Petroleumkachel: Vind hier de 5 beste petroleumkachels van 2024

Een petroleumkachel is een apparaat dat wordt gebruikt om een ruimte te verwarmen door middel van petroleum als brandstof. Een petroleumkachel geeft fijne warmte en is een effectieve manier om een woning te verwarmen. Petroleum is ook gemakkelijk verkrijgbaar en kan overal worden gebruikt.

Er zijn verschillende soorten petroleumkachels op de markt, variërend van kleine en compacte modellen die geschikt zijn voor gebruik in een enkele kamer tot grotere en krachtigere kachels die geschikt zijn voor het verwarmen van grotere oppervlakten. Sommige petroleumkachels zijn ook voorzien van extra functies, zoals thermostaatknoppen en zelfreinigende branders, wat het gebruik ervan nog gemakkelijker maakt.

Als je op zoek bent naar een goedkope en effectieve manier om je woning te verwarmen, dan kan een petroleumkachel een goede keuze zijn. Er zijn globale verschillen in de modellen maar ze zijn voordelig in aanschaf en het gebruik ervan is relatief goedkoop. Bovendien zijn ze mobiel, wat betekent dat je de kachel eenvoudig verplaatsen kunt naar verschillende kamers of zelfs meenemen op vakantie.

Wat zijn de beste petroleumkachels?

Onze favoriet

De Inverter 5728 is een krachtige en efficiënte kachel die is ontworpen om snel en eenvoudig ruimtes op te warmen.

 • Verwarmingsefficiëntie
 • Veiligheidsfuncties
 • Gebruiksgemak

2e beste keuze

De Zibro RS-2222 is een krachtige en efficiënte petroleumkachel die is ontworpen om snel en eenvoudig ruimtes op te warmen.

 • Verwarmingsefficiëntie
 • Veiligheidsfuncties
 • Gebruiksgemak

3e beste keuze

De Kerosun Petroleumkachel LC3000 is een krachtige en efficiënte verwarming voor kleinere ruimtes.

 • Verwarmingsefficiëntie
 • Veiligheidsfuncties
 • Gebruiksgemak

Op deze pagina:

Waar zijn de beste petroleumkachels op getest?

De beste petroleumkachels worden geselecteerd op basis van hun verwarmingsefficiëntie, veiligheidsfuncties en gebruiksgemak. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste petroleumkachels worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Inverter 5728 - Petroleumkachel - Laserkachel - 3.2 kW

De Inverter 5728 is een krachtige en efficiënte kachel die is ontworpen om snel en eenvoudig ruimtes op te warmen. Deze petroleumkachel is voorzien van een laserkachel die een vermogen van 3,2 kW heeft en in staat is om tot 130 m³ te verwarmen. Dankzij de invertertechnologie is de kachel zeer zuinig in gebruik en kan hij zijn vermogen aanpassen aan de temperatuur in de ruimte, wat betekent dat hij niet te veel energie verbruikt wanneer dat niet nodig is. De Inverter 5728 is gemakkelijk te bedienen en te onderhouden, met een duidelijk LCD-scherm en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Dit maakt hem de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en efficiënte manier om ruimtes op te warmen.

 • Verwarmingsefficiëntie
 • Veiligheidsfuncties
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#2
Zibro RS-2222 CE Petroleumkachel Kouskachel Enkelbrander

De Zibro RS-2222 is een krachtige en efficiënte petroleumkachel die is ontworpen om snel en eenvoudig ruimtes op te warmen. Deze kouskachel is voorzien van een enkelbrander en is in staat om tot 80 m³ te verwarmen. De kachel is gemakkelijk te bedienen en te onderhouden, met een duidelijk LCD-scherm en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Dankzij de moderne technologie verbruikt de Zibro RS-2222 zeer weinig energie en is hij zeer zuinig in gebruik. Dit maakt hem de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en efficiënte manier om ruimtes op te warmen. De Zibro RS-2222 is ook gemakkelijk te verplaatsen dankzij de handgreep en de wielen, wat betekent dat je hem gemakkelijk naar elke ruimte kunt verplaatsen waar je hem nodig hebt.

 • Verwarmingsefficiëntie
 • Veiligheidsfuncties
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#3
Kerosun Petroleumkachel - LC3000 - 3000W - Laserkachel + 20L Qlima petroleum

De Kerosun Petroleumkachel LC3000 is een krachtige en efficiënte verwarming voor kleinere ruimtes. Met een vermogen van 3000 watt is deze kachel in staat om een ruimte van maximaal 120m³ te verwarmen. De Laserkachel maakt gebruik van petroleum als brandstof en is daarmee een milieuvriendelijke en betaalbare optie voor verwarming. De kachel is gemakkelijk te bedienen met de drukknopbediening en de handgreep maakt het gemakkelijk om de kachel te verplaatsen naar waar hij nodig is. De LC3000 is voorzien van een veiligheidsschakelaar die ervoor zorgt dat de kachel automatisch uitschakelt als deze te heet wordt. Deze kachel is een ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte en betaalbare manier om hun ruimte te verwarmen.

 • Verwarmingsefficiëntie
 • Veiligheidsfuncties
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#4
Foetsie H-229 - Petroleumkachel - 2.5 kW

De Foetsie H-229 is een compacte en efficiënte petroleumkachel die ideaal is voor het verwarmen van kleine tot middelgrote ruimtes. Met een vermogen van 2,5 kW is deze kachel geschikt voor een oppervlakte van ongeveer 15 m². De kachel is gemakkelijk te gebruiken, met een eenvoudige bediening en een handige draaiknop om de gewenste temperatuur in te stellen. Het brandstofreservoir is eenvoudig te vullen en de kachel is voorzien van een veiligheidsventiel om te voorkomen dat het apparaat oververhit raakt. De Foetsie H-229 is een duurzame keuze voor het verwarmen van uw huis of kantoor, en is verkrijgbaar in een stijlvolle zwarte afwerking.

 • Verwarmingsefficiëntie
 • Veiligheidsfuncties
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

#5
Qlima R 8128S C-2 - Petroleumkachel - Kouskachel - Dubbelbrander - 2.8 kW

De Qlima R 8128S C-2 kachel is een efficiënte en krachtige verwarmingsoplossing voor ruimtes tot 105 m³. De kachel heeft een vermogen van 2,8 kW en is voorzien van een ventilator om de warmte snel en efficiënt te verspreiden. Hij is gemakkelijk te bedienen dankzij de digitale bediening met afstandsbediening en heeft een timerfunctie voor automatische uitschakeling na een vooraf ingestelde tijd. De kachel heeft ook een veiligheidssysteem dat automatisch uitschakelt als de temperatuur te hoog wordt. Hij is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een moderne en elegante uitstraling, wat hem een mooie aanvulling maakt op elk interieur. De Qlima R 8128S C-2 kachel is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte verwarming voor hun huis of kantoor.

 • Verwarmingsefficiëntie
 • Veiligheidsfuncties
 • Gebruiksgemak
Beste prijs op BOL.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een petroleumkachel?

Bij het aanschaffen van een petroleumkachel dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Verwarmingsvermogen

Het is belangrijk om te letten op het verwarmingsvermogen van een petroleumkachel omdat dit bepaalt hoeveel warmte de kachel kan produceren. Het verwarmingsvermogen wordt meestal uitgedrukt in BTU's (British Thermal Units) of in kilowatts (kW). Hoe hoger het verwarmingsvermogen, hoe meer warmte de kachel kan produceren en hoe sneller hij een ruimte kan verwarmen. Het belangrijk om het verwarmingsvermogen van een petroleumkachel af te stemmen op de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen.

Economie modus

Het is belangrijk om te letten op de economiemodus bij het kopen van een petroleumkachel omdat deze functie kan helpen om brandstof en geld te besparen. In economiemodus werkt de petroleumkachel op een lager vermogen, wat betekent dat hij minder brandstof verbruikt. Dit kan handig zijn als je de petroleumkachel alleen gebruikt om een kleine ruimte te verwarmen of als je de kachel op een plaats wilt gebruiken waar je niet constant een hoge hoeveelheid warmte nodig hebt

Vertraagde start

Vertraagde start is een handige functie die beschikbaar is op sommige petroleum kachels. Deze functie zorgt ervoor dat de kachel pas na een bepaalde tijd inschakelt, wat betekent dat je de kachel kunt instellen om op een bepaald tijdstip te beginnen met verwarmen.

Er zijn verschillende redenen waarom het handig kan zijn om een petroleumkachel te kopen met een vertraagde startfunctie. Ten eerste kan heeft het een postieve invloed op het besparen van brandstof te besparen, omdat de kachel niet onnodig wordt ingeschakeld als je niet thuis bent. Ten tweede kan het handig zijn als je de kachel wilt gebruiken om de temperatuur in een ruimte op te warmen voordat je naar huis komt of voordat je naar bed gaat. Als je de kachel op een vertraagde start zet, kun je ervoor zorgen dat de ruimte op een comfortabele temperatuur is wanneer je thuiskomt of naar bed gaat.

Verbruik

Verbruik van brandstof is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kopen van een petroleumkachel, omdat het bepaalt hoe lang de kachel kan werken voordat hij opnieuw moet worden bijgevuld met brandstof. Verbruik wordt meestal uitgedrukt in uren en het hangt af van het verwarmingsvermogen van de kachel en de hoeveelheid brandstof die de kachel gebruikt. Als je de kachel in een ruimte wilt gebruiken waar je niet constant aanwezig bent, is het handig om een kachel te kiezen met een lager verbruik.

Wat is het voordeel van een petroleumkachel?

Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van een zuinige petroleumkachel:

- Petroleumkachels zijn een betaalbare verwarmingsoptie. Ze zijn vaak goedkoper dan elektrische verwarming of centrale verwarming, vooral als je in een gebied woont waar elektriciteit duur is of als je geen toegang hebt tot een gasaansluiting.

-  Petroleumkachels zijn gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn eenvoudig aan te sluiten en te bedienen, en veel petroleumkachels hebben handige functies zoals een thermostaat of vertraagde start. Daarbij zijn ze draagbaar en gemakkelijk te verplaatsen.

-          Petroleumkachels zijn veilig. Als je ze correct gebruikt, zijn petroleumkachels veilig om te gebruiken. Ze hebben geen open vlam of elektrische verbindingen en beschikken meestal over een omvalbeveiliging, wat betekent dat ze minder brandgevaarlijk zijn dan andere verwarmingen.

-          Petroleumkachels zijn milieuvriendelijk. Petroleumkachels stoten minder CO2 uit dan gasverwarming, wat betekent dat ze beter zijn voor het milieu.

Petroleumkachels zijn een handige en betaalbare verwarmingsoptie voor mensen die geen toegang hebben tot andere verwarmingen of die op zoek zijn naar een draagbare verwarming die gemakkelijk te gebruiken is.

Is een petroleumkachel slecht voor je gezondheid?

Petroleumkachels kunnen slecht zijn voor je gezondheid als ze niet correct worden gebruikt. Zoals bij elk apparaat dat brandstof verbrandt, kan een petroleumkachel schadelijke stoffen uitstoten, zoals CO2, stikstofoxiden (NOx) en fijnstof. Als deze stoffen in grote hoeveelheden worden ingeademd, kunnen ze leiden tot gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen, hart- en vaatziekten en zelfs longkanker.

Om de gezondheidsrisico's van een petroleumkachel te verminderen, is het belangrijk om de kachel correct te gebruiken en te onderhouden. Zoek naar een kachel met een lage uitstoot van schadelijke stoffen en volg de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de kachel op een veilige manier wordt gebruikt. Zorg ook voor voldoende ventilatie in de ruimte waar je de kachel gebruikt, zodat de schadelijke stoffen naar buiten kunnen worden afgevoerd.

Veelgestelde vragen

Is petroleum stoken goedkoper dan gas?

Het is moeilijk om precies te zeggen of petroleum stoken goedkoper is dan gas, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de plaatselijke marktprijzen, de hoeveelheid brandstof die je gebruikt en de efficiëntie van het verwarmingssysteem. In sommige gebieden kan een liter petroleum goedkoper zijn dan gas, terwijl in andere gebieden gas goedkoper kan zijn. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden als je wilt bepalen of petroleum of gas goedkoper is voor jou:

-          Prijs van de brandstof: Vergelijk de huidige marktprijzen van een liter petroleum en/of gas in jouw gebied. Dit kan je een idee geven van welke brandstof op dit moment het goedkoopst is.

-          Efficiëntie van het verwarmingssysteem: Vergelijk de efficiëntie van petroleum- en gasverwarming. Een efficiënt verwarmingssysteem zal minder brandstof verbruiken en daarmee ook minder kosten.

-          Hoeveelheid brandstof die je gebruikt: Houd rekening met hoeveel brandstof je gebruikt. Als je een grotere ruimte moet verwarmen of als je de verwarming vaker gebruikt, kan dit invloed hebben op de kosten.

Het is dus interessant om deze factoren te onderzoeken als je wilt bepalen welke verwarmingsoptie voor jou voordelig is. Als je twijfelt, kun je ook advies vragen inwinnen bij een professioneel bedrijf.

Kan een petroleumkachel in huis?

Ja, het is mogelijk om de fijne warmte van een petroleumkachel in huis te gebruiken, maar het is belangrijk om enkele veiligheidsmaatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de kachel op een veilige manier wordt gebruikt. Zoek naar een petroleumkachel met een lage uitstoot van schadelijke stoffen en volg de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat de kachel op een veilige manier wordt gebruikt. Zorg ook voor voldoende ventilatie in de ruimte waar je de kachel gebruikt, zodat de schadelijke stoffen naar buiten kunnen worden afgevoerd.

Als je een petroleumkachel in huis wilt gebruiken, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de kachel op een stabiele, vlakke en niet-brandbare ondergrond staat. Zorg ervoor dat de kachel op voldoende afstand van brandbare materialen, zoals gordijnen of meubels, staat. Houd de kachel ook uit de buurt van kinderen en huisdieren om ongevallen te voorkomen.

Wat is de zuinigste petroleumkachel?

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe zuinig een petroleumkachel is, zoals de grootte van de kachel, de manier waarop deze wordt gebruikt en het type brandstof dat wordt gebruikt. Als je op zoek bent naar een zuinige petroleumkachel, zijn er enkele dingen waar je rekening mee kunt houden:

-          Kies een kachel met een hoog rendement: kachels met een hoog rendement zullen meer warmte produceren met minder brandstof, wat een positieve invloed heeft op energie te besparen.

-          Zorg voor goede isolatie: een goed geïsoleerde ruimte zal de warmte beter behouden, wat kan helpen om de kachel efficiënter te laten werken.

-          Gebruik de juiste brandstof: sommige soorten petroleumbrandstof zijn zuiniger dan andere. Bijvoorbeeld, kerosine heeft meestal een hogere energie-inhoud dan lampolie, wat kan helpen om brandstof te besparen.

Het is ook aan te raden om verschillende modellen te vergelijken en te letten op de energielabel-classificatie van de kachel. Dit kan je helpen om een petroleumkachel te kiezen die energie-efficiënt is en zuinig in gebruik.

Onze favoriet

De Inverter 5728 is een krachtige en luxe petroleumkachel die uw ruimte snel verwarmt. De kachel heeft een autonomie tot 86 uur dankzij de extra grote tankinhoud van 7,2 liter, en verwarmt met gemak ruimten tot 130 m³. De kachel is daarnaast uitgerust met een timer, thermostaat, kinderbeveiliging en beveiliging tegen oververhitting. Met zijn vermogen van 3200 Watt zorgt deze kachel ervoor dat de ruimte snel is opgewarmd. Deze laserkachel brandt op zuivere petroleum en heeft een klein beetje stroom nodig voor de ventilator en de display. Voorzien van CE en NF keurmerk met CO² sensor. Opties: Omvalbeveiliging Kinderbeveiliging Oververhitting beveiliging Aanduiding brandstofniveau CO² sensor LCD display Timer Thermostaat Booster start ECO/spaarstand Brandstof: petroleum Stroom nodig: ja Hevelpomp meegeleverd: Nee Verwarmingsvermogen: 3200 watt Stroomverbruik continue: 22 watt Geschikt tot: 130 m³ Verbruik: 0,08 tot 0,33 liter per uur Afmetingen (HxBxD): 45x40x31 cm Gewicht: 12 kg Tankinhoud: 7,2 liter Branduren: 86 uur maximaal Made in: Japan Garantie: 4 jaar

Beste prijs op BOL.com