Snurkbeugel: Vind hier de 5 beste snurkbeugels van 2024
Snurken. Er wordt veel om gelachen en mensen worden ermee geplaagd, maar het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer je een snurkende partner hebt of wanneer je zelf wakker wordt van jouw eigen gesnurk. Gelukkig zijn er veel gevallen van snurken waar je gewoon iets aan kan doen.
Wanneer je hard of veel snurkt, dan kan je dit veel invloed hebben op jouw dagelijkse leven. Je bent niet uitgerust, wordt nog moe wakker en hebt door de dag moeite om je te concentreren. Tijdens jouw slaap herstellen lichaam en geest zich, maar als die slaap verstoord wordt, dan krijgt jouw lichaam daar geen tijd voor.
Een snurkbeugel kan dan een hele goede oplossing zijn. Het zorgt ervoor dat je minder of niet meer snurkt en dat jij dus jouw nachtrust ook krijgt, en dat geldt dan natuurlijk ook voor jouw partner. Veel mensen hebben baat bij een snurkbeugel en er zijn dan ook steeds meer mensen die een snurkbeugel gebruiken.
Maar hoe weet je dan wat een goede snurkbeugel is en waar moet je op letten wanneer je een snurkbeugel wil aanschaffen? Hieronder vind je alle informatie die jij nodig hebt om de beste snurkbeugel voor jou te vinden.
In de top 5 vind je de 5 beste snurkbeugels en je kan er meteen eentje uitkiezen en bestellen. Je hoeft niet meer zelf te gaan zoeken, maar kan wel kijken naar welke snurkbeugel het beste is voor jou.
Wat zijn de beste snurkbeugels?
Wat is een snurkbeugel?
Een snurkbeugel heet eigenlijk een anti-snurkbeugel. Het gaat het snurken namelijk tegen. Een snurkbeugel zorgt ervoor dat er meer ruimte in jouw keel ontstaat, waardoor er geen trillingen ontstaan en jij dus niet snurkt. Het kan ook helpen bij lichte tot matige slaapapneu.
Er zijn verschillende soorten snurkbeugels te krijgen, en welke dan de beste voor jou is, ligt vooral aan jouw persoonlijke voorkeuren. Het houdt de onderkaak naar voren, waardoor tijdens het ademen de lucht niet langs de stembanden wordt geperst, en je dus niet snurkt.
Waar moet je op letten bij het kopen van een snurkbeugel?
Bij het kopen van een snurkbeugel dien je vooral op de volgende dingen te letten:
Maatwerk
Er zijn verschillende soorten snurkbeugels te krijgen, met verschillende aanpassingsmogelijkheden. Vaak zijn dit mondstukjes die je op maat kan maken voor jouw gebit. Dit doe je met een tray met thermoplastic, het zogenoemde kook-en-beet principe. Er zijn ook universele modellen te krijgen en er zijn versies die in verschillende maten beschikbaar zijn, zodat je de maat kan kiezen die bij jouw gebit past.
Kwaliteit van het materiaal
Ongeacht welk materiaal je kiest, of dat nou siliconenhars, kunststof of thermoplastic is, ze bevatten allemaal geen latex of BPA-plastic meer. Daarvoor is er tegenwoordig te veel wet- en regelgeving die dat verbiedt. Er kan ook een combinatie van materialen gebruikt worden. Je hoeft je in ieder geen zorgen te maken dat de materialen schadelijke stoffen bevatten.
Comfort
Welk type snurkbeugel je ook kiest, het zal even duren voor je eraan gewend bent en het kan in het begin voor andere ongemakken, zoals een droge mond zorgen. Laat je daardoor niet ontmoedigen en zet door. Na een paar dagen verdwijnen die ongemakken ook meer en ervaar je pas het echte comfort dat een snurkbeugel kan bieden.
Je kan ook altijd even met jouw arts overleggen welk type anti-snurk middel het beste voor jou kan werken. Denk dan onder meer aan de snurkbeugel of een tongklem. Lees ook altijd even de gebruikerservaringen, dan krijg je een goede indruk van wat je te wachten staat, en of jij dat prettig vindt.
Aanpasbaarheid
Het kan handig zijn als je de snurkbeugel kan aanpassen. Denk dan onder meer aan hoever de snurkbeugel jouw kaak naar voren zet. Niet alle snurkbeugels zijn aanpasbaar en als jij denkt dat dit voor jou belangrijk is, dan kijk je voor een aanpasbare snurkbeugel.
Gemak van schoonmaken
Je wil een snurkbeugel na gebruik altijd afspoelen, maar dat is niet altijd voldoende om de snurkbeugel ook goed te onderhouden. Soms moet je ze echt scrubben om ervoor te zorgen dat er geen bacteriën in ophopen. Er zijn anti-snurkbeugels die met een eigen schoonmaaksetje komen. Kijk altijd even goed hoe je de snurkbeugel moet onderhouden, en of dit bij jouw routine en levensstijl past.
De soorten snurkbeugels
Er zijn verschillende soorten snurkbeugels te krijgen, en het ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren en jouw budget, welke het beste bij jou past.
- De standaard snurkbeugel heeft een vaste vorm en wordt niet passend op jouw gebit gemaakt. Dit is een goedkope uitvoering, die niet voor iedereen geschikt is, maar met een klein budget wel de moeite van het uitproberen waard is.
- Een op maat gemaakte snurkbeugel wordt net als een gebit speciaal voor jou gemaakt in een laboratorium. Dit zit natuurlijk het fijnste en biedt het meeste comfort, maar het is ook de meest dure optie.
- Een vervormbare snurkbeugel kan je zelf op passend maken. Dit is de meest gekozen snurkbeugel, omdat deze veel comfort biedt, maar niet heel prijzig is. Het kan zijn dat je even moet wennen aan deze snurkbeugel, maar zodra je eraan gewend bent, wil je ook niet meer anders, en dat voor een hele redelijke prijs.
- Een combinatie van een neusclip en een snurkbeugel is ook een mogelijk. Deze zijn in combinatie te krijgen, maar kan je ook los van elkaar aanschaffen. Doordat ook jouw neus opengehouden wordt, krijg je nog meer lucht en zal je veel minder snurken.
De beste snurkbeugel: wetenschappelijke voordelen
Snurken kan verschillende oorzaken hebben en ook al los je het snurken op met een snurkbeugel, het is evengoed aan te raden om erachter te komen waarom dat jij nou eigenlijk snurkt.
Leeftijd
Hoe ouder je wordt, des te minder wordt de spierspanning in jouw keel en jouw keel wordt ook smaller. Dit zorgt ervoor dat je gaat snurken. Je kan het ouder worden niet tegengaan, maar je kan evengoed wel iets aan het snurken doen.
Zo kan je een snurkbeugel gebruiken, jouw keelspieren trainen en nieuwe bedrituelen aannemen. Het kan ook helpen om te stoppen met roken, mocht je roken.
Overgewicht of een slechte conditie
Je hoeft niet dik te zijn om toch overgewicht rond jouw keel te hebben, wat er dan toch aan bijdraagt dat je gaat snurken. Het kan dan al voldoende zijn om bepaalde oefeningen voor jouw keelspieren te doen en wat af te vallen. Het is alleen heel lastig om op een specifieke plek gewicht te verliezen, zeker als je wat ouder bent. Ook hierbij kan een snurkbeugel al helpen.
Jouw lichaamsbouw
Er zijn allerhande fysieke kenmerken die eraan bij kunnen dragen dat je gaat snurken. Hier kan je niet altijd iets aan doen. Zo hebben mannen een smallere keel dan vrouwen, en daarom snurken mannen ook vaker dan vrouwen. Vaak kan je aan deze fysieke kenmerken weinig veranderen. Daarom is een snurkbeugel dan een goede oplossing.
Ademhalingsproblemen
Wanneer je verkouden bent of op een andere manier ademhalingsproblemen hebt, bijvoorbeeld een verstopte neus of sinusproblemen, dan kan je daarvan gaan snurken.
Op je rug slapen
Wanneer je op je rug slaapt, dan ga je veel sneller snurken dan wanneer je op jouw zijde slaapt. Het vlees rondom jouw keel ontspant dan en blokkeert jouw luchtwegen. Je gaat niet opeens op je zij slapen als je gewend bent op jouw rug te slapen. De kans dat je dan in jouw slaap weer op jouw rug draait is erg groot.
Je kan dan kiezen voor een slaapkussen dat jou in de zijslaaphouding dwingt. Je kan ook kiezen voor een hoger kussen, maar dit kan weer nadelig zijn voor jouw nek en ruggenwervel. Een snurkbeugel is dan een ideale oplossing, omdat jij jouw slaaphouding dan niet hoeft aan te passen.