Kussen voor zijslaper: Vind hier de 5 beste kussens voor zijslaper van 2024

Het vinden van het perfecte kussen voor zijslapers kan een uitdaging zijn, omdat het comfort van het kussen afhangt van de vorm van je hoofd, nek en schouders en de houding waarin je slaapt. Als zijslaper is het belangrijk om een kussen te kiezen dat de juiste ondersteuning biedt aan de nek en de schouders om de wervelkolom in lijn te houden terwijl je slaapt. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een kussen voor zijslapers, zoals de dikte en stevigheid van het kussen, het type vulmateriaal en de vorm van het kussen. Het is ook belangrijk om te overwegen of je het kussen alleen voor zijslapen wilt gebruiken of dat je het ook wilt gebruiken voor andere slaaphoudingen. Door een aantal verschillende opties te overwegen en het kussen te testen voordat je een aankoop doet, kun je het perfecte kussen voor jouw slaaphouding en comfortniveau vinden.

Wat zijn de beste kussens voor zijslaper?

Onze favoriet

Maak kennis met de Cloudpillo ®. Door zijn afstelbare design is het mogelijk om de Cloudpillo ® na aankoop nog helemaal naar eigen wens in te stellen.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Vormbaarheid

2e beste keuze

Maak kennis met de Cloudpillo 2 ®. De verbeterde opvolger van ons eerste hoofdkussen; De Cloudpillo.  Aanpasbaar naar jouw voorkeur, voor een ultiem comfort.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Vormbaarheid

3e beste keuze

Het hoofdkussen van Zentix is ontworpen voor dit specifieke probleem. Het verlicht nekklachten en zorgt ervoor dat je in een correcte houding gaat slapen.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Vormbaarheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste kussens voor zijslaper op getest?

De beste kussens voor zijslaper worden geselecteerd op basis van hun ondersteuning, comfort en vormbaarheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste kussens voor zijslaper worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Cloudpillo Hoofdkussen

De Cloudpillo Hoofdkussen is een comfortabel en ondersteunend kussen dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van rug-, zij- en buikslapers. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig memory foam en heeft een afstelbaar design waarmee je de dikte en stevigheid kunt aanpassen aan je voorkeuren. Dit maakt het kussen geschikt voor mensen met verschillende slaaphoudingen en comfortniveaus.

Het kussen is ook voorzien van een hoes van traagschuim, wat helpt om het kussen koel en comfortabel te houden tijdens het slapen. De hoes is afneembaar en wasbaar, wat het gemakkelijk maakt om het kussen hygiënisch te houden.

Het Cloudpillo Hoofdkussen is ontworpen om nekklachten te verminderen door de juiste ondersteuning te bieden aan de nek en schouders. Het kussen is gecertificeerd door chiropractoren en is getest en goedgekeurd door slaapexperts. Bovendien biedt Cloudpillo een proefslapen van 30 nachten, zodat je het kussen kunt uitproberen voordat je een aankoop doet. Als het kussen niet aan je behoeften voldoet, kun je het kussen gratis terugsturen en je geld terugkrijgen.

In het kort biedt de Cloudpillo Hoofdkussen comfort, ondersteuning en duurzaamheid voor een aangenaam slaapervaring. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kussen dat aan hun behoeften voldoet en dat ze kunnen vertrouwen om beter te slapen.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Vormbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Cloudpillo 2 Hoofdkussen

De Cloudpillo 2 Hoofdkussen is een comfortabel en ondersteunend kussen dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van rug-, zij- en buikslapers. Het kussen is gemaakt van versnipperd latex, wat bekend staat om zijn stevigheid en veerkracht. Het kussen heeft ook een afstelbaar design waarmee je de dikte en stevigheid kunt aanpassen aan je voorkeuren. Dit maakt het kussen geschikt voor mensen met verschillende slaaphoudingen en comfortniveaus.

Het Cloudpillo 2 Hoofdkussen is ontworpen om nekklachten te verminderen door de juiste ondersteuning te bieden aan de nek en schouders. Het kussen is gecertificeerd door chiropractoren en is getest en goedgekeurd door slaapexperts. Bovendien biedt Cloudpillo een proefslapen van 30 nachten, zodat je het kussen kunt uitproberen voordat je een aankoop doet. Als het kussen niet aan je behoeften voldoet, kun je het kussen gratis terugsturen en je geld terugkrijgen.

In het kort biedt de Cloudpillo 2 Hoofdkussen comfort, ondersteuning en duurzaamheid voor een aangenaam slaapervaring. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kussen met stevigheid en veerkracht dat aan hun behoeften voldoet en dat ze kunnen vertrouwen om beter te slapen.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Vormbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#3
ZENTIX® Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten

Het ZENTIX® Hoofdkussen is een uitstekende keuze voor mensen die kampen met nek- en rugklachten. Dit kussen is gemaakt van hoogwaardig memory foam, dat zich vormt naar de contouren van je hoofd, nek en schouders voor optimale ondersteuning en comfort. Het traagschuim van het kussen is orthopedisch, wat betekent dat het speciaal ontworpen is om de nekpijn en -klachten te verminderen.

Het ZENTIX® Hoofdkussen heeft een ergonomisch ontwerp dat de natuurlijke vorm van de nek en de ruggengraat ondersteunt en zorgt voor een goede houding tijdens het slapen. Het kussen is bedekt met een zachte en ademende hoes van bamboe, die zorgt voor extra comfort en koelte tijdens het slapen.

Dit kussen is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gewassen in de machine. Het is ook hypoallergeen en stofmijtbestendig, wat het perfect maakt voor mensen met allergieën of astma.

Het ZENTIX® Hoofdkussen is een investering in een goede nachtrust en een gezonde rug en nek. Door de ondersteuning en comfort van het kussen zal je merken dat je nek- en rugpijn verminderen en dat je uitgerust wakker wordt.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Vormbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Best Life Hoofdkussen Nekklachten

De Best Life Hoofdkussen Nekklachten is een ergonomisch kussen dat is ontworpen om de juiste ondersteuning te bieden aan de nek en schouders, wat kan helpen om nekklachten te verminderen. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig traagschuim, wat bekend staat om zijn stevigheid en comfort. Het kussen is ook voorzien van een afneembare en wasbare hoes van katoen, wat het gemakkelijk maakt om het kussen hygiënisch te houden.

Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten is speciaal ontworpen voor zijslapers en is geschikt voor mensen met verschillende slaaphoudingen. Het kussen is stevig genoeg om de juiste ondersteuning te bieden, maar tegelijkertijd comfortabel genoeg om een aangenaam slaapervaring te bieden. Het kussen is ook voorzien van een ergonomisch design dat is aangepast aan de vorm van je hoofd, nek en schouders.

In het kort biedt de Best Life Hoofdkussen Nekklachten een comfortabele en ondersteunende slaapervaring voor mensen die op zoek zijn naar een kussen dat aan hun behoeften voldoet en dat ze kunnen vertrouwen om beter te slapen. Het is een uitstekende keuze voor mensen die lijden aan nekklachten en op zoek zijn naar een kussen dat de juiste ondersteuning biedt.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Vormbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Lifetec Premium Ergo Knee

De Lifetec Premium® Ergo Knee is een orthopedisch kniekussen dat is ontworpen om de juiste houding te behouden tijdens het slapen en om rug- en heupklachten te verminderen. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig schuim en is voorzien van een ergonomisch design dat is aangepast aan de vorm van je benen. Het kussen is ook voorzien van een afneembare en wasbare hoes van katoen, wat het gemakkelijk maakt om het kussen hygiënisch te houden.

Het Lifetec Premium® Ergo Knee Kussen is speciaal ontworpen voor zijslapers en is geschikt voor mensen met verschillende slaaphoudingen. Het kussen is stevig genoeg om de juiste ondersteuning te bieden, maar tegelijkertijd comfortabel genoeg om een aangenaam slaapervaring te bieden. Het kussen kan ook worden gebruikt om de houding te corrigeren en om rugpijn en heupklachten te verminderen.

Het Lifetec Premium® Ergo Knee Kussen is ook geschikt voor mensen met artrose, omdat het de juiste ondersteuning biedt aan de knieën en heupen en kan helpen om de druk op deze gewrichten te verminderen. In het kort biedt het kussen een comfortabele en ondersteunende slaapervaring voor mensen die op zoek zijn naar een kussen dat aan hun behoeften voldoet en dat ze kunnen vertrouwen om beter te slapen.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Vormbaarheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een kussen zijslaper?

Een kussen voor zijslapers is een kussen dat speciaal is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan mensen die op hun zij slapen. Tijdens het zijslapen is het belangrijk om de wervelkolom in lijn te houden om rug- en nekpijn te verminderen. Een kussen voor zijslapers is meestal dikker en harder dan een kussen voor rug- of buikslapers, om de nek en schouders te ondersteunen en om ervoor te zorgen dat het hoofd op een natuurlijke manier op het kussen rust. Er zijn verschillende soorten kussens voor zijslapers op de markt, met verschillende diktes, stevigheid en vulmaterialen om aan de behoeften van verschillende mensen te voldoen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kussen zijslaper?

Bij het kopen van een kussen zijslaper dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Stevigheid

De stevigheid van een kussen is een belangrijke factor om in gedachten te houden bij het kiezen van een kussen voor zijslapers, omdat het de hoeveelheid ondersteuning en comfort bepaalt die het kussen biedt. Als het kussen te zacht is, kan het niet genoeg ondersteuning bieden aan de nek en schouders, wat kan leiden tot rug- en nekpijn. Aan de andere kant, als het kussen te hard is, kan het oncomfortabel zijn en kan het de bloedcirculatie belemmeren. Daarom is het belangrijk om een kussen te kiezen met de juiste stevigheid voor jouw behoeften. Dit is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur en kan afhangen van de vorm van je hoofd, nek en schouders en de houding waarin je slaapt. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld comfortabeler om op een zacht kussen te liggen, terwijl anderen liever een steviger kussen hebben. Het is aan te raden om verschillende kussens te testen voordat je een aankoop doet om te bepalen wat het beste werkt voor jou.

Ondersteuning

Ondersteuning is een belangrijke factor om in gedachten te houden bij het kiezen van een kussen voor zijslapers, omdat het ervoor zorgt dat de wervelkolom in lijn blijft tijdens het slapen. Als het kussen niet genoeg ondersteuning biedt, kan dit leiden tot rug- en nekpijn, vooral als je al een gevoelige rug of nek hebt. Een kussen dat de juiste ondersteuning biedt, kan helpen om deze pijn te verminderen en kan ervoor zorgen dat je beter slaapt.

Er zijn verschillende manieren waarop een kussen ondersteuning kan bieden. Sommige kussens hebben bijvoorbeeld een speciaal ontworpen vorm om de nek en schouders te ondersteunen, terwijl andere kussens gemaakt zijn van stevigere materialen om de juiste hoeveelheid ondersteuning te bieden. Het is ook belangrijk om te overwegen wat voor soort vulmateriaal het kussen heeft. Sommige materialen, zoals memory foam of koudschuim, kunnen beter ondersteuning bieden dan andere materialen, zoals dons of synthetisch vulmateriaal. Het is aan te raden om verschillende kussens te testen voordat je een aankoop doet om te bepalen wat het beste werkt voor jou.

Prijs

De prijs is een belangrijke factor om in gedachten te houden bij het kiezen van een kussen voor zijslapers, omdat het kan bepalen hoeveel keuzes je hebt en hoeveel je bereid bent te betalen voor het kussen. Kussens komen in een breed scala aan prijzen, van goedkope opties tot duurdere, premium kussens.

Hoewel een duurder kussen niet per se beter is dan een goedkoper kussen, kan het wel betekenen dat het kussen gemaakt is van hoogwaardigere materialen of dat het meer ondersteuning en comfort biedt. Het is aan te raden om te overwegen wat voor soort vulmateriaal het kussen heeft en of het gemaakt is van duurzame materialen, zoals memory foam of koudschuim, die langer mee gaan dan andere materialen, zoals dons of synthetisch vulmateriaal.

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een kussen dat goed is voor je budget, kan het kiezen van een goedkoper kussen een goede optie zijn. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat goedkope kussens vaak niet zo goed zijn in het bieden van ondersteuning en comfort als duurdere kussens, dus het is belangrijk om goed te overwegen wat voor jouw behoeften het beste werkt.

Hoes

De hoes van een kussen is een belangrijke factor om in gedachten te houden bij het kiezen van een kussen voor zijslapers, omdat het de levensduur en hygiëne van het kussen beïnvloedt. Een kussen kan snel vuil en vochtig worden door transpiratie, dus het is belangrijk om te kiezen voor een kussen met een afneembare en wasbare hoes. Dit maakt het gemakkelijk om het kussen regelmatig te wassen en te onderhouden, wat kan helpen om bacteriën en geurtjes te verminderen en om het kussen langer mee te laten gaan.

Er zijn verschillende soorten hoezen op de markt, van katoen tot microvezel, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Katoenen hoezen zijn bijvoorbeeld ademend en absorbeert transpiratie, terwijl microvezel hoezen zacht en comfortabel zijn. Het is aan te raden om te overwegen wat voor jouw behoeften het beste werkt en om te kiezen voor een kussen met een afneembare en wasbare hoes om ervoor te zorgen dat het kussen hygiënisch blijft.

Vulling

De vulling van een kussen is een belangrijke factor om in gedachten te houden bij het kiezen van een kussen voor zijslapers, omdat het de stevigheid, ondersteuning en comfort van het kussen beïnvloedt. Er zijn verschillende soorten vulling op de markt, van dons en synthetisch vulmateriaal tot memory foam en koudschuim. Elke soort vulling heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan beter werken voor bepaalde mensen en slaaphoudingen.

Bijvoorbeeld, memory foam is een populaire vulling omdat het goed is in het bieden van ondersteuning en comfort door zich aan te passen aan de vorm van je hoofd, nek en schouders. Koudschuim is ook een goede optie voor ondersteuning, omdat het steviger is dan memory foam en minder snel zakt. Dons en synthetisch vulmateriaal zijn meer geschikt voor mensen die liever op een zacht kussen liggen, maar kunnen minder goed zijn in het bieden van ondersteuning.

Het is aan te raden om te overwegen wat voor soort vulling het beste werkt voor jouw behoeften en om verschillende kussens te testen voordat je een aankoop doet om te bepalen wat het beste werkt voor jou.

Proefslapen

Het is belangrijk om te letten op proefslapen bij het kopen van een kussen voor zijslapers, omdat het comfort en ondersteuning van een kussen vaak afhangt van persoonlijke voorkeuren en slaaphouding. Wat voor een persoon comfortabel is, kan voor een ander oncomfortabel zijn, dus het is aan te raden om het kussen te testen voordat je een aankoop doet om te bepalen of het werkt voor jou.

Veel winkels bieden proefslapen aan, wat betekent dat je het kussen thuis kunt uitproberen voordat je een aankoop doet. Dit geeft je de kans om te zien hoe het kussen aanvoelt en om te bepalen of het comfortabel is en of het genoeg ondersteuning biedt. Als het kussen niet comfortabel is of niet genoeg ondersteuning biedt, kun je op zoek gaan naar een ander kussen dat wel aan je behoeften voldoet.

Het is ook aan te raden om het kussen te testen in de houding waarin je het het meest zult gebruiken, dus als je op je zij slaapt, is het belangrijk om het kussen in deze houding te testen. Dit geeft je de kans om te zien of het kussen de juiste ondersteuning biedt aan je nek en schouders en of het je helpt om beter te slapen. Proefslapen is een belangrijk onderdeel van het kiezen van het juiste kussen, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt om verschillende opties te testen voordat je een aankoop doet.

Waar is een zijslaapkussen goed voor?

Een zijslaapkussen is speciaal ontworpen voor mensen die op hun zij slapen en kan worden gebruikt om de juiste houding te behouden tijdens het slapen en om rug- en nekklachten te verminderen. Een goed zijslaapkussen biedt ondersteuning aan de nek en schouders en helpt om de juiste houding te behouden tijdens het slapen, wat kan helpen om rugpijn en nekklachten te verminderen.

Het is belangrijk om te letten op de stevigheid en ondersteuning van een zijslaapkussen om te bepalen of het geschikt is voor jouw behoeften. Een kussen dat te stevig is kan te veel druk uitoefenen op de nek en schouders, terwijl een kussen dat te zacht is niet genoeg ondersteuning biedt.

Een zijslaapkussen kan ook worden gebruikt om de houding te corrigeren en om rugpijn en heupklachten te verminderen. Als je last hebt van rug- of heupklachten, is het aan te raden om een zijslaapkussen te kiezen dat de juiste ondersteuning biedt aan deze gewrichten.

In het kort is een zijslaapkussen goed voor mensen die op hun zij slapen en op zoek zijn naar een kussen dat de juiste ondersteuning biedt aan de nek en schouders en die kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen.

Wetenschap over zijslaap positie

Zijslapen is een van de meest voorkomende slaaphoudingen en kan helpen om rugpijn en nekklachten te verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kan zijslapen de druk op de wervelkolom verminderen en kan het helpen om de bloedcirculatie te verbeteren.

Er is echter ook aangetoond dat het kiezen van de juiste slaaphouding en het gebruik van een geschikt kussen belangrijk is om de juiste ondersteuning te bieden aan de nek en schouders en om rug- en nekklachten te verminderen. Een zijslaapkussen kan helpen om de juiste houding te behouden tijdens het slapen en om de juiste ondersteuning te bieden aan de nek en schouders.

Er is ook aangetoond dat mensen die op hun zij slapen, vaker snurken en last hebben van apneu (ademstilstanden tijdens het slapen). Als je last hebt van snurken of apneu, is het aan te raden om een arts te raadplegen om te bepalen of je behandeling nodig hebt.

In het kort kan zijslapen helpen om rugpijn en nekklachten te verminderen, maar het is belangrijk om de juiste slaaphouding en het gebruik van een geschikt kussen te kiezen om de juiste ondersteuning te bieden aan de nek en schouders. Het is ook belangrijk om te weten dat zijslapen gepaard kan gaan met snurken en apneu en dat het raadzaam is om een arts te raadplegen als je hier last van hebt.

Veelgestelde vragen

Hoe dik kussen zijslaper?

Het is belangrijk om te letten op de dikte van een kussen als je op zoek bent naar een kussen voor als je op je zij slaapt, omdat de dikte van het kussen kan bijdragen aan het comfort en de ondersteuning die het kussen biedt.

In het algemeen wordt aanbevolen om een kussen te kiezen dat ongeveer 7-10 cm dik is als je op je zij slaapt. Dit is omdat een kussen dat te dun is, niet genoeg ondersteuning kan bieden aan de nek en schouders en kan leiden tot nekklachten. Aan de andere kant kan een kussen dat te dik is, te veel druk uitoefenen op de nek en schouders en leiden tot oncomfortabele slaap.

Het is ook belangrijk om te letten op de stevigheid van het kussen als je op zoek bent naar een kussen voor als je op je zij slaapt. Een kussen dat te stevig is, kan te veel druk uitoefenen op de nek en schouders, terwijl een kussen dat te zacht is, niet genoeg ondersteuning kan bieden.

In het kort is het aan te raden om een kussen te kiezen dat ongeveer 7-10 cm dik is en dat de juiste balans biedt tussen stevigheid en comfort als je op je zij slaapt. Dit kan helpen om nekklachten te verminderen en om een comfortabele slaapervaring te bieden.

Is zijslaapkussen veilig?

In het algemeen is een zijslaapkussen veilig als het gebruikt wordt voor de doeleinden waarvoor het is ontworpen. Een zijslaapkussen is speciaal ontworpen voor mensen die op hun zij slapen en kan helpen om de juiste houding te behouden tijdens het slapen en om rug- en nekklachten te verminderen.

Het is wel belangrijk om te letten op de kwaliteit van het kussen en om te kiezen voor een kussen dat is gemaakt van hoogwaardig materiaal en dat voldoet aan de veiligheidsnormen. Het is ook aan te raden om te letten op de stevigheid en ondersteuning van het kussen om te bepalen of het geschikt is voor jouw behoeften.

Een kussen dat te stevig is, kan te veel druk uitoefenen op de nek en schouders, terwijl een kussen dat te zacht is, niet genoeg ondersteuning kan bieden. Het is daarom belangrijk om een kussen te kiezen dat de juiste balans biedt tussen stevigheid en comfort.

In het kort is een zijslaapkussen veilig als het gebruikt wordt voor de doeleinden waarvoor het is ontworpen.

Hoe vaak moet je een kussen vervangen?

Het is aan te raden om je kussen om de twee tot drie jaar te vervangen, afhankelijk van de kwaliteit en de staat van het kussen. Hoewel het kan variëren afhankelijk van het type kussen en hoe vaak het wordt gebruikt, zijn veel kussens na twee tot drie jaar op hun beste gebruiksdatum.

Na verloop van tijd kan een kussen verzakken en niet meer de juiste ondersteuning bieden, wat kan leiden tot nekklachten en oncomfortabele slaap. Een kussen kan ook vuil worden en kan allergenen bevatten die de luchtwegen kunnen irriteren, wat kan leiden tot slaapproblemen.

Het is daarom belangrijk om regelmatig te inspecteren of het tijd is om je kussen te vervangen. Als je merkt dat het kussen niet meer de juiste ondersteuning biedt of als het vuil of gescheurd is, is het aan te raden om het kussen te vervangen.

In het kort is het aan te raden om je kussen om de twee tot drie jaar te vervangen, afhankelijk van de kwaliteit en de staat van het kussen. Dit kan helpen om nekklachten te verminderen en om een comfortabele slaapervaring te bieden.

Onze favoriet

Maak kennis met de Cloudpillo ®. Door zijn afstelbare design is het mogelijk om de Cloudpillo ® na aankoop nog helemaal naar eigen wens in te stellen.

Beste prijs op BOL.com