Traagschuim kussen: Vind hier de 5 beste traagschuim kussens van 2024

Traagschuim kussens zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar comfort en ondersteuning voor hun hoofd en nek tijdens het slapen. Ze zijn gemaakt van speciaal schuim dat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, wat kan helpen om een comfortabele en ondersteunende slaappositie te behouden. Als je op zoek bent naar een traagschuim kussen, is het belangrijk om te overwegen wat voor soort slaper je bent en wat voor soort ondersteuning je zoekt. Er zijn verschillende soorten traagschuim kussens op de markt, dus het is belangrijk om een kussen te vinden dat aansluit bij je specifieke behoeften. Bovendien is het verstandig om te letten op de kwaliteit van het schuim en de duurzaamheid van het kussen. Door goed te onderzoeken en te vergelijken, kun je een traagschuim kussen vinden dat bij je past en die bijdraagt aan een comfortabele en ondersteunende nachtrust.

Wat zijn de beste traagschuim kussens?

Onze favoriet

Cloudpillo Hoofdkussen is een comfortabel en ondersteunend kussen gemaakt van memory foam, ook wel bekend als traagschuim.

 • Stevigheid
 • Vochtafvoer
 • Allergievriendelijk

2e beste keuze

Lifetec Premium® Ringkussen Original is een orthopedisch zitkussen dat is ontworpen om aambeien te verlichten.

 • Stevigheid
 • Vochtafvoer
 • Allergievriendelijk

3e beste keuze

Best Life Stuitkussen is een ergonomisch zitkussen dat is ontworpen om de houding te verbeteren.

 • Stevigheid
 • Vochtafvoer
 • Allergievriendelijk

Op deze pagina:

Waar zijn de beste traagschuim kussens op getest?

De beste traagschuim kussens worden geselecteerd op basis van hun stevigheid, vochtafvoer en allergievriendelijk. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste traagschuim kussens worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Cloudpillo Hoofdkussen

Cloudpillo Hoofdkussen is een comfortabel en ondersteunend kussen gemaakt van memory foam, ook wel bekend als traagschuim. Het kussen heeft een afstelbaar design dat geschikt is voor rug-, zij- en buikslapers, en kan helpen om nekklachten te verminderen.

Het kussen heeft een proefslapenperiode van 30 nachten, zodat je het kussen kunt uitproberen voordat je een aankoop doet. Dit kan je helpen om er zeker van te zijn dat het kussen bij je past en comfortabel is.

Cloudpillo Hoofdkussen is gemaakt van hoogwaardig memory foam dat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, wat kan helpen om een comfortabele en ondersteunende slaappositie te behouden. Het kussen heeft ook een ventilatie-systeem dat helpt om overmatig zweten te voorkomen en de temperatuur van het kussen te reguleren.

In samenvatting biedt Cloudpillo Hoofdkussen een comfortabele en ondersteunende slaapervaring, met een proefslapenperiode van 30 nachten en een afstelbaar design dat geschikt is voor verschillende slaaphoudingen. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig memory foam en heeft een ventilatie-systeem om een comfortabele en koel slaapervaring te bieden. Het is ook ontworpen om nekklachten te verminderen en kan helpen om een comfortabele en ondersteunende slaappositie te behouden.

 • Stevigheid
 • Vochtafvoer
 • Allergievriendelijk
Beste prijs op BOL.com

#2
Lifetec Premium Ringkussen Original

Lifetec Premium® Ringkussen Original is een orthopedisch zitkussen dat is ontworpen om aambeien te verlichten en de houding te corrigeren. Het kussen heeft een donutvorm, ook wel bekend als een ringkussen of stuitkussen, wat kan helpen om druk van de stuit te nemen en comfort te bieden tijdens het zitten.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardig traagschuim, ook wel bekend als memory foam, wat zich aanpast aan de vorm van je lichaam en een comfortabele en ondersteunende zitervaring biedt. Het kussen heeft ook een ventilatie-systeem om te helpen om overmatig zweten te voorkomen en de temperatuur van het kussen te reguleren.

In samenvatting biedt Lifetec Premium® Ringkussen Original een comfortabele en ondersteunende zitervaring, met een orthopedisch ontwerp dat is gericht op houding correctie en aambeienverlichting. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig traagschuim en heeft een ventilatie-systeem om een koel en comfortabel gebruik te bieden.

 • Stevigheid
 • Vochtafvoer
 • Allergievriendelijk
Beste prijs op BOL.com

#3
Best Life Stuitkussen

Best Life Stuitkussen is een ergonomisch zitkussen dat is ontworpen om de houding te verbeteren en comfort te bieden tijdens het zitten. Het kussen heeft een donutvorm, ook wel bekend als een stuitkussen of wigkussen, wat kan helpen om druk van de stuit te nemen en comfort te bieden tijdens het zitten.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardig schuim dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam en een comfortabele en ondersteunende zitervaring biedt. Het kussen heeft ook een antislip-onderkant om te voorkomen dat het kussen verschuift tijdens gebruik.

In samenvatting biedt Best Life Stuitkussen een comfortabele en ondersteunende zitervaring, met een ergonomisch ontwerp dat is gericht op houding correctie. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig schuim en heeft een antislip-onderkant om een stabiel gebruik te bieden.

 • Stevigheid
 • Vochtafvoer
 • Allergievriendelijk
Beste prijs op BOL.com

#4
Best Life Donut Kussen

Best Life Donut Kussen is een comfortabel en ondersteunend zitkussen dat is ontworpen om de houding te verbeteren en comfort te bieden tijdens het zitten. Het kussen heeft een donutvorm, ook wel bekend als een ringkussen of stuitkussen, wat kan helpen om druk van de stuit te nemen en comfort te bieden tijdens het zitten.

Het kussen is gemaakt van hoogwaardig schuim dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam en een comfortabele en ondersteunende zitervaring biedt. Het kussen heeft ook een antislip-onderkant om te voorkomen dat het kussen verschuift tijdens gebruik.

In samenvatting biedt Best Life Donut Kussen een comfortabele en ondersteunende zitervaring, met een ergonomisch ontwerp dat is gericht op houding correctie. Het kussen is gemaakt van hoogwaardig schuim en heeft een antislip-onderkant om een stabiel gebruik te bieden.

 • Stevigheid
 • Vochtafvoer
 • Allergievriendelijk
Beste prijs op BOL.com

#5
Soulsnooze Memory Foam Hoofdkussen Dawn

Het Soulsnooze® Memory Foam Hoofdkussen Dawn is een uniek kussen dat zich aanpast aan jouw slaaphouding. Het kussen is ontworpen om rug-, zij- en buikslapers te ondersteunen en biedt een zacht en comfortabel gevoel tijdens het slapen. Het kussen is gevuld met versnipperd traagschuim, wat zorgt voor een goede ondersteuning van de nek en het hoofd. Het aanpasbare design maakt het mogelijk om het kussen naar wens bij te vullen of leeg te halen, waardoor het kussen volledig kan worden aangepast aan jouw voorkeuren.

Bij het Soulsnooze® Memory Foam Hoofdkussen Dawn krijg je de mogelijkheid om het kussen 100 nachten uit te proberen. Zo kun je rustig wennen aan het kussen en kijken of het goed bij je past. Het kussen is ook voorzien van een afneembare en wasbare hoes, wat het onderhoud van het kussen gemakkelijk maakt. Met het Soulsnooze® Memory Foam Hoofdkussen Dawn haal je een comfortabel en aanpasbaar kussen in huis dat zorgt voor een goede nachtrust en ondersteuning van de nek en het hoofd.

 • Stevigheid
 • Vochtafvoer
 • Allergievriendelijk
Beste prijs op BOL.com

Wat is een traagschuim kussen?

Een traagschuim kussen is een kussen dat is gemaakt van een speciaal soort schuim, ook wel bekend als visco-elastisch schuim of traagschuim. Dit schuim is ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van je hoofd en nek, wat kan helpen om een comfortabele en ondersteunende slaappositie te behouden. Traagschuim kussens zijn meestal iets duurder dan conventionele kussens, maar ze zijn ook vaak comfortabeler en kunnen helpen om rug- en nekpijn te verminderen. Sommige mensen vinden ook dat traagschuim kussens hun slaapkwaliteit verbeteren en dat ze zich beter uitgerust voelen als ze wakker worden. Traagschuim kussens zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en diktes, dus het is belangrijk om te kiezen voor een kussen dat aansluit bij je specifieke behoeften en voorkeuren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een traagschuim kussen?

Bij het kopen van een traagschuim kussen dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Hoogte

De hoogte van een traagschuim kussen kan van belang zijn voor je comfort en ondersteuning tijdens het slapen. Als het kussen te hoog of te laag is, kan dit leiden tot ongemak en een verkeerde houding van je nek en hoofd, wat weer kan leiden tot rug- of nekpijn. Het is daarom belangrijk om een kussen te kiezen dat de juiste hoogte heeft voor jou.

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van de juiste hoogte van een traagschuim kussen. Zo kan de grootte van je schouders en het formaat van je bed invloed hebben op de juiste hoogte. Ook kan het type slaaphouding dat je hebt invloed hebben op de juiste hoogte van het kussen. Bijvoorbeeld, als je op je zij slaapt, kan een hoger kussen beter zijn om je hoofd en nek te ondersteunen, terwijl een lager kussen beter kan zijn als je op je rug slaapt.

Het is aan te raden om verschillende hoogtes te testen voordat je een traagschuim kussen koopt om er zeker van te zijn dat je het juiste kussen vindt. Als je twijfelt over welke hoogte het beste bij je past, kan het ook nuttig zijn om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut.

Kuilvorming

Kuilvorming kan een belangrijk aspect zijn om rekening mee te houden bij het kopen van een traagschuim kussen, omdat het kan aangeven hoe goed het kussen je hoofd en nek ondersteunt. Een kussen met kuilvorming kan niet goed genoeg aanpassen aan de vorm van je hoofd en nek, wat kan leiden tot ongemak en een verkeerde houding tijdens het slapen. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot rug- of nekpijn.

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt beoordelen of een traagschuim kussen kuilvorming vertoont. Zo kun je het kussen uitproberen door op het midden te drukken en te kijken of het schuim terugveert of niet. Als het schuim niet terugveert, kan dit wijzen op kuilvorming. Je kunt ook proberen het kussen te verplaatsen om te zien hoe goed het schuim zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek. Als het schuim moeilijk te verplaatsen is of niet goed aanpast, kan dit ook wijzen op kuilvorming.

Het is aan te raden om verschillende traagschuim kussens te testen voordat je een aankoop doet om er zeker van te zijn dat je een kussen kiest dat geen kuilvorming vertoont. Als je twijfelt over of een kussen kuilvorming vertoont, kan het ook nuttig zijn om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut.

Ventilatie

Ventilatie kan een belangrijk aspect zijn om rekening mee te houden bij het kopen van een traagschuim kussen, omdat het kan beïnvloeden hoe comfortabel het kussen is om op te slapen. Als een kussen goed geventileerd is, kan dit helpen om overmatig zweten te voorkomen en de temperatuur van het kussen te reguleren. Dit kan bijdragen aan een comfortabelere nachtrust.

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt beoordelen of een traagschuim kussen goed geventileerd is. Zo kun je kijken naar de dikte van het schuim en naar hoe het is geconstrueerd. Bijvoorbeeld, als het schuim dunner is en luchtkanalen heeft, kan dit wijzen op een goed geventileerd kussen. Je kunt ook kijken naar de stof waarmee het kussen is bekleed. Als de stof ademend is en vocht kan afvoeren, kan dit ook helpen om overmatig zweten te voorkomen.

Het is aan te raden om verschillende traagschuim kussens te testen voordat je een aankoop doet om er zeker van te zijn dat je een kussen kiest dat goed geventileerd is. Als je twijfelt over de ventilatie van een kussen, kan het ook nuttig zijn om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut.

Stevigheid

Stevigheid kan een belangrijk aspect zijn om rekening mee te houden bij het kopen van een traagschuim kussen, omdat het kan beïnvloeden hoe comfortabel het kussen is om op te slapen en hoe goed het je hoofd en nek ondersteunt. Als een kussen te stevig is, kan dit leiden tot ongemak en een verkeerde houding van je nek en hoofd, wat weer kan leiden tot rug- of nekpijn. Aan de andere kant kan een te zacht kussen ook leiden tot een verkeerde houding en ongemak.

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt beoordelen of een traagschuim kussen de juiste stevigheid heeft. Zo kun je het kussen uitproberen door op het midden te drukken en te kijken hoe het schuim reageert. Als het schuim gemakkelijk indrukt en weer terugveert, kan dit wijzen op een goed gekozen stevigheid. Je kunt ook proberen het kussen te verplaatsen om te zien hoe goed het schuim zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek. Als het schuim moeilijk te verplaatsen is of niet goed aanpast, kan dit wijzen op een te stevig of te zacht kussen.

Het is aan te raden om verschillende traagschuim kussens te testen voordat je een aankoop doet om er zeker van te zijn dat je een kussen kiest dat de juiste stevigheid heeft. Als je twijfelt over de stevigheid van een kussen, kan het ook nuttig zijn om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut.

Slaaphouding

Slaaphouding kan een belangrijk aspect zijn om rekening mee te houden bij het kopen van een traagschuim kussen, omdat het kan beïnvloeden hoe comfortabel het kussen is om op te slapen en hoe goed het je hoofd en nek ondersteunt. Bepaalde slaaphoudingen kunnen bijvoorbeeld meer ondersteuning vereisen voor het hoofd en de nek dan andere.

Als je op je rug slaapt, kan een lager kussen beter zijn om je hoofd en nek te ondersteunen, terwijl een hoger kussen beter kan zijn als je op je zij slaapt. Als je op je buik slaapt, kan een zacht kussen beter zijn om te voorkomen dat je hoofd te ver naar achteren valt en om je nek te ondersteunen.

Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat aansluit bij je specifieke slaaphouding om ervoor te zorgen dat je comfortabel en ondersteund bent tijdens het slapen. Het is aan te raden om verschillende traagschuim kussens te testen voordat je een aankoop doet om er zeker van te zijn dat je een kussen kiest dat bij je slaaphouding past. Als je twijfelt over welk kussen het beste bij je slaaphouding past, kan het ook nuttig zijn om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut.

Garantie en proefslapen

Garantie en proefslapen zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het kopen van een traagschuim kussen, omdat het je de mogelijkheid geeft om het kussen uit te proberen voordat je een aankoop doet.

Een garantie kan je beschermen tegen eventuele fabricagefouten of problemen met het kussen. Het is daarom aan te raden om te kijken naar de garantievoorwaarden voordat je een kussen koopt, zodat je weet wat je kunt verwachten als er problemen optreden.

Proefslapen is een andere manier om ervoor te zorgen dat je een kussen koopt dat bij je past. Sommige winkels of fabrikanten bieden proefslapen aan, wat je de mogelijkheid geeft om het kussen uit te proberen voordat je een aankoop doet. Dit kan je helpen om er zeker van te zijn dat het kussen comfortabel is en aansluit bij je behoeften.

Het is aan te raden om zowel naar de garantievoorwaarden als naar de mogelijkheden voor proefslapen te kijken voordat je een traagschuim kussen koopt, zodat je zeker bent van je aankoop. Als je twijfelt over welk kussen het beste bij je past, kan het ook nuttig zijn om advies te vragen aan een arts of fysiotherapeut.

Hoe lang gaat traagschuim mee?

Traagschuim, ook wel bekend als memory foam, is een duurzaam materiaal dat in principe lang mee kan gaan. Het is echter wel afhankelijk van een aantal factoren hoe lang traagschuim mee gaat, zoals de kwaliteit van het materiaal, de manier waarop het wordt gebruikt en de omgeving waarin het wordt bewaard.

Over het algemeen kan traagschuim tussen de 3 en 7 jaar meegaan voordat het begint te vervormen of te verzakken. Dit hangt echter af van de kwaliteit van het materiaal en hoeveel gebruik het kussen krijgt. Als je bijvoorbeeld een hoogwaardig traagschuim kussen koopt en het kussen goed verzorgt, kan het langer mee gaan dan een kussen van lagere kwaliteit.

Het is aan te raden om traagschuim kussens regelmatig te roteren om te voorkomen dat ze te veel op één plek worden gebruikt en te snel verzakken. Het is ook belangrijk om traagschuim kussens op een droge en ventilerende plek te bewaren om te voorkomen dat ze vochtig worden en gaan schimmelen. Als je deze stappen volgt, kan traagschuim een lange tijd mee gaan en comfortabel blijven.

Wat is beter koud of traagschuim?

Het is moeilijk om te zeggen wat beter is: koudschuim of traagschuim, omdat beide soorten schuim hun eigen unieke eigenschappen hebben en afhankelijk zijn van persoonlijke voorkeuren. Koudschuim en traagschuim zijn beide geschikt voor het maken van kussens, matrassen en andere soorten meubels, en kunnen beiden comfort en ondersteuning bieden.

Koudschuim is een soort polyurethaanschuim dat snel terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm als het wordt belast. Het is licht, duurzaam en goedkoop om te produceren, wat het een populair materiaal maakt voor meubels en kussens. Koudschuim heeft ook een open celstructuur, wat kan helpen om vocht en warmte te verminderen.

Traagschuim, ook wel bekend als memory foam, is een soort polyurethaanschuim dat zich aanpast aan de vorm van het lichaam en langzaam terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm als het wordt belast. Het is zwaarder dan koudschuim en kan wat langer duren om terug te veren, wat het een comfortabeler materiaal kan maken voor sommige mensen. Traagschuim heeft ook een gesloten celstructuur, wat kan helpen om vocht en warmte beter te isoleren.

In samenvatting hebben koudschuim en traagschuim beide hun eigen unieke eigenschappen en het is moeilijk om te zeggen wat beter is, omdat het afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren. Koudschuim is licht, duurzaam en goedkoop om te produceren, terwijl traagschuim comfortabel en ondersteunend kan zijn. Beide soorten schuim kunnen geschikt zijn voor het maken van kussens, matrassen en andere soorten meubels, dus het is aan te raden om de verschillende opties te vergelijken en te kiezen wat het beste bij je past.

Veelgestelde vragen

Is traagschuim gezond?

In het algemeen is traagschuim, ook wel bekend als memory foam, gezond om te gebruiken voor kussens, matrassen en andere soorten meubels. Traagschuim is een soort polyurethaanschuim dat zich aanpast aan de vorm van het lichaam en langzaam terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm als het wordt belast. Het is comfortabel en ondersteunend en kan helpen om nek- en rugklachten te verminderen.

Er zijn echter enkele punten waar je rekening mee moet houden als je traagschuim gebruikt. Zoek naar traagschuim dat is gemaakt van hoogwaardig materiaal en voldoet aan de relevante veiligheidsnormen, zoals de CertiPUR-US®-norm voor polyurethaanschuim. Het is ook aan te raden om traagschuim op een droge en ventilerende plek te bewaren om te voorkomen dat het vochtig wordt en gaat schimmelen.

Als je overgevoelig bent voor bepaalde stoffen, zoals latex of chemicaliën, is het aan te raden om te zoeken naar traagschuim kussens en matrassen die hypoallergeen zijn en gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Als je twijfelt of traagschuim geschikt is voor jou, is het aan te raden om het te bespreken met een arts of andere medische professional.

Hoe slaapt traagschuim?

Traagschuim, ook wel bekend als memory foam, kan een comfortabele en ondersteunende slaapervaring bieden voor sommige mensen. Traagschuim is een soort polyurethaanschuim dat zich aanpast aan de vorm van het lichaam en langzaam terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm als het wordt belast. Dit kan helpen om een comfortabele en ondersteunende slaappositie te behouden en nek- en rugklachten te verminderen.

Er zijn echter enkele punten waar je rekening mee moet houden als je traagschuim gebruikt. Zoek naar traagschuim kussens en matrassen die gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal en voldoet aan de relevante veiligheidsnormen. Het is ook aan te raden om traagschuim op een droge en ventilerende plek te bewaren om te voorkomen dat het vochtig wordt en gaat schimmelen.

Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat traagschuim niet voor iedereen geschikt is en dat de slaapervaring afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren. Als je twijfelt of traagschuim geschikt is voor jou, is het aan te raden om het te bespreken met een arts of andere medische professional. Het kan ook helpen om te proberen of een traagschuim kussen of matras geschikt is door gebruik te maken van de proefslapenperiode die sommige fabrikanten aanbieden. Zo kun je testen of traagschuim geschikt is voor jou voordat je een aankoop doet. Als je traagschuim gebruikt en het bevalt, kan het een comfortabele en ondersteunende slaapervaring bieden.

Is een traagschuim kussen goed?

Traagschuim kussens kunnen een goede keuze zijn voor sommige mensen, maar het is niet voor iedereen geschikt. Traagschuim, ook wel bekend als memory foam, is een soort polyurethaanschuim dat zich aanpast aan de vorm van het lichaam en langzaam terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm als het wordt belast. Dit kan helpen om een comfortabele en ondersteunende slaap- of zitpositie te behouden en nek- en rugklachten te verminderen.

Er zijn echter enkele punten waar je rekening mee moet houden als je overweegt om een traagschuim kussen te kopen. Zoek naar traagschuim kussens die gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal en voldoet aan de relevante veiligheidsnormen. Het is ook aan te raden om te kiezen voor een kussen met een goede ventilatie om te voorkomen dat het te warm wordt tijdens het slapen. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat traagschuim niet voor iedereen geschikt is en dat de slaapervaring afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren. Als je twijfelt of een traagschuim kussen geschikt is voor jou, is het aan te raden om het te bespreken met een arts of andere medische professional.

Onze favoriet

Cloudpillo Hoofdkussen is een comfortabel en ondersteunend kussen gemaakt van memory foam, ook wel bekend als traagschuim.

Beste prijs op BOL.com