Luchtbed: Vind hier de 5 beste luchtbedden van 2024

Als je op zoek bent naar een luchtbed, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je het juiste bed kiest. Het is belangrijk om een luchtbed te kiezen dat comfortabel is om op te liggen, gemakkelijk op te blazen is en een lange levensduur heeft. Bovendien moet je rekening houden met de grootte van het bed en hoe gemakkelijk het is om op te bergen als het niet wordt gebruikt.

Er zijn een aantal verschillende soorten luchtbedden op de markt, dus het is belangrijk om te weten wat je zoekt voordat je begint met winkelen. Sommige luchtbedden zijn ontworpen voor korte termijn gebruik, terwijl andere bedden meer geschikt zijn voor langdurig gebruik. Sommige luchtbedden zijn ook speciaal ontworpen voor buitengebruik, terwijl andere bedden beter geschikt zijn voor binnengebruik.

Als je op zoek bent naar een luchtbed, is het aanbevolen om de tijd te nemen om verschillende opties te vergelijken en te beslissen welk bed het beste bij je behoeften past. Door de tijd te nemen om te onderzoeken en te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je het juiste bed kiest om je comfortabel en ondersteund te laten voelen.

Wat zijn de beste luchtbedden?

Onze favoriet

Het Intex Ultra Plush luchtbed is de perfecte slaapoplossing. 

 • Luchtdichtheid
 • Comfort
 • Gebruiksgemak

2e beste keuze

 Dit luchtbed is ideaal tijdens kampeervakanties, feestjes en logeerpartijen.

 • Luchtdichtheid
 • Comfort
 • Gebruiksgemak

3e beste keuze

Een festival en weekendje camperen is ontzettend leuk, maar niet altijd comfortabel. 

 • Luchtdichtheid
 • Comfort
 • Gebruiksgemak

Op deze pagina:

Waar zijn de beste luchtbedden op getest?

De beste luchtbedden worden geselecteerd op basis van hun luchtdichtheid, comfort en gebruiksgemak. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste luchtbedden worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Intex Ultra Plush Luchtbed

Het Intex Ultra Plush Luchtbed is een ruim en comfortabel luchtbed dat geschikt is voor twee personen. Het luchtbed heeft een afmeting van 152 x 203 x 46 cm en is voorzien van een extra zachte bovenlaag, waardoor het een ultiem comfortabel slaapoppervlak biedt.

 

Het luchtbed is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam en luchtdoorlatend materiaal dat ervoor zorgt dat het luchtbed snel opblaast en lekvrij blijft. Het luchtbed is ook voorzien van een elektrische pomp, waardoor het op een eenvoudige en snelle manier kan worden opgeblazen.

Bovendien wordt het luchtbed geleverd met een reparatieset, zodat je kleine lekken of beschadigingen gemakkelijk kunt repareren. Dit maakt het luchtbed niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar ook duurzaam en geschikt voor lange termijn gebruik.

Het Intex Ultra Plush Luchtbed is een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar een ruim en comfortabel slaapplaats voor twee personen. Met zijn extra zachte bovenlaag en duurzaam materiaal, biedt het een ultiem comfortabele slaapervaring en gemakkelijk onderhoud.

 • Luchtdichtheid
 • Comfort
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Intex DuraBeam 64414 Eleveated Queen 2-Persoons Luchtbed

Intex DuraBeam 64414 Eleveated Queen 2-Persoons Luchtbed met Ingebouwde Pomp is een comfortabel en duurzaam luchtbed dat is ontworpen om je slaapcomfort te verhogen. Het luchtbed is gemaakt van stevig en ademend materiaal dat ervoor zorgt dat je heerlijk koel en comfortabel slaapt. Het luchtbed is ook voorzien van een ingebouwde pomp, wat het opblazen en leeg laten lopen van het luchtbed gemakkelijk maakt. Het luchtbed heeft ook een eleveated design, wat betekent dat het luchtbed lager ligt aan de randen en hoger in het midden. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijker in en uit het luchtbed kunt stappen en dat je comfortabeler kunt liggen. Het luchtbed is ook groot genoeg voor twee personen, met afmetingen van 152x203x46cm. In samenvatting is Intex DuraBeam 64414 Eleveated Queen 2-Persoons Luchtbed met Ingebouwde Pomp een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een comfortabel en duurzaam luchtbed met gemakkelijke opblaas- en leegloopfuncties.

 • Luchtdichtheid
 • Comfort
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Bestway Luchtbed

De Bestway Luchtbed is een comfortabel en duurzaam luchtbed dat speciaal is ontworpen voor twee personen. Het bed is gemaakt van PVC/polyester en is voorzien van Tritech™ materiaal, wat het bed stevig en duurzaam maakt. Het bed heeft ook een I-Beam constructie, wat zorgt voor extra ondersteuning en comfort tijdens het slapen.

Het Bestway Luchtbed is ook voorzien van een ingebouwde pomp, wat het opblazen van het bed gemakkelijk maakt. De pomp is ingebouwd in het bed, zodat je het niet hoeft te verplaatsen of te verbinden met een stopcontact. Het bed is ook voorzien van een ingebouwd kussen, wat het comfort nog verder verhoogt.

In samenvatting is de Bestway Luchtbed een comfortabel en duurzaam luchtbed dat perfect is voor twee personen. Het bed is gemakkelijk op te blazen dankzij de ingebouwde pomp en biedt extra ondersteuning en comfort dankzij de I-Beam constructie en het ingebouwde kussen. Het grijze ontwerp past bovendien in elk interieur.

 • Luchtdichtheid
 • Comfort
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#4
X'tra Quickbed Airbed Double

De X'tra Quickbed Airbed Double is een opblaasbare luchtmatras van hoge kwaliteit, speciaal ontworpen voor gemak en comfort. Het matras is gemaakt van stevig, duurzaam materiaal en is voorzien van een hoogwaardige, ingebouwde elektrische pomp, waarmee het matras in slechts enkele minuten opgeblazen kan worden. Dankzij het compacte formaat en het gewicht van slechts 4,5 kg is het matras gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Het matras heeft een afmeting van 191 x 137 x 22 cm en biedt ruimte aan twee personen. Het is ook voorzien van een comfortabele, gewatteerde bovenlaag, waardoor het matras extra comfortabel is om op te slapen. Het X'tra Quickbed Airbed Double is de perfecte oplossing voor reizigers, kampeerders en mensen die op zoek zijn naar een comfortabele, opblaasbare slaapplek voor thuis of onderweg.

 • Luchtdichtheid
 • Comfort
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Pavillo Twin Luchtbed

De Pavillo Twin Luchtbed is een comfortabele en gemakkelijk op te zetten optie voor een slaapplek voor één persoon. Met afmetingen van 188x99x22 cm biedt het bed voldoende ruimte voor een persoon om comfortabel te liggen. Het luchtbed is gemaakt van stevig, duurzaam materiaal en is voorzien van een ingebouwde pomp, zodat het bed snel en gemakkelijk opgeblazen kan worden. Het bed is ook voorzien van een comfortabele, afneembare en wasbare hoes, zodat het bed gemakkelijk schoon te houden is. Het Pavillo Twin Luchtbed is de ideale optie voor reizen, kamperen of als extra slaapplek in huis. Het is compact en gemakkelijk op te bergen wanneer het niet in gebruik is. Kortom, het Pavillo Twin Luchtbed is een comfortabele en praktische oplossing voor een extra slaapplek.

 • Luchtdichtheid
 • Comfort
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

Wat is een luchtbed?

Een luchtbed is een opblaasbaar bed dat gebruikt wordt als slaapplaats of als extra slaapplek voor gasten. Luchtbedden zijn gemaakt van dun rubber of vinyl en zijn opgeblazen met lucht, waardoor ze een comfortabele en ondersteunende slaapplek bieden. Luchtbedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van eenpersoonsbedden tot kingsize bedden, en kunnen opgezet worden op elke vlakke ondergrond, zoals op de grond of op een bedframe. Ze zijn ook gemakkelijk op te bergen en op te vouwen wanneer ze niet gebruikt worden. Luchtbedden zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een flexibele en betaalbare slaapoplossing.

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtbed?

Bij het kopen van een luchtbed dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten luchtbedden op de markt, en het is belangrijk om te letten op de verschillende soorten als je op zoek bent naar het juiste luchtbed voor jouw behoeften. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren om in overweging te nemen bij het kopen van een luchtbed:

 • Grootte: Luchtbedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van eenpersoonsbedden tot kingsize bedden. Kies een grootte die past bij de beschikbare ruimte en het comfort van de gebruiker.
 • Dikte: Luchtbedden zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, van extra dun tot extra dik. Kies een dikte die past bij het comfort van de gebruiker en hoe stevig het luchtbed moet zijn.
 • Materiaal: Luchtbedden zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder rubber en vinyl. Kies een materiaal dat duurzaam is en gemakkelijk te onderhouden is.
 • Opblaassysteem: Luchtbedden hebben verschillende manieren om opgeblazen te worden, zoals handmatig of elektrisch. Kies een opblaassysteem dat gemakkelijk te gebruiken is en past bij je behoeften.
 • Extra functies: Sommige luchtbedden hebben extra functies, zoals ingebouwde luchtpompen, afneembare hoezen of verstelbare luchtkamers. Kies een luchtbed met functies die je nodig hebt of die je leuk vindt.

Het is belangrijk om te overwegen wat voor jou het meest comfortabel is en welke soort luchtbed het beste past bij je behoeften. Als je het verkeerde luchtbed koopt, kan dit leiden tot ongemak tijdens het slapen en een slechte nachtrust.

Verschillende manieren van oppompen

De manier waarop een luchtbed opgeblazen wordt, kan van invloed zijn op het gebruiksgemak en de duurzaamheid van het luchtbed. Hier zijn enkele van de belangrijkste factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van een opblaassysteem voor een luchtbed:

 • Handmatig of elektrisch: Luchtbedden kunnen opgeblazen worden met de hand, met behulp van een handpomp, of elektrisch, met behulp van een elektrische pomp. Handmatig oppompen kan moeilijker zijn en meer tijd kosten, terwijl elektrisch oppompen gemakkelijker en sneller is.
 • Integraal of afneembaar: Sommige luchtbedden hebben een integraal opblaassysteem, wat betekent dat de pomp vastzit aan het luchtbed en altijd gebruikt kan worden. Andere luchtbedden hebben een afneembaar opblaassysteem, wat betekent dat de pomp eruit kan worden gehaald en opgeborgen wanneer het luchtbed niet gebruikt wordt. Een integraal opblaassysteem kan handig zijn omdat het altijd beschikbaar is, maar het kan ook meer ruimte in beslag nemen en moeilijker op te bergen zijn. Een afneembaar opblaassysteem is gemakkelijker op te bergen en neemt minder ruimte in beslag, maar het kan ook gemakkelijk verloren gaan of beschadigd raken.
 • Op batterijen of op het stopcontact: Sommige elektrische luchtbedpompen werken op batterijen, terwijl andere op het stopcontact aangesloten moeten worden. Een op batterijen werkende pomp kan handig zijn als je het luchtbed op een plek gebruikt waar geen stopcontact beschikbaar is, maar het kan ook duurder zijn om de batterijen te vervangen. Een op het stopcontact werkende pomp heeft een stopcontact nodig, maar het is goedkoper om te gebruiken.

Het is belangrijk om te overwegen welk opblaassysteem het beste past bij je behoeften en voorkeuren. Als je het verkeerde opblaassysteem koopt, kan dit leiden tot ongemak of moeilijkheden bij het opblazen en onderhouden van het luchtbed.

Isolatie van een luchtbed

Isolatie is een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kopen van een luchtbed, omdat het kan bepalen hoe comfortabel het bed is om op te liggen. Luchtbedden met goede isolatie kunnen ervoor zorgen dat je niet te warm of te koud wordt tijdens het slapen, afhankelijk van de temperatuur in de kamer.

Goede isolatie kan ook helpen om te voorkomen dat je voelt dat je op de grond ligt, wat sommige mensen als oncomfortabel ervaren. Een luchtbed met goede isolatie kan ervoor zorgen dat je je comfortabeler voelt tijdens het slapen, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit.

Er zijn verschillende manieren waarop luchtbedden geïsoleerd kunnen zijn. Sommige bedden hebben een laagje schuim of ander materiaal tussen de lucht en de bovenkant van het bed, terwijl andere bedden zijn gemaakt van materialen die zelf geïsoleerd zijn, zoals koudebestendig vinyl. Als je op zoek bent naar een luchtbed met goede isolatie, is het aanbevolen om te onderzoeken wat voor soort isolatie het bed heeft en hoe effectief dit is.

Vorm van de luchtbanen

Het is belangrijk om te letten op de vorm van de luchtbanen van een luchtbed omdat deze bepalen hoe comfortabel het luchtbed is. Luchtbanen zijn kleine luchtkamers in het luchtbed die ervoor zorgen dat het bed zijn vorm behoudt en comfortabel aanvoelt. Als de luchtbanen te dicht op elkaar zijn of te dun, kan het luchtbed te hard of te oncomfortabel aanvoelen. Als de luchtbanen te ver uit elkaar staan of te dik zijn, kan het luchtbed te zacht of te wiebelig aanvoelen. Het is dus belangrijk om te letten op de vorm van de luchtbanen bij het kopen van een luchtbed om ervoor te zorgen dat je een luchtbed koopt dat comfortabel is voor jou.

Hoe maak je een luchtbed leeg?

Er zijn een aantal manieren om een luchtbed leeg te maken, afhankelijk van het type luchtbed dat je hebt. Hier zijn enkele stappen om een luchtbed leeg te maken:

 • Zorg ervoor dat het luchtbed is opgeblazen en dat het stopventiel is dichtgedraaid.
 • Zoek het luchtventiel op het luchtbed. Dit is meestal een rond of vierkant ventiel dat is gemaakt van rubber of plastic en is geplaatst op een van de hoeken van het bed.
 • Gebruik een luchtventiel-tool of een paperclip om het luchtventiel te openen. Dit is meestal een kleine opening in het midden van het ventiel.
 • Zodra het luchtventiel is geopend, zal het luchtbed leeglopen. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van hoe opgeblazen het bed was.
 • Zodra het luchtbed is leeggelopen, kun je het opvouwen en opbergen. Het is aan te raden om het luchtbed op te rollen in plaats van het op te vouwen, zodat het luchtbed minder kans heeft om lek te gaan.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het luchtventiel goed is afgesloten voordat je het luchtbed opbergt, zodat het luchtbed niet opnieuw opgeblazen wordt. Als je het luchtventiel niet goed afsluit, kan het luchtbed lek gaan en kan het moeilijk zijn om het opnieuw op te blazen.

Hoe lang gaat een luchtbed mee?

Het is moeilijk om een precieze levensduur voor een luchtbed op te geven, aangezien dit sterk kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe vaak het luchtbed wordt gebruikt, hoe goed het wordt onderhouden en de kwaliteit van het materiaal.

In het algemeen kan een luchtbed enkele jaren meegaan als het goed wordt onderhouden en op een zorgvuldige manier wordt gebruikt. Het is aan te raden om het luchtbed regelmatig op te blazen en te inspecteren op eventuele lekken of beschadigingen, en om het luchtbed te repareren of te vervangen als dit nodig is.

Het is ook aan te raden om te kiezen voor een luchtbed dat gemaakt is van hoogwaardig en duurzaam materiaal, zoals vinyl of polyester, om te zorgen voor een lange levensduur. Bovendien kan het ook nuttig zijn om te zoeken naar een luchtbed dat wordt geleverd met een reparatieset, zodat je kleine lekken of beschadigingen gemakkelijk kunt repareren.

In samenvatting kan een luchtbed enkele jaren meegaan als het goed wordt onderhouden en op een zorgvuldige manier wordt gebruikt. Het is aan te raden om te kiezen voor een luchtbed dat gemaakt is van hoogwaardig en duurzaam materiaal en om het luchtbed regelmatig te inspecteren op eventuele lekken of beschadigingen.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste 2 persoons luchtbed?

Er zijn veel verschillende 2-persoons luchtbedden op de markt, dus het beste luchtbed voor jou zal afhangen van je specifieke behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar een comfortabel en duurzaam luchtbed voor twee personen, dan zijn er enkele factoren waar je rekening mee kunt houden bij het maken van je keuze:

 • Materialen: kijk of het luchtbed gemaakt is van hoogwaardig, duurzaam materiaal, zoals luchtdichte PVC of polyester, zodat het luchtbed lang mee kan gaan.
 • Opblaasgemak: zoek naar luchtbedden met ingebouwde pompen, zodat je het bed snel en gemakkelijk op kunt blazen.
 • Comfort: kijk of het luchtbed voldoende ondersteuning biedt en of het voorzien is van een comfortabele, afneembare en wasbare hoes.
 • Afmetingen: zorg ervoor dat het luchtbed voldoende ruimte biedt voor twee personen om comfortabel te liggen.

Er zijn ook luchtbedden met extra functies, zoals geïntegreerde verwarmingselementen voor extra warmte in de winter of luchtkoppen voor extra ondersteuning. Het is aan jou om te bepalen wat het beste is voor jouw specifieke behoeften.

Kan een luchtbed tegen water?

De meeste luchtbedden zijn niet waterdicht en kunnen lekken als ze in contact komen met water. Dit betekent dat het niet aanbevolen is om een luchtbed te gebruiken in een omgeving waar het kan worden blootgesteld aan water, zoals bij een zwembad of op het strand. Sommige luchtbedden zijn wel gemaakt van waterdicht materiaal, zoals PVC of vinyl, en kunnen wel tegen water. Als je een luchtbed wilt gebruiken in een omgeving waar het blootgesteld kan worden aan water, is het aan te raden om een luchtbed te kopen dat specifiek voor dit doel is gemaakt. Houd er wel rekening mee dat zelfs waterdichte luchtbedden niet ontworpen zijn om permanent in het water te blijven en dat het gebruik van het luchtbed in het water op eigen risico is.

Waarom zitten er ribbels op een luchtbed?

Ribbels op een luchtbed zijn meestal aangebracht om extra ondersteuning te bieden en om het bed comfortabeler te maken om op te liggen. De ribbels kunnen ook helpen om het bed op zijn plaats te houden als je erop beweegt, wat kan helpen om te voorkomen dat je uit het bed valt.

Sommige luchtbedden hebben verticale ribbels, terwijl andere bedden horizontale ribbels hebben. Verticaal geribbelde luchtbedden kunnen helpen om het gewicht beter te verdelen, wat kan helpen om drukpunten te verminderen. Horizontaal geribbelde luchtbedden kunnen helpen om het bed op zijn plaats te houden als je erop beweegt en kunnen ook helpen om te voorkomen dat je uit het bed valt.

In het algemeen zijn ribbels op een luchtbed bedoeld om het bed comfortabeler en ondersteunender te maken om op te liggen. Ze kunnen ook helpen om het bed op zijn plaats te houden en te voorkomen dat je uit het bed valt als je erop beweegt.

Onze favoriet

Het Intex Ultra Plush luchtbed is de perfecte slaapoplossing. 

Beste prijs op BOL.com