Zijden kussensloop: Vind hier de 5 beste zijden kussenslopen van 2024

Je bed verschonen, is geen leuk klusje, maar wel eentje waar je heel erg van gaat genieten wanneer het tijd is om te gaan slapen. Fijn, comfortabel en schoon beddengoed is dan heerlijk. Je kruipt in jouw frisse bedje, legt jouw hoofd op het kussen en je droomt weg in een heerlijke slaap. 

Een zijden kussensloop is dan pure verwennerij en het is ook nog eens hartstikke goed voor jouw huid en haren. Vaak is de zijden kussensloop gemaakt met een satijnweving. Dit is hartstikke zacht en lekker glad, en het voelt luxe om op te slapen. 

Zijde is ook hypoallergeen en ideaal voor mensen die snel last hebben van allergieën. Het voorkomt vouwen in jouw gezicht, en daarmee voorkom je ook rimpelvorming. Jouw haar pluist niet en zal veel minder snel breken. Het voorkomt ook dat jouw huid uitdroogt en het is een stuk koeler dan bijvoorbeeld katoen. 

Wat het beste zijdenkussensloop is, ligt vooral aan jouw persoonlijke voorkeuren. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken. In de top 5 vind je de 5 beste kussenslopen van zijde, die je meteen kan kiezen en bestellen. 

Wat zijn de beste zijden kussenslopen?

Onze favoriet

Dit heerlijk zachte en stijlvolle zijden kussensloop is gemaakt van 100 procent moerbeizijde, met een kwaliteit van 19 Momme en een draaddichtheid van 405.

 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Onderhoud

2e beste keuze

Dit zijden kussensloop heeft een extra behandeling met een speciale stoomtechniek gehad, waardoor het nog steviger, soepeler en dikker is.

 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Onderhoud

3e beste keuze

Dit kussensloop is gemaakt van 100 procent van moerbeizijde met een kwaliteit van 22 Momme aan de voorkant en van Tencel zijde aan de achterkant.

 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Onderhoud

Op deze pagina:

Waar zijn de beste zijden kussenslopen op getest?

De beste zijden kussenslopen worden geselecteerd op basis van hun materiaal, dichtheid en onderhoud. Er zijn verschillende tests uitgevoerd om deze eigenschappen te beoordelen en de beste zijden kussenslopen worden geselecteerd op basis van hun prestaties in deze tests.

#1
Zijden kussensloop, 100% moerbei zijde

Dit heerlijk zachte en stijlvolle zijden kussensloop is gemaakt van 100 procent moerbeizijde, met een kwaliteit van 19 Momme en een draaddichtheid van 405. De afmeting is 60 cm bij 70 cm en de kussensloop heeft een hotelsluiting. 

De zijden kussensloop is OEKO-TEX gecertificeerd en volledig vrij van schadelijke stoffen. Het is hypoallergeen en geschikt voor alle huidtypes. Het is wasbaar met de hand met een maximale temperatuur van 30 graden Celsius. 

Voordelen

 • 100 procent moerbeizijde, 19 Momme
 • Met hotelsluiting
 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#2
Moerbei zijden satijnen kussensloop roze 22 momme

Dit zijden kussensloop heeft een extra behandeling met een speciale stoomtechniek gehad, waardoor het nog steviger, soepeler en dikker is, en de kleuren beter behouden en mooier uitkomen. Het is gemaakt van moerbeizijde met een kwaliteit van 22 Momme en een draaddichtheid van 600. 

Het kan gewassen worden op de hand en in de wasmachine op een delicaat, langzaam programma en niet centrifugeren. Je legt het plat neer op te drogen, het mag niet aan de waslijn en niet in de droger. De afmeting is 50 cm bij 70 cm, het is hypoallergeen en heeft een ritssluiting. 

Voordelen

 • Kwaliteit van 22 Momme en draaddichtheid van 600
 • Extra behandeling met speciale stoomtechniek
 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#3
Mori Concept - Essential zijden kussensloop

Dit kussensloop is gemaakt van 100 procent van moerbeizijde met een kwaliteit van 22 Momme aan de voorkant en van Tencel zijde aan de achterkant. Dit is hoogwaardige Lyocell-vezel. Het heeft een envelopsluiting. 

De afmeting is 50 cm bij 75 cm en het is ook geschikt voor zachte kussens van 60 cm bij 70 cm. Het is te krijgen in 8 verschillende, ongelofelijk mooie kleuren. Het is hypoallergeen en kan op de hand gewassen worden met een temperatuur van 30 graden Celsius. 

Voordelen

 • Voorzijde 100 procent moerbeizijde van 22 Momme
 • Verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren
 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#4
100% Zijden kussensloop D. Champagne hotelsluiting

Dit zijden kussensloop is gemaakt van 100 procent moerbeizijde met een hoge kwaliteit van 19 Momme. Het heeft een extra diepe hotelsluiting aan de zijkant en dubbel gestikte naden aan de binnenkant. Het is te krijgen in 2 verschillende maten. 

Het is wasbaar in de wasmachine op 30 graden Celsius en een wol- of zijdeprogramma. Gebruik zijdewasmiddel zonder optische witmakers en zorg ervoor dat er geen wasmiddelresten van normaal wasmiddel in de wasmachine zijn achtergebleven. 

Voordelen

 • 100 procent moerbeizijde van 19 Momme
 • Wasbaar in de wasmachine op speciaal programma
 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

#5
Zijden kussenslopen (twee stuks)

Deze set van twee zijden kussenslopen in de kleur ivoor is gemaakt van 100% hoogwaardige moerbeizijde met een draaddichtheid van 22 momme. Dit zorgt voor een zeer zachte, gladde en duurzame kussensloop die hypoallergeen is en ideaal is voor mensen met een gevoelige huid.

Elke kussensloop heeft een afmeting van 60x70cm, wat standaard is voor een kussen in Nederland. De kussenslopen worden geleverd met een gratis waszakje om de kussenslopen veilig te kunnen wassen en te beschermen tegen schade.

De ivoorkleurige zijden kussenslopen voelen koel aan en zorgen voor een luxueuze uitstraling in de slaapkamer. Door het gebruik van een zijden kussensloop kun je klitten en beschadiging van je haar voorkomen en huidirritaties verminderen.

De kussenslopen zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen op lage temperatuur in de wasmachine gewassen worden. Na het wassen moeten de kussenslopen opgehangen worden om te drogen om de stof te beschermen en het zijde-effect te behouden.

Met deze set van twee zijden kussenslopen kun je genieten van een goede nachtrust en een luxueuze uitstraling in de slaapkamer.

 • Materiaal
 • Dichtheid
 • Onderhoud
Beste prijs op BOL.com

Wat is een zijden kussensloop?

Zijde is een natuurlijk product. Het is een substantie die wordt afgescheiden door bepaalde insecten, zoals bijvoorbeeld de zijderups. De substantie stolt wanneer het in contact komt met lucht. Vaak wordt gedacht dat alleen rupsen zijde produceren, maar er zijn ook andere insecten die dit doen, zoals bijvoorbeeld bepaalde spinnensoorten. 

Zijde heeft een luxe uitstraling, maar is vooral geliefde om de glans, de soepelheid, de sterkte, de duurzaamheid en de zachtheid. Daarnaast is het ook nog eens heel erg goed voor je om op zijde te slapen. Een zijden kussensloop neemt vocht op en is ademend. 

Het is ook nog eens hypoallergeen en het brandt heel erg slecht. Het voelt heerlijk koel aan bij warm weer en lekker warm aan bij koud weer. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een zijden kussensloop?

Bij het kopen van een zijden kussensloop dien je vooral op de volgende dingen te letten:

Formaat

Jouw kussen moet natuurlijk goed in de zijden kussensloop passen. Een te krappe kussensloop verandert de vorm van jouw kussen en een te grote kussensloop ligt ook niet lekker. Je kan wel beter een iets te ruime kussensloop kiezen, dan een veel te kleine. 

Kleur

Je kan zijde krijgen in allerhande kleuren en prints. In principe worden er bij de productie van zijde geen chemicaliën gebruikt, maar dit kan anders zijn bij het verven of printen van de stof. Zijde is erg kleurvast en je hoeft je niet druk te maken dat de kleuren snel vervagen. 

Echte zijde

Hoewel er veel verkocht wordt als zijnde echte zijde, is dit zeker niet altijd het geval. Soms wordt een satijnweving ook verkocht als zijde, maar blijkt dan gemaakt te zijn van katoen. Er is ook nep-zijde dat gemaakt wordt van allerhande chemische stoffen. Let goed op de prijs, want echte zijde is nooit goedkoop. 

Moerbei en Momme

De zijde met de hoogste kwaliteit is moerbeizijde. De kwaliteit wordt aangegeven in Momme percentage. Hoe hoger dit percentage is, des te beter is de kwaliteit van de zijde. Het is zwaarder en duurzamer. Het standaard Momme percentage ligt tussen de 19 en de 30, waarbij 22 dan het meeste voorkomt. Je wil minimaal een percentage van 6 Momme hebben. 

De voordelen van een zijden kussensloop

Een zijden kussensloop ziet er natuurlijk hartstikke luxe uit, voelt heerlijk aan, en is een echt natuurproduct, maar dat zijn niet de enige redeenn om zijden kussenslopen te kiezen. Een zijden kussensloop heeft veel meer voordelen.  

Van een zijden kussensloop krijg je geen vouwen in je gezicht. Daarvoor is het te glad en jouw huid glijdt er overheen. Daardoor krijg je ook veel minder snel slaaprimpels, die overgaan in gewone rimpels. Het houdt jouw huid gezond en gehydrateerd. 

Een zijden kussensloop reguleert vocht en de temperatuur. Het is koel op warme nachten en lekker warm in koude tijden. Het is ook antistatisch, je haar gaat er minder van pluizen en klitten, en het breekt minder snel af. 

Het is ook hypoallergeen en antibacterieel. Het voorkomt ook overtollige talgproductie. Dermatologen en kappers raden zijden kussenslopen aan. Terwijl je slaapt geef jij jouw huid en haren een schoonheidsbehandeling. 

Een zijden kussensloop en de wetenschap

Iets wat nog niet aangestipt is hier, maar wat wel heel belangrijk is, is dat zijde vol zit met stofjes die hartstikke goed voor jou zijn. Namelijk proteïne, aminozuren en antioxidanten. Dit is precies wat er in zalfjes en crèmes zit, die jij gebruikt om jouw huid en haar te verzorgen. 

Zijde absorbeert vocht goed, en dat zou jouw huid uitdrogen ware het niet dat deze stofjes ervoor zorgen dat zijde vochtregulerend is, en dus jouw huid niet uitdroogt. Daardoor krijg je ook minder snel rimpels. 

Er is bijna geen wrijving als jij op een zijden kussensloop ligt. Doordat er bijna geen wrijving is, wordt er minder talg aangemaakt in jouw huid. Talg veroorzaak onder meer acne. Doordat er minder wrijving is, kunnen ontstekingen en viezigheidjes ook minder snel verspreiden. Jouw haren zullen ook minder vet zijn. 

Bij sommige aandoeningen en ziektes raden specialisten geregeld zijden beddengoed aan. Onder meer omdat zijde zo weinig wrijving veroorzaakt. Mensen met een gevoelige huid hebben er baat bij, maar ook mensen met Parkinson of reuma. 

Zijde is antibacterieel en hypoallergeen en daardoor uitermate geschikt voor mensen met ademhalingsproblemen, allergieën of andere vervelende kwaaltjes. 

Veelgestelde vragen

Wat is beter satijn of zijde kussensloop?

Een kussensloop van satijn of zijde is allebei het beste. Satijn is namelijk geen materiaal, maar een weeftechniek. En bij die weeftechniek kan zijde gebruikt worden als materiaal. Het beste is dus een satijnen kussensloop van zijde. 

Satijn kan ook gemaakt worden van andere materialen. Denk dan aan katoen en microvezel. Die hebben bijna dezelfde eigenschappen, maar zijn een heel stuk goedkoper dan zijde. De kwaliteit van zijde is natuurlijk niet te overtreffen. 

Waarom zijden kussensloop goed voor je?

Een zijden kussensloop is goed voor jou, omdat het jouw huid en haren verzorgd tijdens de nacht. Het slaapt lekker koel als het warm is, en lekker warm als het koud is. Het is hypoallergeen en je zal geen last hebben van mijten. Bacteriën kunnen zich er ook niet in nestelen. 

Het voorkomt rimpels en kan verlichting bieden bij acne of andere huidproblemen, reuma en Parkinson. Het voelt zo lekker zacht en luxe aan, je geeft jezelf er iedere keer dat jij jouw hoofd op het kussen legt een cadeautje mee. 

Hoe lang gaat een zijden kussensloop mee?

Het ligt er natuurlijk aan hoe intensief jij de zijden kussensloop gebruikt en of je de wasvoorschriften goed volgt, of de zijden kussensloop lang meegaat. Gemiddeld heeft een zijden kussensloop een levensduur van 1,5 tot 7 jaar. Dat is namelijk ook afhankelijk van de kwaliteit. 

Hoe beter jij voor jouw zijden kussensloop zorgt, des te langer gaat het mee. Hoe hoger de Momme en draaddichtheid, hoe steviger de kussensloop is, en hoe langer deze dan ook meegaat. De meest voorkomende schades zijn scheuren bij de naden. 

Onze favoriet

Dit heerlijk zachte en stijlvolle zijden kussensloop is gemaakt van 100 procent moerbeizijde, met een kwaliteit van 19 Momme en een draaddichtheid van 405.

Beste prijs op BOL.com