Wekkerradio: Vind hier de 5 beste wekkerradio's van 2024

Voor veel mensen is wakker worden niet echt een prettige aangelegenheid. Ons natuurlijke ritme is gericht op zonsopkomst, maar vaak moeten we voor die tijd al opstaan. Een wekker is dan ook voor de meeste mensen nodig. En wat is er dan fijner dan wakker worden met muziek.

De meeste mensen gaan zich door muziek goed voelen en het is een fijne manier om wakker te worden. Met een wekkerradio kan jij jouw favoriete radiozender instellen en je wordt iedere ochtend wakker met voor jou prettige muziek.

Dat heeft invloed op het verdere verloop van jouw dag, jouw humeur en ook hoe fit jij bent. Als je snel en gehaast wakker wordt, dan begint jouw dag niet goed. Die vervelende zoemer klinkt nog na in jouw oren en je hebt er eigenlijk meteen al geen zin meer in.

Dit is hartstikke normaal, maar ook eenvoudig op te lossen. Ik bedacht opeens dat een wekkerradio wel prettig zou zijn en ik moet zeggen dat ik sindsdien gewoon dansend de dag begin. Het heeft mijn humeur flink verbetert en het is een heel stuk minder vervelend om wakker te worden.

Er zijn heel veel wekkerradio's te krijgen, met verschillende mogelijkheden, allerhande instellingen, en in verschillende design. Je wil natuurlijk de beste wekkerradio vinden. Daarvoor hoef je alleen maar verder te lezen.

Je weet dan precies waar je op moet letten om de beste wekkerradio voor jou te vinden en in de top 5 vind je de 5 beste wekkerradio's. Je hoeft niet meer te zoeken en te vergelijken, maar je kan meteen de beste wekkerradio voor jou kiezen en bestellen.

Wat zijn de beste wekkerradio's?

Onze favoriet

Start je dag goed met de Philips TAR3205 klokradio. Schakel met gemak tussen de verschillende zenders.

 • Geluidskwaliteit
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksvriendelijkheid

2e beste keuze

De Ices ICR-210 is een strakke en moderne FM Wekkerradio met verschillende handige functies. 

 • Geluidskwaliteit
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksvriendelijkheid

3e beste keuze

De Philips AJ3400 is een wekkerradio met een zeer groot duidelijk afleesbaar scherm. De wekker werkt op netstroom.

 • Geluidskwaliteit
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksvriendelijkheid

Op deze pagina:

Waar zijn de beste wekkerradio's op getest?

De beste wekkerradio's worden geselecteerd op basis van hun geluidskwaliteit, nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid . Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste wekkerradio's worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Philips TAR3205 - Klokradio Digitaal - Zwart

Met deze wekkerradio ga je heerlijk opstaan. Ik heb verschillende zenders vooraf ingesteld, dat kunnen er 10 zijn, en ik stel een zender als alarm in, dat past bij de komende dag. Zo sta ik iedere dag met het juiste humeur op. De ontvangst is helder.

Je kan het volume instellen, zodat het geleidelijk toeneemt. Daarom is dit mijn favoriete wekkerradio. Dat is zo prettig wakker worden. Je kan ook een slaaptimer instellen en je kan een dubbel alarm instellen. Het display is duidelijk en er is een batterij back-up voor het geval dat de stroom uitvalt.

Voordelen

 • 10 voorkeurszender met heldere ontvangst
 • Volume kan ingesteld worden, zodat het geleidelijk toeneemt
 • Geluidskwaliteit
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

#2
Ices ICR-210 - Wekkerradio - Zwart

De ingebouwde luidspreker van deze stijlvolle wekkerradio geeft een helder geluid. Er zit een PLL FM-tuner in, waardoor jij alle radiozenders goed kan ontvangen. Deze wekkerradio is eenvoudig in te stellen en makkelijk in gebruik.

De snooze-knop is lekker groot en niet te missen. Je kan twee verschillende alarmen instellen. Het led-scherm is duidelijk en overzichtelijk. Het snooze-alarm gaat elke 9 minuten af. Deze wekkerradio is te krijgen in 4 verschillende kleuren. Er zitten 24 maanden garantie op.

Voordelen

 • Helder geluid
 • PLL FM-tuner
 • Geluidskwaliteit
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

#3
Philips AJ3400 - Wekkerradio - Zwart

Deze wekkerradio heeft een digitale FM-tuner. Je kan een dubbel alarm instellen en op verschillende tijden gewekt worden. Je kan ook een sleeptimer instellen, waardoor je ook lekker met de radio in slaap kan vallen. Je kan kiezen voor een radio-alarm of voor een zoemer alarm.

Je kan meerdere voorkeurszenders instellen. Het snooze-alarm gaat 9 minuten na het indrukken van de sluimerknop weer af. De sleeptimer kan je tot maximaal een uur instellen, zodat de radio niet de hele nacht aanstaat. De wekkerradio werkt op netstroom. Het display is helder en duidelijk.

Voordelen

 • Met handige sleeptimer
 • Keuze uit radio-alarm of zoemer alarm
 • Geluidskwaliteit
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

#4
Philips wekkerradio AJ3116/12

Bij deze wekkerradio kan je voorkeurszenders opslaan en de laatste zender die je afspeelt, voor je het alarm aanzet, wordt vervolgens als alarm gebruikt om jou wakker te maken. Eenvoudiger kan niet. Je kan er ook voor kiezen om een zoemer als alarm in te stellen.

De Gentle Wake functie zorgt ervoor dat het geluid geleidelijk aan toeneemt. Er zit een snooze-knop op, die het alarm 9 minuten uitstelt. De sleeptimer kan je instellen, zodat je met de radio in slaap kan vallen en de radio na een bepaalde tijd automatisch uitgaat. Je kan twee alarmtijden instellen.

Voordelen

 • Eenvoudige bediening en makkelijk in e stellen
 • Gentle Wake functie
 • Geluidskwaliteit
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

#5
Eagle Wekkerradio - Digitale Wekker - met Dimbaar Display, Temperatuur en Dual USB

De Eagle Wekkerradio is een veelzijdige en functionele wekker die niet alleen zorgt dat u op tijd wakker wordt, maar ook nog eens extra handige functies biedt. Het digitale display van de wekker is dimbaar, zodat u zelf de helderheid kunt aanpassen naar uw wensen en het display 's nachts niet te fel is. Daarnaast toont het display niet alleen de tijd, maar ook de binnentemperatuur, zodat u altijd op de hoogte bent van de omgevingstemperatuur.

De wekkerradio beschikt over een nauwkeurige tijdsweergave en alarmfunctionaliteit, en is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Het geluid van de radio en het alarm is van hoge kwaliteit en het volume is gemakkelijk aan te passen.

 • Geluidskwaliteit
 • Nauwkeurigheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
Beste prijs op BOL.com

Wat is een wekkerradio?

Een wekker is een klok die op een vooraf aangegeven tijdstip een alarm af laat gaan, waardoor jij wakker wordt. Je kan een wekker natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld omdat je iets niet moet vergeten.

Je spreekt van een wekkerradio wanneer het alarm dat afgaat, het geluid van een radiozender is. Je wordt dus niet gewekt met een vervelende zoemer of een ander irritant geluid, maar met de muziek van jouw favoriete radiozender.

De meeste wekkerradio's hebben een duidelijk display, waarop je in het donker, in een oogopslag, de tijd af kan lezen. Je weet dan met een half oog of je al op moet staan of dat je de snooze functie nog even in kan drukken. Met een wekkerradio kan je de radio ook laten spelen en rustig wakker worden met jouw favoriete muziek.

Wekkerradio's kunnen ook nog andere functies en instellingen hebben. Zo heb je wake-up lights of wekkerradio's waarop je meerdere favoriete zenders kan instellen. Je vindt altijd een wekkerradio die past bij jouw persoonlijke wensen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wekkerradio?

Bij het kopen van een wekkerradio dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Het type tuner

Een wekkerradio heeft een analoge of een digitale tuner. Bij een analoge tuner moet je aan een knop draaien om jouw radiozender te vinden en bij een digitale tuner moet je daarvoor op een knopje drukken. Een digitale tuner is nauwkeuriger met het zoeken van de juiste frequentie. Ook kan je bij een digitale wekkerradio meestal meerdere radiozenders opslaan.

Een “dock” voor mp3, iPhone of iPod

Een dock is gewoon superhandig, omdat je niet alleen jouw muziekapparaat kan opladen, maar je kan de je eigen muziek dan afspelen, in plaats van de muziek van een radiozender. Je kan dan ook jouw eigen muziek als alarm kiezen. Let wel goed op voor welk type muziekafspeler het dock geschikt is.

Het display

Het is display moet duidelijk zijn en je moet in een oogopslag in het donker kunnen zien hoe laat het is. Er zijn ook wekkerradio's waarbij je dan even een knopje in moet drukken om de tijd te zien, zodat je in de nacht geen last hebt van het licht van het display. Dat is een persoonlijke voorkeur.

Dubbele wektijden

Het is handig als je dubbele of meerdere wektijden in kan stellen. Bijvoorbeeld omdat jouw partner op een ander tijdstip op moet staan, omdat je op een andere tijd in het weekend gewekt wil worden, of omdat je wisselende diensten draait.

De USB-aansluiting

Jouw wekkerradio opladen met een USB-lader komt steeds vaker voor als optie, wat handig is, omdat je de wekkerradio dan bij wijze van spreken aan je laptop aan kan sluiten, maar dat is niet het enige. Er zijn ook wekkerradio's waar jij een USB-kabel op aan kan sluiten, zodat je bijvoorbeeld tegelijkertijd jouw telefoon kan opladen. Superhandig natuurlijk.

Snooze functie

Een snooze functie is gewoon lekker. Nog even blijven liggen. Kijk even naar de sluimerknop waarop je moet drukken om deze functie te activeren. Het is wel prettig als dat een grote, duidelijk voelbare knop is, zodat je nog half slapend niet de verkeerde knop indrukt, en je uiteindelijk verslaapt.

De timer functie

Wil je voor het slapengaan ook nog even naar de radio luisteren? Dan is een timerfunctie heel erg handig. Je kan dan instellen hoe laat de radio uit moet gaan en kan gewoon in slaap vallen, zonder dat de hele nacht de radio aanstaat, waardoor je er in de ochtend niet wakker van wordt.

Soorten wekkerradio’s

Er zijn behoorlijk wat wekkerradio's te krijgen. Het ligt aan jouw persoonlijke voorkeuren en jouw smaak, wat de beste wekkerradio voor jou is. Er zijn 5 soorten wekkerradio's te onderscheiden.

Een gewone wekkerradio kan jou wekken met de radio of een zoemer. Het is makkelijk in te stellen, heeft een duidelijk leesbaar display, is compact en er zit verder niet te veel poespas aan. Naast een gewone wekkerradio kan je ook kiezen voor een wekkerradio DAB+.

Dit type wekkerradio maakt gebruik van een speciale verzendtechniek van radiosignalen, waardoor jij geen last meer hebt van storingen of ruis. Het is ook makkelijk om bij dit type wekkerradio te wisselen tussen verschillende radiozenders.

Een wekkerradio kan ook nog hele andere manieren hebben om jou wakker te maken, zoals bij een Wake up Light. Deze lichtwekker maakt jou wakker door de zonsopkomst na te bootsen, en als begeleidend geluid kan jij jouw favoriete radiozender selecteren, om zo heerlijk wakker te worden.

Een projectiewekker projecteert de klok tegen een muur of jouw plafond. Dit is een persoonlijke stijlvoorkeur, waar je wel of niet voor kiest. Een retrowekker kies je zo ook meer om hoe het uitziet, dan om de functionaliteit. 

Voordelen van een wekkerradio

Een prettig begin van de dag kan alle verschil van de wereld maken. En wat is dan fijner dan wakker worden met jouw favoriete muziek. Veel mensen vinden het ook fijn om met de radio in slaap te vallen. Een wekkerradio heeft dan een timer die je in kan stellen, zodat de radio niet de hele nacht aanstaat.

Word je te vroeg wakker of kan je de sluimerknop nog een keer indrukken, dan zie je dat in een oogopslag duidelijk op het display. Als je prettig gaat slapen en dan ook op een prettige manier opstaat, met jouw favoriete radiozender, dan kan dit een gezond slaapritme stimuleren.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een wekkerradio aan stroom verbruik?

Een wekkerradio verbruikt stroom als deze aanstaat, maar ook als deze niet aanstaat. Dat is dan toch al snel rond de 90 kWh per jaar. Dat valt op zich wel mee als je kijkt naar hoe fijn jij gaat slapen en wakker wordt gemaakt. Wil je de precieze kosten weten, dan dien je even naar jouw energierekening te kijken en het te berekenen.

Met de stijgende energiekosten is dat moeilijk om duidelijk te zeggen, maar voor ongeveer 20,- euro per jaar, kan jij op een prettige manier opstaan. Je kan ook kiezen voor een wekkerradio op batterijen. Dan heb je iets meer zicht op het verbruik.

Wat is een goede wekkerradio DAB+?

DAB betekent Digital Audio Broadcasting. Dat houdt in dat de radio via internet wordt uitgezonden en niet via de ether. DAB+ is de laatste ontwikkeling, die gebruik maakt van de laatste audiocodering. Hierdoor krijg jij een helder geluid, zonder ruis.

Je kan ook kiezen uit veel meer radiozenders. Die niet eens zo moeilijk te vinden zijn. Ze zitten elkaar namelijk niet meer in de weg, wat met de FM-frequentie wel snel het geval kan zijn. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een wekkerradio DAB+.

Kan een wekkerradio uw telefoon opladen?

Er zijn wekkerradio's die jouw telefoon kunnen opladen via een USB-aansluiting. Vaak dien je deze wekkerradio's zelf ook op te laden of van stroom te voorzien met een USB-kabel. Je kan je telefoon gewoon aansluiten en opladen. Kijk wel goed of die aansluiting er is.

Soms kan je dan ook jouw eigen muziek via de wekkerradio afspelen. Dat is soms nog fijner dan met de radio opstaan. Het is ook handig als je de wekkerradio overal kan opladen met de USB-aansluiting, denk dan bijvoorbeeld aan jouw laptop of ergens waar er geen netstroom is.

Onze favoriet

Start je dag goed met de Philips TAR3205 klokradio. Schakel met gemak tussen de verschillende zenders.

Beste prijs op BOL.com