Lichaamskussen: Vind hier de 5 beste lichaamskussen van 2024

Als je op zoek bent naar een lichaamskussen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar meer comfort en ondersteuning tijdens het slapen. Een lichaamskussen kan zorgen voor een betere houding en ondersteuning van de wervelkolom, wat kan helpen om rugpijn te verminderen en het slapen comfortabeler te maken.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het zoeken naar een geschikt lichaamskussen. Ten eerste is de grootte van het kussen belangrijk. Kies een kussen dat lang genoeg is om je volledige lichaam te ondersteunen, zodat je je niet hoeft om te draaien om het kussen op de juiste plek te krijgen. Ook is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan het kussen is gemaakt. Katoenen kussens zijn ademend en zacht aanvoelend, terwijl memory foam kussens goed de vorm van het lichaam aannemen en ondersteuning bieden.

Vergeet ook niet om te kijken naar de wasbaarheid van het kussen. Het is handig als het kussen een afneembare en wasbare hoes heeft, zodat je het kussen gemakkelijk kunt onderhouden. Als je deze dingen in gedachten houdt, zul je in staat zijn om een lichaamskussen te vinden dat bij je behoeften past en je helpt om comfortabeler te slapen.

Wat zijn de beste lichaamskussens?

Onze favoriet

Osteomedix® Ergonomisch Lichaamskussen is een veelzijdig kussen dat speciaal is ontworpen om het comfort en de ondersteuning te verhogen tijdens het slapen of rusten.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Wasbaarheid

2e beste keuze

Litollo® Zwangerschapskussen is een uitstekende keuze voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning tijdens de nachtrust.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Wasbaarheid

3e beste keuze

De Body Roll is een comfortabel lichaamskussen dat speciaal is ontworpen om je te helpen ontspannen en beter te slapen. Gemaakt van zacht en ademend materiaal.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Wasbaarheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste lichaamskussens op getest?

De beste lichaamskussens worden geselecteerd op basis van hun grootte, materiaal en wasbaarheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste lichaamskussens worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Osteomedix Ergonomisch Lichaamskussen

Osteomedix® Ergonomisch Lichaamskussen is een veelzijdig kussen dat speciaal is ontworpen om het comfort en de ondersteuning te verhogen tijdens het slapen of rusten. Het kussen is ideaal voor zwangere vrouwen, omdat het de ruggengraat en de buik ondersteunt en de bloedcirculatie verbetert. Het kan ook gebruikt worden als voedingskussen om het comfortabeler te maken om te voeden. Het kussen is ook geschikt voor mensen met rugpijn, omdat het de druk op de rug en het bekken vermindert en de houding corrigeert.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardig schuim met een afneembare comforthoes gemaakt van zachte microvezel. De hoes is gemakkelijk te verwijderen en te wassen, zodat het kussen hygiënisch en fris blijft. Het kussen is ook vormgegeven als een kniekussen, zodat het comfortabeler wordt om in een bepaalde houding te liggen.

Met zijn lange, gebogen vorm is het Osteomedix® Ergonomisch Lichaamskussen de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar extra comfort en ondersteuning tijdens het rusten of slapen. Het is een uitstekende aanvulling op elk slaapkamermeubilair en kan een belangrijke bijdrage leveren aan een goede nachtrust en een gezonde levensstijl.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Litollo Zwangerschapskussen

Litollo® Zwangerschapskussen is een uitstekende keuze voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning tijdens de nachtrust. Het kussen is in de vorm van een J en is 145 cm lang, wat betekent dat het gemakkelijk te gebruiken is als zijslaapkussen, voedingskussen en lichaamskussen. Het kussen is gemaakt van een zachte fleece stof en heeft een afneembare hoes die gemakkelijk te wassen is. De olijfgroene kleur geeft het kussen een elegante uitstraling. Het Litollo® Zwangerschapskussen biedt ondersteuning aan de rug, de buik en de benen, wat helpt om rugpijn en zwelling te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kussen is een must-have voor iedereen die op zoek is naar comfort tijdens de zwangerschap.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Body Roll

De Body Roll is een comfortabel lichaamskussen dat speciaal is ontworpen om je te helpen ontspannen en beter te slapen. Gemaakt van zacht en ademend materiaal, is dit kussen 110 cm lang en 20 cm breed, wat betekent dat het lang genoeg is om je hele lichaam te ondersteunen en comfortabel te laten liggen. Het gebogen ontwerp volgt de natuurlijke vorm van je lichaam en helpt je hoofd, nek, rug en benen in een comfortabele positie te houden. Het kussen is ook gemakkelijk te wassen en te onderhouden, wat betekent dat je altijd een fris en hygiënisch slaapkussen hebt. Als je op zoek bent naar een comfortabele manier om beter te slapen, is de Body Roll een uitstekende keuze.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow XL

Het Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow XL is een uniek orthopedisch slaapsysteem dat is ontworpen om de nek- en rugklachten te verminderen en een goede slaaphouding te bevorderen. Het slaapsysteem bestaat uit een in hoogte verstelbaar traagschuim hoofdkussen en een comfortabel lichaamskussen dat ondersteuning biedt aan het hele lichaam.

Het hoofdkussen is gevuld met traagschuim dat zich aanpast aan de vorm van het hoofd en de nek, waardoor de druk op de nek en de wervelkolom wordt verminderd. Het hoofdkussen is in hoogte verstelbaar, waardoor het kan worden aangepast aan de slaapvoorkeur van de gebruiker.

Het lichaamskussen biedt ondersteuning aan het hele lichaam en kan worden gebruikt om de druk op de gewrichten en spieren te verminderen. Het kussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt een zacht en comfortabel gevoel.

Het Mikoala Hi4 Deluxe & Body Pillow XL is ook ideaal als zwangerschapskussen en kan helpen bij het verminderen van rugklachten en het bevorderen van een goede slaaphouding tijdens de zwangerschap. Het ergonomische ontwerp van het kussen biedt een optimale ondersteuning en comfort voor een goede nachtrust.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Suite Sheets ondersteunende lichaamskussen

Het Suite Sheets ondersteunende lichaamskussen is een veelzijdig en comfortabel kussen dat kan worden gebruikt als zwangerschapskussen en ter ondersteuning van het hele lichaam tijdens het slapen. Het kussen heeft een afmeting van 40 x 145 cm en biedt voldoende ondersteuning voor het hele lichaam.

Het lichaamskussen is gemaakt van hoogwaardig materiaal en biedt een zacht en comfortabel gevoel. Het kussen kan worden gebruikt om de druk op de gewrichten en spieren te verminderen en de slaaphouding te bevorderen. Het kussen kan ook worden gebruikt om de nek, rug, heupen, benen en buik te ondersteunen en kan worden aangepast aan de slaapvoorkeur van de gebruiker.

Het Suite Sheets lichaamskussen is ook ideaal als zwangerschapskussen en kan helpen bij het verminderen van rug- en bekkenpijn en het bevorderen van een goede slaaphouding tijdens de zwangerschap. Het kussen biedt optimale ondersteuning en comfort voor een goede nachtrust en kan na de zwangerschap ook nog gebruikt worden ter ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen. Het kussen heeft een afneembare en wasbare hoes voor gemakkelijk onderhoud en langdurig gebruik.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Wasbaarheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een lichaamskussen?

Een lichaamskussen is een kussen dat speciaal is ontworpen om te gebruiken tijdens het slapen of rusten. Het is doorgaans langer en breder dan een normaal kussen en is bedoeld om het hele lichaam te ondersteunen, waardoor het comfortabeler wordt om in een bepaalde houding te liggen. Sommige lichaamskussens zijn ook vormgegeven om specifieke behoeften te ondersteunen, zoals zwangerschap of rugpijn. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals schuim, microvezel of katoen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een lichaamskussen?

Bij het kopen van een lichaamskussen dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Stevigheid

Het is belangrijk om op de stevigheid van een lichaamskussen te letten als je ervoor kiest om er een aan te schaffen, omdat dit kan beïnvloeden hoe comfortabel het is om op te liggen en hoe goed het je lichaam ondersteunt. Als het kussen te zacht is, kan het niet genoeg ondersteuning bieden en kan het moeilijk zijn om in een comfortabele houding te liggen. Aan de andere kant, als het kussen te stevig is, kan het te veel druk uitoefenen op bepaalde delen van het lichaam en kan het oncomfortabel zijn.

Het is daarom aan te raden om een lichaamskussen te kiezen dat stevig genoeg is om je lichaam te ondersteunen, maar tegelijkertijd ook voldoende comfort biedt. Dit kan afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeuren en van het doel waarvoor het kussen gebruikt wordt. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld een zacht kussen prefereren als ze lijden aan rugpijn, terwijl anderen wellicht een steviger kussen nodig hebben om de bloedcirculatie te verbeteren. Het is daarom aan te raden om verschillende kussens te proberen voordat je een beslissing maakt om er een aan te schaffen.

Afmetingen

Het is belangrijk om op de afmetingen van een lichaamskussen te letten als je ervoor kiest om er een aan te schaffen, omdat dit kan beïnvloeden hoe comfortabel het is om op te liggen en hoe goed het je lichaam ondersteunt. Als het kussen te klein is, kan het niet genoeg ondersteuning bieden en kan het moeilijk zijn om in een comfortabele houding te liggen. Aan de andere kant, als het kussen te groot is, kan het te veel ruimte innemen in het bed en kan het moeilijk zijn om ermee te werken.

Daarom is het aan te raden om een lichaamskussen te kiezen dat een geschikte afmeting heeft voor jouw behoeften en de grootte van je bed. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld een langer kussen nodig hebben om hun hele lichaam te ondersteunen, terwijl anderen wellicht een korter kussen nodig hebben om comfortabel in een bepaalde houding te liggen. Het is daarom aan te raden om verschillende kussens te proberen voordat je een beslissing maakt om er een aan te schaffen.

Vorm

Het is belangrijk om op de vorm van een lichaamskussen te letten als je ervoor kiest om er een aan te schaffen, omdat dit kan beïnvloeden hoe comfortabel het is om op te liggen en hoe goed het je lichaam ondersteunt. Sommige lichaamskussens hebben bijvoorbeeld een gebogen vorm die is ontworpen om de ruggengraat en het bekken te ondersteunen, terwijl andere kussens een rechte vorm hebben die is ontworpen om de bloedcirculatie te verbeteren.

Het is daarom aan te raden om een lichaamskussen te kiezen dat een geschikte vorm heeft voor jouw behoeften en om te bepalen welke vorm het beste aansluit bij jouw slaaphouding. Het is ook belangrijk om te overwegen of je het kussen wilt gebruiken om specifieke behoeften te ondersteunen, zoals zwangerschap of rugpijn. Het is daarom aan te raden om verschillende kussens te proberen voordat je een beslissing maakt om er een aan te schaffen.

Gebruikte materiaal

Het is belangrijk om op het materiaal van een lichaamskussen te letten als je ervoor kiest om er een aan te schaffen, omdat dit kan beïnvloeden hoe comfortabel het is om op te liggen en hoe goed het je lichaam ondersteunt. Het materiaal kan ook invloed hebben op hoe duurzaam het kussen is en hoe gemakkelijk het is om het te onderhouden.

Sommige materialen die gebruikt kunnen worden voor lichaamskussens zijn bijvoorbeeld schuim, microvezel of katoen. Schuimkussens zijn doorgaans steviger en bieden meer ondersteuning, terwijl microvezelkussens zachter en comfortabeler kunnen zijn. Katoenen kussens zijn ademend en hypoallergeen, maar kunnen minder stevig zijn dan andere materialen.

Het is daarom aan te raden om een lichaamskussen te kiezen dat gemaakt is van een materiaal dat aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. Het is ook belangrijk om te overwegen of je het kussen wilt gebruiken om specifieke behoeften te ondersteunen, zoals zwangerschap of rugpijn. Het is daarom aan te raden om verschillende kussens te proberen voordat je een beslissing maakt om er een aan te schaffen.

Stof en allergieën

Het is belangrijk om op de stof van een lichaamskussen te letten als je ervoor kiest om er een aan te schaffen, omdat dit kan beïnvloeden hoe comfortabel het is om op te liggen en hoe goed het je lichaam ondersteunt. Het is ook belangrijk om op allergieën te letten, omdat sommige stoffen allergische reacties kunnen veroorzaken.

Sommige stoffen die gebruikt kunnen worden voor lichaamskussens zijn bijvoorbeeld katoen, microvezel of synthetische materialen. Katoenen kussens zijn ademend en hypoallergeen, terwijl microvezelkussens zachter en comfortabeler kunnen zijn. Synthetische materialen, zoals polyester, zijn duurzamer, maar kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen.

Het is daarom aan te raden om een lichaamskussen te kiezen dat gemaakt is van een stof die aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren en om te overwegen of je allergieën hebt voor bepaalde stoffen. Het is ook belangrijk om te overwegen of je het kussen wilt gebruiken om specifieke behoeften te ondersteunen, zoals zwangerschap of rugpijn. Het is daarom aan te raden om verschillende kussens te proberen voordat je een beslissing maakt om er een aan te schaffen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een lichaamskussen?

Er zijn zowel voor- als nadelen aan het gebruik van een lichaamskussen. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste voor- en nadelen:

Voordelen:

 • Comfort: Een lichaamskussen kan comfortabeler zijn om op te liggen dan een normaal kussen, omdat het het hele lichaam ondersteunt. Dit kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de druk op bepaalde delen van het lichaam te verminderen.

 • Ondersteuning: Een lichaamskussen kan helpen om de houding te corrigeren en de ruggengraat en het bekken te ondersteunen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met rugpijn of voor zwangere vrouwen.

 • Verschillende toepassingen: Een lichaamskussen kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals zwangerschap, rugpijn, voedingskussen of gewoon om extra comfort te bieden tijdens het slapen.

Nadelen:

 • Grootte: Een lichaamskussen kan groter zijn dan een normaal kussen en kan daarom meer ruimte in het bed innemen. Dit kan voor sommige mensen een probleem zijn als ze al weinig ruimte in hun bed hebben.

 • Kosten: Een lichaamskussen kan duurder zijn dan een normaal kussen. Dit kan een nadeel zijn voor mensen met een beperkt budget.

 • Onderhoud: Sommige lichaamskussens hebben een afneembare hoes die gemakkelijk te wassen is, terwijl andere kussens helemaal niet wasbaar zijn. Dit kan het onderhoud van het kussen bemoeilijken.

Het is aan te raden om de voor- en nadelen af te wegen voordat je een beslissing maakt om een lichaamskussen aan te schaffen. Het is ook belangrijk om te overwegen wat voor jouw behoeften en voorkeuren het meest geschikt is.

Voor wie is een lichaamskussen geschikt?

Een lichaamskussen is geschikt voor iedereen die op zoek is naar extra comfort en ondersteuning tijdens het slapen of rusten. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen die lijden aan rugpijn of die bepaalde behoeften hebben, zoals zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Een lichaamskussen kan ook geschikt zijn voor mensen die graag in een bepaalde houding slapen, zoals op de zij of op de buik, en die op zoek zijn naar een manier om hun houding te corrigeren. Het kan ook geschikt zijn voor mensen die gewoon op zoek zijn naar meer comfort tijdens het slapen en die op zoek zijn naar een manier om hun nachtrust te verbeteren.

Het is aan te raden om verschillende kussens te proberen voordat je een beslissing maakt om er een aan te schaffen, zodat je een kussen kunt kiezen dat het beste aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de afmetingen, het materiaal en de stevigheid van het kussen om ervoor te zorgen dat het voldoet aan je behoeften en comfortabel is om op te liggen.

Veelgestelde vragen

Hoe slapen met lichaamskussen?

Het is het beste om te liggen op je rug met het lichaamskussen tussen je knieën en onder je hoofd. Dit kan helpen om de wervelkolom in een neutrale positie te houden en pijn en ongemak te verminderen. Als je op je zij slaapt, kun je het lichaamskussen ook gebruiken om je benen te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je rug in een neutrale positie blijft. Het is belangrijk om een comfortabele slaaphouding te vinden die voor jou werkt, dus experimenteer met verschillende manieren om het lichaamskussen te gebruiken totdat je de juiste houding hebt gevonden.

Is een body kussen alleen voor vrouwen tijdens de zwangerschap?

Een lichaamskussen is niet alleen voor vrouwen tijdens de zwangerschap. Het kan voor iedereen nuttig zijn die op zoek is naar extra ondersteuning tijdens het slapen of die comfortabeler wil liggen. Lichaamskussens kunnen bijvoorbeeld helpen om rugpijn te verminderen, de wervelkolom in een neutrale positie te houden en de bloedcirculatie te verbeteren. Sommige mensen vinden het ook gewoon lekker om een groot kussen om zich heen te hebben tijdens het slapen. Als je op zoek bent naar een comfortabeler slaapervaring, kan het gebruik van een lichaamskussen een goede optie zijn om te overwegen.

Hebben de verschillende vormen invloed op mijn slaap?

De vorm van het lichaamskussen kan inderdaad invloed hebben op je slaap. Er zijn verschillende vormen beschikbaar, waaronder rechthoekig, c-vormig en j-vormig. Elk van deze vormen is bedoeld om specifieke behoeften aan te pakken en kan dus op verschillende manieren nuttig zijn.

De rechthoekige vorm is vaak de meest traditionele en kan goed werken als ondersteuning voor het hoofd en de nek. De c-vormige vorm is speciaal ontworpen om de zwangere buik te ondersteunen en kan ook nuttig zijn voor mensen met rugpijn. De j-vormige vorm is een combinatie van de twee vormen en kan worden gebruikt als ondersteuning voor zowel de buik als de nek en het hoofd.

Het is belangrijk om te onthouden dat de vorm die het beste werkt voor jou afhangt van je specifieke behoeften en comfortniveau. Het kan dus nuttig zijn om verschillende vormen te proberen om te zien wat het beste werkt voor jou.

Onze favoriet

Osteomedix® Ergonomisch Lichaamskussen is een veelzijdig kussen dat speciaal is ontworpen om het comfort en de ondersteuning te verhogen tijdens het slapen of rusten.

Beste prijs op BOL.com