Warmwaterkruik: Vind hier de 5 beste warmwaterkruiken van 2024
Ik vind het heerlijk wanneer de avonden weer kouder worden om dan een warmwaterkruik te maken. Eerst even lekker mee op de bank onder het dekentje en daarna fijn mee in bed. Ik ben een echte koukleum, maar wil het ook niet te warm hebben.
Ook als ik last heb van mijn rug of buik, vind ik het fijn om de warmwaterkruik ertegenaan te leggen. Ik merk dan meteen dat ik meer ontspan en de pijn of ongemakjes beter kan verdragen. Ik vind ze ook gewoon echt leuk uitzien tegenwoordig. Er is zoveel keuze.
De stof is ook veel zachter dan vroeger. Dat maakt het ook wel fijner. Geen kruik gewikkeld in een oude handdoek meer, maar een heerlijke warme kruik, in een zacht hoesje, met een leuke opdruk of borduursels. En in een flexibele kruik, waardoor deze bijvoorbeeld de ronding van mijn buik meepakt, in plaats van alleen maar een streepje te verwarmen.
Als ik een cadeautje zoek voor iemand die ik niet echt ken, dan ga ik meestal voor een warmwaterkruik. Daar maak je de meeste mensen gelukkig mee, zeker als je een leuke en passende uitkiest. Om de beste warmwaterkruik te kiezen, lees je gewoon verder.
Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt om de beste warmwaterkruik voor jou te kiezen. In de top 5 vind je de 5 beste warmwaterkruiken en je kan er meteen eentje kiezen en bestellen. Je hoeft niet meer te zoeken en je weet precies waar je op moet letten, zodat jij ook snel kan genieten van een heerlijke warmwaterkruik.
Wat zijn de beste warmwaterkruiken?
Wat is een warmwaterkruik?
Een warmwaterkruik is meestal gemaakt van rubber of thermoplastische bouwstof. De kruik is hol en via een tuitje aan de bovenzijde, giet je warm water in de kruik. Je sluit het goed af met een speciale schroefdop en je kan er heerlijk mee gaan zitten of liggen en genieten van de warmte.
Het materiaal waarmee de kruik gemaakt is, heeft isolerende eigenschappen waardoor de kruik heel lang warm blijft. De hoezen van een warmwaterkruik zijn ook te krijgen in verschillende materialen en in allerhande trendy kleuren, prints en borduursels. Dat voelt niet alleen heel prettig aan, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit.
Er zijn ook warmwaterkruiken te krijgen met schouderriemen. Die kan je dan omhangen zodat de warmwaterkruik op een bepaalde plek blijft zitten of bijvoorbeeld aan een stoel hangen om de kruik op een bepaalde plek, bijvoorbeeld de onderrug, te houden.
Waar moet je op letten bij het kopen van een warmwaterkruik?
Bij het kopen van een warmwaterkruik dien je vooral op de volgende dingen te letten:
Inhoud
De inhoud van warmwaterkruiken verschilt nogal. Dat kan een liter zijn, maar ook 3 liter. Groter is niet altijd beter. Kijk waar en wanneer je de warmwaterkruik wil gebruiken en bijvoorbeeld ook of je de warmwaterkruik mee wil kunnen nemen.
Je hebt waterkruiken in alle maten en vormen. Van een hartje tot een langwerpige kruik of de traditionele warmwaterkruik, die toch nog altijd het meest populair is. Je kiest een vorm niet alleen omdat die leuk is, maar het kan ook praktisch zijn.
Een langwerpige kruik kan je makkelijk met de rondingen van jouw lichaam mee laten gaan, en een traditionele warmwaterkruik ligt weer lekkerder op je buik. Denk bij de vorm en het formaat ook naar hoe en waar je de kruik het meest zal gebruiken.
Uitstraling
De kruiken tegenwoordig zijn te krijgen in allerhande stijlen en designs. Dat geldt niet alleen voor de vorm, maar zeker ook voor de hoezen in allemaal verschillende kleuren, met opdrukken en prints, van een grote diversiteit aan materialen, met en zonder borduursels of andere versieringen.
De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat maakt een waterkruik ook hartstikke leuk om als cadeautje te geven. Je geeft er letterlijk warmte mee. Dat vindt iedereen toch leuk om te krijgen.
Materiaal
Een warmwaterkruik wordt natuurlijk gemaakt van isolerend, veilig en flexibel materiaal. Dat kan rubber zijn, maar ook PVC of een ander thermoplastisch materiaal. Rubber is een natuurproduct, maar kan ook heel erg stinken. Kijk daarom altijd even naar waarvan de warmwaterkruik is gemaakt en wat de voor- en nadelen van dat materiaal zijn.
Wel of geen hoes
Je kan kiezen voor een warmwaterkruik met hoes, maar er zijn ook warmwaterhoezen zonder hoes te krijgen. Je kan dan los een hoes aanschaffen, maar de kruik ook zonder hoes gebruiken. Een hoes voelt wel een stuk prettiger aan en je kan de hoes meestal ook gewoon in de wasmachine gooien. Het ziet er ook een stuk leuker uit, maar het blijft een persoonlijke voorkeur of jij kiest voor een warmwaterkruik met of zonder hoes.
De voordelen van een warmwaterkruik
Een warmwaterkruik is goed voor jouw lichaam en jouw geest. En voor jouw portemonnee. De stookkosten blijven stijgen en je wil de verwarming waarschijnlijk wat lager kunnen zetten. Ik vond dat een heel stuk makkelijker om te doen met een warme kruik onder een dekentje.
Als het heel koud is, dan leg ik er ook eentje in bed, ongeveer een half uurtje voor ik ga slapen, dan is het bed niet zo koud en heb ik het snel lekker warm. Als ik veel stres heb en druk ben, dan krijg ik snel last van gespannen spieren. Vooral in mijn schouders en mijn rug.
Ik ga dan even met een warmwaterkruik op mijn rug liggen en daarna tussen mijn schouders en ik kan meteen ontspannen. De stres valt van me af en ik kan het naast mij neerleggen tot de volgende dag. Een vriend van mij heeft altijd koude voeten en hij legt zijn warmwaterkruik, een cadeautje van mij, altijd bij zijn voeten. Hij slaapt ook stukken beter.
In de zomer, als het echt heel warm is, dan wil ik de warmwaterkruik ook nog wel eens vullen met ijswater. Heerlijk om dat in mijn nek te leggen of op mijn benen. Eigenlijk is het dan overal wel fijn om de kruik te leggen en af te koelen.
Ook als ik nek- of rugpijn heb, kan de warmwaterkruik de pijn verlichten. Dan kan ik toch even ontspannen. Het bloed circuleert dan sneller door de warmte, waardoor afvalstoffen die voor pijn zorgen, sneller afgevoerd kunnen worden. Dat merk ik dan ook echt.
Warmwaterkruik voor verlichting van pijn
Warmte kan pijn verlichten, dat blijkt uit klinische onderzoeken. De spieren ontspannen, gewrichten worden ontzien en de druk wordt verlicht. De warmte verwijd ook de bloedvaten, waardoor bloed sneller kan stromen. Hierdoor is er een betere doorbloeding, wordt er meer zuurstof getransporteerd door het lichaam en afvalstoffen die pijntjes veroorzaken, worden sneller afgevoerd.
Een warmwaterkruik kan pijn dan ook verlichten. Dat zijn allerhande soorten pijntjes. Van rugpijn en nekpijn, tot hoofdpijn en buikpijn. Het helpt bij menstruatiekrampen en zorgt ervoor dat spieren ontspannen. Koude gewrichten kunnen ontzettend veel pijn doen, bijvoorbeeld voor mensen met reuma, en een warme kruik kan de pijn dan verzachten.