Rugkussen: Vind hier de 5 beste rugkussens van 2024

Het kiezen van een rugkussen kan een belangrijke stap zijn om te zorgen voor een goede houding en comfort tijdens het slapen. Een rugkussen kan ook helpen om rug- of nekklachten te verminderen. Er zijn echter veel verschillende soorten rugkussens op de markt, dus het kan moeilijk zijn om het juiste kussen te vinden dat bij u past.

Bij het zoeken naar een rugkussen is het belangrijk om te overwegen wat voor soort slaper u bent. Als u op uw zij slaapt, kunt u bijvoorbeeld baat hebben bij een dikker kussen dat uw nek en schouders ondersteunt. Als u op uw rug slaapt, kan een dunner kussen beter zijn om uw nek en hoofd in lijn te houden met uw rug.

Het materiaal van het kussen is ook belangrijk om te overwegen. Sommige mensen prefereren bijvoorbeeld een kussen van memory foam, dat zich aanpast aan de vorm van uw hoofd en nek voor extra comfort. Anderen kunnen liever een kussen hebben van natuurlijke materialen zoals katoen of bamboe.

Vergeet ook niet om het formaat van het kussen te overwegen. Als het kussen te groot of te klein is voor uw slaapposities, kan dit leiden tot ongemak tijdens het slapen.

In samenvatting is het belangrijk om te overwegen wat voor soort slaper u bent, het materiaal van het kussen en het formaat ervan bij het zoeken naar een rugkussen. Door de tijd te nemen om de juiste keuze te maken, kunt u wellicht profiteren van verbeterde comfort en houding tijdens het slapen.

Wat zijn de beste rugkussens?

Onze favoriet

Krijg je ook zo’n last van je rug als je lang stilzit? De rugsteun van CozySense® biedt de oplossing. 

 • Ergonomie
 • Stevigheid
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

Sleep Comfy Ergonomisch Rugkussen Verander uw zithouding en geef uw energie een boost met het Sleep Comfy rugsteunkussen. 

 • Ergonomie
 • Stevigheid
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Heb je last van schouder- of rugpijn tijdens het zitten? Dan heb je dit rugkussen XL van ComfyCentre nodig. 

 • Ergonomie
 • Stevigheid
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste rugkussens op getest?

De beste rugkussens worden geselecteerd op basis van hun type ergonomie, stevigheid en duurzaamheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste rugkussens worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
CozySense Rugsteun

CozySense® Rugsteun - Rugkussen Onderrug is een innovatief en comfortabel rugkussen dat speciaal is ontworpen om ondersteuning te bieden aan de onderrug tijdens het zitten. Het kussen is verstelbaar, zodat je de ideale hoek en ondersteuning kunt kiezen voor jouw behoeften. Het is ook geschikt voor verschillende omgevingen, zoals op een bureaustoel, in de auto, op het bed of op de bank.

Het kussen is gemaakt van ergonomisch materiaal dat comfortabel aanvoelt en zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Het is ook voorzien van Coolgel-technologie, wat helpt om het kussen koel te houden tijdens het gebruik. De hoes is wasbaar, wat het gemakkelijk maakt om het kussen hygiënisch te houden.

Met CozySense® Rugsteun - Rugkussen Onderrug kun je gemakkelijk de juiste houding behouden tijdens het zitten en ondersteuning krijgen voor je onderrug, wat kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen. Het is een uitstekende keuze voor mensen die lange uren zitten of die lijden aan rug- en nekklachten.

 • Ergonomie
 • Stevigheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Sleep Comfy Medische Traagschuim Rugkussen

Sleep Comfy - Medische Traagschuim Rugkussen is een hoogwaardig rugkussen dat speciaal is ontworpen om ondersteuning te bieden aan de onderrug tijdens het zitten. Het kussen is gemaakt van medische traagschuim, wat bekend staat om zijn comfort, stevigheid en duurzaamheid. Het kussen is ook voorzien van een wasbare hoes, wat het gemakkelijk maakt om het kussen hygiënisch te houden.

Het kussen is geschikt voor gebruik op een stoel of bureaustoel en is ideaal voor mensen die lange uren zitten, zoals tijdens het werken aan een bureau of tijdens het thuiswerken. Het kussen biedt ondersteuning aan de onderrug en kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen.

 • Ergonomie
 • Stevigheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
ComfyCentre Ergonomisch Rugkussen XL Auto & Bureaustoel

ComfyCentre Ergonomisch Rugkussen XL is een revolutionair rugkussen dat is ontworpen om ondersteuning te bieden aan de onderrug tijdens het zitten. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig schuim met een speciale vormgeving die zich aanpast aan de vorm van je rug en ondersteuning biedt aan de juiste plaatsen. Het is ook voorzien van een wasbare hoes, wat het gemakkelijk maakt om het kussen hygiënisch te houden.

ComfyCentre Ergonomisch Rugkussen XL is geschikt voor gebruik in de auto en op een bureaustoel en is ideaal voor mensen die lange uren zitten, zoals tijdens het werken aan een bureau of tijdens lange autoritten. Het kussen biedt ondersteuning aan de onderrug en kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen.

Met ComfyCentre Ergonomisch Rugkussen XL kun je gemakkelijk de juiste houding behouden tijdens het zitten en ondersteuning krijgen voor je onderrug. Het kussen is ook verkrijgbaar in een XL-formaat, wat betekent dat het ruimer is dan standaard rugkussens en biedt extra ondersteuning voor mensen met een langere rug.

 • Ergonomie
 • Stevigheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Proud & Perfect Orthopedisch Zitkussen - Rugkussen

Het Proud & Perfect Orthopedisch Zitkussen biedt comfort en ondersteuning voor mensen die last hebben van rug- en stuitbeenpijn, tijdens het zitten in een bureaustoel, auto, rolstoel of tijdens de zwangerschap. Het kussen is gemaakt van traagschuim / memory foam, dat zich vormt naar jouw lichaamsvorm voor optimale ondersteuning en comfort.

Dit zitkussen heeft een ergonomisch ontwerp met een donut-vorm, een wigkussen en een rugsteun, waardoor het de druk op het stuitje en de rug vermindert. De cooling gel laag zorgt ervoor dat je ook in warme omgevingen koel blijft. Bovendien is het kussen wasbaar en daardoor gemakkelijk te onderhouden en te reinigen.

Het Proud & Perfect Orthopedisch Zitkussen is duurzaam en stevig en kan langdurig gebruik weerstaan. Het kussen heeft de perfecte afmetingen om comfortabel op elk type stoel te passen en kan gemakkelijk worden meegenomen voor gebruik onderweg.

Kortom, het Proud & Perfect Orthopedisch Zitkussen is de perfecte oplossing voor mensen die op zoek zijn naar comfort, ondersteuning en verlichting van rug- en stuitbeenpijn tijdens het zitten op een bureaustoel, auto, rolstoel of tijdens de zwangerschap.

 • Ergonomie
 • Stevigheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Rewave Ergonomisch Rugkussen

Het Rewave Ergonomisch Rugkussen is ontworpen om de perfecte ondersteuning te bieden voor mensen die last hebben van rugpijn en vermoeidheid, voornamelijk in de onderrug. Het kussen is geschikt voor gebruik in een auto of bureaustoel en biedt precies de juiste hoeveelheid steun om de rug en onderrug te ontlasten.

Het rugkussen is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een luxe zwarte uitstraling. De stof voelt zacht aan en is ademend, waardoor het kussen comfortabel blijft tijdens langdurig gebruik. Het ontwerp is ergonomisch en past zich aan de contouren van het lichaam aan, zodat het kussen perfect past bij elke lichaamsvorm.

Het Rewave Ergonomisch Rugkussen is duurzaam en stevig, en kan langdurig gebruik weerstaan zonder zijn vorm te verliezen. De afmetingen zijn perfect om op elke stoel te passen, en het kussen is gemakkelijk mee te nemen voor gebruik onderweg.

Kortom, als je op zoek bent naar een rugkussen dat je de juiste ondersteuning biedt, is het Rewave Ergonomisch Rugkussen de perfecte oplossing. Het biedt verlichting van rugpijn en vermoeidheid, en het is duurzaam en stevig genoeg om langdurig gebruik te weerstaan.

 • Ergonomie
 • Stevigheid
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een rugkussen?

Een rugkussen is een soort kussen dat speciaal is ontworpen om te worden gebruikt tijdens het slapen. Het wordt meestal achter de rug gelegd of tussen de knieën geplaatst om de houding van het lichaam tijdens het slapen te verbeteren en om comfort te bieden. Sommige rugkussens zijn ook ontworpen om rug- of nekklachten te verminderen. Rugkussens zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en materialen, en kunnen worden gebruikt door mensen van alle leeftijden. Het is belangrijk om een rugkussen te kiezen dat past bij uw slaapposities en comfortbehoeften om ervoor te zorgen dat het kussen effectief is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een rugkussen?

Bij het kopen van een rugkussen dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Luchtcirculatie

Het is belangrijk om te letten op luchtcirculatie bij het kopen van een rugkussen omdat dit kan bijdragen aan comfort en hygiëne. Als een rugkussen goed circuleert, kan het helpen om het kussen koel en aangenaam te houden. Dit kan vooral handig zijn als je in een warme omgeving slaapt of als je het gevoel hebt dat je snel transpireert tijdens het slapen.

Daarnaast kan goede luchtcirculatie ook helpen om de vorming van bacteriën en schimmels te verminderen, wat kan bijdragen aan een hygiënischer slaapomgeving. Als een rugkussen niet goed circuleert, kan dit leiden tot een vochtig en onaangenaam kussen, wat kan leiden tot oncomfortabel slapen en zelfs huidirritatie.

Er zijn verschillende manieren waarop een rugkussen kan worden ontworpen om de luchtcirculatie te bevorderen. Sommige kussens hebben bijvoorbeeld luchtgaten of luchtkanalen die de luchtstroom bevorderen, terwijl andere kussens gemaakt zijn van materialen die de luchtcirculatie bevorderen, zoals open-cel schuim of katoen. Als je op zoek bent naar een rugkussen, is het een goed idee om te zoeken naar kussens met goede luchtcirculatie, zodat je comfortabel en hygiënisch kunt slapen.

Veelzijdigheid

Er zijn een aantal redenen waarom veelzijdigheid belangrijk kan zijn bij het kopen van een rugkussen:

 • Comfort: Als u een rugkussen koopt dat alleen geschikt is voor één specifieke slaappositie, kan dit betekenen dat het niet comfortabel is als u in een andere positie slaapt. Een veelzijdig kussen kan meer comfort bieden door zich aan te passen aan verschillende slaapposities.
 • Waarde voor geld: Als u een rugkussen koopt dat alleen geschikt is voor één specifieke slaappositie, kan dit betekenen dat u het kussen niet vaak zult gebruiken als u vaak in andere posities slaapt. Door te kiezen voor een veelzijdig kussen, kunt u ervoor zorgen dat u het kussen regelmatig kunt gebruiken, wat meer waarde voor uw geld betekent.
 • Minder kans op achterblijven: Als u een rugkussen koopt dat alleen geschikt is voor één specifieke slaappositie, kan dit betekenen dat u het kussen achterlaat als u in een andere positie slaapt. Dit kan leiden tot ongemak en een slechte houding. Door te kiezen voor een veelzijdig kussen, kunt u ervoor zorgen dat het kussen altijd bij u is, wat kan helpen om uw houding te verbeteren.

In samenvatting kan het kiezen van een veelzijdig rugkussen helpen om comfort te bieden, waarde voor geld te bieden en ervoor te zorgen dat u het kussen altijd bij u heeft om uw houding te verbeteren, ongeacht de slaappositie die u kiest.

Kwaliteit

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om op kwaliteit te letten bij het kopen van een rugkussen:

 • Comfort: Als het kussen van lage kwaliteit is, kan het minder comfortabel zijn en kan het leiden tot ongemak tijdens het slapen. Een kussen van goede kwaliteit kan echter comfortabeler zijn en kan helpen om rug- of nekklachten te verminderen.
 • Duurzaamheid: Kussens van lage kwaliteit kunnen snel slijten en kunnen na verloop van tijd oncomfortabel worden. Kussens van goede kwaliteit zijn vaak duurzamer en kunnen langer meegaan. Dit kan u geld besparen op de lange termijn omdat u niet steeds een nieuw kussen hoeft te kopen.
 • Gezondheid: Sommige kussens van lage kwaliteit kunnen gemaakt zijn van materialen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, zoals chemicaliën of synthetische vezels. Door te kiezen voor een kussen van goede kwaliteit, kunt u ervoor zorgen dat u een kussen gebruikt dat veilig is voor uw gezondheid.

In samenvatting kan het letten op kwaliteit bij het kopen van een rugkussen helpen om comfort te bieden, duurzaamheid te garanderen en de gezondheid te beschermen. Het kan ook helpen om geld te besparen op de lange termijn omdat u niet steeds een nieuw kussen hoeft te kopen.

Ondersteuning en stevigheid

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om op ondersteuning en stevigheid te letten bij het kopen van een rugkussen:

 • Comfort: Als het kussen te stevig of te zacht is, kan dit leiden tot ongemak tijdens het slapen. Een kussen met de juiste ondersteuning en stevigheid kan echter comfortabeler zijn en kan helpen om rug- of nekklachten te verminderen.
 • Houding: Een kussen met de juiste ondersteuning en stevigheid kan helpen om de houding van het lichaam tijdens het slapen te verbeteren. Dit kan helpen om rug- of nekklachten te verminderen en kan ook helpen om een goede nachtrust te behouden.
 • Duurzaamheid: Als het kussen te stevig of te zacht is, kan dit leiden tot snelle slijtage en kan het oncomfortabel worden na verloop van tijd. Een kussen met de juiste ondersteuning en stevigheid kan duurzamer zijn en langer meegaan.

In samenvatting kan het letten op ondersteuning en stevigheid bij het kopen van een rugkussen helpen om comfort te bieden, de houding te verbeteren en de duurzaamheid te verhogen. Dit kan helpen om rug- of nekklachten te verminderen en kan ook helpen om een goede nachtrust te behouden.

Materiaal

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om op het materiaal van het rugkussen te letten bij het kopen ervan:

 • Comfort: Sommige materialen, zoals memory foam, kunnen comfortabeler zijn dan andere materialen, zoals polyester. Door te kiezen voor een kussen gemaakt van een materiaal dat comfortabel is voor u, kunt u ervoor zorgen dat u een goede nachtrust heeft.
 • Allergieën: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde materialen, zoals dons of synthetische vezels. Door te kiezen voor een kussen gemaakt van hypoallergeen materiaal, kunt u ervoor zorgen dat u geen last heeft van allergieën tijdens het slapen.
 • Duurzaamheid: Sommige materialen, zoals memory foam, kunnen duurzamer zijn dan andere materialen, zoals katoen. Door te kiezen voor een kussen gemaakt van een duurzaam materiaal, kunt u ervoor zorgen dat het kussen langer meegaat en minder snel slijt.
 • Prijs: De prijs van rugkussens kan variëren afhankelijk van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Sommige materialen, zoals memory foam, kunnen duurder zijn dan andere materialen, zoals katoen. Door te kiezen voor een kussen gemaakt van een materiaal dat binnen uw budget valt, kunt u ervoor zorgen dat u niet te veel betaalt.

In samenvatting kan het letten op het materiaal van het rugkussen helpen om comfort te bieden, allergieën te verminderen, de duurzaamheid te verhogen en de prijs te bepalen. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat aan uw specifieke behoeften voldoet om ervoor te zorgen dat het kussen effectief is.

Verstelbare bandjes

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk kan zijn om op verstelbare bandjes te letten bij het kopen van een rugkussen:

 • Comfort: Als het kussen niet goed op zijn plaats blijft tijdens het slapen, kan dit leiden tot ongemak. Verstelbare bandjes kunnen helpen om het kussen op zijn plaats te houden en comfort te bieden.
 • Houding: Als het kussen niet goed op zijn plaats blijft tijdens het slapen, kan dit leiden tot een slechte houding en rug- of nekklachten. Verstelbare bandjes kunnen helpen om het kussen op zijn plaats te houden en de houding te verbeteren.
 • Gebruiksgemak: Verstelbare bandjes kunnen het gebruik van het kussen gemakkelijker maken, vooral als u het kussen vaak moet verplaatsen of aanpassen.

In samenvatting kan het letten op verstelbare bandjes bij het kopen van een rugkussen helpen om comfort te bieden, de houding te verbeteren en het gebruik van het kussen gemakkelijker te maken. Als u het kussen vaak moet verplaatsen of aanpassen, kunnen verstelbare bandjes vooral handig zijn.

Wasbare hoes

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk kan zijn om op een wasbare hoes te letten bij het kopen van een rugkussen:

 • Hygiëne: Een wasbare hoes kan gemakkelijk worden afgenomen en gewassen, wat kan helpen om de hygiëne van het kussen te behouden. Dit kan vooral handig zijn als u het kussen vaak gebruikt of als u allergisch bent voor stof of andere allergenen.
 • Gemak: Als u een wasbare hoes heeft, hoeft u het kussen niet helemaal te wassen als het vies wordt. U kunt de hoes gemakkelijk afnemen en wassen, wat tijd en moeite kan besparen.
 • Duurzaamheid: Als u het kussen vaak wast, kan dit leiden tot snelle slijtage. Door te kiezen voor een kussen met een wasbare hoes, kunt u ervoor zorgen dat het kussen langer meegaat en minder snel slijt.
 • Prijs: Sommige kussens met een wasbare hoes kunnen duurder zijn dan kussens zonder wasbare hoes. Als u op zoek bent naar een kussen dat binnen uw budget valt, kan het overwegen van een wasbare hoes nuttig zijn.

In samenvatting kan het letten op een wasbare hoes bij het kopen van een rugkussen helpen om de hygiëne te behouden, gemak te bieden, de duurzaamheid te verhogen en de prijs te bepalen. Als u het kussen vaak gebruikt of als u allergisch bent voor stof of andere allergenen, kan een wasbare hoes vooral handig zijn.

Hoe gebruik je een rugkussen?

Er zijn verschillende manieren waarop u een rugkussen kunt gebruiken, afhankelijk van uw slaapposities en comfortbehoeften. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het gebruik van een rugkussen:

 • Leg het kussen achter uw rug als u op uw rug slaapt: Dit kan helpen om de houding van uw rug te verbeteren en om comfort te bieden.
 • Leg het kussen tussen uw knieën als u op uw zij slaapt: Dit kan helpen om de houding van uw rug te verbeteren en om comfort te bieden.
 • Leg het kussen onder uw benen als u op uw buik slaapt: Dit kan helpen om de houding van uw rug te verbeteren en om comfort te bieden.

Houd er rekening mee dat sommige rugkussens alleen geschikt zijn voor bepaalde slaapposities. Lees de instructies voor het kussen zorgvuldig door om te bepalen hoe u het het beste kunt gebruiken. Als u twijfelt, kunt u altijd uw arts of fysiotherapeut raadplegen voor specifiek advies over hoe u het kussen het beste kunt gebruiken.

Waarom is het gebruik van een rugkussen belangrijk?

Er zijn een aantal redenen waarom het gebruik van een rugkussen belangrijk kan zijn:

 • Ondersteuning: Een rugkussen kan helpen om ondersteuning te bieden aan de onderrug tijdens het zitten of liggen, wat kan helpen om de juiste houding te behouden en rug- en nekklachten te verminderen.
 • Comfort: Een rugkussen kan helpen om het comfort tijdens het zitten of liggen te verhogen, vooral als je lange uren zit of slaapt.
 • Hygiëne: Als een rugkussen goed circuleert, kan dit helpen om de vorming van bacteriën en schimmels te verminderen, wat kan bijdragen aan een hygiënischer slaapomgeving.
 • Pijnvermindering: Voor mensen die lijden aan rug- en nekklachten, kan het gebruik van een rugkussen helpen om pijn te verminderen en comfort te verhogen.

Veelgestelde vragen

Welk kussen bij lage rugpijn?

Er zijn verschillende soorten rugkussens die specifiek bedoeld zijn voor mensen met lage rugpijn. Hieronder geef ik enkele opties:

 • Traagschuim rugkussen: dit type rugkussen is gemaakt van traagschuim en past zich aan de vorm van je rug aan, wat kan helpen om de wervelkolom te ondersteunen en de druk op de rug te verminderen.
 • Koudschuim rugkussen: koudschuim is een soort schuim dat zich snel aan de vorm van je rug aanpast en goed ondersteuning biedt. Het is licht van gewicht en ademend, wat het comfortabel maakt om op te liggen.
 • Memory foam rugkussen: dit type rugkussen is gemaakt van memory foam, wat betekent dat het zich aan de vorm van je rug aanpast en ondersteuning biedt waar dat nodig is. Het is ook goed voor mensen met rugpijn, omdat het de druk op de rug vermindert.
 • Rugkussen met gebogen vorm: sommige rugkussens hebben een gebogen vorm die specifiek ontworpen is om de wervelkolom te ondersteunen en de druk op de rug te verminderen. Deze kunnen een goede optie zijn voor mensen met lage rugpijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een rugkussen alleen maar een onderdeel is van het behandelplan voor lage rugpijn. Het is raadzaam om ook andere behandelmethoden te overwegen, zoals fysiotherapie, oefeningen en medicatie.

Hoe hoog rugkussen?

Het is belangrijk om een rugkussen te kiezen met de juiste hoogte voor jouw behoeften en comfort. Als het kussen te hoog is, kan dit leiden tot oncomfortabel slapen en mogelijk zelfs rugpijn. Als het kussen te laag is, kan dit leiden tot een slechte houding en rugpijn.

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van de juiste hoogte voor een rugkussen:

 • Lichaamsbouw: Als je een langere rug hebt, kan het handig zijn om een hoger rugkussen te kiezen om ervoor te zorgen dat je volledig ondersteund wordt. Als je een korter rug hebt, kan een lager rugkussen beter zijn.
 • Slaaphouding: Als je op je zij slaapt, kan een hoger rugkussen beter zijn om ervoor te zorgen dat je hoofd en nek op een natuurlijke manier zijn geplaatst. Als je op je rug slaapt, kan een lager rugkussen beter zijn om ervoor te zorgen dat je hoofd niet te ver naar achteren wordt getrokken.
 • Bed en matras: Als je een stevig bed en matras hebt, kan een hoger rugkussen beter zijn om ervoor te zorgen dat je volledig ondersteund wordt. Als je een zachter bed en matras hebt, kan een lager rugkussen beter zijn om ervoor te zorgen dat je hoofd en nek op een natuurlijke manier zijn geplaatst.

In het algemeen is het een goed idee om een rugkussen te kiezen dat ongeveer even hoog is als de afstand tussen je schouderbladen en je nek als je op je rug ligt. Als je twijfelt over de juiste hoogte, kun je altijd overwegen om verschillende rugkussens uit te proberen om te zien wat het beste werkt voor jou.

Welke alternatieven zijn er voor een rugkussen?

Er zijn een aantal alternatieven voor een rugkussen die kunnen helpen om ondersteuning te bieden aan de onderrug tijdens het zitten:

 • Lendensteunen: Lendensteunen zijn kleine, opblaasbare kussens of rollen die je achter in je stoel of bureaustoel kunt plaatsen om ondersteuning te bieden aan je lendenen en onderrug. Ze zijn vaak gemakkelijk te verplaatsen en te gebruiken.
 • Rugrollen: Rugrollen zijn lange, opblaasbare of harde rollen die je achter in je rug kunt plaatsen om ondersteuning te bieden aan je wervelkolom. Ze zijn vaak gemakkelijk te gebruiken en kunnen helpen om de juiste houding te behouden tijdens het zitten.
 • Balanceballen: Balanceballen zijn grote, opblaasbare ballen die je kunt gebruiken als stoel om op te zitten. Ze dwingen je om je spieren te gebruiken om je evenwicht te behouden, wat kan helpen om de juiste houding te behouden en ondersteuning te bieden aan je wervelkolom.
 • Stoelkussens: Stoelkussens zijn kleine kussens die je op de zitting van je stoel of bureaustoel kunt plaatsen om extra comfort en ondersteuning te bieden. Ze zijn vaak gemakkelijk te verplaatsen en te gebruiken.
 • Ergonomische stoelen: Ergonomische stoelen zijn speciaal ontworpen om ondersteuning te bieden aan de rug en het lichaam tijdens het zitten. Ze zijn vaak voorzien van verstelbare rug- en lendensteunen en andere functies om de juiste houding te behouden.

Onze favoriet

Krijg je ook zo’n last van je rug als je lang stilzit? De rugsteun van CozySense® biedt de oplossing. 

Beste prijs op BOL.com