Wiegmatras: Vind hier de 5 beste wiegmatrassen van 2024

Het vinden van een wiegmatras kan een belangrijke stap zijn in het voorbereiden van de slaapomgeving voor een baby. Een comfortabel en veilig matras is essentieel om ervoor te zorgen dat de baby goed kan slapen en ondersteund wordt tijdens de slaap. Er zijn echter zoveel verschillende matrassen beschikbaar op de markt, dus het kan moeilijk zijn om de juiste keuze te maken.

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een wiegmatras, zoals het materiaal, de stevigheid, de afmetingen en de veiligheid. Het is belangrijk om te kijken naar matrassen die voldoen aan de veiligheidsnormen voor baby's en die geschikt zijn voor het gewicht van de baby. Het is ook aan te raden om te kijken naar matrassen die hypoallergeen zijn om huisstofmijt te verminderen.

Wat zijn de beste wiegmatrassen?

Onze favoriet

Het Hauck Sleeper Babymatras is een hoogwaardige matras die speciaal is ontworpen voor de babywieg.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Onderhoud

2e beste keuze

Het Princessmatrassen Ledikantmatras is een hoogwaardige matras die speciaal is ontworpen voor baby's en peuters.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Onderhoud

3e beste keuze

Het ABZ Baby Matras is een hoogwaardige matras die speciaal is ontworpen voor baby's en peuters.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Onderhoud

Op deze pagina:

Waar zijn de beste wiegmatrassen op getest?

De beste wiegmatrassen worden geselecteerd op basis van hun veiligheid, comfort en onderhoud. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste wiegmatrassen worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Hauck Sleeper Babymatras

Het Hauck Sleeper Babymatras is een hoogwaardige matras die speciaal is ontworpen voor de babywieg. De matras heeft een afmeting van 60 x 120 cm en past perfect in de meeste babywiegen.

Het Hauck Sleeper Babymatras biedt uitstekend comfort voor de baby, dankzij de combinatie van een zachte schuimkern en een zacht en ademend oppervlak. De matras is ontworpen om de baby's lichaam goed te ondersteunen en biedt een goede luchtcirculatie, zodat de baby niet oververhit raakt tijdens het slapen.

De matras is voorzien van een afneembare en wasbare hoes met een schattige Winnie the Pooh-print die goed past bij de meeste babykamers. De hoes is gemaakt van hoogwaardige materialen die veilig zijn voor de baby's huid.

Het Hauck Sleeper Babymatras is ook zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden. De afneembare hoes kan worden gewassen in de wasmachine op een lage temperatuur.

Kortom, het Hauck Sleeper Babymatras is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige matras voor hun babywieg.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#2
Princessmatrassen Ledikantmatras

Het Princessmatrassen Ledikantmatras is een hoogwaardige matras die speciaal is ontworpen voor baby's en peuters. De matras heeft een afmeting van 60x120x10 cm en past perfect in de meeste ledikanten.

Het Princessmatrassen Ledikantmatras biedt uitstekend comfort voor de baby, dankzij de stevige schuimkern van SG25. De matras is ontworpen om de baby's lichaam goed te ondersteunen en biedt een goede luchtcirculatie, zodat de baby niet oververhit raakt tijdens het slapen.

De matras is voorzien van een anti-allergische en wasbare hoes met rits, die gemakkelijk kan worden verwijderd en gewassen. De hoes is gemaakt van hoogwaardige materialen die veilig zijn voor de baby's huid en is anti-allergisch, waardoor de matras geschikt is voor baby's met een allergie.

Het Princessmatrassen Ledikantmatras is ook zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden. De afneembare hoes kan worden gewassen in de wasmachine op een lage temperatuur.

Kortom, het Princessmatrassen Ledikantmatras is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele, veilige en hygiënische matras voor hun babyledikant.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#3
ABZ Baby Matras

Het ABZ Baby Matras is een hoogwaardige matras die speciaal is ontworpen voor baby's en peuters. De matras heeft een afmeting van 95x75x6 cm en past perfect in de meeste babybedjes.

Het ABZ Baby Matras biedt uitstekend comfort voor de baby, dankzij de stevige schuimkern. De matras is ontworpen om de baby's lichaam goed te ondersteunen en biedt een goede luchtcirculatie, zodat de baby niet oververhit raakt tijdens het slapen.

De matras is voorzien van een wasbare hoes die gemakkelijk kan worden verwijderd en gewassen. De hoes is gemaakt van hoogwaardige materialen die veilig zijn voor de baby's huid en is hygiënisch, waardoor de matras geschikt is voor baby's met een gevoelige huid.

Het ABZ Baby Matras is ook zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden. De afneembare hoes kan worden gewassen in de wasmachine op een lage temperatuur.

Kortom, het ABZ Baby Matras is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele, veilige en hygiënische matras voor hun babybedje.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#4
Puck Boxmatras

Het Puck Boxmatras is een hoogwaardige matras die speciaal is ontworpen voor baby's en peuters. De matras heeft een afmeting van 72 x 93 x 4 cm en past perfect in de meeste boxen.

Het Puck Boxmatras biedt uitstekend comfort voor de baby, dankzij de stevige schuimkern. De matras is ontworpen om de baby's lichaam goed te ondersteunen en biedt een goede luchtcirculatie, zodat de baby niet oververhit raakt tijdens het spelen of slapen.

De matras heeft geen hoes, maar is eenvoudig afneembaar en kan gemakkelijk worden gereinigd en onderhouden.

Het Puck Boxmatras is gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen voor babyproducten.

Kortom, het Puck Boxmatras is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele en veilige matras voor hun box.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#5
ABZ Babymatras Combi

Het ABZ Babymatras Combi is een hoogwaardige matras die speciaal is ontworpen voor baby's en peuters. De matras heeft een afmeting van 60x120 cm en is voorzien van een opvallende witte panterprint die perfect past in een moderne babykamer.

Het ABZ Babymatras Combi biedt uitstekend comfort voor de baby, dankzij de stevige schuimkern. De matras is ontworpen om de baby's lichaam goed te ondersteunen en biedt een goede luchtcirculatie, zodat de baby niet oververhit raakt tijdens het slapen.

Het ABZ Babymatras Combi wordt geleverd met een topper airgosafe die het slaapcomfort van de baby nog verder verbetert. De topper is ademend en biedt extra ventilatie, zodat de baby in een optimale omgeving kan slapen.

De matras is voorzien van een afneembare en wasbare hoes die gemakkelijk kan worden verwijderd en gewassen. De hoes is gemaakt van hoogwaardige materialen die veilig zijn voor de baby's huid en is hygiënisch, waardoor de matras geschikt is voor baby's met een gevoelige huid.

Het ABZ Babymatras Combi is ook zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden. De afneembare hoes en topper kunnen worden gewassen in de wasmachine op een lage temperatuur.

Kortom, het ABZ Babymatras Combi is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele, veilige en stijlvolle matras voor hun babybedje.

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

Wat is een wiegmatras?

Een wiegmatras is een kleiner matras dat speciaal is ontworpen voor een wieg. Het is bedoeld om te worden gebruikt in een wieg of een kleine babybedje, en het is gemaakt van een comfortabel en ondersteunend materiaal om ervoor te zorgen dat de baby comfortabel kan liggen tijdens het slapen. Een wiegmatras is meestal gemaakt van een stevig schuim of een verend materiaal, zoals bijvoorbeeld koudschuim of pocketveren, om ervoor te zorgen dat het matras zijn vorm behoudt en een goede ondersteuning biedt. Het is belangrijk om een goed wiegmatras te kiezen omdat dit kan helpen om de juiste slaapomstandigheden te creëren voor de baby, wat kan bijdragen aan een goede slaapkwaliteit en het welzijn van de baby.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wiegmatras?

Bij het kopen van een wiegmatras dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Veiligheid

Het is belangrijk om letten op veiligheid bij het kopen van een wiegmatras omdat de slaapomgeving van een baby een cruciale rol speelt in hun welzijn en gezondheid. Een onveilig matras kan leiden tot een aantal risico's voor uw baby, waaronder:

 • Wiegendood: Wiegendood, ook wel bekend als plotselinge infantiele doodsyndroom (SIDS), kan optreden als gevolg van een onveilig slaapomgeving. Een te zacht matras kan bijvoorbeeld leiden tot verstikking of beperkte luchtstroom, terwijl een te stijf matras kan beperken de bewegingsvrijheid van de baby.

 • Hipdysplasie: Een te zacht matras kan leiden tot heupdysplasie, een aandoening waarbij de heupkom niet goed gevormd is en kan leiden tot pijn en beperkte bewegingsvrijheid.

 • Allergieën: Sommige matrassen zijn gemaakt van materialen die allergische reacties kunnen veroorzaken, zoals synthetische schuim. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een matras gemaakt van hypoallergene materialen, zoals katoen of wol.

Om ervoor te zorgen dat u een veilig wiegmatras koopt, is het aan te raden om te kiezen voor een matras met een goede stevigheid en gemaakt van hypoallergene materialen. Het is ook belangrijk om te letten op de pasvorm van het matras en te zorgen dat het matras niet te groot of te klein is voor de wieg.

Vulling

Het is belangrijk om te letten op de vulling van een wiegmatras omdat dit een belangrijke factor is voor de comfort- en ondersteuningsniveaus van het matras. De vulling van een matras kan bijvoorbeeld bepalen hoe stevig of zacht het matras is, en hoe ademend het is.

Er zijn verschillende soorten vulling die gebruikt worden in wiegmatrassen, waaronder katoen, wol, schuim en pocketveren. Katoenen matrassen zijn bijvoorbeeld ademend en hypoallergeen, terwijl wolmatrassen natuurlijk vocht afvoeren en temperaturen reguleren. Schuimmatrassen zijn licht en gemakkelijk te bewegen, terwijl pocketverenmatrassen goede ondersteuning bieden en lange levensduur hebben.

Bij het kiezen van een wiegmatras is het belangrijk om te overwegen wat voor u en uw baby het meest geschikt is. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een ademend matras, kan een katoenen of wollen matras een goede keuze zijn. Als u op zoek bent naar een matras met goede ondersteuning, kan een pocketverenmatras een goede optie zijn. Het is ook belangrijk om te letten op de stevigheid van het matras en te kiezen voor een matras dat een goede balans biedt tussen stevigheid en comfort.

De tijk

Het tijk van een wiegmatras is de buitenste laag van het matras. Het is belangrijk om op het tijk te letten bij het kopen van een wiegmatras omdat het bepaalt hoe comfortabel het matras is voor je baby en hoe gemakkelijk het is om het te reinigen. Bovendien kan het tijk van invloed zijn op de hygiëne van het matras.

Er zijn verschillende soorten tijkstoffen die worden gebruikt voor wiegmatrassen, waaronder katoen, polyester en membraan. Katoen is een natuurlijk materiaal dat ademend is en kan helpen om overtollig warmte en vocht af te voeren, wat belangrijk is voor het comfort van je baby. Polyester is ook ademend, maar kan niet zo goed vocht afvoeren als katoen. Membraan is een synthetisch materiaal dat waterdicht is en kan helpen om het matras te beschermen tegen vocht, maar kan minder ademend zijn.

Het is aan te raden om een wiegmatras te kiezen met een tijk van katoen of polyester, omdat dit ademend is en helpt om overtollig vocht en warmte af te voeren. Als je kiest voor een matras met een membraan tijk, zorg ervoor dat het voldoende ademend is om te voorkomen dat je baby te warm wordt tijdens het slapen. Het is ook belangrijk om te controleren of het tijk van het matras gemakkelijk te reinigen is, zodat je het matras hygiënisch kunt houden.

In het algemeen is het belangrijk om te zoeken naar een wiegmatras met een comfortabele, ademende tijk die gemakkelijk te reinigen is, zodat je baby comfortabel kan slapen en het matras hygiënisch blijft.

Matrasbeschermer met ventilerende toplaag

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om naar een matrasbeschermer met een ventilerende toplaag te kijken wanneer je een wiegmatras koopt.

Ten eerste kan een matrasbeschermer met een ventilerende toplaag helpen om overtollige warmte en vocht af te voeren. Dit is belangrijk omdat te veel warmte en vocht in het matras kan leiden tot een ongemakkelijke slaapomgeving voor uw baby.

Ten tweede kan een matrasbeschermer met een ventilerende toplaag helpen om het matras langer schoon te houden. De ventilerende toplaag kan helpen om vocht en vuil op te nemen, wat kan voorkomen dat het matras snel vies wordt.

Ten derde kan een matrasbeschermer met een ventilerende toplaag ook helpen om het matras langer mee te laten gaan. De ventilerende toplaag kan helpen om het matras te beschermen tegen slijtage, wat kan voorkomen dat het matras snel verslechtert.

Al met al kan een matrasbeschermer met een ventilerende toplaag een waardevolle aanvulling zijn op uw wiegmatras, omdat het kan helpen om een comfortabele en hygiënische slaapomgeving te creëren voor uw baby.

Hoe dik moet een matras voor een wieg zijn?

Er is geen specifieke dikte die aanbevolen wordt voor matrassen in wiegen, maar het is belangrijk om een matras te kiezen dat stevig en ondersteunend is. Een te dun matras kan te weinig ondersteuning bieden voor het groeiende lichaam van uw kindje en kan leiden tot een ongemakkelijke slaapomgeving. Aan de andere kant kan een te dik matras de ademhaling van uw kindje belemmeren en het risico op suffocatie verhogen. De Amerikaanse Academy of Pediatrics raadt aan om een matras te kiezen dat ongeveer 6 tot 8 centimeter dik is. Het is ook belangrijk om te controleren of het matras past in de wieg en dat er geen ruimte is tussen het matras en de randen van de wieg, omdat dit het risico op verstikking kan verhogen.

Wat is de maat van een baby matras?

De standaardmaat voor babymatrassen is 60x120 cm. Dit is de meest voorkomende maat voor babyledikantjes en past in de meeste wiegjes en ledikantjes voor baby's. Er zijn echter ook andere maten beschikbaar, afhankelijk van het merk en het type matras. Sommige matrassen zijn bijvoorbeeld beschikbaar in afmetingen van 70x140 cm of andere afmetingen die geschikt zijn voor grotere ledikantjes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het matras past in het ledikant en dat er geen ruimte is tussen het matras en de randen van het ledikant, omdat dit het risico op verstikking kan verhogen.

Veelgestelde vragen

Is koudschuim goed voor baby?

Een koudschuimmatras kan een goede keuze zijn voor een baby, omdat het een comfortabel en ondersteunend materiaal is. Koudschuim is een soort polyurethaanschuim dat stevig is, maar toch comfortabel aanvoelt. Het is ook hypoallergeen en kan helpen om huisstofmijt te verminderen.

Het is wel belangrijk om te overwegen of het matras voldoet aan de veiligheidsnormen voor baby's. Zoek naar een matras met de juiste stevigheid en dat aan de brandveiligheidsnormen voldoet. Het is ook aan te raden om een matras te kiezen dat geschikt is voor het gewicht van de baby en om ervoor te zorgen dat het matras op de juiste manier op het bedje past.

Het is altijd belangrijk om te onthouden dat een veilige slaapomgeving voor een baby van groot belang is, dus het is altijd het beste om de veiligheidsrichtlijnen voor baby's te volgen en ervoor te zorgen dat het bedje van de baby voldoet aan de juiste normen.

Welk Ikea matras voor baby?

Er zijn verschillende matrassen beschikbaar bij Ikea die geschikt kunnen zijn voor een baby. Een van de opties is het Sundvik matras, dat gemaakt is van koudschuim en geschikt is voor babybedjes. Het matras heeft een stevige ondersteuning en is hypoallergeen, wat kan helpen om huisstofmijt te verminderen. Het matras is ook vuurvast behandeld om de veiligheid te verhogen.

Een andere optie is het Gulliver matras, dat gemaakt is van polyurethaanschuim en is ontworpen om de natuurlijke vorm van het lichaam te volgen. Het matras is stevig en ondersteunend, en is ook vuurvast behandeld.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het matras dat u kiest voldoet aan de veiligheidsnormen voor baby's en geschikt is voor het gewicht van de baby. Controleer altijd of het matras op de juiste manier op het bedje past en volg de veiligheidsrichtlijnen voor baby's om ervoor te zorgen dat de slaapomgeving van de baby veilig is.

Kan baby stikken in matras?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de slaapomgeving van een baby veilig is, omdat een baby stikken kan in het matras of andere objecten in de slaapkamer. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden om de kans op stikken te verminderen:

 • Zorg ervoor dat het matras op de juiste manier op het bedje past en dat het bedje aan de veiligheidsnormen voldoet.

 • Houd de slaapkamer van de baby opgeruimd en zorg ervoor dat er geen kussens, dekens of andere objecten op het bedje liggen waar de baby in kan stikken.

 • Gebruik een slaapzak in plaats van een deken om ervoor te zorgen dat de baby niet onder de deken kan raken.

 • Zorg ervoor dat de baby op de rug slaapt, omdat dit het veiligst is.

 • Zorg ervoor dat de baby niet alleen in de slaapkamer is.

Als u deze richtlijnen volgt, kunt u helpen om ervoor te zorgen dat de slaapomgeving van de baby veilig is en dat de kans op stikken wordt verminderd. Het is altijd het beste om de veiligheidsrichtlijnen voor baby's te volgen om ervoor te zorgen dat de baby veilig slaapt.

Onze favoriet

Het Hauck Sleeper Babymatras is een hoogwaardige matras die speciaal is ontworpen voor de babywieg.

Beste prijs op BOL.com