Tencel dekbedovertrek: Vind hier de 5 beste tencel dekbedovertrekken van 2024

Het kiezen van een dekbedovertrek kan een belangrijke overweging zijn als je op zoek bent naar comfort en duurzaamheid in je slaapkamer. Een dekbedovertrek van tencel kan een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam en comfortabel alternatief voor katoenen dekbedovertrekken. Tencel is gemaakt van houtpulp en heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere natuurlijke materialen, zoals een zachte, soepele textuur en goede vochtregulerende eigenschappen. Bovendien is tencel een milieuvriendelijk materiaal omdat het wordt gemaakt met een gesloten kringloopsysteem, waarbij chemicaliën en water worden hergebruikt tijdens het productieproces. Als je op zoek bent naar een dekbedovertrek van tencel, is het belangrijk om te zoeken naar producten met een hoge kwaliteit en die zijn gemaakt met duurzame, ethische praktijken.

Wat zijn de beste tencel dekbedovertrekken?

Onze favoriet

De Coco & Cici Tencel dekbedovertrek is een zacht, luxueus en duurzaam beddengoed dat perfect is voor een tweepersoonsbed.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Warmte

2e beste keuze

De Fissaggio Dune Tencel met Dune Linnen Piping Dekbedovertrek is perfect voor een tweepersoonsbed.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Warmte

3e beste keuze

De Beddinghouse Ingmar dekbedovertrek is gemaakt van zachte en duurzame tencel, wat bekend staat om zijn ademend vermogen.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Warmte

Op deze pagina:

Waar zijn de beste tencel dekbedovertrekken op getest?

De beste tencel dekbedovertrekken worden geselecteerd op basis van hun kwaliteit, afmetingen en warmte. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste tencel dekbedovertrekken worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Coco & Cici Tencel dekbedovertrek

De Coco & Cici Tencel dekbedovertrek is een zacht, luxueus en duurzaam beddengoed dat perfect is voor een tweepersoonsbed. Het dekbedovertrek is gemaakt van hoogwaardig Tencel-materiaal, wat bekend staat om zijn zachte en gladde textuur. Het Tencel-materiaal is ook duurzaam en hypoallergeen, wat ervoor zorgt dat het dekbedovertrek comfortabel is voor mensen met huidproblemen of allergieën. De dekbedovertrek heeft een formaat van 240 x 220 cm, wat betekent dat het geschikt is voor een tweepersoonsbed. Het dekbedovertrek heeft ook een mooi off-white kleur, wat ervoor zorgt dat het een stijlvolle toevoeging is aan de slaapkamer. Al met al is de Coco & Cici Tencel dekbedovertrek een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar zacht, luxueus en duurzaam beddengoed voor een tweepersoonsbed.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Warmte
Beste prijs op BOL.com

#2
Fissaggio Dune Tencel met Dune Linnen Piping Dekbedovertrek

De Fissaggio Dune Tencel met Dune Linnen Piping Dekbedovertrek is een stijlvol en comfortabel beddengoed dat perfect is voor een tweepersoonsbed. Het dekbedovertrek is gemaakt van hoogwaardig Tencel-materiaal en is afgewerkt met een dune linnen piping, wat ervoor zorgt dat het dekbedovertrek een luxueuze en elegante uitstraling heeft. Het Tencel-materiaal is ook duurzaam en hypoallergeen, wat ervoor zorgt dat het dekbedovertrek comfortabel is voor mensen met huidproblemen of allergieën. De dekbedovertrek heeft een formaat van 240 x 220 cm en wordt geleverd met slopen in een formaat van 60 x 70 cm. Het dekbedovertrek heeft ook een mooie dune kleur, wat ervoor zorgt dat het een stijlvolle toevoeging is aan de slaapkamer. Al met al is de Fissaggio Dune Tencel met Dune Linnen Piping Dekbedovertrek een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvol en comfortabel dekbedovertrek voor een tweepersoonsbed.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Warmte
Beste prijs op BOL.com

#3
Beddinghouse Ingmar dekbedovertrek

De Beddinghouse Ingmar dekbedovertrek is gemaakt van zachte en duurzame tencel, wat bekend staat om zijn ademend vermogen en zachtheid. Het dekbedovertrek is voorzien van een prachtig zandkleurig dessin en heeft een afmeting van 240 x 200/220 cm, met bijbehorende kussenslopen van 60 x 70 cm. Het dekbedovertrek heeft een ritssluiting aan de onderkant, wat het gemakkelijk maakt om het dekbed in te brengen. Bovendien is het dekbedovertrek gemakkelijk te wassen en te onderhouden. Als u op zoek bent naar een comfortabel en duurzaam dekbedovertrek, is de Beddinghouse Ingmar dekbedovertrek een uitstekende keuze.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Warmte
Beste prijs op BOL.com

#4
KOALA HUG dekbedovertrek

De KOALA HUG dekbedovertrek is een comfortabele en duurzame optie voor beddengoed. Het dekbedovertrek is gemaakt van 100% TENCEL™ lyocell, wat bekend staat om zijn zachte en gladde textuur. TENCEL™ lyocell is ook duurzaam en biologisch afbreekbaar, wat ervoor zorgt dat het dekbedovertrek goed is voor het milieu. Het dekbedovertrek is ook antibacterieel, wat ervoor zorgt dat het hygiënisch is en helpt om bacteriën en geuren te verminderen. Het dekbedovertrek heeft een formaat van 140 x 220 cm en wordt geleverd met een kussensloop in een formaat van 60 x 70 cm. Het dekbedovertrek heeft ook een mooie oceaan blauwe kleur, wat ervoor zorgt dat het een stijlvolle toevoeging is aan de slaapkamer. Al met al is de KOALA HUG dekbedovertrek een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele, duurzame en hygiënische optie voor beddengoed.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Warmte
Beste prijs op BOL.com

#5
Yumeko dekbedovertrek

De Yumeko dekbedovertrek is een duurzame en biologisch afbreekbare optie voor beddengoed. Het dekbedovertrek is gemaakt van een mengsel van katoen, tencel lyocell en polyester, wat ervoor zorgt dat het dekbedovertrek zacht en comfortabel aanvoelt. Tencel lyocell is een duurzame en biologisch afbreekbare vezel die wordt gemaakt van houtpulp van gecontroleerde en duurzame bosbouw. Het dekbedovertrek is ook ecologisch, omdat het is gemaakt van natuurlijke materialen en is biologisch afbreekbaar. Het dekbedovertrek heeft een formaat van 140 x 220 cm en wordt geleverd met een kussensloop in een formaat van 60 x 70 cm. Het dekbedovertrek heeft ook een mooie blauwe chambray kleur, wat ervoor zorgt dat het een stijlvolle toevoeging is aan de slaapkamer. Al met al is de Yumeko dekbedovertrek een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en ecologische optie voor bed.

 • Kwaliteit
 • Afmetingen
 • Warmte
Beste prijs op BOL.com

Wat is een dekbedovertrek tencel?

Een dekbedovertrek van Tencel is een type dekbedovertrek gemaakt van het materiaal Tencel. Tencel is een duurzame en biologisch afbreekbare vezel die wordt gemaakt van houtpulp van gecontroleerde en duurzame bosbouw. Tencel is bekend om zijn zachte en gladde textuur en is ook hypoallergeen, wat ervoor zorgt dat het dekbedovertrek comfortabel is voor mensen met huidproblemen of allergieën. Dekbedovertrekken van Tencel zijn ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, omdat ze gemakkelijk kunnen worden gewassen en gestreken. Al met al is een dekbedovertrek van Tencel een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar comfortabele, duurzame en hypoallergene dekbedovertrekken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een dekbedovertrek tencel?

Bij het kopen van een dekbedovertrek tencel dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Kwaliteit materiaal

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om te letten op de kwaliteit van het materiaal als u een dekbedovertrek van tencel koopt. Ten eerste is tencel een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, maar het is ook een relatief kostbaar materiaal. Als u een dekbedovertrek van tencel koopt, wilt u ervoor zorgen dat u het beste waar voor uw geld krijgt en dat u een product koopt dat van goede kwaliteit is en dat lang mee zal gaan.

Daarnaast kan de kwaliteit van het materiaal van een dekbedovertrek van tencel ook invloed hebben op het comfort en de duurzaamheid van het product. Dekbedovertrekken van tencel met een hoge thread count, wat betekent dat ze gemaakt zijn van fijne, zachte garens, zullen waarschijnlijk comfortabeler zijn dan dekbedovertrekken van lagere kwaliteit. Bovendien kan een dekbedovertrek van lage kwaliteit sneller slijten of vervagen na verloop van tijd, wat kan leiden tot comfortproblemen en een lagere levensduur van het product.

Daarom is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het materiaal als u een dekbedovertrek van tencel koopt, zodat u ervoor kunt zorgen dat u een product krijgt dat comfortabel is, duurzaam is en waar voor uw geld. Zoek naar dekbedovertrekken met een hoge thread count en kijk of ze voorzien zijn van een certificering van duurzaamheid, wat kan aangeven dat ze op een verantwoorde manier zijn geproduceerd.

Afmetingen Tencel Dekbedovertrek

Het is belangrijk om te letten op de afmetingen van een dekbedovertrek van tencel als u er een koopt, omdat u wilt zorgen dat het dekbedovertrek goed past op uw dekbed. Als het dekbedovertrek te groot of te klein is, kan het moeilijk zijn om het op het dekbed te krijgen en kan het ook oncomfortabel zijn om eronder te slapen. Bovendien kan een dekbedovertrek van de verkeerde afmeting ook leiden tot het vervormen of verzakken van het dekbedovertrek, wat kan leiden tot comfortproblemen en een lagere levensduur van het product.

Daarom is het belangrijk om te letten op de afmetingen van het dekbedovertrek voordat u het koopt, zodat u ervoor kunt zorgen dat het past op uw dekbed en dat het comfortabel is om eronder te slapen. Zorg ervoor dat u de afmetingen van uw dekbed kent voordat u een dekbedovertrek koopt, zodat u kunt zorgen dat u het juiste formaat kiest. Als u twijfelt over welke afmeting het beste is, kunt u overwegen om advies te vragen aan een verkoper of om een dekbedovertrek te kiezen met een goed retourbeleid, zodat u het kunt terugsturen als het niet aan uw verwachtingen voldoet.

Warmte

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk kan zijn om rekening te houden met de warmte van een dekbedovertrek van tencel bij het kopen ervan:

 1. Comfort: Als je het comfortabel wilt hebben tijdens het slapen, is het belangrijk om een dekbedovertrek te kiezen die geschikt is voor de temperatuur in je slaapkamer en voor je persoonlijke voorkeuren. Als je bijvoorbeeld snel het warm hebt tijdens het slapen, kan een dekbedovertrek van tencel met goede ademende eigenschappen helpen om je koel te houden.

 2. Slaapkwaliteit: De temperatuur kan een belangrijke rol spelen in de slaapkwaliteit. Als je te warm of te koud bent tijdens het slapen, kan dit leiden tot ongemak en slechtere slaap. Door een dekbedovertrek te kiezen die geschikt is voor de temperatuur in je slaapkamer, kan dit helpen om je slaapkwaliteit te verbeteren.

 3. Duurzaamheid: Als je op zoek bent naar een duurzame dekbedovertrek, kan het kiezen van een dekbedovertrek van tencel met goede vochtregulerende eigenschappen helpen om het gebruik van airconditioning of verwarming te verminderen. Dit kan helpen om energie te besparen en het milieu te beschermen.

Het is aanbevolen om te zoeken naar een dekbedovertrek van tencel met goede ademende eigenschappen en vochtregulerende eigenschappen als je op zoek bent naar een dekbedovertrek die geschikt is voor verschillende temperaturen. Als je twijfelt over welke dekbedovertrek het beste is voor jouw behoeften, kun je altijd de verkoper of fabrikant van het product contacteren voor specifieke aanbevelingen.

Soort tijk

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk kan zijn om rekening te houden met de soort tijk bij het kopen van een dekbedovertrek van tencel:

 1. Comfort: De soort tijk van een dekbedovertrek kan van invloed zijn op het comfort tijdens het slapen. Sommige tijken zijn bijvoorbeeld zachter en soepeler dan andere, wat kan helpen om het comfort te verhogen.

 2. Duurzaamheid: De soort tijk kan ook van invloed zijn op de duurzaamheid van een dekbedovertrek. Sommige tijken zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen slijtage en vervorming dan andere, wat kan helpen om de levensduur van het product te verlengen.

 3. Kwaliteit: De soort tijk kan ook van invloed zijn op de kwaliteit van een dekbedovertrek. Sommige tijken zijn bijvoorbeeld gemaakt van hoogwaardigere materialen dan andere, wat kan helpen om ervoor te zorgen dat het product beter blijft presteren na verloop van tijd.

Als je op zoek bent naar een dekbedovertrek van tencel, is het aanbevolen om te zoeken naar een product met een hoogwaardige tijk die comfortabel en duurzaam is. Als je twijfelt over welke soort tijk het beste is voor jouw behoeften, kun je altijd de verkoper of fabrikant van het product contacteren voor specifieke aanbevelingen.

Anti allergie

Het is belangrijk om te letten op anti-allergie eigenschappen als u een dekbedovertrek van tencel koopt, vooral als u of iemand in uw huishouden last heeft van allergieën of astma. Allergieën en astma kunnen worden verergerd door stoffen en allergenen die zich ophopen in beddengoed en dekbedovertrekken, dus het kiezen van een dekbedovertrek met anti-allergie eigenschappen kan helpen om deze symptomen te verminderen.

Tencel is een hypoallergeen materiaal dat bekend staat om zijn anti-allergie eigenschappen. Het is gemaakt van houtpulp en wordt geproduceerd met behulp van een milieuvriendelijke closed-loop-methode, wat betekent dat er geen giftige chemicaliën of restproducten achterblijven tijdens het productieproces. Dit kan helpen om de kans op allergische reacties te verminderen.

Daarnaast kunnen sommige dekbedovertrekken van tencel ook worden behandeld met anti-allergische coatings of behandelingen om de kans op allergische reacties verder te verminderen. Als u of iemand in uw huishouden last heeft van allergieën of astma, is het belangrijk om te zoeken naar dekbedovertrekken van tencel met deze extra anti-allergie eigenschappen. Zoek naar producten die zijn gecertificeerd door een organisatie als het Asthma and Allergy Foundation of America, wat kan aangeven dat ze geschikt zijn voor mensen met allergieën of astma.

Wasbaar

Er zijn een aantal redenen waarom het belangrijk kan zijn om rekening te houden met de wasbaarheid van een dekbedovertrek van tencel bij het kopen ervan:

 1. Hygiëne: Een dekbedovertrek kan snel vuil worden door transpiratie, huidschilfers en andere stoffen die tijdens het slapen worden afgegeven. Door een dekbedovertrek te kiezen die gemakkelijk te wassen is, kan dit helpen om ervoor te zorgen dat het product hygiënisch blijft en om de geur te verminderen.

 2. Gemak: Als je een dekbedovertrek hebt die gemakkelijk te wassen is, kan dit je tijd en moeite besparen als het tijd is om het product te onderhouden. Dit kan vooral handig zijn als je weinig tijd hebt om je bezig te houden met het wassen en strijken van je beddengoed.

 3. Duurzaamheid: Een dekbedovertrek kan snel slijten als het vaak wordt gewassen of als het op een hoge temperatuur wordt gedroogd. Door een dekbedovertrek te kiezen die gemakkelijk te wassen is op een lage temperatuur en die niet hoeft te worden gestreken, kan dit helpen om de levensduur van het product te verlengen.

Als je op zoek bent naar een dekbedovertrek van tencel, is het aanbevolen om te zoeken naar een product dat gemakkelijk te wassen is op een lage temperatuur en dat niet hoeft te worden gestreken. Als je twijfelt over de wasbaarheid van een product, kun je altijd de verkoper of fabrikant van het product contacteren voor specifieke aanbevelingen.

Wat zijn de voordelen van een Tencel dekbedovertrek?

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van een dekbedovertrek van tencel:

 1. Zachte en soepele textuur: Tencel heeft een zachte en soepele textuur, wat het comfortabel maakt om te gebruiken als dekbedovertrek.

 2. Goede vochtregulerende eigenschappen: Tencel is bekend om zijn goede vochtregulerende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen om transpiratie en vocht te absorberen en af te voeren van de huid. Dit kan helpen om het gevoel van zweterigheid te verminderen en de huid koel en comfortabel te houden.

 3. Ademend: Tencel is een ademend materiaal, wat betekent dat het lucht kan doorlaten. Dit kan bijdragen aan het comfort en de hygiëne van het product.

 4. Duurzaam: Tencel wordt gemaakt van houtpulp en wordt gemaakt met een gesloten kringloopsysteem, wat betekent dat chemicaliën en water worden hergebruikt tijdens het productieproces. Dit maakt het een milieuvriendelijk materiaal.

 5. Hypoallergeen: Tencel kan hypoallergeen zijn, wat betekent dat het minder waarschijnlijk is om allergische reacties te veroorzaken dan sommige andere materialen. Dit kan een goede keuze zijn voor mensen met allergieën of huidproblemen.

 6. Gemakkelijk te onderhouden: Tencel is gemakkelijk te onderhouden en hoeft niet gestreken te worden. Het kan gemakkelijk op een lage temperatuur worden gewassen en gedroogd, wat het ook een praktische keuze maakt voor mensen die weinig tijd hebben om zich bezig te houden met het wassen en strijken van hun beddengoed.

Hoe vaak was je je dekbedovertrek?

Het is aanbevolen om je dekbedovertrek ongeveer eens per maand te wassen, afhankelijk van hoe vaak het wordt gebruikt en hoe snel het vuil of geur verzamelt. Als je bijvoorbeeld zweet of transpireert tijdens het slapen, kan het nodig zijn om je dekbedovertrek vaker te wassen om ervoor te zorgen dat het schoon en hygiënisch blijft. Aan de andere kant, als je dekbedovertrek niet vaak wordt gebruikt of als je het regelmatig afdekt met een laken, kan het minder vaak nodig zijn om het te wassen.

Het is belangrijk om de wasinstructies op het etiket van het product te volgen om ervoor te zorgen dat het niet krimpt of vervormt tijdens het wassen. In het algemeen wordt aanbevolen om dekbedovertrekken op een lage temperatuur te wassen en niet te bleken of te strijken op een hoge temperatuur. Als je twijfelt over hoe je het beste je dekbedovertrek kunt wassen, kun je altijd de fabrikant of de verkoper van het product contacteren voor specifieke aanbevelingen.

Veelgestelde vragen

Is Tencel zweterig?

Tencel is bekend om zijn goede vochtregulerende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen om transpiratie en vocht te absorberen en af te voeren van de huid. Dit kan helpen om het gevoel van zweterigheid te verminderen en de huid koel en comfortabel te houden. Tencel is ook een ademend materiaal, wat betekent dat het lucht kan doorlaten, wat ook kan bijdragen aan het comfort en de hygiëne van het product. Als je op zoek bent naar een dekbedovertrek of ander product van tencel dat is ontworpen om zweterigheid te verminderen, is het aanbevolen om te zoeken naar producten die specifiek zijn ontworpen voor deze doeleinden en die zijn gemaakt van hoogwaardig tencel met goede vochtregulerende eigenschappen.

Kan Tencel krimpen?

Tencel kan krimpen, net als andere natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. Het is belangrijk om de wasinstructies op het etiket van het product te volgen om ervoor te zorgen dat het niet krimpt tijdens het wassen. In het algemeen wordt aanbevolen om tencel op een lage temperatuur te wassen en niet te laten drogen op een hoge temperatuur, omdat dit kan helpen om krimping te voorkomen. Het is ook aan te raden om tencel niet te bleken en het niet te strijken op een hoge temperatuur om krimping te voorkomen. Als je twijfelt over hoe je tencel het beste kunt wassen en drogen, kun je altijd de fabrikant of de verkoper van het product contacteren voor specifieke aanbevelingen.

Onze favoriet

De Coco & Cici Tencel dekbedovertrek is een zacht, luxueus en duurzaam beddengoed dat perfect is voor een tweepersoonsbed

Beste prijs op BOL.com