Massagemat: Vind hier de 5 beste massagematten van 2024

Wie houdt er nou niet van een goede massage. De meeste mensen kunnen daar wel van genieten. En massages zijn zelfs heel erg gezond. Het helpt jou ontspannen en biedt verlichting. Door de druk die op spieren wordt uitgeoefend, kunnen de spieren ontspannen.

Tegelijkertijd worden afvalstoffen in beweging gezet en afgevoerd, en stimuleert het de bloedsomloop. Je spieren zijn minder stijf, en daardoor ben jij flexibeler en beweeg je soepeler. Je goed laten masseren, doen mensen meestal niet op een regelmatige basis.

Het is niet goedkoop om naar een goede masseuse te gaan en vaak hebben mensen er ook geen tijd voor. Een massagemat is dan een geweldige oplossing. Je kan er iedere dag wel op gaan liggen en het neemt lang niet zoveel tijd in beslag als naar een masseur gaan.

Er zijn allerhande soorten massagematten. Voor een zachte massage, een vibratie massage, een acupressuur mat, voor een ontspannende massage, met verschillende programma's, en ga zo maar door. Het kan dan lastig zijn om de beste massage mat voor jou te kiezen.

Met de informatie hieronder weet jij alles wat je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Je krijgt er ook nog een top 5 bij, zodat je meteen het beste massage matras voor jou kan kiezen en bestellen.

Wat zijn de beste massagematten?

Onze favoriet

De EarKings Backstretcher Massage Apparaat met Zachte Pads is een verstelbare rugstretcher.

 • Type massage
 • Intensiteit
 • Comfort

2e beste keuze

Deze massage mat is gemaakt van polyester en schuim.

 • Type massage
 • Intensiteit
 • Comfort

3e beste keuze

De zachte en donzige fleece hoes zorgt ervoor dat jij heerlijk ligt op dit massage matras.

 • Type massage
 • Intensiteit
 • Comfort

Op deze pagina:

Waar zijn de beste massagematten op getest?

De beste massagematten worden geselecteerd op basis van hun type massage, intensiteit en comfort. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste massagematten worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
EarKings Backstretcher Massage Apparaat met Zachte Pads

De EarKings Backstretcher Massage Apparaat met Zachte Pads is een verstelbare rugstretcher die is ontworpen om optimale ontspanning te bieden aan uw rug en nek. De rugstretcher heeft drie verschillende niveaus van intensiteit, zodat u de beste stretch kunt kiezen die past bij uw behoeften en comfortniveau.

De zachte pads van de rugstretcher zijn gemaakt van hoogwaardig EVA-schuim en bieden extra comfort en ondersteuning tijdens het stretchen. Het apparaat is ook voorzien van een massagefunctie, die kan worden gebruikt om uw rugspieren verder te ontspannen en pijn te verminderen.

De rugstretcher is gemakkelijk te gebruiken en kan worden aangepast aan de grootte van uw lichaam, zodat u de beste stretch krijgt die past bij uw lengte en gewicht. Het compacte ontwerp van het apparaat maakt het ook gemakkelijk op te bergen en mee te nemen, zodat u het overal kunt gebruiken waar u ontspanning en verlichting nodig heeft. Met de EarKings Backstretcher Massage Apparaat met Zachte Pads kunt u genieten van een ontspannen en pijnvrije rug.

 • Type massage
 • Intensiteit
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#2
Body Massage Mat Kalmat InnovaGoods

Deze massage mat is gemaakt van polyester en schuim, en is daardoor heerlijk zacht en licht prettig. De massage matras heeft 10 motoren die het hele lichaam met een vibrerende massage laten ontspannen. Dit massage matras kan zittend en liggend gebruikt worden.

De afstandsbediening heeft een kabel en er is een opbergvakje voor in de mat. Er zijn 5 massage-instellingen, 3 intensiteit levels, een warmtefunctie, een automatische stop, 4 massagezones, het is gemakkelijk in gebruik, en licht en handig om mee te nemen.

 • Type massage
 • Intensiteit
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#3
Medisana MM 825 Massagemat

De zachte en donzige fleece hoes zorgt ervoor dat jij heerlijk ligt op dit massage matras. De High Definition technologie zorgt ervoor dat jij een gerichte massage met warmte krijgt. Er zit een kussen voor goede ondersteuning van jouw hoofd bij het hoofdeinde.

Er zijn 5 massageprogramma's, 4 massagezones en elke zone heeft 2 intensiteit levels. Met de afstandsbediening kan alles ingesteld worden, aan de zijkant van de hoes zit een vakje hiervoor. De mat schakelt na 15 minuten automatisch uit.

 • Type massage
 • Intensiteit
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#4
Nuvance - Voetmassage Apparaat met Bediening

Deze massage mat voor jouw voeten werkt met elektrische spier stimulatie (EMS), dit stimuleert de doorbloeding, stimuleert de slaap en vermindert stress. Het is een intelligente vorm van acupunctuur. Een automatische timer schakelt de massage mat na 15 minuten uit.

Er zijn 6 verschillende massage standen en 9 intensiteitlevels. Die stel je in via een duidelijk display. Het is gemaakt van siliconen en wordt opgeladen via een USB-verbinding. Je kan de mat oprollen en opbergen, en het is ook makkelijk mee te nemen.

 • Type massage
 • Intensiteit
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#5
Nuvance - Voetmassage Apparaat met Display

Deze massage mat voor jouw voeten heeft een extra dikke mat voor extra comfort. De slimme acupressuur in combinatie met de pulse technologie, zorgen voor een hele ontspannen massage of een intense werking. Er zijn 6 verschillende programma's en 9 verschillende intensiteitszones.

Het strakke ontwerp is licht in gewicht en handig mee te nemen. Het is gemaakt van hoogwaardig PU-materiaal en voorzien van de nieuwste EMS-technologie. Op het digitale display kan je de nodige informatie aflezen en instellen.

 • Type massage
 • Intensiteit
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

Wat is een massagemat?

Een massagemat of een massage matras is heel eenvoudig gezegd een mat waarop jij kan gaan liggen, of zitten, of staan, en waarbij dan een bepaald lichaamsdeel gemasseerd wordt. Er zijn behoorlijk wat verschillende soorten massagematten te krijgen.

De ene massage mat werkt met cirkelvormige bewegingen of heeft 4 massagezones. Het kan een elektrische mat zijn, maar ook een massagemat met bepaalde drukpunten. Je hebt natuurlijk niet het diepe kneden van een paar sterke handen, maar daardoor is het niet minder prettig.

Het ligt aan de mat die je kiest of er druk, trillingen of warmte wordt gebruikt voor de massages. Er zijn ook massagematten die deze functies combineren. Hierdoor ontspannen de spieren en kunnen ongezonde en pijnlijke spanningen losgemasseerd worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een massagemat?

Bij het kopen van een massagemat dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Massagezones

De ene massagemat richt zich op het hele lichaam, zoals bijvoorbeeld een Shiatsu massage mat, en andere massage matten richten zich op hele specifieke lichaamsdelen. Je hebt platte matten, maar ook matten met bollingen, zodat jouw hele rug geraakt wordt.

Kijk dus goed naar de massagezones die een massagemat onder handen neemt. Als jij vooral last hebt van jouw nek, dan heb je misschien meer aan een massagekussen dan aan een massagemat die jouw onderrug aanpakt.

Massagetypes

Niet iedereen vindt alle massages prettig. Als jij van een Shiatsu massage houdt, dan is alleen een warmtefunctie waarschijnlijk niet voldoende om jou te laten ontspannen. Je kan kiezen voor een elektrische massagemat met vibraties, een acupressuur mat of een Shiatsu massage mat, het is voor iedereen anders, wat een ontspannend gevoel is.

Verwarmingsfunctie

Er zijn ook massage matten met een warmtefunctie. Hiervan ontspannen jouw spieren nog meer. Je kan het zien als de hot stone massages. Dit zit niet standaard bij alle massagematten, en het dient dan sowieso een elektrische massagemat te zijn. Kijk dan ook of de warmtefunctie alleen voor bepaalde zones is en of dat je de temperatuur kan instellen.

Bediening

Er zijn ook massage matten met een afstandsbediening. Je hoeft dan niet te bewegen om een andere functie in te schakelen of om de trilstand harder of zachter te zetten. Andere massagematten werken met een bediening op de mat zelf. Er zijn natuurlijk ook massagematten die je niet hoeft te bedienen. Denk dan bijvoorbeeld aan de acupressuur mat.

Materiaal

Van welk materiaal jouw massagemat gemaakt is, ligt ook aan de functie die het heeft en de keuzes die jij maakt. Wil jij wat extra comfort, met een kussen, een volledige massage matras, een spijkermat, met een verwarmingssysteem en een bepaalde intensiteit, dan kunnen daar verschillende materialen bij passen.

Let er op dat je het materiaal schoon kan maken of kan wassen. Het is handig als er bijvoorbeeld een afneembare en wasbare hoes bij zit of dat je het af kan nemen met een vochtig doekje.

Garantie

De garantie die je op een product krijgt, zegt ook wel iets over de kwaliteit. Immers een bedrijf staat achter het product dat het op de markt brengt. Of niet. Dat werkt tegenwoordig niet meer altijd zo, maar het is evengoed een goede richtlijn. Daarnaast is het gewoon prettig als je garantie hebt op een massage mat, mocht er iets mee gebeuren.

De voordelen van een massagemat

Mensen hebben het steeds drukker en steeds meer last van stress. Dat is niet goed voor de lichamelijke of voor de geestelijke gezondheid. Stress zorgt ervoor dat spieren verkrampen en pijn gaan doen. Met een massage mat kan je dat direct aanpakken en voorkomen.

Je vermindert op die manier chronische pijntjes en voorkomt nieuwe kwaaltjes. Je hebt een rustmoment en gespannen spieren ontspannen. Je komt ook mentaal tot rust. Een massage mat stimuleert de aanmaak van endorfine. Hierdoor voel jij je heel prettig.

Je zal merken dat je ook opeens weer een goede nachtrust hebt. Je bent meer ontspannen en jouw lichaam en geest vinden sneller rust. Je krijgt ook minder snel last van hoofdpijn en migraine.

Naar een masseur gaan, kost tijd en geld. Met een massage mat kan je iedere dag ontspanning krijgen, zonder dat je er de deur voor uit moet, of dat het je kapitalen kost.

Een massagemat voor een betere slaap

Stress is de oorzaak van veel lichamelijke en geestelijke klachten en is een grote factor wanneer het over slaapproblemen gaat. Massage matten zorgen ervoor dat de spanning in jouw lichaam tot ontspanning komt.

Hierdoor krijgen jouw spieren en jouw lichaam rust, maar ook mentaal zal jij kalmeren en tot rust komen. Gebruik je de massage mat voo het slapen gaan, en vinden jouw lichaam en geest ontspanning van het masseren, dan ga jij ook veel kalmer en rustiger naar bed.

Jouw lichaam is ontspannen en kan daardoor makkelijker tot rust komen en jouw geest is kalm. Je ligt niet te woelen in bed met allerhande gedachtes in jouw hoofd, maar je valt heerlijk rustig in slaap, slaapt veel dieper, en hebt de nachtrust die je nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Kan ik een massagemat gebruiken als ik zwanger ben?

Artsen raden massage matten over het algemeen af bij zwangere vrouwen. Het is onduidelijk wat het effect van elektrische impulsen of warmte voor de ongeboren baby hebben. Het idee overheerst dat dit niet erg goed kan zijn, en zelfs een vroeggeboorte zou kunnen veroorzaken.

Er zijn wel massages voor zwangere vrouwen, maar die dienen gedaan te worden door professionals en altijd in overleg met een arts.

Kan ik een massagemat gebruiken als ik last heb van rugproblemen?

Een massage matras kan heerlijk zijn bij rugpijn. Het kan de pijn in de bovenrug, onderrug, schouders, benen, onderbenen, nek, hoofdpijn en spierpijn verlichten. Vaak is er sprake van spieren die verkrampen en stijf zijn. Een massage matras zorgt dan voor ontspanning.

Een massage matras pakt echter nooit de oorzaak van rugpijn aan. Het kan alleen de pijn verlichten en ongemakken voorkomen. Het is dan ook altijd aan te raden om even met een arts of fysiotherapeut te overleggen voor je een massage matras gebruikt, wanneer je rugproblemen hebt.

Hoe lang duurt een gemiddelde massage met een massagemat?

Het is echt afhankelijk van de massage matras die jij kiest, hoe lang een gemiddelde massage duurt. Een Shiatsu massage matras heeft een andere duur dan een ontspannings massage. Je dient daarvoor altijd de gebruiksaanwijzing te raadplegen.

Een massage matras met een warmtefunctie heeft bijvoorbeeld vaak een timer van 15 minuten. En het gebruik van een spijkermat wordt voor maximaal 20 minuten aangeraden en dient zelfs opgebouwd te worden.

Onze favoriet

De EarKings Backstretcher Massage Apparaat met Zachte Pads is een verstelbare rugstretcher.

Beste prijs op BOL.com