Satijnen dekbedovertrek: Vind hier de 5 beste satijnen dekbedovertrekken van 2024

Je brengt ongeveer een derde van je leven slapend door. Voor de meeste mensen betekent dit dat ze een derde van hun leven in bed liggen. En dat wil je dan zo comfortabel en gezond mogelijk doen. Wat jou daarbij kan helpen, is een dekbedovertrek van satijn. 

Het voelt niet alleen heerlijk aan, maar het heeft ook nog gezondheidsvoordelen voor jouw huid, haar en bloedsomloop. Satijn gaat ook lang mee en slijt niet zo goed. Het is hypoallergeen en ideaal voor mensen die last hebben van allergieën. 

Er zijn allerhande soorten satijn te krijgen en het is dan ook heel persoonlijk welk dekbedovertrek satijn het beste voor jou is. Wil jij een katoen satijnen dekbedovertrek, een dekbedovertrek van zijdesatijn of polyester satijn? Ze hebben allemaal voordelen en het prijsverschil is groot. 

Het kan dus lastig zijn om het beste dekbedovertrek satijn voor jou te kiezen. Je dient dan wel te weten waar je allemaal op moet letten om de juiste keuze te maken. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om het beste dekbedovertrek satijn voor jou te kiezen. 

In de top 5 vind je de 5 beste voorbeelden satijnen dekbedovertrekken. Je kan het beste satijnen dekbedovertrek voor jou kiezen, en ook meteen bestellen. 

Wat zijn de beste satijnen dekbedovertrekken?

Onze favoriet

Dit satijnen dekbedovertrek is gemaakt van micropercal satijn. Het is verkoelend bij warmte en lekker warm op koude nachten.

 • Stofkwaliteit
 • Draadcount
 • Onderhoud

2e beste keuze

Dit vrolijk gekleurde satijnen dekbed is gemaakt van hoogwaardig, gekamd en gemerceriseerd katoensatijn.

 • Stofkwaliteit
 • Draadcount
 • Onderhoud

3e beste keuze

De bovenzijde van dit satijnen dekbedovertrek is gemaakt van glans satijn en de onderzijde is gemaakt van microvezelsatijn.

 • Stofkwaliteit
 • Draadcount
 • Onderhoud

Op deze pagina:

Waar zijn de beste satijnen dekbedovertrekken op getest?

De beste satijnen dekbedovertrekken worden geselecteerd op basis van hun stofkwaliteit, draadcount en onderhoud. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste satijnen dekbedovertrekken worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Dekbeddenwereld - glans satijn dekbedovertrek

Dit satijnen dekbedovertrek is gemaakt van micropercal satijn. Het is verkoelend bij warmte en lekker warm op koude nachten. Het dekbedovertrek is duurzaam en voelt heerlijk zacht aan. Het is strijkvrij, kleurvast en krimpt niet. 

Je sluit het dekbedovertrek met drukknopen. Het kan gewassen worden in de wasmachine op 40 graden Celsius. Je dient het binnenstebuiten te wassen. Het is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en twee verschillende maten. Er zitten ook 2 satijnen kussenslopen bij. 

Voordelen

 • Strijkvrij, kleurvast en krimpt niet
 • Kan gewassen worden in de wasmachine op 40 graden Celsius
 • Stofkwaliteit
 • Draadcount
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#2
SENZA DONNA 100% Katoen Satijn Dekbedovertrek

Dit vrolijk gekleurde satijnen dekbed is gemaakt van hoogwaardig, gekamd en gemerceriseerd katoensatijn. Dit wordt doorgaans onder meer gebruikt door hotels. De kleuren blijven mooi dankzij gepatenteerde verftechnieken. 

Het dekbedovertrek blijft heerlijk zacht. Het heeft een flessenhals instopstrook. De draaddichtheid is 200. Het kan gewassen worden in de wasmachine op 60 graden Celsius en kan ook in de droger. Bij het satijnen dekbedovertrek zitten ook twee satijnen kussenslopen. 

Voordelen

 • Wasbaar in wasmachine tot 60 graden Celsius en kan in de droger
 • Deze kwaliteit wordt ook in hotels gebruikt
 • Stofkwaliteit
 • Draadcount
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#3
Satijn Dekbedovertrek

De bovenzijde van dit satijnen dekbedovertrek is gemaakt van glans satijn en de onderzijde is gemaakt van microvezelsatijn. Het is vocht regulerend en heerlijk koel op warme nachten. Het is strijkvrij, krimpvrij en behoudt de kleuren goed. 

Het dekbedovertrek sluit met drukknopen. De draaddichtheid is 144. Het kan gewassen worden in de wasmachine tot 40 graden Celsius. Bij het dekbedovertrek zitten twee bijpassende kussenslopen van 60 cm bij 70 cm. Het dekbedovertrek heeft een instopstrook. 

Voordelen

 • Wasbaar in de wasmachine tot 40 graden Celsius
 • Strijkvrij, krimpvrij en behoudt de kleuren goed 
 • Stofkwaliteit
 • Draadcount
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#4
Ambiante Jasmin Scent Dekbedovertrek

De bovenzijde van dit frisse dekbedovertrek heeft een landelijke, frisse uitstraling dankzij de bloeiende bloesemtakken. De onderzijde is effen groen. Het is gemaakt van 100 procent katoensatijn met een draaddichtheid van 200. 

Het dekbedovertrek heeft een dubbele instopstrook over de gehele breedte, met een lengte van 20 cm. Het is te krijgen in 4 verschillende formaten en er zitten 2 bijpassende kussenslopen bij. Het kan gewassen worden in de wasmachine tot 60 graden Celsius en kan in de droger. 

Voordelen

 • Gemaakt van 100 procent katoensatijn met draaddichtheid van 200
 • Wasbaar in de wasmachine tot 60 graden Celsius, kan in de droger
 • Stofkwaliteit
 • Draadcount
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#5
Dreamhouse Satijn Nairobi

Dit satijnen dekbedovertrek heeft een hele luxe uitstraling en kan zo uit Duizend-en-een-nacht komen. Het is comfortabel, stijlvol en trendy. Het is gemaakt van katoensatijn, met een draaddichtheid van 200. Het is groot genoeg om in te stoppen en er zitten twee kussenslopen bij. 

De instopstrook sluit je met drukknopen. Het is verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Het dekbedovertrek kan in de wasmachine tot 40 graden Celsius en het is geschikt voor in de droger. Het is ook strijkvrij en hypoallergeen. 

Voordelen

 • Luxe katoensatijn met draaddichtheid van 200
 • Wasbaar in de wasmachine tot 40 graden Celsius en kan in de droger
 • Stofkwaliteit
 • Draadcount
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

Wat is een satijnen dekbedovertrek?

Veel mensen denken dat satijn een soort stof is, maar het is eigenlijk een weeftechniek, die je met meerdere soorten stoffen kan maken. Een dekbedovertrek van satijn kan gemaakt zijn van katoen, zijde en polyester. 

Bij satijnbinding worden de garens heel dicht op elkaar geweven. Dit zorgt ervoor dat het weefsel heel soepel wordt. De luxe uitstraling van satijn komt onder meer door de combinatie van glanzende inslagdraden en doffe inslagdraden. Hierdoor wordt de onderzijde dof en de bovenzijde glanzend. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een satijnen dekbedovertrek?

Bij het kopen van een satijnen dekbedovertrek dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Het materiaal van het dekbedovertrek

Satijn kan van bijna elk materiaal geweven worden, maar het is meestal te krijgen in zijdesatijn, katoensatijn of polyestersatijn/microvezelsatijn. Het materiaal behoudt de eigenschappen, maar krijgt dankzij de satijnweving de voordelen van satijn erbij. 

Microvezel is kreukvrij en behoudt de kleur beter, maar het ademt ook minder goed dan katoen of linnen. Zijde is natuurlijk erg luxe en de satijnweving heeft ook de voordelen van zijde, maar is ook heel erg duur. 

De instopstrook

Een instopstrook is fijn voor het opmaken van je bed. Dat gaat veel makkelijker. Het houdt jouw voeten ook lekker warm als het dekbedeinde is ingestopt. Bij een satijnen dekbed is het ook erg fijn, zodat het dekbed niet van het bed glijdt. 

Kleur en ontwerp

Satijnen dekbedovertrekken zijn te krijgen in allerhande kleuren en met verschillende prints. Een wit satijnen dekbedovertrek staat overal mooi bij, maar soms wil je net iets wat bij jouw slaapkamerinterieur of de rest van jouw beddengoed past. Satijn gemaakt van zijde en microvezel behoudt de kleuren beter dan katoenen satijn. 

Prijs/kwaliteit

Er kan een behoorlijk prijsverschil zitten tussen de verschillende soorten satijn. Katoen satijn is natuurlijk een heel stuk goedkoper dan zijdesatijn. Zijde is natuurlijk een veel betere kwaliteit, maar dat wil niet zeggen dat katoensatijn geen heerlijke stof is. 

Satijn is niet goedkoop en je mag dan ook best wat van de kwaliteit verwachten. Een goede indicatie is de garantieperiode, maar et is ook altijd aan te raden om de gebruikerservaringen even door te nemen. 

De voordelen van een satijnen dekbedovertrek

Zet je schrap, want satijn is heel veel meer dan alleen maar heerlijk zacht, super glad, stijlvol en luxe. Het is ook nog eens echt goed voor je. 

Jouw kussen of dekbed laat normaal plooien op je gezicht achter. Het kan ook nog best even duren voor jouw gezicht dan weer gladgetrokken is, en je krijgt er ook nog eens sneller rimpels door. Met een satijnen dekbedovertrek heb je daar geen last meer van. 

Het is zo glad dat jouw huid en haar eroverheen glijden, waardoor er amper wrijving ontstaat. Dat is ook goed voor jouw haren en wimpers, die vallen minder snel uit en beschadigen niet. Het gaat ook pluizig haar tegen, doordat die wrijving er niet is. 

Je krijgt zo ook geen klitten en jouw haren blijven beter in model zitten. Dat er amper wrijving is, is ook heel goed voor jouw huid. Acne wordt er zelfs mee voorkomen. Dat satijn goed ademt is ook prettig voor jouw huid en het voorkomen van huidproblemen. 

Bacteriën kunnen zich in satijn niet nestelen. Dat is niet alleen hygiënischer, maar ook beter voor jouw huid. Satijn is ook luchtdoorlatend en vocht absorberend. Dit is vooral prettig voor mensen die veel zweten, onder een satijnen dekbedovertrek zal je daar minder last van hebben. 

Als je goed voor satijn zorgt, de wasvoorschriften nauwkeurig volgt, dan gaat het heel erg lang mee. Langer dan anders geweven materialen. Satijn is ook tijdloos, het past altijd bij jouw interieur en ander beddengoed. 

Bij sommige allergieën kan satijn verlichting bieden. Het is ademend en neemt vocht goed op en het is hypoallergeen. In de zomer is het lekker koel en in de winter zal het je heerlijk warm houden. Het valt ook fijn om jouw lichaam heen, waardoor je veel beter slaapt. 

Is een satijnen dekbedovertrek beter voor je slaap? De wetenschap aan het woord

Natuurlijk heeft de wetenschap ook iets over satijn te melden. En dan blijkt uit onderzoek dat een satijnen dekbed beter is voor jouw slaap. Het is namelijk super stil. Het stilste van alle materialen. En daardoor slaap jij dus ook een heel stuk beter. Uit een onderzoek gedaan in 2006 blijkt ook dat van alle gewoven materialen satijn het beste uit de tests kwam. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen satijn en katoensatijn?

Satijn is een weeftechniek. Als je het hebt over katoensatijn, dan is het satijn gemaakt van katoen. Er is dus geen verschil tussen satijn en katoensatijn, het zijn heel verschillende dingen. Je kan ook zijdesatijn en microvezel- of polyestersatijn krijgen. 

Alle satijnsoorten zijn doorgaans van een goede kwaliteit en het ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren wat voor jou de beste soort satijn is. Kijk ook naar jouw budget. Zijdesatijn is vele malen duurder dan katoensatijn of polyestersatijn.  

Is satijn lekker om onder te slapen?

Satijn is heerlijk zacht, super comfortabel, heeft een luxe uitstraling, valt heerlijk om jouw lichaam, glijdt zachtjes als een streling langs jouw huid en haar. Het is heerlijk verkoelend tijdens warme nachten en houd je lekker warm tijdens koude tijden. 

En terwijl jij slaapt is het ook nog goed voor jouw haren en huid. Wat zou er niet fijn zijn aan het slapen onder satijn? Helemaal niks. Een dekbedovertrek van satijn zal jouw slaapkwaliteit enorm verbeteren.  

Wat doet satijn met je huid?

Als jij goed voor jouw huid wil zorgen, dan kies je voor satijn. Zo vermindert het onzuiverheden. Het is super glad en er is dus amper wrijving. Acne, bijvoorbeeld, verspreid daardoor minder snel, en de al geïrriteerde huid, raakt niet nog meer geïrriteerd. 

Satijn helpt ook bij het in balans houden van de talgopname van jouw huid. Talg is nodig voor jouw huid, maar te veel kan jouw huid verstoppen. Satijn is overigens niet alleen goed voor jouw huid, maar net zo goed voor jouw haren. 

Onze favoriet

Dit satijnen dekbedovertrek is gemaakt van micropercal satijn. Het is verkoelend bij warmte en lekker warm op koude nachten.

Beste prijs op BOL.com