Luchtbed met ingebouwde pomp: Vind hier de 5 beste luchtbedden met ingebouwde pomp van 2024

De meeste mensen hebben thuis een luchtbed ergens liggen. Het hoort bijna bij de standaard uitset van de Nederlander. Het is handig als je onverwacht een logee krijgt, wanneer je naar een festival gaat, voor op de camping, of als je zelf ergens gaat logeren.

Je wil dan ook lekker slapen en niet maar iets hebben om op te liggen. En het moet ook niet te veel gedoe zijn om het op te blazen. Je wil niet buiten adem zijn tegen de tijd dat je kan gaan liggen. Een luchtbed met ingebouwde pomp is dan het perfecte antwoord.

Je kan kiezen voor een luchtbed met een ingebouwde elektrische pomp of met een ingebouwde voetpomp. Dat kost niet alleen veel minder moeite, je zal veel sneller het luchtbed opblazen. Een comfortabel luchtbed in combinatie met ultiem gebruiksgemak.

Er zijn luchtbedden met een ingebouwde pomp van allerhande merken, in verschillende maten, van diverse kwaliteit, en in allerhande prijsklassen. Welk luchtbed ga je dan kiezen? Hieronder vind je alle informatie die jij nodig hebt om het beste luchtbed met ingebouwde pomp voor jou te kiezen.

Je ziet ook de top 5, die jou helpt te kiezen, en je kan zelfs in een weg door bestellen. Je weet dan zeker dat jij of jouw gasten de hele nacht goed zullen slapen en uitgerust weer opstaan.

Wat zijn de beste luchtbedden met ingebouwde pomp?

Onze favoriet

Het Intex Pillow Rest Raised luchtbed is de luxere versie van het Pillow Rest luchtbed. 

 • Comfort
 • Kwaliteit
 • Gebruiksgemak

2e beste keuze

Het Intex Deluxe Pillow Rest Raised Classic luchtbed is de luxe versie van de Pillow Rest. 

 • Comfort
 • Kwaliteit
 • Gebruiksgemak

3e beste keuze

Comfortabel en licht luchtbed van het merk Intex. 

 • Comfort
 • Kwaliteit
 • Gebruiksgemak

Op deze pagina:

Waar zijn de beste luchtbedden met ingebouwde pomp op getest?

De beste luchtbedden met ingebouwde pomp worden geselecteerd op basis van hun comfort, kwaliteit en gebruiksgemak. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste luchtbedden met ingebouwde pomp worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Intex Pillow Twin Luchtbed 1-persoons 99x191x42 cm

Dit luchtbed met de ingebouwde elektrische pomp is snel opgeblazen. De zachte bovenlaag en de kamerconstructie houden het beddengoed op hun plek, en samen met de Fiber-Tech technologie biedt dit luchtbed met ingebouwde pomp heel veel comfort.

Opgevouwen is het niet groter dan een doosje en kan je het opbergen en meenemen in een handige bijgeleverde draagtas. Je kan dit luchtbed binnen en buiten gebruiken. Schoonmaken doe je met een vochtige doek. De afmeting kan 10 cm afwijken.

Voordelen

 • Fiber-Tech technologie voor meer comfort

 • Vouwt klein op en past in bijgeleverde draagtas

 • Comfort
 • Kwaliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Intex Deluxe Pillow Rest Raised Luchtbed - 2-persoons - 203x152x42 cm

Dit Intex luchtbed met ingebouwde pomp is een tweepersoons luchtbed, dat snel opgeblazen is, heerlijk zacht aanvoelt, stevigheid en ondersteuning biedt, een ingebouwde kussenrand heeft, een velours beschermlaag, dat ook de hoeslakens op hun plek houdt.

Het luchtbed vouwt compact op en kan makkelijk opgeborgen en meegenomen worden in de bijgeleverde draagtas. De Fiber-Tech technologie zorgt voor nog meer slaapgenot. Het luchtbed is hoog en biedt ruim slaapoppervlak voor twee personen.

Voordelen

 • Fiber-Tech technologie voor meer slaapcomfort

 • Ingebouwde kussenrand

 • Comfort
 • Kwaliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Intex Downy Twin Luchtbed - 1-persoons - 191x99x22 cm

Dit lichte luchtbed met ingebouwde voetpomp is lekker compact en heel handig om mee te nemen. Het luchtbed kan met de ingebouwde pomp met de voeten opgepompt worden, maar er kan ook een elektrische pomp aangesloten worden.

De velours bovenlaag ligt heerlijk zacht en houdt lakens op hun plek. Je kan dit luchtbed binnen en buiten gebruiken. Het is snel opgeblazen en vouwt heel compact op. Het formaat kan 10 cm afwijken en bij het eerste gebruik, kan er 's morgens nog eens gepompt moeten worden.

Voordelen

 • Compact en lichtgewicht, met ingebouwde voetpomp

 • Mogelijkheid voor aansluiten elektrische pomp

 • Comfort
 • Kwaliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#4
Intex DuraBeam 64414 Eleveated Queen 2-Persoons Luchtbed met Ingebouwde Pomp 152x203x46cm

Dit Intex DuraBeam Comfort Plush luchtbed met ingebouwde pomp is met 46 cm hoogte, heel erg luxe. De Fiber-Tech technologie zorgt voor een matras met extra comfort, dankzij de goede ondersteuning, groot slaapoppervlak, en veel gemak.

De bovenste laag is van een zacht velours, waardoor ook de lakens goed blijven liggen. De ingebouwde pomp blaast het luchtbed snel op. Dit luchtbed is niet geschikt voor buiten gebruik. Wordt geleverd inclusief een handige draagtas.

Voordelen

 • Extra hoog luchtbed van 46 cm

 • Fiber-Tech technologie voor betere ondersteuning en extra comfort

 • Comfort
 • Kwaliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#5
BluMill Eenpersoons Luchtbed - met Ingebouwde Pomp - incl. Draagtas - 191x99x36 cm

Dit heerlijke eenpersoons luchtbed met ingebouwde pomp is binnen 3 minuten opgeblazen. Je kan de pomp ook gebruiken om het luchtbed weer leeg te laten lopen. Het is ideaal voor outdoor kamperen en dankzij de antislip beweegt het niet.

De unieke air cell technologie garandeert een goede nachtrust. Het luchtbed is 36 cm hoog en heeft een verhoogde rand. Het is ook luchtdicht, waterafstotend en lekbestendig. Wordt geleverd met handige draagtas, er is een speciale opbergruimte voor het snoer.

Voordelen

 • Dik luchtbed van 36 cm hoog

 • Met unieke air cell technologie

 • Comfort
 • Kwaliteit
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

Wat is een luchtbed met ingebouwde pomp?

De meeste luchtbedden moest je vroeger met een externe pomp of zelfs met de mond opblazen. Dat was een behoorlijk tijdrovend klusje, waarvan je ook nog flink buiten adem kon raken. Tegenwoordig kan je kiezen voor een luchtbed met ingebouwde pomp.

Voor een luchtbed met een ingebouwde elektrische pomp heb je meestal elektriciteit nodig. Dat is dan wat minder handig wanneer je in the middle of nowhere in een veld gaat kamperen, maar thuis of op de camping kan het slaapcomfort behoorlijk verhoogd worden.

Heb je geen toegang tot elektriciteit dan kan je ook kiezen voor een luchtbed met ingebouwde voetpomp. Dat is altijd nog handiger dan een extra pomp bij de hand te moeten hebben, het neemt minder ruimte in onderweg, en het gaat evengoed een heel stuk sneller en eenvoudiger dan het handmatig opblazen.

Er zijn allerhande uitvoeringen van luchtbedden met ingebouwde pomp te krijgen. Denk dan onder meer aan een tweepersoons luchtbed of een eenpersoons luchtbed, met ultra plush, een raised luchtbed, met een unieke usb pomp, met een zachte toplaag of een luxe luchtbed, in een draagtas, met een bepaalde hardheid, en ga zo maar door.

Je vindt dus altijd een luchtbed met ingebouwde pomp die perfect bij jou past.

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtbed met ingebouwde pomp?

Bij het kopen van een luchtbed met ingebouwde pomp dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Comfort

Een goede nachtrust is bepalend voor hoe jij je voelt. Zeker als je gaat kamperen of op een onbekende plek slaapt. En als je gasten hebt, dan wil je zeker dat die comfortabel en goed slapen.

Kies dan voor stabiliteit, stevigheid, een bovenlaag, genoeg slaapoppervlak, extra hoog, en natuurlijk het ultiem gebruiksgemak; een ingebouwde elektrische pomp.

Duurzaamheid

Bij luchtbedden, met of zonder ingebouwde pomp, is goedkoop heel vaak ook duurkoop. Dat wil niet zeggen dat je voor kwaliteit de hoofdprijs moet betalen. Let op het gebruikte materiaal, de afwerking, en de garantietermijn. Dat zijn goede indicaties voor de duurzaamheid van een luchtbed met ingebouwde pomp.

Ingebouwde pomp

Een ingebouwde pomp heeft vooral voordelen. Het enige nadeel is misschien dat het wat zwaarder is dan een luchtbed zonder pomp. Maar verder heeft het alleen maar voordelen. Je hoeft sowieso al geen extra pomp mee te nemen.

Een luchtbed met een ingebouwde voetpomp kost nog enige moeite, maar dat is ook al minimaal, en een luchtbed met een ingebouwde elektrische pomp is natuurlijk helemaal een luxe luchtbed. Je steekt de stekker in het stopcontact, drukt op een knop, en wacht tot het luchtbed opgeblazen is.

Afmetingen

Je zou denken hoe groter, hoe beter, maar niets is minder waar. Het is echt wel een ding dat je even de ruimte opmeet waar je het luchtbed gaat gebruiken. Een groot en hoog luchtbed in een puptentje, zal echt niet comfortabel slapen.

Te laag bij de grond ligt echter ook niet lekker, dus als je een beetje luxe wil, dan kijk je voor een hoger luchtbed. Gebruik je het luchtbed voornamelijk thuis voor onverwachte gasten, dan kan je juist beter wel voor het hoge luchtbed gaan.

Voordelen van het gebruik van een luchtmatras

Het gebruik van zelfs het meest geavanceerde luchtmatras is doodeenvoudig. Een kind kan de was doen, en ook een luchtbed opblazen. Of je nou een luchtmatras hebt wat met de hand opgeblazen of opgepompt dient te worden, of dat er een ingebouwde voetpomp in zit, of dat het zichzelf opblaast met een ingebouwde elektrische pomp.

Een lucht matras neemt niet veel ruimte in wanneer deze niet in gebruik is. Je kan het makkelijk wegruimen, maar ook met je meenemen. En het is handig om een lucht matras ergens te hebben liggen. Je weet nooit wanneer je logees krijgt of zelf ergens gaat slapen.

Het valt best nog mee hoe zwaar een luchtbed met ingebouwde pomp is. Het is in ieder geval lichter dan een veldbed en ligt een heel stuk fijner. Niet alleen om zelf op te slapen, maar ook om als slaapplek aan gasten aan te bieden.

Vaak zit er een kussenrand of kussen ingebouwd, waardoor je niet per se extra kussen mee hoeft te nemen. En als je de juiste keuze maakt, dan kan het net zo lekker slapen als een traditioneel bed, en zal het zeker beter slapen dan op een slaapmat.

De meeste luchtbedden zijn van een redelijk formaat en je kan er dan ook ruim op liggen. Je hebt voldoende ligoppervlak, kan je benen strekken, en doordat een luchtbed meestal hoog is, slaap je ook van de grond af, wat niet alleen minder hard, maar ook een stuk minder koud is.

Hoe moet je een luchtbed oppompen met een ingebouwde pomp?

Het ligt aan de soort ingebouwde pomp hoe dat je die dient te gebruiken. Een ingebouwde elektrische pomp is het eenvoudigste. Je zoekt een stopcontact, je steekt de stekker van het luchtbed erin, en je draait aan of drukt op een knop. Het lucht matras zal zelf pompen. Het kan zijn dat je een ventiel moet dichtdraaien. Lees daarvoor de gebruiksaanwijzing.

Met een ingebouwde voetpomp bij het luchtbed dien je iets meer moeite te doen. Vouw het luchtbed open en leg het op een gladde ondergrond. Sluit het ventiel en draai de dop van de voetpomp open. Je pompt vervolgens het lucht matras op met je voet en sluit het ventiel weer als je klaar bent.

Veelgestelde vragen

Waarom zitten er ribbels op een luchtbed?

De ribbels op een luchtbed zijn onder meer nodig om het luchtbed stevig te maken en te voorkomen dat het bol gaat staan. Dankzij de ribbels heeft het luchtbed een platte vorm. Er zijn ook luchtbedden met vlakken te krijgen. Sommige mensen vinden dat prettiger om op te slapen.

Als de ribbels te hard zijn of niet prettig liggen, dan heb je waarschijnlijk het lucht matras te hard opgeblazen. Je kan het dan leeg laten lopen om te kijken of het beter ligt. Bij luchtbedden van een lage kwaliteit komt het ook wel eens voor dat de ribbels en bobbels hinderen bij het slapen.

Waarom luchtbedden gebruiken bij rugklachten?

Luchtbedden die gemaakt zijn van dikkere materialen, bieden meer ondersteuning, en dat is prettig voor mensen met rugklachten. Daarnaast hebben bepaalde luchtbedden een R-waarde. Hiermee wordt aangegeven wat het warmte isolerend vermogen is.

Hoe hoger deze waarde is, des te meer lichaamswarmte er wordt vastgehouden. De koudte van de grond trekt dan minder snel op, en je zal dan veel minder snel last krijgen van rugklachten.

Wat is de afmeting van een luchtbed?

Je hebt luchtbedden in allerhande verschillende afmetingen. Er zijn eenpersoons en tweepersoons luchtbedden. Een eenpersoons luchtbed is doorgaans rond de 180 cm en 200 cm lang en tussen de 80 cm en 100 cm breed.

De hoogte van het luchtbed is een ander verhaal. Dat bepaalt namelijk mede het comfort. Hoe hoger het luchtbed, des te meer comfort jij hebt. Een luxe luchtbed met ingebouwde pomp vanaf ongeveer 30 cm hoog is een luxe luchtbed, maar er zijn ook dunnere en dikkere uitvoeringen te krijgen.

Onze favoriet

Het Intex Pillow Rest Raised luchtbed is de luxere versie van het Pillow Rest luchtbed. 

Beste prijs op BOL.com