Luchtbed met ingebouwde pomp: Vind hier de 5 beste luchtbedden met ingebouwde pomp van 2024
De meeste mensen hebben thuis een luchtbed ergens liggen. Het hoort bijna bij de standaard uitset van de Nederlander. Het is handig als je onverwacht een logee krijgt, wanneer je naar een festival gaat, voor op de camping, of als je zelf ergens gaat logeren.
Je wil dan ook lekker slapen en niet maar iets hebben om op te liggen. En het moet ook niet te veel gedoe zijn om het op te blazen. Je wil niet buiten adem zijn tegen de tijd dat je kan gaan liggen. Een luchtbed met ingebouwde pomp is dan het perfecte antwoord.
Je kan kiezen voor een luchtbed met een ingebouwde elektrische pomp of met een ingebouwde voetpomp. Dat kost niet alleen veel minder moeite, je zal veel sneller het luchtbed opblazen. Een comfortabel luchtbed in combinatie met ultiem gebruiksgemak.
Er zijn luchtbedden met een ingebouwde pomp van allerhande merken, in verschillende maten, van diverse kwaliteit, en in allerhande prijsklassen. Welk luchtbed ga je dan kiezen? Hieronder vind je alle informatie die jij nodig hebt om het beste luchtbed met ingebouwde pomp voor jou te kiezen.
Je ziet ook de top 5, die jou helpt te kiezen, en je kan zelfs in een weg door bestellen. Je weet dan zeker dat jij of jouw gasten de hele nacht goed zullen slapen en uitgerust weer opstaan.
Wat zijn de beste luchtbedden met ingebouwde pomp?
Wat is een luchtbed met ingebouwde pomp?
De meeste luchtbedden moest je vroeger met een externe pomp of zelfs met de mond opblazen. Dat was een behoorlijk tijdrovend klusje, waarvan je ook nog flink buiten adem kon raken. Tegenwoordig kan je kiezen voor een luchtbed met ingebouwde pomp.
Voor een luchtbed met een ingebouwde elektrische pomp heb je meestal elektriciteit nodig. Dat is dan wat minder handig wanneer je in the middle of nowhere in een veld gaat kamperen, maar thuis of op de camping kan het slaapcomfort behoorlijk verhoogd worden.
Heb je geen toegang tot elektriciteit dan kan je ook kiezen voor een luchtbed met ingebouwde voetpomp. Dat is altijd nog handiger dan een extra pomp bij de hand te moeten hebben, het neemt minder ruimte in onderweg, en het gaat evengoed een heel stuk sneller en eenvoudiger dan het handmatig opblazen.
Er zijn allerhande uitvoeringen van luchtbedden met ingebouwde pomp te krijgen. Denk dan onder meer aan een tweepersoons luchtbed of een eenpersoons luchtbed, met ultra plush, een raised luchtbed, met een unieke usb pomp, met een zachte toplaag of een luxe luchtbed, in een draagtas, met een bepaalde hardheid, en ga zo maar door.
Je vindt dus altijd een luchtbed met ingebouwde pomp die perfect bij jou past.
Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtbed met ingebouwde pomp?
Bij het kopen van een luchtbed met ingebouwde pomp dien je vooral op de volgende dingen te letten:
Comfort
Een goede nachtrust is bepalend voor hoe jij je voelt. Zeker als je gaat kamperen of op een onbekende plek slaapt. En als je gasten hebt, dan wil je zeker dat die comfortabel en goed slapen.
Kies dan voor stabiliteit, stevigheid, een bovenlaag, genoeg slaapoppervlak, extra hoog, en natuurlijk het ultiem gebruiksgemak; een ingebouwde elektrische pomp.
Duurzaamheid
Bij luchtbedden, met of zonder ingebouwde pomp, is goedkoop heel vaak ook duurkoop. Dat wil niet zeggen dat je voor kwaliteit de hoofdprijs moet betalen. Let op het gebruikte materiaal, de afwerking, en de garantietermijn. Dat zijn goede indicaties voor de duurzaamheid van een luchtbed met ingebouwde pomp.
Ingebouwde pomp
Een ingebouwde pomp heeft vooral voordelen. Het enige nadeel is misschien dat het wat zwaarder is dan een luchtbed zonder pomp. Maar verder heeft het alleen maar voordelen. Je hoeft sowieso al geen extra pomp mee te nemen.
Een luchtbed met een ingebouwde voetpomp kost nog enige moeite, maar dat is ook al minimaal, en een luchtbed met een ingebouwde elektrische pomp is natuurlijk helemaal een luxe luchtbed. Je steekt de stekker in het stopcontact, drukt op een knop, en wacht tot het luchtbed opgeblazen is.
Afmetingen
Je zou denken hoe groter, hoe beter, maar niets is minder waar. Het is echt wel een ding dat je even de ruimte opmeet waar je het luchtbed gaat gebruiken. Een groot en hoog luchtbed in een puptentje, zal echt niet comfortabel slapen.
Te laag bij de grond ligt echter ook niet lekker, dus als je een beetje luxe wil, dan kijk je voor een hoger luchtbed. Gebruik je het luchtbed voornamelijk thuis voor onverwachte gasten, dan kan je juist beter wel voor het hoge luchtbed gaan.
Voordelen van het gebruik van een luchtmatras
Het gebruik van zelfs het meest geavanceerde luchtmatras is doodeenvoudig. Een kind kan de was doen, en ook een luchtbed opblazen. Of je nou een luchtmatras hebt wat met de hand opgeblazen of opgepompt dient te worden, of dat er een ingebouwde voetpomp in zit, of dat het zichzelf opblaast met een ingebouwde elektrische pomp.
Een lucht matras neemt niet veel ruimte in wanneer deze niet in gebruik is. Je kan het makkelijk wegruimen, maar ook met je meenemen. En het is handig om een lucht matras ergens te hebben liggen. Je weet nooit wanneer je logees krijgt of zelf ergens gaat slapen.
Het valt best nog mee hoe zwaar een luchtbed met ingebouwde pomp is. Het is in ieder geval lichter dan een veldbed en ligt een heel stuk fijner. Niet alleen om zelf op te slapen, maar ook om als slaapplek aan gasten aan te bieden.
Vaak zit er een kussenrand of kussen ingebouwd, waardoor je niet per se extra kussen mee hoeft te nemen. En als je de juiste keuze maakt, dan kan het net zo lekker slapen als een traditioneel bed, en zal het zeker beter slapen dan op een slaapmat.
De meeste luchtbedden zijn van een redelijk formaat en je kan er dan ook ruim op liggen. Je hebt voldoende ligoppervlak, kan je benen strekken, en doordat een luchtbed meestal hoog is, slaap je ook van de grond af, wat niet alleen minder hard, maar ook een stuk minder koud is.
Hoe moet je een luchtbed oppompen met een ingebouwde pomp?
Het ligt aan de soort ingebouwde pomp hoe dat je die dient te gebruiken. Een ingebouwde elektrische pomp is het eenvoudigste. Je zoekt een stopcontact, je steekt de stekker van het luchtbed erin, en je draait aan of drukt op een knop. Het lucht matras zal zelf pompen. Het kan zijn dat je een ventiel moet dichtdraaien. Lees daarvoor de gebruiksaanwijzing.
Met een ingebouwde voetpomp bij het luchtbed dien je iets meer moeite te doen. Vouw het luchtbed open en leg het op een gladde ondergrond. Sluit het ventiel en draai de dop van de voetpomp open. Je pompt vervolgens het lucht matras op met je voet en sluit het ventiel weer als je klaar bent.