Massage gun: Vind hier de 5 beste massage guns van 2024

Als je op zoek bent naar een massage gun, ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om spierpijn en -vermoeidheid te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Een massage gun, ook wel een percussie massager genoemd, is een elektrisch apparaat dat gebruikt wordt om de spieren te masseren door middel van snel op en neer bewegende kracht.

Er zijn talloze modellen van massage guns op de markt beschikbaar, met verschillende merken, functies en prijzen. Het kan daarom moeilijk zijn om te beslissen welk apparaat het beste bij je behoeften past. In deze introductie geven we je een aantal tips om te overwegen bij het vinden van een massage gun die bij je past.

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is de grootte en het gewicht van het apparaat. Als je vaak onderweg bent, kan het handig zijn om een kleiner en licht gewicht apparaat te kiezen dat gemakkelijk mee te nemen is. Ook is het belangrijk om te overwegen of het apparaat verschillende opzetstukken en snelheden heeft, zodat je het aan de behoeften van verschillende delen van je lichaam kunt aanpassen.

Vergeet ook niet om te kijken naar de batterijduur van het apparaat en de gemakkelijkheid van opladen. Het kan ook nuttig zijn om te letten op de prijs van het apparaat en of er eventuele garanties of retouropties beschikbaar zijn.

Door deze factoren te overwegen, kun je een massage gun vinden die bij je behoeften past en die je kunt gebruiken om spierpijn en -vermoeidheid te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Wat zijn de beste massage guns?

Onze favoriet

Northgun Massage Gun PRO Met het Northwall Massage Gun bevorder je het spierherstel na een zware training. 

 • Snelheid
 • Batterijduur
 • Geluidsniveau

2e beste keuze

De 7 verschillende mondstukken en de 5 instelbare snelheidsniveaus geeft je stijve of overspannen spieren een diepe massage.

 • Snelheid
 • Batterijduur
 • Geluidsniveau

3e beste keuze

De Vitalic Massagegun heeft 6 intensiteitsniveaus en 7 verschillende massagekoppen. 

 • Snelheid
 • Batterijduur
 • Geluidsniveau

Op deze pagina:

Waar zijn de beste massage guns op getest?

De beste massage guns worden geselecteerd op basis van hun snelheid, batterijduur en geluidsniveau. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste massage guns worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Northgun PRO Massage Gun

De Northgun PRO Massage Gun is een professioneel massageapparaat dat is ontworpen om sporters en anderen te helpen bij het verminderen van spierpijn en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het apparaat is voorzien van een krachtige motor die tot 3200 percussies per minuut kan genereren, wat betekent dat het in staat is om diepe en krachtige massagebehandelingen te geven.

Het apparaat is verkrijgbaar in de kleur zwart en heeft een compact en stijlvol design. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft vijf verschillende massagehoofden die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Het apparaat is ook voorzien van een LED-display waarop de snelheid en andere belangrijke informatie wordt weergegeven.

Verder is de Northgun PRO Massage Gun voorzien van een stille werking, wat betekent dat het apparaat niet storend is tijdens het gebruik. Het apparaat is ook energiezuinig, wat betekent dat het niet al te veel stroom verbruikt tijdens het werken. Al met al is de Northgun PRO Massage Gun een professioneel en krachtig massageapparaat dat kan helpen bij het verminderen van spierpijn en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het is ideaal voor zowel sporters als mensen die op zoek zijn naar een manier om te ontspannen en te relaxen.

 • Snelheid
 • Batterijduur
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

#2
MusclePro Prime massage gun

MusclePro is een professioneel massageapparaat dat speciaal is ontworpen om spierpijn en vermoeidheid te verminderen. Het massagepistool beschikt over een warmte- en koelfunctie en komt met 7 verschillende mondstukken om verschillende delen van het lichaam te behandelen. De warmtefunctie kan helpen om spieren te ontspannen en pijn te verminderen, terwijl de koelfunctie kan helpen om ontstekingen te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Het apparaat heeft verschillende snelheidsinstellingen om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen en is gemakkelijk te gebruiken dankzij de ergonomische grip. Het is een uitstekende keuze voor mensen die actief zijn en op zoek zijn naar een effectief manier om spierpijn en vermoeidheid te verminderen.

 • Snelheid
 • Batterijduur
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

#3
Premium Massagegun met 7 massagekoppen en 6 snelheidstanden

De Premium Massagegun met 7 massagekoppen en 6 snelheidstanden is een professioneel apparaat dat speciaal is ontworpen om spieren te masseren en te ontspannen. De massagegun is voorzien van verschillende massagekoppen om aan verschillende behoeften te voldoen, waaronder diepe weefselmassage, spierontspanning en triggerpointmassage. De 6 snelheidstanden bieden flexibiliteit om de massageintensiteit aan te passen aan uw behoeften.

De massagegun is gemakkelijk te gebruiken en heeft een ergonomisch ontwerp voor comfortabel gebruik. Het is ook voorzien van een lange batterijlevensduur, zodat u langer kunt genieten van de massage zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opladen van het apparaat.

De Premium Massagegun is niet alleen een effectief middel om spieren te masseren, maar kan ook helpen om pijn te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren. Het is een must-have voor iedereen die op zoek is naar professionele massagebehandelingen thuis of onderweg.

 • Snelheid
 • Batterijduur
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

#4
Maicura PRO Massage Gun

Maicura PRO is een professioneel massageapparaat dat gebruikmaakt van infraroodtechnologie voor een diepe en effectieve massage. Het apparaat is voorzien van verschillende massagekoppen die je op verschillende spieren kunt gebruiken. Bovendien wordt het apparaat geleverd met een handige koffer, zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen voor onderweg. Het apparaat is ook voorzien van verschillende snelheden, zodat je de massage op jouw gewenste intensiteit kunt instellen. Bovendien wordt het apparaat geleverd met een gratis E-book, waarmee je meer te weten kunt komen over hoe je het apparaat optimaal kunt gebruiken. Al met al is de Maicura PRO Massage Gun een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een professioneel massageapparaat voor het behandelen van spierpijn en vermoeidheid.

 • Snelheid
 • Batterijduur
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

#5
FITAGE Massage Gun

De FITAGE Massage Gun is een professionele en krachtige massagegun die perfect is voor het verlichten van pijnlijke en gespannen spieren. Met 30 verschillende snelheids- en intensiteitsstanden, en 15 opzetstukken voor verschillende spiergroepen, kunt u de intensiteit van de massage aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.

De massagegun is ontworpen om gemakkelijk en comfortabel in gebruik te zijn. Het ergonomische ontwerp en de antislip-handgreep maken het mogelijk om de gun gemakkelijk vast te houden en te gebruiken. Het apparaat is ook lichtgewicht en draagbaar, waardoor u het gemakkelijk mee kunt nemen naar de sportschool of op reis.

De FITAGE Massage Gun wordt geleverd met een handige opbergkoffer om de gun en alle opzetstukken veilig en georganiseerd op te bergen. Dit maakt het ook gemakkelijk om het apparaat mee te nemen en op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

 • Snelheid
 • Batterijduur
 • Geluidsniveau
Beste prijs op BOL.com

Wat is een massage gun?

Een massage gun, ook wel een percussie massager genoemd, is een elektrisch apparaat dat gebruikt wordt om spieren te masseren. Het apparaat werkt door middel van percussie, wat betekent dat het snel op en neer bewegende kracht op de spieren uitoefent. Dit kan helpen om spanning en vermoeidheid te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Massage guns zijn beschikbaar in verschillende modellen en merken, en kunnen worden gebruikt voor het masseren van verschillende delen van het lichaam, zoals de nek, de rug en de benen. Sommige modellen zijn uitgerust met verschillende opzetstukken en snelheden, zodat ze aan de behoeften van de gebruiker kunnen aanpassen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een massage gun?

Bij het kopen van een massage gun dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Opzetstukken

Opzetstukken zijn accessoires die op een massage gun kunnen worden gebruikt om de massage-ervaring te personaliseren en aan te passen aan de behoeften van de gebruiker. Sommige massage guns zijn uitgerust met verschillende opzetstukken, zoals ronde of puntige noppen of bredere of smallere koppen, die gebruikt kunnen worden om specifieke spiergroepen te masseren.

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om op opzetstukken te letten bij het kopen van een massage gun:

 • Personalisatie: Door gebruik te maken van verschillende opzetstukken kun je de massage-ervaring aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Dit kan helpen om de massage effectiever te maken en om het apparaat gedurende langere tijd te gebruiken.
 • Verschillende spiergroepen: Sommige opzetstukken zijn speciaal ontworpen om specifieke spiergroepen te masseren, zoals de nek of de rug. Als je op zoek bent naar een apparaat om specifieke spieren te masseren, is het belangrijk om te kijken of het apparaat opzetstukken heeft die daarvoor geschikt zijn.
 • Gemak: Het is gemakkelijker om verschillende spiergroepen te masseren met verschillende opzetstukken, in plaats van met één opzetstuk. Dit kan helpen om de massage-ervaring gemakkelijker en comfortabeler te maken.

Standen

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met de standen bij het kopen van een massagegun:

 • Standen bepalen de intensiteit van de massage: verschillende standen geven verschillende niveaus van intensiteit, dus het is belangrijk om te weten hoeveel standen de massagegun heeft om te bepalen of het apparaat geschikt is voor jouw behoeften.
 • Standen kunnen verschillende soorten massage bieden: sommige standen kunnen gericht zijn op diepe weefselmassage, terwijl andere standen gericht zijn op oppervlakkige massage. Door te kijken naar het aantal standen en de soorten massages die worden aangeboden, kun je bepalen welke massagegun het beste is voor jouw behoeften.
 • Standen bepalen de duur van de massage: hoe meer standen een massagegun heeft, hoe langer je kunt masseren voordat het apparaat opnieuw moet worden opgeladen. Als je van plan bent om langere massages te geven, is het belangrijk om te kijken naar een massagegun met meer standen om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt voordat het apparaat leeg is.

In het algemeen is het belangrijk om te kijken naar het aantal standen van een massagegun om ervoor te zorgen dat het apparaat geschikt is voor jouw behoeften en om te bepalen hoeveel tijd je kunt masseren voordat het apparaat opnieuw moet worden opgeladen.

Toeren per minuut (RPM)

Het is belangrijk om rekening te houden met de toeren per minuut (tpm) bij het kopen van een massagegun omdat de tpm bepaalt hoe snel het apparaat beweegt en hoe krachtig de massage zal zijn. Hogere tpm betekent dat het apparaat sneller beweegt en dat de massage krachtiger zal zijn, terwijl lagere tpm betekent dat het apparaat langzamer beweegt en dat de massage minder krachtig zal zijn.

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met de tpm bij het kopen van een massagegun:

 • Tpm bepaalt de intensiteit van de massage: hogere tpm betekent meestal een krachtigere massage, terwijl lagere tpm een minder krachtige massage geeft. Als je op zoek bent naar een krachtigere massage, is het belangrijk om te kijken naar een massagegun met hogere tpm.
 • Tpm kan helpen bij het verminderen van spierpijn: sommige mensen vinden hogere tpm nuttig voor het verminderen van spierpijn, terwijl anderen lagere tpm beter vinden. Door te kijken naar de tpm van een massagegun, kun je bepalen of het apparaat geschikt is voor jouw behoeften.
 • Tpm kan bepalen hoe snel het apparaat reageert: hogere tpm betekent meestal dat het apparaat sneller reageert, terwijl lagere tpm betekent dat het apparaat langzamer reageert. Als je op zoek bent naar een massagegun die snel reageert, is het belangrijk om te kijken naar een apparaat met hogere tpm.

In het algemeen is het belangrijk om rekening te houden met de tpm van een massagegun om ervoor te zorgen dat het apparaat geschikt is voor jouw behoeften en om te bepalen hoe krachtig de massage zal zijn.

Batterijcapaciteit

Het is belangrijk om rekening te houden met de batterijcapaciteit bij het kopen van een massagegun omdat dit bepaalt hoe lang je het apparaat kunt gebruiken voordat het opnieuw moet worden opgeladen. Hoe groter de batterijcapaciteit, hoe langer je het apparaat kunt gebruiken voordat het opnieuw moet worden opgeladen.

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om rekening te houden met de batterijcapaciteit bij het kopen van een massagegun:

Batterijcapaciteit bepaalt hoe lang je het apparaat kunt gebruiken: hoe groter de batterijcapaciteit, hoe langer je het apparaat kunt gebruiken voordat het opnieuw moet worden opgeladen. Als je van plan bent om langere massages te geven, is het belangrijk om te kijken naar een massagegun met een grotere batterijcapaciteit.

Batterijcapaciteit kan bepalen hoe vaak je het apparaat moet opladen: hoe groter de batterijcapaciteit, hoe langer je het apparaat kunt gebruiken voordat het opnieuw moet worden opgeladen. Als je op zoek bent naar een massagegun die je minder vaak hoeft op te laden, is het belangrijk om te kijken naar een apparaat met een grotere batterijcapaciteit.

Batterijcapaciteit kan bepalen hoe gemakkelijk het apparaat mee te nemen is: sommige massageguns hebben een kleinere batterijcapaciteit en zijn gemakkelijk mee te nemen, terwijl andere massageguns een grotere batterijcapaciteit hebben en minder gemakkelijk mee te nemen zijn. Als je van plan bent om het apparaat mee te nemen op reis of naar het werk, is het belangrijk om te kijken naar een massagegun met een kleinere batterijcapaciteit.

In het algemeen is het belangrijk om rekening te houden met de batterijcapaciteit van een massagegun om ervoor te zorgen dat het apparaat geschikt is voor jouw behoeften en om te bepalen hoe gemakkelijk het apparaat mee te nemen is.

Gebruiksduur van een massage gun

De gebruiksduur van een massagegun is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • Batterijcapaciteit: hoe groter de batterijcapaciteit, hoe langer je het apparaat kunt gebruiken voordat het opnieuw moet worden opgeladen.
 • Gebruik: hoe vaak je het apparaat gebruikt, heeft ook invloed op de gebruiksduur. Als je het apparaat vaak gebruikt, zal de batterij sneller leegraken dan als je het apparaat minder vaak gebruikt.
 • Instellingen: sommige instellingen, zoals hogere toeren per minuut, kunnen de batterij sneller laten leegraken dan andere instellingen.

In het algemeen kan de gebruiksduur van een massagegun variëren van een paar uur tot enkele dagen, afhankelijk van de batterijcapaciteit, hoe vaak het apparaat wordt gebruikt en welke instellingen worden gebruikt. Het is belangrijk om te controleren hoe lang de batterij van het apparaat meegaat voordat je het apparaat koopt om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor jouw behoeften.

Het gebruik van een massage gun

Er zijn verschillende manieren om een massagegun te gebruiken, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker en het doel van de massage. Hier zijn enkele algemene stappen om een massagegun te gebruiken:

 • Laad de massagegun op voordat je begint met masseren.
 • Kies een stand die geschikt is voor jouw behoeften. Sommige standen zijn gericht op diepe weefselmassage, terwijl andere standen gericht zijn op oppervlakkige massage.
 • Plaats de massagekop op de gewenste plaats op het lichaam. Houd de massagegun rechtop en beweeg het apparaat in kleine cirkels over de huid.
 • Gebruik de massagegun niet langer dan 15-20 minuten op één plaats. Als je langer wilt masseren, verplaats je naar een andere plaats op het lichaam.
 • Laat het apparaat afkoelen voordat je het opnieuw gebruikt. Sommige massageguns hebben een afkoelperiode na gebruik om te voorkomen dat het apparaat oververhit raakt.

Veelgestelde vragen

Is een massage gun goed voor je?

Er is beperkt wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat massageguns nuttig kunnen zijn voor het verminderen van spierpijn en stijfheid. Sommige mensen vinden massageguns nuttig voor het verminderen van spierpijn na een work-out of voor het ontspannen van gespannen spieren na een lange dag.

Echter, het is belangrijk om te onthouden dat massageguns niet geschikt zijn voor iedereen en dat het altijd verstandig is om advies te vragen aan een arts voordat je een nieuw apparaat gebruikt. Als je bepaalde gezondheidsproblemen hebt, zoals bloedstolsels, zwangerschap of een hartconditie, kan het gebruik van een massagegun onveilig zijn.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat massageguns geen vervanging zijn voor professioneel medisch advies of behandeling. Als je last hebt van chronische pijn of andere gezondheidsproblemen, moet je altijd contact opnemen met een arts voor advies en behandeling.

Hoe vaak mag je een massage gun gebruiken?

Het is aanbevolen om een massagegun niet langer dan 15-20 minuten op één plaats te gebruiken voordat je naar een andere plaats op het lichaam gaat. Als je langer wilt masseren, is het verstandig om na 15-20 minuten naar een andere plaats op het lichaam te gaan om te voorkomen dat de huid oververhit raakt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een massagegun niet geschikt is voor iedereen en dat het altijd verstandig is om advies te vragen aan een arts voordat je een nieuw apparaat gebruikt. Als je bepaalde gezondheidsproblemen hebt, zoals bloedstolsels, zwangerschap of een hartconditie, kan het gebruik van een massagegun onveilig zijn.

In het algemeen is het belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en te stoppen met het gebruik van een massagegun als je pijn of ongemak ervaart. 

Wat gebeurd er met je lichaam na een massage?

Er kunnen verschillende effecten optreden na een massage, afhankelijk van de techniek die wordt gebruikt en de behoeften van de gebruiker. Hier zijn enkele mogelijke effecten van een massage:

 • Vermindering van spierpijn en stijfheid: massage kan helpen bij het verminderen van spierpijn en stijfheid door de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te ontspannen.
 • Vermindering van stress en spanning: massage kan helpen bij het verminderen van stress en spanning door het vrijkomen van endorfine, het hormoon dat een gevoel van welzijn geeft.
 • Verbetering van de bloedcirculatie: massage kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie door het activeren van bloedvaten en het verminderen van bloedstolsels.
 • Vermindering van hoofdpijn: sommige mensen ervaren een vermindering van hoofdpijn na een massage vanwege de ontspannende effecten op de spieren en het verminderen van stress en spanning.

Houd er rekening mee dat het effect van een massage op het lichaam kan variëren van persoon tot persoon.

Onze favoriet

Northgun Massage Gun PRO Met het Northwall Massage Gun bevorder je het spierherstel na een zware training. 

Beste prijs op BOL.com