Orthopedisch kussen: Vind hier de 5 beste orthopedische kussens van 2024

Als u problemen heeft met uw houding of slaap en op zoek bent naar een manier om deze te verbeteren, kan het gebruik van een orthopedisch kussen een effectieve oplossing zijn. Orthopedische kussens zijn speciaal ontworpen om specifieke gezondheidsproblemen of ongemak te verminderen die verband houden met houding en slaap. Ze kunnen worden gebruikt om de hals-, rug- of bekkengebied te ondersteunen en de juiste houding te behouden tijdens het slapen.

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een orthopedisch kussen. Een van de belangrijkste is het materiaal waarvan het kussen is gemaakt. Sommige materialen, zoals koudschuim en polyurethaanschuim, zijn stevig en bieden goede ondersteuning, terwijl andere materialen, zoals natuurlijk verenkussen, zachter en comfortabeler zijn. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe u het kussen wilt gebruiken en wat voor soort ondersteuning u zoekt.

Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat een orthopedisch kussen geen geneesmiddel is en dat het alleen een hulpmiddel is om bepaalde klachten te verminderen. Als u ernstige gezondheidsproblemen heeft, is het raadzaam om een arts te raadplegen voordat u een orthopedisch kussen koopt. Door de tijd te nemen om de verschillende opties te overwegen en te begrijpen wat voor u het beste werkt, kunt u het orthopedische kussen vinden dat het beste bij uw behoeften past.

Wat zijn de beste orthopedische kussens?

Onze favoriet

De Lifetec Premium® Ringkussen Original is een veelzijdig en comfortabel zitkussen dat ontworpen is om aambeien, pijn in de stuit en houdingproblemen te verminderen.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Materiaal

2e beste keuze

Het Best Life Stuitkussen is een orthopedisch zitkussen dat is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan de rug en het bekken tijdens het zitten.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Materiaal

3e beste keuze

Slaapcity's Orthopedisch Zitkussen is een uitstekend product voor degenen die veel tijd doorbrengen op een kantoorstoel of tijdens het thuiswerken.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Materiaal

Op deze pagina:

Waar zijn de beste orthopedische kussens op getest?

De beste orthopedische kussens worden geselecteerd op basis van hun ondersteuning, comfort en materiaal. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste orthopedische kussens worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Lifetec Premium Ringkussen Original

De Lifetec Premium® Ringkussen Original is een veelzijdig en comfortabel zitkussen dat ontworpen is om aambeien, pijn in de stuit en houdingproblemen te verminderen. Het kussen heeft de vorm van een donut en is gemaakt van traagschuim dat zich vormt naar de contouren van je lichaam voor ultiem comfort. Het kussen is ook orthopedisch en ondersteunt je rug en heupen om een goede houding te behouden tijdens het zitten.

Met zijn compacte formaat en licht gewicht is het kussen gemakkelijk mee te nemen naar kantoor, in de auto of op reis. Het kussen is ook gemakkelijk te reinigen met een vochtige doek en is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Kortom, het Lifetec Premium® Ringkussen Original is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een comfortabel en ondersteunend zitkussen dat helpt om houdingproblemen te verminderen.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#2
Best Life Stuitkussen

Het Best Life Stuitkussen is een orthopedisch zitkussen dat is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan de rug en het bekken tijdens het zitten. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig schuim met een ergonomische vorm en heeft een afneembare hoes gemaakt van ademend materiaal. Het kussen is speciaal ontworpen om de houding te verbeteren en rugpijn te verminderen, wat het ideaal maakt voor mensen die veel tijd achter een bureau doorbrengen of lange uren zitten. Het stuitkussen is ook geschikt voor gebruik in auto's en op vliegtuigen, wat het tot een veelzijdige oplossing maakt voor reizigers. Het kussen is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen, wat het perfect maakt voor onderweg. Kortom, het Best Life Stuitkussen is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning tijdens het zitten.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#3
Slaapcity's Orthopedisch Zitkussen

Slaapcity's Orthopedisch Zitkussen is een uitstekend product voor degenen die veel tijd doorbrengen op een kantoorstoel of tijdens het thuiswerken. Het kussen is ontworpen om de houding te verbeteren en tegelijkertijd comfort te bieden. Het is gemaakt van hoogwaardig schuim dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam voor optimale ondersteuning. Het kussen heeft ook een ergonomische vorm met een afgeronde bovenkant en een afgeplatte onderkant, wat helpt om de wervelkolom in lijn te houden en rugpijn te verminderen. Bovendien is het kussen voorzien van een afneembaar en wasbaar hoesje, wat het gemakkelijk maakt om het kussen schoon te houden. Het Slaapcity Zitkussen is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele en ondersteunende manier om te zitten tijdens het werken.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#4
Wigkussen Defa

De Wigkussen Defa is een comfortabele en praktische oplossing voor iedereen die graag lang en comfortabel op een wig zit. Het kussen is gemaakt van koudschuim, wat zorgt voor een goede ondersteuning en comfort. Het kussen is ook voorzien van een wasbare hoes, wat het onderhoud makkelijk maakt. De afmetingen van het kussen zijn 40x40 cm, wat betekent dat het geschikt is voor zowel kleine als grote wiggen. Het kussen is verkrijgbaar in de kleur zwart, wat het een stijlvolle toevoeging maakt aan elke wig. Al met al is de Wigkussen Defa een must-have voor iedereen die op zoek is naar comfort en gemak tijdens het zitten op een wig.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

#5
LifeGoods Ergonomisch Rugkussen

LifeGoods Ergonomisch Rugkussen is een effectief hulpmiddel om rugpijn te verminderen en een goede houding te behouden tijdens het werken of tijdens het zitten. Het kussen is gemaakt van traagschuim, wat bekend staat om zijn comfort en ondersteuning. Het kussen heeft een afmeting van 46 x 41 x 13 cm en is zwart van kleur.

Het kussen is speciaal ontworpen voor de onderrug en biedt een goede ondersteuning aan de wervelkolom, wat kan helpen om rugpijn te verminderen en een goede houding te behouden. Het kussen is ook erg geschikt voor mensen die veel tijd doorbrengen achter een bureau of computer, aangezien het de neiging heeft om de rug te belasten.

Het kussen is gemakkelijk te gebruiken en kan op elke gewenste stoel of bank worden geplaatst. Het is ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Al met al is het LifeGoods Ergonomisch Rugkussen een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en effectief hulpmiddel om rugpijn te verminderen en een goede houding te behouden.

 • Ondersteuning
 • Comfort
 • Materiaal
Beste prijs op BOL.com

Wat is een orthopedisch kussen?

Een orthopedisch kussen is een kussen dat is ontworpen om specifieke gezondheidsproblemen of ongemak te verminderen die verband houden met houding en slaap. Het kan worden gebruikt om de hals-, rug- of bekkengebied te ondersteunen en de juiste houding te behouden tijdens het slapen. Orthopedische kussens kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals koudschuim, polyurethaanschuim of natuurlijk verenkussen. Ze zijn vaak specifiek ontworpen om de nek en de rug te ondersteunen en kunnen worden gebruikt om bepaalde gezondheidsproblemen, zoals rugpijn, nekklachten of slaapapneu, te verminderen. Het is belangrijk om te onthouden dat orthopedische kussens geen geneesmiddel zijn en dat ze alleen een hulpmiddel zijn om bepaalde klachten te verminderen. Als u ernstige gezondheidsproblemen heeft, is het raadzaam om een arts te raadplegen voordat u een orthopedisch kussen koopt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een orthopedisch kussen?

Bij het kopen van een orthopedisch kussen dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Uitlijning nek- en rugwervels

Het is belangrijk om rekening te houden met de uitlijning van de nek- en rugwervels bij het kopen van een orthopedisch kussen, omdat dit kan helpen om bepaalde gezondheidsproblemen te verminderen die verband houden met houding en slaap. Als de nek- en rugwervels niet in de juiste uitlijning zijn, kan dit leiden tot pijn, vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen.

Een orthopedisch kussen dat is ontworpen om de nek- en rugwervels in de juiste uitlijning te houden, kan helpen om deze problemen te verminderen. Het kan de hals en de rug ondersteunen en de juiste houding behouden tijdens het slapen, wat kan helpen om pijn en ongemak te verminderen. Als u problemen heeft met uw houding of slaap, is het raadzaam om een orthopedisch kussen te overwegen dat is ontworpen om de nek- en rugwervels in de juiste uitlijning te houden.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat een orthopedisch kussen geen geneesmiddel is en dat het alleen een hulpmiddel is om bepaalde klachten te verminderen. Als u ernstige gezondheidsproblemen heeft, is het raadzaam om een arts te raadplegen voordat u een orthopedisch kussen koopt.

Stevigheid

Het is belangrijk om rekening te houden met de stevigheid van een orthopedisch kussen bij het kopen ervan, omdat dit kan helpen om bepaalde gezondheidsproblemen te verminderen die verband houden met houding en slaap. Als een kussen te stevig of te zacht is, kan dit leiden tot ongemak en pijn tijdens het slapen. Een kussen dat te stevig is, kan bijvoorbeeld leiden tot pijn in de nek en de rug, terwijl een kussen dat te zacht is, kan leiden tot slechte houding en ongemak.

Een orthopedisch kussen met de juiste stevigheid kan helpen om deze problemen te verminderen. Het kan de hals en de rug ondersteunen en de juiste houding behouden tijdens het slapen, wat kan helpen om pijn en ongemak te verminderen. Als u problemen heeft met uw houding of slaap, is het raadzaam om een orthopedisch kussen te overwegen met de juiste stevigheid voor uw behoeften.

Hoogte van het kussen

Het is belangrijk om letten op de hoogte van het kussen bij het kopen van een orthopedisch kussen omdat de hoogte van het kussen kan beïnvloeden hoe comfortabel het is om op te liggen en hoe goed het kussen je rug ondersteunt. Als het kussen te laag is, kan het moeilijk zijn om een comfortabele slaaphouding te vinden en kan het leiden tot pijn in de rug of nek. Als het kussen te hoog is, kan het te veel druk uitoefenen op bepaalde delen van het lichaam, wat ook leiden tot ongemak of pijn.

Daarom is het belangrijk om een kussen te kiezen met de juiste hoogte voor jouw slaaphouding en comfortniveau. Dit kan afhangen van factoren zoals je lichaamsbouw en -gewicht, of je slaapt op je rug, zij of buik, en of je een neiging hebt om te snurken of apneu te hebben. Als je twijfelt over welke hoogte het beste voor jou is, kan het raadzaam zijn om een specialist te raadplegen of om verschillende kussens te testen voordat je een aankoop doet.

Ventilatie van het kussen

Het is belangrijk om te letten op de ventilatie van een orthopedisch kussen omdat dit kan beïnvloeden hoe comfortabel het is om op te liggen en hoe goed het kussen je rug ondersteunt. Een goed geventileerd kussen kan helpen om warmte en vocht af te voeren, wat kan leiden tot een koeler, droger en comfortabeler slaapomgeving. Dit kan vooral belangrijk zijn voor mensen die gemakkelijk transpireren of in warme klimaten wonen.

Een kussen met goede ventilatie kan ook helpen om te voorkomen dat bacteriën en schimmels zich in het kussen vestigen, wat kan leiden tot een langere levensduur van het kussen en een gezonder slaapomgeving.

Er zijn verschillende manieren waarop een kussen kan zijn geventileerd, zoals door middel van luchtkanalen, ventilatiegaten of ademende materialen. Als je op zoek bent naar een kussen met goede ventilatie, kan het raadzaam zijn om te zoeken naar een kussen met een van deze eigenschappen. Als je twijfelt over welk kussen het beste voor jou is, kan het ook raadzaam zijn om een specialist te raadplegen of om verschillende kussens te testen voordat je een aankoop doet.

Afneembare hoes

Het is belangrijk om te letten op of een orthopedisch kussen een afneembare hoes heeft omdat dit kan beïnvloeden hoe makkelijk het is om het kussen te onderhouden en hoe hygiënisch het is. Een afneembare hoes kan gemakkelijk worden verwijderd en gewassen, wat kan helpen om het kussen schoon te houden en eventuele geurtjes te verwijderen. Dit kan vooral belangrijk zijn als je een allergie hebt of gevoelig bent voor stof of huisstofmijt.

Een afneembare hoes kan ook helpen om de levensduur van het kussen te verlengen door beschadiging aan de buitenkant te voorkomen. Als het kussen bijvoorbeeld regelmatig in aanraking komt met vuil of dranken, kan een afneembare hoes beschermen tegen vlekken en lekken.

Als je op zoek bent naar een orthopedisch kussen met een afneembare hoes, kan het raadzaam zijn om naar kussens te zoeken die specifiek zijn gemaakt met een afneembare hoes of die de optie hebben om een extra hoes te kopen. Als je twijfelt over welk kussen het beste voor jou is, kan het ook raadzaam zijn om een specialist te raadplegen of om verschillende kussens te testen voordat je een aankoop doet.

De voordelen van een orthopedisch hoofdkussen

Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van een orthopedisch hoofdkussen, waaronder:

 • Comfort: Orthopedische kussens zijn ontworpen om het hoofd en de nek te ondersteunen in een comfortabele houding tijdens de slaap, wat kan leiden tot een beter slaapkwaliteit.

 • Pijnpreventie: Door het hoofd en de nek in een natuurlijke houding te houden, kan een orthopedisch kussen helpen om pijn in de nek, rug of schouders te verminderen of te voorkomen.

 • Vermindering van snurken: Sommige orthopedische kussens zijn ontworpen om de luchtwegen te verwijden en de nek te ondersteunen, wat kan helpen om snurken te verminderen.

 • Hygiëne: Orthopedische kussens zijn vaak gemaakt van ademende materialen die vocht en warmte afvoeren, wat kan helpen om het kussen hygiënisch te houden. Sommige kussens hebben ook afneembare hoezen die gemakkelijk kunnen worden gewassen.

 • Duurzaamheid: Orthopedische kussens zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die langer meegaan dan gewone kussens, wat kan helpen om de totale kosten op de lange termijn te verlagen.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat orthopedische kussens niet voor iedereen geschikt zijn en dat het belangrijk is om een kussen te kiezen dat aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Een orthopedisch kussen voor een betere slaap: de wetenschap

Er is wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van een orthopedisch kussen kan leiden tot een betere slaap. Orthopedische kussens zijn ontworpen om het hoofd en de nek te ondersteunen in een comfortabele houding tijdens de slaap, wat kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Een studie uit 2017 toonde bijvoorbeeld aan dat mensen die op een orthopedisch kussen sliepen, significant minder last hadden van pijn in de nek en rug in vergelijking met mensen die op een gewoon kussen sliepen. Een andere studie uit 2018 vond dat mensen die op een orthopedisch kussen sliepen, significant minder snurkten en een lager apneu-index hadden in vergelijking met mensen die op een gewoon kussen sliepen.

Veelgestelde vragen

Helpt een orthopedisch kussen bij rug, nek- of schouderklachten?

Er is wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van een orthopedisch kussen kan helpen om rug-, nek- of schouderklachten te verminderen of te voorkomen. Orthopedische kussens zijn ontworpen om het hoofd en de nek te ondersteunen in een comfortabele houding tijdens de slaap, wat kan helpen om pijn in de nek, rug of schouders te verminderen of te voorkomen.

Een studie uit 2017 toonde bijvoorbeeld aan dat mensen die op een orthopedisch kussen sliepen, significant minder last hadden van pijn in de nek en rug in vergelijking met mensen die op een gewoon kussen sliepen. Een andere studie uit 2018 vond dat mensen die op een orthopedisch kussen sliepen, significant minder snurkten en een lager apneu-index hadden in vergelijking met mensen die op een gewoon kussen sliepen.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een orthopedisch kussen niet voor iedereen geschikt is en dat het belangrijk is om een kussen te kiezen dat aan jouw specifieke behoeften voldoet. Als je rug-, nek- of schouderklachten hebt, kan het raadzaam zijn om een specialist te raadplegen voordat je een aankoop doet om te bepalen of een orthopedisch kussen geschikt voor jou is.

Hoe moet je slapen op een orthopedisch kussen?

Het is belangrijk om op je rug te slapen met een orthopedisch kussen om ervoor te zorgen dat je nek en hoofd in een neutrale positie blijven, wat betekent dat ze in lijn zijn met je ruggengraat. Als je op je zij slaapt, kan het kussen te hoog of te laag zijn en kan dit leiden tot ongemak of pijn. Als je op je buik slaapt, kan het kussen de nek te veel naar voren duwen, wat ook ongemak kan veroorzaken.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je orthopedische kussen op een comfortabele hoogte is voor jouw hoofd en nek. Als het kussen te hoog is, kan het ongemak veroorzaken en als het te laag is, kan het niet voldoende ondersteuning bieden. Probeer verschillende hoogtes uit om te zien wat voor jou het meest comfortabel is. Als je twijfelt, raad ik aan om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut.

Is een orthopedisch kussen beter voor je nek dan een normaal kussen?

Orthopedische kussens zijn speciaal ontworpen om de houding van de nek en het hoofd te ondersteunen en kunnen bij sommige mensen helpen om pijn en ongemak te verminderen. Ze zijn vaak gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals traagschuim of andere vormbare materialen en zijn ontworpen om aan te passen aan de vorm van je hoofd en nek. Het is belangrijk om te onthouden dat een orthopedisch kussen niet voor iedereen geschikt is en dat het belangrijk is om een kussen te kiezen dat comfortabel is en aan je specifieke behoeften voldoet. Als je twijfelt, raad ik aan om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut.

Onze favoriet

De Lifetec Premium® Ringkussen Original is een veelzijdig en comfortabel zitkussen dat ontworpen is om aambeien, pijn in de stuit en houdingproblemen te verminderen.

Beste prijs op BOL.com