Stille ventilator: Vind hier de 5 beste stille ventilatoren van 2024

Ventilatoren zijn een populaire manier om de lucht in een ruimte te verversen en de temperatuur te verminderen, maar sommige ventilatoren kunnen luidruchtig zijn en daardoor storend of zelfs hinderlijk voor de slaapkwaliteit. Als je op zoek bent naar een stille ventilator, is het belangrijk om te letten op enkele belangrijke factoren om ervoor te zorgen dat je een ventilator kiest die aan je behoeften voldoet. Er zijn verschillende soorten stille ventilatoren beschikbaar, dus het is aan te raden om de verschillende opties te vergelijken en te bepalen welk type ventilator het beste bij je behoeften en de grootte van de ruimte waarvoor je de ventilator wilt gebruiken, past.

Wat zijn de beste stille ventilatoren?

Onze favoriet

Maak kennis met de ventilator die je verrast met een zacht briesje, een sterke windvlaag en alles daar tussenin. De Duux Whisper heeft maar liefst 26 snelheden.

 • Geluidsniveau
 • Type
 • Functies

2e beste keuze

De effectieve actieve aerodynamica-technologie van de Design circulator-ventilator CA-404B verhoogd de effectiviteit van de overige luchtbehandelingsapparatuur.

 • Geluidsniveau
 • Type
 • Functies

3e beste keuze

Op de warme zomerdagen op zoek naar heerlijke verkoeling? De zachte bries, of harde wind, van Nuvoo statiefventilator is wat je nodig hebt! 

 • Geluidsniveau
 • Type
 • Functies

Op deze pagina:

Waar zijn de beste stille ventilatoren op getest?

De beste stille ventilatoren worden geselecteerd op basis van hun geluidsniveau, type en functies. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste stille ventilatoren worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Duux Whisper Ventilator Wit

De Duux Whisper Ventilator is een zeer stille statiefventilator die is ontworpen om een lage geluidsproductie te garanderen. Met een maximale geluidsproductie van slechts 13 dB, is deze ventilator een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ventilator die nauwelijks hoorbaar is. De ventilator heeft een wit design en is gemakkelijk op te stellen dankzij de statiefconstructie. De hoogte is aanpasbaar zodat je de ventilator op de gewenste hoogte kunt zetten. Met drie verschillende ventilatiesnelheden kun je de luchtstroom naar wens aanpassen. De Duux Whisper Ventilator is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stille en effectieve ventilator voor gebruik thuis of op het werk.

 • Geluidsniveau
 • Type
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#2
Clean Air Optima CA-404B Design Circulator Ventilator

De Clean Air Optima® CA-404B is een design circulator ventilator die garant staat voor een aangename luchtstroom in huis. De ventilator is extreem stil en heeft een oscillatie van 80º en 180º, zodat de lucht efficiënt door het hele vertrek kan circuleren. De CA-404B heeft ook een slaapmodus, zodat u zonder storend geluid kunt genieten van een goede nachtrust.

Met zijn compacte formaat en moderne design past de ventilator in elk interieur. De CA-404B is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een lange levensduur. Bovendien is de ventilator eenvoudig te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

Met de Clean Air Optima® CA-404B kunt u genieten van een aangename en gezonde binnenlucht, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over lawaai of onhandigheid. Deze ventilator is de perfecte aanvulling op elke thuisomgeving.

 • Geluidsniveau
 • Type
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#3
Nuvoo Statiefventilator

De Nuvoo statiefventilator is een praktische en energiezuinige toevoeging aan elke ruimte. Met een diameter van 40 cm is de ventilator groot genoeg om een aangename bries te verspreiden, terwijl de oscillatiefunctie ervoor zorgt dat de luchtstroom over een groter gebied wordt verdeeld. De ventilator heeft drie standen om aan verschillende behoeften te voldoen, en is ontworpen om stil te werken, zodat u niet gestoord wordt tijdens het werken of slapen.

De timerfunctie van de Nuvoo statiefventilator is speciaal ontworpen om energie te besparen. U kunt de ventilator tot wel 8 uur laten draaien voordat hij automatisch uitgeschakeld wordt. Dit is handig als u de ventilator wilt gebruiken terwijl u niet thuis bent, zodat u zeker weet dat hij niet onnodig blijft draaien.

Met de afstandsbediening kunt u de ventilator eenvoudig aan- en uitzetten, de standen wijzigen en de timer instellen zonder op te staan. De Nuvoo statiefventilator is verkrijgbaar in een elegante zwarte kleur en past in elk interieur. Al met al is dit een betrouwbare en efficiënte ventilator voor elke ruimte.

 • Geluidsniveau
 • Type
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#4
Aigostar Ocean 33TOY Stille Statiefventilator

De Aigostar Ocean 33TOY is een stille statiefventilator die de perfecte oplossing biedt voor het verkoelen van uw ruimte. De ventilator staat op een stevig statief en heeft drie instelbare standen, zodat u de luchtstroom kunt aanpassen aan uw behoeften. Met de oscillatiefunctie zorgt de ventilator ervoor dat de lucht gelijkmatig wordt verdeeld in de ruimte. Bovendien is de ventilator voorzien van een afstandsbediening, zodat u gemakkelijk de instellingen kunt aanpassen zonder de ventilator te hoeven verplaatsen. De Aigostar Ocean 33TOY is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een elegante, witglanzende afwerking. Met zijn stille werking is deze ventilator de ideale keuze voor elke ruimte, of het nu thuis of op kantoor is.

 • Geluidsniveau
 • Type
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

#5
LifeGoods Torenventilator

De LifeGoods Torenventilator is een krachtige en stille ventilator die perfect is voor gebruik in elke kamer van uw huis. Met een hoogte van 118 cm biedt deze ventilator een uitstekende dekking en kan gemakkelijk in een hoek worden geplaatst. De ventilator heeft een vermogen van 55W en produceert slechts 45 dB, wat betekent dat het geruisloos is tijdens het gebruik. De ventilator is ook voorzien van een timerfunctie, zodat u de tijd kunt instellen waarop de ventilator automatisch uitgaat. De afstandsbediening maakt het gemakkelijk om de ventilator aan te passen aan uw voorkeuren vanaf de bank. De ventilator heeft ook drie snelheden, zodat u de luchtstroom naar wens kunt aanpassen. Deze elegante zwarte ventilator zal een stijlvolle toevoeging zijn aan elk interieur.

 • Geluidsniveau
 • Type
 • Functies
Beste prijs op BOL.com

Wat is een stille ventilator?

Een stille ventilator is een type ventilator dat is ontworpen om zo min mogelijk geluid te maken tijdens het draaien. Dit kan handig zijn in situaties waar lage geluidsniveaus belangrijk zijn, zoals in een slaapkamer of een kantooromgeving. Stille ventilatoren worden vaak gebruikt om de luchtcirculatie in een ruimte te verbeteren of om de luchtvochtigheid te reguleren, en ze komen in een verscheidenheid aan vormen en maten. Sommige stille ventilatoren hebben speciale geluidsdempende eigenschappen, terwijl andere gebruikmaken van speciale motoren of luchtstroomsdesigns om het geluid te minimaliseren. Als je op zoek bent naar een stille ventilator, is het verstandig om te zoeken naar modellen die specifiek als "stil" of "geluiddempend" zijn aangeduid door de fabrikant.

Waar moet je op letten bij het kopen van een stille ventilator?

Bij het kopen van een stille ventilator dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Wanneer is een ventilator stil?

Het is belangrijk om te letten op de stilte van een ventilator omdat een luidruchtige ventilator niet alleen storend kan zijn, maar ook de slaapkwaliteit kan verminderen. Als je op zoek bent naar een stille ventilator, is het daarom aan te raden om te zoeken naar modellen met een lage decibelwaarde, wat aangeeft hoeveel geluid de ventilator maakt. Houd er rekening mee dat hoe lager de decibelwaarde, hoe stiller de ventilator zal zijn. Sommige ventilatoren hebben ook speciaal ontworpen geluidsdempende eigenschappen om het geluid zo veel mogelijk te verminderen. Als je een stille ventilator wilt kopen, is het daarom aan te raden om te zoeken naar modellen met een lage decibelwaarde en eventuele geluidsdempende eigenschappen.

Hoe goed koelt de ventilator?

Het is belangrijk om te letten op hoe goed een ventilator koelt omdat dit een belangrijke factor is bij het verminderen van de temperatuur in een ruimte. Als je op zoek bent naar een ventilator om de temperatuur in een bepaalde ruimte te verlagen, wil je ervoor zorgen dat je een ventilator koopt die effectief is in het afvoeren van warme lucht en het verplaatsen van koelere lucht. Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe goed een ventilator koelt, zoals de grootte en de kracht van de ventilator, de luchtstroom en het ontwerp van de ventilator. Als je op zoek bent naar een ventilator die goed koelt, is het aan te raden om te zoeken naar modellen met een hoge airflow-rating en een krachtig ontwerp. Het is ook aan te raden om te letten op de grootte van de ventilator en ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de ruimte waarvoor hij is bedoeld.

Heeft de ventilator een automatische uit-stand?

Het is belangrijk om te letten op de automatische uitschakelfunctie bij het kopen van een ventilator omdat dit ervoor kan zorgen dat de ventilator efficiënter en duurzamer is. Een ventilator met een automatische uitschakelfunctie zal zichzelf uitschakelen wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, wat ervoor zorgt dat de ventilator niet onnodig blijft draaien en dus energie bespaart. Dit kan ook helpen om de levensduur van de ventilator te verlengen, omdat de motor niet onnodig wordt belast door het blijven draaien wanneer dit niet nodig is. Als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame ventilator, is het aan te raden om te zoeken naar modellen met een automatische uitschakelfunctie.

De verschillende soorten stille ventilators

Er zijn verschillende soorten stille ventilatoren die gebruikt kunnen worden om de temperatuur in een ruimte te verminderen of om de luchtkwaliteit te verbeteren. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende soorten stille ventilatoren:

 • Tafelventilator: Dit is een kleine, draagbare ventilator die op een tafel of een andere oppervlakte kan worden geplaatst. Ze zijn meestal stil en geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes.
 • Muurventilator: Dit is een ventilator die aan de muur kan worden bevestigd en die lucht in een bepaalde richting kan blazen. Muurventilatoren zijn meestal stil en geschikt voor gebruik in middelgrote of grote ruimtes.
 • Plafondventilator: Dit is een ventilator die aan het plafond kan worden bevestigd en die lucht in een bepaalde richting kan blazen. Plafondventilatoren zijn meestal stil en geschikt voor gebruik in middelgrote of grote ruimtes.
 • Towerventilator: Dit is een verticale ventilator die op de grond kan worden geplaatst en die lucht in een bepaalde richting kan blazen. Towerventilatoren zijn meestal stil en geschikt voor gebruik in middelgrote of grote ruimtes.
 • Koelventilator: Dit is een ventilator die is uitgerust met een koelmiddel, zoals ijs of koud water, om de lucht te verkoelen die door de ventilator wordt aangezogen. Koelventilatoren zijn meestal stil en geschikt voor gebruik in middelgrote of grote ruimtes.
 • Luchtreiniger: Dit is een ventilator die is uitgerust met een luchtzuiveringssysteem om de lucht in een ruimte te reinigen. Luchtreinigers zijn meestal stil en geschikt voor gebruik in middelgrote of grote ruimtes.

Is een ventilator energiezuinig?

In het algemeen zijn ventilatoren relatief energiezuinig in vergelijking met andere elektrische apparaten, zoals airconditioners of verwarmingen. Ze gebruiken meestal minder energie omdat ze minder krachtig zijn dan deze andere apparaten en omdat ze alleen lucht verplaatsen in plaats van de temperatuur te veranderen.

Er zijn echter wel enkele factoren die bepalen hoe energiezuinig een ventilator is. Zo kan de grootte van de ventilator invloed hebben op het energieverbruik, aangezien grotere ventilatoren meer energie kunnen gebruiken dan kleinere modellen. Het type motor dat wordt gebruikt in de ventilator kan ook invloed hebben op het energieverbruik, aangezien sommige motoren zuiniger zijn dan andere.

Als je op zoek bent naar een energiezuinige ventilator, is het aan te raden om te zoeken naar modellen met een lage wattage en een zuinige motor. Sommige ventilatoren hebben ook speciale energiebesparingsfuncties, zoals een automatische uitschakelfunctie of een timer, die ervoor zorgen dat de ventilator niet onnodig blijft draaien en dus energie bespaart.

Veelgestelde vragen

Kan je ventilator ‘s nachts aan laten?

Het is meestal veilig om een ventilator 's nachts aan te laten, aangezien ventilatoren geen hitte produceren en daarom geen brandgevaar opleveren. Het kan echter wel storend zijn om te slapen met een luidruchtige ventilator, dus het is belangrijk om te letten op het geluidsniveau van de ventilator als je van plan bent om hem 's nachts aan te laten. Als je een stille ventilator hebt, zou het in principe veilig moeten zijn om hem 's nachts aan te laten.

Er zijn echter enkele andere factoren waar je rekening mee moet houden als je van plan bent om een ventilator 's nachts aan te laten. Zo kan het bijvoorbeeld vervelend zijn als de ventilator te koude lucht blaast, wat ervoor kan zorgen dat je het koud krijgt tijdens het slapen. Het is daarom aan te raden om de ventilator op een lagere stand te zetten als je van plan bent om hem 's nachts aan te laten. Het is ook aan te raden om de ventilator op een plek te zetten waar hij niet direct in je gezicht blaast, zodat je niet constant door de luchtstroom gestoord wordt.

In het algemeen is het aan te raden om de ventilator uit te zetten als je de kamer verlaat of als je niet thuis bent, omdat dit energie kan besparen. Als je van plan bent om de ventilator 's nachts aan te laten, is het aan te raden om hem op een lagere stand te zetten en ervoor te zorgen dat hij op een geschikte plek staat.

Kun je ziek worden van ventilatie?

Het is mogelijk om ziek te worden van een ventilatiesysteem, hoewel dit meestal niet direct door het ventilatiesysteem zelf gebeurt. In plaats daarvan kan een slecht onderhouden of vervuild ventilatiesysteem bijdragen aan het risico op ziekte door het verspreiden van luchtverontreinigingen of het creëren van een ongezonde leefomgeving.

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je ventilatiesysteem niet bijdraagt aan het risico op ziekte:

 • Zorg ervoor dat het ventilatiesysteem regelmatig wordt onderhouden om ervoor te zorgen dat het goed werkt en om te voorkomen dat het vervuild raakt.
 • Zorg ervoor dat het ventilatiesysteem wordt geïnstalleerd en onderhouden door een professioneel, zodat je ervan verzekerd bent dat het op de juiste manier werkt.
 • Zorg ervoor dat het ventilatiesysteem voldoet aan de lokale bouw- en veiligheidsvoorschriften, zodat je ervan verzekerd bent dat het veilig is om te gebruiken.
 • Zorg ervoor dat het ventilatiesysteem wordt gebruikt volgens de aanwijzingen van de fabrikant, zodat je ervan verzekerd bent dat het op de juiste manier werkt.

Als je ervoor zorgt dat je ventilatiesysteem goed onderhouden en veilig is, is het waarschijnlijk dat je geen ziekte zult oplopen als gevolg van het gebruik ervan.

Onze favoriet

Maak kennis met de ventilator die je verrast met een zacht briesje, een sterke windvlaag en alles daar tussenin. De Duux Whisper heeft maar liefst 26 snelheden.

Beste prijs op BOL.com