Matrasonderlegger: Vind hier de 5 beste matrasonderleggers van 2024

Het vinden van een geschikte matrasonderlegger kan soms een uitdaging zijn, vooral als je niet weet op kenmerken je kunt letten. Een matrasonderlegger is een kleine investering die echter enorme voordelen kan bieden voor de levensduur van je matras en je slaapcomfort. Een goede matrasonderlegger kan helpen om je matras te beschermen tegen vuil, stof en vocht, wat kan helpen om de levensduur van je matras te verlengen. Bovendien kan een matrasonderlegger ook helpen om je slaapcomfort te verbeteren door te voorkomen dat je matras verschuift tijdens het slapen, wat kan leiden tot onrustige nachten. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een matrasonderlegger, zoals de grootte, het materiaal en de antislip-functie. Door het maken van de juiste keuze kun je ervoor zorgen dat je matras langer meegaat en dat je comfortabel slaapt.

Wat zijn de beste matrasonderleggers?

Onze favoriet

De Matras Onderlegger met antislip is een handig hulpmiddel om je matras te beschermen en te verlengen.

 • Antislipmateriaal
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

De Briljant Home Matrasonderlegger 90 X 210 Cm Polyester Wit is een comfortabele en duurzame matrasonderlegger.

 • Antislipmateriaal
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

De Secobed Wasbare Onderlegger is een hygiënische oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een onderlegger.

 • Antislipmateriaal
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste matrasonderleggers op getest?

De beste matrasonderleggers worden geselecteerd op basis van hun antislipmateriaal, ademend vermogen en duurzaamheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste matrasonderleggers worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Matras onderlegger - antislip - vilt met noppen - voor matras 140 x 200

De Matras Onderlegger met antislip is een handig hulpmiddel om je matras te beschermen en te verlengen. De onderlegger is gemaakt van vilt met noppen en heeft een afmeting van 140 x 200 cm, wat geschikt is voor de meeste matrassen. De noppen op de onderlegger zorgen ervoor dat je matras niet kan verschuiven, wat ervoor zorgt dat je beter slaapt. De onderlegger is ook antislip, wat betekent dat je niet uit je bed kan glijden. De onderlegger is eenvoudig te installeren en kan gemakkelijk worden opgerold of opgevouwen voor opbergen als je hem niet nodig hebt. Het is een handig hulpmiddel om je matras te beschermen tegen vuil, stof en vocht, en om te zorgen dat je matras langer meegaat. De Matras Onderlegger met antislip is een must-have voor iedereen die zijn matras wil beschermen en comfortabel wil slapen.

 • Antislipmateriaal
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Briljant Home - Antislip Matrasonderlegger Noppen - 90x200cm

De Briljant Home Matrasonderlegger 90 X 210 Cm Polyester Wit is een comfortabele en duurzame matrasonderlegger die is ontworpen om extra ondersteuning en bescherming te bieden voor je matras. Gemaakt van 100% polyester, is deze matrasonderlegger stevig en duurzaam, en kan hij helpen om de levensduur van je matras te verlengen door bescherming te bieden tegen vlekken, scheuren en andere schade.

De Briljant Home Matrasonderlegger heeft een afmeting van 90 x 210 cm, wat betekent dat hij geschikt is voor matrassen in de meeste standaard bedden. Hij is gemakkelijk te installeren en te onderhouden, en kan gemakkelijk in de wasmachine worden gewassen om hem hygiënisch en fris te houden.

Met een strak en modern ontwerp, past de Briljant Home Matrasonderlegger in bijna elke slaapkamerstijl. Hij is ook licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen, wat betekent dat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen naar een andere kamer of meenemen op reis als je wilt.

 • Antislipmateriaal
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Secobed Wasbare Onderlegger 85 x 90cm

De Secobed Wasbare Onderlegger is een hygiënische en praktische oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te onderhouden onderlegger voor op hun bed. De onderlegger heeft een afmeting van 85 x 90 cm en is gemaakt van zacht en ademend materiaal, wat zorgt voor een comfortabele slaapervaring.

De onderlegger is gemakkelijk te wassen en kan in de wasmachine op een lage temperatuur gewassen worden. Dit maakt het product duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het niet hoeft te worden vervangen zoals wegwerponderleggers. De Secobed Wasbare Onderlegger is ook hypoallergeen, wat betekent dat het geschikt is voor mensen met allergieën of een gevoelige huid.

Bovendien is de Secobed Wasbare Onderlegger waterdicht, wat betekent dat het beschermt tegen vlekken en vocht. Dit is vooral handig voor mensen die lijden aan incontinentie of zweten tijdens de slaap. De onderlegger is ook makkelijk te plaatsen en te verwijderen, wat betekent dat het gemakkelijk te gebruiken is wanneer het nodig is.

 • Antislipmateriaal
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Incontinentie bed onderleggers - Wegwerp onderleggers - 60x60 cm

Incontinentie bed onderleggers - Wegwerp onderleggers - 60x60 cm zijn gemaakt van absorberend materiaal en zijn ontworpen om te helpen om incontinentieproblemen op te lossen. Deze onderleggers zijn speciaal ontworpen om te gebruiken in bed, en zijn gemaakt van een dunne, flexibele en comfortabele laag die gemakkelijk te plaatsen is onder het laken.

De Incontinentie bed onderleggers - Wegwerp onderleggers - 60x60 cm zijn gemaakt van een absorberende laag die vocht opneemt en vasthoudt, wat betekent dat je matras en lakens droog blijven, zelfs als je last hebt van incontinentie. Deze onderleggers zijn gemakkelijk te verwijderen en te vervangen, en kunnen gemakkelijk worden weggegooid wanneer ze vol zijn.

De Incontinentie bed onderleggers - Wegwerp onderleggers - 60x60 cm zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen een grote hulp zijn voor mensen die last hebben van incontinentie. Ze zijn ook een hygiënische oplossing, omdat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd en weggegooid wanneer ze vol zijn, wat betekent dat je matras en lakens altijd hygiënisch en fris blijven.

 • Antislipmateriaal
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Matrasonderlegger 140x200 - matrasbeschermer | antislip lattenbodem | bescherming slijtage | huisstof | luchtcirculatie | bed | ledikant | boxspring

De Matrassenmaker matrasonderlegger is een uitstekende manier om je matras te beschermen tegen vuil, vocht en slijtage. Deze onderlegger heeft een formaat van 140x200 cm en is daarmee geschikt voor matrassen in de meeste standaardbedden. Gemaakt van hoogwaardig materiaal, is deze matrasbeschermer duurzaam en comfortabel. Hij is ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, wat betekent dat je hem gemakkelijk kunt gebruiken om je matras schoon en fris te houden. De Matrassenmaker matrasonderlegger is de perfecte manier om je matras te beschermen en tegelijkertijd het comfort en de levensduur te verlengen.

 • Antislipmateriaal
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een matrasonderlegger?

Een matrasonderlegger is een soepel en buigzaam en wordt onder de matras gelegd om extra comfort, bescherming of ondersteuning te bieden. Matrasonderleggers zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals katoen, polyester, schuim of koudschuim en komen in een verscheidenheid aan maten. Het is in ieder geval van belang dat het materiaal een grote luchtdoorlaatbaarheid heeft.

Matrasonderleggers zijn ontworpen om te helpen om specifieke problemen op te lossen, zoals het verminderen van drukpunten of het bevorderen van de luchtcirculatie. Andere matrasonderleggers zijn bedoeld om de levensduur van een matras te verlengen door bescherming te bieden tegen vlekken, scheuren en andere schade. Matrasonderleggers kunnen ook worden gebruikt om een matras op te tillen en te ventileren, wat kan helpen om geurtjes te verminderen en het slaapklimaat te verbeteren.

In het algemeen zijn matrasonderleggers een betaalbare en eenvoudige manier om het comfort en de levensduur van een matras te verbeteren. Ze zijn gemakkelijk te vervangen en te onderhouden, en kunnen een grote impact hebben op hoe comfortabel en ondersteunend je matras is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matrasonderlegger?

Bij het kopen van een matrasonderlegger is het belangrijk om verschillende onderleggers en merken te vergelijken voordat je een aankoop doet. Matrasonderleggers komen in een breed scala aan prijzen. Sommige matrasonderleggers zijn gemaakt van materialen die meer comfort bieden dan anderen. Oriënteer je dus op onderleggers die gemaakt zijn van duurzame materialen. Een goede vergelijking helpt je bij het maken van een weloverwogen beslissing maken en de beste optie kiezen voor jouw specifieke behoeften en budget.

Schoonmaken

Het is belangrijk om te letten op hoe gemakkelijk een matrasonderlegger te reinigen is bij het kopen ervan, omdat dit kan bijdragen aan de levensduur van het product en het hygiëne van je slaapomgeving. Indien u gebruikt maakt van een wasdroger dan is het zinvol om te kijken of het product daarvoor geschikt is. Hier zijn enkele redenen waarom het schoonmaken van een matrasonderlegger belangrijk is:

-          Hygiëne: Een matrasonderlegger kan vuil en vochtig worden door transpiratie, dus het is belangrijk om het regelmatig te reinigen om te voorkomen dat er bacteriën en schimmels groeien.

-          Luchtcirculatie: Sommige matrasonderleggers zijn gemaakt van materialen die de luchtcirculatie bevorderen en de vochtigheid opnemen, wat kan helpen om de levensduur van je matras te verlengen. Als een matrasonderlegger gemakkelijk te reinigen is, kan je ervoor zorgen dat het altijd hygiënisch en fris is, wat de luchtcirculatie kan bevorderen.

-          Duurzaamheid: Als je een matrasonderlegger gemakkelijk kunt reinigen, kan je ervoor zorgen dat het langer meegaat en in goede staat blijft. Dit kan helpen om geld te besparen op het aanschaffen van nieuwe matrasonderleggers.

-          Gemak: Als een matrasonderlegger gemakkelijk te reinigen is, hoef je je geen zorgen te maken over moeilijk te verwijderen vlekken of geurtjes, wat kan bijdragen aan een meer comfortabele en ontspannen slaapomgeving.

Daarom is het belangrijk om te letten op hoe gemakkelijk een matrasonderlegger te reinigen is bij het kopen ervan, zodat je ervoor kunt zorgen dat het hygiënisch en in goede staat blijft, wat kan bijdragen aan een comfortabele en duurzame slaapomgeving.

Maat

Het is belangrijk om bij aanschaf te te letten op de juiste maat. De twee belangrijkste redenen waarom de juiste afmeting belangrijk is:

-          Passend: Als een matrasonderlegger niet de juiste maat heeft, kan het moeilijk zijn om het op de juiste manier op je bedbodem te leggen, wat kan leiden tot een oncomfortabele slaapomgeving. Daarom is het belangrijk om te letten op de afmetingen van je matras en de onderlegger om ervoor te zorgen dat ze goed passen.

-          Effectiviteit: Sommige matrasonderleggers zijn gemaakt om specifieke problemen op te lossen, zoals het verminderen van drukpunten of het bevorderen van de luchtcirculatie. Als een matrasonderlegger niet de juiste maat heeft, kan het niet goed werken en kan het de problemen waarvoor het bedoeld is niet op lossen.

Met de juiste maat zorg je ervoor dat de onderlegger goed op zijn plaats blijft liggen en niet gaat schuiven. Zo kun je ervoor zorgen dat je het het maximale uit je aankoop haalt.

Geschiktheid

Het is belangrijk om goed te weten wat uw specifieke behoeften zijn. Wilt u bijvoorbeeld een duurzaam product met een langere levensduur? Bent u juist op zoek naar een onderlegger wel geschikt is voor een lattenbodem of boxsprings? Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om de geschiktheid van een matrasonderlegger in overweging te nemen:

-          Slaappositie: Sommige matrasonderleggers zijn ontworpen om specifiek te werken voor bepaalde slaapposities. Als je bijvoorbeeld voornamelijk op je zij slaapt, kan een matrasonderlegger die is ontworpen om drukpunten te verminderen en de luchtcirculatie te bevorderen beter werken dan een matrasonderlegger die is ontworpen voor mensen die op hun rug of buik slapen.

-          Gewicht: Het gewicht van een persoon kan ook bepalen welke matrasonderlegger het beste werkt. Sommigen zijn ontworpen voor mensen met een hoger gewicht kunnen bijvoorbeeld steviger en duurzamer zijn dan matrasonderleggers die zijn ontworpen voor mensen met een lager gewicht.

-          Persoonlijke voorkeuren: Iedereen heeft verschillende persoonlijke voorkeuren wat betreft comfort, dus het is belangrijk om te letten op wat het beste werkt voor jou. Als je bijvoorbeeld van een zachtere matrasonderlegger houdt, kan je kiezen voor een matrasonderlegger gemaakt van schuim of koudschuim. Als je liever een stevigere matrasonderlegger hebt, kan je kiezen voor een matrasonderlegger gemaakt van bijvoorbeeld polyester.

Daarom is het belangrijk om te letten op de geschiktheid van een matrasonderlegger bij het kopen ervan, om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier past en goed werkt voor jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Garantie

Garantie is van belang bij de aanschaf van een matrasonderlegger bij het kopen ervan, omdat dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je beschermd bent tegen eventuele problemen met het product. Als een matrasonderlegger een garantie heeft, kan dit een indicatie zijn van de kwaliteit van het product. Het geeft aan dat de fabrikant er vertrouwen in heeft dat het product goed zal werken en kan helpen om eventuele twijfels of zorgen over de kwaliteit weg te nemen. Garantie voorkomt onnodige kosten. Als er iets niet in orde blijkt met het product dan ben je beschermd tegen eventuele problemen.

De voordelen van een matrasonderlegger

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een matrasonderlegger. Een goede onderlegger voorkomt verschuiven, beschermt de matras en zorgt voor een langere levensduur van de matras. Maar dat zijn niet de enige voordelen:

-          Comfort en Ventilatie: Sommige matrasonderleggers zijn ontworpen om extra comfort te bieden, bijvoorbeeld door het verminderen van drukpunten of het bevorderen van de luchtcirculatie. Dit kan leiden tot een comfortabeler slaapomgeving en zal een goede nachtrust te bevorderen.

-          Verstelbaarheid: Matrasonderleggers zijn gemakkelijk te vervangen en te verplaatsen, wat betekent dat je ze gemakkelijk kunt aanpassen aan je veranderende behoeften.

-          Kosten: Matrasonderleggers zijn meestal betaalbaarder dan nieuwe matrassen, wat betekent dat ze een betaalbare manier zijn om het comfort en de levensduur van je matras te verbeteren.

Al met al zijn er veel voordelen verbonden aan het gebruik van een matrasonderlegger, zoals extra comfort, bescherming, ventilatie, verstelbaarheid en betaalbaarheid. Het is daarom een uitstekende optie om te overwegen als je op zoek bent naar manieren om het comfort en de levensduur van je matras te verbeteren.

Wat gebeurt er als je geen anti slip matras hebt?

Als je geen anti-slip matras hebt, kan dit een aantal problemen veroorzaken. Hier zijn enkele van de mogelijke gevolgen:

-          Verplaatsing van de matras: Als je geen anti-slip matras hebt, kan de matras gemakkelijk verschuiven of glijden op het bedframe, wat kan leiden tot ongemak en verstoring van de slaap.

-          Onveiligheid: Als de matras verschuift of glijdt, kan dit leiden tot onveiligheid en het risico op vallen uit bed. Dit kan vooral een probleem zijn voor mensen met beperkte mobiliteit of voor kinderen.

-          Vermindering van de levensduur van de matras: Als de matras constant verschuift of glijdt, kan dit leiden tot extra slijtage en kan het de levensduur van de matras verkorten.

Daarom is het belangrijk om een anti-slip matras te hebben om ervoor te zorgen dat de matras op zijn plaats blijft en om ongemak en onveiligheid te verminderen. Een anti-slip matras kan ook helpen om de levensduur van de matras te verlengen door slijtage te verminderen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een onderlegger voor je matras en een bed onderlegger?

Een onderlegger voor je matras is ontworpen om te worden geplaatst op de bovenkant van je matras, terwijl een bed onderlegger is ontworpen om te worden geplaatst op de onderkant van het bedframe, onder de matras.

Een matrasonderlegger is meestal ontworpen om extra comfort te bieden, om de levensduur van de matras te verlengen of om te helpen bij het oplossen van specifieke problemen, zoals incontinentie of allergieën. Een bed onderlegger is meestal ontworpen om de onderkant van het bedframe te beschermen tegen slijtage en vuil, of om te helpen bij het verplaatsen van het bed.

Al met al zijn er verschillende verschillen tussen een onderlegger voor je matras en een bed onderlegger, zoals doel, functie, materialen en afmetingen. Het is daarom belangrijk om te weten welk type onderlegger je nodig hebt voordat je een aankoop doet. Beiden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals katoen, polyester, wol, schuim of memory foam, kunststof, rubber of textiel.

Wat is de juiste plaats voor de matrasonderlegger?

Een matrasonderlegger wordt meestal geplaatst op de bovenkant van je matras, onder je topmatras of dekbed. Dit is de meest gebruikelijke manier om een matrasonderlegger te gebruiken, omdat het de meeste voordelen biedt.

Sommige matrasonderleggers zijn echter ook ontworpen om op de onderkant van de matras te worden geplaatst, onder het bedframe. Dit kan helpen om de onderkant van het bedframe te beschermen tegen slijtage en vuil, of om te helpen bij het verplaatsen van het bed. Als je een matrasonderlegger op de onderkant van de matras wilt plaatsen dan is de daadwerkelijke afmeting van het frame van belang.

Moet je het product eerst wassen voor gebruik?

Het is meestal niet nodig om een onderlegger voor je matras eerst te wassen voordat je hem gebruikt. Dit komt omdat de meeste matrasonderleggers al zijn behandeld om te helpen bij het oplossen van specifieke problemen, zoals incontinentie of allergieën, en zijn gemaakt van materialen die niet snel vuil worden.

Vind u het toch een prettiger idee om de onderlegger eerst te wassten dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de onderlegger volgens de aanwijzingen van de fabrikant wast, om ervoor te zorgen dat hij niet beschadigd raakt of verkleurt. Sommige onderleggers kunnen niet in de wasmachine worden gewassen en moeten handmatig worden gewassen of schoongemaakt met een vochtige doek.

Onze favoriet

De Matras Onderlegger met antislip is een handig hulpmiddel om je matras te beschermen en te verlengen.

Beste prijs op BOL.com