Snurkbeugel: Vind hier de 5 beste snurkbeugels van 2024

Snurken. Er wordt veel om gelachen en mensen worden ermee geplaagd, maar het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer je een snurkende partner hebt of wanneer je zelf wakker wordt van jouw eigen gesnurk. Gelukkig zijn er veel gevallen van snurken waar je gewoon iets aan kan doen. 

Wanneer je hard of veel snurkt, dan kan je dit veel invloed hebben op jouw dagelijkse leven. Je bent niet uitgerust, wordt nog moe wakker en hebt door de dag moeite om je te concentreren. Tijdens jouw slaap herstellen lichaam en geest zich, maar als die slaap verstoord wordt, dan krijgt jouw lichaam daar geen tijd voor. 

Een snurkbeugel kan dan een hele goede oplossing zijn. Het zorgt ervoor dat je minder of niet meer snurkt en dat jij dus jouw nachtrust ook krijgt, en dat geldt dan natuurlijk ook voor jouw partner. Veel mensen hebben baat bij een snurkbeugel en er zijn dan ook steeds meer mensen die een snurkbeugel gebruiken.

Maar hoe weet je dan wat een goede snurkbeugel is en waar moet je op letten wanneer je een snurkbeugel wil aanschaffen? Hieronder vind je alle informatie die jij nodig hebt om de beste snurkbeugel voor jou te vinden. 

In de top 5 vind je de 5 beste snurkbeugels en je kan er meteen eentje uitkiezen en bestellen. Je hoeft niet meer zelf te gaan zoeken, maar kan wel kijken naar welke snurkbeugel het beste is voor jou. 

Wat zijn de beste snurkbeugels?

Onze favoriet

Deze anti-snurkbeugel is heel eenvoudig zelf passend te maken naar jouw eigen gebit. Het is effectief voor 90 procent van de snurkers.

 • Materiaal
 • Pasvorm
 • Comfort

2e beste keuze

Deze snurkbeugel kan je zelf aanpassen aan jouw gebit, waardoor deze hartstikke comfortabel zit.

 • Materiaal
 • Pasvorm
 • Comfort

3e beste keuze

Deze 5-in-1 snurkset bevat naast een snurkbeugel ook nog neusspreiders, een neusclip en een anti-snurkbeugel.

 • Materiaal
 • Pasvorm
 • Comfort

Op deze pagina:

Waar zijn de beste snurkbeugels op getest?

De beste snurkbeugels worden geselecteerd op basis van hun materiaal, pasvorm en comfort. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste snurkbeugels worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Mr. Anti Snurk - Anti Snurkbeugel - Anti Snurk Bitje - geschikt voor zowel mannen als vrouwen

Deze anti-snurkbeugel is heel eenvoudig zelf passend te maken naar jouw eigen gebit. Het is effectief voor 90 procent van de snurkers. Het heeft een comfortabele pasvorm en je hebt er direct resultaat van. Je hoeft de snurkbeugel alleen maar af te spoelen onder de kraan. 

Je kan de snurkbeugel bewaren in het bijgeleverde bewaardoosje, dat ook handig is om mee te nemen. De gebruiksaanwijzing is duidelijk en je hebt binnen een paar minuten een op maat gemaakte snurkbeugel, die precies in jouw mand past en comfortabel zit. 

Voordelen

 • Makkelijk zelf op maat te maken
 • Met handig bewaardoosje
 • Materiaal
 • Pasvorm
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#2
Good Night anti-snurk beugel | Anti-snurk bitje | Stop met snurken | Gezonde ademhaling | Goede nachtrust | Beste anti-nurk beugel

Deze snurkbeugel kan je zelf aanpassen aan jouw gebit, waardoor deze hartstikke comfortabel zit. De gebruiksaanwijzing is duidelijk en binnen no-time heb je een fijne snurkbeugel die goed zit en waardoor jij meteen niet meer zal snurken. 

De snurkbeugel is makkelijk schoon te houden en je kan deze opbergen in het handige bijgeleverde bewaardoosje, die je ook makkelijk met je mee kan nemen. Er zit ook een spateltje bij om de snurkbeugel op maat te maken. 

Voordelen

 • Zelf passend te maken
 • Met handig bewaardoosje
 • Materiaal
 • Pasvorm
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#3
Anti Snurk Pakket 5 Oplossingen in 1 - Anti Snurk Beugel - Neusspreider - Anti Snurkstips - Anti Snurk Clip Anti Snurk Producten

Deze 5-in-1 snurkset bevat naast een snurkbeugel ook nog neusspreiders, een neusclip, siliconen neusspreiders, een anti-snurkbeugel en antisnurkpleisters. De snurkbeugel is gemaakt van speciaal gelmateriaal voor een perfecte pasvorm. 

De neusspreiders kunnen ook gebruikt worden tijdens het mediteren of op andere ontspanningsmomenten en worden ook gebruikt tijdens het stomen. Er zit ook een bewaarbakje en een handleiding bij. De magnetische neusclip past op alle neuzen. 

Voordelen

 • 5-in-1 anti-snurkset
 • Snurkbeugel is gemaakt van speciaal gelmateriaal
 • Materiaal
 • Pasvorm
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#4
LYCHI Snurkbeugel X - Anti Snurkbeugel - Snurk Bitje - Anti Snurk Producten - Man & Vrouw

De LYCHI Snurkbeugel X is een effectieve en comfortabele oplossing voor snurkers. Het is ontworpen om snurken te verminderen door de luchtweg open te houden tijdens het slapen. Deze anti-snurkbeugel is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en past op de meeste gebitten. De snurkbeugel is gemaakt van thermoplastisch materiaal dat zich aanpast aan de vorm van uw gebit, zodat het comfortabel zit en niet irriteert tijdens het dragen. Het product is gemakkelijk te reinigen met water en tandpasta.

De LYCHI Snurkbeugel X heeft een speciale "X-vorm" die zorgt voor extra stabiliteit en comfort, waardoor de beugel beter op zijn plaats blijft tijdens het slapen. Door de luchtweg open te houden wordt de ademhaling verbeterd en wordt snurken verminderd of zelfs volledig geëlimineerd. Dit zorgt voor een betere nachtrust en kan ook helpen om vermoeidheid en andere gezondheidsproblemen te verminderen die verband houden met snurken.

De LYCHI Snurkbeugel X is een effectief anti-snurk product dat gemakkelijk te gebruiken is en voor een betere nachtrust kan zorgen.

 • Materiaal
 • Pasvorm
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

#5
Premium Anti snurk set - Anti snurkbeugel / bitje - Anti snurk clip - Snurken - Slaap apneu - Opbergcase - Betere nachtrust - BPA-free

De Premium Anti Snurk Set is een alles-in-één oplossing voor mensen die snurken of last hebben van slaapapneu. De set bevat een anti-snurkbeugel / bitje, een anti-snurk clip en een opbergcase, allemaal ontworpen om snurken te verminderen en een betere nachtrust te bevorderen.

De anti-snurkbeugel / bitje is gemaakt van hoogwaardig, BPA-vrij materiaal dat zacht en comfortabel is om te dragen. Het is gemakkelijk aan te passen aan de vorm van uw gebit en past comfortabel in uw mond om de luchtweg open te houden tijdens het slapen. Dit helpt om snurken te verminderen en de ademhaling te verbeteren.

De anti-snurk clip is ontworpen om de neusgaten open te houden tijdens het slapen, waardoor de luchtstroom verbetert en snurken wordt verminderd. Het is gemaakt van zacht siliconen materiaal dat comfortabel in de neusgaten past en gemakkelijk te gebruiken is.

De opbergcase zorgt ervoor dat de anti-snurk set schoon en veilig wordt opgeborgen wanneer deze niet wordt gebruikt. Het is compact en draagbaar, waardoor het gemakkelijk is om de set mee te nemen op reis of onderweg.

Met de Premium Anti Snurk Set kunt u genieten van een betere nachtrust en minder last hebben van snurken of slaapapneu. Het is een effectieve, comfortabele en veilige oplossing voor mensen die snurkproblemen hebben en een rustgevende nachtrust willen ervaren.

 • Materiaal
 • Pasvorm
 • Comfort
Beste prijs op BOL.com

Wat is een snurkbeugel?

Een snurkbeugel heet eigenlijk een anti-snurkbeugel. Het gaat het snurken namelijk tegen. Een snurkbeugel zorgt ervoor dat er meer ruimte in jouw keel ontstaat, waardoor er geen trillingen ontstaan en jij dus niet snurkt. Het kan ook helpen bij lichte tot matige slaapapneu. 

Er zijn verschillende soorten snurkbeugels te krijgen, en welke dan de beste voor jou is, ligt vooral aan jouw persoonlijke voorkeuren. Het houdt de onderkaak naar voren, waardoor tijdens het ademen de lucht niet langs de stembanden wordt geperst, en je dus niet snurkt. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een snurkbeugel?

Bij het kopen van een snurkbeugel dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Maatwerk

Er zijn verschillende soorten snurkbeugels te krijgen, met verschillende aanpassingsmogelijkheden. Vaak zijn dit mondstukjes die je op maat kan maken voor jouw gebit. Dit doe je met een tray met thermoplastic, het zogenoemde kook-en-beet principe. Er zijn ook universele modellen te krijgen en er zijn versies die in verschillende maten beschikbaar zijn, zodat je de maat kan kiezen die bij jouw gebit past. 

Kwaliteit van het materiaal

Ongeacht welk materiaal je kiest, of dat nou siliconenhars, kunststof of thermoplastic is, ze bevatten allemaal geen latex of BPA-plastic meer. Daarvoor is er tegenwoordig te veel wet- en regelgeving die dat verbiedt. Er kan ook een combinatie van materialen gebruikt worden. Je hoeft je in ieder geen zorgen te maken dat de materialen schadelijke stoffen bevatten. 

Comfort

Welk type snurkbeugel je ook kiest, het zal even duren voor je eraan gewend bent en het kan in het begin voor andere ongemakken, zoals een droge mond zorgen. Laat je daardoor niet ontmoedigen en zet door. Na een paar dagen verdwijnen die ongemakken ook meer en ervaar je pas het echte comfort dat een snurkbeugel kan bieden. 

Je kan ook altijd even met jouw arts overleggen welk type anti-snurk middel het beste voor jou kan werken. Denk dan onder meer aan de snurkbeugel of een tongklem. Lees ook altijd even de gebruikerservaringen, dan krijg je een goede indruk van wat je te wachten staat, en of jij dat prettig vindt. 

Aanpasbaarheid

Het kan handig zijn als je de snurkbeugel kan aanpassen. Denk dan onder meer aan hoever de snurkbeugel jouw kaak naar voren zet. Niet alle snurkbeugels zijn aanpasbaar en als jij denkt dat dit voor jou belangrijk is, dan kijk je voor een aanpasbare snurkbeugel. 

Gemak van schoonmaken

Je wil een snurkbeugel na gebruik altijd afspoelen, maar dat is niet altijd voldoende om de snurkbeugel ook goed te onderhouden. Soms moet je ze echt scrubben om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën in ophopen. Er zijn anti-snurkbeugels die met een eigen schoonmaaksetje komen. Kijk altijd even goed hoe je de snurkbeugel moet onderhouden, en of dit bij jouw routine en levensstijl past. 

De soorten snurkbeugels

Er zijn verschillende soorten snurkbeugels te krijgen, en het ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren en jouw budget, welke het beste bij jou past. 

 • De standaard snurkbeugel heeft een vaste vorm en wordt niet passend op jouw gebit gemaakt. Dit is een goedkope uitvoering, die niet voor iedereen geschikt is, maar met een klein budget wel de moeite van het uitproberen waard is. 
 • Een op maat gemaakte snurkbeugel wordt net als een gebit speciaal voor jou gemaakt in een laboratorium. Dit zit natuurlijk het fijnste en biedt het meeste comfort, maar het is ook de meest dure optie. 
 • Een vervormbare snurkbeugel kan je zelf op passend maken. Dit is de meest gekozen snurkbeugel, omdat deze veel comfort biedt, maar niet heel prijzig is. Het kan zijn dat je even moet wennen aan deze snurkbeugel, maar zodra je eraan gewend bent, wil je ook niet meer anders, en dat voor een hele redelijke prijs. 
 • Een combinatie van een neusclip en een snurkbeugel is ook een mogelijk. Deze zijn in combinatie te krijgen, maar kan je ook los van elkaar aanschaffen. Doordat ook jouw neus opengehouden wordt, krijg je nog meer lucht en zal je veel minder snurken. 

De beste snurkbeugel: wetenschappelijke voordelen

Snurken kan verschillende oorzaken hebben en ook al los je het snurken op met een snurkbeugel, het is evengoed aan te raden om erachter te komen waarom dat jij nou eigenlijk snurkt. 

Leeftijd

Hoe ouder je wordt, des te minder wordt de spierspanning in jouw keel en jouw keel wordt ook smaller. Dit zorgt ervoor dat je gaat snurken. Je kan het ouder worden niet tegengaan, maar je kan evengoed wel iets aan het snurken doen. 

Zo kan je een snurkbeugel gebruiken, jouw keelspieren trainen en nieuwe bedrituelen aannemen. Het kan ook helpen om te stoppen met roken, mocht je roken. 

Overgewicht of een slechte conditie

Je hoeft niet dik te zijn om toch overgewicht rond jouw keel te hebben, wat er dan toch aan bijdraagt dat je gaat snurken. Het kan dan al voldoende zijn om bepaalde oefeningen voor jouw keelspieren te doen en wat af te vallen. Het is alleen heel lastig om op een specifieke plek gewicht te verliezen, zeker als je wat ouder bent. Ook hierbij kan een snurkbeugel al helpen. 

Jouw lichaamsbouw

Er zijn allerhande fysieke kenmerken die eraan bij kunnen dragen dat je gaat snurken. Hier kan je niet altijd iets aan doen. Zo hebben mannen een smallere keel dan vrouwen, en daarom snurken mannen ook vaker dan vrouwen. Vaak kan je aan deze fysieke kenmerken weinig veranderen. Daarom is een snurkbeugel dan een goede oplossing. 

Ademhalingsproblemen

Wanneer je verkouden bent of op een andere manier ademhalingsproblemen hebt, bijvoorbeeld een verstopte neus of sinusproblemen, dan kan je daarvan gaan snurken. 

Op je rug slapen

Wanneer je op je rug slaapt, dan ga je veel sneller snurken dan wanneer je op jouw zijde slaapt. Het vlees rondom jouw keel ontspant dan en blokkeert jouw luchtwegen. Je gaat niet opeens op je zij slapen als je gewend bent op jouw rug te slapen. De kans dat je dan in jouw slaap weer op jouw rug draait is erg groot. 

Je kan dan kiezen voor een slaapkussen dat jou in de zijslaaphouding dwingt. Je kan ook kiezen voor een hoger kussen, maar dit kan weer nadelig zijn voor jouw nek en ruggenwervel. Een snurkbeugel is dan een ideale oplossing, omdat jij jouw slaaphouding dan niet hoeft aan te passen. 

Veelgestelde vragen

Welke verzekering vergoedt snurkbeugel?

Er zijn verschillende verzekeraars die een snurkbeugel vergoeden binnen jouw tandartsverzekering. Het kan dan wel ook zijn dat daarvoor een diagnose gesteld dient te worden. Kijk dat dus goed na voor je een verzekering kiest. Als een longarts, KNO-arts of neuroloog de diagnose OSA stelt, dan kan de snurkbeugel vergoed worden uit jouw basisverzekering. 

Bespreek ook eerst met jouw arts of tandarts of dit wel nodig is. Het kan de kosten van jouw verzekering omhooggooien, terwijl je voor vrij weinig geld ook zelf een goede snurkbeugel kan aanschaffen. 

Wat kost een snurkbeugel bij de tandarts?

Een MRA-snurkbeugel bij de tandarts kan tussen de 500 en de 900 euro kosten. Wanneer je last hebt van slaapapneu, dan kan dit volledig vergoed worden. Is dat niet het geval, dan dien je eerst te kijken of een snurkbeugel wel vergoed wordt. 

Dit zijn natuurlijk ontzettend hoge bedragen en als je kijkt wat een gewone snurkbeugel uit de top 5 kost, dan is het eigenlijk onzin om daarvoor naar de tandarts te gaan. Overleg dus even met jouw tandarts of jij wel een MRA-snurkbeugel nodig hebt, of dat een andere uitvoering ook voldoet. 

Wat kun je zelf doen tegen snurken?

Je kan ook eerst proberen om zelf het snurken tegen te gaan. Je kan dit doen door niet meer op je rug te slapen, door af te vallen wanneer je last hebt van overgewicht, door geen slaapmiddelen meer te gebruiken, door geen alcohol meer te nuttigen en door te stoppen met roken. 

Dit zijn allemaal geen eenvoudige maatregelen, die soms niet eens mogelijk zijn. Wanneer je in jouw slaap weer op jouw rug draait, dan kan je daar weinig aan doen. Afvallen is niet voor iedereen mogelijk. En het stoppen met slaapmiddelen kan weer andere problemen veroorzaken. Een snurkbeugel is dan een veel eenvoudigere en effectieve oplossing. 

Onze favoriet

Deze anti-snurkbeugel is heel eenvoudig zelf passend te maken naar jouw eigen gebit. Het is effectief voor 90 procent van de snurkers.

Beste prijs op BOL.com