beetje bewust kan buikslapen, dan kan jouw slaaphouding ook verbeteren en daar kan je dan ook klachten mee voorkomen. Zo kan je met jouw gezicht naar het kussen toe slapen, in plaats van jouw hoofd opzij te leggen. 

Het helpt ook om een kussen onder jouw bekken te leggen, zodat jouw heupen beter ondersteund worden. Je zal dan veel minder snel last van jouw rug en nek krijgen. Je hebt geen controle over hoe je ligt als je slaapt, maar je kan deze tips wel toepassen als je gaat slapen. 

Onze favoriet

Deze set van twee kussens voor buikslapers is ook geschikt voor andere type slapers.

Beste prijs op BOL.com