Warmwaterkruik: Vind hier de 5 beste warmwaterkruiken van 2024

Ik vind het heerlijk wanneer de avonden weer kouder worden om dan een warmwaterkruik te maken. Eerst even lekker mee op de bank onder het dekentje en daarna fijn mee in bed. Ik ben een echte koukleum, maar wil het ook niet te warm hebben.

Ook als ik last heb van mijn rug of buik, vind ik het fijn om de warmwaterkruik ertegenaan te leggen. Ik merk dan meteen dat ik meer ontspan en de pijn of ongemakjes beter kan verdragen. Ik vind ze ook gewoon echt leuk uitzien tegenwoordig. Er is zoveel keuze.

De stof is ook veel zachter dan vroeger. Dat maakt het ook wel fijner. Geen kruik gewikkeld in een oude handdoek meer, maar een heerlijke warme kruik, in een zacht hoesje, met een leuke opdruk of borduursels. En in een flexibele kruik, waardoor deze bijvoorbeeld de ronding van mijn buik meepakt, in plaats van alleen maar een streepje te verwarmen.

Als ik een cadeautje zoek voor iemand die ik niet echt ken, dan ga ik meestal voor een warmwaterkruik. Daar maak je de meeste mensen gelukkig mee, zeker als je een leuke en passende uitkiest. Om de beste warmwaterkruik te kiezen, lees je gewoon verder.

Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt om de beste warmwaterkruik voor jou te kiezen. In de top 5 vind je de 5 beste warmwaterkruiken en je kan er meteen eentje kiezen en bestellen. Je hoeft niet meer te zoeken en je weet precies waar je op moet letten, zodat jij ook snel kan genieten van een heerlijke warmwaterkruik.

Wat zijn de beste warmwaterkruiken?

Onze favoriet

Deze klassieke warmwaterkruik is erg fijn in gebruik, al wikkel ik in het begin wel een fleece deken eromheen.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Veiligheid

2e beste keuze

Deze heerlijke warmwaterkruik heeft een superzachte fluffy hoes met schattige pompons. De hoes verdeelt de warmte gelijkmatig.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Veiligheid

3e beste keuze

In de winter vul je deze warmwaterkruik met warm water en in de zomer met ijswater voor verkoeling.

 • Grootte
 • Materiaal
 • Veiligheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste warmwaterkruiken op getest?

De beste warmwaterkruiken worden geselecteerd op basis van hun grootte, materiaal en veiligheid. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste warmwaterkruiken worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Fashy warm water kruik - dubbelzijdig geribbeld - cranberry - 2 liter

Deze klassieke warmwaterkruik is erg fijn in gebruik, al wikkel ik in het begin wel een fleece deken eromheen. Dan is het mij net iets te warm. De warmte wordt ongeveer 6 uur vastgehouden. Er kan twee liter water in, maar de kruik mag maar voor twee derde gevuld worden.

De warmwaterkruik is gemaakt van rubber en er zit geen hoes bij. De kruik is geribbeld aan twee zijdes en is te krijgen in 50 verschillende kleuren. Het warme water dat erin gaat mag maximaal rond de 60 graden zijn. Ik meet de temperatuur nooit op.

Voordelen

 • Warmte wordt ongeveer 6 uur vastgehouden

 • Verkrijgbaar in 50 verschillende kleuren

 • Grootte
 • Materiaal
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Warmwaterkruik met Hoes

Deze heerlijke warmwaterkruik heeft een superzachte fluffy hoes met schattige pompons. De hoes verdeelt de warmte gelijkmatig en voelt aan alsof je een warme knuffel tegen je aan hebt liggen. Er kan 1,6 liter water in de kruik en de kruik heeft een traditionele vorm.

De kruik voldoet aan de Britste veiligheidsnormen voor warmwaterkruiken en is duurzaam en lekvrij. De hoes kan gewassen worden in de wasmachine. De opening is extra breed en het is erg makkelijk om deze warmwaterkruik te vullen. Het is een compact formaat en ook makkelijk mee te nemen.

Voordelen

 • Heerlijk zachte hoes, kan gewassen worden in de wasmachine

 • Gelijkmatige verdeling van de warmte en bescherming tegen te veel hitte

 • Grootte
 • Materiaal
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Sefya Kruik met Hoes

In de winter vul je deze warmwaterkruik met warm water en in de zomer met ijswater voor verkoeling. De hoes is heerlijk zacht en schattig roze, en zorgt ervoor dat de kruik de warmte of koude tot wel 6 uur vasthoudt. De kruik is gemaakt van rubber en de hoes van pluche.

Er kan heet water tot 80 graden Celsius in. De opening is extra groot, zodat je de kruik makkelijk en veilig kan vullen met warm of koud water en de lekvrije schroefdop is stevig. De afmeting van de kruik is 20 cm bij 31 cm. Ik vind deze kruik vooral ook lekker om op mijn buik te leggen als ik last heb van krampen.

Voordelen

 • Geschikt voor koud water en warm water tot 80 graden Celsius

 • Zachte, comfortabele pluche hoes

 • Grootte
 • Materiaal
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#4
XXL kruik 3.5 liter met hoes

Deze XXXL-waterkruik is bijna twee keer zo groot als een normale waterkruik. Het heeft de klassieke vorm en een heerlijke hoes van fleece. Er kan maar liefst 3,5 liter water in de warmwaterkruik en dat blijft maar liefst 8 uur warm. De hoes verdeelt de warmte gelijkmatig.

Je kan de hoes wassen in de wasmachine op 30 graden Celsius. Het is te krijgen in verschillende kleuren en er is ook een langwerpige uitvoering. De afmeting is 45 cm bij 25 cm. Ik vind het heerlijk om deze kruik op mijn rug te leggen, dan ontspannen mijn spieren helemaal.

Voordelen

 • Extra grote kruik met 3,5 liter inhoud

 • Afneembare en wasbare hoes op 30 graden Celsius

 • Grootte
 • Materiaal
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Fashy warm water kruik - Fleece hoes grijs - 2 liter

Deze warmwaterkruik is gemaakt van thermoplast in de kleur antraciet, maar is te krijgen in 50 verschillende kleuren en materialen. De hoes is gemaakt van zachte fleece van een degelijke kwaliteit. Het voelt fijn aan en beschermt goed tegen de eerste hitte van de net gevulde kruik.

De warmwaterkruik heeft een inhoud van 2 liter en is lekker compact. Ik vind deze kruik ook fijn om mee te nemen als ik een nachtje ergens anders ga slapen. De kruik is geurloos en lekvrij. En de hoes kan gewassen worden in de wasmachine. Let wel op, want dat geldt niet voor alle hoezen in deze serie.

Voordelen

 • Gemaakt van thermoplast en is geurloos

 • Afneembare en wasbare fleece hoes

 • Grootte
 • Materiaal
 • Veiligheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een warmwaterkruik?

Een warmwaterkruik is meestal gemaakt van rubber of thermoplastische bouwstof. De kruik is hol en via een tuitje aan de bovenzijde, giet je warm water in de kruik. Je sluit het goed af met een speciale schroefdop en je kan er heerlijk mee gaan zitten of liggen en genieten van de warmte.

Het materiaal waarmee de kruik gemaakt is, heeft isolerende eigenschappen waardoor de kruik heel lang warm blijft. De hoezen van een warmwaterkruik zijn ook te krijgen in verschillende materialen en in allerhande trendy kleuren, prints en borduursels. Dat voelt niet alleen heel prettig aan, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Er zijn ook warmwaterkruiken te krijgen met schouderriemen. Die kan je dan omhangen zodat de warmwaterkruik op een bepaalde plek blijft zitten of bijvoorbeeld aan een stoel hangen om de kruik op een bepaalde plek, bijvoorbeeld de onderrug, te houden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een warmwaterkruik?

Bij het kopen van een warmwaterkruik dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Inhoud

De inhoud van warmwaterkruiken verschilt nogal. Dat kan een liter zijn, maar ook 3 liter. Groter is niet altijd beter. Kijk waar en wanneer je de warmwaterkruik wil gebruiken en bijvoorbeeld ook of je de warmwaterkruik mee wil kunnen nemen.

Formaat

Je hebt waterkruiken in alle maten en vormen. Van een hartje tot een langwerpige kruik of de traditionele warmwaterkruik, die toch nog altijd het meest populair is. Je kiest een vorm niet alleen omdat die leuk is, maar het kan ook praktisch zijn.

Een langwerpige kruik kan je makkelijk met de rondingen van jouw lichaam mee laten gaan, en een traditionele warmwaterkruik ligt weer lekkerder op je buik. Denk bij de vorm en het formaat ook naar hoe en waar je de kruik het meest zal gebruiken.

Uitstraling

De kruiken tegenwoordig zijn te krijgen in allerhande stijlen en designs. Dat geldt niet alleen voor de vorm, maar zeker ook voor de hoezen in allemaal verschillende kleuren, met opdrukken en prints, van een grote diversiteit aan materialen, met en zonder borduursels of andere versieringen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Dat maakt een waterkruik ook hartstikke leuk om als cadeautje te geven. Je geeft er letterlijk warmte mee. Dat vindt iedereen toch leuk om te krijgen.

Materiaal

Een warmwaterkruik wordt natuurlijk gemaakt van isolerend, veilig en flexibel materiaal. Dat kan rubber zijn, maar ook PVC of een ander thermoplastisch materiaal. Rubber is een natuurproduct, maar kan ook heel erg stinken. Kijk daarom altijd even naar waarvan de warmwaterkruik is gemaakt en wat de voor- en nadelen van dat materiaal zijn.

Wel of geen hoes

Je kan kiezen voor een warmwaterkruik met hoes, maar er zijn ook warmwaterhoezen zonder hoes te krijgen. Je kan dan los een hoes aanschaffen, maar de kruik ook zonder hoes gebruiken. Een hoes voelt wel een stuk prettiger aan en je kan de hoes meestal ook gewoon in de wasmachine gooien. Het ziet er ook een stuk leuker uit, maar het blijft een persoonlijke voorkeur of jij kiest voor een warmwaterkruik met of zonder hoes.

De voordelen van een warmwaterkruik

Een warmwaterkruik is goed voor jouw lichaam en jouw geest. En voor jouw portemonnee. De stookkosten blijven stijgen en je wil de verwarming waarschijnlijk wat lager kunnen zetten. Ik vond dat een heel stuk makkelijker om te doen met een warme kruik onder een dekentje.

Als het heel koud is, dan leg ik er ook eentje in bed, ongeveer een half uurtje voor ik ga slapen, dan is het bed niet zo koud en heb ik het snel lekker warm. Als ik veel stres heb en druk ben, dan krijg ik snel last van gespannen spieren. Vooral in mijn schouders en mijn rug.

Ik ga dan even met een warmwaterkruik op mijn rug liggen en daarna tussen mijn schouders en ik kan meteen ontspannen. De stres valt van me af en ik kan het naast mij neerleggen tot de volgende dag. Een vriend van mij heeft altijd koude voeten en hij legt zijn warmwaterkruik, een cadeautje van mij, altijd bij zijn voeten. Hij slaapt ook stukken beter.

In de zomer, als het echt heel warm is, dan wil ik de warmwaterkruik ook nog wel eens vullen met ijswater. Heerlijk om dat in mijn nek te leggen of op mijn benen. Eigenlijk is het dan overal wel fijn om de kruik te leggen en af te koelen.

Ook als ik nek- of rugpijn heb, kan de warmwaterkruik de pijn verlichten. Dan kan ik toch even ontspannen. Het bloed circuleert dan sneller door de warmte, waardoor afvalstoffen die voor pijn zorgen, sneller afgevoerd kunnen worden. Dat merk ik dan ook echt.

Warmwaterkruik voor verlichting van pijn

Warmte kan pijn verlichten, dat blijkt uit klinische onderzoeken. De spieren ontspannen, gewrichten worden ontzien en de druk wordt verlicht. De warmte verwijd ook de bloedvaten, waardoor bloed sneller kan stromen. Hierdoor is er een betere doorbloeding, wordt er meer zuurstof getransporteerd door het lichaam en afvalstoffen die pijntjes veroorzaken, worden sneller afgevoerd.

Een warmwaterkruik kan pijn dan ook verlichten. Dat zijn allerhande soorten pijntjes. Van rugpijn en nekpijn, tot hoofdpijn en buikpijn. Het helpt bij menstruatiekrampen en zorgt ervoor dat spieren ontspannen. Koude gewrichten kunnen ontzettend veel pijn doen, bijvoorbeeld voor mensen met reuma, en een warme kruik kan de pijn dan verzachten.

Veelgestelde vragen

Waarom mag je geen kokend water in een kruik doen?

Het is niet goed om een kruik te vullen met kokend water, omdat dit gevaarlijk is. Er ontstaat dan waterdam, waardoor er scheurtjes in de rubber kunnen ontstaan. De warmwaterkruik is dan ook veel te heet en kan zelfs brandwonden veroorzaken.

Bij de Brandwondenzorg komen regelmatig mensen binnen die ernstige brandwonden oplopen doordat ze kokend water in een oude kruik gedaan hebben. Controleer dus ook altijd of de kruik niet lekt, door deze af te drogen na het vullen en dan over een droge theedoek te rollen.

Hoelang blijft water in een kruik warm?

Het ligt natuurlijk aan de warmwaterkruik hoelang de kruik warm blijft, en dat kan per kruik verschillen. Dat heeft met het formaat te maken. Hoe meer warm water erin gaat, hoe langer de kruik warm blijft. Dat heeft te maken met hoe warm het water dat je erin doet mag zijn, dat kan 60 graden Celsius, maar ook 80 graden Celsius zijn.

En natuurlijk hoe goed de kruik isoleert en of je er een hoes omheen hebt zitten of niet. In principe zou een warmwaterkruik tussen de 4 en de 8 uur lang lekker warm moeten zijn. Datzelfde geldt natuurlijk wanneer je ijswater in de kruik doet. Dan blijft het tussen die periode koud.

Kan een kruik kapotgaan?

Een kruik kan zeker kapotgaan. Er is een keurmerk dat garandeert dat een kruik lekvrij en veilig is, maar ook die kruiken worden oud, en je dient dan altijd even te controleren in welk jaar het keurmerk uitgegeven is. Je dient een kruik bij elk gebruik ook even te controleren op lekken.

Na het vullen maak je de kruik droog en houd je deze omgekeerd boven de wasbak. Je kan de kruik ook over een schone, droge theedoek rollen. Je ziet dan snel of er ergens lekkages zijn. Als een kruik lekt, dan dien je deze niet meer te gebruiken.

Onze favoriet

Deze klassieke warmwaterkruik is erg fijn in gebruik, al wikkel ik in het begin wel een fleece deken eromheen.

Beste prijs op BOL.com