Dekbed: Vind hier de 5 beste Tempur matrassen van 2024

Het vinden van een matras kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar een matras met specifieke eigenschappen, zoals een Tempur matras. Tempur matrassen zijn gemaakt van speciale memory foam die zich aanpast aan de vorm van je lichaam en die drukpunten vermindert, wat kan leiden tot een comfortabelere slaapervaring. Als je op zoek bent naar een Tempur matras, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. In deze introductie zullen we kijken naar enkele van de belangrijkste overwegingen die je moet maken bij het vinden van een Tempur matras.

Wat zijn de beste Tempur matrassen?

Onze favoriet

Met dit TEMPUR® Original matras geniet je maximaal van álle voordelen waar TEMPUR® wereldwijd zo bekend om staat. 

 • Dichtheid
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid

2e beste keuze

Met TEMPUR® matras Sensation Prima 19 geniet jij iedere nacht van de voordelen waar TEMPUR® wereldwijd om bekend staat. 

 • Dichtheid
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid

3e beste keuze

Dit 21 cm dikke TEMPUR® Cloud Supreme matras heeft de perfecte, innovatieve balans tussen zachtheid en ondersteuning. 

 • Dichtheid
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste Tempur matrassen op getest?

De beste Tempur matrassen worden geselecteerd op basis van hun dichtheid, ademend vermogen en duurzaamheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste Tempur matrassen worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
TEMPUR® matras Original Elite 25

De TEMPUR® matras Original Elite 25 is een comfortabele en ondersteunende matras die gemaakt is van hoogwaardige memory foam. De matras is 180 x 210 cm en is geschikt voor tweepersoonsbedden.

De Original Elite 25 is ontworpen om drukpunten te verminderen en zich aan te passen aan de vorm van je lichaam, wat kan leiden tot een comfortabelere slaapervaring. De matras heeft een hardheid van 25, wat betekent dat hij steviger aanvoelt dan sommige andere Tempur matrassen, wat kan zorgen voor extra ondersteuning voor je rug en nek.

De Original Elite 25 is gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat de matras lange tijd meegaat en hygiënisch blijft. Hij is ook beschikbaar met een beperkte garantie van 10 jaar, zodat je zeker kunt zijn dat je beschermd bent als er iets misgaat met de matras.

Al met al is de TEMPUR® matras Original Elite 25 een comfortabele en ondersteunende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een matras met goede drukverminderingseigenschappen en extra ondersteuning voor hun rug en nek.

 • Dichtheid
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#2
TEMPUR® Sensation Prima 19 Traagschuimmatras

De TEMPUR® Sensation Prima 19 Traagschuimmatras is een comfortabele en ondersteunende matras die gemaakt is van hoogwaardige memory foam. De matras is 90x200 cm en is geschikt voor eenpersoonsbedden.

De Sensation Prima 19 is ontworpen om drukpunten te verminderen en zich aan te passen aan de vorm van je lichaam, wat kan leiden tot een comfortabelere slaapervaring. De matras heeft een hardheid van 19, wat betekent dat hij zachter aanvoelt dan sommige andere Tempur matrassen, wat kan zorgen voor extra comfort voor mensen die op zoek zijn naar een zachte en comfortabele slaapervaring.

De Sensation Prima 19 is gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat de matras lange tijd meegaat en hygiënisch blijft. Hij is ook beschikbaar met een beperkte garantie van 10 jaar, zodat je zeker kunt zijn dat je beschermd bent als er iets misgaat met de matras.

Al met al is de TEMPUR® Sensation Prima 19 Traagschuimmatras een comfortabele en ondersteunende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een matras met goede drukverminderingseigenschappen en extra comfort. Het is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een zachte en comfortabele slaapervaring.

 • Dichtheid
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#3
TEMPUR® matras Cloud Supreme 21

De TEMPUR® matras Cloud Supreme 21 is een comfortabele en ondersteunende matras die gemaakt is van hoogwaardige memory foam. De matras is 90 x 210 cm en is geschikt voor eenpersoonsbedden.

De Cloud Supreme 21 is ontworpen om drukpunten te verminderen en zich aan te passen aan de vorm van je lichaam, wat kan leiden tot een comfortabelere slaapervaring. De matras heeft een hardheid van 21, wat betekent dat hij zacht aanvoelt en zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van je lichaam, wat kan zorgen voor extra comfort voor mensen die op zoek zijn naar een zachte en comfortabele slaapervaring.

De Cloud Supreme 21 is gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat de matras lange tijd meegaat en hygiënisch blijft. Hij is ook beschikbaar met een beperkte garantie van 10 jaar, zodat je zeker kunt zijn dat je beschermd bent als er iets misgaat met de matras.

Al met al is de TEMPUR® matras Cloud Supreme 21 een comfortabele en ondersteunende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een matras met goede drukverminderingseigenschappen en extra comfort. Het is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een zachte en comfortabele slaapervaring.

 • Dichtheid
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#4
TEMPUR® matras Original Elite 25

De TEMPUR® matras Cloud Elite 25 is een comfortabele en ondersteunende matras die gemaakt is van hoogwaardige memory foam. De matras is 180 x 220 cm en is geschikt voor tweepersoonsbedden.

De Cloud Elite 25 is ontworpen om drukpunten te verminderen en zich aan te passen aan de vorm van je lichaam, wat kan leiden tot een comfortabelere slaapervaring. De matras heeft een hardheid van 25, wat betekent dat hij steviger aanvoelt dan sommige andere Tempur matrassen, wat kan zorgen voor extra ondersteuning voor je rug en nek.

De Cloud Elite 25 is gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat de matras lange tijd meegaat en hygiënisch blijft. Hij is ook beschikbaar met een beperkte garantie van 10 jaar, zodat je zeker kunt zijn dat je beschermd bent als er iets misgaat met de matras.

Al met al is de TEMPUR® matras Cloud Elite 25 een comfortabele en ondersteunende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een matras met goede drukverminderingseigenschappen en extra ondersteuning voor hun rug en nek. Het is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een stevige en comfortabele slaapervaring.

 • Dichtheid
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

#5
TEMPUR® Original Supreme 21 Traagschuimmatras

De TEMPUR® Original Supreme 21 Traagschuimmatras is een comfortabele en ondersteunende matras die gemaakt is van hoogwaardige memory foam. De matras is 90x200 cm en is geschikt voor eenpersoonsbedden.

De Original Supreme 21 is ontworpen om drukpunten te verminderen en zich aan te passen aan de vorm van je lichaam, wat kan leiden tot een comfortabelere slaapervaring. De matras heeft een hardheid van 21, wat betekent dat hij zacht aanvoelt en zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van je lichaam, wat kan zorgen voor extra comfort voor mensen die op zoek zijn naar een zachte en comfortabele slaapervaring.

De Original Supreme 21 is gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat de matras lange tijd meegaat en hygiënisch blijft. Hij is ook beschikbaar met een beperkte garantie van 10 jaar, zodat je zeker kunt zijn dat je beschermd bent als er iets misgaat met de matras.

Al met al is de TEMPUR® Original Supreme 21 Traagschuimmatras een comfortabele en ondersteunende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een matras met goede drukverminderingseigenschappen en extra comfort. Het is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een zachte en comfortabele slaapervaring.

 • Dichtheid
 • Ademend vermogen
 • Duurzaamheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een Tempur matras?

Een Tempur matras is een soort matras die gemaakt is van speciale memory foam. Memory foam is een soort schuim dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam en die drukpunten vermindert, wat kan leiden tot een comfortabelere slaapervaring.

Tempur matrassen zijn ontworpen om comfortabel en ondersteunend te zijn, en ze worden vaak gebruikt door mensen die last hebben van rug- of nekklachten. Ze zijn ook populair bij mensen die op zoek zijn naar een matras met goede drukverminderingseigenschappen.

Tempur matrassen zijn beschikbaar in verschillende hardheden en diktes, dus je kunt een matras kiezen die bij je behoeften past. Ze zijn ook gemaakt van hoogwaardige materialen die ervoor zorgen dat de matras lange tijd meegaat en hygiënisch blijft. Al met al is een Tempur matras een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en ondersteunende matras met goede drukverminderingseigenschappen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Tempur matras?

Bij het kopen van een Tempur matras dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Maat

Het is belangrijk om te letten op de maat van een Tempur matras omdat je wilt zorgen dat je een matras hebt die past bij je behoeften en die goed op je bed past. Als de matras te groot of te klein is, kan dit leiden tot comfortproblemen en kan het ook moeilijker zijn om het bed op te maken.

Er zijn verschillende maten Tempur matrassen beschikbaar, dus het is belangrijk om te controleren welke maat het beste bij je behoeften past. Als je bijvoorbeeld een tweepersoonsbed hebt, heb je een grotere matras nodig dan als je een eenpersoonsbed hebt. Hetzelfde geldt voor de hoogte van het bed en de beschikbare ruimte in de slaapkamer.

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de dikte van de matras. Als je bijvoorbeeld een laag bed hebt, heb je wellicht een dunnere matras nodig dan als je een hoog bed hebt. Al met al is het belangrijk om te letten op de maat van een Tempur matras om ervoor te zorgen dat je een matras hebt die past bij je behoeften en die goed op je bed past, zodat je comfortabel kunt slapen en je bed gemakkelijk op kunt maken. Als je een Tempur matras koopt, is het daarom belangrijk om te controleren of de maat die je koopt geschikt is voor je bed en de beschikbare ruimte in je slaapkamer.

Hardheid

Het is belangrijk om te letten op de hardheid van een Tempur matras omdat dit kan bepalen hoe comfortabel en ondersteunend de matras is. Hardheid verwijst naar hoe stevig of zacht een matras aanvoelt en kan invloed hebben op hoe goed een matras aanpast aan de vorm van je lichaam en hoe goed hij drukpunten vermindert.

Er zijn verschillende hardheden Tempur matrassen beschikbaar, dus het is belangrijk om te letten op de hardheid die het beste bij je behoeften past. Als je bijvoorbeeld een zachtere matras wilt, kun je kiezen voor een matras met een lagere hardheid, terwijl als je een stevigere matras wilt, je kunt kiezen voor een matras met een hogere hardheid.

Houd er rekening mee dat hardheid ook kan variëren afhankelijk van het gewicht van de persoon die op de matras ligt. Als je bijvoorbeeld een zwaardere persoon bent, kun je misschien een hardere matras nodig hebben om ervoor te zorgen dat je genoeg ondersteuning krijgt. Al met al is het belangrijk om te letten op de hardheid van een Tempur matras om ervoor te zorgen dat je een matras kiest die comfortabel en ondersteunend is voor jou.

Garantie

Het is belangrijk om te letten op de garantie van een Tempur matras omdat dit kan bepalen hoeveel bescherming je hebt als er iets misgaat met de matras. Garantie kan verwijzen naar de tijd dat de fabrikant de matras zal repareren of vervangen als er problemen zijn met de kwaliteit of prestaties ervan.

Als je een matras koopt, is het belangrijk om te controleren welke garantie er wordt aangeboden en wat dit precies omvat. Sommige fabrikanten bieden bijvoorbeeld een beperkte garantie van een paar jaar, terwijl anderen een langere garantie aanbieden. Het is ook belangrijk om te controleren wat de voorwaarden zijn voor het gebruik van de garantie, zoals bijvoorbeeld of je de matras op een specifieke manier moet onderhouden om in aanmerking te komen voor garantie.

Al met al is het belangrijk om te letten op de garantie van een Tempur matras om ervoor te zorgen dat je genoeg bescherming hebt als er iets misgaat met de matras en om ervoor te zorgen dat je weet wat je kunt verwachten als je gebruik wilt maken van de garantie.

Prijs

Het is belangrijk om te letten op de prijs van een Tempur matras omdat dit kan bepalen of het binnen je budget past en hoeveel waar voor je geld je krijgt. Matrassen kunnen in verschillende prijsklassen vallen, afhankelijk van de kenmerken, materialen en garantie die ze bieden.

Als je op zoek bent naar een Tempur matras, is het belangrijk om te bepalen wat je budget is en om te zoeken naar matrassen die binnen dat budget vallen. Houd er rekening mee dat sommige matrassen duurder kunnen zijn, maar dat dit niet altijd betekent dat ze beter zijn. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de specifieke kenmerken en materialen die elke matras biedt om te bepalen wat het beste bij je behoeften past.

Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op eventuele kortingen of aanbiedingen die beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld de verkoop van een voorraad matrassen of het aanbieden van gratis bezorging. Al met al is het belangrijk om te letten op de prijs van een Tempur matras om ervoor te zorgen dat het binnen je budget past en om te kijken naar eventuele aanbiedingen die beschikbaar zijn. Zo kun je de beste waar voor je geld krijgen en een matras kiezen die bij je behoeften past zonder te veel te betalen.

Wat zijn de voordelen van een Tempur matras?

Er zijn een aantal voordelen van een Tempur matras:

 1. Comfort: Tempur matrassen zijn gemaakt van memory foam, wat betekent dat ze zich aanpassen aan de vorm van je lichaam en drukpunten kunnen verminderen. Dit kan leiden tot een comfortabelere slaapervaring.
 2. Ondersteuning: Tempur matrassen zijn ontworpen om je lichaam te ondersteunen en te helpen om een natuurlijke slaaphouding te behouden.
 3. Duurzaamheid: Tempur matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn daarom lange tijd mee te gaan.
 4. Hygiëne: Tempur matrassen zijn gemakkelijk te onderhouden en hygiënisch te houden.
 5. Garantie: Tempur matrassen zijn beschikbaar met een beperkte garantie, wat betekent dat je beschermd bent als er iets misgaat met de matras.

Al met al zijn Tempur matrassen een comfortabele en ondersteunende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige matras met goede drukverminderingseigenschappen.

Hoe dik is een Tempur matras?

Het is moeilijk om een specifieke dikte te geven voor een Tempur matras, omdat de dikte kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de gewenste comfortniveaus. Sommige Tempur matrassen zijn dikker dan andere, afhankelijk van de hoeveelheid schuim en andere materialen die worden gebruikt in de constructie. Als u specifieke informatie wilt over de dikte van een bepaald Tempur matras, raad ik aan om de website van de fabrikant te bezoeken of contact op te nemen met de fabrikant om meer informatie te verkrijgen.

Veelgestelde vragen

Welk matras is vergelijkbaar met Tempur?

Er zijn een aantal matrassen op de markt die vergelijkbaar zijn met Tempur matrassen, omdat ze ook gebruik maken van memory foam of andere soorten schuim met hoge drukverlaging om comfort te bieden. Dit zijn enkele van de matrassen die vergelijkbaar kunnen zijn met Tempur:

 1. Nectar: Dit is een matras gemaakt van memory foam en gelinfusie, wat betekent dat het koeler blijft dan sommige andere memory foam matrassen.
 2. Casper: Dit is een hybride matras gemaakt van een combinatie van memory foam en pocketveren, wat zorgt voor zowel comfort als ondersteuning.
 3. Leesa: Dit is een matras gemaakt van foam met hoge drukverlaging, wat betekent dat het comfortabel is voor mensen die last hebben van drukpunten.
 4. Purple: Dit is een matras gemaakt van een uniek, elastisch materiaal dat comfortabel is en goed aanvoelt voor veel mensen.

Houd er rekening mee dat elk van deze matrassen uniek is en dat de juiste keuze voor u afhankelijk is van uw specifieke slaapbehoeften en voorkeuren. Het is daarom aan te raden om verschillende matrassen te proberen voordat u een beslissing maakt.

Wat is het verschil tussen traagschuim en Tempur?

Tempur en traagschuim zijn beide soorten schuim die worden gebruikt in matrassen en andere slaapaccessoires om comfort te bieden. Ze zijn echter niet hetzelfde.

Tempur is een merknaam voor een specifiek soort schuim dat wordt geproduceerd door Tempur-Sealy International, Inc., een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van matrassen en andere slaapaccessoires. Het Tempur schuim is gemaakt van polyurethaan en is ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam en drukpunten te verminderen.

Traagschuim, aan de andere kant, is een algemene term voor een soort schuim dat langzaam terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm als het wordt ingedrukt. Dit type schuim wordt vaak gebruikt in matrassen en kussens omdat het comfortabel aanvoelt en goed kan aanpassen aan de vorm van het lichaam. Het kan ook helpen om drukpunten te verminderen.

In feite is het Tempur schuim een soort traagschuim, maar niet alle traagschuim is Tempur. Er zijn veel andere merken en fabrikanten die hun eigen versies van traagschuim maken en gebruiken in hun producten.

Is koudschuim hetzelfde als Tempur?

Nee, koudschuim is niet hetzelfde als Tempur. Koudschuim is een soort schuim dat wordt geproduceerd door het mengen van polyurethaan met andere materialen, zoals koelmiddelen en andere additieven. Het is ontworpen om koeler aan te voelen dan sommige andere soorten schuim, wat kan helpen om het comfortabeler te maken om op te liggen, vooral tijdens de warme maanden.

Tempur, aan de andere kant, is een merknaam voor een specifiek soort schuim dat wordt geproduceerd door Tempur-Sealy International, Inc., een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van matrassen en andere slaapaccessoires. Het Tempur schuim is gemaakt van polyurethaan en is ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam en drukpunten te verminderen. Het heeft een unieke structuur en eigenschappen die anders zijn dan koudschuim.

Hoewel beide soorten schuim comfortabel kunnen zijn om op te liggen, zijn ze op verschillende manieren gemaakt en hebben ze verschillende eigenschappen. Koudschuim is koeler aan het aanvoelen en Tempur is bekend om zijn vermogen om zich aan te passen aan de vorm van het lichaam. Het is daarom belangrijk om de specifieke eigenschappen van elk type schuim in overweging te nemen als u beslist welk matras het beste bij uw slaapbehoeften past.

Onze favoriet

Met dit TEMPUR® Original matras geniet je maximaal van álle voordelen waar TEMPUR® wereldwijd zo bekend om staat. 

Beste prijs op BOL.com